Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cumparare Megane SH

DUDU D
post 4 Jan 2010, 22:09
Post #31

Membru

Group: Members

QUOTE(CataT @ 4 Jan 2010, 17:38)
Nu stiu de ce, dar cred ca o sa-ti para rau.
*

Nu are de ce sa-mi para rau deorece nu m-a obligat nimeni sa fac asta si apoi masinile se vand si se cumpara asa ca..
Asa cum am fost multumit de megane 2 sunt sigur ca voi fi multumit si de fluence.
E un pas inainte nu inapoi, asta e sigur.

--------------------
renault MEGANE SEDAN 4/1,5DCI, INTENS 2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Catalinmodena
post 4 Jan 2010, 23:10
Post #32

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Si eu zic la fel.Asa cum este Fluence,ca e low-cost,ca e cum vreti voi,insa este peste M2!

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
corba
post 9 Jan 2010, 00:29
Post #33

Membru

Am si eu un Renault Megane Sedan manager fabricat in 2007 de vanzare.
Prima inmatriculare iunie 2008

1,4 16 V 99 CP mai are 2 luni garantie.
Benzina
A.B.S. cu A.F.U.; 6 Airbaguri;
Computer de bord
AC, Volan reglabil îmbrăcat în piele
Scaun sofer reglabil.
proiectoare
Gri Eclipse vopsea metalizată
Arata foarte bine, foarte putin folosita.
Singurul proprietar si utilizator.
Optiune Drumuri grele.
10800 km
9500 Euro
Tel 0726 063126

This post has been edited by corba: 9 Jan 2010, 00:30

Attached thumbnail(s)
4280971_large.jpg ( Size: 77.23k ) Number of downloads: 655
4280972_large.jpg ( Size: 55.33k ) Number of downloads: 694

--------------------
Renault Mégane Sedan 2.2 1.4L 16V, 72kW 2007 Manager
+
h3llow33n
post 27 Jan 2010, 19:39
Post #34

Membru incepator

Pana la urma am vazut si eu Meganul respectiv si am fost infricosat de suspensii!!! Sincer sa fiu nu ma asteptam sa fie asa instabila si sa nu mai vorbim de lipsa ESP-ului.
Masinile cumparate din Ro si care au pachetul drumuri grele, cel putin la Megane, au o stabilitate foarte proasta!
In mers din cand in cand se aprindea beculetul de AirBag...
Una peste alta parearea mea este ca ce se cumpara din reprezentata din Ro este calitativ prost si ma orientez spre ceva adus din Vest
Comparand cu Megane 1 motorul trage mai greu(posibil din cauza greutatii crescute)

Pentru viitori cumparatori de Megane VERIFICATI DACA ARE PACHETUL DRUMURI GRELE, daca are nu o cumparati!
Toate modele cuparate din Ro, dupa 2006, au acest pachet ! Lipsa ESP-ului arata acest lucru (orice Renault Megane fabricat dupa 99 are ASC sau ESP inclus ca dotare standard)

Daca ma insel cumva va rog sa ma corectati.

Cat despre Renault Fluence... mi s-a parut putin cam firav, cel putin materialele folosite in interiorul masinii! Mi s-au parut plasticele taiate foarte prost! Poate masina expusa la Festivaulul Renault din Bucuresti din toamna era doar de expozitie!!!

Toate cele bune!!! Si daca aveti bani si vreti masina la SH mai bine alegeti un BMW

--------------------
Renault Espace V Initiale Paris 1.6 DCI 2018
+
99AIM
post 27 Jan 2010, 19:59
Post #35

Membru autentic

PDG este un pas inainte al renault pentru masinile ce ruleaza in RO,suspensie moale nu zdruncina ca nemtoaicele ...
Sa vezi cum sta pe sosea cu jante pe 16 de 7j si anvelope dunlop sport fast response 215 60R16 noi perfect echilibrate, unghiurile de fuga bine reglate, da clasa la bmw de nspe ani inmatriculat in bg. radmasa.gif

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 - CT 99 xxx 1.6 dci
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
mihaicip03
post 28 Jan 2010, 08:40
Post #36

MEMBRU

From: BRASOV

De acord cu rambox, daca vrei pune niste anvelope cu talonajul de 50-55 si niste jenti mai mari 16-17, si apoi stam de vorba tongue.gif . In ceea ce priveste pachetul "drumuri grele" nu e pe toate masinile, ci este optional. Apropo de asta....de unde stii exact ce fel de pachet are....sau daca are sau nu esp... unsure.gif

--------------------
renault megane sedan meneger 2007 1.5 dci 101 hp ....... BLACK...
SI IN BRASOV SUNT MEGANURI...:P...
+
aLecsunder
post 28 Jan 2010, 11:10
Post #37

Membru...

E si nu prea e asa . Benzinara din semnatura are PDG cu jante Tuxedo si pentru vara anvelope Mischelin iar asta pe motorina ESP si Nevasport + Goodyear iar diferenta de stabilitate este net in favoarea celei din urma , insa cu dezavantajul rigizitatii .

--------------------
Ford Mondeo 2019 ST-Line
+
h3llow33n
post 28 Jan 2010, 12:16
Post #38

Membru incepator

QUOTE(mihaicip03 @ 28 Jan 2010, 08:40)
De acord cu rambox, daca vrei pune niste anvelope cu talonajul de 50-55 si niste jenti mai mari 16-17, si apoi stam de vorba tongue.gif . In ceea ce priveste pachetul "drumuri grele" nu e pe toate masinile, ci este optional. Apropo de asta....de unde stii exact ce fel de pachet are....sau daca are sau nu esp... unsure.gif
*

Cel care vroia sa vanda acel Megane lucrase la un dealer Renault si spunea el ca toate Meganurile dupa 2005 sunt cu pachet drumuri grele . Masina respectiva nu avea ESP asta testat! Tot el mi-a spus ca ridicand garda la sol nu au mai putut adapta ESPul ceea ce este evident dat fiind faptul ca suspnsia era extrem de moale. Masina respectiva avea anveloe 205/55 R16 deci cu balonaj mic si tot instabila era.!

Cat despre BMWuri la 7000 de euro iti aduci si inmatriculezi un BMW 318i cu 143 Cp Euro4 din 2002 care iti spun eu bate orice Megane cu orice fel de jante!

Incercarea de a cumpara un Megane a fost un esec pt mine mai ales ca am avut de comparat cu un BMW pe care am condus mai bine de 20000de km si cu un Renault Megane 1 Coupe pe care am condus tot 20000 de km ca sa nu mai vb de "panarama" mea de Rover 416 din 97 care are suspensii moi da e foarte joasa si nu e asa instabila.

Recunosc ca nu simeteam nimic cand treceam peste denivelari sau prin gropi cu Meganul 2 dar am 22 de ani si daca ma zdruncina putin nu e problema! Prefer o masina ferma si dura decat una moale!

Am sapat putin pe mobile.de si am gasit multe variante interesante in Germania. Erau niste Lagune din 2005-2006 diesel pe la 6000de Euro, cu tot cu inmatr si adus 7000-7200 de Euro! Am gasit niste BMW 316TI Compact (astea au Valvtronic->distributie variabila si E4 din 2001) pe la 4500-5000E cu 90-100k. In banii astia ai 6 airbaguri, AC, ABS + DSC III si 116CP poate si jante de aliaj.

Eu pana la testarea meganului asta am fost fan Renault(tinand cont ca am inv sa conduc pe un Megane 1) si inca mai sunt dar obligatoriu sa NU FIE CUMPARAT DIN RO!!!! Ce se aduce la noi este la alt standard de calitate!

Toate cele bune!

--------------------
+
solidconvert
post 28 Jan 2010, 13:18
Post #39

Donator

From: Bucuresti

BMW de 10 ani vechime este doar pentru pasionati(parerea mea)... orice altceva care este nou este peste acel BMW numai datorita faptului ca este nou. Sa nu comparam marcile ca nu isi are rostul(BMW este peste Renault cu foarte mult)... apropos: BMW-ul ala a fost masina cum 10 ani... acum nu este nimic altceva decat un cazan... wink.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
h3llow33n
post 28 Jan 2010, 13:46
Post #40

Membru incepator

QUOTE(solidconvert @ 28 Jan 2010, 13:18)
BMW de 10 ani vechime este doar pentru pasionati(parerea mea)... orice altceva care este nou este peste acel BMW numai datorita faptului ca este nou. Sa nu comparam marcile ca nu isi are rostul(BMW este peste Renault cu foarte mult)... apropos: BMW-ul ala a fost masina cum 10 ani... acum nu este nimic altceva decat un cazan... wink.gif
*

Cred ca vorbim de 2 modele diferite acum 10 ani nici nu aparuse! Eu vorbesc de E46 facelift care a fost fabricat pana in 2005 si ma refer doar la motoarele intre 2001-2005, iar aceste motoare sunt folosite cu mici modificari si pe modelul nou de BMW seria 3.
Tinand cont ca am mers si cu un Megane 1 si cu un 316 din 99 deci generatii apropiate pot spune ca grupul motopropulsor de pe Megane e mai bun si mai dinamic dar calitatea materialelor este mai prosta la Renault. Facand un calcul overall Renault este mai de dorit decat BMW-ul, dar cand vine vorba de motoarele mai noi de pe BMW si aici ma refer la cele cu Valvetronic putem sa vorbim de lucruri apropiate intre motoare si acum de preferat e BMW-ul . Iti dau un pret pt un BMW 318i clima automata ABS + DSC 6 aibaguri cu 53000de km reali pret 6500 de euro in germania, an 2003 Ce ai alege? 318 are motor de 2 l cu 143 de cai si greutate 1370 comparativ cu meganul de 1,6. => consum mai mic la BMW!
Tin sa te contrazic in legatura cu cazanul o masina intretinuta merge foarte bine si dupa 10 ani desi repet ce spuneam eu erau masini mai noi!

Repet m-am orientat spre un renault pt ca pretul este mai mic la masinile astea decat la bmw! insa ce se aduce la noi este foarte prost asta e pb! si ajung sa ma gandesc daca nu mai bine imi iau una mai veche adusa din afara

--------------------
+
cristixxxlog
post 28 Jan 2010, 14:11
Post #41

..

From: BUCURESTI

eu am megane 2, 1.5 dci din 2003 adus din franta. calitatea e aceeasi cu cele din romania (cele in 5 usi cel putin). esp nu are, nici PDG, suspensia este nici tare dar nici moale. pretentii de mers sportiv nu are, masina nefiind in sine in nici un chip sportiva, ci doar confortabila. daca vrei sportivitate eu zic sa cauti altceva. ma rog...eu inteleg sportivitatea de la 150 CP in sus (poate chiar 200), esp inclus (sau ceva similar), diferential (sau cum s-o numi) pentru a pune pe asfalt puterea cum trebuie, suspensie mai rigida decat la megane (fara PDG), si tot asa...

--------------------
Nissan Murano Z51 - 2.5 dci - B-XXX-LGF 2011
+
h3llow33n
post 28 Jan 2010, 18:00
Post #42

Membru incepator

QUOTE(cristixxxlog @ 28 Jan 2010, 14:11)
eu am megane 2, 1.5 dci din 2003 adus din franta. calitatea e aceeasi cu cele din romania (cele in 5 usi cel putin). esp nu are, nici PDG, suspensia este nici tare dar nici moale. pretentii de mers sportiv nu are, masina nefiind in sine in nici un chip sportiva, ci doar confortabila. daca vrei sportivitate eu zic sa cauti altceva. ma rog...eu inteleg sportivitatea de la 150 CP in sus (poate chiar 200), esp inclus (sau ceva similar), diferential (sau cum s-o numi) pentru a pune pe asfalt puterea cum trebuie, suspensie mai rigida decat la megane (fara PDG), si tot asa...
*

Sportivitatea nu vine numai din puterea motorului. Presupun ca nu ai senzatia ca te rastorni cand faci o manevra brusca...

Corectez greseala! Renaulturile Megane NU AU ASR STANDARD.
Doar Meganurie COupe 99-02 au! Celelalte adica break classic sau hatchback nu au stantard. Lucru valabil si pt Megane 2

--------------------
+
Djibrille
post 28 Jan 2010, 20:04
Post #43

Membru incepator

Si mie mi se vaita cineva cu un Megane mai nou cu PDG ca ii e frica sa mearga cu viteza mai mare ca masina pare(sau chiar e ) foarte instabila. E adevarat ca respectiva persoana era de sex feminin asa ca nu as pune baza 100%.
A mea in schimb e extrem de sigura chiar si la viteze de 170km/h si peste( pe kilometraj) dar nu am PDG. Zilele astea chiar am incercat ceva manevre mai bruste pe zapada tasata (miscari bruste de volan stanga dreapta la 40-50km/h). Pot sa spun ca si in aceste conditii masina e sigura in sensul ca subvireaza la greu iar spatele chiar daca fuge putin revine aproape imediat pe traiectorie. Ce e naspa e ca nu mai reusesc sa fac intoarceri cu frana de mana cum faceam asa usor cu Dacia ( eeee ce vremuri laugh.gif ) ca nu vrea sa fuga de spate suficient de repede.
P.S. Cauciucuri de iarna Michelin 195/65 r15 FTW aplauze.gif

28 Jan 2010, 21:10:
In legatura cu alegerea intre BMW si Renault ia in calcul si faptul ca BMW sunt de obicei alergate (mai ales daca a avut mai multi proprietari sigur s-a nimerit cel putin 1 cu picior mare) ca nimeni nu isi ia bmw ca sa faca economie la carburant. Eu nu mi-as lua BMW la mana a doua, mai degraba as incerca un audi sau chiar Mertan aici ai mai multe sanse zic eu sa gasesti ceva care a fost exploatat rezonabil si calitatea e cel putin la acelasi nivel.

This post has been edited by Djibrille: 28 Jan 2010, 20:10

--------------------
Renault Megane II.1 1.5 dci 60KW/82CP 2005
+
crazybogdan
post 28 Jan 2010, 20:30
Post #44

Membru autentic

un prieten are BMW seria 3, din 2000, 320d, 270.000 km. In afara de revizii nu a facut nimic, masina luata la 200.000 din germania. Am mers cu ea si nu se compara cu megane-ul meu. efectiv in masina aceea, la orice drum, nu se simte nimic, nu auzi nimic. La megane, dupa 100.000km parca se dezmembreaza. si eu chiar mi-am ingrijit minutios masina. Deci, cand o masina e facuta sa reziste...rezista.Am avut un Mercedes C320 benzina. an 2001, pustin peste 100.00km. Proprietaru anterior i-a pus discuri&placute Brembo, evacuare Borla, jante 17,amortizoare Apex. Ziceai ca mergi cu caruta...alerga bine, dar efectiv troncanea de ziceai ca ii pica usa.
Eu zic: conteaza doar proprietaru!
Exceptie: megane=> troncane din fabrica...
mai este si lancia(daca ati vazut Top Gear seria 14, nu mai stiu episodu)

--------------------
am avut Megane2 1.9dci - 2005
pe viitor BMW Z8...sper
+
dodox
post 28 Jan 2010, 20:47
Post #45

Liber cugetator

From: Bucuresti(RO)

Eu am PDG la masina din semnatura si nu a fost optional. Am condus Megane 1 si Megane 2 fara PDG pe drum virajat si se simte diferenta. Totusi sa nu credeti ca ma rastorn pe drum drept cu a mea, e o chestie de obisnuinta cu limitele masinii si a vazut saraca multi Alpi la viata ei. Au fost si cateva cazuri cand m-am felicitat ca am PDG asa ca am renuntat la ideea de a o lasa mai jos.

--------------------
Renault Megane - SB-XX-XXX Sedan Manager 1.5dci 85cp 2007 gri acier
+
99AIM
post 28 Jan 2010, 21:26
Post #46

Membru autentic

Oameni buni chiar nu intelegeti ca M 2.2 nu este masina de curse?e o masina pentru drumuri relativ proaste,pentru Romanika, cu oarece dotari si confort care raportate la pretul masinii dau o oferta atractiva.

--------------------
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
crazybogdan
post 28 Jan 2010, 22:14
Post #47

Membru autentic

Si RamboX are dreptate. Aceleasi dotari pe o octavia te duce cu cateva mii de euro mai sus. Cu banii aceia iti intretii bine megane-ul si ii faci si casco linistit. Plus de ce ai avea nevoie de PDG? Cu minimum de atentie nu ai probleme cu gropile. In toti km mei nu am stricat nimic la masina de la gropi. Bine, un cap de bara ocazional...dar uzura nu impact. Masina de mers tare? Clar nu este. Zic si din pdv al posesorului de 1.9. Oricat de tare ai merge, oricat de repede ai accelera, tot la semafor te opresti! Nu zic ca nu vreau un M3 sau un RS4, as fi ipocrit... Renault? da as mai lua...chiar fluence. Problema este ca nu are 1.9, si dupa ce ai mers cu motorul acesta nu te mai intorci la 1.5, insa asta este o alta discutie

This post has been edited by crazybogdan: 28 Jan 2010, 22:14

--------------------
am avut Megane2 1.9dci - 2005
pe viitor BMW Z8...sper
+
Djibrille
post 28 Jan 2010, 22:15
Post #48

Membru incepator

Megane Sedan e adevarat ca nu e masina sport dar nu uita de RS despre care daca ai sa citesti pe net o sa vezi ca se descurca destul de bine pe circuite (mai ales in varianta CUP).

--------------------
Renault Megane II.1 1.5 dci 60KW/82CP 2005
+
h3llow33n
post 28 Jan 2010, 23:37
Post #49

Membru incepator

QUOTE(crazybogdan @ 28 Jan 2010, 22:14)
Si RamboX are dreptate. Aceleasi dotari pe o octavia te duce cu cateva mii de euro mai sus. Cu banii aceia iti intretii bine megane-ul si ii faci si casco linistit. Plus de ce ai avea nevoie de PDG? Cu minimum de atentie nu ai probleme cu gropile. In toti km mei nu am stricat nimic la masina de la gropi. Bine, un cap de bara ocazional...dar uzura nu impact. Masina de mers tare? Clar nu este. Zic si din pdv al posesorului de 1.9. Oricat de tare ai merge, oricat de repede ai accelera, tot la semafor te opresti! Nu zic ca nu vreau un M3 sau un RS4, as fi ipocrit... Renault? da as mai lua...chiar fluence. Problema este ca nu are 1.9, si dupa ce ai mers cu motorul acesta nu te mai intorci la 1.5, insa asta este o alta discutie
*

Nu ai nevoie de PDG este standard pe toate Meganurile fabricate si importate dupa 2005
La Octavia PDG nu se simte asa de rau este gandit cum trebuie amortizoare intalte si dure +ASC

La orice masina proprietarul conteaza!

Cu un BMW am facut aprox 15000 de km intr-o luna, masina este silentioasa si foarte confortabila la drum lung si la 215 km/h (ce-i drept pe autobahn) manaca asfaltul

--------------------
+
collinro2
post 29 Jan 2010, 07:08
Post #50

Membru autentic

From: Iasi

Halloween, nu iti lua megane. Mai ales SH. Daca l-ai lua de nou, poate ai avea 20000-30000 km fara probleme, iar apoi incepe... Daca e SH, probabilitatea sa ai necazuri de la inceputul conditiei de proprietar e prea mare. Parerea mea! Doar daca o iei cu vreo 2000 euro.

--------------------
renault megane 2.2 - IS-05-GP? 2006 1,5dCi 80CP
We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
+
h3llow33n
post 29 Jan 2010, 07:46
Post #51

Membru incepator

QUOTE(collinro2 @ 29 Jan 2010, 07:08)
Halloween, nu iti lua megane. Mai ales SH. Daca l-ai lua de nou, poate ai avea 20000-30000 km fara probleme, iar apoi incepe... Daca e SH, probabilitatea sa ai necazuri de la inceputul conditiei de proprietar e prea mare. Parerea mea! Doar daca o iei cu vreo 2000 euro.
*

Nu e chiar asa! Am scris mai sus! Mama are un Megane 1 Coupe care are aprox 130000 de km luat la SH din Germania si in afara de un senzor de ABS care s-a stricat cel mai probabil in urma unui accident minor si bineinteles a bobinelor de inductie(mai e una veche si fff probabil sa pice ASAP) altceva nu am avut treaba cu ea! Pe masina aia am inv sa conduc eu!
Dar zgomotele pe care le scoate prin interior iti da impresia ca se dezasambleaza cu tine in ea lucru iritant la drum lung!
95% o sa ma orientez la alteceva decat Megane!
Nu am reusit inca sa imi vand Roverul, dar ieri am avut o oferta de un BMW 316ti Compact din 2004 cu 49000 de km putin atinsa pe aripa(nimic serios) cu AC, ABS+DSC, 6 airbaguri la 6200E (pret in Germania si cu TVA deductibil deci vreo 5300E cu toate taxele la ei). Asta este!

This post has been edited by h3llow33n: 29 Jan 2010, 07:47

--------------------
+
cristixxxlog
post 29 Jan 2010, 08:24
Post #52

..

@h3llow33n - nu se rezuma totul la caii putere dar de acolo porneste. si nu am zis ca te rastorni cu masina... si eu am mers intr-o seara pitesti - bucuresti cu 160-170 km/h toata autostrada si m-am simtit in siguranta (cu toate ca daca batea vantul se clatina putin), am luat unele curbe la limita si nu m-am rasturnat, dar asta nu inseamna ce e sportiva. nu vorbim de gama RS (Clio sau Megane). Daca vrei Megane RS atunci vorbim de sportivitate. Ca sa fie RS au schimbat jumatate din masina (motor, suspensii, cutie de viteze, ambreiaj, frane, esp, lsd daca nu ma insel , si altele).

@crazybogdan , @collinro2 - daca cineva isi bate joc de un Megane si dupa 50.000 km se dezintegreaza. altfel, megane dupa 100.000 km nu are mai nimic. eu am 187.000 km. in afara de zgomotele consolei centrale cu plasticul ala infect, masina merge perfect, nu bate, nu scartaie, nu trozneste, merge foarte bine si nu-si arata deloc varsta. daca vreti va scot la o plimbare cand implineste 200.000 si poate iti schimb parerea. smile.gif
si apropo, masina inca are turbina, supapa egr, cutie, abreiaj si multe chestii inca originale, neschimbate.

multe din porcariile care se spun despre megane sunt in mare folclor. are destule probleme megane 2, dar nici chiar asa...ramane o masina care isi justifica pretul mai mic fata de concurenta.

This post has been edited by cristixxxlog: 29 Jan 2010, 08:30

--------------------
+
99AIM
post 29 Jan 2010, 08:45
Post #53

Membru autentic

QUOTE(cristixxxlog @ 29 Jan 2010, 08:24)
multe din porcariile care se spun despre megane sunt in mare folclor. are destule probleme megane 2, dar nici chiar asa...ramane o masina care isi justifica pretul mai mic fata de concurenta.
*

corect,nu e B6 sau Insignia dar e totusi o masina bunicica,pe mine ma incanta pe zi ce trece tot mai mult dupa ce am schimbat destule la ea,luata sh la 25k de km,flanse,alternator, baterie la 2 ani, tampon hidroelastic,jante aliaj pe 16 si anvelope noi dunlop fast response, mp3 ce bloca si schimbat dupa certuri gratis ...dar se pare ca am ajuns cu ea la lumina si am cam terminat-o cu cheltuielile, sotia m-a exasperat ca ce jaf de masina am luat ca octavia sh la 2-3 ani nu cerea asemenea reparatii.

This post has been edited by RamboX: 29 Jan 2010, 08:52

--------------------
+
cristixxxlog
post 29 Jan 2010, 10:00
Post #54

..

si apropos de masini bmw sh luate chiar din germania.... nu umbla cainii cu covrigi in coada nici acolo...daca pui la socoteala taxa de inmatriculare si diverse mici (sau mai mari) chestii ce trebuesc schimbate nu mai e asa de roz situatia. + ca intretinerea e mai scumpa, pornind de la piese, ora de maopera etc. sunt multe la mijloc...

eu zic sa te uiti in curtea dealerilor sa vezi cam ce au la oferta la masinile rulate, cu buy-back. ai o mica garantie (6 sau 12 luni) iar masina e macar in conditie buna, daca nu foarte buna. era chiar la renault cobalcescu pe splai, o laguna2, 3.0 benzina si vreo 220 cp parca. e mai vechiuta dar la cat cereau pe ea (~6500 euro) cu o caruta de dotari eu zic ca era o afacere buna pentru cei ce nu se uita la consum si vor macar o masina mai puternica. mai poti gasi oferte bunicele si la companiile de leasing la auto recuperate, dar acolo trebuie sa verifici sa fie in primul rand intreaga (mai iau romanii o roata, un alternator, un injector etc).

eu unul pe viitor, masina urmatoare va fi una cel mult de la dealer luata (data inapoi la buy-back) sau noua in limita bugetului. si eu visez la bmw-uri, dar nu ma tine buzunarul sa le intretin, si nici nu-mi fac sperante ca o sa gasesc ceva care sa nu necesite mici retusuri care sa ridice pretul de achizitie.

LE: era laguna 2, 3.0 v6 24v 210cp, cutie automata si full-options, pacat ca nu mai e...

This post has been edited by cristixxxlog: 29 Jan 2010, 10:06

--------------------
+
mihaicip03
post 29 Jan 2010, 11:27
Post #55

MEMBRU

From: BRASOV

Mai oameni buni nu stiu daca isi au rostu aceste discutii despre diferenta dintre megan si stiu eu ce alte masini......sau daca e noua sau nu....Eu zic ca orice propietar de megan si-a luat aceasta masina fiindca ia placut......si fiinca si-a permis.....sau atat si-a permis....Nu comparam BMW cu RENO...ca nu are rost....fiecare are avantaje si dezavantaje......Va vorbesc din postura unui propietar atat de BMW cat si de Megan...si pot spune ca sunt incantat de ambele masini in aceiasi masura........Am momente cand vreau cu meganul...(care e al neveste-mii)..si momente cand vreau cu BMW...si amandoua sunt second si din acelasi an.....si fara probleme majore la nici una....
Asa ca fiecare ar trebui sa aibe grija de ceea ce are si ce isi permite....

--------------------
renault megane sedan meneger 2007 1.5 dci 101 hp ....... BLACK...
SI IN BRASOV SUNT MEGANURI...:P...
+
collinro2
post 29 Jan 2010, 11:44
Post #56

Membru autentic

From: Iasi

Sunteti fenomenali unii dintre voi! Se compara megane 1 cu megane 2. Pai megane 1 a fost conceputa in perioada in care masina trebuia sa te tina 20 de ani! Megane 2 nu! Iar faceliftul din 2006 a stricat foarte multe. Daca aveti cunostinte in service-uri de reprezentata renault (adica in sensul de a va spune adevarul, nu sloganuri de marketing), intrebati si vi se va spune ca megane 2.1 e mai fiabil in multe privinte fata de megane 2.2 (facelift). Sau mai bine uitati-va pe minunatul nostru forum, la sectiunea megane 2. Cite pagini are? 78! Care sunt cele mai stufoase topicuri? "Ambreiajul", cu 45 de pagini, si "Ce probleme ati avut la megane 2 facelift", cu vreo 62 de pagini! Daca mie imi cade ambreiajul la 33000 km, la dci, in conditii de exploatare mai mult decit "grijulii", eu ce sa zic? Ca e buna masina? Daca mie imi functioneaza tot aiurea potentiometrul pedalei de acceleratie, in conditiile in care mi s-a schimbat o data pe garantie, ce sa zic? Daca mie mi s-a dus un injector, schimbat tot pe garantie, dupa expertize si contraexpertize privind calitatea motorinei folosite (va dati seama, la cea mai mica suspiciune din partea service-lui cu privire la calitatea combustibilului, canci schimbare pe garantie...), eu ce sa zic? Ca e masina buna? Exista exceptii printre voi, masini ajunse la peste suta de mii de km fara probleme. Pe mine nu ma intereseaza aceste situatii, pentru ca nu ma numar printre ele. Eu am dat 16000 euro pe o masina de clasa compacta, ceea ce nu mi se pare deloc un pret mic, si am numeroase probleme. Asa ca m-am vindecat de renault megane. De aceea ii sfatuiesc pe altii sa nu cumpere, mai ales SH.

--------------------
renault megane 2.2 - IS-05-GP? 2006 1,5dCi 80CP
We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
+
tatimeu
post 29 Jan 2010, 12:01
Post #57

Membru autentic

am vrut sa scriu si eu pe aici ceva dar ma abtin caci nu mai pot de ras auzi BMW nici 50.000km cu mai putin de 6000euroi si vechime cat? radmasa.gif radmasa.gif
ma opresc aici caci astfel iar imi creste nivelul la avertizari.
mama ca sunteti de tot rasul.

--------------------
renault/audi Megane III RS/Audi A4 2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
+
cristixxxlog
post 29 Jan 2010, 13:44
Post #58

..

@collinro2 - frate nu te enerva ca n-are rost...imi pare rau ca ai avut atatea probleme...eu personal nu stiu daca facelift-ul e mai fiabil decat 2.1, n-am condus 2.2 si nici cunostinte nu am cu 2.2. eu de 2.1 sunt multumit, ca si multi altii, la fel cum si multi altii sunt nemultumiti. cest-la-vie...

daca te face sa te simti mai bine, VW polo de la serv, cu mult ravnitul tdi e cam varza, vreo 2 tampoane rupte si scartaie ca toti dracii, consuma cat meganul meu (motor diesel 1.4 si caroserie cu vreo 200 kg mai usoara), motorul e un tractor realmente, si masina inca nu are 2 ani...sau bmw seria 1 al nasului meu cu injectia defecta asta-vara, ii murea motorul, nu se tura cum trebuie, nu avea ralanti...masinile din ziua de azi sunt consumabile, adio masini de 20 de ani. toti producatorii au probleme de fiabilitate. poate renault are ceva mai multe, dar mare diferenta nu e.

oricum, bafta la rezolvat problemele si drum intins.

@tatimeu - exista si astfel de masini, dar cu km dati inapoi serios sau diverse probleme mai mult sau mai putin grave de care afli doar la fata locului (sau nu afli daca nu-s prea evidente...), dupa noroc...

This post has been edited by cristixxxlog: 29 Jan 2010, 13:44

--------------------
+
h3llow33n
post 29 Jan 2010, 15:36
Post #59

Membru incepator

QUOTE(tatimeu @ 29 Jan 2010, 12:01)
am vrut sa scriu si eu pe aici ceva dar ma abtin caci nu mai pot de ras auzi BMW nici 50.000km cu mai putin de 6000euroi si vechime cat?  radmasa.gif  radmasa.gif
ma opresc aici caci astfel iar imi creste nivelul la avertizari.
mama ca sunteti de tot rasul.
*

Te amuzi inutil! nu stiu cati dintre voi au auzit de www.autobid.de!
Acest site este dedicat dealerilor auto worldwide. Foarte multe masini de la handleri de le vedem pe mobile.de sunt cumparate de pe acest site! deci ca sa nu iti mai creasca nivelul la avertizari intra te rog pe site si vei vedea niste preturi deci... Poate iti dai seama ca cel putin eu nu mancanc.... Plus ai in vedere ca preturile afisate sunt cu 1000-2000 mai mici in realitate pt ca licitatiile incep de la pretul limita -2000E! Plus am zic ca era 6200 de euro cu TVA care putea fi deductibil!!!PLUS conteaza si ce BMW cauti pt ca daca nu ai observat BMW E46 COMPACT se vinde cum 1000-2000 mai ieftin decat un E46 limuzina! Si intra si pe siteuri romanesti si vezi cat face un Compact inmatriculat!

Din pct meu de vedere am incheiat subiectul pt ca nu am cumparat acel Renault din primul post mai mult decat atat am ramas si cu o impresie proasta despre Megane 2.2.

Cum a zis cineva mai sus nu se pune pb de a compara mere cu pere! Singurul motiv pt care am comparat BMW cu Renault a fost pt ca la aceeasi bani poti gasi un BMW mai vechi, mai rulat si cu mai putine dotari, dar care iti poate oferi o placere in condus si care poate inghitii mai putini bani! Avantajul la motoarele pe benzina de pe BMW facute dupa 2001 este ca sunt Euro4.

Poate cineva sa imi spuna cand s-au schimbat motoarele de pe Renault din E3 in E4?

cristixxxlog!

preturile de intretinere la un bmw(daca nu il iei nou, si sincer sa fiu poti gasi bmw din 2008 cu 20000-30000 de km pe la 15-16000euro deci cu vreo 10000 de euro mai ieftin decat unul nou) sunt comparative cu ce e la un Renault! Am schimbat o bobina de inductie m-a costat 135 Ron fata de 130 la Renault (BOSCH), distributia fiind pe lant nu prea se schimba decat dupa 180000-200000, filtre de aer, polen sau benzina costa comparativ cu renaultu! La BMW-ul lu tata, care are 94000 de km, cumparat la 53000, nu am schimbat nimic altceva decat filtre si o bobina de inductie, si acum trebuie inlocuite bieletele antiruliu. Daca iti faci o socoteala ca o distributie la Renault te costa minim 1500ron si ca in 200000 de km tre sa faci cam 3 si ca la fiecare 15000 de km tre sa schimbi uleiul filtre si altele pret cam 400 ron, fata de acelasi pret dar la 25000km ai sa observi ca manopera si piesele care sunt cu maxim 10% mai scumpe se amortizeaza!

Am impresia ca foarte multi din cei care au postat pe aceasta tema au masinile luate de noi! Parerea mea(nu zic ca e buna) nu merita sa iei o masina noua pentru ca se devalorizeaza foarte repede plus ca service-urile te mananca de bani la revizii si daca se strica se strica dupa ce iese din garantie(asta nu conform principiilor lui Murphy)

In legatura cu devalorizarea si mai ales pe timpul asta de criza! Asta vara, tot pe siteul de licitatii mentionat mai sus, erau niste BMW-uri X5 din 2008 cu 15-16000 de km cu preturi de nou de 90000de euro +TVA, ei le vindeau cu 35000 si nimeni nu le lua...

--------------------
+
cristixxxlog
post 29 Jan 2010, 16:03
Post #60

..

eu unul nu te-am sfatuit nici sa iei renault nici sa iei bmw. te-am sfatuit doar sa cauti pe la dealeri masini rulate date inapoi prin buy-back, la care ai o minima garantie si le gasesti pe toate in stare macar buna.

poate fi renault (altul decat megane), poate fi vw,audi, toyota etc. la fel si in cazul masinilor luate inapoi din leasing. sotia lucreaza la o scietate de leasing si cunosc ofertele, cat si starea masinilor si sunt destule oferte bune.

eu unul nu as bate drumul pana in germania sa iau o masina sh...dar fiecare cu ce crede.

cat despre preturi. sper ca nu vorbesti de reprezentantele bmw. la service-uri generale e ok, dar unele servisari trebuiesc facute la reprezentanta.

japonezele nu te intereseaza? sunt o alternativa la masinile nemtesti si arata si mai bine. cel putin pe mine unul ma ameteste impreza, fie ea modelul nou sau cel anterior. acelasi caz si cu lancer...

This post has been edited by cristixxxlog: 29 Jan 2010, 16:06

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 11:39
Dacia