Probleme cu volanul
![]() ![]() ![]() |
Probleme cu volanul
ricochet2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|||
CJ-27-BGM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 219 Joined: 16 September 07 From: Klausenburg ![]() |
De scartait iti scartaie deoarece volanul freaca pe carcasa care s-a dilatat de la caldura. Probabil de asta ai impresia ca nici nu merge rotund. Turatiile e normal sa iti scada cand invarti de volan deoarece iti intra in functiune servodirectia care iti consuma din puterea motorului. Sincer eu ma indoiesc ca volanul ti-ar fi oval. Nu vad cum s-ar fi ovalizat.
|
--------------------
Renault
Laguna
- CJ 27 BGM
1999 1.6 16V
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Marea mjoritate a volanelor nu sunt perfect rotunde ci un pic ovale pe orizontala...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Ok. Deci nu e cazul sa ma ingrijorez ? CJ, nu e impresie, mi-am luat punct de referinta partea de bord unde sint butoanele de la sinteza vocala. Volanul, cand invart, ajunge vizibil la distante diferite de el. Doar de curiozitate, va rog uitati-va si voi daca si la voi e la fel. Si la partea de bracat maxim, si la voi daca tineti la maxim si incercati sa bracati dincolo de limita scade puterea motorului vizibil ? Stiu ca servo consuma din motor, dar are un ambreiaj care cupleaza. Nu stiu daca la capatul cursei e firesc sa ia atat. Daca nu ajunge la capat, e ok, nici nu se simte.
This post has been edited by ricochet2: 21 Jun 2009, 10:21 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
CJ-27-BGM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 219 Joined: 16 September 07 From: Klausenburg ![]() |
La ce turatie iti scade la capatul cursei?
|
--------------------
Renault
Laguna
- CJ 27 BGM
1999 1.6 16V
|
|
ricochet2 |
![]()
|
De cand am fost si am facut testul CLIP, nu mai am incredere in instrumentarul de bord. Cred ca a fost manarit. Scade undeva pe la 600 RPM (dar oscileaza oricum). Motorul da sa se opreasca, dar rezista eroic.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
CJ-27-BGM |
![]()
|
O sa incerc si eu dupamasa si iti zic la cat imi scade mie.
|
--------------------
Renault
Laguna
- CJ 27 BGM
1999 1.6 16V
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Merci. Uita-te te rog si daca e oval. Ia punct de reper acea casuta de la sinteza vocala, cred ca e cel mai aproape reper comod de care trece volanul.
This post has been edited by ricochet2: 21 Jun 2009, 10:40 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
CJ-27-BGM |
![]()
|
Nu am sinteza vocala dar gasesc eu un reper.
|
--------------------
Renault
Laguna
- CJ 27 BGM
1999 1.6 16V
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu iti trebuie sinteza. E vorba de acea dracovenie din stanga volanului, unde poti pune si ceva maruntis. De aia vorbeam. Acolo poate fi tempomatul sau sinteza vocala. Daca nu ai, e un spatiu de depozitare maruntis.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
CJ-27-BGM |
![]()
|
La mine e pt depozitat telecomanda de la bariera de la serviciu. Maruntisul suna acolo. Vezi ca pt maruntis ai in cotiera in partea din fata. Si eu am descoperit recent.
|
--------------------
Renault
Laguna
- CJ 27 BGM
1999 1.6 16V
|
|
ricochet2 |
![]()
|
In cotiera tin cd-urile si sprayul de dat pe chedere
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
CJ-27-BGM |
![]()
|
Dar ai identificat locul de pus maruntisul din cotiera? Poate ai acces oricum la el si ti-a mai usor asa.
|
--------------------
Renault
Laguna
- CJ 27 BGM
1999 1.6 16V
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu stiu daca l-am identificat
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
CJ-27-BGM |
![]()
|
Da, intradevar volanul este putin oval. Cat despre turatie imi scade si mie cand invart de volan iar cand este virat maxim scade un pic mai tare. Cred ca e normal. Nu cred ca ai o problema.
|
--------------------
Renault
Laguna
- CJ 27 BGM
1999 1.6 16V
|
|
ricochet2 |
![]()
|
OK, merci CJ.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
Baieti ,eu cred ca ambii aveti o problema!
![]() Recomand verificarea contactelor acelui presostat. |
--------------------
n
n
-
n
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Unde e acel preostat ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
pe fundul pompei de servo
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Atunci acolo ramane.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
Nu are de ce sa ramana acolo,e destul de vizibil.Trebuie sa-l vezi doar,si poate sa-l cureti la contacte.Asta daca ai noroc.
|
--------------------
n
n
-
n
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
baieti BUNDY are perfecta dreptate. turatia creste cu 100 rot/min atunci cand se vireaza(eu am observat pe loc la viraj maxim), ca de altfel si cand dam pedale la frana.
|
--------------------
REnauLT
LAguNA
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
1.9 dCi B56, 1.9 dCi K56, ex 1.6 16v, 1.8 16v
|
|
ricochet2 |
![]()
|
La mine turatia scade cu 100 rpm. O fi montat invers
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cristicristutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 7 February 09 From: SATU-MARE ![]() |
Orice faci la masina asta creste putin turatia dar revine la loc, sau cel putin asa ii la mine.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA
1.6 16V
|
|
Johnny78 |
![]()
|
preostatul buclucas e montat pe dosul pompei de servo
se curata in fata blocului cu spray de contact |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
rico : sa vezi volanul meu.. m-am intors ieri seara, eram un pic "pilit" si mi-am amintit de volanul tau oval. Ma sui in masina, dau drumu la motor.. dau de volan.. seamana cu Terra
![]() ![]() Unde gasim si noi colac rotund - si cam cat ar fi, eventual nou..? |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
In primul rand, invarte cand nu esti pilit. Poate asa e rotund al tau.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
![]() Nu a fost doar o impresie.. chiar e oval ![]() Acum e destul de clar ca o sa caut sa-l schimb. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu e garantie ca restul sint rotunde. Sa fie asta cea mai mare problema. Stau si ma gandesc maister cum ai dat tu atatia bani pe masina ta daca are atatea probleme si are si volanul jerpelit, lipsa opritor de la usa stanga, sarit vopseaua de pe capota, etc. Mie cel putin mi-a luat fata cand mi-a vandut-o. Volanul e tip top, interiorul, era polishata, etc.
DSC00436.jpg ( Size: 411.05k ) Number of downloads: 263 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Aha... ai volan impielitat
![]() ![]() M-a interesat si ma intereseaza partea tehnica.. restul sunt chestii de finete. Stiam ca cel care o vinde nu a avut treaba cu intretinerea ei fizica, iar ce e de facut sunt chestii micute, mizilicuri, dar care ma seaca ![]() Ca si costuri pentru remedierea la astea de finete ma duce pe la 200 lei (partea de aspect). Pe partea de probleme tehnice nu e nimic grav, tot de finete. In general, precum e normal, ce e de cauciuc s-a dus/se duce in timp, de acolo si zonele umede/uleioase. Iar faptul ca avea capota ciupita chiar m-a bucurat ![]() ![]() Cat de curand rezolv si ce a mai ramas de facut la ea. Btw, am placerea sa stau sa o bibilesc eu ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
Nothing's impossible |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 08:58 |