Am inlocuit filtrul de aer original, filtru de aer supraaspirant vs orginial
![]() ![]() ![]() |
Am inlocuit filtrul de aer original, filtru de aer supraaspirant vs orginial
Airfilters |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 20 September 09 ![]() |
|
||
--------------------
BMW
316
E36
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Daca produsul este patentat, atunci putem sa vedem o sectiune din el? De exemplu, modelul de pe topicul asta, dar desfacut, etc ...
This post has been edited by IRONICK: 21 Jan 2010, 14:54 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Airfilters |
![]()
|
Nu am nici o sectiune, nu stiu ce relevanta ar avea.
filtrul este unul cilindric, supraaspirant, cu un difuzor. Elementul filtrant este din hartie, pentru ca s-a demonstrat ca hartia este cea mai buna la randamentul de filtrare, iar suprafata de filtrare este mult mai mare decat la oricare alt filtru sport. O seara buna, Radu Hossu |
--------------------
BMW
316
E36
|
|
mike12 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 789 Joined: 3 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Pe un alt forum unde se discuta tot acelasi subiect am gasit cateva poze mai detaliate.Unul dintre domnii care a primit acest filtru spre testare va face niste teste pe dyno si va posta rezultatele. Poate posteaza domnul Radu rezultatele si aici pentru a ne convinge sau nu cresterea de putere, scaderea consumului
Attached thumbnail(s) 1.jpg ( Size: 153.63k ) Number of downloads: 4304 2.jpg ( Size: 180.94k ) Number of downloads: 3993 |
--------------------
renault
megane
sedan 2006 expresion, clima, 1.6 16 V
|
|
Airfilters |
![]()
|
Absolut,
Cand primesc rezultatele testelor le voi posta peste tot pe unde am deschis threaduri, pentru ca toata lumea sa vada despre ce este vorba si sa se elucideze daca am mintit sau nu. Va multumesc pentru interes, Cu stima, Radu Hossu |
--------------------
BMW
316
E36
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Mda...filtru de Dacie, garnitura de la "laba de urs" tot de la Dacie, colier tot de Dacie, platbanda gaurita la rola, se gaseste in magazinele de specilatitate(electrice), sita/plasa de aluminiu...se gaseste la mag de tuning (a se citi Vitan/Obor)...suruburile acelea lungi+piulitele...se gasesc si acelea undeva sigur...ce a conceput "inventatorul" sunt capacele
![]() P.S. Asa ceva pot face si eu ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Ok, am cerut eu un element filtrant, dat fiind faptul ca e 15 lei si-l voi testa eu pe banii mei...ca pana una, alta omologarea rar tot n-am vazut-o. Si nici nu s-a oferit vreun filtru pentru testare gratuita cum se vehicula pe vechiul topic de la bursa....parca.
Ce nu prea imi pot imagina e cum s-ar autocurati acest filtru, spre ex. cel cilindric de mai sus. ![]() Am fost informat de airfilters ca elementele filtrante nu se pot achizitiona decat daca in prealabil ti-ai luat filtrul complet. Topic redeschis. This post has been edited by hellcat: 26 Jan 2010, 17:07 |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
IRONICK |
![]()
|
Macar daca folosea alt tip de filtru si nu unu de berlina 1300.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
oves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 10 February 09 ![]() |
ca noutati as putea sa spun ca am inceput manufacturarea unui filtru supra aspirant ,... Mi-am luat un filtru de dacie 1300 tip MANN care de fapt are el din fabrica grilajul ala de aluminiu deci nu mai trebuie sal fac,apoi azi i-am dat la un maistru ce lucreaza la o fabrica anume sami faca capacele respective maine ma duc la praktiker sami iau un tub de cauciuc ca sa fac legatura dintre filtru (prototip) si admisie si niste suruburi cu care sa prind capacele ...in doua sau trei zile sunt gata cu niste poze pentru cei curiosi........ Un lucru ma deranjeat la o afirmatie despre filtru asta si citez ; nnu se curata ci se schimba doar elementul filtrant care costa 20 de ron doar'' Aceasta afirmatie a fost postata pe alt forum la opel mi se pare de catre domnu radu , daca elementul filtrant costa doar 20 ron atunci pentru ce dam 250 de ron ...pentru doua capace si un tub de cauciuc??Cred ca filtru asta este benefic pentru motor deoarece primeste mai mult aer si de acolo vine puterea mai mare la trepte mici ,sunetul mai guturaik si consum mai mic ,insa daca putem sa-l facem mai ieftin de ce sa dam 250 de ron .Momentan am pe masina unul doar ca este ff artizanal facut tot de mine total din piese de dacie insa in 2 zile cred ca pot sa vin cu unu mai frumusel
|
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
oves |
![]()
|
Bun am ajuns cu rezultatul ..pana la urma a trebuit sa fac singur si capacele ...va rog sa tineti cont ca este o lucrare facuta in curte fara nici un ajutor de specialitate ...Ca unelte mi-au trebuit u: ciocan ,tabla normala,doua coliere si un furtun de la sistemu de franare al remorcii de tractor
![]() ![]() Attached thumbnail(s) SP_A0348.jpg ( Size: 79.97k ) Number of downloads: 4292 SP_A0352.jpg ( Size: 91.39k ) Number of downloads: 3941 SP_A0349.jpg ( Size: 84.62k ) Number of downloads: 3974 SP_A0350.jpg ( Size: 85.23k ) Number of downloads: 1765 SP_A0353.jpg ( Size: 71.58k ) Number of downloads: 1637 |
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Deci se confirma ce am scris mai sus
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Bravo oves! N-a iesit rau la prima incercare.
Stii ce mai ramane acum?...sa revii cu informatii despre consumul de carburant. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
Din ce pricep eu filtrul asta baga mai mult aer in motor. ECU compenseaza cu mai mult carburant. Rezulta mai multa putere si cuplu mai mare la aceasi turatie. Daca s-ar merge la acealeasi turatii ca inainte de noul filtru sigur s-ar obtine un consum mai mare, singura economie de consum vine din talpa dreapta..mare grija la materialul filtrant sa nu intre toate porcariile in motor..
Pe romaneste cum mi-a zis cineva care se ocupa de resoftari..eu ti-o fac sa consume mai putin ca inainte,insa tie iti va placea cum trage si vei baga piciorul in ea mai tare,asa ca va consuma mai mult ![]() |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
utzi22 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 20 November 07 From: Undeva langa Bucuresti ![]() |
OFFTOPIC: Asta e "marketing de taraba" cu "- dupa softare consuma mai putin"
Vrei putere...treci cu vederea consumul... Nu cred ca se poate face o resoftare care sa aiba drept rezultat mai multi cai/cuplu si acelasi consum(parere personala). Daca cineva este de alta parere il astept sa-mi demostreze contrariul cu argumente solide ![]() This post has been edited by utzi22: 28 Jan 2010, 20:29 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
Privilège 1.5dci 85cp / septembrie 2007
|
|
oves |
![]()
|
Materialul filtrant este de marca MANN iar pe traseul spre admisie nu am lasat loc de eroare pana si in locul unde era filtrul vechi am decupat garnitura de la filtru original si am puso in lacas ca sa nu traga de loc aer fals.. . peste 5000km am sa-l desfac sa vad daca nu filtreaza bine .Din moment ce nu am CB va trebuii sa alimentez sa vad cati km ma duc cu cati litri
|
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
aurelul8 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 220 Joined: 16 March 09 From: Ploiesti ![]() |
Revin cu noi informatii despre consum si reactii ale filtrului in discutie.
Pana acum am efectuat aprox. 3000 km de la montaj. Consumul se situeaza in valorile de la inceputul testului, cu mici variantii datorita rulajului mai mult in oras. Pana acum nimic schimbat, trage bine, nu se observa impuritati pe elementul filtrant ci doar o usoara schimbare de nuanta a hartiei (probabil de la temperaturile exterioare). Initial m-am asteptat la o amortizare a investitiei in 8 luni de la achizitie dar se pare ca se va intampla mai curand avand in vedere rulajul. Ma astept ca odata cu temperatura exterioara in crestere, performantele economice sa creasca. Aseara am fost la intalnirea de la Ploiesti si am imprumutat masina unui coleg de forum care are pe masina lui aceeasi motorizare. Reactia lui a fost una moderat pozitiva. Mi-a explicat ca simte ceva mai multa forta la turatii joase si a fost placut surprins de consumul mediu afisat. Nu se astepta ca la un plin efectuat autonomia sa fie de aproape 1000 km (980 mai exact). Voi continua relatarile si alte schimbari in utilizarea filtrului. |
--------------------
Renault
Megane
2000 1,6 16 v rxe bicorp
- PH 07 KKA
|
|
hamzteru |
![]()
|
![]() un simplu membru Group: Members Posts: 315 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Cat loc ai la motor Oves ... Ma bate gandul sa incerc asa ceva, insa la Megane 1.5 dci de abia mi-a incaput goarna de la alarma. O sa ma uit pe acolo cand o mai da caldura sa vad daca pot realiza ceva pe masura. Daca cineva a mai reusit vreo performanta ... asteptam rezultate (poze)
|
--------------------
renault
clio symbol / megane estate
---- 2003 1.5 dci 65/2007 1.5 dci 86 privilege
|
|
oves |
![]()
|
Loc am la motor destul cat pentru inca 2 filtre ...in legatura cu consumul nu cred ca fac peste 800 de km cu un plin parerea mea .Poate ca masina lu aurelu8 este mai usoara si consuma mai putin.Normal am consum de 7 mediu da acuma cu filtru asta mia crescut cred ca cu cel putin un litru la suta in plus,sau poate numa trag eu mai tare de motor ca de obicei ...
|
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
hamzteru |
![]()
|
![]() un simplu membru Group: Members Posts: 315 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
renault
clio symbol / megane estate
---- 2003 1.5 dci 65/2007 1.5 dci 86 privilege
|
|
aurelul8 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 220 Joined: 16 March 09 From: Ploiesti ![]() |
@oves
Se poate ca Megane-ul sa fie mai usor (1140kg, m-am uitat pe talon), fara discutie la motorizari identice, cu norme de poluare identice, masa masinii sa fie un factor important care afecteaza consumul. Poate la fel de important ca stilul de condus, motiv pentru care nu am dat cifre ale consumului pana acum (oricum sub 7l/100km). Ai dreptate cand spui de consum ca nu scade daca tragi mai tare de motor. Nimic nou in asta. Interesant este ca inca o data se dovedeste, simti ca motorul trage mai bine si de asta, ca noi toti de altfel, esti tentat sa vezi ce poate. Si mai tare este ca dupa modificari minime la motor beneficiezi de un mic plus de forta (atentie, nu putere), accesibil oricand. Fara griji, daca vei reveni la stilul tau de condus obisnuit vei observa economia de combustibil invocata in topic. |
--------------------
Renault
Megane
2000 1,6 16 v rxe bicorp
- PH 07 KKA
|
|
oves |
![]()
|
Da laguna are 1350 kg si consumul nu mia fost sub 7/100km decat vara acuma iarna la minusurile astea am vreo 9,5/100 plus ca fac oras 70%.
|
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
oves |
![]()
|
Gata eu dau jos filtrul ...nu stiu numi mai place mie sa se faca schimbari la motor.Daca un lucru merge bine asa cum a fost proiectat din start de ce sa-l schimb.Plus ca daca nu este in cutie filtru asa ca originalul atunci se inbacseste mult mai repede de la tot praful de pe strada care intra la motor din mers nu?.Pentru mine atat a fost povestea cu filtre modificate ,,Daca vrea cineva putere mai multa sa-si ia un benzinar de cel putin 2000 cm ,nu are nici un rost sa fortam niste motoare care leam luat din start mai mici ca sa nu ne consume mult ,sa nu platim tot felu de taxe mari nu?EU cel putin asa am facut
|
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
hellcat |
![]()
|
@airfilters: Nu mai continua sa fii offtopic!!
Daca vrei sa vezi cine e interesat sa-ti cumpere filtrele fa-o la sectiunea Bursa. Pe topicul asta ai avut posibilitatea sa raspunzi la numeroase intrebari, cateva chiar foarte directe si n-ai facut-o. Lasa-i pe cei care folosesc astfel de filtre sa vorbeasca acum. http://www.clubford.ro/viewtopic.php?f=133...t&sd=a&start=68 Aceeasi poveste si pe la altii, la pescuit cu filtrele "minune". Atitudine agresiva, discurs repetat la nesfarsit, diplome si premii, teste si informatii concrete promise de luni de zile. Pompat in nestire e topicul nostru, unde initiatorul acestuia sta drept dovada ca aceste filtre "minune" reprezinta pura tehnologie. O alta remarca de bun simt al unui user reprezinta stilul prin care se vand aceste filtre... QUOTE nu stiu ce se intampla ,dar raspunde foarte greu la intrebari/solicitari. i-am trimis chiar si un mail fiind interesat de acest filtru dar nu mi-a raspuns. nici macar nu are preturi la aceste filtre pe site-ul oficial sau vreun formular de comanda |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
ThunderRa |
![]()
|
![]() posesor posedat Group: Members Posts: 412 Joined: 8 April 05 From: Piatra Neamt ![]() |
Am zis ca nu mai intervin pe topicul asta dar nu ma pot abtine: ce pretentii aveti voi de la unul care, intrebat fiind de temperatura aerului tras de filtru, spune ca e iarna si ca nu e nicio problema ... ?!?!?
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=166...dpost&p=2184217 Eu as inchide topicul.... nu e decat o incercare penibila de a vinde o tampenie unor creduli. Atat. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2008 - Lux Privilege 1.6 16v
- NT-23-DAC Dacia MCV Laureat 1.6 16v recolta 2007
http://radunastasa.com |
|
Airfilters |
![]()
|
Uite un test Dyno cu acest filtru cu un Opel Astra Bertone, facut azi dimineata, cand era tot iarna.dino_astra_bertone.jpg ( Size: 485.88k )
Number of downloads: 1654
dino_FILTRU_SUPRAASPIRANT.jpg ( Size: 557.71k ) Number of downloads: 1173 dino_FILTRU_ORIGINAL.jpg ( Size: 542.66k ) Number of downloads: 1115 Diferenta de putere de 3 CP la 300 RPM mai putin cu filtrul supraaspirat. Doar filtrele sport "profi" scot atata putere (aici nu ne referim la chinezarii care costa 100 lei, alea doar iti distrug motorul) @thundeRa Cu filtrul supraaspirat inversat intra o temperatura optima de functionare a motorului Daca tu imi calculezi ce temperatura intra in motorul tau cand tu te deplasezi cu fix 76 km pe ora, la o altitudine deasupra nivelului marii de 654m la o umiditate de 75% si o viteza a vantului de 32 km/h cu o inclinatie de 35grade fata de mediana longitudinala a masinii si o temperatura exterioara de 14 grade celsius, atunci o sa iti calculez si eu ce temperatura intre in motor, in aceleasi conditii cu filtrul supraaspirat. Daca doar vrei sa cauti nod in papura, cauta in alta parte. This post has been edited by Airfilters: 4 Feb 2010, 21:18 |
--------------------
BMW
316
E36
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
poate daca asa incepeai topicul asta si reactia colegilor mei era alta ... ma refer la un dino, un grafic , o schema a filtrului .... o maslina
This post has been edited by adrian mgn: 4 Feb 2010, 21:47 |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
BMC filters-Chrome window trims-Xenon
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
Airfilters |
![]()
|
@adrian mgn
Din pacate nu aveam la momentul ala un test dyno ![]() |
--------------------
BMW
316
E36
|
|
hellcat |
![]()
|
Ce sa zic, probabil cu acest dynotest ai convins numerosi potentiali clienti.
Eu acum am alta problema, mi-a dat un prieten un filtru identic cu a lui aurelu si vreau sa-i inlocuiesc elementul filtrant ca e imbacsit...cum procedam? Si apropo, filtrele astea au omologare sau nu? |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(Airfilters @ 4 Feb 2010, 21:10) Diferenta de putere de 3 CP la 300 RPM mai putin cu filtrul supraaspirat. Deci cu filtru de berlina scoate 3 cai mai mult? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
citez de pe CG
Azi am facut un test Dyno cu un opel astra bertone din 2004 motor de 1.8 16v Castigul de putere este clar, dupa cum spuneam la inceputul threadului, castigul este de 2-3% din puterea initiala (nici un alt filtru sport PROFESIONAL nu creste puterea motorului cu mai mult de 4%.) Din pacate, diminuarea consumului nu putem sa o realizam din testul dyno. Totusi, se observa ca puterea maxima a motorului se atinge la turatii mult mai mici decat cu filtrul stock, prin urmare, nu apesi pedala de gaz atat de mult pentru a obtine puterea dorita. Acesta este unul din factorii prin care se realizeaza economia de carburant. Atasez aici scanurile de la testul dyno, cat si poze cu masina si proprietarul, cu filtrul pus pe ea: Testul a fost facut la Autotest Brasov, Drumul National 13,Soseaua Feldioarei nr. 73, Brasov. Dupa cum vedeti s-au castigat 3 CP (de la 109 la 112) si 0.2 (de la 14.3 la 14.5) cuplu la 300 de turatii mai putin (la 3690 fata de 3970) decat cu filtrul stock. nu cred ca este unul dintre factorii, ci singurul..in rest numai bine si poate ne auzim in curand dupa ce mai citesc pareri de la utilizatori... |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 02:26 |