Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

folie geamuri

renault_laguna
post 28 Jun 2011, 15:20
Post #91

kl

Group: Members
From: Bucuresti

Hartiile pe care le primesti in service autorizat pentru folie sunt egale cu zero.Eu am dat 400 Ron la un centru autorizat RAR din Bucuresti,unul mare si am primit un certificat vezi doamne ca e omologat de RAR si alte trevuri stampilat etc.Am vb cu mai multi politisti si cu oameni care lucreaza la RAR si am fost anuntat ca acea hartie este zero atata timp cat nu e trecut in talon modificarile aduse la masina.Omologari pe bune pentru folie nu cred ca se primesc decat cu pile sau spaga,cele omologate sunt la acele masini care vin din fabrica cu geamurile fumurii care banuiesc ca sunt ionizate si au transparenta foarte mare.Deci oric cat de transparente ar fi foliile noastre ele nu sunt ok pe nici o parte a geamului.nici fata nici spate nici luneta,asta daca vrei sa fi 100% .

--------------------
Renault Laguna - B-01-LAG 2000 PH2 1.9 DCI
Renault Laguna I Phase II 1.9 DCI 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gotty
post 28 Jun 2011, 15:24
Post #92

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

stai tu linistit,ca am dat peste militieni care erau de aceeasi parere ca tine,peste altii care se uitau ca curca n lemne ca erau 2 autorizatii,si peste altii care mi au multumit si m au lasat sa plec.atat timp cat in lege scrie ca trebuie sa fie autorizate dar nu sunt norme,sau cel putin eu nu stiu de ele,exista loc de buna ziua peste tot...

--------------------
Private Spice Member
+
lag_ph
post 28 Jun 2011, 16:12
Post #93

miles away...

From: Bucuresti // Ploiesti

--------------------
Renault Laguna 1.8 16v - de PH - 05.10.1998
+
gotty
post 28 Jun 2011, 16:21
Post #94

fagocer™ haituit

deci,nu trebuie inscris nicaieri,in carte sau talon ,aceasta folie.

--------------------
Private Spice Member
+
Gabryel.GLN
post 28 Jun 2011, 17:15
Post #95

Membru autentic

From: Constanța

Am un coleg care si-a luat un Ford Fiesta nou cu geamurile spate si luneta ionizate din fabrica si nu scrie nici in talon nici in carte ca sunt omologate...

--------------------
Renault Espace V INITIALE PARIS 2016/1.6 dci 160CP
+
fascistu
post 28 Jun 2011, 18:47
Post #96

fascistu

From: arad

da nu trebuie sa fie omologata masina pentru folie... tra sa fie folia omologata pentru masina nu? ce sa caute in talon folia? ... eu zic ca cine zice ca hartiile ce le avem noi is egale cu zero, o zic din rautate, dar pana la urma.... suntem in romania ce tot atata stres cu foliile astea, pune-ti-va folia pe masina si atat... sunt multe altele mai grave nelegale in tara noastra ....

--------------------
Renault Laguna II - AR 02 KID 2001/1.9 DCI, 120 hp
Renault Laguna II, 1.9 DCI, 120 hp, 2001
+
renault_laguna
post 29 Jun 2011, 12:30
Post #97

kl

Mda e o mare diferenta.Eu nu am zis cu rautate.Eu am asemenea hartii si chiar mi-ar fi parut rau sa dau 100 de euro pe folie ca sa raman fara talon sau sa o smulg de pe masina.Ce am citit in acel articol de pe rarom e destul de ok si ma incadrez.E bine de stiut in caz ca ma oprste sa stiu cum sa ma apar.Multumesc in acest fel celuic e a postat linkul.Eu pana acum am lasat de izbeliste acel certificat care l-am primit de la service crezand ca e caterinca si nu am ce face cu el.Cum o sa il tin in masina in caz de ma opreste careva.

--------------------
+
sergiu9my
post 29 Jun 2011, 12:36
Post #98

sergiu9my

From: Ploiesti

Da fascistu asa este. FOLIA trebuie sa fie omologata si sa ai abtipildurile alea in geam(uri)

--------------------
ex: Renault Laguna 1 Phase 2 2000 2.2DT
Citroen C4, 1.6HDI 2007
Renault Laguna 3 Bose edition 2.0 Dci 130cp 2011
+
fascistu
post 29 Jun 2011, 15:37
Post #99

fascistu

renault_laguna smile.gif) nu ziceam de tine ca ai zis din rautate.... doamne fereste... ziceam de cei care ti-au zis tie .... ai inteles gresit, poate nu m-am exprimat eu bine, scuze... oricum... vad ca poti face rost de hartie aia de pe oriunde... eu mi-am pus folia la cineva acasa care lucreaza la negru, si totusi avea hartii, folie la sul... cam asta face el toata ziua, mi-a dat hartia si mi-a zis... " sa tio completezi azi, in caz de ceva sa nu te prinda".... nici macar nu mi-a completat-o el, o prostie oricum... aruncam banii mai mult pe hartia aia....

--------------------
+
renault_laguna
post 30 Jun 2011, 12:05
Post #100

kl

Nu e nici o suparare.Stai linisitit.Si eu ma refeream la cei ce vorbesc aiurea in necunostinta de cauza.Oricum sper sa nu am incidente,de aceea am evitat sa nu imi pun pe geamurile din fata nici un fel de folie sa nu las loc de interpretari.se vede neterminat dar asta e.Macar am vizibilitate ok in oglinda,desii eu merg cu geamurl deschis chair si iarna sau cand ploua.Ma ajuta si paravanturile cat de cat smile.gif.

--------------------
+
fascistu
post 6 Nov 2011, 01:51
Post #101

fascistu

din pacate ..... am luat si eu prima amenda de cand am permis sad.gif... de ce scriu aici ...? pentru ca e din cauza foliei de pe fata si pentru centura.... centura nu conteaza ca aia nu e asa mare... pt folie am luat 300 de lei + 68 centura.... asta in 48 de ore sad.gif aveti grija cei care aveti folie pe fata, vad ca degeaba am vorbit in stanga si in dreapta ca au fost mai al dracului ...aa si mi-au luat si talonu 15 zile.. pana imi rezolv folia..... si amenda mare si talon luat, eu am zis ca daca dau folia jos pe loc nu imi face nimic, ei au zis ca trebuie sa imi dea amenda si retina docOmentu.... puteam sa o dau jos, sau cel putin sa o stric ca aveam lama de cutter .... asta e smile.gif aveti grija

--------------------
+
oves
post 6 Nov 2011, 09:15
Post #102

Membru autentic

Daca ai avut hartie la folii atunci tre sa depui contestatie

--------------------
renault megane 3 ST - BH xx xxx 2009 1.9dci 130 cp
+
R19/16v
post 6 Nov 2011, 09:44
Post #103

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Nu-ti da nimeni nicio hartie la folia de pe fata.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Gabryel.GLN
post 6 Nov 2011, 10:19
Post #104

Membru autentic

L-a oprit si pe tata acum o luna cu laguna, pentru foliile fata, dar a scapat mai ieftin si fara talonul luat.

--------------------
+
gotty
post 6 Nov 2011, 10:47
Post #105

fagocer™ haituit

QUOTE(R19/16v @ 6 Nov 2011, 10:44)
Nu-ti da nimeni nicio hartie la folia de pe fata.
*

serios?

--------------------
Private Spice Member
+
Gabryel.GLN
post 6 Nov 2011, 11:06
Post #106

Membru autentic

Se da hartie, dar pentru folia cu transparenta 73% din cate stiu eu si nu prea se vede mare diferenta.

--------------------
+
TM31BDY
post 6 Nov 2011, 13:27
Post #107

Membru

Orice hartie pentru folia fata nu e valida,in fata R.A.R.. Am si eu un prieten care s+a ales cu amenda si talonul luat tot pentru folia de pe fata.Si dupa ce am studiat impreuna problema , nu se recunoaste folia fata ,indiferent ce hartie aveti.

--------------------
Renault Megane II - Tm 47 BDY 2007
+
mih_mlv
post 6 Nov 2011, 14:16
Post #108

Membru autentic

From: Calarasi(CL)/Sicilia (CT)

Salut,dragi colegi:
Vazind cele scrise mai sus, vreau sa spun si eu cateva lucruri despre foliile astea:
-eu am avut folii spate/fata,omologate,geamurile fiind facute in Bucuresti,undeva pe Valea Cascadelor.In fine am primit o hartie trasa in vid cu nr. masinii,nume propietar, geamuri fata si spate,cu care am trecut RAR-ul cu brio de doua ori in patru ani.
Din cate stiu eu foliile care se gasesc in magazine nu sunt acceptate de domnii in albastru!
P.S.in august a.c., mi-am pus alarma pe Megane in Bucuresti si acolo exista un catalog pt. folii/pret omologate(pt. a mea era 370).
Salutare,

--------------------
Renault Megane 2.2 bicorp 1.6 115cp 2006 CL 79 MLV/ Clio III 1.5 dci 2008 CL 04 LAV
+
fascistu
post 6 Nov 2011, 15:40
Post #109

fascistu

tra sa o dau jos ca cica nu se omologheaza de nici un fel folia pe fata, in timp ce asteptam procesu, trece un passat pe langa noi cu folii exact ca mine, fata spate, l-au salutat pe baiat si a plecat... nu i-au facut nimic, am intrebat... pe el de ce nu l-ati oprit? ... pai nu vezi ca scriu proces? el catre mine....... si colegu? ... pai poate baiatu cu passatu avea omologare pe geamurile laterale fata.... si eu zic.... pai mai inainte mi-ati spus ca nu se omologheaza de nici un fel ....el: semnezi procesu sau nu? urland la mine... na cam asta ii tara noastra smile.gif

--------------------
+
Adi R5
post 8 Nov 2011, 00:06
Post #110

Membru autentic

From: A R A D

daca il cauti bine si el are pasat negru cu folie pe toate geamurile...si o fi trecut vreun coleg de forum...vw forum...mai pune la amenda si taxa de la RAR.

--------------------
Renault Espace 2007
+
fascistu
post 8 Nov 2011, 13:40
Post #111

fascistu

probabil asa ceva.... ceva cunostiinta o fi fost... da.. aseara am aflat si eu de taxa aia, inca 80 de lei pentru o stampila .... acuma 10 minute am dat folia jos de pe fata, daca ati sti voi ce rau imi pare .... maine o sa ma duc la rar, o sa pun iara cred, daca imi rezolv niste timbre si hartie cum ca ar fi omologata, sa fie chiar timbre pentru folia de 73% transparenta, o sa pun cum am avut, cine stie ce transparenta are? nu stiu sa existe aparat de masura pentru asa ceva....

--------------------
+
Catalinmodena
post 8 Nov 2011, 15:11
Post #112

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Degeaba iti faci tu o hartie din care sa rezulte ca-i ok transparenta pt geamurile fata.Pe acea hartie trebuie sa-ti apara numele si stampila firemei ce ti-a aplicat folia.Iar daca nu le ai iar pui de-o amenda. wink.gif

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
fascistu
post 8 Nov 2011, 15:19
Post #113

fascistu

pai normal ca o sa apara si datele alea.... daca o sa imi fac rost smile.gif ... doar nu ma duc cu hartia goala in fata la politai : "na, am omologare" nu asa... hartia nu o fac eu, fac rost daca pot de undeva, asta daca pot, daca nu asta e smile.gif

--------------------
+
Gabryel.GLN
post 8 Nov 2011, 17:18
Post #114

Membru autentic

Tata cu timbre si cu hartie in regula, i-a aratat hartia si i-a zis ca nu se de omologare pentru geamurile fata.

--------------------
+
fascistu
post 8 Nov 2011, 19:11
Post #115

fascistu

ce-i drept... nu mai sti dupa cine sa te iei... vad eu ce fac cu ele.... acuma oricum is date jos sad.gif

--------------------
+
daniellu
post 8 Nov 2011, 20:22
Post #116

acum E91 M47

Pe parbriz si geamuri laterale fata nu e voie cu folie. Pe laterale spate si luneta pui ce vrei daca au omologare.Hartia cu omologarea pana la urma e de forma. Ganditi-va la autoutilitare! La alea tabla e omologata! Trebuie doar oglinzi laterale.

--------------------
ex Mondeo TDCi(2006) ;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA; - nr. de Bacau ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
+
fascistu
post 9 Nov 2011, 14:47
Post #117

fascistu

bun .. de acord... atunci de ce exista hartie de omologare pentru geamurile laterale fata? asta pentru folie de 75% ....asta nu inteleg si nu stiu dupa cine sa ma iau... este sau nu voie pe geamurile laterale fata? da nu sa zica unu si altu... vreau sa vad o lege care interzice asta... din moment ce exista omologare de ce sa nu fie voie? inseamna ca cine printeaza hartiile alea face niste falsuri.... sau nu stiu

--------------------
+
lag_ph
post 9 Nov 2011, 16:43
Post #118

miles away...

From: Bucuresti // Ploiesti

E un pic mai delicata treaba.

Aici : http://www.rarom.ro/RO/article--Atelierele...folie--298.html

gasesti, de exemplu, pentru Arad : http://www.rarom.ro/cs-uploads/modificari_...ctive_arad.html

la firma lu' Doru (nr.3 in lista) :
"Folii pentru geamurile de securitate (altele decat parbrizele) aflate in campul de vizibilitate spre inainte al conducatorului auto. (...) Folii pentru geamurile de securitate aflate in campul de vizibilitate spre inapoi al conducatorului auto (...) "

Si sa stii ca exista aparate de masura.

--------------------
Renault Laguna 1.8 16v - de PH - 05.10.1998
+
espacern
post 9 Nov 2011, 17:11
Post #119

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

QUOTE(Lupan Daniel @ 8 Nov 2011, 20:22)
Pe parbriz si geamuri laterale fata nu e voie cu folie. Pe laterale spate si luneta pui ce vrei daca au omologare.

Este gresit inteles termenul de FOLIE.
Folia poate sa fie de la Negru la Transparent.
Pe fata se poate monta folie care respecta normele RAR( trebuie sa fie aproape transparenta)si nu se permite folia de culoare inchisa.
Am montat pe masina mea din Franta cu inmatriculare Franta(nu personala)folie neagra pe toate geamurile.
Cu acte de la firma unde au fost montate in Franta(omologare Europeana).
In Romania trebuie respectata legea romana pentru masinile inmatriculate in RO.

@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
fascistu
post 9 Nov 2011, 20:03
Post #120

fascistu

era vorba de folie mai inchisa la culoare, ca daca pui transparenta de tot doar pentru protectie, pun pariu ca nu vede nici un politai daca nu se uita atent... cat despre aparat care sa stie sa masoare transperanta .... asta chiar n-am stiut ... dar atata timp cat ai nostrii nu au asa ceva in dotare.... in fine, putem sa o tinem la nesfarsit cu discutiile pentru folie, ca sa vedeti cat de aiurea este ....va mai spun o chestie.... merg azi la RAR ca sa imi vada domnii masina ca nu mai are folie pe geamurile din fata, imi zice ca trebuie timpre pe absolut toate geamurile laterale care au folie, eu sunt foarte de acord cu treaba asta, pe geamurile laterale din spate, cele de la portbagaj, eu nu am timbre nici in stanga nici in dreapta, am in total 3 timbre, pe luneta si geamurile de la usile din spate, imi zice domnu de la rar sa imi rezolv cumva si treaba aia si il sun pe baiatu care mi-a montat foliile si imi zice ca el nu are de unde sa imi puna ca el asa primeste... un act cu 3 timbre, mi-a dat exemplu microbusele care au mai multe geamuri ... cu alea ce face? sau face treaba la negru? nu stiu ce sa cred, desi inclin sa cred ca, chiar trebuie pe toate geamurile, el imi zice ca nu trebuie ca ii prostie ce imi zice la rar.....

--------------------
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 10:43
Dacia