cablu ambreiaj rupt:-s, se schimba usor?(mecanic amator)
![]() ![]() ![]() |
cablu ambreiaj rupt:-s, se schimba usor?(mecanic amator)
fabyan |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
|
||
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
- HD 07 TZG
|
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Eu nu stiu de ce nu sint toate cu hidraulic. Daca am avut o masina din 1986 care avea asa ceva. Nu e o noutate sau o cine stie ce mare optiune.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
mai usor de intretinut cel standard
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
1998 berlina
- TM 11 RFT Florin
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Neiu, nu cred ca Renault s-au gandit la asta. Pentru ei e mai bine sa faca lucrurile mai complicate, pentru ca la fiecare problema sa fugi in service-urile lor.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Amita |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 12 May 10 From: Bucuresti ![]() |
So. rugaminte, cum fac sa reglez cuplajul ambreiajului mai jos? Imi tine pedala f sus, si vreau sa imi tina mai jos. tks
|
--------------------
Renault
Laguna
1999, 1,8 16v
- B95AJV
|
|
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 875 Joined: 30 October 07 ![]() |
Daca ai un cablu cu reglaj pe el cauta in posturile de pe pagina anterioara, altfel trebuie sa te gandesti la un alt chit ambreiaj.
|
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
- nr. de Bacau
|
|
gabi_2fast4u |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 4 May 10 From: Constanta ![]() |
Daca tot vorbim de ambreiaj, as vrea sa intreb si eu ceva: toti posesorii de 1.6 16v au ambreiajul tare ? Adica eu deja m-am obisnuit cu el .. dar trebuie sa apesi cu forta pe el.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 phase 2
1998 1.6 16v 107cp
|
|
Cristy_tm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 8 March 10 ![]() |
@gabi_2fast4u toti cei cu 1.6 au ampreiaju la fel:) din ce am condus si eu... la mine la fel... este fff tare
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna I
1998 phase 2
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Al meu e moale. E schimbat recent.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Amita |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 12 May 10 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
1999, 1,8 16v
- B95AJV
|
|
adipopescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 9 October 10 ![]() |
Salut fratilor.Am o problema si anume cablul de ambreiaj nu isi mai face autoreglarea ca si cum nu as avea cablu deloc . pedala e pur si simplu slaba se duce fara efort pana la podea.Cablu nu este rupt.Pana sa se inample chestia, auzeam la anumite momente cand debreiam un usor trosnet dar intra intotdeauna in viteza(oricare) cu usurinta.Problema este ca nu situ daca pot monta un cablu cu reglaj manual sau cu reglaj automat obligatoriu.Diferenta e dictata de pret :280ron un automat sau 120-150Ron un manual.Are cineva vreo idee?Mentionez Lagunica mea e 1.6 cu 16V din '99.
|
--------------------
Renault
Megane 3 Grandtour
2010 -
|
|
Korea |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 17 August 10 ![]() |
Si eu am pus pe 2.0i cablu de logan si merge fara nici o problema pret 35 lei
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
PH1
- HD 06 TVY
|
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
Cablul de logan nu tine, la mine s-a rupt dupa 6 luni.
Adypopescu se poate pune si cu reglaj manual This post has been edited by fabyan: 8 Dec 2011, 21:06 |
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
- HD 07 TZG
|
|
puzzle |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 25 July 10 ![]() |
@korea:pe intelesul tuturor, cablul de ambreiaj de logan se potriveste fara probleme pe Laguna 1, an....., 2.0i, cod motor ... .
Se mai pot oferi coduri de pe cablul vechi, coduri de pe ambalaj/cablu nou. In astfel de conditii sigur informatia data de un coleg de forum poate fi folosita la maxim de ceilalti. This post has been edited by puzzle: 8 Dec 2011, 23:33 |
--------------------
Renault
Laguna
1994, 2.0 RXE Aut.
|
|
iulex80 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 10 May 08 From: tg mures ![]() |
salut.
Am niste nelamuriri in legatura cu cablul de ambreaj Laguna 1 1.6 16v k4m 720 a picat si la mine cablul de ambreaj - merge pedala in gol, tind sacred ca s-a stricat intinzatorul automat intrebari: - pt schimbarea cablului trebuie demontata pedala de ambreaj sau pot sa trag de capatul firului mai mult (cu un cleste) si va iesii cablul pe deasupra chesiei aia albe? - cablu de ambreaj de la Logan se potriveste sau nu? din cate m-am documentat difera lungimea la Laguna 1125 mm la Logan 1479 mm Multumesc |
--------------------
renault
Espace și Scenic
2004/2007
- MS-13-JTW Espace 4 PH 1 2.0T 2004
Scenic 2 PH 2 1.6 16v 2007 |
|
ghedaniel0 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 16 February 06 ![]() |
am reusit sa scot din greseala cablul de ambreiaj di pozitia lui. am reusit sa il pun la loc dar nu mai e la fel, in marsalier nu mai intra iar de cuplat cupleaza foarte greu. dupa cum cum am observat cablul este asemanator cu acesta http://www.autoeco.ro/galerie.php?dir=13&poza=786638.jpg
Cum as putea sa il reglez. This post has been edited by ghedaniel0: 12 Nov 2012, 18:02 |
--------------------
renault
laguna 1 ph2 1.8 16v
2000 renault laguna 1 ph2 1.8 16v 2000
|
|
oves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 10 February 09 ![]() |
La mine se aude un usor troznet cand apas pedala de ambreiaj sa fie tot cablul ambreiaj de vina? de intrat intra in viteza
This post has been edited by oves: 15 Nov 2012, 18:56 |
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
16valve |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 27 February 15 From: Baia Mare ![]() |
Salutare
Rog repede un raspuns am scos cablul de la ambreaj din cupla acea de la cutie am rugat un prieten sa impinga cupla sa pot baga cablul la loc am reusit sal bag dar acuma problema e ca pedala e foarte tare si prinde sus de tot si patineaza cee e de facut . |
--------------------
Renault
Laguna 1 ph2
2000
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
Scoate-l iar si daca nu se repara singur,desfa partea cu autoreglaj,acolo daca te pricepi putin o sa vezi ce trebuie facut(sund un fel de conuri de "brad" care trebuiesc deblocate si astfel se lungeste cablul.Apoi il montezi asa si se face autoreglarea la apasarea pedalei
|
--------------------
n
n
n
-
|
|
16valve |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 27 February 15 From: Baia Mare ![]() |
L-am scos de 4 ori de acolo si l-am remontat pedala tot asa se apasa greu si prinde sus
Pun o poza cu cablul pe care il am ,autoreglajul e cel incercuit in poza ? Attached thumbnail(s) images.jpg ( Size: 15.73k ) Number of downloads: 316 |
--------------------
Renault
Laguna 1 ph2
2000
|
|
bundy220 |
![]()
|
da,ala este.Acolo inauntru trebuie sa rezolvi.
|
--------------------
n
n
n
-
|
|
16valve |
![]()
|
Am incercat dar nu vad cum sa se desfaca acel reglaj ,am sunat 2 mecanici care mi-au confirmat ca o data ce este scos afara cablul trebuie schimbat, pretul unuia e 140 ron , cica ar fii sanse sa se poata repara aprox 2% dupamasa merg sa vad ce pot sa rezolv.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 ph2
2000
|
|
bundy220 |
![]()
|
Inlatura protectia de cauciuc,si vei vedea acolo un dispozitiv cu niste arcuri.Practic sunt doua cabluri inadite printr-o legatura autoreglabila. Daca mai tin bine minte,trebuie sa comprimi cu mana unul dintre arcuri,in asa fel incat sa se elibereze conurile acelea de "Brad" si practic sa se lungeasca cablul.
Ca ideie e cam acelasi principiu ca la centura de siguranta:cand e blocata,ca sa o deblochezi trebuie mai intai sa o "scurtezi"iar apoi se deblocheaza si poti trage usor de ea.Cam acelasi lucru e si aici,difera modul in care lucreaza dispozitivul. This post has been edited by bundy220: 29 Apr 2015, 09:31 |
--------------------
n
n
n
-
|
|
16valve |
![]()
|
Am reusit bundy , am facut cum ai zis si s-a mai lungit merge ca si inainte , dar din nefericire am constatat ca imi curge antigel de la o teava de pe motor atasez o poza sa se inteleaga mai bine , in poza doi, am incercuit acea piesa de la motor ,ar trebui sa o dau jos sa vad mai bine pe unde curge.
Unde intra acea teava in motor e cumva sudat de el ? sau are ceva garnitura si intra prin fortare? , ma gandesc cum tot m-am chinuit sa bag cablul de ambreaj sa mi tot dat in ea si sa isi faca acolo un fel de joc si sa piarda antigel. sper ca m-ati inteles , am nevoie de niste ideei cum as putea sa o repar Attached thumbnail(s) IMG_20150501_170716.jpg ( Size: 1.81mb ) Number of downloads: 315 IMG_20150501_170940.jpg ( Size: 2.05mb ) Number of downloads: 307 |
--------------------
Renault
Laguna 1 ph2
2000
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Cauta ca gaseti destule subiecte asemanatoare.....pentru scurgerea lichid.
http://www.reno.ro/Pierde-antigel-t271856.html |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
bundy220 |
![]()
|
QUOTE(16valve @ 1 May 2015, 16:28) Am reusit bundy , am facut cum ai zis si s-a mai lungit merge ca si inainte , dar din nefericire am constatat ca imi curge antigel de la o teava de pe motor atasez o poza sa se inteleaga mai bine , in poza doi, am incercuit acea piesa de la motor ,ar trebui sa o dau jos sa vad mai bine pe unde curge. Unde intra acea teava in motor e cumva sudat de el ? sau are ceva garnitura si intra prin fortare? , ma gandesc cum tot m-am chinuit sa bag cablul de ambreaj sa mi tot dat in ea si sa isi faca acolo un fel de joc si sa piarda antigel. sper ca m-ati inteles , am nevoie de niste ideei cum as putea sa o repar Din ce vad eu,mi se pare cam curata portiunea de vreo 4 mm care intra .poate ai tras de ea ....Nu stiu exact dar asa pare. 4 May 2015, 22:48: Acum nu mai vad la fel,cred ca era o reflexie pe monitorul meu This post has been edited by bundy220: 4 May 2015, 22:48 |
--------------------
n
n
n
-
|
|
16valve |
![]()
|
am gasit codul de la acea garnitura de la colegul espacern , cred ca ,cum m-am tot chinuit sa bag cablul in furca am tot atins in furtunele alea de la apa si cred ca s-a miscat teava aia si de aceea curge am complectat cu apa sa pot circula pana soseste garnitura mi-e cam frica sa umblu acolo sa nu stric ceva, in poza 2 ce ee chestia aia ? de aluminiu vreau sa o dau jos sa am acces mai bine la acea teava.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 ph2
2000
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Piesa este radiator pentru rampa injectoare.....se desfac 2 piulite cu cap 13 si iese afara.
Odata scos ai mai mult acces la conducta respectiva.....adevarat! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
sergiu88 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 30 April 13 From: Timisoara ![]() |
Salut, mi s-o rupt si mie cablul de ambreiaj, dar nu stiu acuma de care sa imi cumpar... Puteti sa imi recomandati va rog niste producatori, sa nu am surprize? Buget max : 150 ron
Merci |
--------------------
Renault
Laguna 1
1999 1.6 16v k4m
|
|
iulex80 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 10 May 08 From: tg mures ![]() |
Eu am luat ATE acum 4 ani aprox 180 RON a fost, depaseste putin bugetul tau.
This post has been edited by iulex80: 16 Nov 2015, 16:52 |
--------------------
renault
Espace și Scenic
2004/2007
- MS-13-JTW Espace 4 PH 1 2.0T 2004
Scenic 2 PH 2 1.6 16v 2007 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 16:03 |