Presiunea in pneuri, masina noua
![]() ![]() ![]() |
Presiunea in pneuri, masina noua
-Rayden- |
![]()
|
||
![]() Membru de membru Group: Members Posts: 305 Joined: 14 December 06 From: Iasi - Romania ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 3 Dynamique 1.2 16V
2006
|
|||
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
S-a mai discutat pe forum la Logan: e de la transport. Asa sunt umflate din fabrica ca sa nu oscileze prea mult pe trailer. Ideea e ca dealerul are OBLIGATIA la pregatirea pt livrare sa "umfle" pneurile la presiunea corecta, ceea ce la tine nu au facut!
|
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
La dealer au obligatia sa verifice functionarea a absolut tuturor accesoriilor de pe masina, eventual sa ti-o livreze cu plinul facut, etc, etc. Vise taica, vise. La noi nici pana la primul peco amarat nu ajungi ce ai in rezervor.
La dacia, pe vremuri, de cum alegeai masina trebuia sa te bagi pe sub ea sa vezi ce suruburi lipsesc pe la suspensie. Asta cu presiunea deja e insignifianta. This post has been edited by Laurentziu83: 20 Jan 2007, 18:18 |
--------------------
.
.
.
|
|
BogdanX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 14 September 06 From: Deva ![]() |
Nu inteleg cum ar putea sa o livreze cu plinul facut?
Sa faca plinul din Franta sau Spania sau Turcia? Sau cand vine tirul cu masini la dealer sa se deplaseze ei cu masina la benzinarie? Sa umble prin oras cu masina ta fara asigurare, fara nimic? La mine chiar au pregatit-o de livrare. In rezervor aveam vreo 6 litri, mai mult decat suficient. Deci nu generalizati! Totusi trebuie sa recunosc ca este inacceptabil sa nu o pregateasca asa cum trebuie. Poti sa faci o sesizare la vocea clientului. Ajuta si aia la ceva. Pe mine de exemplu m-au sunat de la vocea clientului dupa aprox. o luna sa ma intrebe diferite chestii legate de dealer si livrarea masinii, la care puteam sa raspund cu f. multumit, multumit, nu prea multumit, deloc multumit, parca. M-a intrebat cum s-a comportat dealer-ul de cand am intrat prima data in showroom pana la pregatirea de livrare. M-a tinut vreo 10 minute la telefon. This post has been edited by BogdanX: 20 Jan 2007, 20:23 |
--------------------
Renault
Laguna II.2 2.0T
2006
|
|
punisher1234 |
![]()
|
Membru incepator Group: Banned Posts: 32 Joined: 24 December 06 ![]() |
toti dealerii sunt o apa si-un pamant, nu ai ce sa le ceri, comportamentul dealerului e dictat de la conducerea reno Romania de sus in jos si cum ei sunt asa cum sunt la fel si dealerii, sa iti ia banu si atat;
|
--------------------
dacia
lastun
1985 individual Clona de-a lui Cristirenault.
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
|
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
-Rayden- |
![]()
|
![]() Membru de membru Group: Members Posts: 305 Joined: 14 December 06 From: Iasi - Romania ![]() |
E în Bar. În PSI presiunea e de 33 nu de 2 virgulă ceva.
|
--------------------
Renault
Clio 3 Dynamique 1.2 16V
2006
|
|
pyu_ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 27 November 06 ![]() |
La mine 2,5 in toate dupa ce dealer-ul m-a asigurat ca au fost verificate
![]() |
--------------------
Renault
Clio III
- B XX XXX
2006 Privilege - Clima, MP3
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
QUOTE(SRM @ 20 Jan 2007, 16:24) Ce nu e bine sa faci...e sa generalizezi acest aspect. Sunt dealeri de la care masinile nu intra in posesia cumparatorului fara pregatire de vanzare (verificare tehnica, spalare). Operatiune care genereaza o multitudine de disensiuni intre proprietar, care de altfel isi doreste masina evident ieri, si angajatii dealerului. Din momentul in care masina soseste intr-o concesiune, livrarea ei ar trebui sa se efectueze cel mai devreme a doua zi...dar ce client intelege... Pe Ionut de la Bras, cel care s-a ocupat de livrarea masinii tale il cunosc si stiu ca munceste de-i sar capacele. Asa ca sunt convins ca pentru presiunea incorecta din pneurile tale exista o explicatie... ![]() |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
Paul-Iasi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 19 October 06 From: Iasi ![]() |
La livrarea masinii (tot de la BRAS) s-au facut si masuratorile presiunii din pneuri, lasand-o cam la 2 bari.... In timpul transportului, pe trailler presiunea era ceva mai mare.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
- B-xx-xxx
2006 1.5dCi
|
|
-Rayden- |
![]()
|
Hellcat: Habar n-am cine e Ionuț de la Bras. Probabil el s-a ocupat de mașină (cel care mi-a prezentat mașina când am primit-o), dar dealerul a fost altcineva. Eu când am zis de dealer, nu am vrut să se înțeleagă că persoana care îmi dă mașina e neapărat responsabilă. Responsabilii direcți pot fi mecanicii, oricum, cel care era, în final, responsabil e probabil domnul de care vorbești. Bine înțeles, el probabil i-a întrebat pe cei de la service dacă totul e verificat și e ok... Explicație nu am nevoie, pentru că deja am una: pur și simplu au uitat...
Nu am generalizat. Am zis doar: "Sugerez tuturor care își iau mașină să testeze presiunea la roți la o vulcanizare sau o benzinărie." Dacă mi s-a întâmplat mie, probabil li s-a întâmplat și altcuiva... De ce să nu fie lumea sigură și să verifice... Paul-Iași: Așa o fi, dar nu cred că a venit vreun nebun în timpul nopții și mi-a mărit presiunea la roți... Hmm.. Am fost cu mașina după Crăciun să-i pun alarmă la Bras, doar atunci ar fi fost a doua oară când ar fi putut să-mi schimbe cineva presiunea la roți, dar nu cred, pentru că nu am simțit nici o diferență pe drum. Acum, la 2,2+2,1 bari se vede diferența. Eu credeam că așa se simt denivelările și gropile din șosea de la pachetul "drumuri dificile". ![]() This post has been edited by -Rayden-: 21 Jan 2007, 18:39 |
--------------------
Renault
Clio 3 Dynamique 1.2 16V
2006
|
|
roty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 19 May 06 ![]() |
Ptiu, am tot amanat sa verific presiunea. Ca si mie imi cam juca fasolea-n stomac la denivelari...
Sper ca nu a apucat sa afecteze ceva la trenul de rulare... |
--------------------
Renault
Clio 3
2006, 1.4 16V Renault Megane II Sedan, Confort Expression, 1.6 16V 115CP, 2005
|
|
jedeka |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 29 September 06 ![]() |
Si la mine cand am luat masina presiunea era de 3 - 3,2. Poate ca dealerii au obligatia sa o verifice si totusi... nu o fac. Pe langa multe altele (verificari) pe care ar trebui sa le faca...
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 2006
1.5 dci, 80CP
|
|
biscu |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 500 Joined: 24 January 07 ![]() |
In seara aceasta am fost si eu de am verificat presiunea in pneuri si am constatat cu stupoare urmatoarele: presiune pneuri fata 3 bar...spate 3 bar.Ma tot gandesc, cum de se poate intampla asa ceva?Am achizitionat masina pe 3 ianuarie si am facut pana azi 1200 km, crezand ca totul este ok! Unde pot sa fac o sesizare si mai ales oare da careva curs acestei sesizari?
|
--------------------
Renault
Clio III
- ...
2007
|
|
JustInTime |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 22 August 06 ![]() |
Incredibil! 2.7 bar in toate pneurile... in loc de 2.4, respectiv 2.2. Am patit-o si eu, ce altceva ar mai trebui verificat? E penibil....
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2008 2.0 DCI 150CP CVA Privilege
|
|
lukici |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 1 October 06 ![]() |
Salutare!
Eu sunt mai novice in ale masinilor, si saptamana asta trebuie sa ridic un Clio 3, Dyn., 80 CP asa ca vin cu o intrebare: - cat ar trebuie sa fie presiunea corecta in pneuri? Pe de alta parte, daca timpul va permite, imi puteti spune ce ar trebui sa verific cand ridic masina de la dealer? Multumesc si sa auzim numai de bine! |
--------------------
renault
clio 3
- B 123504
2006 dynamic
|
|
roty |
![]()
|
Verifica daca ai toate boxele si tweeterele. La mine lipseau tweeterele
![]() Pt presiunea rotilor vezi pe lateralul usii soferului. |
--------------------
Renault
Clio 3
|
|
ovidiugrecu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 1 February 05 From: Maroc ![]() |
Si la mine : 3 pe fata, 3 pe spate.
Pina acum nici unul nu a scris aici ca a luat-o cu presiunea corecta; daca exista, sa se manifeste. Eu am luat-o din Maroc, deci nu e numai la noi, poate o fi un motiv valabil pentru care se intimpla asta , nu ca au uitat. Oricum, sa-ti dea drumul pe poarta cu presiunea asta si nici macar sa nu-ti zica: Regleaz-o tu, ca noua ni-i tirsa... This post has been edited by ovidiugrecu: 30 Jan 2007, 09:54 |
--------------------
Renault
Clio III dci 65 CP
- 22794-A-56
2006 Pack CA
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(lukici @ 29 Jan 2007, 23:04) Pe de alta parte, daca timpul va permite, imi puteti spune ce ar trebui sa verific cand ridic masina de la dealer? Si eu am exact acelasi motor / echipare. ![]() Mie mi-au livrat masina fara capacelul care blocheaza "intrarea aerului conditionat" in torpedou. ![]() Sper sa nu faca un obicei in a preda masina clientilor descompletata. Culmea, in legatura cu presiunea, sunt exceptia care confirma regula. Am avut 2.4 / fata si 2.3 / spate (presiunea tipica pentru autostrada), insa le-am lasat la 2.3 si 2.2. This post has been edited by GabyT: 30 Jan 2007, 11:20 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
roty |
![]()
|
Am verificat azi rotile. Aveam 3 pe dreapta spate si 2.5 pe dreapta fata. In rest erau bine, culmea...s-or fi lasat singure in 1500km
![]() |
--------------------
Renault
Clio 3
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
QUOTE(biscu @ 24 Jan 2007, 22:43) In seara aceasta am fost si eu de am verificat presiunea in pneuri si am constatat cu stupoare urmatoarele: presiune pneuri fata 3 bar...spate 3 bar.Ma tot gandesc, cum de se poate intampla asa ceva?Am achizitionat masina pe 3 ianuarie si am facut pana azi 1200 km, crezand ca totul este ok! Unde pot sa fac o sesizare si mai ales oare da careva curs acestei sesizari? si cam cu ce te-a deranjat chestia asta? serios vorbind, ai simtit ceva in neregula la masina, avand presiunea asta atat de mare? |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
prOZac |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 7 January 07 From: Timisoara ![]() |
apropo de roti.M-au sunat azi de la Reno si m-au intrebat ce dimensiuni am la roti si de care(tabla/aliaj).N-am fost pe faza sa ii intreb de ce le trebuie ca lucram ceva.Stie cineva ceva?
|
--------------------
Renault
Clio III
- B-81-PRZ
april 2006,pack authentique Renault Megane Sedan april 07 Luxe privilege B-35-DPS
(nu mai)urmeaza Laguna(dezgustat de servicii) |
|
roty |
![]()
|
Sa stie la revizia urmatoare ce sa-ti ia de pe masina. E un fel de e-shopping
![]() Nu stiu daca am avut doar pe o parte sau pe toate de la inceput 3 bari, dar mie intotdeauna mi s-a parut masina cam instabila, grip slabut (chiar daca n-am fortat-o sa vad unde cedeaza) si rotile cam dure la uracatul de borduri... |
--------------------
Renault
Clio 3
|
|
Cornelius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 29 January 07 ![]() |
Si la mine aceiasi problema 3.6 fata si 2.8 spate. Imi veneau dracii ca la mine troncanea cam tare iar in 207-le lu varu-meu proaspat achizitionat nu auzeam asemenea fenomene. Dupa ce am corectat presiunea alta viata. Sper sa nu fi afectat prea tare amortizoarele ca am facut cam 850 Km cu ea asa.
|
--------------------
Renault
Clio III
- B xx xxx
2007 CD
|
|
fantomel00 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 16 January 07 ![]() |
Dupa 8000 km parcursi am costatat si eu cu stupoare ca am 3 bari in toate pneurile.Trecand peste toata tevatura cu nervii, care este cel mai rau lucru care poate rezulta de aici? S-au uzat pneurile mai mult ?
|
--------------------
RENO
CLIO III Dinamique 1.5DCI 82CP
- 07-B-MIH
2007
|
|
Andrei Clio Trei |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 18 June 07 ![]() |
tocmai mi s'a livrat si mie masina ieri la pranz. intr'adevar, in momentul asta se pare ca am presiune mai mare in pneuri... se simte...
insa omu', dupa prezentarea generala a masinii, ultima chestie a fost sa imi recomande o "verificare a presiunii si aducere la limitele recomandate inscrise pe portiera" si mi'a argumentat cu conditiile de transport. eu stiam de povestea asta de la voi, de pe forum si... pur-si-simplu am fost curios sa vad daca se aduce vorba in momentul livrarii ![]() ![]() si acum vine intrebarea de baraj: sunt curios cati isi fac presiunea in functie de drumul ales (urban / autostrada)... e prima mea masina care cere modificari de presiune... la 1 sau 2 saptamani ies din oras, ori pe "Soarelui" ori spre Pitesti... o sa fie amuzant sa tot schimb "aerul" ![]() a! si doi: pe ce versiuni exista senzori de presiune (si in aceeasi ordine de idei - senzori pe placutele de frana)? daca exista... pentru ca in manual pare sa spuna ca e o chestie standard, asa cum e formulat textul. la capitolul respectiv nu se scrie de maniera: "in functie de vehicul ..........", asa cum se scrie despre optionale. doar scrie ca exista senzori in valve, mai putin la roata de rezerva. nu am avut timp sa verific pe masina/in bord daca am sau nu chestia asta. sunt doar curios, ar fi dragut, dar nu tin neaparat sa am asa ceva... |
--------------------
Renault
Clio 3 Dynamique
2007
|
|
roty |
![]()
|
Cu siguranta nu ai senzori de presiune. Din cate stiu in Romania nu se pot comanda. Oricum, daca ai displayul pentru usi ca un singur "bec", atunci sigur nu ai senzorii. Pentru senzori si displayul de usi este matricial si arata usile deschise individual, cat si pneurile si presiunile lor.
|
--------------------
Renault
Clio 3
|
|
cristine |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 7 February 08 ![]() |
Si eu am avut problema asta, am mers cam 800km cu 3.2 pe fata si 3 pe spate..o experienta trista, le-am lasat la 2.4 si 2.3 si acum se simte altfel, dar si consuma mai mult
![]() ![]() @ roty: la mine displayul e asa dragut cu o masinuta desenata foarte stilizat (am zis ca poate e ca in NFS, imi arata damage-ul ![]() @Andrei Clio Trei: daca ai senzori, ar trebui sa ii vezi.. iar displayul ar tb sa arate cam asa: http://securite.renault.fr/visuels/visuel2...fc452915fae.gif (asta e de la renault) |
--------------------
Renault
Clio III
2008 Privilege
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
Fiind in rodaj ai mers probabil destul de incet si cu atentie iar 800 km nu sunt asa multi deci nu are rost sa te ingrijorezi.
Pai in principiu, cauciucul cand intalneste un obstacol are rolul de a se deforma si de a amortiza in anumite limite, restul este preluat de arcuri, amortizoare; la tine fiind presiunea mai mare cauciucul s-a deformat mai putin si au fost solicitate celelate componente ale sistemui de amortizare. |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
cristine |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 7 February 08 ![]() |
Multam de raspuns MMVI
![]() This post has been edited by cristine: 5 Mar 2008, 10:23 |
--------------------
Renault
Clio III
2008 Privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 08:59 |