Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

salarii, metrorex, aberatii cu si despre

UXE
post 18 Nov 2009, 15:57
Post #31

Modelator

Group: Members
From: Bucuresti

Hai ca ati facut muci topicul asta.. pe bune. Nu puteti sa va mutati in alta parte?

chiar daca e cafenea dry.gif

This post has been edited by UXE: 18 Nov 2009, 15:57

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DrK
post 18 Nov 2009, 15:57
Post #32

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

S-a mutat

This post has been edited by RaduNG: 18 Nov 2009, 16:12

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
adip
post 18 Nov 2009, 16:06
Post #33

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(VladSoare @ 19 Nov 2009, 00:38)
Sînt curios însă dacă ți-ar fi copilul grav bolnav și ai veni cu el la Urgență (nu că ți-aș dori așa ceva, Doamne ferește!), și acolo toți medicii ar fi în grevă, tot așa le-ai lua și lor apărarea și ai spune că și tu în locul lor ai face la fel și te-ai bucura de zilele libere?
Folosesti un exemplu nu prea bine ales. Mergand pe acelasi rationament se poate spune ca nimeni nu are niciodata dreptul sa initieze o greva, fiindca invariabil argumentatia va ajunge la cazul copilului care trebuie sa ajunga la urgenta. Hai sa fim seriosi.
Nu stiu ce ai muncit tu si ce muncesti acum ca sa-ti permiti sa judeci calitatea muncii prestate de o casiera.
Dar asta e, ce sa-i faci, asta e piata muncii, o c*rva, nu? Unii muncesc de se rup pe un salariu de nimic iar altii freaca menta pe 2000ron. Iar altii si mai mari in functie, gen CEO pe la banci sau mai stiu eu, o freaca pe bani mult mai multi. Si unde mai pui ca o mai si taie cu banii actionarilor prin paradisuri fiscale si statul plateste pagubele.
Daca am ajuns sa ne luam de banii castigati de o casiera la metrou ce sa mai zic? Mi-e cam rusine ca exista lume care poate gandi in halul asta.
Vrei ca oamenii sa inceteze greva? Sa vina Base la care te inchini sa le spuna ca le desface contractele de munca, sau ministrul economiei, sau seful metrorex, etc. Sau sa declare greva ilegala in instanta! Dar, inca o data, nu te lua de casiera ca te iei degeaba. Ea face parte dintr-o organizatie si respecta niste reguli. Ai putea sa intelegi asta.

Oricum e pe de laturi rau discutia. O continuam degeaba fiindca oricum nu ajungem nicaieri.

This post has been edited by adip: 18 Nov 2009, 16:07

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
UXE
post 18 Nov 2009, 16:12
Post #34

Modelator

mutat biggrin.gif

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
Vio
post 18 Nov 2009, 16:24
Post #35

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Dar asta e, ce sa-i faci, asta e piata muncii, o c*rva, nu?

Aoleo, memberooo, valeleuuu!!! Ma dezamagesti rau de tot!!! Editeaza repede ca-i rusine! Mizeria de care discutam noi n-are nimic... da' NIMIC-NIMIC-NIMIC de-a face cu piata si cu mecanismele ei!!!...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
VladSoare
post 18 Nov 2009, 16:38
Post #36

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Sa vina Base la care te inchini

Nu mă închin la el. Vezi comentariile mele din cele două discuții pe teme politice.

Mergand pe acelasi rationament se poate spune ca nimeni nu are niciodata dreptul sa initieze o greva

Păi da, pentru mine nu există noțiunea de grevă. Pentru mine există numai noțiunea de lipsă în masă de la serviciu. smile.gif
Din punctul meu de vedere, ai un contract cu o instituție. În baza acelui contract, tu prestezi un serviciu iar firma te plătește. Nu-ți mai convine contractul, ești liber să-i pui capăt. Nu te ține nimeni cu de-a sila la serviciu. Dacă nu-ți place, atunci caută ceva care să-ți placă. Nu te-am obligat eu să te angajezi la metrou. Dar dacă totuși de bunăvoie și nesilit de nimeni, în deplină cunoștință de cauză, te-ai angajat acolo și mi-ai luat banii pe abonament, atunci eu pretind ca acest abonament să fie onorat. Punct. Nimic altceva nu mă mai interesează.

Dacă un client de-al meu așteaptă să livrez ceva mîine iar eu nu livrez pentru că-mi doresc un salariu mai mare, atunci voi primi peste ochi un salariu de nu-l voi putea duce. Și e normal să fie așa. Oricum, însă, mie nici prin gînd nu mi-ar trece să-mi spăl rufele în fața clientului.
Nu știu în ce domeniu lucrezi, dar am o bănuială că și tu dacă ai întrerupe lucrul ca să ceri un salariu mai mare, ți-ar da australianul una după ceafă de ți-ar pieri cheful. Greșesc?

Daca am ajuns sa ne luam de banii castigati de o casiera la metrou ce sa mai zic? Mi-e cam rusine ca exista lume care poate gandi in halul asta.

Trebuie să spun pentru a treia oară că nu-mi pasă nici cît negru sub unghie de cît cîștigă casiera de la metrou și că m-ar durea în cot dacă ar cîștiga de cinci ori mai mult ca mine? Nu cîștigul ei e problema.
Cîștigul casierei de la metrou n-ar fi fost adus în discuție și n-ar fi generat controverse dacă n-ar fi fost greva.
Ți-e rușine că există oameni care nu sînt de acord cu greva? Sau care consideră nejustificată o grevă pe motiv de salariu în condițiile în care salariile sînt deja mai mari decît media pieței?

This post has been edited by VladSoare: 18 Nov 2009, 16:45

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
adip
post 18 Nov 2009, 17:04
Post #37

Banned

QUOTE(Vio @ 19 Nov 2009, 01:24)
Mizeria de care discutam noi n-are nimic... da' NIMIC-NIMIC-NIMIC de-a face cu piata si cu mecanismele ei!!!...
De ce nu? Pai tot piata e si asta, mai ca la Obor, asa, cu tiganeala si furat din buzunare, dar tot piata se cheama. Cred.
QUOTE(VladSoare @ 19 Nov 2009, 01:38)
Din punctul meu de vedere, ai un contract cu o instituție. În baza acelui contract, tu prestezi un serviciu iar firma te plătește. Nu-ți mai convine contractul, ești liber să-i pui capăt.
Vezi, continui sa gresesti, pui vina in carca salariatului care a semnat un contract. In cazul in care nu s-a inteles: NU e de datoria salariatului sa decida daca o greva e ilegala sau nu, ci a autoritatilor care reglementeaza asta. Tu practic acuzi oamenii ca nu-s spargatori de greva. Nu e treaba lor sa se puna de-a curmezisul deciziei sindicatului din considerente morale, ci a altora, despre care nu vorbeste nimeni aici. Toata lumea s-a fixat pe salariul casierei.
[...] dacă ai întrerupe lucrul ca să ceri un salariu mai mare, ți-ar da australianul una după ceafă de ți-ar pieri cheful
Nu si daca as intrerupe lucrul ca sa facem un gratar, care e adevarata institutie in Australia biggrin.gif
Ți-e rușine că există oameni care nu sînt de acord cu greva? Sau care consideră nejustificată o grevă pe motiv de salariu în condițiile în care salariile sînt deja mai mari decît media pieței?
E dreptul vostru sa fiti nemultumiti de greva, e normal, dar e datoria *NU* a salariatilor de la metrou, ci a altora sa intrerupa greva, daca se dovedeste nejustificata si sa impuna penalizari pentru daunele cauzate.

--------------------
* * *
+
buzasparta
post 18 Nov 2009, 17:19
Post #38

Membru autentic

From: Judetul Romanica

dupa cum se vede si de aici si din alte discutii actuala putere a reusit sa invrajbeasca lumea si am ajuns in situatia in care toata lumea uraste pe toata lumea si nu se mai intelege om cu om.dar traim bine ce pana mea ca asa a spus marinaru' .

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
Vio
post 18 Nov 2009, 17:27
Post #39

MEMBERMENSCH

De ce nu? Pai tot piata e si asta, mai ca la Obor, asa, cu tiganeala si furat din buzunare, dar tot piata se cheama. Cred.

Sper ca glumesti.
Toata lumea s-a fixat pe salariul casierei.

Poate pentru ca e o situatie simptomatica?... Putea sa fie la fel de bine directorul de agentii sau deconcentrate (sau cum le-o zice), sau amanta de primar pusa in nus' ce rol de consilieru' lu' peste prajit, sau sau sau...
Ma intreb cate salarii ale lu' tante casiera ar fi necesare sa cumpere dreaq niste automate de bilete si sa o trimita pe dumneaei la munca cinstita sau sa croseteze acasa...

18 Nov 2009, 17:32:
...toata lumea uraste pe toata lumea...

Io nu urasc pe nimeni smile.gif armonie is my middle name icon_mrgreen.gif
La aia cu traitu' bine nu iti face iluzii, si daca s-ar ajunge la salarii medii de 2000 de koko tot discutiile astea le-am avea pe aici... ca asa suntem noi romanii... nelinistiti indeosebi de ce are altul icon_mrgreen.gif

This post has been edited by Vio: 18 Nov 2009, 17:32

--------------------
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
adip
post 18 Nov 2009, 17:40
Post #40

Banned

QUOTE(Vio @ 19 Nov 2009, 02:27)
daca s-ar ajunge la salarii medii de 2000 de koko tot discutiile astea le-am avea pe aici... ca asa suntem noi romanii... nelinistiti indeosebi de ce are altul  icon_mrgreen.gif
Spot on smile.gif

--------------------
* * *
+
Catalinmodena
post 18 Nov 2009, 17:50
Post #41

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

QUOTE(Vio @ 18 Nov 2009, 14:33)
In aceeasi ordine de idei, lector universitar cu ani grei de scoala, master si doctorat si cu 12 ani vechime, se poate considera norocos daca cu toate sporurile si poate ceva plata cu ora atinge 1500...

Nu le mai luati apararea la lectori.Aia sunt numai in universitati si crede-ma ca nu au salariu "de maxim 1500".Daca spuneai de un profesor da,atunci sunt de acord,dar aia nu au doctorate si masterate,ca daca le-ar avea,nu ar mai fi in invatamant,sau daca ar fi,ar fi acolo in universitati!

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
Vio
post 18 Nov 2009, 17:55
Post #42

MEMBERMENSCH

Io intamplator vorbeam acolo chiar de mine, atat as fi castigat in tara in momentul asta... da' daca matale stii mai bine...

--------------------
+
Catalinmodena
post 18 Nov 2009, 19:10
Post #43

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Ca profesor universitar nu ai lua doar atat!

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
buzasparta
post 18 Nov 2009, 19:33
Post #44

Membru autentic

lector cu 1500 ron? aste chiar nu cred ca ai sa gasesti. universitarii au salarii muuult mai mari decat preuniversitarii.

--------------------
233 SP 94
+
Vio
post 18 Nov 2009, 20:05
Post #45

MEMBERMENSCH

Ei uite cand merg acasa de sarbatori poate fac rost de o fisa de plata si o postez pe aici... atat as avea eu in tara, stiu pentru ca am un coleg si prieten bun care e acolo si are vechime, studii si grad universitar identice cu ale mele, si atat are....

--------------------
+
sadi
post 18 Nov 2009, 20:40
Post #46

tanti moderatoreasa

Group: Moderatori

QUOTE(crisolro @ 18 Nov 2009, 14:16)
cineva pe aici pe la vreo primarie, sectie financiara ceva?
*

tata lucreaza la o primarie mica, e incadrat referent (ca mai toti de pe acolo) si are jumatate din salariul meu
eu am 4 ani vechime, el vreo 30..

--------------------
VW Passat Confortline - numar de moldova :) 2.0 TDI 140 cp 2009
Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
+
Laurentziu83
post 18 Nov 2009, 22:50
Post #47

Membru autentic

QUOTE(adip @ 18 Nov 2009, 17:06)
Vrei ca oamenii sa inceteze greva? Sa vina Base la care te inchini sa le spuna ca le desface contractele de munca, sau ministrul economiei, sau seful metrorex, etc. Sau sa declare greva ilegala in instanta! Dar, inca o data, nu te lua de casiera ca te iei degeaba. Ea face parte dintr-o organizatie si respecta niste reguli. Ai putea sa intelegi asta.
*

Ca vor ei sa faca greva, bravo lor. Ce nu inteleg eu, e de ce statul le da DIN BANII MEI, in loc sa le zica bine si frumos ca cei care continua greva sa aiba contractul de munca desfacut si sa fie angajati altii in locul lor. La salariile pe care le au ei acum, sunt mii dupa usa care abia asteapta un loc caldut intr-o institutie de stat, unde pe toata lumea o doare la banana, comparativ cu mediul privat.
La mine la munca stiu clar ca, daca vreau greva ca nu-mi convine ceva, sunt liber sa imi caut in alta parte, fara probleme. Din banii mei, o parte se duc si la stat ca sa faca banana mare la aia de fac greva acum, mai pe romaneste aia fac greva pe banii mei. Pai e corect asa ceva? Statul unde e, sa le dea una peste ceafa?
De asta e o piata libera, pentru a-i sustine pe cei mai buni si a-i zbura din sistem pe cei mai prosti.

--------------------
. . .
+
xcss
post 18 Nov 2009, 23:00
Post #48

Born to Be Epic

Metrorex sunt bugetari?

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
buzasparta
post 18 Nov 2009, 23:02
Post #49

Membru autentic

primesc niste subventii de la stat si din cate stiu da sunt bugetari.daca ma insel imi cer scuze anticipat.

This post has been edited by buzasparta: 18 Nov 2009, 23:03

--------------------
233 SP 94
+
xcss
post 18 Nov 2009, 23:07
Post #50

Born to Be Epic

Daca asa e, lor nu trebuie sa le scadasalariile cu 15, 5% ci trebuie sa le creasca cu 20 si ceva la suta?!

--------------------
- - -
+
Mutzunache
post 18 Nov 2009, 23:09
Post #51

Milk my sheep, bitch!

Toti de pe aici aveti masini..folositi-le.

This post has been edited by Mutzunache: 18 Nov 2009, 23:09

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
xcss
post 18 Nov 2009, 23:10
Post #52

Born to Be Epic

Am uitat sa mentionez ca nu m-a afectat greva in nici un fel, data fiind locatia mea. Sunt doar curios.

--------------------
- - -
+
aphophis
post 18 Nov 2009, 23:11
Post #53

Membru autentic

atunci cand statul iti finanteaza mare parte din activitate, da.., esti bugetar

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
xcss
post 18 Nov 2009, 23:12
Post #54

Born to Be Epic

Are capitol de buget separat la MT?

--------------------
- - -
+
aphophis
post 18 Nov 2009, 23:43
Post #55

Membru autentic

nu, ca banii aia ii primesc cei de la metrorex prin gratia sfantului duh rolleyes.gif

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
L!nuX
post 18 Nov 2009, 23:58
Post #56

Membru decent

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...be-federale.htm

la cati someri sunt se gasesc sigur si la noi altii sa rupa bilete , sa stranga suruburi si sa stearga praful pe la metrou ...

This post has been edited by L!nuX: 18 Nov 2009, 23:58

--------------------
Renault Megane - Numar personalizat ! 1.6 16v - 2007
+
papa_mulo
post 19 Nov 2009, 00:37
Post #57

Membru autentic

QUOTE(Mutzunache @ 19 Nov 2009, 00:09)
Toti de pe aici aveti masini..folositi-le.
*

Aoleo, taci nu mai da idei...mers pe jos ca face picioru frumos! Greva asta a aratat cati soferi de duminica sunt in Bucuresti...oameni care tin masina la parcare si o scot ocazional. Eh, acum au iesit toti simultan cu masina. Daca in prima zi de greva i-am inteles, in a doua(azi) se presupunea ca au vazut ce s-a intamplat in prima zi si macar cei ce nu trebuie sa traverseze orasul au inteles ca e mai bine pentru toata lumea sa mearga cateva statii pe jos. Au inteles un rahat...

@Vio si VladSoare: incetati fratilor, voi nu intelegeti ca asta nu e greva salariatilor de la metrou?

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
xcss
post 19 Nov 2009, 07:49
Post #58

Born to Be Epic

QUOTE(aphophis @ 18 Nov 2009, 23:43)
nu, ca banii aia ii primesc cei de la metrorex prin gratia sfantului duh rolleyes.gif
*

Atunci intrebarea mea de mai sus ramane valabila.

--------------------
- - -
+
VladSoare
post 19 Nov 2009, 08:13
Post #59

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Eu nu înțeleg o chestie. De ce cînd un angajat refuză să lucreze se iau imediat măsuri împotriva lui, mergînd pînă la concediere, dar cînd o sută de angajați refuză să lucreze se numește "grevă" și se consideră a fi ceva normal. huh.gif
Mie mi se pare că numai dimensiunile diferă, în rest este exact același lucru.
Nu înțeleg de ce nu li se aplică tuturor greviștilor exact același tratament care i s-ar aplica unui singur individ.

Faptul că greva a fost decisă de un șef de sindicat nu mi se pare o scuză. Dacă șeful de sindicat te instigă la încălcarea contractului, iar tu îl încalci, din punctul meu de vedere vina îți aparține.
Adi, tu acuma vii și spui "nene, ceartă-te cu șeful meu de sindicat, că el a hotărît asta, nu eu. Ce, vrei să fiu eu spărgător de grevă?". Da, dar tu ai un contract cu mine, iar legătura dintre tine și șeful tău de sindicat nu mă privește. Pe mine mă privește numai contractul tău cu mine. Atît. Dacă șeful de sindicat ți-a zis să te arunci în fîntînă și tu te-ai aruncat, e problema ta.

Deci, din punctul meu de vedere, dacă șeful de sindicat a decis ca angajații să oprească lucrul, iar aceștia chiar au făcut-o, atunci angajații trebuie sancționați fără milă. Chestia cu "sindicatul m-a pus s-o fac" nu e o scuză.

@Vio si VladSoare: incetati fratilor, voi nu intelegeti ca asta nu e greva salariatilor de la metrou?

Ba înțeleg, dar nu mă interesează. Chiar dacă nu-i decisă de ei, totuși ei o fac, deci ei trebuie sancționați drastic.
În felul ăsta, data viitoare cînd un șef de sindicat controlat politic va decide să facă grevă, angajații nu vor mai spune "vai ce bine, hai să ne bucurăm de zilele libere", ci, știind că-și riscă pielea, îi vor da cu flit.

Ca vor ei sa faca greva, bravo lor. Ce nu inteleg eu, e de ce statul le da DIN BANII MEI, in loc sa le zica bine si frumos ca cei care continua greva sa aiba contractul de munca desfacut si sa fie angajati altii in locul lor. La salariile pe care le au ei acum, sunt mii dupa usa care abia asteapta un loc caldut intr-o institutie de stat, unde pe toata lumea o doare la banana, comparativ cu mediul privat.
La mine la munca stiu clar ca, daca vreau greva ca nu-mi convine ceva, sunt liber sa imi caut in alta parte, fara probleme. Din banii mei, o parte se duc si la stat ca sa faca banana mare la aia de fac greva acum, mai pe romaneste aia fac greva pe banii mei. Pai e corect asa ceva? Statul unde e, sa le dea una peste ceafa?
De asta e o piata libera, pentru a-i sustine pe cei mai buni si a-i zbura din sistem pe cei mai prosti.

up.gif
Așa zic și eu. smile.gif

daca s-ar ajunge la salarii medii de 2000 de koko tot discutiile astea le-am avea pe aici... ca asa suntem noi romanii... nelinistiti indeosebi de ce are altul

Spot on

Ba nu e deloc "spot on".
Aici nu se discută dacă e normal să ia cineva 2000 de dolari. Aici se discută dacă cineva care primește 2000 de dolari are dreptul să folosească paralizarea unui oraș întreg ca obiect de șantaj.
Sau, mă rog, reformulez. Se discută dacă cineva care primește un salariu peste medie are dreptul să se lase folosit ca mijloc de șantaj de către un șef de sindicat corupt.

This post has been edited by VladSoare: 19 Nov 2009, 08:33

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
Turkish
post 19 Nov 2009, 09:12
Post #60

Membru autentic

asta cu "munceste de 20 de ani" si are doar 2k salariu nu prea o inteleg

daca vrei sa iti creasca veniturile ideea nu este sa muncesti "de mult: ci sa muncesti bine; sa cresti ierarhic si sa iti asumi responsabilitati mai multe si pozitii platite mai bine; acestea sunt principiile in firmele private si ar trebui sa fie implementate si la stat; plata contra performanta;

dar nu cred ca in cazul acestei greve despre asta e vorba ci despre o miscare politica facuta de PSD atat

This post has been edited by Turkish: 19 Nov 2009, 09:12

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th August 2025 - 06:15
Dacia