Mail de la BRD, o fi teapa? ce parere aveti
![]() ![]() ![]() |
Mail de la BRD, o fi teapa? ce parere aveti
RADU__ |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|||
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Scrie un mail celor de la BRD si intreaba-i.
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Teapa lejer. NICIODATA o banca nu va da un mail sa va ceara userul si parola sau date despre contul dvs.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
ramm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 13 July 06 ![]() |
Teapaaa
|
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
roskatu |
![]()
|
membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 22 July 06 ![]() |
Maaaaare TEAPA !!!
![]() |
--------------------
Renault
Fluence dci90
2011
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Teapa.
Banca nu are nevoie de PIN-ul clientului, la nevoie se poate reseta si genera altul. This post has been edited by Laurentziu83: 24 Nov 2007, 17:45 |
--------------------
.
.
.
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
sunt o multime de mailuri de genul asta care se trimit la intamplare.. unii isi dau datele si constata apoi ca au fost goliti de bani.
bancile nu fac asa ceva, angajatii bancilor la care aveti voi conturi de diferite tipuri nu cer astfel de date, tocmai pentru a nu fi invinuiti apoi ca s-a intamplat sa ramai fara bani in cont (bancile chiar te roaga sa nu dai asemenea informatii niciunei persoane, indiferent de cine sunt ele). asa ca mare atentie la ceea ce primiti pe mailuri si la ce date va faceti publice.. off: asta e asemanatoare cu mesajele primite pe mobile prin care esti rugat sa trimiti codul de reincarcare al unei cartele si apoi ca poti sa mergi la altex/flanco sau mai stiu eu ce magazin sa-ti iei premiul "mult visat" |
--------------------
VW
Passat Confortline
- numar de moldova :)
2.0 TDI 140 cp 2009 Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
manucu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 3 November 06 From: Iasi ![]() |
mai tehnic asta se numeste phishing . mai pe romaneste - teapa
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
2006 Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk |
|
bear_mc |
![]()
|
![]() Half-Life 2 Fan Group: Members Posts: 678 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
E teapa. Banca nu iti cere niciodata datele.
|
--------------------
Renault
Megane II
- B-43-ZHY (sau 42)
2005 Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++) |
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
domnilor...
priviti va rog poza atasata. o sa vedeti ca linkul acela este pe bune, situl exista si este al BRD. incercati si cu date de contact false si o sa vedeti ca nu merge ![]() QUOTE(BRD) Pentru a accesa conturile dumneavoastra prin BRD-NET este suficient sa introduceti: · Cod utilizator (din 8 cifre, primit pe Fisa de Aderare) · Parola (receptionata pe e-mail) QUOTE(BRD) Se afiseaza pagina de « Identificare » in care veti introduce Codul de Utilizator si Parola atribuite de banca. Codul de Utilizator este imprimat pe documentele primite de la Banca in momentul subscrierii la serviciul BRD-NET, Parola fiind trimisa pe adresa de e-mail specificata in momentul semnarii contractului. daca ai asa ceva sau ai cerut asa ceva e bine. daca nu inseamna ca oricum au incercat altii sa faca ceva cu contul tau de la brd. Brd oricum e faimos pentru sitemul informatic de cenzurat pe care il au... This post has been edited by DrK: 24 Nov 2007, 19:27 |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
V-am urmarit pe toti. Tocmai aici este problema. Eu nu am cerut asa ceva pentru simplu motiv ca toate operatiunile pe net le fac de pe un alt card de la o alta banca. Acel card il tin tot timpul aproape gol si-l incarc numai cand am nevoie de o tranzactie pe net.
Cat despre parola si user name, nu am cerut niciodata de la BRD. Mai mult....adresa de mail pe care a venit este foarte veche si plina de spam-uri si nu o mai folosesc, doar o consult de control. Hmmm.....cam ciudat nu? |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
e oricum ciudat iar textul este identic cu mesaje pe care le-am primit si eu, aparent de la banci cu care nu am nici o tangenta.
link-ul din mesaj poate sa arate ca unul "pe bune", dar de fapt sub el sa fie o trimitere in alta parte. e o tactica uzuala (poti verifica). uita-te un mail-ul primit si vezi de pe ce ip a fost trimis. apoi vezi al cui e acel ip. oricum, solutia corecta este sa contactezi luni banca, de preferinta in mod direct, si sa le ceri explicatii. ar fi bine sa ai la tine mesajul primit si ip-ul cu pricina. daca nu e de la ei (probabil) vor lua masuri, pe cai care nu ne sint usor accesibile noua. This post has been edited by Rimio de Vassur: 24 Nov 2007, 20:13 |
--------------------
.
.
.
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(RADU__ @ 24 Nov 2007, 19:59) Cat despre parola si user name, nu am cerut niciodata de la BRD. Mai mult....adresa de mail pe care a venit este foarte veche si plina de spam-uri si nu o mai folosesc, doar o consult de control. Phishing 99,99999%. Daca mai ai mailul original incearca sa il salvezi ca eml, sau sa vezi intr-un fel sau altul sursa mailului, inclusiv headerele. In functie de informatia continuta in headerele "Received:" iti pot spune daca a fost sau nu trimis de BRD.Oricum, asa cum s-a mai spus, bancile nu trimit clientilor mail pentru a le cere date confidential despre cont |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
RADU__ |
![]()
|
QUOTE(adip @ 24 Nov 2007, 21:24) Phishing 99,99999%. Daca mai ai mailul original incearca sa il salvezi ca eml, sau sa vezi intr-un fel sau altul sursa mailului, inclusiv headerele. In functie de informatia continuta in headerele "Received:" iti pot spune daca a fost sau nu trimis de BRD. Oricum, asa cum s-a mai spus, bancile nu trimit clientilor mail pentru a le cere date confidential despre cont Uite un print Scrren dupa mailul original. Eu nu ma pricep sa aflu de unde este, dar sunt curios. Attached thumbnail(s) Print_Screen.jpg ( Size: 172.13k ) Number of downloads: 671 |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
acolo sint 2 ip-uri vizibile (evident ca si astea ar putea fi falsificate, dar trebuie mai multa stiinta.
cred ca e ceva mai simplu: pare a fi trimis din constanta (un client astral constanta - se poate afla cine e, avocatii bancii probabil ca ar fi interesati), prin intermediul unui server de mail din internet. aparent acel server are o adresa apartinind at&t, un provider de servicii internet din sua. orice mail trimis prin intermediul unui server din internet (gen yahoo, gmail etc.) contine si ip-ul original, al calculatorului care a accesat serviciul. |
--------------------
.
.
.
|
|
bear_mc |
![]()
|
![]() Half-Life 2 Fan Group: Members Posts: 678 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Din ce am vazut eu, in mesajul ala sunt 2 ip-uri. Primul e de la server (68.122.24.201 ) care se afla in SUA.
ip2.JPG ( Size: 161.36k ) Number of downloads: 554 Iar celalalt (89.136.113.91) apartine furnizorului Astral din constanta. ip.JPG ( Size: 160.32k ) Number of downloads: 518 Ahh... mi-ai luat-o inainte Rimio de Vassur. ![]() This post has been edited by bear_mc: 24 Nov 2007, 21:18 |
--------------------
Renault
Megane II
- B-43-ZHY (sau 42)
2005 Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++) |
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Corect, nu e trimis de brd.
RADU__, pune mouse-ul pe url-ul din mail si vezi ce afiseaza thunderbird jos, in bara de status. In mod sigur e un cu totul alt url, de-aia s-a prin si thunderbird ca mailul e scam ![]() |
--------------------
*
*
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
RADU__ |
![]()
|
@ adip
scuze dar nu inteleg ce trebuie sa fac? |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
adip |
![]()
|
Pune cursorul pe link-ul din mail, ala cu https://www.blabla si uita-te in bara de jos care e adresa reala.
|
--------------------
*
*
|
alex0507 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 28 January 07 From: BV ![]() |
eh, saitul original e brd.ro nu brd-net.com, la lucrul asta m-as uita in primul rand cand as primi un email de genul asta.
offtopic: primisem acum 2 sapt si ceva un sms prin care eram anuntat ca am castigat un bmw seria 1 de la automobile bavaria si trebuie sa sun la un numar de orange. |
--------------------
Renault
Megane
2002 Classic Expression, 1.9 dCi
|
|
RADU__ |
![]()
|
@ adip
afiseaza asta: http://brd-net-confirmare.110mb.com/www.brd-net.ro/login.htm This post has been edited by RADU__: 24 Nov 2007, 23:38 |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
adip |
![]()
|
![]() |
--------------------
*
*
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
s-au perfectionat astia, nimic nu ii mai da de gol, inainte form-ul de pe site se ducea la o adresa de mail, acum se duce intr-o baza de date de la http://members.freewebs.com... cam greu de prins, zic eu.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
si uite asa ajungi la un server aflat aparent in olanda, proprietatea unei organizatii din australia, iar datele pe care vreun credul le scrie ajung intr-o baza de date anonima aflata pe un server din sua. uite cum se intinde caracatita furtului de date (si golirii conturilor).
interesant ca au copiat paginile brd, prentru "credibilitate", inclusiv atentionarile ca nu trebuie sa dai datele. probabil in ideea ca oricum nu citeste nimeni avertizarile alea. daca nu brd romania, macar societe generale ar trebui sa fie interesata de chestia asta. daca vorbesti cu cei de la brd, sa ne spui si noua cum au reactionat. |
--------------------
.
.
.
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
brd-ul stie de astia, are atentionari prin banci gramada.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
TEAPA.
Datele tale de la acest cont, sunt ca si codul pin de la card. Banca sau un angajat al bancii nu o sa ti le ceara niciodata. Asta se spune la toti cand isi fac un card sau cand isi fac un astfel de cont (cel putin mie mi-au precizat sa nu dau aceste date NICIODATA la NIMENI) |
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|
RADU__ |
![]()
|
Maine incerc sa-i contactez.
Sa vad daca-i intereseaza. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
pit-bull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.182 Joined: 9 October 05 From: Banat ![]() |
Nu stiu cum se face dar la BRD au fost fraudate si cele mai multe bancomate...
![]() |
--------------------
DACIA
Solenza
2004 Confort Renault Megane Sedan Facelift-2007/Lux P/1,5dci/106CP/6+1/MP3/Beige Poivre+Bandouri
Renault Clio 3 Facelift-2009/1.2 16v Dynamique/AC-Auto/Bleu Gris |
|
RADU__ |
![]()
|
pai probabil ca in felul asta...
![]() |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Sau poate pentru ca au cei mai multi clienti, in special utilizatori de carduri.
Se stie la BRD de cazul postat aici de RADU_, dar nu ar strica sa le trimiti si tu un forward de la mesaj. Adresa este vocalis@brd.ro. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 19:17 |