Benzina se va scumpi cu 20 %, incepand cu 1 ianuarie 2010
![]() ![]() ![]() |
Benzina se va scumpi cu 20 %, incepand cu 1 ianuarie 2010
lag_ph |
![]()
|
||
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
N-are nicio logică la noi acest lucru, așa cum nu are faptul că în Prahova sunt cei mai scumpi carburanți și cele mai multe rafinării.
Merită să ne agităm? ![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Rompetrol: Benzina si motorina se vor scumpi cu pana la 7% anul viitor
QUOTE Prețurile la pompă ale carburanților pe piața de profil românească ar putea crește în 2010 cu 5-7%, la o medie de 4,2 lei pe litru, pe fondul majorării accizelor și dacă nivelul mediu al barilului de țiței va ajunge la 80 dolari, potrivit Rompetrol Downstream, divizia de distribuție a Rompetrol. "Factorii externi, pe care nu-i putem controla, și care au o influență majoră în stabilirea prețului la pompă sunt cursul valutar, nivelul accizelor și cotațiile barilului de țiței. Ce putem noi controla sunt cheltuielile de logistică și cele operaționale. Suntem focusați pe reducerea acestor din urmă cheltuieli", a declarat agenției MEDIAFAX directorul comercial al Rompetrol Downstream, Iulian Antonache. Pentru 2010, Rompetrol Downstream estimează un preț mediu al barilului de 80 dolari, iar compania ia în calcul un curs de 3-3,1 lei pe dolar, respectiv 4,2-4,3 lei pe euro. Anul trecut, prețul mediul al țițeiului a fost de aproape 100 de dolari pe baril, iar joi era puțin sub 80 de dolari pe baril. Potrivit sursei citate, accizele pentru carburanți vor crește cu 18%, din care 4% va reprezenta modificarea nivelului acestora în euro, iar restul diferența dintre cursul valutar stabilit pentru 2010 și cel din 2009, de la 3,7364 lei/euro în acest an la 4,2688 lei/euro. "Din 1 ianuarie 2010 acciza la benzină va crește de la 436 euro pe tonă la 452 euro pe tonă, iar pentru motorină va urca de la 336 euro pe tonă la 347 euro pe tonă", a spus Antonache. El a adăugat că 45% din prețul la pompă al carburanților este reprezentat de taxe și accize. În cazul benzinei, acciza reprezintă 36% din preț, respectiv 27% în cazul motorinei. |
--------------------
Dacia
Duster
- RO 44 AWD
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
se axeaza pe un curs al dolarului de 3,1-3,2 , in conditiile in care acum este 2,8 si cu siguranta anul viitor nu va mai trece de 3 , probabil benzina va ajunge anul viitor in vara la un 4,5
|
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
si cu un mic ajutor din partea barilului de, sa spunem - pentru scurt timp, 90 USD... va urca chiar si la 5 lei ... ca doar scad cheltuielile cu logistica si personalul dar tre' sa fie maximizat profitul. Cat mai mult!
|
--------------------
Kia
Cee'd
- IS-96-AEU
2008 SW BEST
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 21 Oct 2009, 15:31) Eu am zis R A N D A M E N T... E nițel altceva... E trist, dar cam ăsta e adevărul, fie că ne place sau nu... ![]() Ai fi surprins dar nu cred ca lucram cu mai putin randament ca in vest , atat timp cat eu imi fac treaba repede , bine si conform procedurilor implementate in firma unde lucrez ar trebuii sa primesc aceeasi bani pe care ii primeste un agajat care face aceeasi treaba in Austria , Spania , Germania etc , insa eu primesc bani mult mai putini , poate si de 3-4 ori mai putini . Cu toti avem rate , credite , vise de a merge intr-o excursie sau concediu fara a strange din buci un an intreb ca sa iti permiti o saptamana undeva . Pretul actual este nejustificat avand in vedere raportul salariu romania cu salariu rest UE . Barilul a scazut extraordinar de mult si a ramas asa , a scazut si benzina de sjunsese la 2.8 prin vara intre timp a ajuns la loc 4 -4,5 lei , de ce ? Pentru ca in tara asta de indatorati inca se poate mulge omu de bani si nici un organism nu face nimic (presa , tv , guvern , ) pentru a reduce fenomenul de mulgere a omului . In Spania ajutorul de somaj este 800 E si benzina 1 E/ litru , In romania este 100 E si benzina 1 E/litru ? Vi se pare echitabil ? Am ajuns o tara de datornici , lucru care se si vede din cauza ca exista o banca la parterul fiecarui bloc ... |
--------------------
Renault
Megane
- Numar personalizat !
1.6 16v - 2007
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.582 Joined: 3 January 05 ![]() |
QUOTE(IsNa @ 22 Oct 2009, 08:57) Dac-ar fi dupa mine, as mari accizele pana la un pret in jur de 6-7 lei/litru atat la benzina cat si la motorina, si as da scutiri transportatorilor (de marfa si de persoane). Astfel, economia n-ar fi afectata, s-ar aduna banet la buget (e alta intrebare daca are cine-l gestiona cinstit in tarisoara noastra populata de hoti si de aspiranti la hotie), si s-ar elibera drumurile de rable. S-ar dezvolta transportul in comun, lumea ar cumpara masini mici cu motoare mici si ar merge prudent ca sa scada consumul. TOATA LUMEA ar ajunge mai repede la servici, cu mai putinin nervi, si mult mai putina lume ar muri in accidente de circulatie, pt. simplul fapt ca foarte putini copii de 18 ani si-ar permite motoare de 3 litri. Ar fi si locuri de parcare destule. as face noi linii de metrou si culoare pt transportul in comun si piste pt biciclete |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
popel2popel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 31 January 07 From: Bucuresti dupa o viata la Cluj ![]() |
Cei care pot sa cumpre un motor de 3 litri si sa se dea cu el la liniute pe bulevard isi vor permite si daca benzina se scumpeste cu 100%.
Scumpirea nu este justificata atata vreme cat avem o productie proprie considerabila (atat de zacamant cat si de produs finit rafinat), atata vreme cat calitatea este indoielnica si difera de la o pompa la alta de nu mai stii in cine sa ai incredere si nu, accizele si taxele nu se regasesc in siguranta din trafic si nici in stralucita infrastructura rutiera , platim taxa de drum si in combustibil si cu vignieta. In ori ce tara moderna exista taxe,impozite,accize... dar se si vede si ai sentimentul ca nu ai imbogatint buzunarele unora peste noapte. O repercursiune si mai grava este aceea ca ori ce scumpire de combustibil aduce si alte numeroase scumpiri, iar in conditile de criza subita din romania va fii jale. Ma intreb daca aceasta scumpire ar fii fost posibila in cazul in care am fii avut o clasa politica cu "oo" si care nu se lasa calcata in picioare de UE asa cum este Cehia, Polonoia, Irlanda .... (cehi au tinut in suspans UE o luna prin neratificarea tratatului de la Lisabona), noi inghitim tot si am trimis in acel parlament numai priceputi. Zic sa ne mandrim cu ce avem si sa suportam consecintele faptului ca ni se rupe de ce se intampal in tara asta (vorbesc in general , nu ma refer la membrii acestui forum pentru care am o stima deosebita). O zi buna si succes duminica This post has been edited by popel2popel: 20 Nov 2009, 09:30 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002/ph1/1,9 DCI/Privilege/120CP
|
|
Solenzul |
![]()
|
![]() Membru curios Group: Members Posts: 404 Joined: 18 March 08 From: Campulung-Muscel ![]() |
Asa nu se mai poate. Ne jefuiesc pana la ultimul leu. Ma gandesc ca dak ne-am unii toti si am iesii in strada sa protestam poate s-o schimba ceva. Voi ce parere aveti?
|
--------------------
Dacia
Solenza 2004 Clima ;
- AG-09-***, AG-26-***
Duster Explorer 2017 ;
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
N-ar strica o revolutie, da' n-ai cu cine.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
popel2popel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 31 January 07 From: Bucuresti dupa o viata la Cluj ![]() |
Din pacate majoritatea dintre noi suntem prea controlati, prea indoctrinati, prea comozi sa mai putem izbucnii intr-un protest semnificativ. Deocamdata nu avem nervii si nivelul de saturatie la limite maxime asa cum a fost dupa 10 de ani in care comunismul si-a pus amprenta. Nu mai zic nimic de faptul ca nu are nici o putere internationala motivatia sa doboare un sistem democratic
![]() DAR probabil ca o iesire in strada, iar face sa se gandeasca ca nu sutnem toti iubitori de shouri ieftine difuzate pe micile ecrane cu diagonala de 105. |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
yonutz85 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 20 September 07 From: Craiova ![]() |
"Alinierea preturilor la standerdele europene." Cand aud fraza asta la radio sau tv imi vine sa-i dau foc.
Si la fel de iritat sunt cand aud diverse persoane ca "la noi nu se munceste",nu muncim "eficient". De la 18 ani si ceva muncesc intr-una,la fel si membrii familiei mele,la fel ca si aproape toate cunostintele mele. Ce ar insemna in opinia unora "munca eficienta"? Sa muncesc 12 ore pe zi,dar sa mananc o data pe saptamana,sau cum...ca eu nu inteleg? Pe zi ce trece urasc din ce in ce mai mult tara si natia asta si nu as regreta daca ar arde din temelii...cu mine cu tot! This post has been edited by yonutz85: 20 Nov 2009, 13:00 |
--------------------
Dacia
1410
- DJ03RZR
1997 Dacia: still better than the bus!
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Poți concepe faptul că exită un om care poate face în 3 ore ce face altul în 8? Faptul că muncești 25 ore din 24 nu înseamnă neapărat eficient.
|
--------------------
-
-
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(Solenzul @ 20 Nov 2009, 11:22) Asa nu se mai poate. Ne jefuiesc pana la ultimul leu. Ma gandesc ca dak ne-am unii toti si am iesii in strada sa protestam poate s-o schimba ceva. Voi ce parere aveti? Si daca iesi in strada ce? Crezi ca o sa sensibilizezi sufletul parlamentarilor, sau o sa reduci pofta acida de bani a marilor smecheri care conduc tara asta, si care dau marile tunuri? QUOTE(C a t a l i n @ 20 Nov 2009, 13:20) Poți concepe faptul că exită un om care poate face în 3 ore ce face altul în 8? Faptul că muncești 25 ore din 24 nu înseamnă neapărat eficient. Catalin, peste tot pe forum unde se plange cineva ca o duce rau, ca nu are bani foarte multi, ca are rate la banca, ca e criza, ca nu suntem platiti ca afara, dar in schimb avem preturi ca afara... apari tu si zici " pai daca nu muncesti ca aia de afara", "pai daca nu esti eficient". Hai sa fim seriosi cataline. Crezi ca in majoritatea locurilor de munca din romania, daca ar muncii cineva "eficient" cum spui tu, adica sa daca in 8 ore ce face altul in 16 ore, crezi ca ar veni seful si ar zice "gigele, ce productiv esti, poti sa consideri ca ti-am marit salariul cu X%" ?? Eu nu prea cred chestia asta... nu toata lumea are un servici asa grozav cum e al tau si bine platit. Sau nu toata lumea lucreaza la metrorex. Este imposibil sa lucram toti in joburi super platite. Problema este ca in alte tari, pana si categoriile de jos ale societatii, castiga mai bine decat la noi. Atata timp cat ai impresia ca numai tu muncesti mult de iti rupi spatele si restul de pe langa tine nu sunt asa "productivi" ca tine, inseamna ca traiesti intr-o lume ireala. Or mai fii si lenesi dar sa nu generalizam. |
--------------------
Dacia
Logan
- ---
0.9 TCE - 2019
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Păi când vine cineva și se vaită că nu e platit ca afară, îl invit să meargă afară să vadă cum e, și apoi să comenteze... Toți cred că acolo e miere...
Întotdeauna există posibilitatea de a alege. Nu vrei să muncești la un patron parvenit, pleacă în altă parte. Nu vrei în România, treci granița... Întotdeauna există minim 2 opțiuni... Unii nu au curaj să aleagă, așa că se mulțumesc cu văitatul... Nu pricep ce legătură are unde lucrez eu sau ce lucrez eu, cu văicăreala asta... Crezi că în domeniul transportului maritim nu e la fel? Te înșeli... Un român nu va fi platit niciodată la fel ca un englez navigator, și nici un chinez precum un român. Că dacă salariile ar fi egale, ar fi preferat englezul la o companie englezească, și chinezul la una chinezească... Din același motiv nici salariile nici prețurile nu vor fi niciodată la fel în România și în Germania, Anglia sau mai știu eu ce țară... Companiile străine care vin în România și deschid diverse afaceri, NU VIN SĂ ÎȚI DEA ȚIE ACELASI SALARIU CA UNUI NEAMȚ, că dacă era așa nu veneau în România, ci se duceau în Germania. Iar dacă noi avem pretenții mari, merg în China. Cam asta e treaba... Deci dacă se doresc salarii ca în Germania, singura soluție e să se meargă acolo la muncă, numai că acolo munca se face altfel decât la noi... Vrei 1 cent litrul de benzină și 10.000 $ salariul pe lună, mergi pe undeva prin Arabia Saudită... This post has been edited by C a t a l i n: 20 Nov 2009, 14:11 |
--------------------
-
-
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eh ai si tu dreptate, dar tu de ce nu te plangi de benzina? Nu te deranjeaza pretul sau tu nu te "vaiti"?
|
--------------------
Dacia
Logan
- ---
0.9 TCE - 2019
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
asta-i pretul ce trebuie platit daca vrei fara pasaport si vize spre vest.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
E inutil.
|
--------------------
-
-
|
|
Maskatu |
![]()
|
Anul trecut in decembrie, aia de 95 ajunsese la 2,73 parca. Deci se poate... Macar daca nu ar mai creste, desi ma indoiesc. Saptamana asta a crescut cu peste 5-6 bani.
|
--------------------
Dacia
Logan
- ---
0.9 TCE - 2019
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cine n-are bani de benzina, sa mearga cu ratb-ul.
Benzina, desi au fost vremuri in care i se rationaliza consumul, nu este ajutor social. Iar cine are timp sa creada ca o crestere cu 7% a pretului carburantilor ii va da complet viata peste cap, e naiv. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
7% azi, 7% maine, daca ai ceva venituri bune fara alte obligatii nu e asa tragic, ba e chiar bine intr-un fel ca limiteaza pe aia mai saraci sa nu mai ocupe drumul cu rablele lor.
Daca ai un buget mai mic (cum au majoritatea romanilor, si cu atat mai mult cei de pe forum, daca mai ai si copil si trebuie sa il duci la scoala.gradinita, daca traseul e mai lung, daca faci naveta si nu ai variante de transport in comun) afecteaza orice scumpire. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Tu esti naiv.Vorbesti de parca ai fi Abramovici.Pai poate unii dintre noi nu facem 5 km pe zi.
Cat despre mijloacele de transport in comun nu vad nimic rau in a le folosi.Dar cum eu nu am in oras asa ceva,cade varianta asta. Dupa ce ca si asa au scumpit-o o sa o faca si mai scumpa.Asat e,sa ai masina e un lux! |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
popel2popel |
![]()
|
QUOTE(C a t a l i n @ 20 Nov 2009, 14:15) Este raspunsul pe care se bazeaza si capetele "luminate"! Nu vreau sa intru intr-o polemica sau alta, dar a spune "este inutil" sa fac ceva , sa zic ceva, sa sustin ceva , este la fel cum ai spune este este inutil sa mancam , sa respiram sau sa deschidem ochii.... Scuze de off ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
E inutil să te vaiți pe un forum... Că de asta vorbeam...
|
--------------------
-
-
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
In 1989 in decembrie benzina era 10,50 lei si un muncitor necalificat avea salariul 1514 lei iar cel mai mic salariu al unui muncitor calificat era de 1800 lei.
|
--------------------
a
b
c
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.337 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
adica cam tot la fel coane bulan...
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
George Paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 6 May 07 ![]() |
@yonutz85:
Care natie? Ce legatura are natia Romana cu ce vezi tu la tv, in presa, pe strada, in bloc, in casa? Te-nfurii pe cine nu trebuie, gandeste-te la aia din cauza carora vom disparea (am disparut) ca natie. Aici se discuta despre pretul la litrul de benzina. Si nici macar motivul asta de coeziune nu rezista disolutiei pe macar o pagina. |
--------------------
Renault
Clio III
08.2007/Dynamique/1.4/3 usi Iudelor '89-azi:
Cine-au îndragit strainii Mânca-i-ar inima cânii, Mânca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia. Cititi ''Doina'' - Eminescu. |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
- B 666 IAD
Vogue SE Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@C@talin - poate pt tine, de stiu ca merg numai pe jos sau cu autobuzul tot restul vietii, nu as mai dori asa vremuri.
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
am GPL deci nu prea ma afecteaza , dar ati dat cu pietre in aia de la metrou ca cereau o marire , acum vedeti de ce?sa vedem dupa 1 ianuarie ce va fi
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
- B 07 BGY
2024 din subteranele Bucurestiului
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th August 2025 - 19:24 |