Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Mai alimentati de la benzinariile rusesti?, ...in lumina evenimentelor din Ucraina

Titlul e auto-explicativ: Mai alimentati de la benzinariile rusesti (Lukoil, Gazprom, ce_altceva_o_mai_fi_pe_piata) in contextul evenimentelor din Ucraina ?

Da [ 28 ] ** [47.46%]
Nu [ 31 ] ** [52.54%]
Total Votes: 59
Guests cannot vote 
aaddrryyss
post 16 Apr 2014, 11:57
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Eu de exemplu am alimentat ani de zile de la un Lukoil, atat din cauza ca era benzinaria aflata la 2 pasi de casa si era cel mai comod de acolo cat si datorita pretului mai mic.

Poll-ul l-am creat din cauza ca aparent nu inteleg cum functioneaza lumea in general, si as vrea sa aflu mai multe; oamenii urla ca ce nasoala e situatia ruso-ucraineana, ca guvernele nu fac nimic, etc. Sunt curios insa daca "populatia mare" face ceva concret.

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BioHazarD
post 16 Apr 2014, 12:18
Post #2

Gold member

Nu, pt ca n-am alimentat vreodata de la ei. smile.gif

--------------------
Renault ex-Clio Symbol 1.5 dci 2008
Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023
+
ssilviu
post 16 Apr 2014, 12:22
Post #3

F1 Man

From: Nicaieri

Ai incetat sa mai cumperi produse de la marci americane cand au invadat Libia? Sau Irakul?

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
b76bgaarh
post 16 Apr 2014, 12:24
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

acolo cica erau freedom fighters.

ps lukoil vinde benzina la multi.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
aaddrryyss
post 16 Apr 2014, 12:36
Post #5

Membru autentic

Americanii cand au "invadat" au venit si au zis "noi astia de aici facem asta pentru ca motivul asta".
Rusii insa..."nu noi facem asta...se face singura, noi n-avem nici un amestec"

--------------------
+
stefan85
post 16 Apr 2014, 12:41
Post #6

Membru incepator

DA, ce are sula cu prefectura, in cazul meu Rompetrol care tot de pe acolo este sa zicem ca in tara respectiva politica e pro-rusa.

Din pacate traim intr-o economie de piata, nu sunt platit de guvernul romaniei si nu primesc nici discount special ca alimentez de la Petrom asa ca in cazul meu conluzia e simpla: alimentez de unde ii convine buzunarului meu. smile.gif

Ahh si inca ceva, citeam pe undeva marea problema cu care se confrunta tarile vestice si anume ca nimeni nu mai e dispus sa isi dea viata pt patrie si popor, nu mai tin discursurile nationaliste care erau acum 70 ani si sunt intr-un mare impas. Cu alte cuvinte oamenii s-au cizelat si culturalizat si si-au dat seama ca viata lor e cea mai importanta si nu o bucata de tarana sau un nume.

This post has been edited by stefan85: 16 Apr 2014, 12:44

--------------------
Nissan 1.5dci 106hp - 2009
+
aaddrryyss
post 16 Apr 2014, 12:53
Post #7

Membru autentic

Pai sula si prefectura au in comun urmatorul lucru: ce vei face TU (cel neaflat intr-o relatie speciala cu guvernul Romaniei dar care nici nu vei fi aparat de el in caz de imputire a trebii) cand rusnacul va face in cartierul tau ceea ce face acum in Ucraina, stiind ca o parte din banii cu care face asta VIN DE LA TINE.

Nu-i vorba de nationalism, patriotism, vive la France sau alte vorbe inflacarate. E doar o chestie pragmatica: homo-sapiens-ii dintre Vladivostok si mai incoace un pic de Urali tind sa isi bage p...a si sabia in vecini...Le dai bani sa-si fabrice sabie?

This post has been edited by aaddrryyss: 16 Apr 2014, 12:54

--------------------
+
b76bgaarh
post 16 Apr 2014, 13:02
Post #8

Membru autentic

deci aia nu au voie, pe cand aillati da.

mwe base.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
VladSoare
post 16 Apr 2014, 13:07
Post #9

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

N-am alimentat de la ruși pentru simplul motiv că n-am încredere în calitatea benzinei lor. Dar altfel n-aș avea nici o problemă s-o fac, cu atît mai mult cu cît eu n-am nici o problemă cu anexarea Crimeii și nici cu modul în care s-a făcut.
Acolo sînt în majoritate etnici ruși, care și-au exprimat dorința de a se uni cu Rusia. Nu i-a cotropit Putin, cum ne îndeamnă să credem presa occidentală. Putin doar s-a asigurat că ei reușesc să-și exprime această dorință (în condițiile în care guvernul ucrainean le interzisese dreptul la referendum și amenințase că-i va pune cu botul pe labe dacă îndrăznesc să facă ceva în direcția asta). Putin i-a protejat de eventualele represalii ale unui guvern corupt și criminal și le-a asigurat posibilitatea de a-și exprima voința. Nu i-a luat cu de-a sila.
Cu ce drept comentăm noi dorința localnicilor?

Și-apoi, ți se pare că faptele americanilor sînt scuzabile și acceptabile doar pentru că au dat un "motiv" pentru asta? blink.gif
Americanii au întotdeauna un "motiv" bun pentru presă, dar în esență ce-au făcut ei prin toată lumea în ultima jumătate de secol e același lucru cu ce fac (sau au făcut) rușii, ba uneori e chiar mai rău.

This post has been edited by VladSoare: 16 Apr 2014, 13:15

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
SandelBS
post 16 Apr 2014, 13:20
Post #10

Membru autentic

Asta include si sa schimb centrala de pe gaz cu una electrica, sau sa cumpar soba sa ma-ncalzesc cu lemne? Nu dom'le, prefer gazu rusesc. Si nu nteleg care e faza cu cartier romanesc, rusii sa-si ia Crimeea, Ucraina, Moldova, si astalanta a dincoace de Prut...dar e aproape imposibil, din pacate.

Cat despre benzinarii, nu alimentez de la Lukoil, cu toate promotiile lor de week end. Daca tot avem dusmanii din astea economice, de ce mai alimentam de la MOL, OMV, Petrom? Unguri, austrieci, fosti austro-ungari?

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
vasilecool
post 16 Apr 2014, 13:22
Post #11

Membru autentic

sa boicotam benzinariile rusesti ? la ce ar folosi asta ? rusia se invecineaza oricum ,cu cine vrea ea ...
referitor la crimeea situatia e incerta :http://ro.wikipedia.org/wiki/Crimeea
s-au perindat pe acolo atatea natii ,incat nu stii care sunt nativi ,care sunt colonizatori ...

[/QUOTE]Acolo sînt în majoritate etnici ruși, care și-au exprimat dorința de a se uni cu Rusia. Nu i-a cotropit Putin, cum ne îndeamnă să credem presa occidentală.[QUOTE]
probabil ca asa zic si altii despre noi ..."da-i dreaq de romani cu transilvania lor cu tot "!

This post has been edited by vasilecool: 16 Apr 2014, 13:23

--------------------
renault symbol - B-46-ANU 2005
+
stefan85
post 16 Apr 2014, 13:22
Post #12

Membru incepator

E un pic deplasata treaba cu cartierul si Crimeea si daia tre sa judecam cu unele ocazii un pic mai adanc.

Imi aduc aminte de orele de istorie si nenumaratele cotropiri straine, prezentate cu asemenea negativism insa niciunde nu se analizau lucrurile bune si proaste.

Revenid la oile noastre din vechile timpuri pana in prezent oamenii plateau biruri, in ziua de fata taxe si impozite, de nu la rusi la guvernul tarii care e cum e si face ce face, la bancile care au imprumutat statul la FMI etc etc.

Daca cineva mai crede ca o sa vina rusii sa distruga tot in calea lor acea persoana e un pic naiva, un pic mai mult. In momentul de fata conteaza partea economica a problemei si toata lumea e interesata de cum sa faca cat mai multi bani.

In ceeasi ordine de idei daca motorina de la Rompetrol/Lukoil/Gazprom e foarte buna daca serviciile lor sunt bune si sunt pozitionati langa casa de ce sa nu bag de la ei? La revizie am pus ulei Mobil 1 desi e facut prin state si staim cu totii ce au facut americanii in zona araba.

--------------------
Nissan 1.5dci 106hp - 2009
+
aaddrryyss
post 16 Apr 2014, 13:45
Post #13

Membru autentic

ok...constat ca am facut o greseala, poate nici n-ar fi trebuit sa fac poll-ul.

Ideea initiala si naiva era asa:

Cand rusii au inceput dansul lor, occidentalii au sarit in sus, nu suntem de acord, nu faceti bine, impunem sanctiuni economice, etc.
Ca idee, nici eu n-am o problema cu Crimeea sa fie a rusilor (oricum cam era deja, de facto). Ma seaca insa felul in care rusii au facut-o: nu noi anexam, nu e mana noastra, nu suntem implicati. Asta transcede situatia cu Crimeea, ar putea baietii sa faca magaria asta cu oricine, si asta ma deranjeaza.

Fast foward...revenim la occident si al lui "nu suntem de acord, impunem sanctiuni economice". M-a bufnit rasul cand am auzit de portavioanele frantuzesti: aparent francezii constuiesc 2 portavioane ce urmeaza sa fie vandute rusilor pe ~ 1 miliard de euro.
Francezii au zis ca "AR PUTEA lua in considerare suspendarea contractului cu rusii".
In mod normal, ca cetatean, DACA FACI PARTE DIN CATEGORIA CU "NU SUNTEM DE ACORD" ai fi indreptatit sa zici "m..e guvernule, ce rahat de discurs e asta".
Sunt curios daca cetateanul in cauza isi pune si banii acolo unde ii sade discursul: daca nu e de acord (cu anexarea in sine, ori doar modul in care s- facut) atunci isi asuma ca...nu stiu..ajutoare sociale/investitii/whatever sunt mai putine (ca deh...un miliard de dolari nu mai intra in economia Frantei) sau (in cazul nostru al romanilor) renunta la compustibilul mai ieftin de la Lukoil?

--------------------
+
BioHazarD
post 16 Apr 2014, 15:12
Post #14

Gold member

QUOTE(VladSoare @ 16 Apr 2014, 13:07)
N-am alimentat de la ruși pentru simplul motiv că n-am încredere în calitatea benzinei lor.

Amin.

--------------------
Renault ex-Clio Symbol 1.5 dci 2008
Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023
+
betamax
post 16 Apr 2014, 17:13
Post #15

Membru autentic

From: din lumea asta, prost făcută..

Nici eu n-am alimentat de cand am trecut la masini cu catalizator (euro, cum ar veni). Cand avea nevasta-mea Tico si io Dacia, mai bagam.

QUOTE(stefan85 @ 16 Apr 2014, 12:41)
Cu alte cuvinte oamenii s-au cizelat si culturalizat si si-au dat seama ca viata lor e cea mai importanta si nu o bucata de tarana sau un nume.
*

Asa se vede de la tine ?? Generatia actuala mai cizelata si mai culturalizata ?? In ce tara traiesti tu ?
Bucata aia de tarana inseamna resurse ! Daca tu nu esti in stare sa le exploatezi, vin altii mai voinici, care stiu - vezi Rosia Montana.
Americanii au boicotat produsele frantuzesti atunci cand Franta s-a opus (in NATO) interventiei lor nu-stiu-unde. Probabil ca le-a facut statul lor federal reduceri la celelalte.

--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
+
SorinV
post 21 Apr 2014, 09:29
Post #16

Membru autentic

From: a

Am alimentat de la Lukoil in ultimii 6 ani si voi continua sa fac asta. Daca aveam de ales un furnizor roman poate alimentam de acolo, in acest moment insa nu se poate decat de la straini. Mi se pare stupida lupta asta pentru UE- -aceasta uniune este doar o perdea pentru exploatarea resurselor tarilor mai mici. Ce bine era daca Romania nu era membra UE!!

--------------------
a a a
+
cri8sti
post 21 Apr 2014, 14:01
Post #17

Membru autentic

From: Braila

In 90% din cazuri alimentez de la Rompetrol. Asa o sa fac si in continuare, dar doar din cauza problemelor avute cu benzina de la Luk. GPL bag de la Petrom/Rompetrol (am exclus Luk din cauza cantitatii mari de pilitura gasita in filtre dupa o perioada in care am alimentat preponderent la ei)

This post has been edited by cri8sti: 21 Apr 2014, 14:02

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box) - BR-11-PBC 2006 Expression
Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
+
St
post 21 Apr 2014, 16:07
Post #18

Membru

QUOTE(SorinV @ 21 Apr 2014, 09:29)
Ce bine era daca Romania nu era membra UE!!
*

...si eram si noi un fel de Ucraina, in special la coruptie si oligarhi.

This post has been edited by St: 21 Apr 2014, 16:07

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
buzasparta
post 21 Apr 2014, 17:02
Post #19

Membru autentic

From: Judetul Romanica

Am avut o perioada de vreun an cand alimentam la moldoveti dar cand nu a mai rentat ca se porcisera si ei nu am mai alimentat.Insa acum ca se porcesc pe zi ce trece - din nou- ai nostri probabil ca voi face o excursie de curiozitate. Si in anul ala cat am mers numai cu benzina de la moldoveni nu am avut nici cea mai mica problema.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
vallixx
post 21 Apr 2014, 18:02
Post #20

Membru nesuferit

De la Luk n-am bagat decat o data si nu mi-a placut. Uzual Rompetrol si MOL.
N-am nicio strabatere ca bag de la rusi sau unguri. Bag de unde mi se pare benzina buna.

Mi se rupe in 14 de situatia din Crimeea apropo de benzina. Ca fapt divers ma intereseaza ce se intampla pe acolo dar fara nicio legatura cu benzina.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
SorinV
post 21 Apr 2014, 20:07
Post #21

Membru autentic

From: a

QUOTE(St @ 21 Apr 2014, 16:07)
...si eram si noi un fel de Ucraina, in special la coruptie si oligarhi.
*

O da! Coruptia si oligarhii nu exista in Rromania! Pe bune atat de naiv esti?

--------------------
a a a
+
St
post 22 Apr 2014, 06:34
Post #22

Membru

Eu nu sunt naiv, n-am spus ca nu avem coruptie, am spus ca am fi avut probabil la un nivel asemanator ca in Ucraina. (care, crede-ma, este la un nivel infiorator).

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
octavian.gagu
post 22 Apr 2014, 08:56
Post #23

Bucuresti

From: hell

De la Lukoil nu bag ca ...nu bag din principiu de la Lukoil. Plus ca a bagat cumnata-miu de acolo cateva saptamani de acolo, atras de promotii si mi-a spus ca benzina e sub orice critica. Sincer...n-am fost curios.
In schimb am fost tentat sa bag de la Gazprom...dar nu s-a concretizat pana acum. Si dupa ce mi s-a built un injector de la masina din cauza calitatii benzinei...nu mai sunt curios sa bag de nicaieri decat de la OMV, Petrom sau Rompetrol. Dar pe plan politico-economico-militar smile.gif ma intereseaza situatia din Crimeea doar din pricina faptului ca lucrez intr-un sistem care se va alarma la ajungerea la granita a rusilor. In rest...dupa mine..potopul!

--------------------
Renault / Ford Megan 2 Hatch 2005 Ford Focus Break 2012
Cine se scoala de dimineata...f*te fete care inca mai dorm
+
JSnow
post 30 Apr 2014, 13:59
Post #24

Membru incepator

Nu. Aveam chiar si card de fidelitate (cu puncte) la Lukoil.
Nu mai alimentez de la ei - am trecut la Petrom (unde statul roman mai are cat de cat o participatie)...

JSnow

--------------------
Renault Laguna 2 - B##*** 2,2 dci - Privilege 2005
+
Diac
post 30 Apr 2014, 14:26
Post #25

Membru autentic

From: Bucuresti.

Si totusi benzinariile Gazprom arata misto la interior.

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail - HAN/AIZ/DIA 2005/2017 Influence/Tekna
Alexandru.
+
octavian.gagu
post 30 Apr 2014, 14:38
Post #26

Bucuresti

From: hell

N-am apucat sa intru...am vrut...dar la 160 km/h...m-am tot gandit pana am trecut de ea smile.gif))

--------------------
Renault / Ford Megan 2 Hatch 2005 Ford Focus Break 2012
Cine se scoala de dimineata...f*te fete care inca mai dorm
+
madhorsefuzzy
post 30 Apr 2014, 15:13
Post #27

Membru

Pai si eu ma opresc la Gazprom pentru toaleta. E chiar misto. biggrin.gif
Nu cumpar nimic. Doar folosesc toaleta. =))

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
aaddrryyss
post 18 Jul 2014, 10:38
Post #28

Membru autentic

Aflai si eu azi...avionul malaiezian din Ucraina...

Deja ma intrebam de cateva zile --- in lumina vorbelor lui Putin: noi n-am intervenit in Ucraina, ce vedeti acolo in actiune sunt cetateni ucrainieni autentici, ce vor sa se uneasca cu Rusia --- cum pana mea doctori, femei de serviciu, avocati, mecanici auto, businessmeni, vanzatori in piata, name_your_favourite_job_here, au expertiza necesara sa dea de pamant cu elicoptere si avioane militare...

Asa ca reiau intrebarea, de curiozitate: mai alimenteaza careva de la benzinariile rusesti (Lukoil, Gazprom, care_or_mai_fi)?

Apropos...mai zilele trecute, cand stateam la pompa la Agip, am benoclat si eu ochii pe acolo: scria ca se aprovizioneaza cu combustibil de la diversi, printre care si Lukoil (rafinaria Petroluk parca).

Ceea ce e relativ neplacut...cele 2 benzinarii aproapiate de casa mea sunt Lukoil si Agip... sad.gif Oh, well...e un Petrom parca la vreun kilometru si ceva...

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-1769706...ei-bebelusi.htm

--------------------
+
Axe
post 18 Jul 2014, 10:48
Post #29

Membru autentic

Stati cuminti ca acum baga benzina si motorina la 5lei si ia toata lumea numai de la ei!

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
+
mircea_aq
post 18 Jul 2014, 12:21
Post #30

Membru autentic

Nu alimentez de la ei pentru ca mi-am luat teapa de cateva ori de la luk-oil.
Calitatea carburantilor lor este cel putin dubioasa. Cu gazpromul n-am avut treaba.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 05:56
Dacia