curea distributie rupta in mers
![]() ![]() ![]() |
curea distributie rupta in mers
viorel230 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 1 August 06 ![]() |
|
||
--------------------
renault
ESPACE V 2.0 DCI
2019 ESPACE V 2019 2.0 DCI 160 CP
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Pai ai schimbat-o la 60k km sau in 2007?
Supapa si valva sunt sinonime. Supapele nu sunt infundate ![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
viorel230 |
![]()
|
schimbata la 60000 km.
|
--------------------
renault
ESPACE V 2.0 DCI
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
nu e mai ieftin sa o aduci la bucuresti?????
fara sa vedem motorul...ne dam doar cu presupusul.... mai bine te duci peste cei ce au facut distributia ....si le dai cu ea in cap... daca sunt dealeri reno...le faci scandal si la renault romanai....poate iese ceva... This post has been edited by b76bgaarh: 27 Jul 2009, 16:16 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Si in ce an ai facut 60k km?
b76bgaarh nimeni nu garanteaza schimbul distributiei mai mult decat minimul legal. Si in carte scrie mare ca daca masina este folosita in conditii grele toate intervalele de trebuie injumatatite. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
viorel230 |
![]()
|
in 2006 am facut 60000 km.....platforma pana in buc e 1500 ron...mecanicu mi-a cerut pana acum 500 ron manopera si 480 ron piesele...dar nu stiu ce mai urmeaza ca a gasit nu stiu ce problema la supape sau valve...
|
--------------------
renault
ESPACE V 2.0 DCI
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Hmmmm...deci ma poate pandi si pe mine o chestie din asta
![]() (Fostul proprietar "zice" ca a schimbat-o la 60k, prin 2005...la 68k am luat-o eu si are 114k acum). Daca ii dau jos capacul, pot sa vad la ea ceva semne exterioare de oboseala? |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
viorel230 |
![]()
|
nu iti dai seama....eu am facut o revizie acum vreo luna si nu mi-au zis nimic....
DECI a patit-o cineva sa-mi spuna experienta?....sau macar un link? |
--------------------
renault
ESPACE V 2.0 DCI
|
|
CataT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.089 Joined: 19 April 07 From: C o n s t a n t a ![]() |
Daca e vorba de service-ul de pe partea stanga la iesirea din Agigea spre Constanta, vizavis de peco PARTENER ROMPETROL, sa stai linistit baietii de acolo chiar isi fac treaba si sunt si cunoscatori in ale motoarelor.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / 1.6 16V
|
|
viorel230 |
![]()
|
Nu sunt aia...am patit-o ieri duminica seara.am dus-o pe o strada in stanga cum mergi spre constanta. cred ca intersectia princi[pala ..habar n-am
|
--------------------
renault
ESPACE V 2.0 DCI
|
|
zizu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 27 December 07 ![]() |
daca sa rupt cureaua sigur ai si supapele indoite si decat sa platesti platforma mai bine o repari unde este acum si mai ai bani si bere dupa
|
--------------------
renault
megane
2007 expresion 1.5 dci
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Da-le un telefon, le spui ca ok, sa inceapa treaba, dar sa faca poze cand ajung la supape. Pretul mi se pare ok, comparativ cu pretul la reprezentanta (si asta fara transport). De "regula", cand se impusca distributia, mai ai si daune colaterale...supape strambe, scaune deteriorate...asa ca pare de bun simt ce ti-a spus.
Nu am patit-o (inca), dar sunt destule poze pe forum cu ce se intampla la distriburie rupta in sarcina. |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
shoTgunu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 25 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Foarte urat sa ti se rupa distributia in sarcina, dar care ar fi cauza, o curea nu ar trebui sa fie sigura cel putin 60k km in conditii normale de utilizare.Sincer ma cam sperie treaba asta
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2003 Privilege
- Numar de numar Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Confirm si eu ca daca se rupe cureaua de distributie in mers, este imposibil sa nu se indoaie cel putin o parte din supape, mai ales la motoarele cu 4 supape/cilindru. Era cineva cu Clio 1,4/16v care patise ceva de genul si pe langa supape indoite, avea si un piston spart dupa ce lovise in supape si camera de ardere din chiulasa ciobita. Sfatul meu e sa inlocuiesti toate supapele, chiar si pe cele care se presupun a nu fi indoite.
LE: uite ce se intampla cu supapele fara sa se rupa cureaua, numai daca se decaleaza cativa dinti: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=850...dpost&p=1030442 This post has been edited by 19vik: 27 Jul 2009, 17:22 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
R19/16v |
![]()
|
Absolut toate supapele, eventual si simeringurile supapelor ca-s destul de ieftine, kitul de distributie, set de garnituri... eu cred c-a fost foarte optimista estimarea originala...
|
--------------------
DS
5H
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Si eu zic la fel.Daca manopera nu o discut,pretul per total al pieselor m-i se pare cam mic.Nu zic ca-i un lucru rau,dare totusi.Si ramane intrebarea:ce a dus la ruperea curelei?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
dl_io |
![]()
|
membru marcant Group: Members Posts: 409 Joined: 17 December 07 From: IASI ![]() |
La diesel ce s`ar strica daa se rupe cureaua ? Observ ca majoritatea de aici aveti benzina . E aceeasi chestie ? Mersi
![]() |
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Cam acelasi lucru, doar ca ai mai putine supape de inlocuit.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
likos |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 7 June 07 From: oradea ![]() |
salutare
daca ai schimbat distributia trebuia sa ai garantie 60000km iar tu ai parcurs doar 40000km. asta este valabil intr un service autorizat! |
--------------------
renault
laguna
1998 grandtour 1.6 16v concorde
- 79KW
|
|
R19/16v |
![]()
|
S-o crezi tu
![]() |
--------------------
DS
5H
|
likos |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 7 June 07 From: oradea ![]() |
nu service ul da garantia ci producatorul daca ai schimbat intr un service autorizat rar.
cu factura si deviz de lucrari demonstrezi. |
--------------------
renault
laguna
1998 grandtour 1.6 16v concorde
- 79KW
|
|
demin2609 |
![]() ![]()
|
![]() iuzar Group: Members Posts: 329 Joined: 20 December 08 From: Craiova ![]() |
la un service din Craiova.. am intrebat ce garantie am la schimbarea distributiei... si a zis 15 mii km... dar daca pleci pe usa lor si in 5 minute te intorci cu cureaua rupta nu ai nici o garantie, ca el nu are de unde sa stie daca tu nu i-ai dat dintr-a 5-a intr-a 2-a ... asa CA CAm asta e garantia noastra din service-uri!
mi-am pus distributia in fata blocului cu un amic care se pricepe si sunt mult mai increzator in ceea ce a facut el... la Redac se uitau la masina si ziceau ca ei nu stiu sa fi existat Megane cu motor de 1.8 .. ce sa mai zic de cel de 2.0 l!! |
--------------------
Renault F4P-B7-22
Mégane
éxpression [B]live high, have fun, and don t do anything stupid![/B]
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Distributie schimbata la reprezentanta la Meganul meu ... garantie 18 luni pe manopera si 4 ani sau 60.000 km pe kit... deci exista garantie...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu prea cred ca eu ca de la service renault primesti mai mult de 12 luni garantie (piesa si manopera).
Pentru initiatorul topicului: se mai intampla, nu esti nici primul nici ultimul. Daca a tinut atata, nu cred sa fi fost eroare demontaj la schimbarea ei. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
din punct de vedere legal, orice service e obligat sa-ti ofere 12luni garantie pe lucrare. Daca iei si piesele tot de la service-ul acela, garantia e tot de 12 luni am impresia. Majoritatea curelor rupte pe aici vad ca se prezinta la 1.6 16v. Poate avea cumva vreo legatura cu problema de fulie?
|
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Se rup si la k9k, insa poate avea legatura si cu fulia. De garantie asta ziceam si eu 12 luni si atat.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
19vik |
![]()
|
Nu vad ce legatura ar avea cu fulia. Eu stiu si cazuri la alte marci tot la benzinare cu 16v si fara defazor. Mai degraba, avand de antrenat 2 axe cu came, de comprimat mai multe arcuri de supape (nu stiu daca pompa de injectie de la diesel necesita acelasi efort la antrenare ca o axa cu came), plus ca motorul functioneaza la turatii mai mari, de asta cred ca cureaua oboseste mai repede si se intampla mai frecvent la astea.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Bai ce chestie cu,curelele astea,o sa ajung sa stau cu inima stransa.Oricum,viitoarea masina sigur va avea distributia pe lant!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Ru55eL |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 16 February 09 ![]() |
lantu are fiabilitatea mai proasta ca o curea ptr ca o za are fiabilitatea 0.99 , ca o transmisie cu lant sa fie fiabila trb sa aibe mai multe lanturi in paralel !
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
Decembrie 2005/ Privilege
- 1.6 16V
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Da, bine. Insa de M9R (aka 2.0 dci) cu distributia rupta nu prea am auzit. Deci statististic e mai teapan ca un F9Q sau k9k.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 20:27 |