curatare tapiterie
![]() ![]() ![]() |
curatare tapiterie
paulush |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 15 July 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II
2003 expression 1,9 dci 110 hp multi stiu multe, nimeni pe toate!!!
|
|||
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
eu iti recomand vanish...la mine a facut minuni dupa ce am cumparat masina...
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
paulush |
![]()
|
ce culoare are tapiteria ta???si daca se poate zi-mi si cum se cheama exact vanish u folosit de tine, eventual si de unde l-ai luat! merci
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
gheorghita88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 25 November 08 From: pitesti ![]() |
apa cu sapun scrie in carte
31 Jan 2009, 13:08: venish daca ai pete This post has been edited by gheorghita88: 31 Jan 2009, 13:08 |
--------------------
renault
laguna 2 grandtour
2002 1,8 16v
|
|
paulush |
![]()
|
trebuie aspirat inainte si dupa aplicarea vanish ului???asa am auzit. a mai facut cineva operatiunea asta si o poate descrie in detaliu?
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
eu am aspirat bine in masina, iar pe urma am diluat vanish (covoare si tapiterii parca...oricume ceva cu tapiterii) si am aplicat cu buretele, lasam putin timp sa intre in tapiterie si stergeam cu o carpa ALBA de bumbac. am lasat sa se usuce si gata:D...la mine tapiteria e pe gri ...dar nu conteaza...
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Daca vrei sa speli integral tapiteria, nu doar sa scoti niste pete, si daca n-ai un garaj incalzit, lasa operatia pentru la vara... In urma cu cativa ani am spalat si eu tapiteria la vechiul Megane, (cu o solutie facuta dupa ureche in care am pus sapun lichid, vanish si apa calduta), si a fost nevoie cam de 24 de ore sa se usuce complet. Iar operatiunea am facut-o cam prin iulie-august.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
paulush |
![]()
|
merci de remarca gabizegrean!!! ai perfecta dreptate! acum am vreo 2 pete de care ma voi ocupa, iar restu....la vara
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
B60CMB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 17 March 07 ![]() |
Eu am folosit o solutie numita "PULIMAX" luata de la "MAFRA" si a fost foarte buna atat pentru tapiteria scaunlor cat si pentru plafon si componentele din plastic.
Il recomand cu caldura. |
--------------------
renault
laguna II
2004
- b-60-bmc B-60-BMC Laguna II 2.0 16V
B-60-CMB Laguna II 1.9 DCI |
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Am luat o solutie pentru curatat tapiteria,nu`mi vine numele acum, pentru ca e in masina, dar cum se duce frigul, o voi folosi si voi posta rezultatele...
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
stoli |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 6 November 08 ![]() |
Incercati sa face in asa fel incat sa nu inflistrati multa apa deoarece, eu am spalat tapiteria la spalatorie odata si apoi a inceput sa scartaie scaunul de la sofer.. si ca si cauza era o sufa care unfla scaunul de la sofer care a ruginit.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2
2002
- TL 02 WLE
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Am incercat cu vanish...dar nu a iesit precum ma asteptam. Vreau sa spal mai ales materialul de pe cotiera si usi, ca in rest am huse...
Care ati avut rezultate bune, si rapide, si cu ce? |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
driver_tavi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 3 March 09 ![]() |
Cred că eu am avut o soluție bună. După ce am fost la spălătorie și mi-a năclăit-o cu spume și trase cu aspiratorul m-am decis să o curăț eu. Am luat o săptămână de concediu și am desfăcut absolut toată tapițeria interioară(cu excepție scaune și banchete) pe care le-am spălat în cadă cu o perie de unghii mai fină și săpun lichid. Totul este perfect și o să regret că am fost la spălătorie și i-am făcut patronului buzunarul mare cu 150 RON. Cu excepția plafonierei totul se spală fără probleme. Nu se deformează nimic absolut nimic, iar aceasta îsi capătă culoarea naturală. Putin mai greu este la plafonieră pentru că după spălare și clătire trebuie băgată repede la soare. Este confecționată la interior dintrun carton nu prea rezistent la apă. Dar fără mari probleme. Și ca fapt divers, o zi întreagă mi-a luat demontatul, și maxim 4 ore montatul fără probleme. Tapiseria se usucă în maxim 30 minute de la spălare. Cine are răbdare și curaj ..........., multă baftă. Se merită deplin. Să vă gândiți în primul rând că nu rămân în aceasta agenti de curățare sau alte soluții.
This post has been edited by driver_tavi: 2 Jun 2009, 19:34 |
--------------------
Renault
Laguna II
2001, 1.9dci
- xx.12.xxx
|
|
PMG_tr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 737 Joined: 14 January 09 From: Turnu Magurele ![]() |
esti tare..no comment..eu unu nu am curajul sa incerc
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
2003 expresion
- TR-04-CWY NU FURA! Guvernul uraste concurenta!
|
|
renodood |
![]()
|
As da jos doar tapiteria de pe scaune, si eventual de pe cotiera...
Ceva sfaturi? ca doar nu cred ca te`ai apucat sa rupi cusaturile sau sa tragi de ele... |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
driver_tavi |
![]()
|
deci la scaune nu m-am bagat. Este mai dificil. Trebuie dat scaunul jos, sa desfaci tapiteria......e treaba frate. Cotiera se da jos din doua suruburi. E simplu ca buna ziua. Dar cand ai sa o speli.... si ai sa vezi ce iese din ea........ai sa faci ce am facut si eu. Succes.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001, 1.9dci
- xx.12.xxx
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
se aspira totul cu un aspirator putenic. se pune BIOCARPET mai mult decat scrie in prospect intr-un vas si se agita sa se faca spuma. se aplica SPUMA pe toate componentele tapiteriei cu o perie relativ moale(se freaca purin) . se sterge cu o carpa curata, dupa care se aspira din nou si se dau finisarile, silicoane, braduti, alea alea
timp 3-4 ore,rezultat garantat. daca nu reusiti vin sa v-a ajut. D-tavi- iti admir curajul dar eu tapitez interioare auto si nu aplic doamne feri stilul tau de curatzat. o mai desfaci odata si apar rezultatele negative. ia-o ca pe un sfat |
--------------------
REnauLT
LAguNA
1.9 dCi B56, 1.9 dCi K56, ex 1.6 16v, 1.8 16v
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
|
|
renodood |
![]()
|
Voi incerca si sugestia ta, sa vad ce iese...
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
driver_tavi |
![]()
|
Mai oameni bune ce tot spuneti voi acolo cu biocarpet si alte solutii de covoare. Vreti sa spuneti ca ar arata o tapiterie mult mai bine daca este spalata pe loc decat daca este data jos, frecata cu un dispozitiv mai moale si apoi clatita din abundenta cu apa. S-o credeti voi care spalati cu biocarpet. Cu asta speli un covor care peste un an sau doi il duci la spalatorie. Cine are rabdare eu il sfatuiesc sa dea tapiteria jos ca deja a venit vara si intr-o zi e gata. Succes.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001, 1.9dci
- xx.12.xxx
|
|
mihai vulcan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 27 July 08 From: Sibiu ![]() |
Si eu vreau sa fac operatiunea asta. Vreau neaparat sa-mi curat scaunele si bancheta din spate. Le-am frecat cu vanish si s-au curatat destul de bine dar tot nu se compara cu spalatul in apa! Am studiat, se scot f usor dar la montare este nevoie de un "cursor" cu care sa pot inchide fermoarele. Asta imi lipseste, mai caut inca.
|
--------------------
HYUNDAI
I30 1.4 tgdi exclusive launch edition
2017
- SB 06 YCP Ex Renault Laguna Ii
Ex Renault 25 GTX |
|
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
TAVI daca in afara de scaune ai spalat totul in vana, ce e acel totul? tetierele, parasolarele, fetele de usi si polita? vrei sa fie altu cobai si ii indemni pe toti la ce ai visat peste noapte sa vezi daca o duce cineva la cap. daca si citeai mai sus, eu sunt tapiter auto, si iti spun ca treaba cu fermoarele si clemele ce se vad e partea usoara. dupa aceea incepe distractia. ai vazut vreodata o tapiterie auto data jos?
ma rog. apucate de treaba si fa si ceva poze sa vedem cum merge treaba...... |
--------------------
REnauLT
LAguNA
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
|
|
driver_tavi |
![]()
|
Deci am spus că am demontat toată tapițeria interioară cu excepția scaunelor și am spălat-o în cadă fără probleme. Este adevărat cu scaunele. E greu, fapt pentru care nu m-am băgat. Am luat de la cineva un aspirator cu aburi și le-am spălat destul de bine. Eu m-am referit că acele soluții de curățat nu prea sunt bune. Anul trecut pentru 150 RON mi-au spălat-o la o spălătorie cu AMWAY special pentru tapițerie. Urmările au fost groaznice. Mi-a mirosit toată vara în mașină a surfactanți. Și BIOCARPETUL conține așa ceva. Nu ți-aș dori înainte de a urca în mașină să ții câte 10 minute ușile larg deschise. Pentru că este un forum de spus păreri și întâmplări despre Laguna, eu le spun pentru ca alții să tragă concluzii.
This post has been edited by driver_tavi: 13 Jun 2009, 18:53 |
--------------------
Renault
Laguna II
2001, 1.9dci
- xx.12.xxx
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
SCZ. TAVI-D acum vi tu de acasa....dar alte produse AMWAY ai folosit? daca nu nici sa nu incerci ca ce se spune despre ele sunt doar niste POEZII FRUMOS RECITATE de escrocii din grupurile de pocaiti care scot 60% profit de pe fraierii care cumpara. NU se da cu solutie care contine sulfati sau cloruri in spatii mici si inchise. cred ca scrie si pe ambalaj. si daca tu ai salar de 400 ron si imi speli mie masina cu ce iti da patronu.......nu prea o sa fiu multumit si tot iti dau 5-10 ron ciubuc ca sa nu m-a blestemi.
le multumesc AMWAY ca mai tapitez si eu cate o masina F>>>>a de produsele lor inovatoare,biodegradabile si ecologice. OFF TOPIC: "AMWAY"-daca un detergent de vase nu este nociv si nici toxic, atunci dupa ce se spala vasele cu el, poti sa il bei si nu se va intampla nimic............. "BOGDAN"-eu as face hepatita. dar as fi curios sa incerci tu, ca eu o sa sun la 112 daca ceva nu e in regula." |
--------------------
REnauLT
LAguNA
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
|
|
renodood |
![]()
|
Nu a tinut treaba cu biocarpet. A tinut cam 1 lun aspectul acela de curat, e iar la loc, si m`am enervat si am pus huse.
Nu pot sa cred ca nu exista o metoda mai buna de a curata tapiteria decat de o da jos ![]() This post has been edited by renodood: 17 Jan 2010, 16:59 |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Cea mai buna metoda de curatare a interiorului(scaune,banchete)este sa le demontezi si sa le scoti husele(cleme,capse,fermoare)!
Dar se poate si cu ajutorul unui aspirator care se gaseste sub numele de:aspirateur injection extraction! Cu o solutie de detergent si apa se "injecteaza" in material si in acelasi timp se trage mizeria si materialul ramane relativ uscat(complet uscat in functie de temperatura)! Costa de la 80 E in sus dar face treaba! Numai bine! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
renodood |
![]()
|
QUOTE(espacern @ 17 Jan 2010, 17:57) Cea mai buna metoda de curatare a interiorului(scaune,banchete)este sa le demontezi si sa le scoti husele(cleme,capse,fermoare)! Dar se poate si cu ajutorul unui aspirator care se gaseste sub numele de:aspirateur injection extraction! Cu o solutie de detergent si apa se "injecteaza" in material si in acelasi timp se trage mizeria si materialul ramane relativ uscat(complet uscat in functie de temperatura)! Costa de la 80 E in sus dar face treaba! Numai bine! Unde as gasi asa ceva? |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
gbs01983 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 376 Joined: 15 November 08 ![]() |
salutare, eu am niste mici (pe praf) pe banchete (cea neagra cu insertie de piele prin lateral) plus o mare belea pe plafon : aveam tot asa urme de praf, si m am apucat sa le curat cu un spray de curatat tapiteria luat de la market. dupa ce dai cu spary se creaza o spuma si trebuie sa o lasi 5 minute dupa care stergi cu o carpa.In urma acestei operatii am facut plafonul NUMAI PETE,deci mai tare am stricat.
INTREBARE: ce solutie imi recomandati sa sterg si plafonul (mai ales) si banchetele? merci |
--------------------
renault
laguna
1.9 dCi dinamyque 2002
- gl 49 myh Laguna 6.2dci,820cai,dizal,64valve,32cilindri in veu,4 turbine,c.mixt 3.2L/100 /an'02,folie neagra neomolog,multi bashi cu geamu lasat in jos&manele:)
|
|
Marius Stefan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 6 February 10 ![]() |
aceasi patanie precum gbs... am pete pe plafoniera..
|
--------------------
Renault
Laguna
2003 Renault Laguna 2 din 2003
1.9 DCI |
|
jamaica |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 22 February 08 ![]() |
Puteti sa va duceti cu incredere la spalatorie ,masina mea pe interior era murdara rau si acum arata ca noua,am dat 120 de lei la spalatorie plus ca le`am zis la baietii ca daca iese treaba buna le mai dau cv ,in total 150 dar se merita.Daca vreti sa dati tapiteria jos e foarte usor si nu trebuiesc scaunele date jos
![]() This post has been edited by jamaica: 28 Apr 2010, 11:13 |
--------------------
Renault
Laguna ||
2003
|
|
mariusa10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 18 December 07 ![]() |
Curatire hidratare cu Doina.Foarte bun si ieftin.[attachmentid=1627625130] [attachmentid=1627625131] [attachmentid=1627625132]
|
--------------------
laguna II
1,9dci
2003 privilege “Nu aruncați gunoaiele! Din ele se fac show-uri TV”
Woody Allen |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 20:54 |