Scapat de scartait usa, Sint exasperat
![]() ![]() ![]() |
Scapat de scartait usa, Sint exasperat
lag_ph |
![]()
|
||
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Got it. Teoretic asa m-am gandit si eu, dar practica ma doboara.
1. Nu pot da fata jos, din cauza manerului (clantei) de care deschid usa. Nu stiu cum e prins dedesubt. 2. * pe portiera e groaznic de ajuns. Va trebui sa desfac si amortizorul de zgomot de pe usa si sa speram ca pot sa bag mana prin fantele de tabla (si sa o si pot trage ulterior inapoi) si sa pot fixa opritorul. La ce noroc am, mira-m-as. 2. tot *. pe scheletul masinii (adica caroserie) e greu de pus inapoi, pentru ca nu te lasa arcurile opritorului. Cei din fabrica precis au alt procedeu, ori scule speciale. 3. ca 3., dar 4. e crunt. Urati-mi bafta. Si mai ales sfaturi daca stiti cum dezgat clanta de mecanismul de dedesubt. 10 Jul 2009, 14:31: QUOTE(Johnny78 @ 10 Jul 2009, 14:15) Am incercat sa fac asta, dar nu ajunge spray, vaselina, silicon, sau ce vrei tu, la incheieturi, cum trebuie. This post has been edited by ricochet2: 10 Jul 2009, 13:31 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
roaga pe cineva cu mana mai subtire...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Asa greu e ? N-am pe cine sa rog. Trebuie sa fac ori eu, ori la service.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 876 Joined: 30 October 07 ![]() |
La mine dupa inlocuirea broastei la usa sofer m-am pricopsit cu un greier la perechea geam-culisa.Doar pe drumuri denivelate.Cum rezolv?
|
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
- nr. de Bacau
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Iti recomand un spray sau burete imbibat in silicon. Totul e sa gasesti unde scartaie. Pe mine ma scot din sarite. De obicei scartaie cauciuc pe plastic.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
strangi un pic macaraua si gresezi bine
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Poze cu tija (opritor) 2 timpi - la portiera.
Scuze pentru calitatea slaba... sper sa se inteleaga.10072009.jpg ( Size: 397.69k ) Number of downloads: 372 10072009_001_.jpg ( Size: 401.6k ) Number of downloads: 412 10072009_002_.jpg ( Size: 401.04k ) Number of downloads: 399 10072009_003_.jpg ( Size: 399.76k ) Number of downloads: 377 10072009_004_.jpg ( Size: 400.84k ) Number of downloads: 363 10072009_005_.jpg ( Size: 385.84k ) Number of downloads: 116 |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Merci. In veci nu o sa pot unge angrenajul ala. Stau si ma intreb si cum o sa-l prind, intinazand arcurile alea. Ma gandesc cat o fi unul nou. Ce cod are opritorul ? Poti sa te uiti, te rog ?
This post has been edited by ricochet2: 13 Jul 2009, 13:27 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
cauta o pompa de vaselina, bag-o acolo si da-i 2 sprituri, se va unge vrand-nevrand...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Johnny, nu as face asta, din 2 motive:
-in primul rand, ar curge prin toata usa si nu-mi place sa o stiu murdara pe acolo. -nu ar tine decat foarte putin, apoi iar ar scartai. Cum tija se si misca, stau si ma intreb daca nu s-a desurubat vreunul din cele 2 suruburi care sint prinse de portiera. Oricum, nu pot scoate fata de usa, din cauza clantei de care trag ca sa deschid usa. Sugestii ? |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Fata de usa se sustine in zona manerului de deschidere printr-o rama de plastic
Daca o scoti, cu grija evident, vei putea da afara si fata de usa |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Stiu rama, dar ea face corp cu usa, sau cu fata de usa ? Oricum, o sa ma uit.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
djp3k05 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 10 May 08 From: Bucuresti ![]() |
ricochet2 ai nevoie de ajutor? eu am desfacut toate fetele de usa, deci am experienta. nu m-am gandit sa fac poze, poate te ajuta mai mult.
rama de plastic este prinsa in patru cleme, doua sus si doua jos. cu o surubelnita lata si subtire, o bagi intre plastic si materialul textil de pe usa si impingi (clemele sunt spre extremitati si ideal ar fi sa reusesti sa impingi in ele, ca sa declupleze mai usor). Rama prinde fata de usa cu usa. Greu de explicat fara poze, sper ca ai inteles. |
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Partial, dj si in special datorita faptului ca acea clanta de care prindem e fixata de o rama si nu stiu daca iese rama cu tot cu clanta, sau trebuie desprinsa doar de rama. Adica rama ramane pe usa sau ramane pe fata ? Oricum, o sa ma chinui, sa vad. Mi-e tare groaza, pentru ca, dupa cum spuneam de nenumarate ori, pentru masinile sint tare fragile in general si sint facute pentru a nu fi desfacute. Mi-e frica sa nu zgarai ceva sau mai rau, sa nu rup. Cam am ghinion la chestiile astea. Daca ma port foarte finut, nu reusesc cu duhul blandetii. Cum fortez putin, pac. De parca m-ar astepta. Dar nu ma las.
Dj, merci de oferta de ajutor, dar sint din Timisoara. Nu stiu daca si tu esti de aici. This post has been edited by ricochet2: 13 Jul 2009, 19:36 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
djp3k05 |
![]()
|
Manerul de care tragi (si plasticul negru care se vede sub maner)- ramane pe usa. Rama de plastic se da jos ca sa scoti fata. Eu am tras fara frica, a trosnit si a iesit. Cu placere, eu sunt din Bucuresti.
13 Jul 2009, 21:48: am gasit o poza si am incercuit rama de plastic care se scoate, restul ramane pe usa. vei mai avea o problema cu siguranta de la usa (butonasul care se ridica cand deschizi usile). Nu vei putea da fata jos fara sa il scoti. si nu e simplu daca nu ai mai facut sau vazut. daca vrei detalii, sa imi zici. This post has been edited by djp3k05: 13 Jul 2009, 20:48 Attached thumbnail(s) maner.jpg ( Size: 144.88k ) Number of downloads: 145 |
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Ia sa trag si eu fara frica. Sa vad cum va trosni si va iesi pe bucati.
![]() Iar referitor la acel butonas, AOLEU ! Eu am mai avut o berlina inainte de acest break pe care il am acum si berlina avea fata de usa sparta. Am cumparat o fata de la un individ care dezmembra si ala mi-a demontat fata veche in 2 minute. Nu ar fi o idee rea sa ma duc la el, dar e un om ocupat, vinde-cumpara, invarte tot felul si nu cred ca o sa aiba timp sa imi arate. This post has been edited by ricochet2: 13 Jul 2009, 21:18 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
tu nu ai butonul de pe usa, rico. djp3k05 se refera la siguranta pentru blocarea usii din interior, dar la tine nu exista asa ceva
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Ce bine
![]() This post has been edited by ricochet2: 14 Jul 2009, 12:24 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
djp3k05 |
![]()
|
aha, deci ph2 nu are pe fata siguranta pentru blocarea usii din interior. vroiam sa cumpar 4 fete de usa de pe ph2 sa pun pe ph1.
nu e asa greu de scos siguranta, eu m-am prins singur cum se face. daca vrei, iti fac o poza in weekend ca sa iti arat pe ce trebuie sa apesi ca sa scoti butonasul. eu la reasamblare am avut o mica problema. pe fata, am incercat sa fixez butonasul si nu intra cat trebuie (numai cu usa inchisa se lasa la nivel). asa ca am apasat mai tare de nervi si s-a rupt suportul de plastic al butonasului. am rezolvat cu poxipol. la usile din spate a fost diferit, butonasul se lasa cat trebui si cu usa deschisa si asta m-a indus in eroare. deci e relativ simplu daca studiezi sitemul, are o logica. Johnny78 ai un pm. |
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Daca ai un pic de rabdare, o sa am eu niste fete de usi in curand
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
djp3k05 |
![]()
|
sunt berbec, dar stau foarte bine cu rabdarea. asa ca astept. ms
|
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Daca o sa rup ceva la fata de usa, incercand sa o dau jos, o sa fiu si eu berbec.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
djp3k05 |
![]()
|
nu ai ce sa rupi, inafara de rama de plastic. mai ai niste cleme din plastic lipite pe interiorul fetei care se prind de corpul usii. in cel mai rau caz se pot dezlipii acele cleme de pe fata usii, eu asa am patit, dar am rezolvat tot cu poxipol.
|
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Garantia poxipol... Mi-e teama sa nu se rupa clemele. Si mai ales, specialitatea casei in cazul meu. Sa scot usa pe jumatate si sa ramana intepenita in pozitia aia. Nici la deal, nici la vale.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Rico, nu le scoti cu ranga. Le scoti cu cea mai fina surubelnita din dotare.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
OK, sefu
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
spor!!!
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Merci. Cea mai mare problema e ca nu stiu unde sa ma duc sa fac operatiunea asta, departe de gura casca si de caldura.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
pizzaroo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 24 March 09 ![]() |
Rico ....fratele meu, mam plictisit citind topicul asta ... fa nene cum tiau zis baietii ...o surubelnita medie cit mai lata bago in partea laterala st sau dr nu conteaza imvirteo o sa faca clic si gata nuti face griji acum 3 zile am facut treaba asta asa ca dont wory
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by pizzaroo: 15 Jul 2009, 19:01 |
--------------------
Renault
Laguna 1
96 1800cc
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th August 2025 - 10:13 |