Rulota tractata de Laguna 1.6 16V, Aveti careva?
![]() ![]() ![]() |
Rulota tractata de Laguna 1.6 16V, Aveti careva?
CJ-27-BGM |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 219 Joined: 16 September 07 From: Klausenburg ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
1999 1.6 16V
- CJ 27 BGM
|
|||
linux_addicted |
![]()
|
![]() Membru Incomod Group: Members Posts: 81 Joined: 19 May 09 From: Bucuresti, jud Satu Mare ![]() |
Nu zice nimeni ca vei avea probleme cu ambreajul daca stii sa-l folosesti cum trebuie. Parerea mea este ca masina in intregime este chinuita cand ii pui o rulota in spate si nu ai motor suficient de puternic pentru ea. Nici masinuta parintilor nu are probleme cu ambreajul dar motorul era foarte chinuit pe drumuri de munte cand mergea cu rulota dupa ea.
Precum am zis este doar parerea mea! |
--------------------
Renault
Laguna
1994; RXE 2.0
- SM 09 AEB Nu sunt complet inutil....cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.
|
|
CJ-27-BGM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 219 Joined: 16 September 07 From: Klausenburg ![]() |
Din cate stiu eu ambreiajul se duce din cauza socurilor atunci cand tractezi ceva.
|
--------------------
Renault
Laguna
1999 1.6 16V
- CJ 27 BGM
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Eu stau si ma intreb. Nu stiu cum e la voi, dar la mine masina accelereaza greu. Am fost la reprezentanta si mi-au spus ca atata timp ca pot merge cu 170 km/h (cat am mers eu) nu e ambreiajul defect. Stau si ma intreb cum accelereaza o Laguna cu o rulota dupa ea, daca ea nici singura nu accelereaza puternic. Eu cred ca e si limitata electronic sa nu accelereze cat am vrea. Adica degeaba apasam pedala pana in fund, calculatorul masinii nu va permite o accelerare brusca, mai ales daca sintem in turatii mici (sub 3000 RPM).
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
CJ-27-BGM |
![]()
|
Pai e normal la benzinar. Acuma depinde la ce te astepti si tu de la un motor de 1.6.
16 Jun 2009, 12:36: Limitarea e doar undeva in jur de 6000 rpm. Nu are alta limitare. Atat poate motorul pe masina asta. This post has been edited by CJ-27-BGM: 16 Jun 2009, 12:36 |
--------------------
Renault
Laguna
1999 1.6 16V
- CJ 27 BGM
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Eu la ~ 190 km/h aveam peste 6000 de ture (~61-6200)...
Nu m-am uitat prea atent la bord ca se schimba prea rapid peisajul ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
CJ, are alta limitare. Daca apesti pe acceleratie brusc, nu va urca instant turatia la motor pana la maxim, ci va urca incet. Asta in neutru. In sarcina e si mai incet. Tu poti apasa la maxim brusc pedala si masina va accelera in ritmul ei. Si nu cred ca e tinuta doar de inertie, cred ca e si limitata electronic, pentru a maximiza eficienta de consum.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
e vorba de cat de repede apesi pe acceleratie.
ceea ce tu consideri a fi intarziere este de fapt tipul care trece de cand ai dat tu comanda si pana obtii raspunsul dorit ceea ce se petrece intre aceste doua borne temporale este faptul ca onor calculatorul de injectie ia in calcul o sumedenie de factori pentru a-ti da tie un raspuns optim cu cat apesi mai tre si mai brusc, cu atat va dura mai mult. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Asta spuneam. Calculatorul ala pardalnic. La o masina clasica, fara calculator, calcai si huruia imediat cu schimbatorul in neutru. In mers, se mai ineca, mai scutura, dar macar raspunsul bun rau, cum era, era imediat. Acum nu mai avem control direct asupra acceleratiei.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
zau daca inteleg...
tu vrei acceleratie de tip on-off? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Daca vrei sa fie sprintena si sa nu mai ai lag, aplica metoda F1
![]() Btw, e adevarata placere sa tragi de ea... nici nu stii cand ajungi la 100.. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
N-are legatura electronica cu raspunsul la acceleratie...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
ricochet2 |
![]()
|
Sint convins ca are.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Iti arat filmulet cu 19le accelerand?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu ma ajuta.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
R19/16v |
![]()
|
Mecanica e importanta... piesele in miscare sa fie usoare...
Fii sigur ca compromisul ales de reno este cel ideal. |
--------------------
DS
5H
|
ricochet2 |
![]()
|
Din punct de vedere al eficientei si economiei nu cred ca ideal, dar pe acolo. Dar din punct de vedere al performantei pure, nu.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
R19/16v |
![]()
|
Daca ar fi fost facut sa fie ideal dpdv al performantei pure nu ar fi ajuns la 100k / 150k km...
|
--------------------
DS
5H
|
Johnny78 |
![]()
|
Rico, incercam sa iti explicam ce si cum cu raspunsul motorului.
orice motor are o intrziere intre apasarea pe acceleratie si raspunsul dat. durata acestei intarzieri depinde de o sumedenie de factori pe care nu ii cunosc in totalitate... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Si eu incerc sa va spun ca stiu de acele intarzieri. La masinile vechi era data de mecanica, de carburator, de mai stiu eu ce, pe cand la masinile vechi e limitata de unitatea electronica de comanda. Ce vreau eu sa spun sint 2 lucruri:
-la masinile vechi, dadeai o talpa si daca nu o inecai, si stiai cum sa o dai, fugea in functie de cat de repede primea benzina. aici computerul spune "stai nene, ca nu e economic, nu e bine nici pentru consum, nu e eficient, etc. ia sa limitez eu in asa fel incat sa maximizez aceleratia cu minimum de consum". dar poate eu vreau sa accelerez mai repede, cu consum mai mare. la unele masinis e face tuning pentru chestia asta. -cand vad cum ma iau unii la plecarea de pe loc sau cand trebuie sa depasesc si parca stau pe loc, ma oftic. Cu fosta mea Alfa Romeo 33, ma invarteam in jurul Lagunei ca un satelit. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
si cam unde erai cu consumul?
ce motor avea 133-ul? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
ricochet2 |
![]()
|
1490 cc, 4 cilindri boxer, carburator dublu corp. Dar mai bine ma intrebi cate kg avea masina si cate kg aveam eu pe atunci.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
aha...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Atat spun. exact jumatate de tona intre cele doua masini cu mine in ele.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
si crezi ca asta nu atarna ?
mai ales ca diferenta de cilindree nu e decat de 100 de cm sau chiar mai putin... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Alfa (era 33 nu 133) avea motor cu 8 valve, deci putere mai mica, avea carburator (2 bucati dublu corp fiecare) fata de injectie electronica la Renault, dar era mult mai usoara si asta conta. Dar ce avea Alfa si nu are Renault era lipsa ECU, care imi permitea sa o calc cum imi placea mie. Plus o cutie scurta, care imi permitea sa accelerez foarte repede. Cu toata greutatea, Laguna lua Alfa la top speed si la tinuta de drum, datorita in principal celor 107 CP fata de 90 si a greutatii, care ii ofera stabilitate. Dar in oras Alfa era mai mult mai vioaie.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
ai o placere inexplicabila sa compari mere cu pere...
tu compari o masina sportiva cu una de drum lung, si din doua clase diferite, pe deasupra... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Aveau si culori diferite.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
culoarea conteaza cel mai mult...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
cristicristutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 711 Joined: 7 February 09 From: SATU-MARE ![]() |
Io nu stiu de ce va plangeti voi de motoru 1.6 16V ,dar daca vrei sa mergi sortiv schimbi viteza pe la 5500-6000 si fuge, daca nu inseamna ceva nu functioneaza bine, sau se poate si asa ca mergi prin oras cu 30 la ora in a-3-a si apesi pedala si normal ca masina nu merge,iar de rulota trasa eu zic car ar merge fara probleme,motoru putin mai turat decat normal fapt care provoaca consum ceva mai mare dar merge
Attached File(s) ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA
1.6 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 08:18 |