Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Renault Twingo sau Ford KA ?

GOPPO
post 2 Dec 2010, 18:23
Post #61

Membru

Group: Members
From: Tg. Mures

Parerea mea e ca:

1. Spatiu - Twingo e mai spatios si are un interior mai modulabil decat KA-ul (in plus in spate o persoana de 1,80m sta mai lejer in twingo). Portbagaj mai mare la Twingo.

2. Motorizari
Personal am condus ambele masini si pot sa spun sincer ca motorul de pe ford face ca un tractor si ma cam deranjeaza (zici ca e diesel). Tehnic vb nu e mare dif. dar cand iti trebuie o piesa de la ford platesti si plangi... In rest aici tine de fiecare ce performante vrea sa aiba masina...

3. Look
Sincer ambele masini arata ciudat in special twingo. Fordul e mai mult pt pasarici parerea mea dar din cate am observat eu masina nu o pot vedea in totalitate cand conduc si de aceea nu ma deranjeaza.
In ceea ce priveste tuningul aici cred ca twingo ar avea de castigat ....

4. Design interior.
In primul rand fordul Ka mi se pare inghesuit.
Bordul de la Twingo ofera o vizibilitate mai buna si asta conteaza la mersul in oras.
Pozitia de condus mi se pare mai buna la Ka (in twingo stai ca un camionagiu smile.gif ).
Bordul de la twingo este mai ergonomic.

5. Tinuta de drum.
Cu dotari din fabrica twingo este mai stabil insa nu m-as incumeta cu nici una sa intru intr-o curba cu 80-90 la ora si sa ma astept sa mai ies din ea.... twingo castiga la ecartament fiind un pic mai lata .. si de acolo un pic de stabilitate in plus (eu merg cu 50-70 in oras si nu prea simt ca nu e stabila masina)

6. Costuri de intretinere
Cu un twingo iesi mai ieftin pt ca mai gasesti alternative la piese...(logan, solenta...) la ford nu pot spune acelasi lucru.... daca s-ar construi fiesta la noi poate ar fi o alternativa.

As mai putea insira dar per total parerea mea e ca twingo castiga in fata Ka-ului.
E mai ieftin de intretinut, consumul este mai mic, spatiu interior cu mult mai generos..
Amandoua masinile sunt urate radmasa.gif

Sa nu uitam ca sunt masini construite pentru oras si zone aglomerate. Sa poti parca usor, sa nu consume mult, accesul la interior sa fie usor, directie usoara si precisa, portbagaj acceptabil dar in acelasi timp sa iti poata satisface si din cand in cand calatorii scurte... Astea sunt cateva din considerente.

Daca vrei o masina mai buna ca astea 2 atunci cumpara-ti Smart (consum mai mic ... cel cu motorul diesel e nesimtzire...) poti parca unde vrei, calitatea fabricatiei f buna, la siguranta net superior celor 2 din urma... dar vei pierde la spatiul interior.

Acestea fiind spunse, eu zic ca fiecare trebuie sa se gandeasca cum va folosi masina... daca in 80% din timp mergi in oras cu ea merita sa iti iei ceva mic ca cele de mai sus.
Daca vrei o masina pentru familie atunci te indrepti spre o clasa mai mare cum ar fi cea compacta (golf, astra, focus).
Ca si preturi tot acolo ajungi.... un twingo bun din 2004 e cam la 3000 eur pe putin
Cu 3000 de euro iti cumperi un clio sau astra dupa 2000.

Si ca sa inchei mie imi place mai mult twingo. Imi pune zambetul pe buze de ficare data cand il conduc si e o masina cu personalitate. Fordul Ka mi se pare mai feminin (chiar pentru segmentul asta a fost gandit). Spatiul interior mi se pare arhisuficient pt 2 pers si 2 copii (o familie)...
Viteza... daca imi trebuia putere si viteza imi luam ceva la 200 si de cai care imi papa 20l la 100km si mergeam zilnic prin oras cu 20-40 la ora prin ambuteiaje... radmasa.gif .. Am mers cu a mea cu 170 km/h si cu a3-a pana la 137 (atat mi-a indicat bordul) dar pe drumurile din romania, care sunt foarte bune wacko.gif , e cam riscant sa mergi cu viteze mari (doar pe distante scurte). Pentru drumurile noastre e bun un TAB (te apara gropi, de ursi, poti merge linistit prin padure)...

Cam asta a fost parerea mea si daca am repetat ce au mai zis si altii va rog sa nu bagati in seama...

--------------------
RENAULT Grand Scenic - MS12MLA 2013, Initiale Paris, 1.6 131 Cp
E-mail: lucian.morariu@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/lucian.morariu.3
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TM31BDY
post 11 Dec 2010, 13:48
Post #62

Membru

Daca vrei consum mic iati Smart care e facut de Mercedes biggrin.gif deci clar calitate,daca vrei piese ieftine iati Opel Corsa insa o sa ai consum mare.Si mai e si varianta Polo insa pretul de achizitie e putin mai mare.Singurul motiv pentru care mi-am luat Twingo a fost faptul ca asta am gasit la momentul respectiv la banii pe care ii aveam.Acum problema este cat esti dispus sa dai pe masina si cat vrei sa cauti dupa o masina buna.Poti avea norocul sa gasesti una la care sa nu repari nimic sau poti sa dai de o ruina si sa schimbi piese intr-o nesimitire.Pana la urma cam toate sunt la fel ...depinde doar norocul ...parerea mea wink.gif

--------------------
Renault Megane II - Tm 47 BDY 2007
+
GOPPO
post 14 Dec 2010, 13:34
Post #63

Membru

From: Tg. Mures

Dintre cele enumerate de tine nici una nu intra la clasa cu twingo mai putin smart....
nu poti compara sandero cu golful pentru ca nu sunt la aceeasi clasa .... de aici si pretul mai ridicat.

Corsa - Polo - Clio - Fabia - Ibiza - s.a.m.d.

Twingo - Ka - Smart - C1 etc.

Eu zic asa: Ca si cumparator trebuie sa cauti o masina care -ti place dar sa si ai mecanici pentru ea si sa poti gasi piese...

Am prieten care are un volvo si se chinuie prin service-uri cu ea ca nu ii dau de capt mecanii (nu se pricep) si a fost in multe orase cu ea...

Cu cat mai multe masini de un fel in tara cu atat mai ieftine piesele... (nu cu mult mai ieftine dar se simte dif.)

Daca imi cumpar un SAAB cine mi-l repara si cum gasesc piesele.

Sunt cam impartite parerile in cazul masinilor. Si mai si preconcepute parerile... tot taranul are vw, audi... si asta e parerea mea...

O masina buna e una intretinuta....

In ceea ce priveste comparatia intre Twingo si Ka
Twingo castiga... a castigat mai tot timpul cand s-au facut teste... si la motorizari si la modulabilitate interioara...

Pe tema asta e f mult de discutat

Pareri.... Pareri.... Pareri....

--------------------
RENAULT Grand Scenic - MS12MLA 2013, Initiale Paris, 1.6 131 Cp
E-mail: lucian.morariu@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/lucian.morariu.3
+
0ctavianus
post 14 Dec 2010, 23:48
Post #64

Membru

From: Bucuresti

Pt. SAAB te asigur ca ai reprezentanta si se gasesc piese smile.gif).

--------------------
Renault Twingo 1994
+
bubu782001
post 15 Dec 2010, 11:14
Post #65

Membru autentic

Relaxati-va fratilor...
Pentru ORICE masina posibila si imposibila (indiferent de anul de fabricatie) se gasesc piese. Daca nu la noi in Romania, gasesti afara (e-bay) totul tine insa de cat iti permiti sa cheltuiesti cu ea...
Nu mai sunt vremuri ca cele cu nea Nicu, cand lumea facea depozit acasa de piese de Dacia ca nu se gaseau, "...ca daca pica...sa am de schimb".

This post has been edited by bubu782001: 15 Dec 2010, 11:15

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
tache74
post 30 Dec 2010, 12:04
Post #66

Membru incepator

Eu am avut FORD KA model nou ( 2007 ) cumparat in Germania cu 5.000 km la bord,era masina aproape noua,avea 7 luni pe-atunci.Nu este cu nimic mai bun decat TWINGO.Nu are scaune incalzite si oglinzi incalzite cum spun altii,nu are nimic in plus fata de TWINGO.FORD-ul KA are AC ,ABS, 4 airbag si atat.Eu am un TWINGO si aceleasi dotari are ca si KA.Nu uitati ca FORDUL consuma mult mai mult cu cca.1,5-2 litri/100 km.

--------------------
renault twingo - HR-06-DXZ 1999
+
alexmitzu
post 10 Feb 2011, 13:48
Post #67

Membru autentic

From: Popești-Leordeni

--------------------
Renault Scenic 3 1.5 dci 110CP 2011
+
dethave
post 12 Feb 2011, 22:09
Post #68

Membru autentic

Una peste alta,KA e urat cu craci!!
Prefer Twingo!!

--------------------
renault espace - vl-19-ran the race,2002
Nu masina e vinovata...rombul de pe capota.
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th August 2025 - 13:37
Dacia