sunet Laguna 2, ce se poate optimiza?
![]() ![]() ![]() |
sunet Laguna 2, ce se poate optimiza?
Adonnis |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 6 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II, 2.0dci
2007
|
|||
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
Daca le-ai cumparat asta e,nu-s lamurit cu acel kit de amplificare,macar un 4AWG sa fi fost.Ampliful se incalzeste si nu e cazul sa-l racesti.Muzica este girla.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
4AWG e valoarea corecta, mai ales ca masina e lunga. Eu am pus 25mm², adica aproape 3AWG. Cat are kit-ul asta Stinger?
Amplificatorul nu se incalzeste decat dus catre puterea maxima si tinut mult acolo. Oricum in caz de pericol se decupleaza, are protectie termica. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Sa nu te sperii dar acest JL se incalzeste,este versiunea Marine si este conceput pentru barci unde riscul de a ajunge apa e mai mare,nu e etans dar e ceva mai inchis.Partea frontala (unde e sigla) se incalzeste,acolo sint si radiatoarele cred.Nu-ti face probleme,vei ceda tu (dpdv auditiv) inaintea lui.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Adonnis |
![]()
|
Dupa lungi asteptari ca Apan Braila(dealer Renault, de la care am luat masina) sa ia de la politie un nou nr(cel de pe fata, pe care l-au pierdut), am reusit sa inmatriculez masina si sa o aduc in Bucuresti acum 2 zile.
Incinta era gata, asa ca in seara asta am montat sistemul. Prima impresie: Sunetul in masina e total schimbat, in bine, iar incinta se potriveste la fix! Insa am 3 neajunsuri: - faptul ca e in rodaj si trebuie sa il menajez la inceput - atunci cand am luat masina am verificat o mie de lucruri la partea tehnica, dar nu m-am gandit sa bag un cd pt test.Drept urmare, am descoperit azi ca desi radioul functioneaza perfect, la discuri imi da 'cd error' ![]() ![]() - nu prea am termen de comparatie (fie am mers pana acum in masini cu tub de bas in spate,dela care doar face galagie, fie am mers in masini cu sunet de mii de euro, una de fapt ![]() Asa ca, din moment ce e foarte posibil sa schimb playerul, nu cred ca mai pun Cabasse.Vine f bine in bord, dar parca nu as da 100 Eur pe unul.Asa ca am pus ochii pe -Alpine 111RM sau -Pioneer 2220UB Multi sunt de parere ca cel Alpine e putin mai bun la sunet, insa cred ca mai bine s-ar potrivi in bord celalalt, care are performante bune si el, pentru gama asta de preturi. Si daca tot o sa am player nou, ma gandeam ca de Craciu sa pun pe fata: - GZ (le-am gasit la 350 lei pe un site) sau - Helix Ambele au adancime mica(am inteles ca pana in 55mm e ok).Se potrivesc direct sau e nevoie de inel MDF? Numai bine tuturor! |
--------------------
Renault
Laguna II, 2.0dci
2007
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Alpine d-ala am eu la Solenza, ma rog, eu am 102ri, dar nu e mare diferenta. Eu zica ca si-a meritat banii
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
- CT ?? XXX
cu roti Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Adonnis: pe radio nu se aude ca lumea. Ai nevoie de CD-uri, cu muzica bine trasa. Pe urma poti sa reglezi sistemul dupa bunul tau plac si sa evaluezi rezultatele. In cazul in care vrei alte difuzoare, ok, dar pana nu asculti sistemul actual in conditii optime, nu are rost sa te gandesti la urmatorul pas.
Repara cabbase-ul ala, nu cred sa fie mare lucru. Poate e doar lentila murdara. Un alt player apare in bord ca nuca in perete, nu as concepe asa ceva. Din motive estetice. Plus comenzile de pe volan, plus display-ul central. LE: si te rog sa respecti regula de aici, adica sa pui poze! ![]() This post has been edited by cdadan: 12 Nov 2010, 18:12 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Adonnis |
![]()
|
Maine dimineata ma duc la electrician sa vedem ce are.Initial am vrut sa iau un cd de curatare dar decat sa dau 20 lei pe el, mai bine il duc direct la electrician si se mai uita si la altele.Daca il repara, ramane acesta, normal.
Daca nu, nu cred ca o sa dau banii pe unul nou.Nu merita, chiar daca se vede mai bine in bord.La aceiasi bani iau ceva care imi da un sunet mai bun.Iar displayul si comenzile de la volan nu ma prea intereseaza. Ar mai fi si varianta asta: 245252442-32836-700_700.jpg Oricum sunt incantat de schimbarea in bine, chiar si asa cum ascult acum, pe radio.Este exact ce cautam, nu tremura masina, insa e un sunet foarte placut. Cat despre boxe, ideea face parte din categoria: Daca tot schimb HU, hai sa imbunatatesc ceva schimband si boxele.Tot vine Craciunul ![]() Insa speranta mea e sa o rezolv maine cu cel actual si sa scap de alte cheltuieli.Am pregatit vreo 30 de cd-uri audio facute din flacuri si abia astept sa le testez ![]() Edit: Pun si poze! Dar aseara cand aveam camera nu era deloc lumina si nu au iesit cum trebuie, iar azi dimineata mi-a luat prietena camera pentru ca a plecat din oras.Asa ca ramane pe luni.Si baiatul care mi-a facut incinta ma asteapta cu pozele... This post has been edited by Adonnis: 12 Nov 2010, 18:22 |
--------------------
Renault
Laguna II, 2.0dci
2007
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Adonnis |
![]()
|
Ti-am raspuns pe PM ca aici nu cred ca e voie
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II, 2.0dci
2007
|
|
raresvintea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 29 July 07 ![]() |
cablu pt ipod si un ipod ieftin cu conector de 30 pini. cea mai buna varinta ca sa nu cheltiu prea mult.
|
--------------------
skoda
octavia
- B72FAR
'03 elegance
|
|
Adonnis |
![]()
|
Din cate stiu nu merge Aux pe Cabasse Auditorium, ci doar pe Cabasse Tuner List.
Intrebare: Voi tineti optiunea de Bass Boost activata?Pe statie am doar On-Off. Si zice asa in carte: "CH1 & 2 signals are summoned to mono when the Bass Boost swich is in the on position". Mai zice: "This switch allows the user to activate a 6 dB boost centered at 48 Hz." ![]() This post has been edited by Adonnis: 12 Nov 2010, 20:18 |
--------------------
Renault
Laguna II, 2.0dci
2007
|
|
audiofilu' |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cdadan |
![]()
|
In amplificator intra semnal stereo, pe doua canale, insa iesirea pentru sub e mono. Indiferent de pozitia butonului de bass boost.
Eu am bass boost variabil, insa il tin foarte jos, aproape de 0. Poti sa-l pui pe on doar in cazul in care nu ai putere suficienta cu gainul pana in 75%. Rezolva problema playerului, iar pe urma faci reglajele astfel incat sa ai bas optim indiferent de volum. This post has been edited by cdadan: 13 Nov 2010, 08:31 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Adonnis |
![]()
|
Din pacate am avut ceva probleme cu instalatia audio
![]() Iata o poza cu un aranjament temporar: DSC05499.jpg Au fost ceva belele cu difuzorul, care a suferit o rebobinare.(poveste lunga ...) Urmeaza in viitorul apropiat: -Schimbarea mochetei cu una mai inchisa la culoare -achizitionarea unui Pioneer P88 RS2 -Mutarea amplificatorului in dreapta portbagajului Iar in primavara: -Insonorizare usi+plafon+podea+portbagaj(ca tot ma plangeam de zgomotul cam puternic al motorului) si un set de Helix Esprit E52c pe fata, amplificate de Helix DB FOUR Dark Blue. Dupa acestea, sper sa fie total schimbat sunetul in masina, fata de cum e pe moment. This post has been edited by Adonnis: 28 Nov 2010, 04:30 |
--------------------
Renault
Laguna II, 2.0dci
2007
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Hm,din ce am mai auzit,putine difuzoare suna bine intr-un volum mic de aer...acest nou dif stii ce volum necesita?
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
darem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
Neata!
Intrebare: poate acest P8 sa fie instalat fara incinta? am citit pe net ca ar putea fi instalat si fara incinta. In specificatiile lui am citit ca ar avea nevoie de 14,5l, dar in alta parte am citit ca poate fi instalat si fara. Ma intereseaza daca il pot instala pe placa spate la un megane sedan (cu modificarile aferente) si evident amplificat. Multumesc. This post has been edited by darem: 29 Nov 2010, 08:33 |
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(audiofilu' @ 29 Nov 2010, 06:50) Nu e dif nou, e cel "vechi", rebobinat. QUOTE(darem @ 29 Nov 2010, 08:29) Intrebare la radio Erevan: se poate face dragoste cu fereasta deschisa? Raspuns: se poate dar e de preferat cu o femeie. OT: Nici in gluma sa nu faci treburi de-astea. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
darem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
...si in acest caz e recomandata o incinta mai "plata" sub el? exista totusi si dif de woofer fara incinta?
|
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
cdadan |
![]()
|
Ai vazut vreun sistem de sunet, boxe, home cinema, orice, cu difuzoare fara cutie (incinta)? Eu nu am vazut. Difuzorul canta si fara cutie, dar o face intr-un mod hilar.
Poti merge la concurs de bob, pe partie dedicata, cu un capac de wc. Merge si asa, dar te faci de ras. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
exista si woofere care canta fara incinta (free-air). Insa P8 nu e unul din ele. In loc sa il pui pe policioara, monteaza-l sub scaunul din dreapta. O sa fii suprins de sunet.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Dane,omul a zis ca vrea sa ia un Pioneer P88 RS2,eu la el m-am referit daca stie de volum.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Adonnis |
![]()
|
Nu inteleg ce vrei sa zici. Citez:
QUOTE Hm,din ce am mai auzit,putine difuzoare suna bine intr-un volum mic de aer...acest nou dif stii ce volum necesita? ?? P88 e playerul |
--------------------
Renault
Laguna II, 2.0dci
2007
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Oau ce prostie am zis...
![]() Acum ti-ai dat seama ca am incurcat borcanele,se cunoaste ca nu-s din domeniu. Eu sint foarte multumit de sunetul din masina cu sistemul stock,sa fie "vina" difului JL? This post has been edited by audiofilu': 29 Nov 2010, 17:01 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
darem |
![]()
|
@fratica: exista si woofere care canta fara incinta (free-air). Insa P8 nu e unul din ele. In loc sa il pui pe policioara, monteaza-l sub scaunul din dreapta. O sa fii suprins de sunet.
Parca are 114mm adancime de montare, nu cred ca incape sub scaun, plus de asta parca exista o tija pe sub scaunele din fata care blocheaza orice sub chiar si din cele plate. Ma gandesc sa sub mocheta este buretele acela gros de antifonare. Oare nu ar putea fi decupat jumatate sau in totalitate si instalata acolo o incinta custom ptr acest dif P8. Este o practica "normala" sau e cam "neortodox" instalat acolo? Am vazut pe net ca la BMW seria 3 au cate doua montate in acest fel sub scaune...dar parca mai mici! Multumesc. |
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
darem |
![]()
|
am masurat odata inaltimea minima si parca e in jur de 60mm(asta cand voriam sa pun Blaupunkt Thb-200a). de asta intreb daca decuparea buretelui si introducerea incintei pentru P8 acolo este o solutie intalnita si in alte parti!
|
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
cdadan |
![]()
|
Antifonul ala nu e chiar burete. Cat sa fie de gros, 2 cm cu tot cu mocheta? Maxim atat, pana la tabla chioara. 2+6=8 pana la 11.4 e cale lunga. Ia in calcul si grosimea materialului din care confectionezi incina. Plus ca adancimea de montaj nu e egala cu inaltimea totala a difuzorului.
JL.JPG ( Size: 44.28k ) Number of downloads: 677 Ai nevoie de vreo 15 cm sa te poti incadra. Si mult spatiu pe orizontala, altfel nu iese litrajul. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
darem |
![]()
|
Buretele e chiar gros...6-8 cm pana la tabla..stiu asta de cand mi s-a infundat scurgerea la clima si am scos mocheta si buretii sa se usuce. Intradevar pb e cat de adanc pot merge acolo ca sa acopar 114mm cu 20mm grosimea peretelui si spatiul necesar in spatele dif.
|
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
cdadan |
![]()
|
Sub scaun 6-8 cm? Nu cred. Verifica din nou, in zona suportilor mocheta si antifonul sunt taiate, poti sa ridici un pic capetele si vezi exact. Sau bagi un ac si vezi cat intra pana ajunge la tabla.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 22:11 |