Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cumparare Megane SH

CristianFlorea
post 29 Jan 2010, 17:25
Post #61

Membru autentic

Group: Members

Am Megan 2 de 1,5 dci din dec 2004. Am cu ea 208.000 km si merge super.
Ce am schimbat? Bielete, 1 rand de amortizoare, ambreiajul (la 180.000km) si mai nou supapele la 207.000 km. Masina super economica 5% consum.
Orice masina 2-nd e ca o loterie. Oricand te poate lasa ceva la ea.
Depinde cat de bine a fost exploatata. Se facea comparate BMW vs Renault.
Cine a fost in Germania a vazut cum se circula acolo (cu pedala la podea).
Am vazut masini care aratau impecabil si cu motorul varza.
Eram pe o autostrada din Germania in urma cu 2-3 ani cu Megan 2. Aveam cam 160 km/h. Din spate venea un Clio tare. Am bagat 170 km/h si i-am facut loc. A trecut pe langa mine si tot ii dadea forja. Cred ca trecuse de 170 km/h.
Pe usa lui scria cap. cilindrica 1,2. La un motor de 1,2 va dati seama ce inseamna viteza asta.
Cam asta cu masinile din Germania. Ca sa nu mai vorbim de km dati inapoi. Cine vinde masini in Germania: arabi, greci, turci. Nemti curati mai rar am vazut.
Daca vrei masina din Germania ia ceva pana la 1 an vechime sau un pic atinsa.
Nu mai e Germania ce a fost, credeti-ma.
Sincer, in loc de un 2nd din Germania prefer ceva nou chiar si Dacia.
E orasul plin de epave vechi BMW, Audi etc inmatriculate in Bulgaria.

--------------------
Renault Laguna GT line 2.0 dci dec 2009
Ex: Megane III Sporttourer 1,5 dci 105CP
Actual: Renault Laguna 3 - 2.0 dci
Actual: Skoda Octavia 3 - 2.0 tdi 150 CP mai 2014
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bogdan-Adrian
post 29 Jan 2010, 19:35
Post #62

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(h3llow33n @ 29 Jan 2010, 15:36)
Daca iti faci o socoteala ca o distributie la Renault te costa minim 1500ron si ca in 200000 de km tre sa faci cam 3 si .....................
*

Cat de simplu calculezi smile.gif . Cunosti multi proprietari de masini care au tinut aceeasi masina 200.000 km? smile.gif (eu nu, cu toate ca sunt parca vreo 2 aici pe forum dar marea majoritate "scapa" de masina in 100.000 (deci maxim o distributie). Eu in 10 ani (si 3 masini schimbate in aceasta perioada) nu am schimbat nici o distributie (nu ca n-am vrut ci pt ca n-am ajuns la nr. respectiv de km pt a fi schimbata) deci costurile din punctul asta de vedere sunt..............
Pui detaliile in discutie (vezi distributie, etc) de asa natura incat sa-ti "iasa" mai rentabil o cotegorie anume de masini si am impresia ca te cam pacalesti singur fara sa vrei.

QUOTE(h3llow33n @ 29 Jan 2010, 15:36)
....................... ..................si daca se strica se strica dupa ce iese din garantie....

*

Ce iti ziceam mai sus, vis-a-vis de "pusul problemei" aia noua se strica "cand iese din garantie" dar masina de 10 ani "de cate ori a iesit din garantie" pana sa ajunga la vechimea respectiva si ce va urma DUPA?

Tu daca ti-ai propus sa-ti iei masina SH din 2000-2001 (adica veche de un DECENIU) si s-o ti sa faci 200.000 km (adica INCA UN DECENIU) (asta ca sa-ti iasa "calculele" fata de cheltuielile pe distributii) cred totusi ca ar fi bine sa te mai gandesti (e putin spus ca........ O SA AJUNGI SA CAZI DIN EA).

Si ca sa te lamuresti si mai bine intreaba posesorii care vand aceste bmw-uri de care vorbesti tu "de cat timp au masina" si ai sa tragi concluzia ca aceste masini stau la un prioprietar IN GENERAL foarte putin (pana se conving ce inseamna masini destul de vechi, disconfortul care ti-l creeaza in general, fonic etc si efectul nul care-l au la femei smile.gif, au invatat si ele care sunt masinile vechi de ~ 10 ani si "lichiditatile" proprietarilor acestor masini smile.gif ) si dupa aia le vand altora care si ei la randul lor trec prin "etapa" asta infantila de "cerculete and stuff" (nu este cazul tau dar vorbesc la modul general).

La banii care ii ai disponibili daca ti-asi spune sa-ti iei un Logan sau Sandero 0 km care timp de 2 ani de zile nu ramai nicaieri cu masina in pana (ai dacia asistenta care vine si te tracteaza pe perioada garantiei smile.gif) ) ai spune ca sunt bosorog asa ca o varianta ar fi sa iei in calcul si sfatul lui cristixxxlog care te-a indrumat catre masini relativ noi cumparate de catre reprezentate prin sistemul buy-back si cu o oarecare garantie sau eventual leasing-uri neachitate de proprietari, "confiscate" de catre firma de leasing si puse la vanzare la un pret destul de bun (si fabricate in secolul 21 in a doua jumatate a primului deceniu, nu din secolul 20 smile.gif))) )

Bafta.

Si un filmulet..... asa de divertisment.

http://www.220.ro/l1NlTh8Ewh/BMW-530D-Versus-Lamborghini

This post has been edited by Bogdan-Adrian: 29 Jan 2010, 20:17

--------------------
Renault Megane 2.2 Confort Privilege 1.5 dci 105 CP 2007
+
Djibrille
post 29 Jan 2010, 20:38
Post #63

Membru incepator

Legendele despre fiabilitatea monumentala a BMW in cazul meu s-au cam desumflat. Spre exemplu la firma mamei mele exista o flota de renault megane 2.1( s-au exista ca intre timp s-a terminat leasingul si le-au vandut) la care nu s-au facut din stiinta mea decat revizii normale masinile functionand toate( cu exceptia uneia sau 2 care au fost implicate in accidente). Dinmpotriva BMW-ul X3 al directorului de vreo 2 ani a stat mai mult prin service(nu stiu ce pb avea) si directorul mergea mai mult cu un 407 al unui adjunct(sau chiar cu megane).
Iar un alt prieten cu un ursulet( e adevarat destul de vechi) avea masina numai cu numele ca il duceam mereu acasa de prin diverse locuri. E adevarat ca 2 masini nu e un esantion de masini relevant dar mie imi spune ceva deja. Cred ca are importanta si faptul ca bmw e perceputa ca o marca sport si majoritatea il conduc agresiv ceea ce pe drumurile noastre e moartea! Si mie imi plac masinile sport si condusul sportiv, noroc ca dci-ul meu imi taie din start orice intentie.
PS si eu vreau sa imi iau anul asta o masina mai sportiva dar nu va fi BMW in nici un caz.

La momentul asta masina la mana a doua mi se pare o loterie mai ales daca e luata din Romania(nu stiu prin alte parti) iar riscul creste exponential la masini mai vechi de 4-5 ani. Prefer sa pierd 2-3000 de euro la inceput din devalorizarea unei masini noi decat sa risc 8-10000 sau mai bine pe una la mana a doua (de ex ai putea avea chiar surpriza sa fie furata cunosc cazuri si ramai cu buza umflata ca trebuie sa-ti recuperezi banii de la excroc=aproape imposibil). Nu mai vorbesc de a-ti lua masina la mana a doua la peste 15000 euro unsure.gif

This post has been edited by Djibrille: 29 Jan 2010, 20:50

--------------------
Renault Megane II.1 1.5 dci 60KW/82CP 2005
+
h3llow33n
post 30 Jan 2010, 12:01
Post #64

Membru incepator

QUOTE(Djibrille @ 29 Jan 2010, 20:38)
Legendele despre fiabilitatea monumentala a BMW in cazul meu s-au cam desumflat. Spre exemplu la firma mamei mele exista o flota de renault megane 2.1( s-au exista ca intre timp s-a terminat leasingul si le-au vandut) la care nu s-au facut  din stiinta mea decat revizii normale masinile functionand toate( cu exceptia uneia sau 2 care au fost implicate in accidente). Dinmpotriva BMW-ul X3 al directorului de vreo 2 ani  a stat mai mult prin service(nu stiu ce pb avea) si directorul mergea mai mult cu un 407 al unui adjunct(sau chiar cu megane).
Iar un alt prieten cu un ursulet( e adevarat destul de vechi) avea masina numai cu numele ca il duceam mereu acasa de prin diverse locuri. E adevarat ca 2 masini nu e un esantion de masini relevant dar mie imi spune ceva deja. Cred ca are importanta si faptul ca bmw e perceputa ca o marca sport si majoritatea il conduc agresiv ceea ce pe drumurile noastre e moartea! Si mie imi plac masinile sport si condusul sportiv, noroc ca dci-ul meu imi taie din start orice intentie.
PS si eu vreau sa imi iau anul asta o masina mai sportiva dar nu va fi BMW in nici un caz.

La momentul asta masina la mana a doua mi se pare o loterie mai ales daca e luata din Romania(nu stiu prin alte parti) iar riscul creste exponential la masini mai vechi de 4-5 ani. Prefer sa pierd 2-3000 de euro la inceput din devalorizarea unei masini noi decat sa risc 8-10000 sau mai bine pe una la mana a doua (de ex ai putea avea chiar surpriza sa fie furata cunosc cazuri si ramai cu buza umflata ca trebuie sa-ti recuperezi banii de la excroc=aproape imposibil). Nu mai vorbesc de a-ti lua masina la mana a doua la peste 15000 euro  unsure.gif
*

Am observat o chestie, in generla la motoarele diesel Euro4! se strica fff des partea de injectie! mai ales la cele intre 2005-2007 pt ca atunci au schimbat tipul injectiei!

Chestia cu masinile furate este fff adevarata cunosc si eu vreo 2 cazuri!

Cineva spunea aici ca meganul 2.2 e facut sa nu tina 10 ani!

Cu orice masina poti avea pb din prima zis chiar daca e noua sau nu! Si da e riscant sa iei o masina din Romania, jumate din ele sunt date inapoi!

pt Bogdan-Adrian

Am un bmw 318 din 2003 cu 93000 de km benzina si am spus ca pana acum nu am avut nici o pb!
Conteaza fff mult si motorul de pe masina, adica la o masina de 1,4 tone un motor de 110 cp e la limita adica trebuie forjat ca sa traga, deci o uzura mai mare! in schimb la 145de cai e alta treaba uzura e mai mica in timp! Dar cum noi avem 220 de km de autostrada ce ne trebuie putere:D!

Nu zic ca BMWurile sunt cele mai bune si cele mai cele ci doar ca se pare ca in timp tin mai bine! adica nu au greirasi si sunt mai confortabile.

Mai zicea cineva de un Clio de 1.2 pe autostrada! Cam cat timp crezi ca tine un motor de 1.2 la 170km/h? maxim 100000.

Momentan vorbesc din postura unei persoane care o sa locuiasca 6 luni in Germania! de-asta spun ca acolo ai sanse sa gesesti masini mai rentabile, ca sa nu mai vorbim de diferenta de calitate din fabrica!lucru dovedit!

Intreb si eu de ce in Germania o masina costa sa zicem 15000 de euro noua si la noi 13000? (bineinteles la aceleasi dotari si motorizare)

Am vb cu un sef de servici din Rm. Valcea. mi=a spus ca masinile mai noi vin mult mai des in servici decat cele mai vechi adica intainte de 2005! Si asta la o gama mai larga inclusiv Bmw, Audi si Vw

La meganul pe care il aveam in vizor am obsercat ca pierdea putin ulei pe la capacul motorului! nu e cam ciudat sa se intample asta la 45000 de km?

Nu ma luati in nume de rau cand vorbesc ca un BMW este mai de dorit overall daca iti permiti putin mai mult! Renaulturile mi se pare masini care pana in 100000de km sunt masini care nu iti vor face pb!
Repet orice masina noua poate sa aibe probleme mai ales probleme de proiectare care se vad doar in timp si pot fi corectate dupa 1-2 ani daca faci nr respectiv de kilometrii daca nu reparatia vine pe banii tai:((!
Am auzit ca Toyota baga in service foarte multe masini (ceva de ordinul milioanelor daca nu ma insel) deci...

Zicea cineva de masini luate de la recuperari de leasing... Masinile de pe autobid.de astfel de masini sunt!

cristixxxlog spui ca stii ofertele poti sa imi dai si mie o lista sau un site ceva!chiar sunt interesat! MS

Mult noroc si toate cele bune

--------------------
Renault Espace V Initiale Paris 1.6 DCI 2018
+
cristixxxlog
post 30 Jan 2010, 21:21
Post #65

..

From: BUCURESTI

Sunt publice ofertele. Cauta Credit europe leasing, ai link catre masini, au din ce am vazut cea mai corecta oferta. Dar ai grija sa fie ok tehnic si mai ales intreaga. La buy-back, care zic eu ca e cea mai corecta varianta cauta autocobalcescu, au o caruta de oferte, multe chiar nemtesti, nu numai renault. Bafta

--------------------
Nissan Murano Z51 - 2.5 dci - B-XXX-LGF 2011
+
Bogdan-Adrian
post 31 Jan 2010, 11:21
Post #66

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(h3llow33n @ 30 Jan 2010, 12:01)

Cineva spunea aici ca meganul 2.2 e facut sa nu tina 10 ani!

*

E bine ca acea persoana SPUNEA, dar in general opinia unei persoane trebuie sustinuta cu argumente. Daca doar ........ SPUNEA si atat trebuie sa-i respecti punctul de vedere si ATAT nu sa o iei ca litera de lege.

In 10 ani acea masina poate schimba 5 proprietari deci............. poate e suficient sa "tina" DOAR cat SPUNEA acea persoana.

Mai zicea cineva de un Clio de 1.2 pe autostrada! Cam cat timp crezi ca tine un motor de 1.2 la 170km/h? maxim 100000.

*

smile.gif si persoana asta tot asa ZICEA smile.gif . Sa zicem ca ZICEA ca merge TOATA autostrada Bucuresti-Cernavoda cu 170 si sa mai zicem ca face acest drum de ............................10 ori pe an (eu l-am facut de 2 ori anul trecut dar la el punem mai mult ca sa ne "iasa" smile.gif ). Deci intr-un an ar face cam 3200 de km (un drum dus intors 320 km de autostrada x 10) in blana cu masina si sa mai ZICEM NOI ca face inca 15.000 de km prin orase. Acum ti se mai par asa vitali acei 3200 de km de forja? (asta in conditiile "exagerate" de mine prin faptul ca ar merge TOATA autostrada blana si ar merge si 20 de drumuri dus sau intors intr-un an). mie unul nu mi se par. Sau ai impresia ca va merge cu 170 din Berceni pana la aeroportul Otopeni si dupa aia tot cu 170 la piata sa-si ia fructe si dupa aia cu 160 (acum nu prea se grabeste smile.gif ) spre MALL sa vada Avatar 3D?
Oricum Clio este masina de oras dar ZICEM si noi asa smile.gif.

Repet orice masina noua poate sa aibe probleme mai ales probleme de proiectare care se vad doar in timp si pot fi corectate dupa 1-2 ani daca faci nr respectiv de kilometrii daca nu reparatia vine pe banii tai:((!
*

Tu orice masina noua o vezi ca fiind cu probleme de proiectare? smile.gif . Hai sa luam exemplul Megane-ului. Aceasta masina iesit pe piata in 2002-2003 (nu mai stiu exact) pe acceasi platforma s-a facut si megane 2.2 dupa vreo~4ani (deci ce probleme de proiectare???? ), pe aceeasi platforma s-a facut si Megane 3 (deci ce probleme de proiectare???? ) pe aceeasi platforma s-a facut si FLUENCE (deci ce probleme de proiectare???? ). Cand o iesii si FLUENCE 2 va fi TOT cu probleme de proiectare? icon_mrgreen.gif . OOOOFFFFFFFFFF.
Asta e cazul megane-ului dar sa zicem la......... FORD crezi ca stau altfel lucrurile? Eu nu prea cred, tu inca mai crezi ca MASINILE NOI au problemele de proiectare? smile.gif . Iti repet eu acuma, nu mai "pune problema" in asa fel incat sa ajungi "fara sa vrei" tot la acea "categorie de masini", pt ca te pacalesti singur.

Iti doresc sa iei decizia cea mai buna.
Numai bine

--------------------
Renault Megane 2.2 Confort Privilege 1.5 dci 105 CP 2007
+
h3llow33n
post 6 Feb 2010, 14:27
Post #67

Membru incepator

QUOTE(Bogdan-Adrian @ 31 Jan 2010, 11:21)
E bine ca acea persoana SPUNEA, dar in general opinia unei persoane trebuie sustinuta cu argumente. Daca doar ........ SPUNEA si atat trebuie sa-i respecti punctul de vedere si ATAT nu sa o iei ca litera de lege.

In 10 ani acea masina poate schimba 5 proprietari deci............. poate e suficient sa "tina" DOAR cat SPUNEA acea persoana.
smile.gif si persoana asta tot asa ZICEA smile.gif . Sa zicem ca ZICEA ca merge TOATA autostrada Bucuresti-Cernavoda cu 170 si sa mai zicem ca face acest drum de ............................10 ori pe an (eu l-am facut de 2 ori anul trecut dar la el punem mai mult ca sa ne "iasa" smile.gif ). Deci intr-un an ar face cam 3200 de km (un drum dus intors 320 km de autostrada x 10) in blana cu masina si sa mai ZICEM NOI ca face inca 15.000 de km prin orase. Acum ti se mai par asa vitali acei 3200 de km de forja? (asta in conditiile "exagerate" de mine prin faptul ca ar merge TOATA autostrada blana si ar merge si 20 de drumuri dus sau intors intr-un an).  mie unul nu mi se par. Sau ai impresia ca va merge cu 170 din Berceni pana la aeroportul Otopeni si dupa aia tot cu 170 la piata sa-si ia fructe si dupa aia cu 160 (acum nu prea se grabeste smile.gif ) spre MALL sa vada Avatar 3D?
Oricum Clio este masina de oras dar ZICEM si noi asa smile.gif.
Tu orice masina noua o vezi ca fiind cu probleme de proiectare? smile.gif . Hai sa luam exemplul Megane-ului. Aceasta masina iesit pe piata in 2002-2003 (nu mai stiu exact) pe acceasi platforma s-a facut si megane 2.2 dupa vreo~4ani (deci ce probleme de proiectare???? ), pe aceeasi platforma s-a facut si Megane 3 (deci ce probleme de proiectare???? ) pe aceeasi platforma s-a facut si  FLUENCE (deci ce probleme de proiectare???? ). Cand o iesii si FLUENCE 2 va fi TOT cu probleme de proiectare?  icon_mrgreen.gif  . OOOOFFFFFFFFFF.
Asta e cazul megane-ului dar sa zicem la......... FORD crezi ca stau altfel lucrurile? Eu nu prea cred, tu inca mai crezi ca MASINILE NOI au problemele de proiectare? smile.gif . Iti repet eu acuma, nu mai "pune problema" in asa fel incat sa ajungi "fara sa vrei" tot la acea "categorie de masini", pt ca te pacalesti singur.

Iti doresc sa iei decizia cea mai buna.
Numai bine
*

Legat de pb de proiectare... E logic ca o pb de proiectare sa iasa la iveala dupa cativa ani si un numar de kilometrii, vezi pb Toyota care a rechemat in servce 1,5 mil de masini! Daca iei o masina noua sau chiar veche dupa 2-3 ani de la lansare o iei stiind ce probleme iti pot aparea in urmatorii 2-3 ani! dar daca o iei cand a aparut pe piata nu ai de unde sa stii ce va fi cu ea!

Platforma pe care a fost conceputa e una si realizarea efectiva e alta! Presupun ca Megane 2 si Megane 3 sunt diferite ca motor, cel putin din pct de vedere al electronicii si plus ca anumite erori au fost (sper eu) corectate!

BTW cel care zicea de Clio pe autostrada vorbea de ce vazuse in Germania. La noi si sa vrei sa mergi cu 170 pe autostrada nu stiu cat de sigur e tinand cont ca tot apar gropi, oameni care trec autostrada si temiri ce alte lucrari nesemnalizate. Oricum pentru un motor de capacitate mica care a fost fortat pe autostrada se simte uzura destul de rpd.

--------------------
Renault Espace V Initiale Paris 1.6 DCI 2018
+
corba
post 19 May 2010, 20:58
Post #68

Membru

Am in continuare Renault Megane Sedan Manager de vanzare

Gri Eclipse, 1.4 100 CP 13800 km. Se prezinta excelent
vezi http://www.reno.ro/-VAND-Renault-Megane-Sedan-t181922.html

sau post #33 in acest topic
inmatriculat in iunie 2008
Este foarte stabil in viraje, nu sesizez o diferenta in viraje intre Megane sedan cu drumuri grele si un BMW 116i hatchback 2008 !! (PS am si BMW-ul la vanzare are 2500km)
Cunosc pe cineva care si-a pus ESP la Renault Megane Sedan. Asadar nu stiu despre ce vorbiti.
Telefonul meu 0744161451

--------------------
Renault Mégane Sedan 2.2 1.4L 16V, 72kW 2007 Manager
+
chitsro
post 21 May 2010, 08:32
Post #69

Membru autentic

hai ca aici e tras de par , am mers cu un bmw 525 si e ditamai balena si sta super bine pe viraje , nu ai cum sa cumpari un megane la comportament cu o masina mica si sportiva ca un seria 1 ,daca seria 5 e super pe viraje , imaginativa seria 1 care este pe jumatete ....
anyawy : daca tot e topic si eu am megane de vanzare...
http://www.reno.ro/-VAND-megane-sedan-2007...ml#entry2439172

multumit la 66 000 km ...smile.gif

This post has been edited by chitsro: 21 May 2010, 08:32

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
dobstar
post 27 Jan 2011, 23:14
Post #70

Membru incepator

Salut.Legat de achizitia unui megan 2:poate cineva sa ma lamureasca de ce o gramada de anunturi la megan sunt 1.5 dci 77kw?,cand motoarele de pe megane sunt 74kw ,76kw si 78kw?Mentionez ca acest lucru l-am remarcat la masinile aduse din Franta.Si toate motoarele de 77kw sunt cu filtru particule dar filtru de particule sunt doar pe motoarele de 76kw(2007-2009)
Are careva ceva informatii privin firma din Bucuresti BEST4YOU CONSULTING sunt ok?

scuze de offtopic dar nu am gasit nimic legat de tipuri de motoare unde sa postez.

--------------------
peugeot 206 - tm81dob 2003
+
M i h a i
post 27 Jan 2011, 23:46
Post #71

QUOTE(dobstar @ 27 Jan 2011, 23:14)
poate cineva sa ma lamureasca de ce o gramada de anunturi la megan sunt 1.5 dci 77kw?
*

ce are firma aia postat la 77kw sunt megane 1.5 de 105 cai (6 trepte) . fap nu cred ca au.

--------------------
------ ------ ------
+
dobstar
post 28 Jan 2011, 00:17
Post #72

Membru incepator

http://autokatalog.autoscout24.de/renault/...3-2009/.Uita-te la pagina asta si spune-mi care e acel motor?,105cp (77kw) e defapt cel de 106cp 78kw?Ma gandeam poate ca in franta asa sunt sau poate in taloane asa sunt trecute cele de 78 kw?

This post has been edited by dobstar: 28 Jan 2011, 00:22

--------------------
peugeot 206 - tm81dob 2003
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 11:50
Dacia