Sunteti multumiti de laguna voastra ?, laguna,sau ce alta masina?
![]() ![]() ![]() |
Sunteti multumiti de laguna voastra ?, laguna,sau ce alta masina?
ricochet2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|||
jungle_21 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 762 Joined: 18 February 07 From: Mures ![]() |
Hmmmm....destul de multumit de Laguna mea, o am de un an, am luat-o la 144 000 de km si acum are 159 000 si am schimbat distributia, a2-a oara uleiul si filtrele, plus amortizoarele fata si flansele de deasupra lor si sa nu uit senzorul de temperatura pt lichidul de racire.Singura problema nerezolvata a ramas senzorul de temperatura exterioara dar acum ca vine vreme mai buna am de gand sa ma apuc de el.
![]() ![]() |
--------------------
Opel/Renault
Corsa Cosmo;Laguna 1 Break// Megane 1 hatch
"04 1.2 16v ;"96 2.0 Rti;"96 1.6 Rti Ex R 21,Best car ever !!! Ex Clio unu' Pocket Rocket
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
Salutare! Cum zicea unul dintre colegii forumisti, Laguna 1 Phase 2 este cea mai reusita creatie a Renault. A mea este din ianuarie 2001. Mi-a adus-o un prieten din Germania, in noiembrie 2008. Am inmatriculat-o in martie 2009, platind vechea taxa auto. Masina a costat 3.400 euro, iar taxa a fost 1.700 lei. Am schimbat la ea: rulmentii de la telescoape, distributia (cu tot cu pompa de apa), bieleta anticuplu, o bobina de inductie, fulia de la arborele cotit (preventiv), de 2 ori uleiul si filtrul. Masina are 201500 km (sper ca reali
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
jevelson |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 12 February 09 ![]() |
Si eu mi-am luat in martie anul trecut o lagunita cu ceva vechime (nov.2000) si sunt foarte multumit de ea. Am luat-o la aproape 4000 euro cu adus din Franta (inclus capace si presuri noi de la Renaul, ceva creme, vopseluri si altele de intretinere masina), inmatriculat, etc. Cand am luat-o avea 150.000 km.
In tot acest timp am facut 13.000 si de schimbat afara de filtre si ulei doar bieletele de directie caci erau putin uzate, ambriajul (era uzat iar eu ca sofer incepator i-am pus capac ![]() Din cate am vorbit cu mecanicul mai trebuie anul acesta sa schimb distributia (ultima data a fost prin 2007 - nustiuinca cat va fi) si cureaua de la alternator (62 lei) si 2 role (fixa - 370lei - si intinzator -139lei ). De mers merge super.....iar senzatia la drumurile extraurban ...e super ![]() ![]() ![]() Una peste alta .... imi place mult ...mai ales la acest pret .....iar pe viitor as mai incerca ceva din aceasta gama .... |
--------------------
Renault
Laguna I 1,6 16V
2000
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
si eu sint pro,dar nu pot sa scriu atit de mult!
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
da..subscriu la neiu.
per total nu e o masina rea. eu am schimbat consumabile, + amortizoare spate, bucsi punte spate, baterie, bujii, bucsi bieleta anticuplu, 4 becuri faza scurta... ![]() 1. insonorizare habitaclu..nene..ma dispera.aud cum fîșîie apa din balti..masinile care trec.. mai cativa greierasi in interior.. si de la o vreme am devenit obsedat, am verificat chederele, le+am murluit cu una alta, am strans usile, verificat geamurile sa fie ridicate..etc..si totusi, comparat cu multe alte masini [golf4, octavia2, zafira, a4(stiu ca e din alta clasa de pret), vectra c] sta mai rau cu insonorizarea. chiar si comparat cu laguna 2. 2.suspensia spate. adevarat ca tine masina pe curbe..dar e criminala ca rigiditate.mai ales cand circuli frecvent pe drum cu denivelari scurte, apii sare masina, se scutura, tropaie..din cauza ca amortizoarele nu absorb nimic in acest caz, doar la denivelari mari sau in curbe. i:)) se pare ca totusi am scris destul de mult ![]() nb: am schimbat distributia doar la 180k...era chiar aiurea sa o schimb la 150k cand am luato, de vreme ce in franta prima schimbare se face la 120k..plus exemplul unui coleg, care a depasit norma la passat cu vreo 50k, ca a uitat ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
- SJ69LOL
1.6/16v/107 Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
rico, tu ai ce ai cu mine..
deci, amortizoare spate, o bieleta antiruliu si una anticuplu, conducta benzina tur, burduf planetara (spre CV), ambreiaj (mai mult moft, dar fie), bujii consumabile + distributia + acc + pompa apa mda, mai am de rezolvat una alta la ea : fulia aia mare, probabil ceva pe la amortizoare fata (cloncane / baltabaceste ceva la denivelari scurte si dese ), poate niste placute de frana.. per total sunt multumit. merge ok, sta bine pe drum, la mers intins (legal) scot un 7% sau chiar sub, depinde de orasele de tranzit. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
horia1983 |
![]()
|
![]() Romb addict Group: Members Posts: 3.231 Joined: 4 January 07 From: Craiova ![]() |
Laguna 1 faza 2 este una dintre cele mai reusite modele de la reanault, iar ca motor 1.6 16v este cel mai recomandat, daca te plangi de consum trage-i un gpl secvential si ai terminat povestea, nici nu iti mai trebuie diesel...
250 ron rulmentul mi se pare cam mult poate a venit cu tot cu maeu, la mine a fost 130 ron rulmentul, bucurate oricum ca la opel vine cu tot cu fuzeta si e undeva la 5-6 milioane iar alternatoarele pica in draci ales puntea de diode, la fel si electromotoarele. Si in plus poti sa folosesti si destul de multe piese si de la fratele mai mic Logan la preturi de piese de Daewoo.... Daca tot esti atat de hotarat sa scapi de ea, evita laguna 2, nu se compara cu laguna 1, nu prea tine la tavaleala pe drumurile noastre, iar electronica poate fi o problema destul de serioasa. Daca ai bani de benzina iti recomand un Safrane, mai ales din cele cu motor de volvo 2.0, 2.5 sunt extraordinare, masini cu adevarat premium, confort si spatiu interior comparabil cu A8 si seria 7. Evita seria 3 sunt in general foarte tavalite, prea sunt de figuri, la 5 si 7 altfel sta treaba... |
--------------------
Renault
Safrane V6 biturbo Hartge/Irmisher
- BH 0286 BM
visele umede s-au implinit R19 Chamade prima dragoste, Safrane iubirea implinita, Yamaha R1 nirvana
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
blu3manx |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 11 February 09 ![]() |
NU SUNT FAN BMW[SIZE=7][COLOR=red]
Am dat un exemplu atunci ... Si din cate vad,ma consider junior avand in vedere cate am schimbat eu la a mea ![]() ![]() App,si pe mn m-a cucerit laguna2 ph2,cea dupa 2005...dar e diferenta mare de pret intre ph1 si ph2,+ sunt cam putine ph2 prin romania... This post has been edited by blu3manx: 24 Feb 2010, 00:05 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA
- OT-50-KAT
1999/1
|
|
Vasiu |
![]()
|
![]() DE VANZARE 2200 Euro Neg. Group: Members Posts: 334 Joined: 5 March 07 From: DEVA ![]() |
[quote=pixule,23 Feb 2010, 21:22]
da..subscriu la neiu. per total nu e o masina rea. eu am schimbat consumabile, + amortizoare spate.... 2.suspensia spate. adevarat ca tine masina pe curbe..dar e criminala ca rigiditate.mai ales cand circuli frecvent pe drum cu denivelari scurte, apii sare masina, se scutura, tropaie..din cauza ca amortizoarele nu absorb nimic in acest caz, doar la denivelari mari sau in curbe. Eu nu am problemele astea la suspensia spate...ce-i drept,nu am schimbat inca amortizoarele.Poate tu ai aceasta problema din cauza ca-s prea rigide ...presupun ca-s pe gaz...Mie mi se pare chiar f confortabila suspensia @horia1983 Totusi,eu zic(,)ca 1.6 16V e cam la limita pt greutatea masinii,mai ales ca(,)consumulk e mai mic cu sub 1L/100 km,iar puterea in plus,crede-ma ca se simte la 1.8 16V.Am avut ocazia sa conduc si una de 1.6 inainte sa-mi iau 1.8 si e mult mai puturoasa... |
--------------------
Renault
Laguna 1 Ph2 RXE
- HD 99 MUS
1.8 16V 120HP 1998 DE VANZARE 2200 Euro NEG.
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu e mult. Depinde cat e de corect functioneaza acel motor de 1.6.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Tata are un Volvo V40 cu motorul N7Q care a fost si pe L1.1. Comparativ cu Laguna 1.2. cu motorul 1.8 16V, e mai puturoasa desi are 20CP in plus. Probabil cele 100kg in plus se simt, insa cutia lunga de pe Volvo sigur penalizeaza motorul la performante.
Daca pe L1.1 motorul N7Q a fost pus cu tot cu cutia care e pe Volvo, atunci cred ca in termeni de performante diferenta intre N7Q si F4P e minuscula. This post has been edited by strumfuadi: 24 Feb 2010, 10:23 |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
horia1983 |
![]()
|
![]() Romb addict Group: Members Posts: 3.231 Joined: 4 January 07 From: Craiova ![]() |
ca si motorizare 1.6 e mult mai raspandit decat 1.8 doar pe twingo si espace din gama actuala nu a fost pus in rest a cam prins pe toate modelele, de aceea cred ca e unul din cele mai fiabile de la renault (mai putin bobinele care sunt foarte sensibile la umezeala).
Iar ca si performante 1.6 16v 0-100 11.5s 1.8 16v 0-100 10.7 2.0 16v 0-100 9.8 Vitezele maxime difera foarte putin. Consumul in oras este mai redus cu 1l la 1.6 fata de 1.8 iar in afara e aproximativ la fel. This post has been edited by horia1983: 24 Feb 2010, 10:48 |
--------------------
Renault
Safrane V6 biturbo Hartge/Irmisher
- BH 0286 BM
visele umede s-au implinit R19 Chamade prima dragoste, Safrane iubirea implinita, Yamaha R1 nirvana
|
|
nashu1111 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 12 September 07 ![]() |
Foarte multumit de lagunica mea, azi tocmai am implinit 200.000km
![]() Pe langa consumabile(ulei bujii filtre ceva bielete n-am schimbat nik, dar ma paste un set ambreiaj) pe care le-am schimbat numai ace brice si carice:)) Raport confort-dotari-pret achizitie 10+ Stima! aaaaaaaaaaa P.S.: mi-au dat ceva batai de cap garniturile de la admisie dar le-am rezolvat! This post has been edited by nashu1111: 24 Feb 2010, 17:21 |
--------------------
renault
Megane
- xxxx
2010/3/1.9dCi
|
|
soryn_soryn |
![]()
|
![]() doar membru Group: Members Posts: 529 Joined: 25 February 09 From: Floresti Giurgiu ![]() |
foarte multumit si eu, am luat-o in noiembrie 2008 cu aproape 3500 E(inclusiv inscrierea+taxa) la 163k si acum are 183k
am schimbat in afara de consumabile distributia ,fulia alternator si bateria si am avut o mica problema electrica la incalzire care s-a rezolvat ff ieftin 35 lei pt o masina de aproape 11 ani(in mai) eu zic ca este foarte bine pt rico butucul acela presupun ca este de la abs,se poate lua rulmenti fara abs si se schimba doar rulmentii max 150 lei,stiu sigur ca sunt identici a schimbat un prieten cu aceeasi masina ca a mea |
--------------------
renault
laguna
- gr 70 sor
1999/ph 2 1,6 16v
|
|
ricochet2 |
![]()
|
La break e altfel mecanismul, Sorin.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
sa stiti ca eu sunt mai multumit decat voi de leguma mea.
de fapt, azi indreptandu-ma catre casa impreuna cu sotia mea, am depasit un golf 3 GTI(cand vad vw in fata mea trebuie sa ajunga in spate. cu alte marci nu am probleme). aveam vreo 150-a60 maxim. dupa derularea faptelor, am lasat-o mai moale, amintindu-mi ca din aprilie 2008 masina nu a papat alti bani decat pe consumabile. asa cum au patit 70% din colegii de pe forum, am fost descurajat si hulit cand am aparut acasa cu ditai renoul, care a fost cumparat ca nu am gasit passat sau mondeo si aveam nevoie urgent de o masina. prin fapta mea am distrus un mit care spunea ca masina trebuie sa fie nemteasca.... fratele meu are sora geamana a lagunei mele, care este un nissan primera, care a primit acelasi tratament. masina e ca femeia. cum o tii asa o ai.... |
--------------------
REnauLT
LAguNA
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
1.9 dCi B56, 1.9 dCi K56, ex 1.6 16v, 1.8 16v
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(bogdan_bok @ 24 Feb 2010, 20:21) masina e ca femeia. cum o tii asa o ai.... parazitii aveau o vorba: tii femeia de mana si ti'o f*te altul, esti de treaba.. ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
blu3manx |
![]()
|
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA
- OT-50-KAT
1999/1
|
|
CYP VFS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 797 Joined: 31 July 09 From: roman/neamt ![]() |
Am fost foarte multumit de Laguna pe care am avut-o, ca orcare masina are plusuri si minusuri .Plusuri la confort, pozitie volan, auditie si o masina incapatoare. iar ca minusuri este un pic mai scumpa la intretinere consuma un pic mai mult decat alte modele cu aceiasi motorizare.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2 1.6 16V
- NT 77 BYA
EXPRESION 2001
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Eu din cele doua Lagune pe care le-am avut, daca le-as fi putut combina, scoteam una trasnet. Din pacate, fiecare cu plusurile si minusurile ei.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
blu3manx |
![]()
|
chiar,cam cat ar valora laguna noastra inmatriculata ,99 ???
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA
- OT-50-KAT
1999/1
|
|
strumfuadi |
![]()
|
Nu stiu, dar eu pe a mea am zis ca nu o dau sub 4300 EUR...
|
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
oves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 10 February 09 ![]() |
nici de cum nu ar avea valoarea cu care le-am cumparat ... te uiti pe autoscout24 si mai pui la pret taxa de inmatriculare si avem pretul
This post has been edited by oves: 25 Feb 2010, 16:41 |
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
cridaia |
![]()
|
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
[quote=horia1983,23 Feb 2010, 21:28]
Laguna 1 faza 2 este una dintre cele mai reusite modele de la reanault A fost.... se pare ca Laguna 3 e cea mai reusita pana acum ... ! isi demonstreaza cu adevarat fiabilitatea renault ![]() |
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
- HD 07 TZG
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
|
|
strumfuadi |
![]()
|
QUOTE(fabyan @ 26 Feb 2010, 00:33) A fost.... se pare ca Laguna 3 e cea mai reusita pana acum ... ! isi demonstreaza cu adevarat fiabilitatea renault ![]() Pai asta nu e bine. Fiabilitatea Renault nu e antologica. Pana acum L1.2 a fost cea mai buna de la Renault in termeni de fiabilitate. Se pare ca L3 se ridica la acelasi nivel, eu sper sa il si depaseasca! ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 23:01 |