Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ajutor sfat achizitie renault megane 2007

Randy15
post 29 May 2009, 03:39
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Sunt foarte hotarat sa achizitionez o masina astfel ca nustiu cum s-a nimerit dar m-am hotarat la un renault megane.Ma gandesc sa cumpar o masina cu putini ani vechime si km cat mai putini,cu un motor decent al consum in oras mai ales.
am gasit:
RENAULT MEGANE BERLINA 1,5 DCI 105CP an 2007 octombrie euro 4 cutie 6+1 servodirectie climatronic pilot automat senzori ploaie/lumina model privilege abs esp 43.000 km 7600 euro negociabil
Tipul spune ca este al 2 lea propietar(primul a avut nevoie de bani a fost luata in leasing si a achitat leasingul dupa care a cumparat-o actualul propietar)
El a cumparat-o la 35.000 km si a zis ca i-a verificat la service renault.
Am urmatoarele intrebari:

1.Ce parere aveti de pret?(o prima parere)
2.Cate revizii ar fi trebuit facute pana acum si la cati km?
3.Care ar fi urmatoarea revizie?(si un pret estimativ al reviziei urmatoare)
4.Doresc sa ii fac un test masinii:vreau sa verific si eu daca km sunt reali daca a fost lovita(el zice ca el n-a lovit-o si nu stie daca a avut vreun eveniment rutier la fostul propietar)si ce piese ar trebui schimbate in viitorul apropiat.Ce ar trebui sa verific la ea?(daca se poate sa-mi spuneti exact...verificare asta asta asta)
5.cam care ar fi consumul real al masinii(propietarul spune ca consuma sub 4l/100 afisat pe computerul de bord in treapta a6a la viteza de 120 km.Ma intereseaza un consum urban(cu trafic aglomeratie ca de bucuresti si unul extraurban cu viteza normala 90 100 130...)
6.Am inteles ca kilometrajul se poate reseta(se umbla in computerul de bord sau ceva de genu)si se poate da la cati km se doreste.Este reala treaba asta?Daca da lasa si urme?Ca sa stiu sa ma uit la masina inainte s-o cumpar.
7.Garantie cam cat ar trebui sa mai aibe masina daca este fabricata in octombrie 07?
8.Daca e al 2 lea propietar si ...vrea sa vanda masina...ce l-ar putea nemultumi la ea?(care sunt punctele slabe)ca nu vreau sa fac vreo miscare gresita si sa-mi para rau.
9.Care ar fi intrebarile de baza pe care ar trebui sa i le pun propietarului actual?(am vazut ca conteaza unde a facut reviziile ce piese s-au schimbat si astea din ce am citit se scriu undeva...)
10.Daca as fi 100% hotarat sa o cumpar,Ce ar trebui sa mai stiu legat de istoria masinii(de exemplu ce ulei a folosit,daca a inceput sa-i trosneasca volanul ca am citit pe forum aici ca se intampla la unele masini)
11.Va rog foarte mult sa-mi raspundeti abordand subiectul cu 1. 2. 3. ca sunt cam capiu in ultima perioada.
12.Va dau voie sa radeti de mine,sunt incepator si nu stiu mai nimic despre masini.
Sper sa stiu sa mai intru inapoi pe topic sa vad ce mi-ati scris:-s

--------------------
renault 18 1985
ym bog15dan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Master01
post 29 May 2009, 03:59
Post #2

Membru autentic

From: Suceava

1. pret ok la vechimea de 2 ani
2. schimb ulei la fiecare 15000km pe cartea de service scrie, daca o are, sa o ceri.
3. schimb ulei, vreo 2oo-300 ron. Urmeaza revizia de 60000km cand trebuie schimbata distributia(asta costa bine peste 1000-1500ron).
4. verifica la reprezentanta, au computer ce spune multe, inclusiv istoricul reparatiilor la masina. Aici detalii cu piese ce se schimba ti se va spune de catre mecanici doar.
5.Sub 4l/100km nu cred. Cauta pe forum, este afisat consumul specific.
6. Orice resetare lasa urme, la reprezentanta poti afla daca a facut vreo magarie.

--------------------
RENAULT MEGANE SCENIC - Nr. de SV 2005/1598 cmc 1,6 16 V
Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie.
+
Randy15
post 29 May 2009, 04:03
Post #3

Membru incepator

la alte puncte din ce am scris eu mai sus ma poti ajuta?
Merci mult pentru ajutor,esti primu de la care aflu ceva de care am nevoie f urgenta si pentru raspunsul exact la obiect.

--------------------
renault 18 1985
ym bog15dan
+
Solon
post 29 May 2009, 06:36
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

7.In mod normal 2 ani. Intreaba proprietarul ca poate a platit garantie pentru 4 ani.
8.Poate nu-i place ca nu e VW. Daca masina e ok ce te intereseaza ce ganduri are celalalt?
9.Orice intrebare, oricat de tampita este foarte buna. Nu stii niciodata peste ce dai.
10. Vezi daca a fost pocnita nasol. In rest, orice piesa se schimba.

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Lucian BLK
post 29 May 2009, 06:41
Post #5

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

Salut si bine ai venit!
Coincidenta face ca eu tocmai mi-am luat, saptamana trecuta, un bicorp 1.6 16V din 12.2007 cu 17.000 km la bord!
Voi incerca sa-ti raspund la cateva din intrebarile tale.

1. Pretul e ok.
2. Fiind disel reviziile se fac la 10.000 km.
3. Urmatoare revizie e la 50.000 km.
4. Eu zic sa mergi cu seria de caroserie (o ai afisata in parbriz, in stanga) la orice dealer Renault.
5. Consumul, daca mergi linistit, e cel dat de catre constructor.
6. Sigur ca se poate aranja kilometrajul. Daca lase si urme ... nu stiu. Oricum, daca mergi cu seria de caroserie la un dealer te poate ajuta si in privinta asta.
7. Garantia, in mod normal, este de 2 ani dar e posibil sa aiba garantie extinsa, cine stie ...
8. Diverse, bani, probleme tehnice ... gasesti pe forum.
9. Daca vei merge la dealer, cum ti-am recomandat la punctul 4, nu vei avea intrebari suplimentare. Vei afla mai mult decat crezi.
10. Vezi punctul 9.
11. OK, asa am facut.
12. OK, nu e cazul. Sunt altele de care se poate rade ...

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
catal1n2000
post 29 May 2009, 08:53
Post #6

Membru autentic

Eu am acelasi tip de motor si masina este tot din 2007, acum am 33.000 km. In general sunt multumit de motor si de confortul interior pe care il confera. Pana acum nu am avut probleme majore.
1. Pretul mi se pare OK.
2. revizii din 10 in 10 K ar trebui scrise in cartea masinii. Nici o revizie nu a costat mai mult de 1000 RON pana acum. 980 de ron a fost cand am schimbat placutele de frana, in rest cam 600-700 ron.
5. Consum in Bucuresti mers la servici dimineata si intors seara(deci maxima aglomeratie) 9,5 %. Consum pe autostrada: la 100 kmh - 4% ; la 120 kmh 5%, la 150kmh 7%.
7. Garantie 2 ani.
10. Inainte de a o cumpara uite-te atent in zona motorului, turbinei sa nu aiba scapari de ulei si alte nebunii. Stiu persoane care au patit-o. Vezi de asemenea sa nu scoata fum.

--------------------
Toyota Auris 1,33 VVTI 2010
+
shoTgunu
post 29 May 2009, 08:57
Post #7

Membru autentic

Ar fi bine sa o scoti si la o tura in oras.Sa nu uiti sa iei si un prieten cu tine care se pricepe la masini.Asa poti vedea cum se comporta in mers, daca are probleme cu bucsele pivotii capetele de bara, bieletele, daca ii trosneste volanul etc.Sa o scoti pe autostrada sa vezi cum se comporta la ceva viteza, daca scoate vreun sunt ciudat, daca uruie motorul etc.
Greierasii ii poti ignora icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16V - Numar de numar 2003 Privilege
Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
+
aleksanders
post 29 May 2009, 09:06
Post #8

.

From: ...

mie imi pare extrem de mic pretul - ia seria de pe sasiu si verifica la un dealer renault daca masina a fost lovita - cat despre 2 propietari in 2 ani- e cam dubios - bafta

--------------------
. . - . .
....
+
Adrian00
post 29 May 2009, 09:12
Post #9

....................

From: Alba

Intradevar e cam mic pretul pentru ce dotari si ce motor are.

Vezi sa nu aiba vreun "defect" ascuns! unsure.gif

This post has been edited by Adrian00: 29 May 2009, 09:12

--------------------
Audi A4 B6 2001 1.9 TDI
+
shoTgunu
post 29 May 2009, 09:28
Post #10

Membru autentic

O duci in servis reno si iti spun baietii tot ce vrei sa stii, orice nuanta de culoare care nu e in concordanta cu culoarea masinii, ti-o pun pe rampa si se uita sub ea sa vada orice urma de sasiu indreptat etc.
Bafta

--------------------
+
Hack
post 29 May 2009, 09:44
Post #11

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Nu inteleg cum pot spune uni ca pretul ala e bun...pretul e suspect de bun, in nici 2 ani pretul masinii a scazut la jumatate? blink.gif

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
b76bgaarh
post 29 May 2009, 09:49
Post #12

Membru autentic

prea mic......pretul

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
shoTgunu
post 29 May 2009, 09:56
Post #13

Membru autentic

Mic...nemic blush.gif ...daca masina o duce in service si iese bine la teste...asta e...bafta lui si sa o stapaneasca sanatos.

--------------------
+
qwertyuiop
post 29 May 2009, 11:34
Post #14

Membru autentic

From: Buc

poti sa verifici km si data ultimei revizii in cartea masinii , legat de pret uitate pe autovit si compara preturile la acelasi nivel de echipare , pt ca masina noua a costat aprox 17000 si in 2 ani a scazut aproape 10000 e cam dubios .. puneo pe o rampa si uitete dedesupt cu cineva care se pricepe sa vezi daca a fost lovita rau , in rest daca totul iese bine e un pret f bun

--------------------
- - -
+
Danezu
post 29 May 2009, 13:00
Post #15

un fost proprietar de megan.....

Nu bag mana in foc,dar la banii aia cam miroase a dauna totala si reparata smile.gif
O fi foamea mare in perioada asta,dar nici chiar sa scada 10.000 euro in 2 ani,sa fim seriosi!

This post has been edited by Danezu: 29 May 2009, 13:01

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
Randy15
post 29 May 2009, 13:33
Post #16

Membru incepator

solon-merci pt raspunsuri
lucian BLK- merci pt raspunsuri
catal1n2000- legat de punctul 5 mi se pare exagerat consumul de 9.5 in oras,merci pt indicatiile de la punctul 10.
shoTgunu-merci pt raspunsuri
aleksanders-tocmai d-aia am si abordat subiectul de 2 propietari in 2 ani...
qwertyuiop- pe autovit am gasit masina,e singura cu 6 trepte mai ieftina si cu km relativ putini.La uniii pe criza asta le-a ajuns foamea in gat si vand masini si alte chestii doar ca sa faca rost de bani,nu trebuie neaparat sa fie lovita si cu bube,oricum o verific la sange inainte s-o cumpar.
Danezu -probabil ca te simti ofensat pentru ca tu poate ti-ai cumparat megane nou si ai dat 17 mii p ea...eu nu vreau sa fac ca tine k dupa ce am cumparat-o si am iesit cu ea dupa poarta dealer-ului nu mai valoreaza cat am dat pe ea...am preferat s-o iau cu cativa ani vechime si sa plusez la dotari..oricum am buget la maxim 8000 euro.Si sunt destul de serios in privinta pretului,daca stai sa cauti gasesti ieftin si fara defecte...nu tot ce e ieftin e si prost.

--------------------
renault 18 1985
ym bog15dan
+
ren.owner
post 29 May 2009, 13:34
Post #17

Membru incepator

nu e cumva aceasta masina?
http://www2.autovit.ro/vs2cautaauto.php?ca...am=48&offset=15
prima de jos

This post has been edited by ren.owner: 29 May 2009, 13:38

--------------------
Renault Symbol 1.5 dci 2005
+
Randy15
post 29 May 2009, 13:41
Post #18

Membru incepator

ren.owner-aia e da` eu dau altfel cautarea si-mi apar doar 3(selectez cutie manuala 6+1)

--------------------
renault 18 1985
ym bog15dan
+
Ryk
post 29 May 2009, 13:48
Post #19

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

nu trebuie neaparat sa fie dauna totala daca e ieftina. In perioada asta cu cat dai o masina cu pretul corect cu atat mai mult stai cu ea. Poate omul nu vrea sa stea x luni pana o vinde. Cel mai bine du-te la service cu ea sa ii faca toate testele si gata. Daca o va da la intors proprietarul sau te cam amana cu testele, orienteaza-te la alta.

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
shoTgunu
post 29 May 2009, 13:52
Post #20

Membru autentic

Vad ca proprietarul este o femeie icon_mrgreen.gif Poate nu le are cu masinile blush.gif

This post has been edited by shoTgunu: 29 May 2009, 13:57

--------------------
+
Randy15
post 29 May 2009, 14:51
Post #21

Membru incepator

Ryk-eu am banii tocmai saptamana viitoare pe sfarsit...o sa vad daca o vinde pana atunci...inainte de asta mai gasisem alta la vreo 33.000 km acelasi model aceleasi dotari si vroia 7300 euro...deci mie mi se pare un pret ok
shoTgunu-am sunat eu mi-a raspuns un domn el a zis ca e propietar,ideea e ca l-am intrebat daca are esp pe ea si n-a stiut sa-mi zica la telefon,astept azi poze cu masina pe mail sper sa-mi trimita(asa vorbisem ieri)cred ca sunt d-aia cu foamea in gat,o sa va anunt pe parcurs ce-am facut ...Intre timp am vorbit cu un prieten care se ocupa cu masini si mi-a zis k renaultu e scump...sa ma orientez la opel astra g da` n-as face asta pt k opelu e model vechi interior urat dotari slabe dar are un plus la intretinere...Daca o vinde pe asta imi caut alta si daca nu gasesc cat mai curand imi iau clio symbol kred

29 May 2009, 17:46:
Megane-ul ala s-a vandut:(
Tre sa ma orientez pe alta...

This post has been edited by Randy15: 29 May 2009, 17:46

--------------------
renault 18 1985
ym bog15dan
+
Master01
post 29 May 2009, 20:09
Post #22

Membru autentic

From: Suceava

Inseamna ca cineva care cunoaste masinile l-a gasit foarte atractiv la pret si calitate. Sa dispara asa repede de pe piata, este ceva. In perioada asta apar multe masini la vanzare, iti gasesti tu si altceva pe gustul tau. Bafta. Mai ceri sfaturi pe aici si colegii te mai ajuta in unele chestiuni.

--------------------
RENAULT MEGANE SCENIC - Nr. de SV 2005/1598 cmc 1,6 16 V
Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie.
+
TRANCA
post 29 May 2009, 20:51
Post #23

Membru autentic

From: IALOMITA

Pret super ... desi e prea mic totusi! ... faptul ca proprietarul 2 o revinde imediat da de banuit, fiind "samsar" de masini mai degraba ...
Din poze masina e totusi foarte bine facuta, chiar daca presupunem ca a fost lovita! ... Parca partea dr. fata a fost poate "intentionat" nepozata?... oricum jocurile intre elemente si observarea cordoanele de mastic comparativ cu cele originale iti vor indica daca a suferit vreo lovitura majora ... un consultant auto ti-ar fi necesar alaturi cand faci vizualizarea masinii, daca nu, mergi la reprezentanta!
Parca in poza capacul airbag de la sofer e de alta nuanta? (dar poate ma insel!) ... daca da, verifica si cere un control la reprezentanta inclusiv a sistemului de airbag ... plus un istoric cu piese inlocuite in TG din baza de date a Renault...

Desi nu mai face obiect (vad ca s-a vandut) ... cele scrise mai sus te pot ghida eventual pentru alte oferte.

Bafta!

--------------------
A FOST RENAULT MEGANE II SEDAN 2004 1.5 dCi
Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
+
Randy15
post 29 May 2009, 20:57
Post #24

Membru incepator

Master01-cred ca cineva i-a oferit cat a cerut pe ea...altfel nu kred ca o dadea asa repede...daca omu` s-a vazut cu banu in mana aia a fost.o sa caut alta
TRANCA-nu stiu cat de imediat a vandut-o(nu stiu cand o cumparase)
oricum astept sa apara alta

--------------------
renault 18 1985
ym bog15dan
+
Adrian00
post 29 May 2009, 21:22
Post #25

....................

Tot megane nu? icon_mrgreen.gif tongue.gif

--------------------
Audi A4 B6 2001 1.9 TDI
+
Randy15
post 29 May 2009, 21:42
Post #26

Membru incepator

Adrian00-sigur ca da...si mai ales cu 6 trepte...ca cu 5 am tot gasit ..vreau tot asa privilege la dotari.

--------------------
renault 18 1985
ym bog15dan
+
Adrian00
post 29 May 2009, 21:46
Post #27

....................

Uita-te pe la sectiunea Bursa poate se iveste vreuna,ca sint destule de vanzare pe acolo!

--------------------
Audi A4 B6 2001 1.9 TDI
+
valikris2002
post 30 May 2009, 10:24
Post #28

Membru autentic

From: roman,neamt

1.suspect de mic pretul, acu o luna am intrat de curiozitate pe autovit sa vad cat mai e pretul la un megan manager cum am eu, sa vad cat am pierdut in aproape 2 ani. Megan manager 1.5 dci, 2007 octombrie pret intre 9600-10400 eur care oricum mi sa parut mic la un numar de km intre 35-50 mii, adica normal pentru o familie sa faca 15-25 mii km pe an.

2. 4 revii trebuia efectuate din 10 in 10 mii km
3. la 50 mi km
4. vizita la un service cu seria de sasiu si afli istoricu masii daca nu or fi date confidentiale la reno
5. consumul e super bun
6. nu ma pricep la cum daca se poate smenui kilometrajul insa iti poti da seama dupa cum arata masina, o utilizare indelungata lasa urme asupra interiorului (volan uzat, schimbator de viteza, scaunul soferului, etc.)
7. garantie pana in octombrie anul asta sau inca 2 ani daca are garantie extinsa
8.poate nu are cotiera si asta il nemultumeste radmasa.gif , glumeam eu nu am cotiera, el are cam tot ce ii trbuie unei masini doar e echiparea de virf
9.-ia ti un mecanic bun care sa verifice neste chestii preliminare jocuri la roti planetare daca trosnesc asta daca nu accepta sa mearga cu ea in service, daca accepta e cel mai bine sa mergi cu ea in service sa ii faca o verificare
10.-
11.-
12.circula un banc cu neamtu prin romania si la un moment dat ii semnaleaza o avarie in bord masina, trage pe dreapta si se uita la ea. Vine romanu se uita el strange un surub pe la capota si gata. Acu neamtu intreaba cat costa, ciobanu 1100 lei, 100 ca ti am strins surubu si 1000 ca esti "prost" biggrin.gif Ideea ca mai bine apelezi la un mecanic

This post has been edited by valikris2002: 30 May 2009, 10:44

--------------------
megan sedan manager 1.5 dci, 85 cp - - 26-10-2007
+
Randy15
post 30 May 2009, 19:22
Post #29

Membru incepator

Adrian00-nu merita efortul sunt preturi exagerate.
valikris2002-suspect de mic pretul pt cat costa noua.La second hand privilege la fel am gasit si mai jos...pacat ca n-am prins si eu una.Si punctul 12 sunt de acord cu tine:)

--------------------
renault 18 1985
ym bog15dan
+
mafia_ooops
post 31 May 2009, 03:25
Post #30

Membru autentic

Chiar daca nu e de actualitate si masina sa vandut, sa nu-ti para rau si iti spun si de ce, tipul vinde masini avariate, si daca a dat ca persoana de contact nume de femeie e de fatada. Pe viitor fii atent!
Domna mai vinde si un logan http://www.autovit.ro/vsdetalii8.php?IDM=1...26offset%253D15
Daca mai ai nevoie de sfaturi trimite PM . Succes.

--------------------
Reno Megane 2.1 2005
Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 18:55
Dacia