Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

smucitura schimbator si scartait in a 5-a, schimbatoru se misca in fata spate...

Cristy_tm
post 8 Mar 2010, 15:10
Post #1

Membru incepator

Group: Members

am si eu o problema si nu foarte multi bani de aruncat sad.gif ... poate ati patit si voi... cand plec de pe loc schimbatorul "pleaca" in spate, de curand am schimbat suportul de la cutia de viteze deci sigur nu este de la el... am mai citit undeva ca ar putea fi de la suportu ce tine motoru si cutia de viteze... nu am nervii si banii necesari sa le schimb pe toate, sa ghicesc ce ar putea fi... si pe langa asta in viteza a 5 intre 60-80 km/h se aude un scartait ca de cauciuc pe metal... vreo parere? multumesc...

--------------------
Renault Laguna I 1998 phase 2
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
renault_laguna
post 8 Mar 2010, 16:06
Post #2

kl

From: Bucuresti

Ca sa nu dai la ghici eu te sfatuiesc sa mergi la un serivice auto.Macar acolo iti da un diagnostic clar.O urca pe elevator,si pe urma e treaba lor ce si cum.Asta ca sa nu mai dai bani aiurea pe piese care poate tie nu iti sunt necesare.Un scartait am si eu si cu siguranta al meu e de la ambreaj,dar repet asta e problema pe care o am eu.Mai aveam si un huruit in habitaclu si usoare vibratii ale carsoeriei dar acestea le-am rezolvat prin schimbarea tamponului dreapta.Din cate stiu eu sunt 3 tampoane la laguna.Unul stanga unul dreapta si unul intre cutie si motor.

--------------------
Renault Laguna - B-01-LAG 2000 PH2 1.9 DCI
Renault Laguna I Phase II 1.9 DCI 2000
+
Cristy_tm
post 8 Mar 2010, 17:03
Post #3

Membru incepator

pai aici intervine problema... am fost la 3 service... si toti se scarpina in cap mad.gif ... la 2 dintre ele mi-au spus ca ii bucsa care tine motoru blink.gif ... cum te uiti la motor in dreapta... si la celalat mi sa spus ca-i cutia gata... ce nu prea cred... si in legatura cu scartaitu wacko.gif l... daca ar fi de la ambreiaj se aude in toate vitezele sau doar intr-una singura? multumesc... esti cumva din timisoara?

--------------------
+
vali1971ro
post 8 Mar 2010, 17:25
Post #4

---------------------

ai schimbat tamponul de sub motor?

This post has been edited by vali1971ro: 8 Mar 2010, 17:27

--------------------
. . .
"diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
+
renault_laguna
post 8 Mar 2010, 17:48
Post #5

kl

Bucsa despre care vorbesti din dreapta este un tampon hidraulic,dar nu cred ca ar putea face zgomote de scartait.E pur si simplu un suport care preia din vibratiile motorului.Daca zici ca face la o anumita viteza tin sa cred si eu ca e din cutie,ai schimbat ulei la ea ????
Iar despre ambreaj dus ar trebuiii sa se auda cum patineaza in special la plecarea de pe loc la lasarea usoara a ambreajului,sau la schimbarea treptei a 2 de viteze.

This post has been edited by renault_laguna: 8 Mar 2010, 17:49

--------------------
+
cj98czh
post 8 Mar 2010, 17:50
Post #6

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Eu tind sa cred ca este ceea ce zice vali1971ro, si anume bieleta anticuplu... de fapt nu cred sunt convins.... biggrin.gif

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
renault_laguna
post 8 Mar 2010, 17:57
Post #7

kl

E posibil orice,dar e greu sa depistam pe ghicite ce ar putea fi.Am putea ave toti sau nici unul dreptate.Eu ramana la parerea ca trebuie sa gaseasca un service mai bun.Aici in Bucuresti e mai usor sa gasesti unul bun.

--------------------
+
Cristy_tm
post 8 Mar 2010, 18:43
Post #8

Membru incepator

domnu vali exact cemi arati acolo in poza am schimbat acuma cateva sapt... care sunte-ti de prin timisoara si va pricepeti... am pus mai jos o poza despre care tampon vorbesc eu... pt ca se misca motoru fatza spate din cauza lu tamponu ala... sau probabil am eu vedenii... si in service nu o mai bag... pt ca am avut anu trecut o bataie sub masina si mi-au schimbat toata partea fatza... inclusiv telescoape... si cand colo era de la "punte" sau "jug" cum ii zice popular... cat despre scartait a aparut din senin... am intrat mai tare intro curba si de atunci sa intamplat ceva... si de la curba aia intruna scartaie intre 60-80 km/h... multumesc pt ajutor:)

Attached thumbnail(s)
img.phpi.jpg ( Size: 16.45k ) Number of downloads: 788

--------------------
+
vali1971ro
post 8 Mar 2010, 19:28
Post #9

---------------------

Domnu' Cristy_tm , v-am intrebat de acel TAMPON sau bieleta anticuplu (pe care l-am exemplificat si cu poza) pentru ca expresia "suportul de la cutia de viteze" nu este deloc edificatoare! Daca insa v-a deranjat raspunsul meu, am sa ma abtin sa mai postez in acest topic ...dealtfel nici nu ma pricep.
Succes!

This post has been edited by vali1971ro: 8 Mar 2010, 19:33

--------------------
. . .
"diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
+
Cristy_tm
post 8 Mar 2010, 19:35
Post #10

Membru incepator

sa nu fim rai sad.gif ... imi cer scuze daca am spus in asa fel incat v-am jignit ... doar ca nici eu nu stiu cum cheama fiecare piesa in parte... dar pe ambele le-am gasit suport cutie viteze... cel care l-am pus eu si cel care l-ati pus dumneavoastra... orice parere este bine venita... va multumesc inca odata....

--------------------
+
ionutzcioby
post 8 Mar 2010, 19:43
Post #11

Membru

ai spus ceva de punte? de jug?poate sunt bucsele de la jug de vina.Eu am schimbat ambele piese despre care se vorbeste aici si nu a fost nici o schimbare in comportamentul masinii.Am schimbat si pe la directie si tot se aud batai sub masina si o bufnitura cand plec de pe loc.Cat despre schimbator joaca fata-spate in toate vitezele.Ultima explicatie a mai multor mecanici a fost ca bucsele de la cadrul motor(jug) sunt uzate.Si cum nu se gasesc nicaieri pot schimba cadrul cu tot-2500 ron blink.gif sau pot incerca cu improvizatii.Nu stiu daca bucsele alea pot produce joc in schimbator dar stiu ca am schimbat trei suporti motor,cutie sau ce or mai fi si nici un rezultat.

--------------------
renault laguna - cs 05 rcm 1999
+
Cristy_tm
post 8 Mar 2010, 20:08
Post #12

Membru incepator

pai nici eu nam schimbat "jugul" am improvizat biggrin.gif am pus 2 bucati de cauciuc tare sub bucsa de la jug si deasupra am bagat surubu prin ele si am strans fff tare... vad ca a tinut pana acuma... in aprilie se face un an de cand am facut smecheria... sper sa nu mai fie din cauza lu "jug" sa aiba cumva efect in jocu de la schimbator... de unde esti ionut? stima...

--------------------
+
ionutzcioby
post 8 Mar 2010, 20:18
Post #13

Membru

te rog poti pune o poza cu surubu ala.As incerca si eu ca deja bate tot mai rau.Daca nu poti,pun eu o poza si tu sa-mi spui doar daca e acelasi surub sau nu. 1zhelp00.gif

--------------------
+
vali1971ro
post 8 Mar 2010, 20:25
Post #14

---------------------

ok , poate si eu am inteles gresit , apropos de bucsile de la jug , p-aci pe forum a citit ca cineva a injectat cauciuc in bucsile respective (la un atelier care "toarna" diferite chestii din cauciuc) si inca nu are probleme.
Miscarea schimbatorului de viteze aste atat de ampla ? sa zicem ...te bate peste mana ? te intreb pentru ca la fosta laguna dupa ce am schimbat acea bieleta anticuplu s-a redus jocul totusi nu asa cum era cand am luat masina ...
referitor la scartait , daca fac numai in treapta a 5-a intre 60-80 ...s-ar putea sa fie din cutie ...
totusi , aici sunt numai opinii mai mult sau mai putin ...autorizate sa spunem , ideal e sa gasesti un service bun unde sa faci macar o constatare
Succes!

--------------------
. . .
+
ionutzcioby
post 8 Mar 2010, 20:35
Post #15

Membru

bieleta anticuplu am schimbat-o de doua ori in 50km si nu a avut nici un efect.Eu nu le mai schimb ca sunt bani aruncati de pomana.Si nu e asa deranjant.Dupa o vreme nici nu mai observi.Poate asa tre sa faca...

--------------------
+
Cristy_tm
post 8 Mar 2010, 20:36
Post #16

Membru incepator

vali1971ro raspunsul este da sad.gif joaca foarte mult 3-4 cm si se aude un fel de poc unde in fatza la masina... cand plec de pe loc... si de exemplu daca merg frumos cu masina in a 3 si accelerez brusc... schimbatoru se duce iara in spate... franez se duce in fatza... acuma ma gandesc si la varianta spusa de ionut cu "jugul" cand ajung la mine la sat, o urc pe rampa si verific pe sub ea... o sa va tin la curent...pana atunci mai astept idei si sugestii biggrin.gif
Acuma raspund pt Ionut. surubul la care ma refer este surubul care tine puntea si se prinde de caroserie. vad ca esti din CS...? sau? si eu sunt din resita dar stau in timisoara... daca vrei pot sa te ajut sa-ti faci problema de la "jug"... si numa bine mai schimbam pareri... stima... biggrin.gif

--------------------
+
ionutzcioby
post 8 Mar 2010, 20:51
Post #17

Membru

Cristy,eu sunt din oravita.Bucsele de la jug ma streseaza de cateva luni si apreciez orice ajutor.Cat despre schimbator tot asa face si la mine.Si cand accelerez brusc se aude acea bufnitura sub masina.Din pacate schimburile de bielete anticuplu nu m-au ajutat.Am schimbat si suportul acela din dreapta care l-ai pus in poza si tot degeaba.Ca sa nu arunci banii aiurea ca mine eu zic sa mai cauti cauza si daca o gasesti anunta-ne...
Tinem legatura.Poate ne vedem sa-mi explici si mie cum ai pacalit bucsele alea. biggrin.gif

--------------------
+
vali1971ro
post 8 Mar 2010, 20:56
Post #18

---------------------

o solutie pentru verificare, mai neortodoxa...ia un prieten , urca-l la volan si cu frana de mana trasa pune-l sa demareze usor .....tu stai in lateral (sau in fata daca ai incredere mare in prieten) smile.gif cu capota deschisa si vezi daca motorul se misca raau si cam ce ii da voie sa se miste.
este doar o idee , daca o pui in aplicare tu hotarasti (e din genul "don't do this at home sau doit on your risk") smile.gif bineinteles ...poti sta tu la volan smile.gif

--------------------
. . .
+
Cristy_tm
post 8 Mar 2010, 20:58
Post #19

Membru incepator

eu vineri vin in resita... daca ai timp si chef poti veni in resita... si rezolvam cu bucsele alea nenorocite de la jug... si daca zici ca asa-i si la tine o sa verific mai amanuntit... dar la mine bucsa aia ce am puso eu ii cam uzata... ii cam crapata... si joaca motoru fatza spate... sper sa nu fie ceva grav... pe la cutie... ca daca ii asa... o sa trag de ea pana isi da duhu... si-mi iau alta laguna... ca is indragostit de ele wub.gif

8 Mar 2010, 21:03:
vali1971ro am facut smecheria cu tatamiu la volan ca am incredere... si eu mam urcat in fatza pe masina cu capota deschisa... si mi se parea ca din cauza lu bucsa aia ce am puso eu face asa... dar nu-s 100% convins... oricum apreciez ca ma ajutati... sper sa nu aveti si voi probleme...

This post has been edited by Cristy_tm: 8 Mar 2010, 21:03

--------------------
+
ricochet2
post 8 Mar 2010, 21:37
Post #20

Membru autentic

From: Timisoara

Cristy_tm, de unde ai cumparat masina ? Seamana mult cu fosta mea berlina si stiu ca am vandut-o cuiva din Baile Herculane.

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
Cristy_tm
post 8 Mar 2010, 21:44
Post #21

Membru incepator

ii luata din franta... doar seamana... apropo ce mondial mergea cand am aduso wub.gif nu se auzea nici o bataie nimic... nici in interior nu misca nimic;))... acuma... am o gramada de greieri...tot ii omor...dar tot apar... mai ales acuma cum da primvara...

--------------------
+
vali1971ro
post 8 Mar 2010, 21:52
Post #22

---------------------

pai...mama lui de motor , ca-i prins doar in 3 puncte ...1 l-ai eliminat , au mai ramas 2 ....alea mai nasoale , ca trebuie sa ridici motorul sa le poti da jos . din pacate alte solutii nu ai , trebuie sa le inlocuiesti pe rand.
ca sa le achizitionezi mai ieftin poti incerca aici pe forum . sunt cativa colegi care dezmembreaza lagune.
la cutie poti incerca sa pui un aditiv bun (duralube - e cam scump da face banii) ii lungesti viata si poate dispare si scartaitul la fel cum poate dispare si dupa ce schimbi tampoanele la motor.
Succes!

This post has been edited by vali1971ro: 8 Mar 2010, 21:53

--------------------
. . .
+
Cristy_tm
post 8 Mar 2010, 22:02
Post #23

Membru incepator

ms mult... chear o sa incerc.. si revin pe duminica sau luni cu informatii proaspete...tongue.gif multumesc... asfalt uscat... tuturor biggrin.gif

--------------------
+
ricochet2
post 8 Mar 2010, 22:30
Post #24

Membru autentic

cristy_tm, pai de asta am intrebat, poate stii persoana din baile herculane, cui i-am vandut-o. ma si miram, pentru ca, in afara de un telescop, mergea bine, nu avea probleme la cutie sau transmisie.

apropo de greieri. la mine se aud in bord, in zona volanului si al bordului, dar culmea, daca nu ma las pe spatar la scaun, dispar toti. ceea ce ma face sa cred ca sunetele sint de fapt in scaun si se transmit. wacko.gif

This post has been edited by ricochet2: 8 Mar 2010, 22:34

--------------------
+
Cristy_tm
post 8 Mar 2010, 22:44
Post #25

Membru incepator

nush inca nu or ajuns greierii la mine la bord:)) is undeva in zona pasagerului radmasa.gif... sa nu vb despre greieri ca suparam admini... si inchid topicu tongue.gif... dai cu sprei de gandaci... poate ii omori radmasa.gif laugh.gif... asfalt uscat biggrin.gif

--------------------
+
ricochet2
post 8 Mar 2010, 22:51
Post #26

Membru autentic

Nu cred ca se supara, sint multe topicuri cu ei. Si sint si la masini noi chiar. Am vorbit si la service Renault si au spus ca mai ales Megane-uri vin cu problema asta in garantie.

--------------------
+
Cristy_tm
post 8 Mar 2010, 22:55
Post #27

Membru incepator

vad ca esti din timisoara... nai maine timp liber sa ne intalnim... sa vad si eu la alta laguna... cum se misca schimbatoru?... de obicei nu-s intalniri prin timisoara a celor de pe forum? stima... smile.gif

--------------------
+
ricochet2
post 8 Mar 2010, 23:03
Post #28

Membru autentic

Sa vad daca am timp. Poate vine si Neiu.

This post has been edited by ricochet2: 8 Mar 2010, 23:03

--------------------
+
Cristy_tm
post 8 Mar 2010, 23:15
Post #29

Membru incepator

oki... numa sa fie inainte de ora 7 seara... ca am un curs la faculta biggrin.gif... verific eu maine pe forum... daca ai timp liber... noapte buna....

--------------------
+
renault_laguna
post 9 Mar 2010, 09:55
Post #30

kl

Bucsele,pivotii,capetele de bara sunt ok ???? Am avut si eu un Clio din 94 inainte si pocanea si ragea din toate incheieturile.si de acolo era.

--------------------
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 01:39
Dacia