Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sfat prietenesc pentru soferii din Bucuresti, si nu numai

Fratzica
post 19 Jan 2010, 11:55
Post #151

Zen

Group: Moderatori

cu sierra mea veche cu propulsie spate numai cu a 2-a ieseam din nameti. In prima treapta nu vroia nici batuta. Nu stiu de ce smile.gif

L.E.

"To clear up the confusion about lower gear vs. higher gear - when starting from a stop on snow, second gear is better than first, because it puts less torque to the wheels. More torque increases the likelihood of wheelspin. Someone up there ^ said "lower gears work better for me." The default start-up gear in an automatic transmission car is first gear. If you put it in D, it starts up in first gear. If you put it in 2,it starts up in second. So by putting it in 2 instead of D, you're selecting a higher gear."

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DrK
post 19 Jan 2010, 12:01
Post #152

Lapins Creed Assassin

Group: Members
From: From: From:

mdea... break + linie de tramvai = love...

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
M i h a i
post 19 Jan 2010, 12:06
Post #153

ASR = love....
Se poate pleca si cu treapta 1...dar numai din ambreiaj...este bine sa pleci direct cu 2...ori 1 si sa dai repede 2..

--------------------
------ ------ ------
+
L!nuX
post 19 Jan 2010, 12:13
Post #154

Membru decent

From: Bucuresti

stie cineva cum e drumul bucuresti- piatra neamt ?
maine trebuie sa ajung acolo

--------------------
Renault Megane - Numar personalizat ! 1.6 16v - 2007
+
b76bgaarh
post 19 Jan 2010, 12:17
Post #155

Membru autentic

iar bre drk... de data asta ce fuse???

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
M i h a i
post 19 Jan 2010, 12:19
Post #156

se circula...incet si sigur ca un cadillac.....sa nu prinzi un tir pus pe lat..ori ceva de genul...siii...nu este corect spus ''maine trebuie sa ajung acolo''' normal se spune...''maine sper sa ajung acolo''....trebuia sa pleci si tu de azi...sa-ti iei o marja de eroare...

--------------------
------ ------ ------
+
DrK
post 19 Jan 2010, 12:31
Post #157

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

n-am facut ma nimic smile.gif Doar am observat eu ca nu are rost sa fortezi un break care are allseason pe spate smile.gif cu tot cu esp si asr ...

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
b76bgaarh
post 19 Jan 2010, 13:12
Post #158

Membru autentic

mam linistit

--------------------
+
Adila16
post 19 Jan 2010, 14:55
Post #159

mecanic aero (sau aerian?)

@Fratzica, asta e lesne de inteles: transmiterea cuplului catre rotile motrice se face mai greu (ca dozaj) intr-a doua...
Indiferent daca e cvm sau cva ...

Insa, intrebarea mea e: cu ambreiajele cum stati?

Dar, ma rog, fiecare cum simte feed-back-ul primit de la propria-i "sanioara"...
Eu zic ca e cam acelasi lucru daca se jongleaza cu eleganta cu turatia motorului si ambreierea, astfel incat Newton/metrii debitati de motor sa nu se repeada in axele planetare ca apucati de streche...

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
spy_oh_joy1389
post 19 Jan 2010, 15:58
Post #160

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

cu discul de ambreiaj? il mai apuca uneori toti bazdacii. trebuie sa turez un pic mai mult decat e necesar sa plec pe zapada dar sa las repede acceleratia ca sa plec fara sa trepidez.

am fost pana la otopeni si inapoi. s-a circulat mai bine decat acum cateva zile cand n-a nins. inca se merge bine cu anvelope de vara ca e zapada afanata si sunt sleauri de asfalt. daca apuca sa se inghete mai putine sanse sa inaintati.

Sfat: daca trebuie sa urcati dealul de la Casa Poporului sau Academie sau Carol, mai bine o luati pe la Cotroceni ca acolo e mereu curat. Cand m-am intors tocmai curatau.

In rest: traiasca abonamentul subventionat de facultate! biggrin.gif

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
rtBK
post 19 Jan 2010, 16:50
Post #161

Unique like everyone else

cu symbolu plec cu a 2-a fara nici un stres ( fara trepidat sau alte sunete ciudate ), la logan...nici daca se misca usurel nu vrea a 2-a pana nu e momentul. Foarte rasfatat loganu asta...

This post has been edited by rtBK: 19 Jan 2010, 16:50

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
spy_oh_joy1389
post 20 Jan 2010, 08:27
Post #162

cum e prin bucuresti? m-am uitat pe geam la sebastian si e alb iar la stradutele dintre blocuri ajunge pe alocuri si mai sus de gamba. presupun ca doar in sectorul care este este mare dezastru

care este... dry.gif

--------------------
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
Avani
post 20 Jan 2010, 09:05
Post #163

Membru autentic

From: Capitala gri

Am observat ca se circula destul de bine. Parca fata de ieri ar fi ceva mai putine masini. Oricum, una sigur e mai putin in trafic wink.gif

Mi-a fost o asa lene de dimineata sa-mi dau toataaaaa zapada aia de pe/langa masina, incat mi-am tras caciula mai bine, mi-am bagat manusile in maini si am plecat pe jos.

Putina miscare nu strica niciodata.

--------------------
. . .
Think forward !
+
Solon
post 20 Jan 2010, 09:19
Post #164

Membru autentic

Ce m-am mai saturat sa dau zapada de prin curte si garaj si de pe strada! Am niste muschi! smile.gif
Nimic nu se compara cu inviorarea de dimineata!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
spy_oh_joy1389
post 20 Jan 2010, 09:53
Post #165

hai ca-i placut mersul pe jos acum daca ai ghete sa nu-ti intre zapada. plec si eu mai tarziu la facultate cu tramvaiul. ce rost are sa-mi fac nervi prin trafic? mai ales pentru 2-3 km pe care vara-i fac cu bicicleta.

--------------------
+
b76bgaarh
post 20 Jan 2010, 10:31
Post #166

Membru autentic

azi dimineata am mers ca intro zi normala....acelasi timp petrecut in trafic...

sa vedem cu va fi diseara la intoarcere....

--------------------
+
clr
post 20 Jan 2010, 12:16
Post #167

Membru autentic

Pe bulevarde si pe strazile principale se circula foarte bine. Daca ai nevoie sa intri pe stradute sad.gif

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
rtBK
post 20 Jan 2010, 16:59
Post #168

S-a mers super azi si pe stradute si pe strazile principale.

Totusi m-au deranjat:

1. desteptii care isi dezapezesc masina aruncand zapada pe carosabil, i-am claxonat dar mintea lor de maimuta nu cred ca a inteles.
2. desteptii cu anvelope de vara care vor sa fenteze traficul pe stradute si merg cu 5-10 km/h

Si o poveste amuzanta pe care mi-a spus-o cineva: Un taximetrist oarecare pune frana la o intersectie cu un bulevard destul de mare... frana frana..dar masina se tot ducea... pana a ajuns pe contrasens. Din pacate/fericire nu a provocat nici un accident.

Locuri de parcare... am gasit fara nici un stres...

Attached thumbnail(s)
20012010.jpg ( Size: 233.41k ) Number of downloads: 384

--------------------

Trek Valencia
+
spy_oh_joy1389
post 20 Jan 2010, 17:14
Post #169

sfat: daca aveti printre vecini prieteni, rugati-i sa nu va curete masina din bune intentii si sa va lase pe voi, ca o gasiti zgariata... dry.gif
inca o zgarietura ii mai lipsea, ca in rest le are pe toate.

prin sectorul 5, pe stradute se inainteaza cam greu cu anvelope de vara(daca nu deloc), mai ales daca vrei sa schimbi directia si dai cu rotile pe zapada netasata. pe strazile mai mari se merge decent.

This post has been edited by spy_oh_joy1389: 20 Jan 2010, 17:17

--------------------
+
M i h a i
post 20 Jan 2010, 19:53
Post #170

in sect 5 se merge pe stradute exact ca un fund...pe strazile mari este bagata lama..dar atat..nu se compara cu alte sectoare..asta este calamitat...am impins 3 masini ca sa ajung acasa....totul luceste pe jos..gheata la greu...era unu cu un bmw cu gume de iarna...cred ca a facut gaura in asfalt la cat de tare tura masina aia...eu am ajuns ok..nu m-am blocat deloc...totul perfect....cu gumele mele...''nepotrivite'' ..numai ca regret ca nu am pdg....m-am saturat de concertul de scut pe care il aud pe stradutele din sectoru lu' romales asta...

--------------------
------ ------ ------
+
R-NOS
post 20 Jan 2010, 19:58
Post #171

Membru

QUOTE(rtBK @ 20 Jan 2010, 16:59)
1. desteptii care isi dezapezesc masina aruncand zapada pe carosabil, i-am claxonat dar mintea lor de maimuta nu cred ca a inteles.
*

Unde altundeva sa arunce zapada? pe trotuar? Daca ai anvelope de iarna n-ai de ce sa iti faci griji. Daca ai de vara.. problema ta.

--------------------
renău laguna d'aia inițială... :P 2007
butelcă de 2 litri dizăl si 150 ponei nărăvași
+
M i h a i
post 20 Jan 2010, 20:02
Post #172

R-NOS...ai dreptate intr-un fel...dar daca arunca unu o bucata de ditamai gheata ce faci? o iei cu scutul ..ori bara...si nu este amuzant....de obicei se strange gramada stanga-dreapta...si nu se arunca pe carosabil..

--------------------
------ ------ ------
+
gTz
post 20 Jan 2010, 20:04
Post #173

Membru incepator

Merge brici megane'u pe zapada...daca nu ar circula toti "cunoscatorii" care zic ...ce domneee cum sa imi iau cauciucuri de iarna...ete aici all seazon.....si la primu centimetru de zapada incep sa patineze s'ar merge mult mai bine prin bucuresti.....eu merg pe unde e liber cu 60 si nu am nici o problema , sa nu mai zic....locul de parcare se face pe loc.....gasesc eu un morman de zapada intact in care sa imi infig masina biggrin.gif. In legatura cu circulatul...ieri dimineata la 8 am facut o ora din timpuri noi pana in romana , dar prefer sa stau o ora la caldura decat 20 d minute in frig

--------------------
Renault Megan - B-34-YLW 2004 1.6 16V
+
Flamingo
post 20 Jan 2010, 20:20
Post #174

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

Astazi, dupa ce a trecut lama pe straduta din fata blocului, nu mai puteau masinile nici sa intre in parcare, nici sa iasa. Hai Romania ! smile.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
spy_oh_joy1389
post 20 Jan 2010, 22:02
Post #175

ce-mi place sa imping masinile inzapezite.

cand m-am intors acasa un tip cu un ford focus ultimul tip rotea si el cat putea de tare sa iasa din zapada. m-am apucat sa imping si i-am zis sa nu mai patineze cu rotile daca vrea sa iasa. si asa am reusit sa il scot.

--------------------
+
rtBK
post 20 Jan 2010, 22:08
Post #176

r-nos, langa trotuare sunt si gradini, dar stiu ca e greu de dat cateva ture pana acolo.
Pe carosabil e nasol daca ramai cu tractiune pe o singura roata la vreo 50 de km, gandeste-te si tu ce se poate intampla wink.gif.

gTz, pe clio am all season si n-am avut nici un stres m-am bagat in multa belele si am iesit fara nici un stres.. depinde de anvelopa ce propietati are wink.gif.

Azi m-am jucat cu loganu... contrar sfaturilor "dai usor", eu i-am dat numai in 4000 de ture ca sa ies din situatii ca cea din poza pentru ca repet...depinde de anvelopa wink.gif.

Attached thumbnail(s)
20012010_001_.jpg ( Size: 327.6k ) Number of downloads: 324

--------------------

Trek Valencia
+
Fratzica
post 21 Jan 2010, 06:45
Post #177

Zen

Group: Moderatori

QUOTE(M i h a i @ 20 Jan 2010, 20:02)
R-NOS...ai dreptate intr-un fel...dar daca arunca unu o bucata de ditamai gheata ce faci? o iei cu scutul ..ori bara...si nu este amuzant....de obicei se strange gramada stanga-dreapta...si nu se arunca pe carosabil..
*

Eu am scris mesajul de mai sus de pe id-ul lui frate-miu, din greseala.
Tot ce arunc in strada maruntesc cu lopata astfel incat sa nu ramana calupuri de gheata. Cat despre atinsul cu scutul, chiar nu vad problema, masina nu-i facuta din hartie sa se strambe de la un bulgare de zapada. Oricum doar la laguna curat de obicei si masina si locul de parcare, pe cand la kangoo dau doar zapada de pe el si atat, ca masina iese fara probleme din nameti. Partea buna e ca nimeni nu mai parcheaza pe locul meu pentru ca nu are cum sa intre. Ma rog, nimeni cu anvelope de vara sau 2x4.

QUOTE(rtBK @ 20 Jan 2010, 22:08)
r-nos, langa trotuare sunt si gradini, dar stiu ca e greu de dat cateva ture pana acolo.
Pe carosabil e nasol daca ramai cu tractiune pe o singura roata la vreo 50 de km, gandeste-te si tu ce se poate intampla wink.gif
*

Cum sa dai ture pana in gradini la fiecare lopata de zapada? Pai ar insemna sa termini de deszapezit in juma de zi. Plus ca printre blocuri nu ai gradini in care sa arunci zapada. Sau daca ai, nu-s publice.
Cat despre viteza de 50km/h.. ce sa zic.. n-ai ce cauta cu viteza asta pe stradute, iar daca vezi ca e strat mai mare de zapada in fata incetinesti. Pe strazile principale nu mai e problema pentru ca nu ai ce mare deszapezire sa faci, strazile fiind deja curatate iar orice strat de zapada ai arunca nu ar ridica asa mult nivelul zapezii.
Un pic de intelegere trebuie sa existe.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
Flamingo
post 21 Jan 2010, 07:36
Post #178

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

QUOTE(rtBK @ 20 Jan 2010, 22:08)
langa trotuare sunt si gradini, dar stiu ca e greu de dat cateva ture pana acolo.

Sunt si gradini, asa este. Noi am dat initial zapada in gradina ca sa putem iesi cu masina din parcare, dar cel care a trecut cu lama in timpul zilei, in loc s-o duca in alta parte de unde urma s-o colecteze vreun tractor-ceva precum in Targoviste, a facut mai rau... a creat acel "zid" greu de trecut si de un snowboard de a trebuit s-o luam de la capat seara cand am venit de la munca.

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
M i h a i
post 21 Jan 2010, 09:44
Post #179

QUOTE(Fratzica @ 21 Jan 2010, 07:45)
1.Tot ce arunc in strada maruntesc cu lopata
2.Cat despre atinsul cu scutul, chiar nu vad problema, masina nu-i facuta din hartie sa se strambe de la un bulgare de zapada.
*

1.stii doar ca nu toti suntem la fel...am vazut o gramada care aruncau ditamai bucatile de gheata si asa le lasau...
2.ma crezi daca iti spun ca a intrat un tip cu laguna 2 intr-o bucata din asta de gheata...care era fix pe mijlocul strazi....siii....surprizaaaa....bara crapata+proiector....exact pe strada mihail sebastian din sect 5.....asa ca...avand in vedere ca unii mai avem si scut din plastic... wacko.gif .. ...nu sunt maniac cu masina..sa nu ating..chestii de genul...chiar in fiecare zi am un concert mirific de scut...si alte nebunii ...(ce mai este pe dedesubt)...merg pe sleauri...etc...dar,chiar nu ma amuza sa lovesc o bucata din asta de gheata...asta este...trebuie sa avem parte de bucuriile pe care le ofera iarna tongue.gif

--------------------
------ ------ ------
+
rtBK
post 21 Jan 2010, 10:19
Post #180

1. nu fi asa sigur ca unu cu 2x4 nu intra de unde ai iesit tu wink.gif
2. eu cand am dezapezit masina la strada asa am facut, am dus zapada in gradina... mi-a luat mai mult decat daca as fi aruncat zapada in strada, dar na.. nu-i vina lor ca am eu masina inzapezita.
3. vorbeam de strazile principale nu de stradute.

--------------------

Trek Valencia
+
11 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 21:46
Dacia