ce are laguna mea?, am verificat tot si nu-i gasesc buba...
![]() ![]() ![]() |
ce are laguna mea?, am verificat tot si nu-i gasesc buba...
PMG_tr |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 737 Joined: 14 January 09 From: Turnu Magurele ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
2003 expresion
- TR-04-CWY NU FURA! Guvernul uraste concurenta!
|
|||
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Tampon motor sau caseta de directie. Mai plauzibil mi se pare tamponul.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
flanse rulmenti? mai ales la denivelari mici ar trebui verificate
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
PMG_tr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 737 Joined: 14 January 09 From: Turnu Magurele ![]() |
flansele de la rulmenti de la telescoape?
nu le-am schimbat dar am schimbat rulmentii, flansele nu aveau nimic, iar legat de acel tampon motor...eu nu am nici o trepidatie la motor...e undeva la roti... |
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
2003 expresion
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Iti spun eu ce este: bucse bara stabilizatoare. Daca vrei sa sti sigur incearca asa: bagi mana pe langa distributie si ajungi la bara stabilizatoare si trage de ea si vezi daca mai "clancane". Cu masina ridicata pe elevator nu poti afla pentru ca rotile se lasa din greutate in jos si nu mai au joc bucsele. Daca alea sunt de vina, vezi ca are Silviu la bursa ieftine la 30 de lei/buc parca. Eu am dat 270 lei pe doua bucati de cauciuc
![]() Bafta si sa ne spui ce a fost ok? |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
barbu_marius12 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 6 August 07 ![]() |
Iti dau un pont in caz ca sunt bucsile de la bara stab ca sa nu dai atatia bani pe ele.Exista un magazin in bucuresti care vinde bucsile astea cu 15 ron buc.Cine vrea nr de tel sa imi zica ca il dau cu cea mai mare placere.
|
--------------------
renault laguna 2
renault laguna 2
2002 Autentiq
- ag-06-rdd
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
mie poti sa-mi zici si adresa, ca-s din Bucuresti.
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
R-NOS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 23 December 05 ![]() |
si mie
![]() |
--------------------
renău
laguna d'aia inițială... :P
2007 butelcă de 2 litri dizăl si 150 ponei nărăvași
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
QUOTE(PMG_tr @ 20 Aug 2009, 21:29) flansele de la rulmenti de la telescoape? nu le-am schimbat dar am schimbat rulmentii, flansele nu aveau nimic, iar legat de acel tampon motor...eu nu am nici o trepidatie la motor...e undeva la roti... Esti sigur ca ai studiat flansele cu atentie? Cauciucul lor incepe sa crape intr-o zona ceva mai putin vizibila. Dar astea ar trebui sa se auda la denivelari ceva mai mari. Verifica iarasi, zona etrierilor: placutele sa nu aiba joc in etrier, strangerea etrierilor, etc. Cloncanitul acela care se aude cand franezi la mers inapoi, cel mai probabil este de la frane si mi-aduc aminte ca mai multi au avut probleme la placutele de pe spate . Eventual sa asculti mai cu atentie daca acel cloncanit se aude pe fata sau spate .Deschide geamul sau mai bine pune pe cineva sa asculte de la exterior , cand dai inapoi. Este posibil ca asta sa fie o cauza comuna cu zgomotul ce se aude in mers. Daca nu ai verificat bucsile la bara stabilizatoare, o poti face si uitandu-te cu o lanterna si daca ti se pare ceva in neregula treci la o verificare mai minutioasa. Daca acel troncanit il simti si in volan este foarte probabil sa fie caseta de directie, mai precis sa aiba uzura la bucsa pe partea dreapta. Cu toate ca multi spun ca aceste casete sunt foarte rezistente eu zic sa iei in calcul si asta. Dar, atentie, eventualul joc se poate vedea cel mai bine demontand capul de bara pe partea dreapta ,cu masina pe elevator sau mai bine pe canal. This post has been edited by matrix67b: 25 Aug 2009, 07:30 |
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
byby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
Verifica si pivotii, dar pentru asta e bine sa fie desfacut si scos din fuzeta, pentru ca altfel nu iti dai seama. Iti spune unul care a patit asa ceva, si nu stia de unde e bataia. Am schimbat de pomana amotizoarele si flansele cu rulmenti din aceasta cauza, si era un amarat de pivot.
|
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Eu n-am pomenit de pivoti pt ca banuiesc ca ai facut-o deja sau n-ai facut-o cum trebuie, asa cum spune byby.
Daca te hotarasti sa desfaci pivotul eu te sfatuiesc sa comprimi arcul si sa-l mentii asa cat timp lucrezi pt ca altfel risti sa distrugi filetul la pivot. |
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
dominy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 608 Joined: 19 July 06 ![]() |
eu aveam un zgomot la plecarea de pe loc si la franare .. am crezut ca e planetara, caseta directie etc... surpriza era un surub foarte putin desfacut la unul din brate, am dat surubul jos am pus alta saiba (saiba este una mai deosebita ) si am scapat de zgomot
|
--------------------
renault
laguna 2
2002 dci 120 hp
- GL 22 DOM
|
|
barbu_marius12 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 6 August 07 ![]() |
Adresa nu o stiu dar va dau un nr de tel:0212100031.Suna-ti acolo si le spuneti ce masina e sau mai bine daca sunte-ti din bucuresti va duceti direct acolo.bafta
|
--------------------
renault laguna 2
renault laguna 2
2002 Autentiq
- ag-06-rdd
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
ia vezi,nu pleaca zgomotul de bucsa coloanei de directie?
ca sa testezi acea bucsa nu trebuie decit sa tragi de coloana volanului,deasupra pedalierului in sens TRANSVERSAL. daca se simte un usor joc atunci esti in echipa cu mine,si eu il am dar nu ma deranjeaza in mod deosebit...bine ca nu este caseta sa bara stabilizatoare. si eu am fost de nenumarate ori la service si pina la urma m-am scirbit si m-am dus la un particular care in 5 minute a verificat toate articulatiile posibile si mi-a dat si dovada:am simtit cu minuta mea jocul;se mai numeste bucsa mitraliera in limbaj "mecanic".Din pacate,se schimba toata coloana de directie si e cam scumpa. Ia incearca si posteaza raspunsul aici. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
victor cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 May 07 From: Bucuresti ![]() |
incearca sa franezi foarte usor mergand pe acel drum cu denivelari si daca dispare cloncanitul inseamna ca este de la etriere.am mai intalnit acest fenomen la wv caddy si erau suportii etrierelor prea uzati
|
--------------------
renault
LagunaII 1.8,16v
2003limousine
|
|
conzerva |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 8 January 09 From: Oradea ![]() |
la fel am patit si eu, la denivelari se auze o bataie infundata, la service mi-a zis ca e de la caseta si mi-au mai zis ca bucsile de la capatul de bara si de la bieletele antirului sunt uzate.............. am schimbat tot mai putin caseta si nimica........... apoi mi-a recomandat cineva sa schimb flansa amortizor, la prima vedere parea ok dar cauciucul acela era rupt vre-o 3cm, nu se vedea bine cei drept, dar l-am schimbat si acuma e ok
![]() |
--------------------
Renault
Laguna2 1,9dci
2002 Privilege 120CP
- BH 86 VSY
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Bine, bine dar noi tot dam solutii de aflare a problemei si D-l PMG_Tr nu ne-a dar nici un raspuns. Si sunt foarte curios ce probleme avea
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
PMG_tr |
![]()
|
he he, imi pare rau ca nu am mai putut intra,dar am fost si eu in concediu,a mers masina brici, ca deh...la drum intins nu se aude cloncanitul.. infine, de la etriere nu este, pt ca eu le-am desfacut, probat tot, e in regula, de la coloana am incercat, nu simt nimic, sa vad cum fac sa ma uit la bucsile de la bara stabilizatoare, am ajuns ieri insa sunt foarte racit, verific si va anunt...daca nu e nici de la alea..imi bag..eu nu stiu ce sa-i mai fac, ma las pagubas si merg numai cu muzica tare, va multumesc
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
2003 expresion
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Eu merg pe coloana de directie.
![]() Cred ca am aceeasi problema ca si tine... cloncane la denivelari mici, in viraje. Incepuse sa faca urat si cand treceam prin denivelari cu volanul drept, dar i-am dat de cap ca-i din coloana si am reusit sa izolez zgomotul. Am ramas doar cu virajele. ![]() Nu pream cum s-o repar ca-i capsulata... This post has been edited by andu911: 27 Aug 2009, 19:34 |
--------------------
-
-
-
|
|
gruita2005 |
![]()
|
Bucsile bara le poti verifica simplu de tot, deschizi capota si bagi mana pe langa distributie si o sa dai de o bara de otel de 22 mm care face un "U" acolo. Tragi de ea si daca se misca sau se aude vreun zgomot pe la mijlocul masinii atunci alea sunt. Bafta!
|
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
PMG_tr |
![]()
|
ufff..ca abia astept sa-mi revin sa ies din casa ca nu mai pot, noroc ca pe forum trebuie sa scriu ca de vb nu pot deloc, deci daca nu-i de la bucsi bara stabilizatoare treb sa fie de la coloana, aia nu-i cam scumpa?.. tin sa mentionez ca zgomotul ala urat il simt ma ales la trecere cu cale ferata..indiferent ca-s rotile virate sau nu...parca am un opritor asa..in fine..sa vad ce rezolv si va anunt, multam
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
2003 expresion
|
|
byby |
![]()
|
Colegu', ai citit ce ti-am scris mai sus? Verifica pivotii , dar in mod temeinic. S-a mai discutat de aceste cloncanituri de care nimeni isi dadea seama de unde e pana nu au scos pivotul din portfuzeta. Mergi la un service sa iti verifice pivotii asa cum ti-am zis.
|
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
ccv81 |
![]()
|
![]() intr-o lume plina de gropi ma feresc si eu cum pot!!! Group: Members Posts: 396 Joined: 4 November 07 From: Botosani ![]() |
la mine un set de pivoti m-au tinut doar 10000km.du-te la un itp si roaga-i sa-ti verifice daca ai batai sau jocuri.eu asa am procedat in cazul pivotilor deoarece erau schimbati si eu aveam batai.e o parere.bafta
|
--------------------
renault
laguna2
2003 EXPRESSION 79kw 107cp
- BT 01 XUA Ciuclea Cristian.(cristianciuclea@yahoo.com) 0740780113-pt cei care vor sa ma contacteze,oricand cu placere
|
|
PMG_tr |
![]()
|
acum 2 saptamani am facut itp-ul si chiar l-am intrebat pe ala de pivoti si mi-a zis ca nu au nimic... p.s. am tras si de bara stabilizatoare si nu se aude nimic...mai ramane chestia cu coloana cum a zis andu, numai ca nu prea imi dau seama cum sa verific..
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
2003 expresion
|
|
ccv81 |
![]()
|
![]() intr-o lume plina de gropi ma feresc si eu cum pot!!! Group: Members Posts: 396 Joined: 4 November 07 From: Botosani ![]() |
mai icearca sa verifici bieletele antiruliu.sunt foarte pacatoase si alea,sau daca nu,vezi sa nu se fi dus bucsile bascula alea din spate.se duc cel mai repede.si eu am o bataie si stiu ca e de la bucsi.le-am schimbat o data, dar tot slabe.avem in botosani niste strazi,ca nici la dusmani nu le doresc sa circule zilnic pe aici.mai rau ca la tara.
![]() |
--------------------
renault
laguna2
2003 EXPRESSION 79kw 107cp
- BT 01 XUA Ciuclea Cristian.(cristianciuclea@yahoo.com) 0740780113-pt cei care vor sa ma contacteze,oricand cu placere
|
|
PMG_tr |
![]()
|
bieletele antiruliu le-am vrificat, k initial si eu tot pe ele le banuiam, insa sunt ok, de bu8csa aia inferioara...nu stiu ce sa zic ca m-am uitat atunci la ea...dar nu prea am putut sa-mi dau seama prea mult, cert e ca zgomot nu facea, rupta nu era..dar nici prea bine nu arata..ce sa mai pe 8 intru in concediu si ma duc cu ea la priceputii aia de la reno sa vad ei ce parere au..
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
2003 expresion
|
|
conzerva |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 8 January 09 From: Oradea ![]() |
daca ai timp sa mai verifici inca odata flansa amortizor, nu-ti ia mult timp............ mai incearca inca odata..........
|
--------------------
Renault
Laguna2 1,9dci
2002 Privilege 120CP
- BH 86 VSY
|
|
PMG_tr |
![]()
|
ok, va multumesc mult, trebuie s-o rezolv eu, va tin la curent, respect
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
2003 expresion
|
|
byby |
![]()
|
Referitor la ce ti-am spus cu pivotii: Si eu facusem ITP -ul si l-am rugat pe tipul de acolo sa o chinuie si sa imi spuna exact ce are pt ca auzeam zgomotul ala si nu stiam de unde vine. Mi-a spus ca totul e ok. Dupa aia am citit pe forum ca un coleg a desfacut piulita si a scos pivotul din portfuzeta, si abia atunci a vazut ca e stricat. La fel a fost si la mine, cu masina pe roti si pe elevator nu avea pivotul joc deloc, dar cand l-am lasat liber umbla de nebun.
|
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
dondan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 25 October 08 From: oradea ![]() |
salutari.daca nu sunt uzate bucsile sau bara stabilizatoare m-ai uitate sus la iesirea din caseta de directie sunt tijele alea doua in care vin infiletate capetele de bara.
pune pe cineva sa miste volanul stanga,dreapta scurt si rapid si tu tine mana pe tijele alea. daca simti ca au joc alea sunt cu siguranta.atunci trebuie sa desfaci burdufurile de la caseta si sa le schimbi. ele au inspre capetele de la caseta doua sfere si acolo se produce uzura.si de acolo se aude bataia la gropi mici,sau la denivelari. |
--------------------
Renault Laguna 2
Laguna 2 privilege estate
2005
- BH 70 DON
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 17:22 |