Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

33 Pages « < 11 12 13 14 15 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

help,schita bucsa teflon caseta directie, mare nevoie

19vik
post 2 Aug 2011, 13:36
Post #361

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tbnsinkt
post 2 Aug 2011, 14:12
Post #362

Membru incepator

Se demonteaza cumva si partea din stânga casetei de directie? Nu intra axul central decat 4-5 mm in interiorul bucsei si nu pot trece cu opritoarele de pe bucsa, peste buza din caseta.oooff

--------------------
Renault Clio3 2006
+
mariusscout
post 2 Aug 2011, 14:14
Post #363

Membru autentic

vireaza maxim dreapta, scoate cartela si lasa usor volanul sa se blocheze. te chinui un pic dar pana la urma cedeaza. bafta

--------------------
Renault Koleos 2013 2.0 dci
Dac-ai fost prost când erai mic, acuma numa` te joci.
+
Liviu G
post 2 Aug 2011, 19:27
Post #364

Membru autentic

Tbnsinkt acestea sunt sarmele ptr extragerea bucsei.

2 Aug 2011, 19:35:
mihaicip03 da-mi un tel sa vorbim pe indelete sa vedem daca este bucsa sau altceva . 0762261827 .

This post has been edited by Liviu G: 2 Aug 2011, 19:35

Attached thumbnail(s)
P1010957.JPG ( Size: 169.65k ) Number of downloads: 2743

--------------------
Renault scenic 2 2004
+
vastangiul
post 3 Aug 2011, 12:10
Post #365

Membru autentic

From: Ploiesti

Am schimbat bucsa astazi la service Atanasiu STR ARMASILOR, NR. 14 Ploiesti
Bucsa a fost achizitionata de la domnul Liviu G
Dupa montare adio batai , zgomote , lovituri la denivelari , treceri peste linii de tramvai , etc..
Multumesc pe aceasta cale domnului Liviu G pentru piesa si baietilor de la service .
Revin dupa mai multi km cu mai multe detalii. biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2 2005 1.5 dci hatchback
1.5dci , 82 CP
+
bogo4all
post 3 Aug 2011, 16:49
Post #366

Membru autentic

poti sa descrii simtomul dinainte de schimbare si daca ai vazut inainte sa se schimbe bucsa ce joc avea ?

--------------------
Dacia Logan 1.4 Mpi 2004 Laureate
+
vastangiul
post 5 Aug 2011, 11:39
Post #367

Membru autentic

From: Ploiesti

Aveam joc destul de mare , se simtea calumea la mana cand trageam de bieleta de directie.

--------------------
Renault Megane 2 2005 1.5 dci hatchback
1.5dci , 82 CP
+
bogo4all
post 5 Aug 2011, 11:41
Post #368

Membru autentic

am inteles, nu poate nimeni sa ma ajute cu acea bucsa, sa imi trimita si mie una din targ vitan ca dau o bere.....

--------------------
Dacia Logan 1.4 Mpi 2004 Laureate
+
razvangubernu
post 6 Aug 2011, 21:22
Post #369

Membru incepator

Va salut forumistilor! Avand in vedere ca se apropie sau este deja la orizont, din nou, acea epoca in care vom tine masinile 10 ani cel putin, datorita faptului ca nu prea mai avem cum sa la reinoim, subscriu acestei pobleme a bucsei casetei de directie 15 mil vs 100 lei bucsa cumparata de la dl. Liviu G din Campina , manufacturata de dansul si de o calitatate a materialului , mult peste a celui original parerea mea subiectiva. Ceea ce as dori sa subliniez si eu ,daca s-o mai fi scris anterior, este ca fireste ca fiind din Bucuresti ( targul Vitan ) am incercat mai intai varianta mai ieftina, adica bucsa galbena de 10 lei, a baietilor din Pitesti. Prima oara am pus-o fara oringuri si , groaznic, a batut inainte de a da masina jos de pe cric. Evident ca luasem 2 asa ca am desfacut din nou si am pus si oringuri de 0,8 si da, m-am bucurat. Nu mai era nici un joc, dar bucuria a tinut doar 1000km. Concluzia: bucsa de 10 lei nici nu este la cota, de aceea trebuie oringuri si mai grav ,materialul este mult prea moale... Ceva gen Teflon - siliconic daca o exista asa ceva. Asa ca m-am mobilizat si am luat tel de pe forum, pag 7 parca si am sunat la dl Liviu. Merita banii !!!!! Am schimbat amarata de bucsa ieri si senzatia este ca am luat masina noua. Bucsa este comparabila cu cea originala , dpdv a materialului si cotelor indiscutabil, ceea ce ma face sa cred ca am rezolvat problema. Voi reveni si eu cu detalii dupa ce voi depasi mia de km cu bucluc. Reparatia in sin e dureaza 15 min, nu este mare filozofie. tel dl Liviu, 0762261827.

--------------------
Renault Megane - B03DFP Lux privilege
+
dumitrescuandrei
post 7 Aug 2011, 08:24
Post #370

Membru autentic

From: Curtea de Arges

Vei depasi fara probleme multe mii de km.Eu am 70-80.000 km cu bucse de la dl.Liviu si pana acum nu am probleme.Pe aceasta cale tin sa`i multumesc din nou pt amabilitatea de care a dat dovada, si voi forumistilor sa`mi multumiti mie ca eu le`am testat pana sa ajunga la faza in care sa tina atat smile.gif) biggrin.gif

--------------------
Renault Fan . .
Muuulte Renouri/Dacii
+
danutzz87
post 8 Aug 2011, 11:18
Post #371

Membru

Salut,

Am schimbat si eu sambata bucsa la dl Liviu, si se vede diferenta , nu mai troncane la craterele din oras.

Vanzator ok, marfa excelenta

--------------------
Renault megane - B-987-PDF 2005 1.5dci 74Kw 101 CP
+
dannil
post 8 Aug 2011, 14:29
Post #372

Membru incepator

Si eu am luat bucsa de la domnul liviu acum o luna , sunt taximetrist in botosani si deja am aproape 12 mii km prin craterele din oras si de curiozitate am verificat bucsa absolut nici un joc.
Am schimbat bucsa in fata blocului pe cric a durat vreo 30 m toata treaba problema e ca nu am reusit sa scot bucsa veche intreaga pt ca imi lua mai mult timp orcum nu ma interesa asta. O sa va tin la curent cat o sa resiste .

--------------------
renault megane - bt 30 xxx 2006
+
Liviu G
post 8 Aug 2011, 18:38
Post #373

Membru autentic

Multumesc la randul meu tuturor acelora care si-au exprimat impresiile si parerile vis-a -vis de ,,pedeapsa '' asta de bucsa biggrin.gif , si nu in ultimul rand lui dumitrescu andrei ,care a fost ,,cobaiul ''acestor bucse.

--------------------
Renault scenic 2 2004
+
jubyl3r
post 8 Aug 2011, 20:26
Post #374

Membru incepator

From: B o t o s a n i

megane 1 are bucsa asta la caseta? Sa stiu daca imi iau si eu una.

--------------------
Renault Megane Coach - BT xx ADY 1996 1.6e DA0F
"Ignorance is bliss"
+
mariusscout
post 8 Aug 2011, 20:37
Post #375

Membru autentic

QUOTE(dumitrescuandrei @ 7 Aug 2011, 09:24)
si voi forumistilor sa`mi multumiti mie ca eu le`am testat pana sa ajunga la faza in care sa tina atat smile.gif) biggrin.gif
*

QUOTE(Liviu G @ 8 Aug 2011, 19:38)
Multumesc la randul meu tuturor acelora care si-au exprimat impresiile si parerile vis-a -vis de ,,pedeapsa '' asta de bucsa biggrin.gif , si nu in ultimul rand lui dumitrescu andrei ,care a fost ,,cobaiul ''acestor bucse.
*

grouphug.gif cheers.gif

This post has been edited by mariusscout: 8 Aug 2011, 20:37

--------------------
Renault Koleos 2013 2.0 dci
Dac-ai fost prost când erai mic, acuma numa` te joci.
+
George Paul
post 13 Aug 2011, 19:35
Post #376

Membru autentic

La revizie, mecanicul mi-a zis ca masinuta are un joc (mic) in caseta de directie. Nu stia de schimbarea bucsei. Nu are jocuri in alte parti, cumea, desi eu auzeam un "clanc" mai sesizabil cand coboram (chiar si usor) cu roata dreapta de pe o bordura mica, 3-4 cm. Sunetul parea a veni dinspre podea, spre dreapta. Il aud cam de un an si ceva.

Dupa cateva zile, la ITP facut la Autocobalcescu in Vitan, nenea respectiv mi-a zis ca "daca era ceva, imi spunea". Adica el nu a remarcat jocuri.

Am sunat la Trami, unde dl. Traian mi-a spus cam ce implica operatia de reconditionare a casetei, cu mentiunea ca nu are piese de schimb ptr. caseta de Clio III (in caz ca uzura e avansata).
Am sunat la reprezentanta, caseta e 1810 ron.
Am preferat sa incerc varianta bucsei d-lui Liviu G., desi doar presupuneam ca se va si potrivi bucsa de Megane 2 la Clio III. A mers la fix.

Dupa aprox 600km de la schimbare, sunt multumit de silentiozitatea dobandita, uitasem cum era cand a fost noua. Liniste deplina nu e la liniile de tramvai, ceva tot se mai aude (desi nu sunt jocuri in bielete, pivoti, capete de bara), dar e clar mai bine ca inainte de schimb.

--------------------
Renault Clio III 08.2007/Dynamique/1.4/3 usi
Iudelor '89-azi:

Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.

Cititi ''Doina'' - Eminescu.
+
19vik
post 23 Aug 2011, 13:49
Post #377

Membru

QUOTE(razvangubernu @ 6 Aug 2011, 22:22)
am pus si oringuri de 0,8 si da, m-am bucurat. Nu mai era nici un joc, dar bucuria a tinut doar 1000km.
*

Ce oringuri de 0,8 ai pus? Aici cred ca ai gresit. Eu am pus de 3,5 (atat e latimea canalelor), altii au pus de 4mm. Am 1400 km, liniste totala pe partea dreapta. Mi-a ramas un cloncanit doar pe stanga si doar in anumite conditii... dar pentru acces la surubul ala de reglaj trebuie demontat cadrul.
Cineva zicea pe aici de poliamida. Bucsa nu trebuie sa fie rigida, nu este un simplu lagar, trebuie sa preia socurile fara a le trensmite in carcasa casetei si de acolo mai departe, de aceea se numeste palier anti-zgomot... si nici sa uzeze cremaliera. Chiar daca nu o sa tina prea mult, prefer sa schimb bucsa aia in fiecare an in jumatate de ora in parcare decat sa nenorocesc caseta.

--------------------
+
Liviu G
post 23 Aug 2011, 15:02
Post #378

Membru autentic

19vik daca ai ocazia sa verifici bucsa originala cu cea de poliamida,o sa vezi ca are aceasi elasticitate ,duritate etc,cu cea originala nu difera cu nimic in consecinta nu are ce sa se uzeze in afara de bucse. Canelurile sunt intradevar de 3,5 mm . smile.gif

--------------------
Renault scenic 2 2004
+
19vik
post 23 Aug 2011, 15:24
Post #379

Membru

Nu stiu din ce material le faci tu smile.gif .

O fi de mai multe feluri, am lucrat cu poliamida pe vremuri, era o masa plastica mai dura, usor de prelucrat pe strung, fara nici-o legatura cu materialul bucsei originale.

--------------------
+
Liviu G
post 23 Aug 2011, 17:40
Post #380

Membru autentic

Intradevar teflonul este de m-ai multe feluri si culori,doar unul singur are caracteristicile celui original,restul ori este prea moale si se uzeaza m-ai repede,ori este prea tare si este posibil sa uzeze cremaliera.Materialul acesta este alb galbui,si nu este foarte dur ,are aceasi elasticitate ca si originalul. Daca o sa ai drum prin Campina vreodata suna-ma sa ne intalnim sa iti arat cum arata originalul si acestea.

--------------------
Renault scenic 2 2004
+
buzasparta
post 26 Aug 2011, 10:31
Post #381

Membru autentic

From: Judetul Romanica

Am si eu o rugaminte: poate sa faca cineva un tutorial cu schimbarea bucsei?

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
Liviu G
post 26 Aug 2011, 19:32
Post #382

Membru autentic

Buna seara tuturor, atit cit am prins si eu de la mecanic o sa va redau si dvs pe scurt ,plus cateva poze la sfarsit ptr a intelege m-ai bine aceasta operatie.Cel m-ai bine se schimba pe un elevator,dar se poate schimba si in garaj cu toate ca pozitia este destul de incomoda,se ridica pe 2 capre se da jos roata dreapta se desface burduful, dupa care cu un mox se desface rotula axila,se vireaza daca nu ma insel dreapta maxim ptr ca axul sa intre in caseta spre stanga, axul nu iese complet de pe bucse m-ai raman cam 5mm dar iese fara probleme,deoarece bucsa are o degajare la capatul ei care ii permite acest lucru. Cu o surubelnita lunga si subtire, se scot cele 2 urechiuse catre interior de pe canalul casetei ptr a se scoate, aceste urechiuse au rolul de siguranta ptr ca bucsa sa stea fixa in caseta. Pentru a monta inapoi bucsa se reiau operatiile invers, este neaparata nevoie de o a 2 persoana atit la scoaterea bucsei cat si la montarea ei, aveti grija ca la montare sa fie vaselina suficienta ; iar daca am omis unele lucruri rog pe cei m-ai priceputi sa vina in completare; Spor la lucru.

Attached thumbnail(s)
P1010958.JPG ( Size: 165.36k ) Number of downloads: 2478
P1010960.JPG ( Size: 164.08k ) Number of downloads: 2477
P1010961.JPG ( Size: 191.12k ) Number of downloads: 2472
P1010963.JPG ( Size: 165.56k ) Number of downloads: 2380
P1010965.JPG ( Size: 176.1k ) Number of downloads: 799
P1010966.JPG ( Size: 171.75k ) Number of downloads: 838
P1010967.JPG ( Size: 179.55k ) Number of downloads: 862
P1010968.JPG ( Size: 164.61k ) Number of downloads: 884

--------------------
Renault scenic 2 2004
+
spy_oh_joy1389
post 27 Aug 2011, 19:05
Post #383

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

Ce probleme aveai inainte de schimbare si s-au rezolvat?

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
Liviu G
post 27 Aug 2011, 20:01
Post #384

Membru autentic

Eu nu am avut nici o problema deoarece nu am masina, cumnatul meu are un scenic si avea un cloncanit pe partea dreapta iar cand trecea pe un pod in panta simtea ca nu are control total asupra directiei, avea 90.000 km cand au aparut primele probleme. Dupa schimbarea bucsei cloncanitul a disparut,dar la trecerea peste acelasi pod simtea ca tot nu are control asupra directiei,de vina erau si bucsile de la cadrul motor, dupa schimbarea lor totul a revenit la normal. smile.gif

--------------------
Renault scenic 2 2004
+
buzasparta
post 29 Aug 2011, 08:37
Post #385

Membru autentic

From: Judetul Romanica

Multumesc.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
danieldudu
post 31 Aug 2011, 15:05
Post #386

Membru incepator

Am primit zilele trecute bucsa de la dl. Liviu si azi am reusit sa o schimb la un service din Militari ( 2 baieti plecati de la Meridian). Operatia a durat max 30 min iar pretul a fost pe masura - 50 lei fara geometrie. Jocul din caseta a disparut ca prin minune, dar adevaratul test o sa fie diseara cand ajung spre casa si o sa urc panta de la Cotroceni ( foarte denivelata si punct de referinta pt mine deoarece trosnea rau caseta pe acolo).
Multumesc dlui Liviu pt promptitudinea de care a dat dovada si ..... sper sa nu ne mai auzim asa curand pe acest topic. tongue.gif .
Multa bafta

--------------------
renault megane sedan - DB 06 YOS 2004 / 1.9 privilege
voodoo
+
Tbnsinkt
post 31 Aug 2011, 16:10
Post #387

Membru incepator

QUOTE(danieldudu @ 31 Aug 2011, 15:05)
Am primit zilele trecute bucsa de la dl. Liviu si azi am reusit sa o schimb la un service din Militari ( 2 baieti plecati de la Meridian). Operatia a durat max 30 min iar pretul a fost pe masura - 50 lei fara geometrie. Jocul din caseta a disparut ca prin minune, dar adevaratul test o sa fie diseara cand ajung spre casa si o sa urc panta de la Cotroceni ( foarte denivelata si punct de referinta pt mine deoarece trosnea rau caseta pe acolo).
Multumesc dlui Liviu pt promptitudinea de care a dat dovada si ..... sper sa nu ne mai auzim asa curand pe acest topic.  tongue.gif .
Multa bafta
*

Ai cumva numărul de telefon al baietilor de la service sau locatia lor?Multumesc!

--------------------
Renault Clio3 2006
+
danieldudu
post 1 Sep 2011, 09:09
Post #388

Membru incepator

vis-a-vis de restaurantul Vulturul, o poarta gri cu un semn de stationare interzisa pe ea.(sunt mai "ascunsi"). Bogdan - 0726175303

--------------------
renault megane sedan - DB 06 YOS 2004 / 1.9 privilege
voodoo
+
ebotika
post 7 Sep 2011, 22:05
Post #389

Membru incepator

Salut Tuturor,

astazi am schimbat vestita "bucsa" cu ceea achizitionata de la domnul Liviu. Bucsa veche avea un joc destul de mare, din cauza cred ca s-a dus asa de repede si bieleta pe partea dreapta. Toata operatia a durat o ora cu schimbarea bieletei si setarea geomeriei. Vechea bucsa nu am reusit sa scoatem intreg, dar nu conteaza. Cred ca sarmle pentru extragerea bucsei ne ar fi fost de folos. Jocul din caseta de directie a disparut, sper sa ramana asa.
Cu acest prilej a-si dori sa multumesc d-lui Liviu pentru promtitudine, d-lui dumitrescuandrei pentru teste. smile.gif si voua forumistilor. Sper sa tina bucsa, si sa nu mai am (avem) probleme cu caseta macar 50 mii de km.

--------------------
Renault Megane 2.2 Manager 1.6 16V - HR-07-VXI 2007
+
mario22
post 15 Sep 2011, 10:44
Post #390

Membru incepator

From: Iasi

Salutare! Va rog sa-mi recomandati pe cineva in Iasi care ma poate ajuta cu schimbarea bucsii de la caseta directie. Am achizitionat-o de la dl. Liviu dar nu pot desface bieleta de directie (e originala). Multumesc

This post has been edited by mario22: 15 Sep 2011, 10:45

--------------------
Renault Megane II 1.6 16v - IS 69 SYP 2005
+
33 Pages « < 11 12 13 14 15 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th August 2025 - 14:25
Dacia