Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Achizitie Laguna III - second hand, motor 1.5 dci

korn
post 27 Mar 2012, 20:59
Post #121

Made in France

Group: Members

QUOTE(varzescu @ 27 Mar 2012, 20:22)
am mers cu L3 cu motorul de 1,5 si nu mi se pare ceva incredibil iar consumul afisat pe bord era de 6,4%.Desi impozitul e mai mare mai bine iei un motor mai mare si chiar simti ca mergi!
*

Ca fost posesor de 1.5 dCi, va recomand sa fugiti de aceasta prastie de motor. Incercati altceva.

--------------------
Peugeot 508 Allure MMXII
Ex Dacia 1310 TLE
Ex Dacia Logan 1.4 MPI Preferance
Ex Citroen C4 SX HDI
Ex Renault Laguna III 1.5 dCi
Peugeot 508 Allure
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
UTU2005
post 28 Mar 2012, 20:55
Post #122

Membru autentic

From: Deva

QUOTE(korn @ 27 Mar 2012, 20:59)
Ca fost posesor de 1.5 dCi, va recomand sa fugiti de aceasta prastie de motor. Incercati altceva.
*

Nu e chiar asa ''prastie'', sa fim seriosi ! raportat la gabaritul masinii (laguna 3) totusi motorasul asta 1.5dci chiar isi face treaba suficient, nu poti pretinde mai mult de la el, trecand de la un 2.0, la 1.5...da, e diferenta !

--------------------
Renault LagunaIII 1.5dci 2008
+
diesel_power
post 29 Mar 2012, 09:34
Post #123

Membru autentic

From: diaspora

Ori unii oameni s-au obisnuit sa aibe 200cp sub fund, ori e mai mult o chestie psihologica atunci cand vezi ca are doar 1.5 litri. Laguna II s-a vandut la inceput cu motor 1.9 dci de 110cp si 240Nm cuplu, si nu s-a plans nimeni ca e o prastie de motor.

O L3 1.5 dci accelereaza pana la 100km/h in 11.8s, ceea ce nu e deloc jenant, e chiar mai rapida decat Clio II/III, Megane II/III cu 1.5 dci de 80/85cp.

Iar cine vrea, poate face chiptuning safe, care i-ar mai taiat o secunda din timpul de accelerare, imbunatatire ce s-ar simti vizibil in mersul normal de zi cu zi.

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
pishky
post 29 Mar 2012, 17:17
Post #124

rca Naspa

From: Constanta

cine isi ia 1,5 dci pe o masina de 1,5 tone nu cred ca ia pt a face liniute sau timpi record pe nurburgring nordschleife.

This post has been edited by pishky: 29 Mar 2012, 17:18

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
Luko13
post 30 Mar 2012, 08:07
Post #125

Membru autentic

Nurburing si mai cum....? smile.gif))))

--------------------
Renault Laguna3 2008/Estate/Initiale Paris
+
spy_oh_joy1389
post 30 Mar 2012, 21:25
Post #126

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

Nu inteleg ce se plang unii de motorul asta. Eu am 68CP pe Clio3 de 1,3 tone si merge foarte bine, ma descurc foarte bine si sunt foarte multumit de cum se misca pentru ca nu ma astept sa aiba alura sportiva. Ma indoiesc ca Laguna cu motorul de 110CP s-ar descurca mai prost. Consum mai mare probabil ca da, dar sa se descurce mai prost nu cred.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
didiland11
post 30 Mar 2012, 22:03
Post #127

Membru autentic

From: Iasi

Unii se plang si de cele de 3.0 diesel de la vw, daimler etc, fiecare nu parerea lui...
1.5dci imi pare un motor bun, echilibrat bine cu cutia in 6tr; daca ma gandesc si la posibilitatile/ conditiile de exploatare din Ro vs costuri de intretinere, iar este bine venit pe piata noastra.

This post has been edited by didiland11: 30 Mar 2012, 22:04

--------------------
Renault Laguna III 1.5dci 2009
+
the_darkman
post 31 Mar 2012, 10:43
Post #128

Membru

Plus ca vanzarile de Laguna sh arata ca 1.5 este cel mai cautat motor. Este pe autovit o Laguna 2.0d foarte dotata de prin ianuarie de vanzare, si are si un pret la fel de bun. Intre timp s-au vandut o gramada de 1.5, inclusiv eu am vandut-o in 2 saptamani.

--------------------
Renault Laguna 1.5dci 2008
+
pishky
post 31 Mar 2012, 12:42
Post #129

rca Naspa

QUOTE(Luko13 @ 30 Mar 2012, 08:07)
Nurburing si mai cum....? smile.gif))))
*

asa o zis goagle bre...ca si mie mi se fractureaza silabele..

--------------------
+
dubf1r3
post 10 Apr 2012, 16:23
Post #130

Membru incepator

Salutare. De ieri sunt posesorul unei Laguna 3 luata de aici http://www.autovit.ro/renault-laguna-C23582355.html .
Masina e din 06/2009 si indica pe bord (am verificat la Renault si sunt reali) 155k km . Vanzatorul a luat-o de la Australe si mi-a placut sincer faptul ca nu a incercat sa ascunda kilometrii sau alte defecte.Vehiculul nici macar nu era curatat la interior desi se afla expus in targ .
I-am facut test complet static + dinamic la Vitan si a reiesit ca trebuie schimbata doar bieleta de directie pe partea dreapta (faptul ca si janta fata dr era ciupita ma duce cu gandul ca fostul proprietar a incalecat bordurile de cateva ori).
In rest,motorul suna foarte bine , este destul de sprintena si uitandu-ma la dotari (clima bizonala,keyless,trapa panoramica,senzori parcare, bluetooth etc) pretul final de achizitie de 7200 € mi se pare foarte rezonabil.
In rest, inainte sa ma decid la masina asta venisem cu gandul sa o iau pe asta : http://www.autovit.ro/renault-laguna-C23446719.html .
Tot ce pot sa va spun e ca la cei 114k km de pe bord mai adaugati cel putin 100k km si niste interventii in service . Cel mai probabil si capota era schimbata ,cea care se afla pe masina era foarte subtire (banuiesc ca nu era de origine) si avea defecte de vopsire.
In concluzie ,atentie mare la vehiculele din targ; parerea mea este ca daca cunoasteti pe cineva care merge la licitatii ,este mai rentabil sa apelati la el mai ales ca listele cu vehiculele de vanzare sunt pe net si pot fi vizualizate inainte de fiecare licitatie. In plus scutiti deplasarea ,iar masinile au in general toate reviziile facute + o inspectie generala facuta chiar inainte de licitatie .la masina mea am tot istoricul vehiculului + toate interventiile .

--------------------
Renault Laguna 3 ,1.5dCi Iunie 2009
+
nonic
post 10 Apr 2012, 16:49
Post #131

Together we can do more

From: Ploiesti

Frumoasa foc!Sa ai noroc de ea! Multi km fara incidente!

--------------------
Renault Megane 2.1 1.5 dci 2004 Privilege Sedan
+
espacern
post 10 Apr 2012, 18:01
Post #132

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

QUOTE(dubf1r3 @ 10 Apr 2012, 16:23)
Salutare. De ieri sunt posesorul unei Laguna.......
Vanzatorul a luat-o de la Australe

Masinile sunt bune dar pe acolo pe la Australe se cumpara pe firme fantoma....fara TVA.
Atentie!!.....ca este evaziune fiscala.

@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
Luko13
post 11 Apr 2012, 08:51
Post #133

Membru autentic

Sa o stapanesti sanatos colegu Lagunist si mai ales break! Te-ai interesat de taxa auto? Cat te duce? Eu la a mea am platit taxa si i-am dat in judecata in decembrie anul trecut. Am castigat, au facut recurs, am castigat din nou. Acum astept sa imi iau banii. Sper, cat mai repede... biggrin.gif

--------------------
+
dubf1r3
post 11 Apr 2012, 20:20
Post #134

Membru incepator

multumesc pentru urari ; taxa este undeva pe la 500€ fiind motorul de 1,5 dCi - ai idee care ar fi pasii de urmat in cazul in care ma decid sa incerc sa imi recuperez banii?

--------------------
+
Luko13
post 12 Apr 2012, 07:34
Post #135

Membru autentic

Trebuie sa iei legatura cu un avocat care se ocupa in special de cazuri de genul. Eu personal am un avocat pe care mi l-a recomandat un prieten care a castigat la randul lui. Mai departe iti spune el ce trebuie sa faci. Important este sa pastrezi copie dupa toate actele , inclusiv cele din strainatate, chitanta de la taxa , etc...

--------------------
+
piratul002
post 12 Apr 2012, 15:30
Post #136

Membru incepator

From: constanta

QUOTE(Luko13 @ 12 Apr 2012, 07:34)
Trebuie sa iei legatura cu un avocat care se ocupa in special de cazuri de genul. Eu personal am un avocat pe care mi l-a recomandat un prieten care a castigat la randul lui. Mai departe iti spune el ce trebuie sa faci. Important este sa pastrezi copie dupa toate actele , inclusiv cele din strainatate, chitanta de la taxa , etc...
*

Spune'mi si mie cum ai facut solicitarea catre ANAF,multumesc
(adresa de mail: vasile_anghel_ro@yahoo.com)

This post has been edited by piratul002: 12 Apr 2012, 15:31

--------------------
renault laguna 3 1,5 dci, cu GPS-carminat tomtom - CT 2009
+
Luko13
post 13 Apr 2012, 07:32
Post #137

Membru autentic

Nu am facut decat sa iau legatura cu avocata. Ea a facut tot.La inceput face contestatie la finante dupa care ei iti dau o decizie prin care spun ca nu sunt de acord cu restituirea banilor. Mai departe avocatul va merge in instanta cu decizia si cu restul actelor.

--------------------
+
dubf1r3
post 29 Apr 2012, 05:58
Post #138

Membru incepator

@luko : Salut.da-mi si mie te rog coordonatele avocatului intr-un mesaj la adresa dubf1r3@yahoo.com.multumesc

This post has been edited by dubf1r3: 29 Apr 2012, 06:07

--------------------
+
MagLag
post 23 May 2012, 17:34
Post #139

Membru incepator

Salutare!

Este primul meu post pe acest forum si readuc un pic in atentie acest topic in speranta ca voi primi niste sfaturi utile.

Am un buget de 8.500 euro. Mi-am vandut vechea masinuta si acum vreau altceva. Recunosc ca am analizat mai mult variante, insa niciuna din ele nu-mi este mai pe plac ca Laguna 3. E o masina pe care insist sa o cumpar, desi majoritatea prietenilor nu-s deloc fani Renault. Pur si simplu sunt fascinat de acest model si mi-l doresc. biggrin.gif
Acum, am citit cam tot ce am gasit despre acest model si m-am oprit la varianta 2.0dci de 150CP. Majoritatea, ca sa nu spun toate modelele de pe Autovit, au in mod evident kilometrajele modificate. Ca un facut, nicio masina de-acolo nu are peste 150.000, desi in Franta toate Lagunele care se vand la 7-8000 de euro au peste 120.000 km, unele chiar spre 200.000 km. Am vazut inclusiv Laguna 3 fabricatie 2010 cu peste 200.000 km la bord. blink.gif Stiu si de afacerea cu Australe si din ce-mi dau seama majoritatea Lagunelor 3 sunt aduse de-acolo.
Timp pentru a merge in Franta pentru a-mi alege eu masina nu am, asa ca ma uit pe piata romaneasca. Sincer, pe Autovit mai tot ce e de vanzare sunt masini ale samsarilor si n-as vrea sa am de-a face cu ei.
Totusi, sa spunem ca as dori sa cumpar aceasta masina http://www.autovit.ro/renault-laguna-C24010154.html. E evident ca cei 96.000 km sunt falsificati, mai ales ca provenienta ei e Franta, fara istoric in Romania. Parerea mea e ca are pe la 200.000 km. Intrebarea ar fi: la ce trebuie sa fiu atent daca as vrea sa o cumpar?
Ar mai fi si aceasta http://www.autovit.ro/renault-laguna-C23903804.html. Are acel interior bej care mi se pare extraordinar. Din pacate, e mult peste bugetul meu.
Aveti ceva sugestii unde as putea gasi o Laguna 3 2.0dci, sa ma incadrez in buget si totusi sa nu fiu pacalit? Ca sa fiu foarte clar, nu as avea o problema sa cumpar o Laguna cu 150.000 km la bord, dar sa stiu ca a fost intretinuta, ca a beneficiat de revizii la timp. O masina fara istoric mi se pare un foarte mare risc pentru cumparator.

Multumesc. Orice sfat este binevenit. biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna - b86rpt 2005
+
espacern
post 23 May 2012, 17:59
Post #140

ART-ist

QUOTE(MagLag @ 23 May 2012, 18:34)
E evident ca cei 96.000 km sunt falsificati, mai ales ca provenienta ei e Franta, fara istoric in Romania. Parerea mea e ca are pe la 200.000 km. Intrebarea ar fi: la ce trebuie sa fiu atent daca as vrea sa o cumpar?

Daca in Franta masina are pretul respectiv si in Romania ajunge mai ieftina nu se intreaba nimeni cum este posibil?
Ca doar nu se teleporteaza si sunt niste costuri pentru orice se aduce din departare.
Cam tot ce vine de la Australe se cumpara de la firme fantoma din nordul tarii care fac evaziune fiscala prin neplata TVA-ului.
Km rulati reprezinta cea mai mica problema...crede-ma.

@+

--------------------
. . - . .
+
didiland11
post 23 May 2012, 19:44
Post #141

Membru autentic

A doua varianta, de 10.400eur neg, adica 10.000, mi se pare un pret corect pentru acel Privilege de 2.0, daca traderul iti prezinta si un istoric documentat al masinii si verifici si VIN ul in reteaua R. Eu nu as risca cu nici o alta varianta (poate cu vreun coleg de pe forum, daca si cand apare ceva de vanzare). Cu acest efort suplimentar de 1500eur iti asiguri o oarecare liniste si multumirea ca ai luat ceva pe sufletul tau...

--------------------
+
AF80
post 23 May 2012, 21:46
Post #142

Membru incepator

Nu lua de la samsari. Mai bine cauti una din Germania daca vrei neeaparat Laguna 3 sh.

--------------------
Renault Fluence Dynamique 1.5dci 105cp 2010
+
Luko13
post 24 May 2012, 07:50
Post #143

Membru autentic

La 8500 euro iti poti cumpara o Laguna3 cu dotari decente dar neinmatriculata. In ziua de azi nu mai exista "chilipiruri" . Nu te grabi. Studiaza bine piata. Cum a zis si colegu`espacern sa te feresti de masini luate de pe Australe. Personal recomand Autorola. Eu de acolo mi-am luat si dupa ce am verificat masina in detaliu la reprezentanta unde am pe cineva de incredere , mi-au spus ca nu e "manarita" si am cumparat-o. E bine ca intrebi inainte pe forum. Bafta la cautat! google.gif

--------------------
+
pishky
post 24 May 2012, 07:59
Post #144

rca Naspa

QUOTE(MagLag @ 23 May 2012, 17:34)
Salutare!
.....
Multumesc. Orice sfat este binevenit. biggrin.gif
*

este pe forum o laguna 2, 2.0 dci 150 cp de vanzare, cu jurnal de bord si etc,
daca esti chitit pe laguna 3....

--------------------
+
MagLag
post 24 May 2012, 10:34
Post #145

Membru incepator

espacern, sigur ca mi-am pus problema cum de sunt mai ieftine in Romania. Insa eu sunt cumparator de buna credinta. In cel mai rau caz, daca eu cumpar o masina, iar vanzatorul are probleme cu evaziunea, legea il va sanctiona pe el, nu pe mine.

didiland, ai dreptate. Si mie imi place mult masina din al doilea link, insa deocamdata nu dispun de acesti bani. Iar intr-o negociere rezonabila este evident ca nu ma astept sa lasa la pret pana la suma de care dispun eu.

AF80, in principiu, exclud si eu varianta samsarilor. Doar daca voi gasi vreo masina cu istoric cert voi lua in calcul o astfle de solutie.

Luko, multam de sfat. Nu ma grabesc. Da, am uitat sa precizez, bugetul meu de 8.500 e valabil si pentru una inmatriculata, si pentru una neinmatriculata. Din cate stiu, la cea neinmatirculata pot circula cu ea 3 luni cu numere rosii, perioada in care pot strange banii pentru plata taxei (aprox. 1200 euro). O sa arunc si eu o privire pe Autorola.

pishky, e adevarat ca sunt nou pe forum si poate e o scuza, insa chiar nu am gasit acel anunt. Nici pagina cu pagina, nici cu functia search. Poate ma ajuti tu cu un link? Mersi.

In alta ordine de idei, cautarile mele continua. Daca aflati ceva informatii cu privire la o Laguna 3 2.0dci de vanzare, let me know.

Thanks.

--------------------
Renault Laguna - b86rpt 2005
+
didiland11
post 24 May 2012, 10:37
Post #146

Membru autentic

--------------------
+
dcrane
post 24 May 2012, 10:47
Post #147

Membru incepator

Asta are interior de expression, nicidecum dinamique

--------------------
- - -
+
espacern
post 24 May 2012, 10:55
Post #148

ART-ist

QUOTE(MagLag @ 24 May 2012, 11:34)
espacern, sigur ca mi-am pus problema cum de sunt mai ieftine in Romania. Insa eu sunt cumparator de buna credinta. In cel mai rau caz, daca eu cumpar o masina, iar vanzatorul are probleme cu evaziunea, legea il va sanctiona pe el, nu pe mine.

ANAF-ul in caz de neplata TVA merge pe fir pana ajunge la masina(dupa seria VIN).
Asta(masina) se executa ca restul(firma fantoma) stiu cum sa se fereasca si nu au nici o proprietate/cont bancar/bunuri pe numele lor.
Chiar daca se constata ca esti cumparator de buna credinta(in urma unui proces) nu te scuteste de plata-daca vrei sa pastrezi bunul.
Asta nu inseamna ca Australe este o firma neserioasa....din contra.
Acolo se ofera toate informatiile despre masina si chiar si cea mai mica zgarietura este prezentata detaliat.

@+

--------------------
. . - . .
+
pishky
post 24 May 2012, 11:20
Post #149

rca Naspa

QUOTE(MagLag @ 24 May 2012, 10:34)
pishky, e adevarat ca sunt nou pe forum si poate e o scuza, insa chiar nu am gasit acel anunt. Nici pagina cu pagina, nici cu functia search. Poate ma ajuti tu cu un link? Mersi.

Thanks.
*

laguna 2 am zis

edit: uite si jurnalul http://www.reno.ro/index.php?showtopic=87898&hl=

This post has been edited by pishky: 24 May 2012, 11:21

--------------------
+
Luko13
post 24 May 2012, 12:09
Post #150

Membru autentic

Eu la a mea am platit taxa 1700 euro in decembrie anul trecut, cei drept mi-am recuperat banii in instanta. A fost 1700e pentru 2.0dci, euro4, FAP, fabr. 2008. Pentru 2012 am inteles ca s-a mai redus taxa dar e mai greu de recuperat .

--------------------
+
10 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 09:42
Dacia