Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Conducere Sub Influenta Alcoolului

betamax
post 8 Jul 2009, 20:25
Post #91

Membru autentic

Group: Members
From: din lumea asta, prost făcută..

Ati sarit toti la beregata juniorului... asta e, a facut-o, o sa plateasca. Dupa modul de exprimare cred ca o sa si invete ceva, daca nu, sper sa fie (numai) problema lui. Dar as vrea sa expun moralistilor aici de fata o intamplare de anul trecut: eram cu un prieten, cu masina lui (Dacia 1300, motor Alpine-Renault de 130 CP), undeva pe drumul dintre A1 si Gaiesti, seara, intuneric. Amicul mergea cam cu 100 km/h, pe drum numai noi si niste faruri in spate care se apropiau. Era un Logan care ne-a depasit lejer, cred ca avea vreo 130, dar chiar cu 2-3 m in fata vireaza brusc dreapta si ii ia fata amicului, asta franeaza violent (n-avea ABS), Loganul face cateva pendulari stanga - dreapta, se stabilizeaza si isi continua drumul. Dar prietenul se enervase, baga talpa sa-i ajunga, ca sa-i injure (cred), in fine, se opresc si aia si noi. "Aia" erau patru politisti, manga toti, si care au avut si tupeul sa-i ceara amicului actele. Amicul le da (am uitat sa spun ca era si este (inca) maior (nu de armata)). Si militienii, initial agresivi, s-au linistit cand au auzit de un eventual raport. In final nu s-a intamplat nimic.
Deci (in concluzie, cum ar veni) cum e cu judecarea aspra si, mai ales, cu dreapta masura ? Despre fapta militienilor nici macar nu s-a aflat (as putea sa dau aici numarul Loganului, dar e tardiv si inutil).

This post has been edited by betamax: 8 Jul 2009, 20:26

--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 8 Jul 2009, 21:57
Post #92

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Asta pentru ca amicul tau maior (de politie sau SRI) nu a avut sange in instalatie sa elimine de pe drumurile patriei niste pericole publice.
Politistul ala comunitar care a chemat politia de circulatie a avut mai mult sange...

Poate ar fi cazul sa-i scoti ochii amicului tau care E DE VINA (intreaba-l de complicitate la fapta...).

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
crisolro
post 9 Jul 2009, 07:24
Post #93

QUOTE(betamax @ 8 Jul 2009, 21:25)
Ati sarit toti la beregata juniorului... asta e, a facut-o, o sa plateasca. Dupa modul de exprimare cred ca o sa si invete ceva, daca nu, sper sa fie (numai) problema lui. Dar as vrea sa expun moralistilor aici de fata o intamplare de anul trecut:
   Deci (in concluzie, cum ar veni) cum e cu judecarea aspra si, mai ales, cu dreapta masura ? Despre fapta militienilor nici macar nu s-a aflat (as putea sa dau aici numarul Loganului, dar e tardiv si inutil).
*

prietenul tau este la fel de vinovat ca aia, el cum sta cu dreapta masura? dar tu? daca aia faceau una si mai groasa dupa ce au plecat de acolo? poate in locul prietenului tau se afla la volan cineva mai slab de inger .... cu un apel la 112 facea un mare serviciu omenirii

ce bine ar fi ca initiatorul topicului sa fie sincer (mai ales ca-l compatimesti tu si speri ca va invata ceva) sa recunoasca ca nu e la prima "abatere" ... asa e, sunt eu mai carcotas ... da' parca nu pot sa ced ca e prima data cand se urca beat la volan ... e culmea! ce ghinion pe el: se imbata muci si se urca la volan beat pt. prima oara si e prins radmasa.gif ... asta e, acum l-au prins ... a mai facut el si altele, mai toti facem (mai fortam un galben , mai depasim viteza etc.) dar pt mine un lucru e sfant: fara bautura la volan si nici nu ma urc in masina daca conduce cineva care a baut ca ma simt la fel de "criminal"

cu alte cuvinte, baiatul ala a mai condus baut, facem pariu? icon_mrgreen.gif

This post has been edited by crisolro: 9 Jul 2009, 07:33

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
klaus
post 9 Jul 2009, 08:43
Post #94

步步

QUOTE(crisolro @ 9 Jul 2009, 08:24)
prietenul tau este la fel de vinovat ca aia, el cum sta cu dreapta masura? dar tu? daca aia faceau una si mai groasa dupa ce au plecat de acolo? poate in locul prietenului tau se afla la volan cineva mai slab de inger .... cu un apel la 112 facea un mare serviciu omenirii
*

E pai cum, intotdeauna sunt altii de vina...
Dar el, care era de fata si care avea obligatia cetateneasca sa ii reclame nu e de vina, numai altii care habar nu aveau de problema.
Iar maiorul lu' peste prajit, care are ca sarcina permanenta de servici mentinerea ordinii publice a tacut mormant. El nu e de vina, e aparatorul patriei, e cetateanul model. Si apropo, in afara de MAPN militarizate mai sunt doar serviciile secrete... Deci astia ne apara pe noi. Buni angajati are SRI-ul.
Ce sa spun, cata scarba ma cuprinde.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
vijelie
post 9 Jul 2009, 09:11
Post #95

membru violet

Probabil ca dl maior era mai matol ca niciodata. icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
brigada_diverse
post 9 Jul 2009, 09:15
Post #96

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

daca tot sustine omul sus si tare ca nu a facut o greseala majora...atunci sa ii anuleze permisul+ ce mai e necesar sa il aduca cu picioarele pe pamant...
daca a pricepul greseala, sa stea doar 90 de zile fara permis si cu o amenda consistenta...

MAERSK sau care imi spuneai ca sub 0,8 nu iti face nimic

citeste bre legea. scrie peste 0,8 ca faci parnaie...
iar 0,8nu e peste 0,8....

0,8<=0,8 (adevarat)
0,8>0,8 FALS(adica nu e peste 0,8)
daca legea e facuta cu susu in jos si se aplica altfel nu e treaba mea, dar matematic 0,8 nu e mai mare ca 0,8

This post has been edited by brigada_diverse: 9 Jul 2009, 09:18

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
C a t a l i n
post 9 Jul 2009, 09:22
Post #97

Legea e în regulă. Exprimarea ta e aiurea.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
logan1.5dci
post 9 Jul 2009, 09:44
Post #98

Nu Există Informații

From: Dobrogea

Fapta este foarte grava prin ce se poate intampla, daca s-a intamplat sa accidenteze pe cineva da, consider buna masura puscariei, dar daca doar a fost prins (atentie si dovedit fara cale de confuzii si abuzuri ale unor politisti zelosi) fara sa sufere nimeni nimic, legea este prea dura. Pentru ce sa bagi un om la puscarie (mai ales un tanar, caruia ii poti distruge viitorul) cand ai putea sa-i interzici permisul pe o perioada suficient de mare sa realizeze ce a facut. (15-20-30 de ani, sau cat se considera necesar)

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații Nu Există Informații
+
C a t a l i n
post 9 Jul 2009, 09:46
Post #99

Pentru ce? Pentru că cel care s-a suit băut, o va mai face cu siguranță, cu sau fără permis în buzunar.

--------------------
- - -
+
vijelie
post 9 Jul 2009, 09:55
Post #100

membru violet

Hai, mai, fiti realisti, ati vazut voi pe cineva la mititica doar fiindca a fost depistat matol la volan la un simplu control?

--------------------
+
logan1.5dci
post 9 Jul 2009, 10:02
Post #101

Nu Există Informații

From: Dobrogea

Eu nu am cunostinte acolo tongue.gif , nici o evidenta.

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații Nu Există Informații
+
klaus
post 9 Jul 2009, 10:17
Post #102

步步

Pentru toate exista un inceput 04.gif

--------------------
+
DannyY
post 9 Jul 2009, 10:23
Post #103

Marele plictisit

logan1.5dci
Considera alcoolul la volan ca fiind un act voit. In conditiile in care stii ca n-ai voie, ai posibilitatea si obligatia sa alegi numai una dintre ele, dar le faci pe ambele si esti prins... asta e. Se ia ceaslovul si se citeste. popa.gif Unde e duritatea?

vijelie:
Am vazut ca se intocmesc dosare penale. Mie imi ajunge.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E - 0T04``` 2004/2015/2019
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
vijelie
post 9 Jul 2009, 10:25
Post #104

membru violet

Eu vorbeam de detentia propriu-zis, un dosar penal se poate finaliza inclusiv cu amenda penala.
LE Da, dosarele se deschid. Dar se mai si inchid. wink.gif

This post has been edited by vijelie: 9 Jul 2009, 10:25

--------------------
+
crisolro
post 9 Jul 2009, 10:25
Post #105

QUOTE(logan1.5dci @ 9 Jul 2009, 11:02)
Eu nu am cunostinte acolo  tongue.gif , nici o evidenta.
*

dar se intocmesc dosare penale (astea se bifeza in cazier, right?), pt. ca in cel mai rau caz se da "cu suspendare" ... si sa vezi tu cand ai una "cu suspendare" cum ti-e frica sa mai iesi si cu bicicleta pe strada nu cumva sa zgarii vreo baba cu vreo spita

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
Madriann
post 9 Jul 2009, 11:26
Post #106

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(MAERSK @ 9 Jul 2009, 09:46)
Pentru ce? Pentru că cel care s-a suit băut, o va mai face cu siguranță, cu sau fără permis în buzunar.
*

Nu poti aplica legea pe ideea asta, ca "o va mai face cu siguranta"...nu e corect!
Eu cred ca legea e foarte bine gandita:
- o singura data: amenda penala, anularea permisului + alte restrictii timp de 2-3 ani;
- a doua oara: inchisoare cu suspendare, daca nu au fost alte consecinte grave ale gestului;
Daca cineva "insista" sa o faca si a treia oara, chiar nu vad acel judecator care sa nu dispuna inchisoarea cu executare.

QUOTE(vijelie @ 9 Jul 2009, 09:55)
Hai, mai, fiti realisti, ati vazut voi pe cineva la mititica doar fiindca a fost depistat matol la volan la un simplu control?
*

Eu nu...dar stiu pe cineva care a primit 2 ani cu suspendare pentru a doua greseala. Si asta...cu chiu cu vai...Bine ca s-a oprit smile.gif.

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
gliding.flight
post 9 Jul 2009, 13:12
Post #107

Membru incepator

QUOTE(betamax @ 8 Jul 2009, 20:25)
"Aia" erau patru politisti, manga toti, si care au avut si tupeul sa-i ceara amicului actele. Amicul le da (am uitat sa spun ca era si este (inca) maior (nu de armata)). Si militienii, initial agresivi, s-au linistit cand au auzit de un eventual raport. In final nu s-a intamplat nimic.

*

mai si precizezi functia amicului tau..... wacko.gif laugh.gif

ce importanta avea motorizarea masinii, cu cei 4 indivizi din logan? sleep.gif

--------------------
Planor IS-28-B2 / Nissan Qashqai 4WD - YR-367 2012
+
DannyY
post 9 Jul 2009, 14:22
Post #108

Marele plictisit

Motorizarea justifica nervii maiorului jenat de un Logan care l-a depasit cam "in scurt" in timp ce conducea Dacia 1300 fara ABS cu viteza neregulamentara.
Functia justifica "iertarea divina" pe care le-a acordat-o pacatosilor, probabil ca sa nu ia ceva scatoalce... Ma intreb care pe care a iertat acolo....

Ca veni vorba, ce motor era ala? Ca eu n-am gasit nici unul de 130 CP la Alpine? Era unul de 138, parca R 16 TS ...

--------------------
+
mihai24
post 10 Jul 2009, 18:13
Post #109

Membru autentic

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2009/07...-pe-capota.html

Deci eu nu inteleg, pentru ce pana masii ia facut soferului dosar? Cititi si comentariile de mai jos va rog

--------------------
volvo s60 2.0T - sv-09-gkf 2002
+
brigada_diverse
post 12 Jul 2009, 09:33
Post #110

Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D

From: Constanta

dupa cercetari se incepe urmarirea penala sau dosarul se va inchide.
probabil dosarul penal va fi inchis.

--------------------
Dacia ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI
Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST!
+
adi_ar
post 12 Jul 2009, 09:45
Post #111

Membru autentic si conservator

From: Arad

Conform art.184 Cod Penal, vatamarea constituie fapta penala!
Daca necesita mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale si daca se depune plangere penala impotriva faptuitorilui in temen de 60 zile sau fara alte demersuri daca vatamarea necesita peste 60 zile de ingrijiri medicale se incepe urmarirea penala.
Stabilirea vinovatiei in cauza este alta poveste! In functie de probele administrate si conditii, se incepe sau nu urmarirea penala!
Dosarul penal se intocmeste (sau nu) pentru ca asa este legea, adica exista fapte cu atributul de "penale" - la propriu, nu pentru ca politistul este sau nu este prost! Documentati-va si incercati sa intelegeti inainte de a face afirmatii!
Dealtfel si raspunsul din subsolul articolului subliniaza acelasi lucru.

LE
Am corectat numarul de zile de ingrijiri. BZN are dreptate mai jos!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
BZN
post 12 Jul 2009, 09:51
Post #112

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Ba chiar de la mai mult de (doar) zece zile de ingrijiri medicale se poate incepe urmarirea penala...

This post has been edited by BZN: 12 Jul 2009, 09:52

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 - AGXXMAV / AGXXVAB .
+
adi_ar
post 12 Jul 2009, 09:57
Post #113

Membru autentic si conservator

From: Arad

Ai dreptate, am corectat!

As mai adauga ca situatia este aceeasi pentru orice fel de vatamare, cu sau fara intentie, nu numai in legatura cu accidente de circulatie!!!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
betamax
post 12 Jul 2009, 18:42
Post #114

Membru autentic

From: din lumea asta, prost făcută..

QUOTE(gliding.flight @ 9 Jul 2009, 13:12)
mai si precizezi functia amicului tau.....  wacko.gif  laugh.gif

ce importanta avea motorizarea masinii, cu cei 4 indivizi din logan?  sleep.gif
*

Am vrut sa sugerez ca avea un motor semnificativ mai puternic decat Loganul si totusi mergea mai calm, dar se vede ca treaba ca e greu pentru unii.

Complicitate la contraventie ? Da' ce, au baut impreuna ? Sau le-a dat masina lui? Bati campii profesional (adica temeinic).

Si pentru un alt umblator pe ogor: 100 km/h este viteza regulamentara pe un DN in afara localitatii iar lipsa ABS-ului este de asemenea regulamentara.

In final, definitiv pentru mine, pentru toti moralistii care au postat aici:
Ideea pe care voiam sa o subliniez aici era aceea ca tocmai cei pusi sa aplice legea (vezi si cazul judecatoarei bete surprinsa la volan, dat la la TV) o incalca cel mai des si mai grav. Dar probabil am fost prea aluziv in exprimare ca sa pot fi inteles de catre toti. Acum sper ca am fost mai clar, ca sa mai si desenez nu mai am chef. Scuze tuturor si promit ca nu mai fac, ca poate voi fi si eu considerat complice la Caritas sau FNI, pentru ca am banuit ca nu e in regula si n-am muscat (un cetatean model ar fi trebuit sa informeze populatia).

Bye.

This post has been edited by betamax: 12 Jul 2009, 18:44

--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
+
C a t a l i n
post 12 Jul 2009, 18:45
Post #115

Eu zic să te mai informezi cu privire la limitele de viteză valabile în România...

--------------------
- - -
+
gliding.flight
post 12 Jul 2009, 19:36
Post #116

Membru incepator

QUOTE(betamax @ 12 Jul 2009, 18:42)
Am vrut sa sugerez ca avea un motor semnificativ mai puternic decat Loganul si totusi mergea mai calm, dar se vede ca treaba ca e greu pentru unii.

Complicitate la contraventie ? Da' ce, au baut impreuna ? Sau le-a dat masina lui? Bati campii profesional (adica temeinic).
...................................................
Bye.
*

Nu inteleg de ce "faci" pe victima acum, cand lucrurile sunt cat se poate de clare.

N-ai inteles ideea principala. Amicul tau, mai ales prin functia pe care o are, sau tu ca un cetatean responsabil si frustrat (din cale-afara) trebuia sa suni la 112 sa reclami evenimentul in care ai fost implicat. Ce se intampla mai departe e alta poveste.....

Ca unii sau altii din sistem incalca legea, ne e clar tuturor, si daca toti sunt ca Amicul Maior - "lasa-ma sa te las", atunci nu mai e nimic de facut.

Revenind la topic (ca tot ai vrut sa expui un exemplu) Politistul Comunitar si-a facut datoria exact cum trebuia. Punct.

Si in final... tot n-are nicio legatura motorizarea masinii smile.gif dar poate totusi faci un efort si desenezi.

--------------------
Planor IS-28-B2 / Nissan Qashqai 4WD - YR-367 2012
+
marksman
post 12 Jul 2009, 20:03
Post #117

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(betamax @ 12 Jul 2009, 18:42)

Si pentru un alt umblator pe ogor: 100 km/h este viteza regulamentara pe un DN in afara localitatii [...]

Daca DN-ul e in acelasi timp E

QUOTE(MAERSK @ 12 Jul 2009, 18:45)
Eu zic să te mai informezi cu privire la limitele de viteză valabile în România...

50,90 (+10 in cazul E) ,120

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
User is online!Galerie FotoPM
+
xcss
post 12 Jul 2009, 20:28
Post #118

Born to Be Epic

QUOTE(Illusi0n @ 12 Jul 2009, 20:03)
[..] ,120 [..]
*

130...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
DannyY
post 12 Jul 2009, 20:57
Post #119

Marele plictisit

Sunt sigur ca poteca dintre A1 si Gaesti e un drum national european...

--------------------
+
C a t a l i n
post 12 Jul 2009, 20:59
Post #120

Oricum, afirmația
QUOTE(betamax @ 12 Jul 2009, 19:42)
...100 km/h este viteza regulamentara pe un DN in afara localitatii...
*

e FALSĂ.

--------------------
- - -
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 08:40
Dacia