amplificare HU?
![]() ![]() ![]() |
amplificare HU?
hashul33 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 22 June 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault megane
1.9dci
2006
- B22RCD
|
|||
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Daca ai citit pe aici despre difuzoarele alea Pioneer inseamna ca ai vazut ca alea nu scot basul la fel de jos ca si difuzoarele stock, sugestia mea este sa pui in locul HU-ului stock altul aftermarket si sa vezi cum se aude, o sa fi surprins, altfel te complici cu amplificatoare si alte minuni.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
hashul33 |
![]()
|
hack, merci de raspuns!
deci nu castig nimic daca schimb doar difuzoarele daca pastrez HU stock? pentru aux-uri cred ca cea mai buna varianta ar fi: http://www.tme.eu/ro/katalog/?id_category=..._producer%3D425 sau un HU care sa aiba si USB si intrare aux etc ![]() Mihai |
--------------------
renault megane
1.9dci
2006
- B22RCD
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
De castigat poate castigi ceva claritate cu acele difuzoare dar pierzi din bass.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
hashul33 |
![]()
|
mie mi se pare putin dubios cu se obtin basi mai slabi din acelasi setup cu difuzoare mai puternice?? din catge am inteles difuzoarele pioneer sunt mult mai puternice decat cele stock...
|
--------------------
renault megane
1.9dci
2006
- B22RCD
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
crede si nu cerceta!
![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
Hack |
![]()
|
Citeste aici si vezi ce zic cei ce au montat asa ceva.
This post has been edited by Hack: 22 Jun 2009, 13:06 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
QUOTE(hashul33 @ 22 Jun 2009, 13:52) mie mi se pare putin dubios cu se obtin basi mai slabi din acelasi setup cu difuzoare mai puternice?? din catge am inteles difuzoarele pioneer sunt mult mai puternice decat cele stock... Din difuzoare mai puternice obtii un volum sonor mai mare, cu conditia ca si amplificatorul care le impinge sa fie pe masura lor. Difuzoare mai puternice nu inseamna neaparat un raspuns mai bun la frecvente joase. Bass-ul inseamna frecvente joase. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
hashul33 |
![]()
|
multumesc tuturor pentru raspunsuri. Evident, refuzul de a schimba si HU-ul se trage din faptul ca masina e de pravalie. In plus se schimba aspectul bordului....
Ma gandeam ca imbunatatesc putin sunetul daca schimb doar difuzoarele... cred ca nu-mi ramane decat sa-mi asum un buget mai mare si sa schimb si HU-ul. merci Mihai |
--------------------
renault megane
1.9dci
2006
- B22RCD
|
|
Hack |
![]()
|
Schimba doar HU-ul si vezi cum suna, daca vrei mai mult...
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
hashul33 |
![]()
|
salut,
la sfaturile voastre am luat decizia sa schimb HU ![]() cam la asta m-am oprit: http://www.blaupunkt.com/ro/7648011310_main.asp http://www.clarion.com/ro/ro/products/2009...2421567628.html mi se pare ca au preturi cat de cat decente, amplificare 4x50W, bluetooth, aux si USB. Daca nu vi se par ok, ce alte sugestii aveti? intrebarea e cum fac butucul de comenzi de la megan sa se inteleaga cu un alt HU? ![]() oare aici gasesc ceva care sa ma ajute? http://www.tme.eu/ro/katalog/?id_category=...nParameters%3D1 merci Mihai 23 Jun 2009, 14:26: si inca ceva: cum imi dau seama daca o sa se potriveasca in locul HU stock? exista undeva dimensiunile HU stoc? pe cele ale HU aftermarket le gasesc usor... merci M This post has been edited by hashul33: 23 Jun 2009, 14:26 |
--------------------
renault megane
1.9dci
2006
- B22RCD
|
|
Renawlt |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 329 Joined: 5 June 09 ![]() |
cu rigla afli dimensiunile
![]() ![]() |
--------------------
BMW
330xd
2007
- B-00-XXX
|
|
hashul33 |
![]()
|
search in forum sau in google? sorry, dar sunt nou pe aici. ma gandeam ca poate stiti exact dimensiuni, adaptoare, etc...
|
--------------------
renault megane
1.9dci
2006
- B22RCD
|
|
Rolly00 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 12 May 09 ![]() |
Pentru ca pe forum nu mai poti sa faci ceea ce trebuie sa faci, adica sa vorbesti, postez si aici, poate, poate gasesc si eu raspunsuri pentru ca asta caut si de-aia intru pe forum. Altceva nu mai zic ca nu are rost.... mesajul postat anterior pe alta sectiune:
Dupa ceva timp de citit pe forum, si de diferite dileme am ajuns la cateva concluzii. Acum vreau sa va cer voua parerea daca ce cred este corect si mai ales daca ce vreau sa aleg este bun. In primul rand am concluzionat ca playerul original este destul de slab(ca si claritate se aude ok, dar deja de la 20 volum incep distorsiunile). Aici a venit prima dilema... schimbarea HU-ului...aparatele ce se gasesc cam greu pe piata, ce-i drept, au si preturi accesibile, dar daca adaug pretul adaptorului si probabilitatea ca displayul sa nu mai mearga(am inteles ca aici ar fi probleme, nu la comenzi) sau sa nu afiseze mare lucru pe usb-ul playerului, rama adaptoare care da a improvizatie, ajung la concluzia ca nu se merita. Puterea creste cu 4X10W, deci nu foarte mult, pentru costurile la care se ajunge (800 ron), aspectul din interior se modifica, nu mai pare asa inchegat bordul. Am gasit pe forum si cum se poate scoate mufa aux din player si am ajuns la concluzia ca ar fi destul de bine sa pastrez playerul original(fara improvizatii si adaptoare si fire, etc). M-am gandit la urmatoarea treaba: sa cumpar un amplificator pe 4 canale cu care ies si ceva mai ieftin si sa il leg la boxele originale (momentan, si acelea o sa fie schimbate in viitor)si o diferenta de putere mai mare. Aici apare problema: pot lua semnal din playerul original? M-as fi gandit la urmatoarea configuratie: cele doua tweetere originale, legate la player, restul firelor de semnal taiate, la una din iesirile ce duceau la boxe, legat amplificatorul pe 4 canale si de-acolo la boxe, si inca o iesire legata la un amplificator pentru subwoofer. La subwoofer e rezolvata treaba, am citit aici ca imi trebuie un amplificator cu filtru low...acest filtru ce reprezinta? O intrare, sau o functie activata de un buton sau automat. La amplificatorul pe 4 canale, trebuie si low si high? Sau cum? Si pentru cei care au luat semnal din playerul original, sa zicem pentru subwoofer, apar distorsiuni, gajaituri, probleme, sau e acelasi lucru ca si cum ai lua semnal de pe o iesire rca a unui player aftermarket? As mai dori sa aflu alte puncte in minus ale playerului original fata de unul aftermarket, are alte limitari? Multumesc de ajutor! Daca nu s-a inteles in ceea ce am scris, este scrisul meu personal, intrebarile mele nelamurite. Cine vrea sa-mi raspunda sa-mi raspunda, cine nu, nu. |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Facelift-Bicorp
|
|
Fratzica |
![]()
|
ti-am explicat ca gasesti pe forum toate informatiile necesare si vad ca tot nu iti convine.
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
Rolly00 |
![]()
|
nu, nu-mi convine pentru ca am cautat si nu gasesc detalii referitoare la limitarile playerului stock fata de celelalte in afara de putere, nu gasesc referire la configuratia pe care o doresc EU si nu altul, pareri despre ea, si acolo sunt destul de multe informatii, stiu mintea umana cum functioneaza, nu se poate raspunde la toate intrebarile mele. Dupa introducerea aia urmau modelele pe care vreau sa le aleg, compatibilitatea, bugetul pe care il am si modificarea pe care as vrea sa o fac prima si care se merita... Asta nu cred ca gasesc pe forum.
Eu te inteleg, iti faci treaba, dar deschisesem un topic stiind cate intrebari personale am si nu generale. Fiind un moderator, ar trebui sa fi model, sunt sigur ca sti, ai putea sa-mi raspunzi. Asta e ideea de forum: intrebi, raspunzi, ajuti, esti ajutat, nimeni nu s-a nascut invatat. Si la faza cu search-ul poti cauta in mare, dar incearca tu sa cauti "hu" pe search, pentru ca asa se face referire la player. In rest nu mai vorbesc de cele 100000 de topicuri in care gasesc si 60 de pagini poate de informatii utile pentru altii dar nu si pentru mine |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Facelift-Bicorp
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu ma pricep la electronica, mi-am pus si eu problema asta(performante superioare HU fara schimbarea lui care modifica aspectul bordului + alte complicatii) si m-am gandit la urmatoarul lucru:
Iei HU original si mergi la un electronist care sa schimbe prin el piesele necesare pentru imbunatatirea performantelor. Sa puna altele mai capabile...practic schimbi continutul, nu si forma. In principiu orice e posibil...depinde de costuri si sa gasesti omul priceput capabil si dispus sa faca asta. Nu am facut asta, insa e posibil la un moment dat sa incerc sa pun in practica ideea. |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
hashul33 |
![]()
|
exact la asta ma gandeam si eu la un momentdat: sa incercam cumva sa schimbam modulul de amplificare din HU stock...probabil nu e rocket science pentru un electronist priceput. Intrebarea este: unde gasesti piesele/modulul pentru a face treaba asta??
Sincer, sunt foarte tentat sa schimb HU-ul cu ceva mai performant, mai ales ca au aparut HU-uri care au si bluetooth, USB, SD, etc, insa sunt niste lucruri de care mi-e scarba: - devine foarte tentant pentru hoti, chiar si daca scoti fata aia detasabila - de fiecare data cand te dai jos din masina, trebuie sa-ti aduci aminte sa scoti fata detasabila - bani cheltuiti pe adaptoare si riscul sa nu mearga ceva e maricel - estetica Pe de alta parte, recunosc ca ma atrage tare player-ul asta: http://www.blaupunkt.com/ro/7648011310_main.asp dar din nou...nu stiu unde sa gasesc adaptorul ![]() cat despre moderatori, probabil s-au saturat saracii sa tot raspunde fiecarui user care pune intrebari la care s-a mai raspuns ![]() |
--------------------
renault megane
1.9dci
2006
- B22RCD
|
|
Fratzica |
![]()
|
Schimbarea internelor unui head-unit implica multa multa multa munca, la un pret mare, pret la care iti poti lua un aparat de calitate. Totalitatea componentelor dintr-un aparat dau sunetul clar, nu doar una doua componente bune restul stock. Sa nu mai vorbim de problemele care pot aparea, incalzire, luat foc, etc. Eu am pus un filtru de deparazitare in masina, filtru de calitate de altfel. Am fost inspirat ca i-am facut proba inainte sa il montez in masina. Mi-a luat foc in mana.. Asa ca nu aprob improvizatiile.
Singura metoda prin care puteti upgrada sunetul in masina fara sa scoateti aparatul vechi ar fi un procesor de sunet. EXEMPLU Procesorul de sunet se foloseste in combinatie cu amplificatoare, nu poate fi folosit direct pe amplificatorul head-unitului. Si un link interesant: http://www.mp3car.com/vbulletin/hardware-d...g-controls.html |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
hashul33 |
![]()
|
merci mult pentru raspuns!
![]() ceva despre adaptorul pentru comenzi volan/display pentru Blaupunkt? |
--------------------
renault megane
1.9dci
2006
- B22RCD
|
|
Fratzica |
![]()
|
nu inteleg de ce toata lumea vrea neaparat adaptor de comenzi. Eu m-am obisnuit cu comenzile hu-ului nou in maxim o ora fara probleme.
Comenzile ramase le puteti folosi pentru cruise control montat de Liviu ![]() |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
Rolly00 |
![]()
|
OK...cateva informatii bune
![]() La partea cu modificarea HU....il tin in mana, nu e desfacut dar vad coolerul, e destul de mic, deci amplificatorul este mic. In general amplificatoarele mai mari sunt facute din mai multe amp. mici. Aici nu prea ai putea monta asa ceva. Amplificatorul(CI) vine dupa cum stiti cu un ansamblu dupa el - condensatori, rezistente, etc. Eu ma gandesc mai degraba la o iesire rca? Nici eu nu stiu foarte multa electronica, atat cat sa-mi bag nasu ![]() Caci de la asta am plecat eu, de la achizitionarea unui amplificator pentru boxe, pentru a opri amplificarea hu original. Si app de asta, pe legatura high de la amplificator, apar distorsiuni la semnalul din hu original? P.S: eu am deja pilot, ce sa mai fac cu telecomanda? ![]() ![]() This post has been edited by Rolly00: 26 Jun 2009, 17:02 |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Facelift-Bicorp
|
|
Fratzica |
![]()
|
adica doresti sa transformi cd-playerul intr-un deck. Da, asta e o idee foarte interesanta. Totusi, habar n-am cum s-ar face o asemenea modificare. Presupun ca trebuie localizat semnalul de intrare in amplificatorul cd-playerului, masurat voltajul pe care il scoate si tras de acolo o pereche de RCA-uri. Poate vorbesc prostii
![]() "Si app de asta, pe legatura high de la amplificator, apar distorsiuni la semnalul din hu original?" Apar distorsiuni mai mari decat prin RCA. In locul ecranului de pe bord poti monta un gps, cauta tutorialul lui Liviu. |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
Rolly00 |
![]()
|
Am gasit un tutorial, desigur pentru alta marca, dar ideea e cam aceeasi. Trebuie desfacut tot pana la placa de baza, aflat modelul amplificatorului, gasit schema pe net si aflat firele de semnal. Dar volumul? Ala nu e controlat prin amplificator?
Stiu tutorialul, dar acolo, alti bani alta distractie ![]() Eu as merge si pe ideea: comenzile pe volan (ptr ca se gaseste adaptor mai ieftin si mai usor) si inlocuit ecranul ala cu unul...care sa zic sa-mi afiseze doar ceasul si temperatura. Am gasit undeva o poza cu un megane 2.1 cu hu aftermarket si cu ceasul si temeperatura afisate mari pe tot ecranul. Care-i treaba? Acolo cand decuplai hu original iti schimba afisajul? Daca nu intelegeti, pot gasit poza ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Facelift-Bicorp
|
|
Rolly00 |
![]()
|
Revin. Ideea lui papa_mulo a fost "deschizatoare de drumuri"
M-am interesat si o sa incerc sa scot doua perechi de rca, una pentru sub, una pentru o statie de amplificare pentru boxele din portiere. RCA-urile vor fi montate inainte de amplificator, luand astfel semnal de intrare, neamplificat. Se vor folosi condensatori pentru filtrare la fiecare plus de pe cabluri. In idee, semnalul de pe rca va fi unul superior, ca si la HU aftermarket, semnalul fiind limitat doar de procesorul de sunet al HU care l-am identificat a fi Philips, deci nu ar fi mari probleme. Acum depinde de fiecare, eu sunt destul de perfectionist, dar urechea mea muzicala nu este atat de formata pentru a sesiza acele mici probleme pe care unii le-ar putea sesiza Ideea ar fi ca maine ma apuc de treaba, daca doreste cineva o sa postez un tutorial aici sau pe un topic separat daca reusesc ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Facelift-Bicorp
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Chiar te rog! Din punctul meu de vedere(de profan in electronica) nu inteleg de ce n-ar merge! Un HU aftermarket bun(marca buna si minim 4x35) este de nou 250-400 lei...second si mai putin, asa ca problema de unde faci rost de piese nu se pune, meseriasul este problema!
Ca dimensiuni sunt la fel(dimensiune standard), deci nu cred ca se pune problema de spatiu cum ziceai tu mai inainte...la urma urmei muti tot ce se poate de pe ala pe asta, pastrezi doar ce nu trebuie mutat(piesele ce tin de comenzi si alte chestii care ar afecta functionarea corecta si compatibilitatea cu calculatorul masinii) Tine-ne la curent! This post has been edited by papa_mulo: 28 Jun 2009, 22:40 |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
Rolly00 |
![]()
|
Deci eu am gandit asa: un HU aftermarket + adaptor te duce pe la 7-8 milioane. Puterea lui nu este surprinzator de mare... 4X50 maxim, deci pe undeva pe la 2X25 sau zicem 2X30, nu este o mare diferenta fata de cel original. Scotand mufe rca de semnal neamplificat se poate folosi un amplificator pe 4 canale de 4X60-4X70 reali, deci un "boost" semnificativ de putere. Amplificator se gaseste pe la 5 milioane destul de bun zic eu, pana la 7-8 mai pui si boxe in masina, si ajungi si mai bine, si mai puternic, si cu comenzi pe volan, si aspectul original, etc.
La un HU aftermarket, placa de baza poate sa difere, fiind poate etajata (zic si eu) sau prezentand mai multe amplificatoarea si mai multe radiatoare. Eu merg momentan pe ideea de semnal neamplificat cu statie, om vedea ce iese ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Facelift-Bicorp
|
|
hashul33 |
![]()
|
mini_iso_albastru.jpg ( Size: 26.89k )
Number of downloads: 337
mini_iso_albastru2.jpg ( Size: 22.42k ) Number of downloads: 341 mini_iso_verde.jpg ( Size: 18.38k ) Number of downloads: 360 pentru cine se pricepe cu mufele mini-ISO: care din cele de mai jos credeti ca pot fi conectate cu succes pentru un MP3 player in slotul de AUX de la un UPDATE list (Renault Megane)? recunosc ca m-am pierdut printre atatea posturi ![]() multumesc Mihai |
--------------------
renault megane
1.9dci
2006
- B22RCD
|
|
Hack |
![]()
|
Iti trebuie mufa verde(cea din mijloc) din poza atasata de mine, poza pusa de tine nu mi-o deschide si mi se pare ca are mai multe gauri decat ar trebui.
4A0972643.jpg ( Size: 15.81k ) Number of downloads: 345 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Cea verde numai ca are pre multe gauri trebuie sa aiba cate doua gauri pe fiecare rand si trei randuri, in total 6 contacte.
This post has been edited by Relu11: 30 Jun 2009, 09:55 |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 12:43 |