Probleme ambreiaj Symbol 1.4 8v, Un zgomot ciudat la cursa pedalei...
![]() ![]() ![]() |
Probleme ambreiaj Symbol 1.4 8v, Un zgomot ciudat la cursa pedalei...
theodor2004 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|||
z_fdd bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
eu am cumparat ceva facut de unguri si scria pe ambalaj sa-l ung cu spray cu vaselina lichida, gen WD40. cred ca difera de la producator la producator.
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Scria pe ambalajul cablului de acceleratie ca trebuie uns?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
Revenind la cablul de ambreiaj, am intrebat mai multi mecanici, am intrebat la magazinele de piese, toti au spus ca nu se greseaza cablul de ambreiaj.
|
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
theodor2004 |
![]()
|
pai asta spuneam si eu, e ilogic sa il ungi (mai ales in cantitati industriale). Se baga in camasa lui, si cablul va aluneca prin aceasta camasa, atunci cand apesi pedala de ambreiaj. Daca se pune vaselina pe cablu, ea va prinde praf si mizerie, si in timp se formeaza o pasta...si cablul nu mai aluneca prin camasa asa usor...pana cand intr-o si se blocheaza, sau ,,agata''.
E adevarat ca acest fenomen nu apare peste noapte, ci in ani...si pt mecanic poate primeaza rezultatul de moment (adica un cablu odata uns, aluneca mai bine decat unul uns cu masura de fabrica). Dar in timp... |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.244 Joined: 16 April 10 From: BC ![]() |
DA, scria pe ambalajul original ''a se unge inainte de montare'' (si nu era o hartie lipita peste ambalaj, era scris in engleza, cu vopsea, pe punga respectiva...
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
theodor2004 |
![]()
|
si spunea si cu ce sa il ungi si cat? Ca una e sa pui vaselina la kg, alta e sa lubrefiezi putin.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
z_fdd bacau |
![]()
|
vaselina din aia lichida, gen WD40, cum am spus si mai devreme... asa era specificat... oricum din aia nu poti sa bagi un kil, ca se scurge din camasa cablului...
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
WD40 e mai degraba degripant nu vaselina.
In esenta WD40-ul este un gresant, fiind compus dintr-un ulei mineral (elementul gresant) dizolvat intr-un solvent (elementul degripant) La aplicare solventul se evapora lasand in urma un film foarte subtire de ulei. Insa asta este valabil in mecanismele fine. La mecanisemele ceva mai mari sau mai "industriale" (si aici intra si cablul de ambreiaj cred), ungerea aia foarte fina realizata de WD40 nu stiu daca este suficienta. Acolo mai bine bagi vaselina lichida zic eu...... This post has been edited by vallixx: 14 Jun 2013, 23:13 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
z_fdd bacau |
![]()
|
am un spray cu vaselina cu teflon... cred ca o sa bag putin din ala... cu toate ca merge ok dupa vreun an de la schimbare, nu vad nicio diferenta fata de cum aluneca la inceput...
|
--------------------
Renault
Symbol 2006 - 1.4 8v |||
|
|
theodor2004 |
![]()
|
In nici un caz WD40. Asta nu este este vaselina, nu e pt lubrefiere..iti mananca si putina vaselina care a fost pusa din fabrica.
Exista si vaselina speciala pt ambreiaje, dar nu stiu daca este buna in acest caz. ma rog, ideea este ca la mine nu a fost cazul sa il ung, a fost cumparat de la Cobalcescu , si, mecanicii nu l-au uns pt ca era deja uns. In plus, parca chiar scria pe ambalaj, ca se monteaza fara a mai fi uns. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
Prowlers |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 13 January 08 ![]() |
Dupa cat timp se schimba in mod civilizat ambreiajul...?
Eu nu l-am schimbat niciodata - si nu am nici un fel de probleme sesizabile. Masina e din dec 2003 si am 117000km. |
--------------------
Renault
Megane III 1.2 TCe 130cp GT Line
2014
|
|
theodor2004 |
![]()
|
nu trebuie uns. Vine din fabrica exact cu cantitatea de vaselina de care are nevoie, ca sa functioneze optim (aici ma refer la cablurile originale Renault, cumparate de la reprezentanta) Am schimbat de 2 ori si cablul de ambreiaj, si pe cel de acceleratie, si nu le-a uns nimeni.
Daca pui vaselina pe cablu, te gandesti ca apoi cablul va fi introdus in camasa lui, vaselina in exces se amesteca cu praful si se formeaza o pasta, pasta care ramane for ever intre camasa si cablu. In momentul in care pasta se intareste (cativa ani) chiar ca vei observa ca, cablul ,,agata'' si nu stii de ce. Pentru ca a fost uns, de aceea agata. Deci cablul original, cumparat de la Renault, nu se unge. Cablurile cumparate de altii de prin Vitan, nu mai stiu. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Topic ambreiaj general http://www.reno.ro/index.php?showtopic=39685
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 09:44 |