2012 - clio IV, viitoarea generatie clio
![]() ![]() ![]() |
2012 - clio IV, viitoarea generatie clio
ssilviu |
![]()
|
||
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|||
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 4 Oct 2012, 14:06) Asta cu chingile este varianta moderna, inainte foloseau prese de arcuri, diversi teranti, etc adica ce aveau la indemana. Nu stiu sigur, dar poate pentru a compensa pentru diferenta de greutate dintre masina concept si masina reala? Poate au folosit arcuri standard de MK6? Sau poate ajuta la transport. Care varianta e mai aproape de adevar? This post has been edited by 4x4: 4 Oct 2012, 17:50 |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
centurion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.043 Joined: 8 September 12 ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 4 Oct 2012, 18:39) E trist să vezi, că și în ultimul bastion al lui Renault, divizia Renault Sport, au fost anihilate inovarea și pasiunea specifice erei louis schweitzer. Carlos, cu cele bune si rele ale lui.......... A salvat Nissan de la faliment (si) prin reducerea de costuri. Acum insa nu se mai opreste. Dar, si reducerea de costuri, facuta cu cap, este foarte buna. Voi vorbiti de tot felul de aspecte tehnice, care, la prima vedere, nu par chiar OK. Dar, daca nu este afectata siguranta masinii, fiabilitatea ei, clientul nu observa ...... atunci, care-i problema in a se face reducere de costuri? Produci mai ieftin, dar vinzi la acelasi pret. Profit mai mare, marja operationala mai mare. |
--------------------
-
-
-
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Sunt destule reduceri de costuri care se pot face fără a afecta in vreun fel vânzările. Din păcate, reducerile de costuri au afectat mai ales departamentul de R&D, iar asta se vede foarte bine in cifrele de vânzări. Tehnologii depășite pe modele noi, alea noi care apar sunt deja sub concurență, puține opțiuni pe modele. Adică, cum naiba, in 2012, pe Clio RS să nu oferi Xenon?! Asta e culmea politicii de reduceri de costuri practicată de Ghosn. Reduceri de costuri păguboase le zic eu.
This post has been edited by ssilviu: 4 Oct 2012, 18:38 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
centurion |
![]()
|
QUOTE(Ampt @ 4 Oct 2012, 19:32) Nu prea-s de acord. Adica, pe principiul asta, in Europa, doar VW este de calitate? Restul constructorilor, care sunt mult in urma lui VW ca si vanzari, nu se ridica dpdv al calitatii la nivelul lui VW? Ca exemplu rapid, Mazda sau Honda sau Toyota sunt oare sub VW? Si ssilviu zice bine, pe de alta parte, cu exemplul xenonului, o optiune de care stie orice client. Adica, una e sa reduci pe unde nu se vede si alta e sa faci o tampenie de genul asta. |
--------------------
-
-
-
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
QUOTE(centurion @ 4 Oct 2012, 20:47) Nu spune nimeni că nu sunt mașini bune, dar niciodată asiaticii nu au rupt Topurile de Vânzări în Europa ! Este dacă vrei, mândria europeanului față de asiatic ! P.S Se spunea odată, că Honda are cele mai bune motoare pe benzină din lume ! Și cu toate acestea, nu-mi amintesc să fi prins vreodată în Europa Top Ten ! |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
centurion |
![]()
|
Deci vanzarile mari nu sunt efectul calitatii unei marci, asa cum am inteles eu ca sugerai in postul tau. Si atunci, daca un Clio 4 nu se va vinde bine, atunci nu e din cauza reducerilor de costuri facute de Renault, dar in locuri in care clientul nu vede si nici nu va vedea vreodata.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Ampt |
![]()
|
Eu m-am referit strict la cele trei exemple oferite de tine : Mazda, Honda, Toyota într-un comparativ cu VW !
Cu Renault este cu totul o altă discuție ... ! După mine și-au pierdut foarte mult din identitate, din acel producător care la un moment dat chiar impresiona prin design au devenit unul cenușiu, anost ! Clienții chiar dacă nu văd locurile unde s-au făcut reducerile, totuși le simt ! Nemții nu au și nu au avut niciodată design, dar știu totuși să facă mașini, ale lor, tehnic vorbind, oferă o altă percepție asupra ținutei de drum, îți dau încredere și siguranță ! Ceilalți producători, printre care și Renault-ul, mai contracarau prin design și gadget-uri ! Acum Renault-ul nu mai are nici design și au mai operat și reduceri de costuri în zone unde oricum nemții stăteau mult mai bine ! Și atunci cum să nu se mărescă ecart-ul ? Exercițiu de comparație : Latitude vs Superb ! |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
centurion |
![]()
|
QUOTE(Ampt @ 4 Oct 2012, 22:30) Da-mi un exemplu concret. QUOTE(Ampt @ 4 Oct 2012, 22:30) Nemții nu au și nu au avut niciodată design, dar știu totuși să facă mașini, ale lor, tehnic vorbind, oferă o altă percepție asupra ținutei de drum, îți dau încredere și siguranță ! Si japonezii nu intra in aceeasi categorie? Incredere, siguranta etc? QUOTE(Ampt @ 4 Oct 2012, 22:30) Acum Renault-ul nu mai are nici design și au mai operat și reduceri de costuri în zone unde oricum nemții stăteau mult mai bine ! Din nou, da-mi un exemplu concret. QUOTE(Ampt @ 4 Oct 2012, 22:30) Nu stiu la ce te referi. 2 masini urate in draci. Renault are niste motoare Diesel foarte competitive + dotari ca lumea, totul, in bani, sub Skoda. La benzina are Renault o problema, pentru ca e in urma rau fata de Skoda. In rest, la ce altceva te referi? Dar Clio fata de Fabia? Ca vorbim totusi pe un topic Clio. |
--------------------
-
-
-
|
|
Ampt |
![]()
|
Cu angajați competenți și cu management adecvat, cei de la Renault vor identifica mult mai bine decât noi unde sunt diferențele !
Dar când îți propui ca target Africa, după ce ai cucerit America de Sud și America Latină, este clar că-ți știi locul pe care îl ocupi în piață ! În zonele geografice mai sus amintite, fără să jignesc pe nimeni, numai de cultură auto nu putem discuta ! În Europa însă rezultatele se văd din plin ! ![]() P.S Vezi că Superb-ul a deranjat la greu până și Passat-ul ! ![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(4x4 @ 4 Oct 2012, 18:50) Sa va mai dau doar cateva exemple de masini cu arcurile "stranse" in mod rusinos: Laguna 3 Coupe Paris 2008 - coliere de plastic (fasete sau soricel) Megane 3 Paris 2008 - coliere de plastic Citroen C3 Frankfurt 2009 - tiranti Clio 3 Phase 2 Geneva 2009 - coliere de plastic Megane 3 RS Geneva 2009 - coliere de plastic Twingo Frankfurt 2011 - coliere de plastic .. ... etc ... 2012 - coliere de plastic Nu stiu ce sa mai zic de asemenea gafe. In rest ... cu jurnalistii tragi apa, revistele si site-urile auto fac concurenta click-ului. LE. Colierele de plastic au culoarea neagra. This post has been edited by IRONICK: 5 Oct 2012, 08:15 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Daca e sa fac pe auto-brucan...Eu cred ca din renault o sa ramana dacia si nissan....
identitate/imagine de marca/design-close to 0 tehnologie.. close to 0.. |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Ampt |
![]()
|
Cu asemenea postări la adresa rombului, presimt că o să se închidă și topicul acesta !
![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Ampt |
![]()
|
QUOTE(centurion @ 4 Oct 2012, 22:40) Superb vs Latitude Nu stiu la ce te referi. 2 masini urate in draci. Renault are niste motoare Diesel foarte competitive + dotari ca lumea, totul, in bani, sub Skoda. La benzina are Renault o problema, pentru ca e in urma rau fata de Skoda. Cifrele de vânzări pe primele 9 luni arată în felul următor : Superb - 33.185 buc. Latitude - 3.173 buc Care este mai "urâtă" ? Să mai amintesc când au fost lansate cele două modele și care dintre ele este generație mai nouă ? ![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
inseamna ca dusterul e de o mie de ori mai bun ca yeti-ul de se vinde mai bine
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Jeremy Clarkson spunea despre Yeti ca masina mai completa nu se poate...
|
--------------------
dacia
lgn
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Si in primul sezon zicea ca e indragostit de Peugeot Partner pentru ca ii incap sticlele de bere cumparate din Franta.
![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Domnu' Jeremy ar trebui sa mai stie ca in portbagajul lui Yeti nu incap cele 3 cutii pe care a trebuit sa le mut in portbagajul lui Duster
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Ampt |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 5 Oct 2012, 15:52) Păi hai să amintim cifrele : Duster - 71.953 buc. Yeti - 38.910 buc. mare diferență față de : Superb - 33.185 buc. Latitude - 3.173 buc. Adică, 1 Yeti / 1,88 Duster, față de 1 Latitude / 10,46 Superb ! Chiar nu vor să se urce clienții la bordul navei amiral pentru Renault ? ![]() Care o fi generație mai nouă ? ![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
testat in italia.
http://tv.quattroruote.it/premiere/video/p...e-renault-clio/ ps terminati cu discutiile offtopic, ca inchideti si topicul asta. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Ampt |
![]()
|
Mea culpa !
![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
centurion |
![]()
|
QUOTE(Ampt @ 5 Oct 2012, 16:45) Păi hai să amintim cifrele : Duster - 71.953 buc. Yeti - 38.910 buc. mare diferență față de : Superb - 33.185 buc. Latitude - 3.173 buc. Adică, 1 Yeti / 1,88 Duster, față de 1 Latitude / 10,46 Superb ! Chiar nu vor să se urce clienții la bordul navei amiral pentru Renault ? ![]() Care o fi generație mai nouă ? ![]() Eu nu inteleg ce vrei sa dovedesti pana la urma cu aceste statistici? Dar pune sa vedem si Clio vs Fabia, respectiv Megane vs Octavia. Vom vedea cum vor merge vanzarile la Clio 4, intr-un moment in care industria auto nu o duce prea bine. |
--------------------
-
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu o duce prea bine in Europa, pe plan mondial vanzarile sunt in crestere.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Arhimede |
![]()
|
|
--------------------
dacia
lgn
|
|
ssilviu |
![]()
|
Mai există persoane care mai cred că există ceva serios in Top Gear? Wow!
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 00:23 |