Proiectoare
![]() ![]() ![]() |
Proiectoare
dorin85 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 26 October 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 1
- SB-02-DOR
1998 1.6i 16V
|
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(pixule @ 31 Jan 2009, 01:43) Eu cu faza scurta sint mort. Daca pun faza lunga e OK, dar se supara aia din fata. Asa rau sa fie pentru ei ? Eu ma intreb doua lucruri: - de ce faza scurta nu bate ? am becuri noi, performante, baterie noua. - de ce nu-i deranjeaza pe ceilalti participanti la trafic si farurile celor cu xenoane ? pentru ca atunci cand imi vine din fata unul din ala, pot sa si inchid ochii, tot aia e. Dorin: Un post datator de speranta, dupa atatea "nu-i asa simplu pe cum pare"... Nu am dat mastile jos. Ce am facut in schimb a fost sa bag inca odata mana sub masca si am realizat de ce nu pot. Masca se continua si pe sub si nu ajung la capat pentru a baga mana sa ajung la masti prin spate. Am pus o poza cu farurile. Eu zic ca nu sint foarte clare, Cristi zice ca nu sint matuite. Acuma ce sa zic. 1400 lei pe faruri nu dau. Basca manopera. This post has been edited by ricochet2: 31 Jan 2009, 05:16 Attached thumbnail(s) DSC00194.jpg ( Size: 398.17k ) Number of downloads: 284 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
QUOTE(dorin85 @ 31 Jan 2009, 01:49) ricochet2, ai dat capacele jos sa te uiti daca ai fire trase?. Eu am facut-o si am gasit mufele acolo , mai trebuie sa pun doar proiectoarele. Comanda se face din maneta din stanga volanului, si nu cred ca trebuie sa aiba mai mult de o pozitie pt ca normal ar fi ca proiectoarele de ceata sa mearga impreuna cu lampile de ceata de pe spate. Tocmai, ca nu e normal sa mearga impreuna. proiectoarele sunt mai des folosite decat lampile de ceata. Din acest motiv, producatorii pun doua pozitii, una pentru proiectoare si a doua si pentru lampile de ceata. Daca ai merge si lampile de ceata aprinse mereu, ar turba aia din spatele tau... Ricochet, din nici o poza nu se va vedea matuirea farului. Aia se "vede" cu mana. Nu e greu de rezolvat cu proiectoarele doar ca trebuie alocata o zi pentru asta. This post has been edited by Johnny78: 31 Jan 2009, 11:05 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
dorin85 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 26 October 08 ![]() |
Ai mare dreptate Johnny 78, dar cei ce au proiectat instalatia de ceata nu s-au gandit ca in Romania proiectoarele sunt mai folositoare pentru depistarea craterelor din nenoroceniile noastre de "poteci", ca nu le pot spune drumuri.
|
--------------------
renault
laguna 1
- SB-02-DOR
1998 1.6i 16V
|
|
inalbi5m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 8 April 06 From: Brasov ![]() |
Vezi ca cel mai usor vezi ce e in spatele capacelor daca te uiti pe la motor cel mai bine se vede pe partea pasagerului.
|
--------------------
Renault
Laguna
2006 1,6 16V
|
|
just_illusions |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 406 Joined: 22 November 08 From: Timisoara ![]() |
eu zic ca farurile sunt ok si eventual ar trebui reglate ... am auzit ca asa ceva se face cu o scula speciala care face niste masuratori .postata fiind in fata farurilor ......
.... eu sunt destul de multumit de farurile mele ata timp cat nu vreau sa le compar cu cele prevazute cu instalatie cu zenon si/sau lupa ... ... si la ale mele observ o usoara matuire fata de asta vara cand am luat masina ... dar sunt convins ca o sa o rezolv ... am mai purtat discutii pe aceasta tema si imi sustin ideea ca dupa o smirgluire extra fina, urmata de o slefuire cu un slaif ceva ( inca nu m-am hotarat de care anume ) si poate folosind si o subsatanta adjuvanta ...poate chiar o ceara ceva... totul va fi ok, dar deocamdata e doar o teorie, cand o voi pune in practica voi povesti detaliat despre rezultate, deocamdata nu e nevoie! ricochet2 : daca ai atatea neconcordante cu sitemul si scoru' e prea mare mai bine renunta ... de banii aia iti pui instalatie xenon ( cred ca e si la 150 de euro)...sau mai cerceteaza situatia si vezi daca nu cumva "tatucu" Johnny78 are dreptate si spoilerul tau e altul de cav vreme incoace ... ...chiar eram curios ... martorul din bord se aprinde ? "pictograma" lui tre sa fie acolo pt ca bordul la laguna e cam standard si are toti martorii la toate modele dar nu se aprind la toate ( si eu am iconul de la aprinderea diesel dar nu se aprinde ![]() 31 Jan 2009, 14:38: ca sa vezi daca e alt spoiler tre sa fi atent la imbinari sau pe interior ... e foarte posibil sa fie revopsit si asta se vede ( numai daca nu l-a vopsit prin polimerizare inainte sa-l ataseze )...altfel undeva va aparea o urma a vechii culori .. 31 Jan 2009, 14:39: QUOTE(dorin85 @ 31 Jan 2009, 12:59) Ai mare dreptate Johnny 78, dar cei ce au proiectat instalatia de ceata nu s-au gandit ca in Romania proiectoarele sunt mai folositoare pentru depistarea craterelor din nenoroceniile noastre de "poteci", ca nu le pot spune drumuri. ... zice bine si mosu' ![]() This post has been edited by just_illusions: 31 Jan 2009, 14:39 |
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Nu. E aceeasi culoare si pare la fel de vechi ca si masina. Nu se vede ca ar fi fost schimbat. Dupa cum spuneam, becul de la bord se aprinde, dar cred ca e normal sa se aprinda, din moment ce lampile pe spate merg. In felul asta stii daca sint aprinse sau nu. Cred ca toate masinile au asta. Mai bine puneau ei stock proiectoarele si scapam de tot balciul asta
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
just_illusions |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 406 Joined: 22 November 08 From: Timisoara ![]() |
meyyyy ... asta-i faza, ca pt stopuri ai un martor si pt proiectoare ai alt martor ! ... tie care ti se aprinde, amandoua ?
... ma gandesc ca daca ti se aprind amandoua ceva e necurat la mijloc ! ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
pentru proiectoare fata culoarea martorului e verde iar pentru lampi ceata spate culoarea e galbena...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Acum m-ati luminat ! Pai asa spuneti oameni buni. Nu, doar ala galben il am.
Si mai da-le dracului de proiectoare. Nu-mi trebuie. Erau acri strugurii oricum. This post has been edited by ricochet2: 31 Jan 2009, 22:57 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
hehe
cunosc sentimentul... se poate face si nu e asa greu. important e sa vrei... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
just_illusions |
![]()
|
pune-ti dom'le xenoane ! .... si sa-mi spui si mie cum e !
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Dar pot ? Nu trebuie adaptat prea mult ? Oricum, pentru noua mea baterie de 74Ah nu ar fi o problema
![]() Am descoperit (cred) de ce nu bat bine farurile. Se pare ca se aburesc pe dinauntru. Se poate face ceva ? Johnny, vreau, dar vreau sa mi le pune cineva care are grija si care lucreaza frumos. Chiar daca platesc mai mult, vreau o lucrare de calitate, nu bara pusa stramba dupa aia, fire la vedere, chestii care sa scartaie ulterior, etc. This post has been edited by ricochet2: 1 Feb 2009, 18:39 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
just_illusions |
![]()
|
se aburesc inauntru ?
![]() asta nu mai pot sa cred ! |
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Ba da. Inauntru e cald, afara e rece.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
just_illusions |
![]()
|
... oricum ar trebui sa se usuce dupa ce merge o vreme ... eu am vazut si cand era chiciura ... s-a dezghetat si s-a uscat !
|
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Dar poate a intrat praf inauntru.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
just_illusions |
![]()
|
...
![]() ![]() da tu tii cu ursu' ... si-i cauti nod in papura ![]() si apropo ... de ce ai pus la semnatura alt nr. de inmatriculare ca vad ca ti-ai postat poza cu masina si boticu' ei !? |
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
ricochet2 |
![]()
|
just_illusions: becurile sint nou noute, sint Philips X-treme Power, au costat o gramada de bani. capacelele nu sint cazute, nu sint rupte, arata foarte bine, inchid bine.
referitor la nr. de inmatriculare, nu e nici cel din semnatura, nici cel din poza. cel din poza era nr. cu care am cumparat masina. cand am transcris-o pe numele meu, am primit alte numere. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
deci oameni buni...
spoilerul se cumpara. proiectoarele se cumpara. totul se cumpara. Mai trebuie un prieten bun si multa bere. si caldura afara. Si gata |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
just_illusions |
![]()
|
si un prieten bun se cumpara si multa bere se cumpara si caldura de afara si gata se cumpara ... tot se cumpara !
![]() ia ricochet2 d'acilea : http://www.xenon.ro/iluminare-in-gaz.php si saliveaza ! ca-ntr-un acces de furie ma enervez si imi fac un set pt faruri si unul pt. priectoare si pe deasupra imi mai pun si neste relee p'acolo sa faca blink blink !!! ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Balastul ala unde se fixeaza ? Banuiesc ca nu spanzura pe acolo. Oricum, nu ma incat ideea cu gaurirea farului. De ce trebuie facuta ? De ce nu se pot monta becurile in locul vecurilor vechi ?
SI cum vine asta cu un singur bec pe faza ? Noi cate avem ? Unul sau doua ? Adica ne trebuie doua instalatii de xenon ? Cate unul pentru fiecare faza ? Renault nu vinde si nu asigura manopera la asa ceva ? |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
just_illusions |
![]()
|
... ma nici eu nu stiu ca sunt un novice in domeniu da ma gandesc ca se fixeaza unde se gaseste loc, ca de asta are neste urechiuse acel balast ( daca te-ai uitat mai atent)
... gaurirea capacului de unde se face accesul catre becuri se face tocmai pt cablaraia ce vine de la balast ( daca te uitai la rubrica montaj vedeai ) ... nu cred ca se pot monta becurile HID in locul celor cu halogen pt ca dupa cum zicea acolo e nevoie de o descarcre de 23000 de volti, eu nu ma stiu cu electronica dar cred eu in imaginatia mea ca acel balast are rolul unui condensator ca pe instalatiile de muzica din masina (alea cu bubuieli), adica de creste tensiunea sau ceva si in acelasi timp de a proteja bateria ( din moment ce foloseste o putere mai mica cu un consum mai mic si rezulta o luminozitate mai mare. ... un singur bec pe faza e la logan de exemplu adica nu are doua, are unul singur si face doua faze( verifica ca e plin de loganuri ! ) si nu numai la logan ![]() si nu stiu ce te manca pe tine cu renaul ... vrei sa te ingenuncheze aia ? |
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Cum adica sa ma ingenuncheze ? Ci cine ? Si de ce spui ca ma mananca ? Nu tu ai venit cu ideea xenon-ului ? Fii mai explicit.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
just_illusions |
![]()
|
sa te mulga de bani mah ... sau tu nu sti ca la reprezentanta platesti aproape totul cu 50 la suta mai mult ?
eu am venit cu ideea da ... dar punetile singur ca nu-i mare scofala...sau mergi la un service dar nu la reprezentanta !!!! ... acolo te duci doar daca ai epuizat toate optiunile si nu mai ai ce face ! |
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Mi-e frica sa nu stric ceva. O sa caut eventual sa vad firme care vand si care monteaza asa ceva. Desi, din cate am vazut din poze, xenon-urile astea fac o lumina alba, artificiala, nu neaparat mai puternica. Daca la becurile clasice dai in gropi pentru ca lumina e prea slaba, la xenoane dai in gropi pentru ca acea lumina te tampeste, nu mai stii pe ce lume te afli. Nu e o lumina placuta ochiului. Nu stiu cu ce becuri merg astia la raliuri, dar cred ca tot clasice, doar ca au o gramada din ele.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(ricochet2 @ 3 Feb 2009, 16:03) xenon-urile astea fac o lumina alba, artificiala, nu neaparat mai puternica. depinde ce temperatura de culoare. la 4300K este lumina ALBA, curata, iar intensitatea este maxima (circa 3000lumeni comparativ cu becul halogen care se invarte pe la 1550lumeni). Oricum, farurile de laguna sunt misto si in configuratia stoc, cu halogen. pe autostrada vad perfect marcajele pe o distanta foarte mare, doar cu faza scurta aprinsa. Ma tenteaza la motocicleta sa pun xenon, in special pentru a fi vazut mai bine, insa avand bec H4 si dand flashuri destul de des mi'e ca se duce dracului electromagnetul ala de comuta fazele. PS: la proiectoare nu as pune xenon, proiectoarele sunt concepute pentru ceata, nu pentru manelisme de bulevard (oricum nu aprind proiectoarele decat pe ceata, nu merg cu ele aprinse ca toti cocalarii). as pune xenon pe proiectoare doar cu temperatura de culoare pe la 3000K, sa dea lumina galbena, care e cea mai buna pentru ceata (singura masina pe care am vazut'o cu proiectoare galbene este hyundai sonata - respect!). partea proasta e ca sub 4300k nu prea gasesti xenon. This post has been edited by strumfuadi: 3 Feb 2009, 16:23 |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
just_illusions |
![]()
|
"la proiectoare nu as pune xenon, proiectoarele sunt concepute pentru ceata, nu pentru manelisme de bulevard (oricum nu aprind proiectoarele decat pe ceata, nu merg cu ele aprinse ca toti cocalarii)."
![]() pei nu gasesti ca probabil se bat pe piata cu halogenele, sub 5000k si daca "proiectoarele" sunt facute pentru ceata asta inseamna ca ceata nu suporta decat halogene ... daca vizibilitatea e mai mare pe faruri nu cumva va fi mai mare si pe "proiectoare", iar in al doilea rand, tot boticu' va fi aceeasi culoare 3 Feb 2009, 17:39: acuma sper ca ai inteles ca nu merg cu ele aprinse si in al doilea rand la mine in masina nu se asculta manele !!! ... carefoul ![]() ![]() This post has been edited by just_illusions: 3 Feb 2009, 17:39 |
--------------------
Renault
Laguna
- TM 11 YNF
1999 / 1.8 16v /
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
sa traduca cineva, ca eu nu am inteles nimic.
|
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Nici eu.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 07:52 |