Achizitie Laguna III - second hand, motor 1.5 dci
![]() ![]() ![]() |
Achizitie Laguna III - second hand, motor 1.5 dci
didiland11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 29 May 07 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna III 1.5dci
2009
|
|
Silk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 387 Joined: 1 November 11 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bogdan1213 @ 23 Sep 2013, 21:01) Si o ultima intrebare care poate unora dintre voi o sa vi se para prosteasca, dar totusi as vrea sa lamuriti si pe mine. Ce ar trebui sa conteze mai mult, anul de fabricatie sau nr de km? Multumesc, Bogdan, cum o sa iti dai seama mai tarziu, odata cu experienta acumulata, vei observa ca exista masini cumparate de noi si la 50k km sunt "rupte", nu mai pica aripile bine ( dupa accidente si reparatii encorespunzatoare ), motorul consuma ulei, consum exagerat de carburant.. etc. Conteaza cum e intretinuta masina pana la XXXXXX km, nu doar anul si rulajul ! Numa' bine. |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V SE
- so sylk
2011 Plecat in depresie......
|
|
andrewtm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 26 September 13 From: Lugoj ![]() |
Buna ziua.
Imi cer scuze ca de la primul topic voi incerca sa obtin o parere despre achizitionarea unei masini Renault. In principiu sunt mai activ pe celalalt forum Dacia tinand cont ca avem si asa ceva in familie. In momentul de fata ne-am decis sa achizitionam o Renault Laguna 3 si am gasit doua oferte acceptabile la reprezentante. Mentionez ca am citit aproape toate topicurile despre modelele Renault Laguna cu motor de 1.5 si 2.0 si mi-am facut in mare o idee despre cat ar costa revizia. Din ce am citit la ~80.000 ar fi cea mai scumpa revizie in jur de 700Euro. Mi-ar face placere daca m-ati putea ajuta cu ceva sfaturi in privinta achizitionarii unui model de Renault Laguna 3. Acestea ar fi cele doua masini asupra carora ne-am oprit,atasez aici linkurile sper sa nu se considere reclama: http://www.aviamotors.autovit.ro/renault-l...-C29458374.html http://www.autocobalcescu.autovit.ro/renau...-C30114947.html Eu sincer as opta pentru a doua varianta singurul lucru care ma pune pe ganduri este ca nu vad acel joystick pentru comenzi la a doua masina desi la dotarile care le are ar trebui sa il aiba. |
--------------------
Renault
Laguna III
Dynamique 2.0 140
|
|
maytow_airis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 20 August 09 From: Alta Tara ![]() |
Joystik-ul il ai in functie de ce pachet are masina. Nu au toate,decat cele cu navigatie.
Cand dai atatia bani pe o masina,ar trebui sa fie cu reviziile facute "recent". Nu e convenabil sa cumperi o masina,dupa care sa-i pui cauciucuri,pastile/discuri,distributie(1.5). Eu cred ca la 9k€ cel putin un an...doar motorina,ulei si filtre. Spunea un coleg mai sus,cum e mai bine....KM vs AN fabricatie. EU am avut o masina din 2006,dar dupa 7 ani, era intretinuta,si arata mai bine decat multe care aveau doar 3 ani. Depinde cine o intretine,la cat timp ii face intretinerea,si mai important,CU CE a fost intretinuta. NU e tot una sa cumperi ce e mai ieftin la masina,in loc sa-i dai ce e mai bun. Daca masina are CARTE Service,e bine,caci reprezentantele pun ce au pe stoc,adica Original. La cumparare,ascultati cu atentie cum suna mtorul,merge.ti intr.o plaja mai mare de turatii in primele 3 trepte de viteza,si atentie la vopseaua de pe la motor,pentru a vedea daca a fost busita. |
--------------------
renault
Laguna 2, Laguna 3
Expresion, 2009 1.5 dci 110cp (fara FAP)
|
|
andrewtm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 26 September 13 From: Lugoj ![]() |
Îți mulțumesc foarte mult pentru sfaturile acordate. Ce părere ai despre cele două modele? Dacă ai fi fost in locul meu ce ai alege?
This post has been edited by andrewtm: 27 Sep 2013, 15:25 |
--------------------
Renault
Laguna III
Dynamique 2.0 140
|
|
Silk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 387 Joined: 1 November 11 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andrewtm @ 27 Sep 2013, 16:24) Îți mulțumesc foarte mult pentru sfaturile acordate. Ce părere ai despre cele două modele? Dacă ai fi fost in locul meu ce ai alege? In link-urile puse de tine sunt 2 variante total diferite : benzina si diesel. Daca ai nevoie de sfaturi legate de achizitie, normal mi se pare sa spui nevoile tale, numarul de km pe care il faci anual, zona in care locuiesti/vei folosi masina, sunt mai multe aspecte care trebuie sa le impartasesti pentru a primi sfaturi corespunzatoare. Numa' bine ! |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V SE
- so sylk
2011 Plecat in depresie......
|
|
andrewtm |
![]()
|
Toata stima Silk.
In mare parte pentru a face naveta intre Bucuresti-Timisoara si invers. Pana acum am avut o Toyota Avensis de 1.8 pe benzina si nu am avut probleme cu costurile de deplasare. In momentul acesta ma interesa o parere referitor la cost/achizitie la una dintre cele doua masini indiferent de motorizări. Saptamana viitoare cel mai probabil voi face un drum pana la Bucuresti pentru a achizitiona una din cele doua modele de aceea astept cat mai multe opinii din partea userilor acestui forum. This post has been edited by andrewtm: 27 Sep 2013, 19:01 |
--------------------
Renault
Laguna III
Dynamique 2.0 140
|
|
maytow_airis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 20 August 09 From: Alta Tara ![]() |
Eu pentru acest drum as alege Diesel 2.0
Aio nevoie de putere...mai ales pentru "a iesi din situatie",caci drumurile sunt asa cum sunt.... Vrei economie? alege 1.5. Eu cu 1.5 al meu....am facut in 4 saptamani aprox 11k km. Ma declar foarte multumit de cum trage,cat consuma,(4,6L) Acum fiecare le stie pe ale lui,si portofelul cat de sanatos... Eu nu aleg benzina pentru nici o masina.... am avut doua benzinare,nu am avut probleme,dar diesel-ul parca ma "coafeaza" mai mult ! Masina se cumpara in functie de necesitati,nu de moft. Eu am vrut 2.0 dci. Dar am facut calcule la 35k km/an cat fac,si diferentele de consum intre 1.5 si 2.0,si mi-a iesit mai economic,financiar vorbind,cel de 1.5 Tu fa.ti calcule,si alege ce crezi ca e mai bun pentru tine. A....si eu pe a mea au cautat-o,sa fie fara: FAP, Senzori Presiune Pneuri,frana de mana electrica. Mai putine +uri,mai putine probleme ! ![]() |
--------------------
renault
Laguna 2, Laguna 3
|
|
andrewtm |
![]()
|
Promit să fac si un jurnal de bord după achiziționarea mașinii.
|
--------------------
Renault
Laguna III
Dynamique 2.0 140
|
|
mitzone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 24 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Vad ca amandoua sunt euro4. intereseaza-te exact cum e cu taxa, sa nu cumva sa fi fost recuperata. Eu recomand sa nu te grabesti. Vezi ca la 10.000 ar trebui sa gasesti varianta GT cu 4control. De aia zic sa nu te grabesti. Verifica istoricul intr-o reprezentanta. Eu cand am luat-o pe a mea am verificat istoricul la doua reprezentante diferite, inainte de a ma intalni cu vanzatorul. Test CLIP si mecanic/geometrie eu le vad obligatorii inainte de a achizitionat.
|
--------------------
Renault
Laguna III GT 4Control
- -- -- --
2009
|
|
andrewtm |
![]()
|
Iti multumesc pentru feedback. Săptămâna aceasta sper sa ajung dupa mașină iar cea la 9000 € e de la Auto Cobalcescu deci nu as crede sa nu fi fost întreținută cel putin măcar să se fi uitat la ea cand au achiziționat-o la buy-back.
Ideea e că nu am acum toți banii deci voi da avans 40% iar pentu restul voi obtine finanțare. Taxa nu a fost recuperată iar prețul mașini mi se pare potrivit dar tocmai de aceea cer sfatul si opinia voastră pentru a ma ajuta in luarea unei decizii potrivite. Muktumesc încă odata tuturor celor care m-au ajutat cu un sfat/o părere pana acum si sper sa mai primesc ceva sfaturi in continuare. |
--------------------
Renault
Laguna III
Dynamique 2.0 140
|
|
JustInTime |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 22 August 06 ![]() |
Am scos masina din semnatura la vanzare. Pentru cei interesati, gasiti anuntul pe forum, aici.
Pot face dovada ca masina a fost foarte bine intretinuta si ca nu a avut probleme de niciun fel. Rog seriozitate. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2008 2.0 DCI 150CP CVA Privilege
|
|
JustInTime |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 22 August 06 ![]() |
Am revenit dupa cateva zile si ce sa vezi? Link-ul cu descrierea masinii nu mai exista
![]() Probabil admin-ul l-a sters pentru ca n-am respectat vreo regula anume... In fine, pentru cei interesati, imi puteti scrie pe PM si va voi trimite toate detaliile necesare. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2008 2.0 DCI 150CP CVA Privilege
|
|
P3riculoS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 10 January 09 From: London United Kingdom ![]() |
salutari .. cine stie cum se regleaza ceasul la laguna 3 cele cu navigatie ? Astept raspunsuri .. multumesc
|
--------------------
Renault
Laguna III
- MK 60 OXP
2.0 dCi 150 eco2 Dynamique TomTom 5Dr FAP
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu isi ia ora automat in functie de locatia pe care o detecteaza GPS-ul?
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
mitzone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 24 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Ceasul se seteaza automat prin GPS in functie de locatie. Dar daca nu ai harta pt locatia unde te afli nu merge. De ex, a mea avea hartile numai pt europa de vest. Abia dupa ce am pus si Romania a mers ceasul. Cam stupid dar asa a fost la mine.
|
--------------------
Renault
Laguna III GT 4Control
- -- -- --
2009
|
|
P3riculoS |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 10 January 09 From: London United Kingdom ![]() |
Saltut , am harta full EU , dar ceasul trebuie sa il setezi u .. nu este pe automat in functie de zona in care te afli , am sortat problema aseara in pauza la servici si se seteaza din setariile navigatorului ,'' job done now '' thanks and good luck !!
madhorsefuzzy , nu tata tu trebuie sa il setezi . ![]() ![]() This post has been edited by P3riculoS: 14 Nov 2013, 13:34 |
--------------------
Renault
Laguna III
- MK 60 OXP
2.0 dCi 150 eco2 Dynamique TomTom 5Dr FAP
|
|
gonzo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 10 October 06 ![]() |
Salutare. Ce parere aveti despre aceasta masina: http://www.autovit.ro/renault-laguna-C32848810.html
In Germania la vanzare se trec kilometri pe factura? Stiti ceva de acest dealer? La Renault in Romania se pot vedea cu VIN-ul, reviziile facute in Germania la Renault? Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Estate
2005 1.6 16v ex Fiat GP 1.3MJet
|
|
maytow_airis |
![]()
|
Când am plecat spre Spania, am trecut pe la service Renault Brașov, sa schimb filtrul de motorină, făcusem programare cu o zi înainte ... si intrând în discuție cu baiatul de acolo, mi-a spus absolut tot despre intervenții ce s-au făcut pe mașină, exact ce aveam si eu scris pe o foaie A4, când am cuparat-o. Cu o lună înainte am schimbat portiera stânga față la Renault in Madrid, , și apărea schimbul si la ei. Deci in mod normal, tot ce sa făcut la DEALER, poți vedea la orice RENAULT.
|
--------------------
renault
Laguna 2, Laguna 3
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu e chiar asa. Exemplu: masina mea. Are 2 revizii la 60.000km si la 90.000km care nu apar in sistemul informatic Renault. AM cartea cu stampilele cu dealer Renault din Germania. Si cu prima revizie la 30.000km la alt dealer care apare in sistem.
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
maytow_airis |
![]()
|
Depinde si de "cine-si face treaba" pana la capat.
Dupa revizie,ti-a stampilat doar cartea,dar nu sa mai deranjat sa de-a cu degetele in tastatura .... sa apara "pe sistem" ![]() This post has been edited by maytow_airis: 7 May 2014, 08:02 |
--------------------
renault
Laguna 2, Laguna 3
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
Nu chiar. Ca nu s-au deranjat de 2 ori.
Chiar cei de la Serus Bucuresti si Meridian Vest mi-au confirmat ca pana acum ~1an nici ei nu erau conectati cu reteaua internationala Renault. Aveau propria baza de date. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
maytow_airis |
![]()
|
Pai atunci una e sa ai propria baza de date,si alta e sa fii "ON" in Renault.
Daca masina lui @gonzo,vine din germania,cu siguranta apare in baza de date Reno,cum e si normal. |
--------------------
renault
Laguna 2, Laguna 3
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Trebuie sa stie operatorul unde sa caute interventia...ca exista cu siguranta in sistemul informatic mai ales daca s-a operat in vest.
@+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
Ok.
Asta este VIN-ul masinii mele din semnatura: VF1KTD20645421389 Provenienta Germania. Poti gasi in sistem cele 2 revizii la 60.000km si la 90.000km care imi apar pe carnetul de intretinere? Eventual pe cea de la 240.000km? Glumesc si sper sa nu existe asa ceva ... |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
@madhorsefuzzy:Daca intrebarea era pentru mine....nu pot sa te ajut!
@+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
darwin |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 146 Joined: 20 October 13 ![]() |
QUOTE(madhorsefuzzy @ 7 May 2014, 08:35) Poti gasi in sistem cele 2 revizii la 60.000km si la 90.000km care imi apar pe carnetul de intretinere? http://www.reno.ro/-t264410.html |
--------------------
--
--
--
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
Dap. Secretomanie inutila din partea Renault. Dar e problema lor.
L.E. E business. Scuzele mele. This post has been edited by madhorsefuzzy: 7 May 2014, 09:23 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
Lagaslan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 23 February 15 ![]() |
Salut tuturor
I-mi cer scuze daca am postat unde nu trebuia dar din search-ul dat,aici am ajuns. Sant nou nout pe acest forum in speranta ca voi fi posesorul unui renault laguna cat mai repede posibil,dupa mai multe cautari(nu reusesc sa pun situl ) am gasit o frumoasa Laguna AUTHENTIQUE 2002,1.9 DCI,120 CP,6+1 viteze,restul full va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in vederea achizitiei acestei masini: - ce trebuie sa stiu despre acest motor si ce probleme pot aparea la el,cutie,ambreiaj etc - ce treuie sa verific prima data multumesc anticipat pentru ajutor,mentionez ca orice sfat,parere,ideie este binevenita. va doresc drumuri usoare This post has been edited by Lagaslan: 23 Feb 2015, 21:47 |
--------------------
vw
passat
1994
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
http://www.reno.ro/Achizitie-Laguna-II-1-9-CDI-t283783.html
uite ca mai are cineva cam aceeasi dilema ca si tine. ca si informatie autentique este nivelul de echipare cel mai mic. nu am 1.9 dci, dar din ce am vazut pe la colegi e destul de robust. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 12:52 |