Sa fie ambreiajul ? Sa fie altceva ?, Trepidatii, smucituri
![]() ![]() ![]() |
Sa fie ambreiajul ? Sa fie altceva ?, Trepidatii, smucituri
Adi R5 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|||
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
vreau si eu preturile la diferita piese...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Merci Adi. Am primit PM. Johnny, care e parerea ta, ca om care s-a mai confruntat poate cu asa ceva: se impune schimbarea cablului de ambreiaj odata cu kitul ? Costa mult acel cablu si nu stiu cat e de oportuna schimbarea. Da, se simte putin in pedala cand apas si eliberez ca opune o oarece rezistenta in trepte (foarte fina oricum), dar nu stiu daca e de la cablu sau de la placa de presiune (si/sau rulment). Daca as schimba acel cablu impreuna cu kitul, as avea garantat faptul ca va merge usor pedala ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
brandon23 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 24 July 08 ![]() |
dupa ce schimbi ambreiaju o sa fie pedala mult mai usora, dar in maxim o luna revine la fel. eu asa am patit.
|
--------------------
Renault
Laguna
1997 Renaul Laguna 1997 2.2 dt mrrrrrr :)
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
tu ceri imposibilul Rico
numeni nu iti garanteaza ca totul va fi OK, dupa schimbarea kitului si a cablului |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Atunci de ce il schimb ? Nu este jobul unui mecanic depistarea defectelor si remedierea acestora ?
This post has been edited by ricochet2: 27 Jul 2009, 11:10 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
ba da, dar nu si garantarea faptului ca un defect nu va mai aparea.
Asta nu se intampla pana nu se vede exact de unde se trager defectul si se remediaza prin schimbarea integrala a piesei |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Integral schimb ambreiajul. Problema e ca demontarea ambreiajului pentru constatare e asa de time si effort consuming, incat e pacat sa nu il schimbi daca tot l-ai desfacut, chiar daca ar mai duce. Un ambreiaj nou bine montat si folosit te tine mult si bine. Iar in cazul meu, ce naiba ar putea sa mai fie ? Electronic am verificat-o, tampoanele si suportii motor si cutie i-am verificat, suspensiile sint ok, ambreiajul trebuie sa fie. (vorba lui Jenei, "zic eu")
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
in mod normal nu se impune schimbarea cablului odata cu kitul....sau invers...dar ,rico, in cazul tau ar fii indicat sa incepi cu schimbul acelui cablu de ambreiaj. intradevar rolul unui mecanic este sa depisteze si sa remedieze problema...dar nu uita ca acesta va face aceste operatii pe banii tai,de aceea in primul rind iti v-a aduce la cunostinta ceea ce este de facut iar tu,in calitate de client/beneficiar al lucrarii hotaresti etapele operatiunii.
Johnny78,ce te intereseaza? |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
Johnny78 |
![]()
|
un set motor si segmenti, prezoane de chiuloasa, garnituri de capac si chiuloasa, capete de piston, bolturi piston...maruntisuri
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Adi, daca schimb cablul de ambreiaj nu vad cum m-ar putea ajuta la scuturaturi cand merg pe drum drept si accelerez si masina in loc sa plece lin, scutura. Sau cand merg pe teren accidentat si tin acceleratia constanta. Nici nu ma ating de pedala de ambreiaj.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
si zici ca potentiometrul clapetei e ok?
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu eu zic. Mecanicii zic. Daca as stii cum, l-as demonta eu. Cei de la Renault Timisoara au spus ca degeaba il demonteaza. Ala ori merge, ori nu merge. Nu pot decat sa il inlocuiasca.
This post has been edited by ricochet2: 27 Jul 2009, 13:29 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
cam asa ceva desi nu e in intregime adevarat
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Adi R5 |
![]()
|
ai primit raspuns cu preturile de la reno?
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Da. Cablul de ambreiaj 280 cu tot cu TVA, la care mai trebuie adaugat nu stiu ce manson de cauciuc de vreo 30 lei tot cu tot cu TVA. Ambreiajul e 950, dar nu pot sa stie care e pana nu se uita la codul de pe cutie. A spus ca sint 2 variante si doar unul e bun, depinde de ce cutie e montata. E posibil cutia de la break sa fie diferita de cea de pe berlina, chiar la motor identic. Am observat si eu raporturi diferite, dupa turatie.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
pai sunt diferite
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
si tu rico cu 2 coduri...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- de PH
- 05.10.1998 _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
Johnny78 |
![]()
|
Amin
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Adi R5 |
![]()
|
ce pana mea poate sa fie asa greu de vazut? daca cutia nu a fost data jos de pe masina niciodata..in mod normal si in cazul in care a fost demontata...tre sa aibe pe unul dintre prezoane o placuta cu seria si tipul ei...ceva de genu cum erau vechile serii pe motoare.
alta diferenta intre cele doua tipuri de cutii este pozitia in care intra marsalier. dar asta,un program bun-ORIGINAL RENO- poate face diferenta in momentul cind se introduce seria (VIN-ul) masinii in calculator. |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu scrie in VIN.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
nu am zis ca scrie (cu toate ca la unele tipuri de masini, scrie),ci ca se poate deduce. un program cu licenta,up-datat la zi (bineinteles ca asta costa) nu iti va da X feluri. pentru ca ala "stie" ca de la numarul X pina la numarul Y,pe modelul Z s-au montat tipul Q de piesa,iar piesa are reperul 123456789 si este echivalent cu X producatori.(asta in alt program)
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Nu neaparat
Baietii care au conceput Dialogys-ul nu s-au gandit la asta. In concluzie te intreaba de 100 de ori ce cutie are masina...cu tot cu update |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Cautarile mele continua si cred ca de data asta oferta e prea buna pentru a putea fi ignorata.
Auto Europa (concesionar Renault) Kit ambreiaj - 813 lei Cablu ambreiaj - 282 lei (aici cei de la Renault Arad au spun ca mai trebuie nus ce manson de vreo 30 si ceva de lei, nu stiu despre ce e vorba) Saboti frana - 375 lei (pe stoc) Opritor usa sofer - 102 lei (am comandat) Manopera Inlocuire ambreiaj - 700 lei ![]() Inlocuire cablu ambreiaj - 100 lei Inlocuire saboti - 200 lei ![]() Inlocuire opritor usa - nepretuit (aici reprezentantul s-a uitat urat la mine) Promotor (cei care mi-au vandut si montat o fulie Febi care a tinut 25 km) Kit ambreiaj - 336 lei (Valeo) ![]() Cablu ambreiaj - 220 lei (dar au spus sa-mi iau mai bine original) ![]() Saboti frana - 112 lei (Ferodo) ![]() Manopera la nea Nelu (multe beri la AdiR5) - mult mai mica. Ce ma sfatuiti ? |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
la valoarea asta de piese ,,nea Nelu'' iti da vreo garantie?
din cite stiu garantia pe piese se da numai daca le montezi la service,daca nu adio garantie 7 Aug 2009, 18:39: sabotii ferodo sint ok dar distributie valeo? incearca sachs coosta vreo 700! This post has been edited by neiu: 7 Aug 2009, 17:39 |
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nea Nelu da garantie pe lucrare. Piesele ar trebui sa aibe si ele garantia lor, daca sint montate in service autorizat. Si nea Nelu e service autorizat.
Despre ce distributie vorbesti, Neiu ? Eu vorbeam de ambreiaj, iar Valeo e firma buna. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
gresala mea nu dirtributie,ambreaj!
la 336 valeo nu cred sa iei ceva bun!ala de la renault cu 813 ce firma era?mi se pare mare diferenta de pret! eu personal nu mai iau lucruri ieftine ca m-am ars de citeva ori(sint de acord ca nu intotdeuna tot ce e scump e si bun dar cum am zis mai sus m-am ars cu lucruri ieftine |
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Si eu m-am ars, dar pretul imi face cu ochiul. Ala de 813 e original Renault. Probabil tot Valeo, daca intuitia ma serveste bine.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
neiu |
![]()
|
nu te uita la pret la o investitie de asa amploare ca sa nu iti para rau la sfarsit
![]() 7 Aug 2009, 19:52: eu ca am schimbat am facut la ovarom si sant multumit(distributie.rulment spate,etc) This post has been edited by neiu: 7 Aug 2009, 18:52 |
--------------------
renault
laguna 1.8i
- TM 11 RFT
1998 berlina Florin
|
|
serveru' |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 22 December 08 ![]() |
dupa ce ai patit la promotor ,te mai duci pe acolo?
pentru mine e destul de clar ce servesc baietii de acolo in frunte cu patronul lor;multa vrajeala si mecanici mediocri si in acelasi timp si piese de proasta calitate.un pret ok la un ambreiaj e de pe la 500 de lei.ala care au zis ei la 300 e poate dinala care tine ca fulia de la alternator. |
--------------------
renault
megane scenic 1.4 16v 2002
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 21:06 |