SYMBOL DIESEL vs MEGANE BENZINA, Un sfat- ce sa aleg intre
![]() ![]() ![]() |
SYMBOL DIESEL vs MEGANE BENZINA, Un sfat- ce sa aleg intre
klaus09 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 1 May 07 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007, 1.5 dci , 70 cp, K9K V7
|
|||
bonk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 9 June 06 ![]() |
ia meganu` ...
![]() |
--------------------
Renault
Megane 1 /1.4 16v
- GJ-05-...
1999
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Megane
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Hypo RS |
![]()
|
![]() Lentilescu Obezel Group: Members Posts: 215 Joined: 26 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Simplu. Daca esti dispus sa accepti costurile Megane-ului ia-l (ca face)dar daca te gandesti la o solutie "buget", pastreaza Clio.
|
--------------------
Renault Sport
Clio 172
- B -- XUU
2003 Hyundai Accent 2005 B xxxxxx
Biciclist urban... Univega HT 560 usor modificata |
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
eu nu as lua megane-ul pe benzina, mai ales 1,6, cu toate ca este net in favoarea lui confortul.
parerea mea e sa ramai la Clio, e masina ta, stii cum ai intretinut-o si ca merge f bine. poate in curand reusesti sai iti iei un megane nou, si diesel daca esti fan si iti place consumul mic. parerea mea;) |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Pierzi multi bani daca vei sa dai acum Symbolul, la SH nu se dau asa usor sau la pret bun pentru tine.
La Megane anul asta trebuie schimbata distributia (4 ani), deci cheltuieli in plus, in afara de consum... Ramai la diesel, mai ales ca faci ~25k km pe an... |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
acum am vazut ca meganu are 15 000 in 4 ani - cam putini - masinile mai sufera si stand - ramai cu masina ta - e mai ok - parerea mea
![]() |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
andr3y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 23 May 07 ![]() |
symbolu
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
- b 89 RUN
2007 / luxe privilege
|
|
klaus09 |
![]()
|
Multumesc mult pt sfaturi si astept in continuare pareri pro si contra. Chiar nu ma pot decide. Vazand parerile voastre de pana acum, care merg catre Symbol si care sunt aceleasi cu ale sotiei, ma pun si mai mult pe ganduri. Trebuie sa mai specific ca Meganul se vinde pt ca ruda mea trece la Mercedes. Altfel, cum am mai spus, masina merge perfect ( o cunosc ca si pe a mea) si in plus a stat numai in garaj. Stiu ca anul acesta in decembrie trebuie sa-i fac revizia de 4 ani care intradevar este cam costisitoare, chiar daca nu o voi face la reprezentanta, stiu ca are un consum destul de mare comparativ cu Symbolul meu, dar cu toate astea nu sunt 100% convins sa raman cu Symbolul.
Acum vreau sa prezint pe de o parte cateva din avantajele/dezavantajele pe care le are Meganul pt mine si pe de alta Symbolul. Asadar avantaje Megane: 1. confort net superior - si aici as aprecia in mod deosebit pozitia la condus, geamuri el. cu impuls, oglinda retrovizoare antiorbire, cotiera originala care este de mare ajutor... , 2. siguranta- 6 airbaguri cu tot tacamul pt cele 5 stele, 3. motorul -cei 115 cp isi fac simtita prezenta. Acum cateva avantaje Symbol: 1. consum mic si cuplul bestial, cel mai mic consum pe care l-am avut pana acum si am avut cateva masini ( 10 la numar, chiar daca nu noi). 2. garda inalta si scutul de metal care fac toti banii si stiu ce vorbesc cand spun asta. 3. confort imbunatatit prin cotiera pe care i-am achizitionat-o. Dezavantajele va las pe voi sa le detaliati. Oricum, daca as avea bani eu as pastra ambele masini. Cu respect ,va astept opiniile. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Pastreaza masina mai noua. Care in plus si consuma mai putin.
Daca vorbeam de un Megane din 2007, as fi inclinat catre el...Dar nu e cazul. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
gabygiovanny |
![]()
|
![]() membrul de la baia mare Group: Members Posts: 428 Joined: 3 January 08 ![]() |
ramai pe symbol, altfel suna un an decat 4 .
|
--------------------
reno
Megane 2.2 1.6 16v
- MM 66 GBY
2007 dec membru
|
|
cipriann |
![]()
|
![]() cipriann Group: Members Posts: 514 Joined: 28 April 07 From: Brasov, Romania ![]() |
E o diferenta de ani intre cele 2 masini asa ca pastreaza Clio si in plus intretinerea un pic mai scumpa la Megane si consumul pe deasupra un picut mai mare.Eu personal nu as da o masina mai noua pe una mai veche...Analizeaza un pic parerile si sfaturile.Bafta...
![]() |
--------------------
Renault
Clio 2 Hatchback by France
- BV026638
Year : 2001 , Engine : 1149 cmc , Power : 58 hp cipriann love: Volkswagen & Renault & Toyota & Skoda.
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 13 October 06 ![]() |
ia Megane-ul, e o clasa superioara si asta se vede la toate capitolele.
Costurile de intretinere la un Clio 1.4 16v sunt doar cu 10-15% < decat la un M!! 1.6 (am facut comparatia primelor 3 revizii la acelasi sevice reno) despre benzina vs diesel s-a scris deja prea mult (search) eu fac cam 25k/ an si totusi am luat benzina, asa k la cati mai multi km cu oricare dintre ele o vei alege. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
ramm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 13 July 06 ![]() |
Ramai la Clio. Daca strangi mai multi bani si vrei masina mai mare/ confortabila ia ceva nou, 4 ani se simt la o masina.
|
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
sorinrs |
![]()
|
![]() Kalakitza Group: Members Posts: 259 Joined: 24 October 06 ![]() |
Eu as alege masina mai noua indiferent de clasa. Intimplator am un amic ce poseda un megane 2.0 benzina extra-full si sincer am fost complet dezamagit de zgomotele interioare ale plasticelor in conditiile in care masina are doar 27000 km. Megane-ul era plin de greieri. Sincer dpvd consum, performanta si an fabricatie as ramine la clio. Mai ales ca eu am 63000 km cu ea si nu scirtaie inca nimik si nu am avut probleme de nici un fel .
|
--------------------
Renault
Clio
- B-xx-SRS
2005 Symbol dci 65 cp
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Acu' nu dati cu paru dar va spun si eu parerea mea, insotita de o scurta istorie.
Acum 2 luni am avut de ales intre a lua in leasing un Megane sedan 1.4 16V si un Symbol 1.4 16 V. ambele noi. Dupa cam 2 saptamani de gandire, cautat pe forum si consultat diverse pareri am ales masina din semnatura: Symbolul. Am vorbit si cu mecanici de la IPSO si Serus. Parerea unanima a fost; " daca vrei confort, impozanta, eleganta, spatiu.,..ia Megane. Daca vrei sa ma vezi cat mai rar ( parere de mecanic ) ia Symbol, la fiabilitate e peste Megane. Dupa ce am luat Symbolul , am pus alarma , COBRA, cu firma autorizata sa o monteze ( binecunoscuta faza cu garantia ). In timp ce lucra la alarma, individul care o instala ( unul dintre ei ) mi-a spus ca lucreaza zilnic la montat alarme, mai ales in service. Din ce zicea el, coincidenta sau nu , din ceea ce ziceau si mecanicii, in prezent Clio Symbol si Clio Bicorp sunt cele mai bune masini de la Renault. La polul opus, cele cu cele mai mari probleme sunt Vel Satis si Espace. Acum daca m-au mintitei pe mine va mint si eu . Cert e ca sunt la al doilea Symbol si in afara de revizii, nu am avut probleme cu niciunul . Deci aici se pune problema Symbol vs Megane si mai putin diesel vs benzina, care e cu totul alta discutie. Deci eu zic Symbol pt fiabilitate , consum, costuri de intretinere si Megane pt. eleganta, spatiu, confort. Depinde de ce aspect ai nevoie mai mult. Cu respect This post has been edited by vallixx: 24 Feb 2008, 21:50 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
Studebaker |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 30 December 06 ![]() |
Desi am Symbol, nu pot sa afirm ca o masina e teribila doar fiindca e a mea (ca nu am avut bani de mai mult).
Deci, parerea mea: Daca era Megane sedan , as fi fost tentat sa il iau. Dar hatch-back-ul asta cu fund de rata nu. E adevarat ca la confort nu se compara cu Clio, si nici la stabilitate pe sosea, dar ....e benzinar....si inca ceva , sa nu se supere lumea ,dar Megane-ul fiind din 2004 este cel dinainte de face-lift, arata mai rau ,iar la capitolul fiabilitate este stiut ca nu sta prea bine. Unde a facut Megane-ul kilometrii aia? I-a facut prin Bucuresti ? Megane-ul nu mai e in garantie, Clio da. Iata de ce , parca as inclina spre Clio (plus ca scapi de tevatura actelor). This post has been edited by Studebaker: 24 Feb 2008, 21:59 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,5 dci
2005 Expression Am avut candva stramosul lui Clio: Dacia 1100.
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
La mine era Megane sedan 1.4 16v vs Symbol 1.4 16 v , acelasi avans, aceeasi rata.
Singura diferenta era ca la Symbol am leasing 2 ani, la Megane aveam 3 ani. Am ales Symbol. Confort am avut suficient si la vechiul Symbol, spatiu in plus n-am nevoie deocamdata ( doar eu si nevasta-mea e OK ), fiabilitatea e peste Megane din cate stiu. Intre benzina vs diesel nu ma pronunt pt. ca nu as fi obiectiv , sunt fan irecuperabil al benzinarelor. ![]() pt. Studebaker, ai dreptate, poate nu e o masina teribila dar mie mi se pare OK, mai ales ca nu am avut probleme cu absolut nimic pana cand am vandut-o , la 55 de mii. Pe bune, ca va dorec tuturor posesorilor de Symbol, sa aveti atatea probleme cate am avut eu. Ca or fi bune, ca am avut eu noroc....... |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
TRANCA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 29 January 06 From: IALOMITA ![]() |
As ramane pe Symbol daca nu mi-a facut nazuri si necazuri...injectoarele sa nu se infunde doar... si mai bine faci o extensie de garantie pana nu face un an...
Adevar este ca la Megan ai siguranta pasiva care face toti banii...dar iti trebuie si bani mai apoi...bobine, filtru aer conditionat, compresor, macara geam, bielete, distributie, baterie, cauciucuri, defazor, blocator, cartela, ambreiaj, frana mana, mers inapoi, antigel, clapeta, sonde ... si greierasii din usi si bord. Deci alegerea iti apartine! Bafta! |
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
2004 1.5 dCi Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
klaus09, ia zi cinstit de ce te roade gandu' sa iei meganu' ? nu cumva ptr ca da mai bine la imagine? e mai cool sa te vada lumea in megane decat intr-un symbol amarat. hai zi ca nu-i asa? te-ar face sa te simti oleaca mai jmecher, meganu
![]() altfel nu vad de ce-ai da o masina mai noua (cu superconsum), pe una mai veche (cu consum mult mai mare). daca dadeai symbolu pa ceva mai rasarit ziceam. da' sa-l dai p-un megane zau ca nu merita. parerea mea. tu faci cum vrei. is banutii tai. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
dumiDude |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 12 May 07 ![]() |
Are 4 ani meganu si 15000km masina e noua chiar daca a stat motorul nu are de suferit atat timp cat schimburile de ulei au fost facute sau mai bine zis schimbul pt ca probabil s-a facut la 10000. Garantie nu mai ai asa ca nu mai esti sclavul renoului la service. Nu ai ce altceva sa schimbi in afara de ulei si consumabile
![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
clio symbol 1.5 dci
2003
|
|
klaus09 |
![]()
|
Multumesc mult pt pareri. Am vazut ca opiniile converg catre Symbol. Oricum am timp de gandire aproximativ doua luni. Cu toate astea, am sentimentul ca este mai bine sa raman la Symbol. Altfel, vreau sa-i raspund lui Cristib : Da, poate ca ai dreptate, conteaza cu ce te dai si cum te dai , vorba unui slogan, poate ca din dorinta de a avea ceva mai bun, te incarci cu prea multe detaii si pierzi esentialul. Da conteaza mult si la imagine, poate ca da e mai jmecher sa te vada lumea la Megane decat la Symbol, dar totusi sa nu uitam ca este diferenta de o clasa intre cele doua, chiar daca Megane-ul este mai batran cu 2 ani si jumatate. Cand m-am gandit la acest schimb, bineinteles ca am luat in calcul, dupa cum am incercat sa prezint la inceput, si avantajele si dezavantajele, printre ele numarandu-se si partea cu imaginea.Dar asta nu inseamna ca mi-as dori schimbul doar de dragul imaginii. Dupa cum am spus, cunosc Megane-ul ca pe propria-mi masina, stiu ce poate, dar pana la urma solutia "de buget" ramane cea mai O.K. pt mine. Poate ca Symbolul are intradevar un plus la fiabilitate, asta ramane de vazut. Va astept si cu alte opinii. Cu respect.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
ia Meganu'...e mult mai avansat tehnologic....parerea mea...
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
klaus09 |
![]()
|
Si inca ceva, apropos de preturi. Pretul pe care l-as da pe Megane este cam acelasi pe care l-as lua pe Symbol ( poate pe Symbol as lua un pic mai mult).Altfel , apropos de schimbul de ulei si filtre : le-am schimbat ca la manual, adica uleiul la timp nu la numarul de km., respectiv cam la 9 maxim 12 luni, functie de cati km. s-au facut pe an, filtrele la un an sau doi. Va astept opiniile.
This post has been edited by klaus09: 25 Feb 2008, 22:16 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
|
vallixx |
![]()
|
Oameni buni, nu va amagiti, nu va imbatati cu apa rece, Symbolul sta MULT mai bine la fiabiltate. In rest Meganu' e mai avansat, mai "nu stiu cum "....mai .....aici poate aveti dreptate, da mai bine si la imagine......dar la fiabilitate ....
Si eu sunt fan inrait Megane si sunt si sustinatorul benzinarelor, am mai zis. Problema te klaus se reduce cred la ce ziceam eu mai sus. Fiecare are avantaje si dezavantaje. Depinde de tine, ce anume vrei mai mult de la masina. Imagine, confort, spatiu, .....sau consum, economie si fiabilitate? Si inca ceva : sa stii ca o regula generala ca masina care sta in parcare nu e o garantie. Alfel spus nu tre sa te incanti ca Meganu are 15 mii in 4 ani. Nici statu' degeaba al masinii nu e asa de bun augur cum pare. Eu mai degraba as avea incredere intr-o masina de 4 ani cu 40-50 de mii (rulata mediu sa zicem) decat intr-una cu 15 mii. E oarecum paradoxal ce spun , dar crede-ma ca are ceva logica ce zic. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
megane-ul da bine la imagine .. da ' automat te costa mai mult si spalatul parbrizului la semafor
![]() cand te vad oamenii coborand din megane deja se asteapta la banu gros ... intra cu el in primul service sa-ti umfli roata si parca vaz ca-ti cere mai mult ca la un symbol ![]() eu unul as ramane la symbolul meu dci in garantie, condus 100% de mine ... pe ala l-ai condus tu 50% da' cine stie cum l-au condus ceilalti in ceilalti 50% din km ... e suficient sa mergi 5 km cu omasina si s-o bagi intr-o groapa si ai facut-o de comanda ... nu de alta, ti-ai permis o masina noua, ai vrut-o noua din anumite motive, nu? ca puteai sa-ti iei de banii aia de atunci un Megane sh apoi, m-apuca pandaliile cand vad cartelele alea mari de incuie si descuie masina ... oricum astea-s cele mai mici probleme cam asa as gandi io ... tu fa-ti calculele tale |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
legat de cartelele alea...si mie mi se par incomode si urate.si fragile. o cheie pliabila e mult mai eleganta, de ex. si mai robusta
![]() revenind ontopic, ramai la masina ta. pe care o cunosti cel mai bine. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
CLio
|
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Condus megane, condus clio.
Hmm.. pentru romania parca mai bun e clio. avea cineva pe aici o exprimare referitoare la clio, dar nu mi-o amintesc exact ideea era ca e urat ca un porc si trage cat un catar, si da este o lauda. 1. Nu stiu exact cum e cu meganul la fiabilitate ca nu am ajuns la faza aceea da la symbolul pe cre l-am condus in 100.000 km am schimbat capetele de bara (masina a fost busita cu rotile urat de tot de cineva inaintea mea), discurile de frana (mers cu placutele pana a ajuns fier/fier), filtre si ulei. In rest totul e ok si acum pe masina, si gandeste-te ca eu am facut 50.000 km pe ea si..sa recunostem cand am luat-o eram incepator, deci de frecat am frecat-o. 2. Consum. Bucuresti-cheia-balvanyos si retur si nu simteam la buzunar cand mergeam cu clio, cand m-am dus cu meganul e adevarat ca altfel conduci, dar si cand a trebuit sa decartz la benzinarii nu prea mi-a convenit. 3. Uitasem. cu clio nu am gasit loc pe unde sa nu intru, si nici nu am ramas in zapada dupa ce i-am pus cauciucuri de iarna, de fapt in vara imi programasem o transalpina cu clio, dupa ce am luat meganul am realizat ca nu cred ca o sa pot face drumu, acum ca am golf realizez ca nici nu se pune in discutie. Asa cum ziceam clio e mai bun pentru romania. Singurul avantaj la megane era sistemul pasiv de securitate. da, pentru asta ti-as recomanda megane, mai ales daca ai copii. This post has been edited by rhunder: 26 Feb 2008, 15:09 |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
- b25wzj
2001 Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Nemtii au poreclit, laudativ de altfel, Clio: hiena europei....
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 23:44 |