Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

smucitura schimbator si scartait in a 5-a, schimbatoru se misca in fata spate...

Cristy_tm
post 9 Mar 2010, 10:24
Post #31

Membru incepator

Group: Members

eu zic ca sunt... in ianuarie am schimbat capetele de bara... si mecanici mi-au spus ca restu sunt in stare buna... dar pocnitura nu vine de la ele mai mult ca sigur... ii undeva pe la motor... cutie... jug... acuma doar trebe sa o depistez...pe vineri ajung la resita si o urc pe rampa... si incep si trag de toate cele...probabil o sa schimb si bucsa aia ce am postato eu mai sus... sa vad diferenta smile.gif . asfalt uscat biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna I 1998 phase 2
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dolphintm74
post 9 Mar 2010, 13:53
Post #32

Membru

From: Timisoara

Salutare! Nu mai aruncati bani aiurea pe bieletele anticuplu. Toate modelele Laguna si Megane au joc (mai mare sau mai mic) la schimbator. Chiar si Loganul are, mai ales ala de 1.6 16V. O bieleta anticuplu se schimba doar daca e rupt cauciucul. Daca se aude o pocnitura la plecarea de pe loc, probabil ca e crapat cauciucul bieletei. Daca nu e crapat, atunci pocnitura nu e de acolo. Mai e o chestie... depinde cum pleci cu masina de pe loc biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna 1 2001, 1.6 16V
+
renault_laguna
post 9 Mar 2010, 13:59
Post #33

kl

From: Bucuresti

La Laguna mea nu se clinteste deloc schimbatorul indiferent ca accelerez brusc sau pun frana.Sta neclintit.In schimb am avut un Clio 1 si intradevar acolo era f mare jocul la cutie din pricina motorului care era foarte elastic din cauza suportilor si implicit imi tragea si cutia dupa el.

--------------------
Renault Laguna - B-01-LAG 2000 PH2 1.9 DCI
Renault Laguna I Phase II 1.9 DCI 2000
+
dolphintm74
post 9 Mar 2010, 14:07
Post #34

Membru

renault_laguna, vorbim despre miscari serioase ale schimbatorului, deranjante. Sincer, am mers cu destule Renault-uri, chiar si cu masini noi in drive-test, toate aveau un mic joc la schimbator, pentru ca asa e normal, motorul are nevoie de ceva elasticitate. Daca e prea rigid, chiar nu e bine. Asa ca sper ca ai exagerat putin cand ai spus ca schimbatorul masinii tale sta "neclintit" wink.gif

--------------------
+
ionutzcioby
post 9 Mar 2010, 14:08
Post #35

Membru

QUOTE(dolphintm74 @ 9 Mar 2010, 13:53)
Salutare! Nu mai aruncati bani aiurea pe bieletele anticuplu. Toate modelele Laguna si Megane  au joc (mai mare sau mai mic) la schimbator. Chiar si Loganul are, mai ales ala de 1.6 16V. O bieleta anticuplu se schimba doar daca e rupt cauciucul. Daca se aude o pocnitura la plecarea de pe loc, probabil ca e crapat cauciucul bieletei. Daca nu e crapat, atunci pocnitura nu e de acolo. Mai e o chestie... depinde cum pleci cu masina de pe loc biggrin.gif
*

de acord cu tine.Eu am zis si ma repet.Sunt patit.Am schimbat suportii astia degeaba.Ori asa tre sa faca masina ori e de altundeva.Cat despre teste si mecanici toti o sa spuna ca trebuie schimbat un suport sau altul.Daca azi ai pus un suport nou nout si maine mergi la un service si spui ca iti joaca schimbatorul sigur iti zice ca suportul e dus desi l-ai pus nou...

--------------------
renault laguna - cs 05 rcm 1999
+
dolphintm74
post 9 Mar 2010, 14:08
Post #36

Membru

Acum am sesizat ca tu ai Diesel, acolo sta treaba putin altfel...

--------------------
+
Cristy_tm
post 9 Mar 2010, 14:19
Post #37

Membru incepator

dolphintm74... vad ca esti din timisoara...te pricepi la lagune? la mine nu doar se misca putin... zici ca vrea sa plece pe bancheta din spate... radmasa.gif...si de scartaitu din a 5-a nu ai nici o parere... nu ati patit? doar intre 60 si 80 km/h... multumesc

--------------------
+
dolphintm74
post 9 Mar 2010, 14:28
Post #38

Membru

Cristy_tm, vezi ca-ti las un PM. Daca vrei, hai sa ne intalnim si vedem ce si cum.

--------------------
+
Cristy_tm
post 13 Mar 2010, 10:58
Post #39

Membru incepator

numa ce am venit de la mecanic... si problema persista... schimbatorul se misca dar nu mai asa rau... inainte avea un joc de 5-6 cm... acuma se misca 2-3 cm.. dupa ce am schimbat suportu de sub masina antibasculare si suportu din stanga masini care tine cutia si motoru... prin urmare cred ca este rulmentul din cutie si siguranta dupa cum am mai citit pe forum... care sunte-ti de prin timisoara si stiti un meserias? vreau sa ma conving ca este rulmentu... va multumesc

--------------------
+
bogdyMND
post 13 Mar 2010, 12:08
Post #40

Membru autentic

O miscare de 1-2 cm in treapta 1 sau la accelerari bruste e normal.

--------------------
Renault Laguna 3 2.0 dci - 150 - 4Control
+
Cristy_tm
post 13 Mar 2010, 13:35
Post #41

Membru incepator

nu accelerari bruste... si la plecari usoare... si nu face doar in treapta intaia... si nu stiu cat de normal este...cand am cumparato nu se misca deloc schimbatoru... si problema este ca scartaie ceva in viteza in a 5-a intre 60-80 km/h... daca cunoaste-ti simptomele ati patit... sa stiu si eu la ce sa ma astept... ca si asa mo usurat destul la buzunar... sad.gif

--------------------
+
ricochet2
post 13 Mar 2010, 15:18
Post #42

Membru autentic

Cristy, ai fost la Auto Europa, in calea Sagului ? Acum esti in oras ?

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
Cristy_tm
post 13 Mar 2010, 16:07
Post #43

Membru incepator

nam fost acolo... nus in oras... is la tara... baga id meu ady.boss@yahoo.com... sa mai vb... mersi

--------------------
+
Cristi_Cotrau
post 13 Mar 2010, 16:13
Post #44

Membru autentic

@Crysti_tm

Asa cum ai spus ca ai citit pe forum aceeasi problema am avut-o si eu.....Nu vreau sa te dezamagesc,dar e o problema destul de nasoala....Pentru inceput o sa scapi cu inlocuirea rulmentului din cutie(se da jos capacul de la a5a si se schimba rulmentul=160 ron parca plus manopera 100,ceva de genul)eu am schimbat la Ciclop in Timisoara la Dragan,a fost singurul care s-a bagat la asa ceva.....Dar dupa 1 an jumate cutia mea a murit pana la urma,carcasa sparta si toata franjuri....rezultat schimbat cu alta,nici o problema....

--------------------
Renault Laguna - TM-97-CRS 1999 1.6 16v Concorde
+
ionutzcioby
post 14 Mar 2010, 13:29
Post #45

Membru

cristy_tm nu stiu ce poate sa scartie in viteza a cincea dar miscarea schimbatorului inainte si inapoi chiar si la plecari usoare cred ca e normala.Daca ai schimbat suportii la inceput vei avea impresia ca jocul e mai mic,dar odata ce bucsele se lasa putin jocul va fi la fel.Bufnitura ce se auzea la plecari mai bruste se mai aude???

--------------------
+
Cristy_tm
post 14 Mar 2010, 14:07
Post #46

Membru incepator

nu se mai aude bufnitura dar scartaitu din a 5-a te scoate din pepeni radmasa.gif ... o sa schimb foarte curand si rulmentu ala... si va spun atunci ... nu cred ca este normal... sa se miste schimbatoru... am mai condus lagune si deloc nu se misca... sta fix schimbatoru... cum este posibil?... stima...

--------------------
+
danni_swn
post 14 Mar 2010, 14:45
Post #47

Membru

From: deta,timis

La mine m-am uitat acum vreo ora pe sub masina(imi trancanea toba in vitezele1-2)si m-am uitat si la tija de la schimbatorul de viteze.Surprize,surprize!!!!!!Are joc foarte mare,adica se misca stanga- dreapta,foarte usor,mai si atinge pe undeva pe dedesupt+ca am descoperit ca e sudata(a fost rupta de tot) blink.gif Acum ma gandesc sa o schimb cu una SH. mad.gif

--------------------
renault laguna - tm 09 swn 1995 rt 2.0
+
ionutzcioby
post 14 Mar 2010, 21:09
Post #48

Membru

La mine tot asa se misca schimbatorul.Nu stiu ce sa-i fac.Suporti nu mai schimb decat daca pica cu tot biggrin.gif .Bufnitura aia parca ar fi de la jug ca seamana sunetul.O sa incerc si eu sa fac o improvizatie ca tine 053.gif .Pana una alta am km destui cu masina asta si m-am obisnuit cu jocul de la schimator.

--------------------
+
danni_swn
post 14 Mar 2010, 21:15
Post #49

Membru

Pai a mea are acusica 240000!Cred ca nu pot sa am pretentii prea mari.Oricum,tija aia nu-i OK.Culmea ca cu tot jocul ala,intra ca unsa in viteze! biggrin.gif Sau m-am obisnuit eu cu ea radmasa.gif

--------------------
+
Cristy_tm
post 16 Mar 2010, 09:47
Post #50

Membru incepator

QUOTE(ionutzcioby @ 14 Mar 2010, 21:09)
La mine tot asa se misca schimbatorul.Nu stiu ce sa-i fac.Suporti nu mai schimb decat daca pica cu tot biggrin.gif .Bufnitura aia parca ar fi de la jug ca seamana sunetul.O sa incerc si eu sa fac o improvizatie ca tine 053.gif .Pana una alta am km destui cu masina asta si m-am obisnuit cu jocul de la schimator.
*

iti spun eu de la ce se misca... la cati mecanici am intrebat toti spun acelasi lucru rulmentu din cutie si siguranta... exact ce mi s-a mai spus si pe forum si ce am citit...stima...

QUOTE(danni_swn @ 14 Mar 2010, 21:15)
Pai a mea are acusica 240000!Cred ca nu pot sa am pretentii prea mari.Oricum,tija aia nu-i OK.Culmea ca cu tot jocul ala,intra ca unsa in viteze! biggrin.gif Sau m-am obisnuit eu cu ea radmasa.gif
*

pai si la mine intra in viteza... dar de ce sa-mi rupa mana de fiecare data schimbatoru cand plec de pe loc radmasa.gif ... ii dai antaia... numai iei mana de pe schimbator ca sa dai doiu... eu trebe sa iau mana ca ma bate in palma... stima...

--------------------
+
ionutzcioby
post 16 Mar 2010, 17:52
Post #51

Membru

cristy_tm atunci de ce ai schimbat suportii motor daca mecanicii au zis ca e rulmentul sau siguranta?Si vreau sa te mai intreb ceva.La tine statea fix schimbatorul inainte?La mine se misca de cand am masina si nu am facut nici o smecherie cu schimbul suportilor.

--------------------
+
Cristy_tm
post 16 Mar 2010, 18:15
Post #52

Membru incepator

pai la mine erau si suporti rupti sad.gif ... sarea mult mai mult inainte de ai schimba popa.gif ... cam 5-6 cm... acuma numai sare decat 2-3 cm... cand am cumparat masina nu sarea schimbatoru... eu zic ca oricat de flexibil ar trebui sa fie motoru sau cutia... tot nare voie sa sara atat schimbatoru... 2-3 cm ii mult... dupa ce o sa schimb si rulmentu si siguranta din cutie... o sa va informez ce si cum... dar mai aveti de asteptat vreo 2 sapt... pana am banii necesar schimbarii lor... stima...

--------------------
+
dolphintm74
post 16 Mar 2010, 18:22
Post #53

Membru

Sal all! Am condus pana acum 4 Lagune, toate aveau joc la schimbator, mai mare sau mai mic. Oricum, pana in 1-2 cm e normal. Se poate vorbi de probleme atunci cand, la plecarea de pe loc, se aude si un poc sau cand sare din viteza. Altfel, jocul e relativ, provine si de la timoneria schimbatorului, care difera de la o masina la alta (din cauza uzurii si a modului in care a fost condusa). Apropo, pana si Loganul de la serviciu, 1.6 16 V, fabricatie 2009, are joc la schimbator. Numai bine!

--------------------
+
ionutzcioby
post 16 Mar 2010, 20:10
Post #54

Membru

un coleg de-al meu la un breack aproape ca nu mai avea bucsa de la bieleta antiruliu.De fapt mai avea o bucatica mica de cauciuc... blink.gif practic bieleta era de forma.Am luat masina lui in proba si apoi pe a mea.Desi la mine era suportul nou si la el era varza la ambele masini juca la fel schimbatorul.La el parca batea un pic mai tare.A mai mers omul cu masina asa o vara pana sa schimbe suportul si nu s-a intamplat nimic.Eu zic totusi ca asa trebuie sa joace.Astept vesti de la tine.Sa vedem ce se intampla dupa ce schimbi rulmentul si siguranta.

--------------------
+
danni_swn
post 16 Mar 2010, 20:24
Post #55

Membru

[pai si la mine intra in viteza... dar de ce sa-mi rupa mana de fiecare data schimbatoru cand plec de pe loc radmasa.gif ... ii dai antaia... numai iei mana de pe schimbator ca sa dai doiu... eu trebe sa iau mana ca ma bate in palma... stima...

[/quote]
La mine nu imi ,,rupe ''mana biggrin.gif Chestia e ca se balambane stanga-dreapta foarte usor.Ma cam enerveaza cateodata.

--------------------
+
Cristy_tm
post 16 Mar 2010, 22:10
Post #56

Membru incepator

maine o sa va fac o filmare sa vede-ti cum sare schimbatoru... eu zic ca nare voie sa sara asa... si cand zice-am de batut in palma chear asa face... cand iti da la palma... zici ca era educatoarea din gimnaziu radmasa.gif laugh.gif ... daca doar s-ar misca stanga dreapta n-ar fi asa deranjant... dar se mai aude cateodata si un poc pe sub masina... si zilele astea am observat ceva ciudat... dimineatza cand ii rece cutia... sau ce o fi rece... nu sare deloc... pot sa plec cu ea si brusc... dar dupa 200-300 metri incepe iara sa sara... astept sa vina mama din germania peste 2 saptamani sa schimb rulmentu si siguranta...si acuma ca si o paranteza... de curand am luat un domn la ocazie... si o auzit scartaitu din a 5-a... si imi zice vezi ca tie rulmentu de ungere din cutie gata...si ii zic pai da dar sare si schimbatoru... si zice catre mine... pai vezi ca-i si o siguranta acolo... poate tio fi sarit... am inceput sa rad... stiind ca mai toti mi-au spus ca ii rulmentu si siguranta... stima... asfalt uscat biggrin.gif

--------------------
+
ionutzcioby
post 19 Mar 2010, 09:26
Post #57

Membru

cristy ma tot gandesc la siguranta aia.Se poate rupe sau poate sari daca e fortezi sa bagi in treapta 1 cand masina e inca in mers biggrin.gif ?

--------------------
+
Cristy_tm
post 19 Mar 2010, 10:38
Post #58

Membru incepator

@ionutz nu te mai gandi la siguranta radmasa.gif mai mult ca sigur ii rupta daca se misca schimbatoru... nare ce sa se intample... doar ca se misca schimbatoru... o sa aflu eu daca is consecinte pe termen lung... dar din ce am inteles nu se intampla nimic... sa ma corecteze care se pricep la mecanica... stima... smile.gif

--------------------
+
Cristi_Cotrau
post 19 Mar 2010, 11:10
Post #59

Membru autentic

Consecinte pe termen lung sunt,siguranta respectiva face ca grupul din cutie sa nu aiba joc,de acolo jocul schimbatorului....daca gresesc sa ma corecteze careva biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna - TM-97-CRS 1999 1.6 16v Concorde
+
Cristy_tm
post 19 Mar 2010, 15:12
Post #60

Membru incepator

am atasat video promis... cum se misca schimbatoru... chear la un moment dat se aude cum bate... stima...

This post has been edited by Cristy_tm: 19 Mar 2010, 15:47

Attached File(s)
Attached File  Smucitura_schimbator.mpg ( 8.4mb ) Number of downloads: 163

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 01:45
Dacia