Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Presiunea in pneuri, masina noua

-Rayden-
post 20 Jan 2007, 16:24
Post #1

Membru de membru

Group: Members
From: Iasi - Romania

Astăzi am zis să fac o presiune la roți, că poate într-o lună a mai scăzut un pic presiunea. Am rămas șocat când am aflat ce presiune aveam eu la roți de când am luat mașina: 3,2 Bari pe față și 3 pe spate. wacko.gif În portieră apar 2,3 și 2,1 pe șosea normală și 2,4 și 2,2 pe autostradă. Ce părere aveți?

Later Edit: Sugerez tuturor care își iau mașină să testeze presiunea la roți la o vulcanizare sau o benzinărie.

This post has been edited by SRM: 20 Jan 2007, 16:25

--------------------
Renault Clio 3 Dynamique 1.2 16V 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Cypher4laguna
post 20 Jan 2007, 17:19
Post #2

Honda Driver

From: Bucuresti

S-a mai discutat pe forum la Logan: e de la transport. Asa sunt umflate din fabrica ca sa nu oscileze prea mult pe trailer. Ideea e ca dealerul are OBLIGATIA la pregatirea pt livrare sa "umfle" pneurile la presiunea corecta, ceea ce la tine nu au facut!

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
Laurentziu83
post 20 Jan 2007, 18:16
Post #3

Membru autentic

La dealer au obligatia sa verifice functionarea a absolut tuturor accesoriilor de pe masina, eventual sa ti-o livreze cu plinul facut, etc, etc. Vise taica, vise. La noi nici pana la primul peco amarat nu ajungi ce ai in rezervor.
La dacia, pe vremuri, de cum alegeai masina trebuia sa te bagi pe sub ea sa vezi ce suruburi lipsesc pe la suspensie.
Asta cu presiunea deja e insignifianta.

This post has been edited by Laurentziu83: 20 Jan 2007, 18:18

--------------------
. . .
+
BogdanX
post 20 Jan 2007, 19:31
Post #4

Membru

From: Deva

Nu inteleg cum ar putea sa o livreze cu plinul facut?
Sa faca plinul din Franta sau Spania sau Turcia?
Sau cand vine tirul cu masini la dealer sa se deplaseze ei cu masina la benzinarie? Sa umble prin oras cu masina ta fara asigurare, fara nimic?
La mine chiar au pregatit-o de livrare. In rezervor aveam vreo 6 litri, mai mult decat suficient. Deci nu generalizati!

Totusi trebuie sa recunosc ca este inacceptabil sa nu o pregateasca asa cum trebuie. Poti sa faci o sesizare la vocea clientului. Ajuta si aia la ceva.
Pe mine de exemplu m-au sunat de la vocea clientului dupa aprox. o luna sa ma intrebe diferite chestii legate de dealer si livrarea masinii, la care puteam sa raspund cu f. multumit, multumit, nu prea multumit, deloc multumit, parca. M-a intrebat cum s-a comportat dealer-ul de cand am intrat prima data in showroom pana la pregatirea de livrare. M-a tinut vreo 10 minute la telefon.

This post has been edited by BogdanX: 20 Jan 2007, 20:23

--------------------
Renault Laguna II.2 2.0T 2006
+
punisher1234
post 21 Jan 2007, 15:58
Post #5

Membru incepator

Group: Banned

toti dealerii sunt o apa si-un pamant, nu ai ce sa le ceri, comportamentul dealerului e dictat de la conducerea reno Romania de sus in jos si cum ei sunt asa cum sunt la fel si dealerii, sa iti ia banu si atat;

--------------------
dacia lastun 1985 individual
Clona de-a lui Cristirenault.
+
sorin
post 21 Jan 2007, 17:10
Post #6

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

QUOTE(SRM @ 20 Jan 2007, 15:24)
mașina: 3,2 Bari pe față și 3 pe spate.  wacko.gif În portieră apar 2,3 și 2,1 pe șosea

*

Asigurate ca aparatul cu care ai masurat are gradatie in Bar si nu in PSI ca altfel s-ar putea sa fie corecta presiunea.

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
-Rayden-
post 21 Jan 2007, 17:11
Post #7

Membru de membru

E în Bar. În PSI presiunea e de 33 nu de 2 virgulă ceva.

--------------------
+
pyu_ro
post 21 Jan 2007, 18:16
Post #8

Membru incepator

La mine 2,5 in toate dupa ce dealer-ul m-a asigurat ca au fost verificate smile.gif.

--------------------
Renault Clio III - B XX XXX 2006 Privilege - Clima, MP3
+
hellcat
post 21 Jan 2007, 18:19
Post #9

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

QUOTE(SRM @ 20 Jan 2007, 16:24)
Sugerez tuturor care își iau mașină să testeze presiunea la roți la o vulcanizare sau o benzinărie.
*

Ce nu e bine sa faci...e sa generalizezi acest aspect.
Sunt dealeri de la care masinile nu intra in posesia cumparatorului fara pregatire de vanzare (verificare tehnica, spalare). Operatiune care genereaza o multitudine de disensiuni intre proprietar, care de altfel isi doreste masina evident ieri, si angajatii dealerului.
Din momentul in care masina soseste intr-o concesiune, livrarea ei ar trebui sa se efectueze cel mai devreme a doua zi...dar ce client intelege...
Pe Ionut de la Bras, cel care s-a ocupat de livrarea masinii tale il cunosc si stiu ca munceste de-i sar capacele. Asa ca sunt convins ca pentru presiunea incorecta din pneurile tale exista o explicatie... wink.gif

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Paul-Iasi
post 21 Jan 2007, 18:33
Post #10

Membru

From: Iasi

La livrarea masinii (tot de la BRAS) s-au facut si masuratorile presiunii din pneuri, lasand-o cam la 2 bari.... In timpul transportului, pe trailler presiunea era ceva mai mare.

--------------------
Renault Clio Symbol - B-xx-xxx 2006 1.5dCi
+
-Rayden-
post 21 Jan 2007, 18:33
Post #11

Membru de membru

Hellcat: Habar n-am cine e Ionuț de la Bras. Probabil el s-a ocupat de mașină (cel care mi-a prezentat mașina când am primit-o), dar dealerul a fost altcineva. Eu când am zis de dealer, nu am vrut să se înțeleagă că persoana care îmi dă mașina e neapărat responsabilă. Responsabilii direcți pot fi mecanicii, oricum, cel care era, în final, responsabil e probabil domnul de care vorbești. Bine înțeles, el probabil i-a întrebat pe cei de la service dacă totul e verificat și e ok... Explicație nu am nevoie, pentru că deja am una: pur și simplu au uitat...

Nu am generalizat. Am zis doar: "Sugerez tuturor care își iau mașină să testeze presiunea la roți la o vulcanizare sau o benzinărie." Dacă mi s-a întâmplat mie, probabil li s-a întâmplat și altcuiva... De ce să nu fie lumea sigură și să verifice...

Paul-Iași: Așa o fi, dar nu cred că a venit vreun nebun în timpul nopții și mi-a mărit presiunea la roți... Hmm.. Am fost cu mașina după Crăciun să-i pun alarmă la Bras, doar atunci ar fi fost a doua oară când ar fi putut să-mi schimbe cineva presiunea la roți, dar nu cred, pentru că nu am simțit nici o diferență pe drum. Acum, la 2,2+2,1 bari se vede diferența. Eu credeam că așa se simt denivelările și gropile din șosea de la pachetul "drumuri dificile". blush.gif

This post has been edited by -Rayden-: 21 Jan 2007, 18:39

--------------------
+
roty
post 21 Jan 2007, 18:48
Post #12

Membru autentic

Ptiu, am tot amanat sa verific presiunea. Ca si mie imi cam juca fasolea-n stomac la denivelari...

Sper ca nu a apucat sa afecteze ceva la trenul de rulare...

--------------------
Renault Clio 3 2006, 1.4 16V
Renault Megane II Sedan, Confort Expression, 1.6 16V 115CP, 2005
+
jedeka
post 24 Jan 2007, 20:34
Post #13

Membru incepator

Si la mine cand am luat masina presiunea era de 3 - 3,2. Poate ca dealerii au obligatia sa o verifice si totusi... nu o fac. Pe langa multe altele (verificari) pe care ar trebui sa le faca...

--------------------
Renault Clio Symbol 2006 1.5 dci, 80CP
+
biscu
post 24 Jan 2007, 22:43
Post #14

...

In seara aceasta am fost si eu de am verificat presiunea in pneuri si am constatat cu stupoare urmatoarele: presiune pneuri fata 3 bar...spate 3 bar.Ma tot gandesc, cum de se poate intampla asa ceva?Am achizitionat masina pe 3 ianuarie si am facut pana azi 1200 km, crezand ca totul este ok! Unde pot sa fac o sesizare si mai ales oare da careva curs acestei sesizari?

--------------------
Renault Clio III - ... 2007
+
JustInTime
post 29 Jan 2007, 16:28
Post #15

Membru

Incredibil! 2.7 bar in toate pneurile... in loc de 2.4, respectiv 2.2. Am patit-o si eu, ce altceva ar mai trebui verificat? E penibil....

--------------------
Renault Laguna 3 2008 2.0 DCI 150CP CVA Privilege
+
lukici
post 29 Jan 2007, 22:04
Post #16

Membru incepator

Salutare!

Eu sunt mai novice in ale masinilor, si saptamana asta trebuie sa ridic un Clio 3, Dyn., 80 CP asa ca vin cu o intrebare:
- cat ar trebuie sa fie presiunea corecta in pneuri?

Pe de alta parte, daca timpul va permite, imi puteti spune ce ar trebui sa verific cand ridic masina de la dealer?

Multumesc si sa auzim numai de bine!

--------------------
renault clio 3 - B 123504 2006 dynamic
+
roty
post 29 Jan 2007, 23:15
Post #17

Membru autentic

Verifica daca ai toate boxele si tweeterele. La mine lipseau tweeterele sad.gif

Pt presiunea rotilor vezi pe lateralul usii soferului.

--------------------
+
ovidiugrecu
post 30 Jan 2007, 09:53
Post #18

Membru incepator

From: Maroc

Si la mine : 3 pe fata, 3 pe spate.
Pina acum nici unul nu a scris aici ca a luat-o cu presiunea corecta; daca exista, sa se manifeste.
Eu am luat-o din Maroc, deci nu e numai la noi, poate o fi un motiv valabil pentru care se intimpla asta , nu ca au uitat. Oricum, sa-ti dea drumul pe poarta cu presiunea asta si nici macar sa nu-ti zica: Regleaz-o tu, ca noua ni-i tirsa...

This post has been edited by ovidiugrecu: 30 Jan 2007, 09:54

--------------------
Renault Clio III dci 65 CP - 22794-A-56 2006 Pack CA
+
GabyT
post 30 Jan 2007, 11:16
Post #19

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(lukici @ 29 Jan 2007, 23:04)

Pe de alta parte, daca timpul va permite, imi puteti spune ce ar trebui sa verific cand ridic masina de la dealer?

*

Si eu am exact acelasi motor / echipare. wink.gif
Mie mi-au livrat masina fara capacelul care blocheaza "intrarea aerului conditionat" in torpedou. mad.gif Nu cred ca e foarte scump, dar inca nu l-am gasit sa-l cumpar. Am sa intreb si la V.C. Oricum e bine sa nu te grabesti si sa inspectezi foarte bine masina. Eu am fost foarte dezamagit de "predarea" care mi s-a facut la Meridian.
Sper sa nu faca un obicei in a preda masina clientilor descompletata.

Culmea, in legatura cu presiunea, sunt exceptia care confirma regula. Am avut 2.4 / fata si 2.3 / spate (presiunea tipica pentru autostrada), insa le-am lasat la 2.3 si 2.2.

This post has been edited by GabyT: 30 Jan 2007, 11:20

--------------------
Dacia Solenza Scala / 2003
Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006
MIO C520
+
roty
post 30 Jan 2007, 19:26
Post #20

Membru autentic

Am verificat azi rotile. Aveam 3 pe dreapta spate si 2.5 pe dreapta fata. In rest erau bine, culmea...s-or fi lasat singure in 1500km smile.gif

--------------------
+
Bacu
post 30 Jan 2007, 20:50
Post #21

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

QUOTE(biscu @ 24 Jan 2007, 22:43)
In seara aceasta am fost si eu de am verificat presiunea in pneuri si am constatat cu stupoare urmatoarele: presiune pneuri fata 3 bar...spate 3 bar.Ma tot gandesc, cum de se poate intampla asa ceva?Am achizitionat masina pe 3 ianuarie si am facut pana azi 1200 km, crezand ca totul este ok! Unde pot sa fac o sesizare si mai ales oare da careva curs acestei sesizari?
*

si cam cu ce te-a deranjat chestia asta? serios vorbind, ai simtit ceva in neregula la masina, avand presiunea asta atat de mare?

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
prOZac
post 31 Jan 2007, 11:06
Post #22

Membru

From: Timisoara

apropo de roti.M-au sunat azi de la Reno si m-au intrebat ce dimensiuni am la roti si de care(tabla/aliaj).N-am fost pe faza sa ii intreb de ce le trebuie ca lucram ceva.Stie cineva ceva?

--------------------
Renault Clio III - B-81-PRZ april 2006,pack authentique
Renault Megane Sedan april 07 Luxe privilege B-35-DPS
(nu mai)urmeaza Laguna(dezgustat de servicii)
+
roty
post 31 Jan 2007, 15:44
Post #23

Membru autentic

Sa stie la revizia urmatoare ce sa-ti ia de pe masina. E un fel de e-shopping biggrin.gif

Nu stiu daca am avut doar pe o parte sau pe toate de la inceput 3 bari, dar mie intotdeauna mi s-a parut masina cam instabila, grip slabut (chiar daca n-am fortat-o sa vad unde cedeaza) si rotile cam dure la uracatul de borduri...

--------------------
+
Cornelius
post 5 Feb 2007, 10:20
Post #24

Membru incepator

Si la mine aceiasi problema 3.6 fata si 2.8 spate. Imi veneau dracii ca la mine troncanea cam tare iar in 207-le lu varu-meu proaspat achizitionat nu auzeam asemenea fenomene. Dupa ce am corectat presiunea alta viata. Sper sa nu fi afectat prea tare amortizoarele ca am facut cam 850 Km cu ea asa.

--------------------
Renault Clio III - B xx xxx 2007 CD
+
fantomel00
post 30 Jun 2007, 19:20
Post #25

Membru incepator

Dupa 8000 km parcursi am costatat si eu cu stupoare ca am 3 bari in toate pneurile.Trecand peste toata tevatura cu nervii, care este cel mai rau lucru care poate rezulta de aici? S-au uzat pneurile mai mult ?

--------------------
RENO CLIO III Dinamique 1.5DCI 82CP - 07-B-MIH 2007
+
Andrei Clio Trei
post 1 Jul 2007, 03:44
Post #26

Membru incepator

tocmai mi s'a livrat si mie masina ieri la pranz. intr'adevar, in momentul asta se pare ca am presiune mai mare in pneuri... se simte...

insa omu', dupa prezentarea generala a masinii, ultima chestie a fost sa imi recomande o "verificare a presiunii si aducere la limitele recomandate inscrise pe portiera" si mi'a argumentat cu conditiile de transport. eu stiam de povestea asta de la voi, de pe forum si... pur-si-simplu am fost curios sa vad daca se aduce vorba in momentul livrarii smile.gif a fost deci o surpriza placuta... smile.gif azi-maine am sa'mi verific rotile.

si acum vine intrebarea de baraj: sunt curios cati isi fac presiunea in functie de drumul ales (urban / autostrada)... e prima mea masina care cere modificari de presiune... la 1 sau 2 saptamani ies din oras, ori pe "Soarelui" ori spre Pitesti... o sa fie amuzant sa tot schimb "aerul" smile.gif

a! si doi: pe ce versiuni exista senzori de presiune (si in aceeasi ordine de idei - senzori pe placutele de frana)? daca exista... pentru ca in manual pare sa spuna ca e o chestie standard, asa cum e formulat textul. la capitolul respectiv nu se scrie de maniera: "in functie de vehicul ..........", asa cum se scrie despre optionale. doar scrie ca exista senzori in valve, mai putin la roata de rezerva. nu am avut timp sa verific pe masina/in bord daca am sau nu chestia asta. sunt doar curios, ar fi dragut, dar nu tin neaparat sa am asa ceva...

--------------------
Renault Clio 3 Dynamique 2007
+
roty
post 1 Jul 2007, 22:14
Post #27

Membru autentic

Cu siguranta nu ai senzori de presiune. Din cate stiu in Romania nu se pot comanda. Oricum, daca ai displayul pentru usi ca un singur "bec", atunci sigur nu ai senzorii. Pentru senzori si displayul de usi este matricial si arata usile deschise individual, cat si pneurile si presiunile lor.

--------------------
+
cristine
post 4 Mar 2008, 19:14
Post #28

Membru incepator

Si eu am avut problema asta, am mers cam 800km cu 3.2 pe fata si 3 pe spate..o experienta trista, le-am lasat la 2.4 si 2.3 si acum se simte altfel, dar si consuma mai mult sad.gif Repet si eu o intrebare pusa mai sus in cateva randuri...ce e afectat daca presiunea e mai mare decat cea indicata? (am auzit pareri si pareri, astept ceva argumente biggrin.gif )

@ roty: la mine displayul e asa dragut cu o masinuta desenata foarte stilizat (am zis ca poate e ca in NFS, imi arata damage-ul radmasa.gif ) si imi arata si usi si roti, dar cred ca asa e la toate versiunile...adica vine "pregatit" pentru senzori de presiune, dar si eu stiam ca tine, la noi nu sunt disponibili senzorii de presiune..alaturi de esp si altele de genu'..

@Andrei Clio Trei: daca ai senzori, ar trebui sa ii vezi.. iar displayul ar tb sa arate cam asa: http://securite.renault.fr/visuels/visuel2...fc452915fae.gif (asta e de la renault)

--------------------
Renault Clio III 2008 Privilege
+
MMVI
post 5 Mar 2008, 09:29
Post #29

Membru autentic

From: Ilfov

Fiind in rodaj ai mers probabil destul de incet si cu atentie iar 800 km nu sunt asa multi deci nu are rost sa te ingrijorezi.
Pai in principiu, cauciucul cand intalneste un obstacol are rolul de a se deforma si de a amortiza in anumite limite, restul este preluat de arcuri, amortizoare; la tine fiind presiunea mai mare cauciucul s-a deformat mai putin si au fost solicitate celelate componente ale sistemui de amortizare.

--------------------
renault clio III - B-xx-ELF 2007 1.6 16V dynamique
+
cristine
post 5 Mar 2008, 10:23
Post #30

Membru incepator

Multam de raspuns MMVI biggrin.gif ..inca o intrebare..cam cat de des este recomandat sa verific presiunea din pneuri? (exceptand situatiile in care schimbi conditiile de drum, respectiv iesi din oras)

This post has been edited by cristine: 5 Mar 2008, 10:23

--------------------
Renault Clio III 2008 Privilege
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 08:59
Dacia