cip tuning laguna
![]() ![]() ![]() |
cip tuning laguna
bogdyMND |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Puterea motorului nu se schimba deci nici viteza maxima n-ar trebuii. Acum normal ca dc pui 2 tone in plus n-o misti din loc, vb de greutate maxima admisa. Dc esti singur in masina faci sa zicem 10 sec pana la 100km/h, iar dc masina e plina faci 15 sa zicem, dar tot faci (nu e aceelasi lucru, dar ideea e)
This post has been edited by bogdyMND: 15 Jan 2010, 07:39 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Nu faci, pentru ca frecarea cu aerul e mai mare si forta cu care atrage pamantul masina e mai mare.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
tind sa-i dau dreptate lui "bogdyMND"
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
bogdyMND |
![]()
|
Frecarea e aceeasi, fiindca e aceelasi corp care se misca, nu si-a schimbat forma. Forta aia de suctie e tot din cauza aerului si cred ca masina fiind mai joasa singurul lucru schimbat ar fi manevrabilitatea (in bine).
Ca se lasa pe spate si fata se ridica nu cred ca schimba lucrurile in asa hal incat sa nu mai poata atinge v maxima. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
vedeti voi... pe linkul dat de bogdyMND.."cipuitorul" asigura trecerea in acte a "cipuirii" + garantie la motor..contra cost,desigur...deci un risc exzista.
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
oves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 10 February 09 ![]() |
bine deci degeaba masina este mai grea ca tot atata prinde nu? asta ar fi concluzia ...Atunci sa zic un fapt practic ca practica ne omoara nu teoria..eu lucrez pe o duba kia motor de 2.500 destul de puternic ..goala prinde 155 km verificat de nenumarate ori dar cand am deja o tona prinde 140km aceeasi forma aerodinamica doar greutate mai mare ,cand am 2 tone abia mai depasesc 120km Laguna are 107 cai si 1350 kg prinde in jur de 190km dar daca ar avea 200kg si 107 cai (motocigleta) nu ar prinde 240 lejer ?
|
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
viteza maxima nu depinde doar de raportul putere vs greutate ( asa numitul raport cai putere/tona) ci si de modul in care transmiti puterea aia la roti >> raportul de demultiplicare din cutia de viteza. ex:a) ansamblul dintre un biciclist+ bicicleta, cantareste 80 kg, si se deplaseaza cu viteza 18( stea mare fata, stea mica spate)
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
- SJ69LOL
1.6/16v/107 Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
oves |
![]()
|
E=mc la patrat nu?
![]() |
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
bogdyMND |
![]()
|
Am spus ca greutatea nu afecteaza viteza maxima, doar TIMPUL in care o atingi. In practica, pt o anumita greutate s-ar putea sa nu ai conditii suficiente sa atingi viteza maxima, adica destui km la dispozitie.
Dc ai merge pe autostrada cu pedala la fund si timp sa astepti atingi aia 155km/h (ai sanse sa se termine autostrada, dar teoretic o atingi, candva) |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu o atingi. Greutatea masinii trage prea tare in jos, pe verticala.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
oves |
![]()
|
cred ca am uitat cu totii de frecarea cu solul ..o masina usoara nu are o aderenta asa mare la sol dar daca mai punem cateva kg bune cred ca cauciucurile ar apasa mai tare pe sol si ar afecta viteza maxima nu? de ex dubita mea cu tractiune spate pe zapada este pericol public insa daca pun 500kg pe spate mai pot sa circul cat de cat ...aderenta mai buna,,,Poate ca intro lume ideala fara gravitatie ,fara frecarea cu aerul si cu solul si fara radare am putea atinge 190 indiferent de greutate
This post has been edited by oves: 19 Jan 2010, 06:05 |
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
bogdyMND |
![]()
|
Greutatea aia e atenuata de suspensie, nu actioneaza cu toata forta (si am zis, vb de greutate maxima admisa nu 15 tone in plus). Pata aia de contact cu solul e prea mica sa incetineasca masina dc se mareste. Eu am atins 200 pe ceas cu masina incarcata, 4 pers + bagaje. Gol n-am incercat si nici nu incerc degraba.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Bogdy, cu masina ta, producatorul indica o viteza maxima de 195 km/h, masina noua, drum drept, aderenta maxima, 2 persoane la bord si rezervor pe jumatate plin. Acum, daca tu mergi cu vant puternic din spate si in panta descendenta, poti trece de 200 km/h, tot datorita gravitatiei in primul rand. In fapt, daca mergi la vale, cu cat esti mai greu, cu atat viteza obtinuta e mai mare, totul e sa tina masina contactul cu drumul. Conform legilor fizicii, suprafata de contact nu influenteaza forta de frecare. Iar suspensia cauta sa tina greutatea pe sol cat mai mult, asta e rolul. Daca suspensia e uzata, masina topaie pe drum, pierzand din apasare, ceea ce o face periculos de condus. Si desigur ca toata greutatea masinii apasa pe sol, doar ca la viteze mari (de ex. in cazul avioanelor care decoleaza), forta de propulsie e atat de mare incat, combinata cu miscarea aerului care vine din fata, face ca forta de apasare pe verticala, data de gravitatie sa fie prea mica pentru a tine vehiculul in contact cu solul. Daca stii engleza, poti citi pe wikipedia mecanismul frecarii. In fond, miscarea in esenta ei, nu poate exista fara forte de frecare. http://en.wikipedia.org/wiki/Friction
This post has been edited by ricochet2: 19 Jan 2010, 14:36 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
bogdyMND |
![]()
|
Ai dreptate cu frecarea (nu depinde de suprafata de contact). Dar suspensia e formata din mai multe comp, cele mai importante fiind amortizorul si arc. Rolul amortizorului e de a prelua din socuri (forte). Dc dai cu roata intr-o groapa, amortizorul preia din forta care actioneaza asupra rotii. De ce nu s-ar intampla si invers, greutate (tot forta) asupra rotii dinspre masina spre roata-> carosabil?
Fara frecare nu ar exista nimic, nu doar miscare. ![]() This post has been edited by bogdyMND: 19 Jan 2010, 19:16 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
claudiu dimian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 21 January 09 From: Blaj, AB ![]() |
Sigur ca la masini suprafta de contact conteaza . una e sa ai incarcarea distribuita pe 400 cm patrati, in cazul rotilor mai late, si alta e sa ai pe 320 cm patrati in cazul rotilor mai inguste. Altfel cum caredeti ca influenteaza latimea rotilor consumul?
![]() 20 Jan 2010, 08:13: Si iarna, e recomandat sa pui roti mai inguste This post has been edited by claudiu dimian: 20 Jan 2010, 08:13 |
--------------------
Renault
Laguna 1
1996 RN
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
s-a cam deviat de la subiect.......parca era vorba de "cip tuning laguna"
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
costi75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 8 June 09 From: craiova ![]() |
Ehe....daca nu ne scobeam in nas la orele de fizica de alta data sau nu faceam avioane
![]() Nu vreau sa supar pe nimeni,dar cipuitul asta nu poate fi doar o inbunatatire si atat.Sa gandim simplu (complicat nu are rost ca altfel lucram in domeniu la cine stie ce firme:BMW,Lamborghini sau cine stie ce avioane):1 nu are cum sa nu influenteze consumul(cine sa traga in plus de masina aia,dumnezeu?) 2 Cipuitul in sine este din cate stiu eu modificarea timpilor de deschidere a injectoarelor si modificarea avansului(nu degeaba sa inventat VANOS-ul celebrul avans variabil ci pentru ca trebuie avans mic la demaraje si mare la turatii),efect observat si la batranele dacii (avans mic-trage la turatii joase si mai putin la turatii mari si invers) si nu in ultimul rand ganditi si voi cati ingineri stau la planseta de proiectare ca sa gaseasca parametrii optimi inaite sa lanseze pe piata un motor. This post has been edited by costi75: 29 Jan 2010, 12:11 |
--------------------
Renault
Laguna2
2001 1,6 16v
|
|
oves |
![]()
|
daca tot vorbim de tunning am vazut pe youtube ceva despre motor 1.6 16v de 133 cp scria renault sport.Ar fi ceva sa aiba 1.6-le , 133 de caluti nu?
|
--------------------
renault
megane 3 ST
- BH xx xxx
2009 1.9dci 130 cp
|
|
bogdyMND |
![]()
|
E deja alt motor. Se foloseste pe twingo rs.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
cosmin-daniel |
![]()
|
![]() CRIVAT Group: Members Posts: 103 Joined: 3 January 08 From: jilava ![]() |
Bun; sa incepem cu ceva ce ma uimit in mod clar pe acest topic: Cu cat masina e mai grea; o atrage pamantul mai mult. Gresit.Va exista o forta de frecare mai mare datorita rotilor care se lasa;dar daca ati avea roti de aluminiu cu aderenta "de bicicleta";ca acelea de concureaza pe pistele de sare si ating mach1 sau 2??? Problema se pune exact cum a zis cineva ca viteza fi forta este aceeasi dar ca le vei folosi in timp mai indelungat;deoarece raportul putere-greutate se schimba.in general puterea unui motor e data in KW si nu in cai/putere,ca ii transformam noi asta-i alt ceva,iar puterea unei masini se calculeaza in functie de rapoartele din cutie si greutatea masinii.Fiindca nu poti pune cutie de tractor pe renault sau invers,chiar si asa daca s-ar putea ;motorul de tractor se va urni cu cutie de reno dar invers nu prea cred decat daca dai foc la ambreiaj si turat in blana.
Asa ca decat sa va contraziceti pe teme deastea chiar si cu consultari tot nu o sa-i dati de cap;intrebati un inginer in mecanica sau care a terminat ceva legat de genul asta. Bafta si poate ma lamuriti si pe mine cum e cu CIP tunningul ala;A mea merge pe OBD dar nu pot sa citesc nimic cu interfata care o am.Pe logan merge ;dar pe Reno ioc. BAFTA |
--------------------
RENAULT
Renault Laguna 1 16.16v
- IF-81-TEO
1999 hatchback [B][COLOR=red]CRIVAT DIN SUD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th August 2025 - 23:44 |