Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

schimbare distributie, schimbare distributie

fabyan
post 11 Oct 2009, 00:08
Post #241

Membru autentic

Group: Members
From: Brad/HD

Am trecut si peste asta... am scoso ieri de la service.Culbutorii i-am luat second cu 1 mil. toti.
@ Marius cand am schimbat distributia am dus masina la service ,ei mi-au comandat piesele si le-au schimbat. Reparatia ar fi trebuit sa fie suportata de catre service daca puneau piese originale sau daca era greseala de montaj, dar ei nu isi asuma raspunderea producatorului piesei si inteleg.

--------------------
Renault, laguna 1 / laguna 3 - HD 07 TZG 1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fisshu
post 25 Oct 2009, 16:54
Post #242

Membru autentic

From: Hunedoara

salutare am si eu o intrebare legat de distributie, kitul de distributie din UK se potriveste pentru lagunele cu volan pe stanga
multumesc anticipat numa bine

--------------------
renault laguna III grandtour Ph.1 , 2.0 16v, 2008 140 CP
"...don't judge me, you don't even know me"
+
ricochet2
post 25 Oct 2009, 18:49
Post #243

Membru autentic

From: Timisoara

Din cate stiu, kitul de distributie e o curea, niste role si fulii si eventual (desi nu e inclusa in kit) o pompa de apa. Nu vad de ce ar diferi la volanul pe dreapta.

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
CYP VFS
post 25 Oct 2009, 22:22
Post #244

Membru autentic

From: roman/neamt

Nu difera cu nimic la cele di anglia difra doar caseta de directie si bordul

--------------------
RENAULT LAGUNA 2 1.6 16V - NT 77 BYA EXPRESION 2001
+
fisshu
post 26 Oct 2009, 00:06
Post #245

Membru autentic

ok mersi mult am sa ma interesez de preturi poate e mai avantajos numa bine

--------------------
+
lag_ph
post 26 Oct 2009, 10:25
Post #246

miles away...

From: Bucuresti // Ploiesti

si mai difera si farurile wink.gif
Kitul distrib + accesorii + pompa apa ar trebui sa fie undeva la 1300-1400 lei (250-300 lire) smile.gif

--------------------
Renault Laguna 1.8 16v - de PH - 05.10.1998
+
fisshu
post 26 Oct 2009, 23:49
Post #247

Membru autentic

poate gasesc mai ieftin inca mai caut da imi puteti recomanda de care firma sa fie fabricate
am gasit ceva pt motorul meu F4P la 85 de lire da nu scrie nici o firma mai caut

This post has been edited by fisshu: 27 Oct 2009, 00:13

--------------------
+
lag_ph
post 27 Oct 2009, 11:17
Post #248

miles away...

Eu ti-am preturi de piese de orijine..
Verifica ce au cei de pe auto karma.
Eu nu am retinut ce producatori erau trecuti pe piese..

--------------------
+
crystelu11
post 29 Oct 2009, 01:49
Post #249

Cristi

From: Craiova

radmasa.gif citesc si ma minunez..bai baieti voi nu a`ti auzit nici pana azi ca la motorul de laguna 1,6 16 valve 107 cai K4M F720 se potrivesc toate piese si accesoriile de LOGAN 16v atentie nu 8 valve...e acelasi motor aceeasi distributie etc.. eu am 2 lagune 1 si am montat kit distributie cu 330 lei pe origine valeo cutia galbena pompa apa 230 lei origine. fulie alternator merge de logan 1,4 8v cu A.C 180 lei pe origine etc...sau 70 lei pe producator ... rulmenti telescoape de nova 15 lei bucata ...sunt aceeasi ..etc sunt multe accesorii de logan acre se potrivesc la laguna... nu mai bagati banii in reprezentante si credeti`ma spun adevaru.. in plus lucrez la reprezentanta auto din Craiova pe nume REDAC... saluty radmasa.gif

--------------------
Safrane Biturbo/ 0766.66.45.35 - Craiova Renault Safrane 2.0i
+
ricochet2
post 29 Oct 2009, 03:18
Post #250

Membru autentic

Lasa-ne cu "originile" tale. O fulie de alternator la Renault costa 475 lei. Ce ai gasit tu cu 180 cine stie ce a fost. O porcarie febi costa 200 lei.

--------------------
+
crystelu11
post 29 Oct 2009, 13:06
Post #251

Cristi

bai ricochet lasa`ne ca din cate am vazut in posturile tale tu esti mai afon asa...pai te`ai dus la reprezentanta sa dai 1500 lei ...ma rog nu vreau sa ma cert cu tine eu am zis ca fulia de alternator este identica si aceasi pe cod si costa 180 lei originala cutie reno galbena acum intelegi? tu dk te`ai tzapit lasa`i pe altii sa puna de logan..eu am pus tot de logan dar aftermarket cu 70 lei si am 18.000 de km facuti pana acum..oricum anyway voi faceti cum vreti si cumparati de la Reno....smile.gif wub.gif

--------------------
+
ricochet2
post 29 Oct 2009, 13:26
Post #252

Membru autentic

Pleaca de aici pustiulica cu cele 8 posturi ale tale. Cutie galbena fake se gaseste pe toate drumurile si pe la toate magazinutele din fundul curtii, printre gaini, ca al tau. Si fa pasi de aici cu fulia ta de 70 lei. E o gogomonie. Poti sa dai si 2 bani. Eu am cumparat o fulie cu 200 lei si m-a tinut 25 km. Sustii niste ineptii. Nici macar nu stii cum arata noile fulii de alternator.

--------------------
+
cj98czh
post 29 Oct 2009, 14:03
Post #253

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

ricochet2, mai cauta mataluta si niste preturi la magazinele de piese auto si s-ar putea sa ai surprize..... nu mai tot fa pe viteazul si vb. numai in preturi de reprezentanta.... sunt si alternative muuuuult mai ieftine si tot la fel de bune calitativ.... nu insseamna ca daca nu are holograma renault pe ele nu sunt bune.... laseaza niste intrebari la magazinele specializate si o sa ai mari surprize....

Ce spune crystelu11 este perfect adevarat... kit-urile sunt identice.... este vb. de diferente de pret... doar atat.... acuma ca unii o tin pe a lor ca de obicei.... nu ma mira....

crystelu11 - nu-ti mai bate capul..... pe asta nu-l scoti din ale lui....

This post has been edited by cj98czh: 29 Oct 2009, 14:08

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
ricochet2
post 29 Oct 2009, 15:46
Post #254

Membru autentic

iar te bagi unde nu-ti fierbe oala, cj ? asta e clar hunting si trolling ce faci. nici macar nu era vorba de tine. inclin sa cred ca userul crystelu11 esti tot tu.

daca sint identice kiturile, sa o puna o poza daca e asa viteaz. nu sa ii apar pe cei de la Renault, nu lucrez pentru ei, nu am de ce sa-i apar, dar sa fii acuzat ca vrei calitate, atat pe partea de piese, cat si pe cea de manopera, mi se pare o aiureala.

preturile sint mari la reprezentanta pentru ca 1. piesele sint originale pe bune, nu contrafacute cum gasesti la magazine de "specialitate" (du-te de curiozitate la Renault si citeste in pliante, e specificat cu poze si cu teste facaturile ieftine pe care le gasesti prin magazine), 2. adaosul e mare, aici nu am ce sa fac, asa e, e mare, o bulina neagra pentru concesionar, dar el nu se ocupa cu vanzari masive ca un magazin, deci nu-si permite adaosuri mici si 3. calitatea lucrarii e incomparabil mai buna decat in ORICE service. si atat pe partea de aparatura, cat si ca modul in care esti tratat. In plus, de acolo pleci in siguranta. In care service dupa ce ai schimbat sabotii sau placutele nu te lasa sa pleci fara un test de frane computerizat ? In care service, dupa fiecare lucrare, se face un test si apoi se reverifica ca totul e ok ? Preturile la manopera sint mari, dar pe de o parte, aparatura si pregatirea mecanicilor nu e gratuita si pe de alta parte, ofera o marca a calitatii. Si vezi ca se pot obtine discounturi daca nu stiai.

sa vina cineva sub 10 posturi si primul lucru pe care il face e sa se lege de utilizatori si sa-i ia peste picior, in acelasi timp cu abordarea unui aer superior si "jmecheresc", e o lipsa de educatie. macar daca ar avea dreptate. dar din nou repet. la ce ma pricep, ma pricep. sa puna o poza cu fulia de Renault Laguna I. nu Logan sau altceva. Sa puna o poza cu noua fulie. Si sa-mi si spuna unde poate gasi fulii cu 70 lei, cand la Pro Motor si Ciclop, care sint cele mai ieftine magazine din oras, e in jur de 200 lei fulia.

--------------------
+
cj98czh
post 29 Oct 2009, 15:57
Post #255

Membru de la Cluj ...

QUOTE(ricochet2 @ 29 Oct 2009, 15:46)

sa vina cineva sub 10 posturi si primul lucru pe care il face e sa se lege de utilizatori si sa-i ia peste picior, in acelasi timp cu abordarea unui aer superior si "jmecheresc", e o lipsa de educatie.
*

Oare nu faci tu acelsi lucru de care te plangi.... cat despre hunting.... cred ca ar trebui sa incetezi.... ca nu pot sa trec peste unele tampenii care le scrii este altceva... dar atat...

Cat despre reprezentantele renault sau oricare alte reprezentante din tara... prefer sa nu trec prin ele... tocmai datorita foartei bune pregatiri a mecanicilor....

Repet sunt piese la calitate foarte buna si la altii .... nu este neparata nevoie sa dai banii de 3 ori mai mult pe cele din reprezentanta... le folosesc de ani de zile la toate masinile avute si nu am avut nici un fel de problema.... este adevarat trebuie sa stii si de la care producatori sa cumepri..... asta asa pt. tine.... daca vrei sa intelegi bine.... daca nu..... sincer.... mi se rupe de ce crezi tu...

Cat despre afirmatia ca as fi una si aceesi persoana cu crystelu11.... te cam intinzi.... si s-ar putea sa se rupa coarda...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
lag_ph
post 29 Oct 2009, 16:07
Post #256

miles away...

@rico : kitul de distributie este intradevar cel de pe logan 1.6 16v
Iar pe partea de motorizare nu ma mira.. este acelasi motor, cu unele mici modificari.
Piesele care se gasesc pe piata (aftermarket) nu sunt de calitate slaba toate.
Daca vrei sa faci o treaba in mod elegant si economic, vezi ce producator apare pe piesa de pe masina si p'ala il cauti in magazinele de piese.
* diferenta de pret apare de la inscriptionarea cu rombul ala tongue.gif

PS : ca ai avut tu ghinion cu fulia aia, e un caz aparte. Poate a fost prost montata wink.gif

--------------------
+
cj98czh
post 29 Oct 2009, 16:32
Post #257

Membru de la Cluj ...

Oricum nu o sa va dea dreptate nici daca ii spuneti 100 ca asa este... el tot ca el o tine....

maister_dm - multumesc pt. inca o incercare de lamurire...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
crystelu11
post 29 Oct 2009, 23:28
Post #258

Cristi

ricochet , baitule din posturile tale mai sus am observat ca tu nici nu sti cum functioneaza un motor . care e rolul distributiei si etc..tu crezi ca esti in postura sa te certi cu mine pe niste piese pe care chiar eu le`am montat la multe lagune 1? Tu chiar esti un pustiulica si cu prima ocazie cand o sa ajung la tine in orash o sa iti demonstrez ca motorul de pe logan 1,6 16v este absolut identic cu cel de pe laguna 1phase2 cu tot cu piese . Acum am o intrebare ptr tine dar sa raspunzi sincer si fara google sau ajutor de la prieteni... Unde se formeaza amestecul carburant la motoarele cu injectie multipuct pe benzina? wub.gif te salut si poate o sa revii cu picioarele pe pamant ...te admir ptr ca ti`ai luat laguna si nu basinile alea de opel astra g sau focus si mai ales ca ai pe benzina... saluty dk ajungi pe la Craiova suna`ma sa iti demonstrez mai multe chestii... 0766.66.45.35
maister_dm si cj98czh baietii chiar vb adevarat va salu baieti... am laguna 1 de 4 ani si f multumit poate o sa ii postez catve poze..

--------------------
+
Adi R5
post 29 Oct 2009, 23:45
Post #259

Membru autentic

From: A R A D

nenea rico..de ce te superi bre asa ? ...ca doar nu te crezi pe ghencea...in loc sa te bucuri ca a mai aterizat printre noi un membru nou,care mai este si mecanic pe deasupra si stie ce vorbeste/scrie....nu se stie cind treci prin craiova si ai nevoie de ajutor. masina din semnatura exzista? respekt.gif

--------------------
Renault Espace 2007
+
crystelu11
post 30 Oct 2009, 11:36
Post #260

Cristi

da adi r5 ammasina din semnatura pe langa o alta laguna de 1,6 un megane de 1,6 16v un clio de 1,2 8v si o laguna 2 2,0 16v ...urmeaza VelSatis 2,0 turbo...rico tati tu nu sti nici ce e o carte service la o masina....wink.gif) salutare baietii sa auzim numai de bine

--------------------
+
lag_ph
post 30 Oct 2009, 12:35
Post #261

miles away...

Cred ca te iubesc aia de la finante si firmele de asigurari..
La cati bani bagi in taxe si impozite.. tongue.gif

--------------------
+
bogdyMND
post 30 Oct 2009, 18:12
Post #262

Membru autentic

Cristinelu, sa sti ca mecanicii nu sunt neaparat destepti, chiar dimpotriva. Din punct de vedere al educatiei au 8 clase + profesionala, deci nu te da rotund pe aici.
Dc esti in stare sa dai sfaturi , da-le, chiar ar fi nevoie, dar fara sa ataci persoane sau sa te dai rotund. Ok "nana"? (nu lua postu ca o insulta, nu e cazul)
P.S Vezi ca motoarul de 1.6 nu e chiar identic. Dc observai codu iti dadeai seama. Laguna K4M720 L, logan k4M690 B.
Si pe autokarma preturile sunt absolut identice la distributie.

--------------------
Renault Laguna 3 2.0 dci - 150 - 4Control
+
crystelu11
post 30 Oct 2009, 23:27
Post #263

Cristi

maister_dm sa sti ca ma iubesc ... bogdyMNd in primul rand nu vreau sa cert cu nimeni mai ales cu baietii de pe forum, in al doilea rand mi`ai pocit nick`ul uita`te mai atent , sa inteleg ca m`ai facut prost mai elegant?>:))mecanicii nu mai au 8 clase + profesionala cum ai zis tu de cand era lupu` catel sa ma exprim asa iar despre codul motor sa sti si tu pt tine; motoarele sunt la fel dar nu se pot pune motoare cu acelasi cod motor pe 2 autoturisme de marca diferite asa cum codul motor difera de la laguna 1,6 16v la megane 1,6 16v .... la laguna 1,8 16v la megane 1,8 16v vrei sa`mi zici ca motoarele la aeste masini sunt diferite? NU sunt deloc diferite decat la codul motor atat. Cat despre studiile mele am in plus fata de mecanicii de la colt de strada si Facultatea de autovehicule rutiere is mai lucrez si in reprezentanta Dacia-Renault-Nissan... eu nu am dat sfaturi ci am zis sa fiu de folos cu o informatie autentica sa nu mai ajungeti la reprezentante sa va jupoaie baietii... nu mai scriu nimik ca si asa degeaba imi fac nervi , poate o sa ajungi sa ai nevoie de reprezentanta din craiova...te astept ph34r.gif si o sa`ti schimbi parerea

--------------------
+
Dodone
post 31 Oct 2009, 00:22
Post #264

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

In TM am vazut ca fulia de transmisie, de exemplu are un cod la motorul k4m 700 de la masina din semnatura si alt cod la motorul de Logan 1,6 16v.
Fulia de Renault e 600 lei iar cea de Logan e 735 lei, preturi de reprezentante Renault si Dacia din TM.
Devreme ce au coduri diferite, nu sunt identice. Nici puterea nu e aceeasi. Primul motor are 107 CP, celalalt are 105 CP.

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
johnny17
post 1 Nov 2009, 10:04
Post #265

Membru incepator

From: zalau sj.

eu mi am schimbat distributia acum o saptamana , ma costat 780 ron cu manopera cu tot , imi e garantata 50000 de km. de la service mi sa spus sa revin dupa ce fac 5000 de km pt o revizie care nu ma costa nimic.Mentionez faptul ca am schimbat totul, pompa de apa , intinzatoare, ambele curele.asta pt motor identic cu al tau 1,6 16v.

--------------------
renault laguna 1 ph 2 - sj 17 mlm 1998 1,6 16v Ac Break
+
bogdyMND
post 1 Nov 2009, 13:04
Post #266

Membru autentic

Crystelu11, acum ca tu faci si facultatea e un caz aparte, dar nu-mi spune ca tot service-ul din craiova e plin de ingineri in loc de mecanici.
In blocul in care locuiesc eu sunt multi din mecanicii de la reprezentanta reno din Tm, si de aia mi-am permis sa catagorisesc. (toti sunt fosti mecanici de cartier).
Vad ca imi urezi de rau, sa ma lase masina fix in craiova. smile.gif)
Tu ai comparat pretul la distributie din reprezentanta reno cu pretul de producator pt logan. Normal ca e diferenta, dar dc cautai aceeasi piesa pt laguna observai ca sunt la fel. Dc nu ar cumpara lumea de la reprez nu ai avea de lucru. biggrin.gif
Se stia ca sunt motoare identice, doar ca poate unii prefera piese autentice.
P.S Motorul de pe logan are 105 cp pt ca e Euro4. Probabil e identic dar accesoriile pot diferii (alternator, pompa apa etc)

This post has been edited by bogdyMND: 1 Nov 2009, 13:09

--------------------
+
ricochet2
post 2 Nov 2009, 03:01
Post #267

Membru autentic

Difera. Alternatorul e Bosch sau Valeo. Dialogys da exact codul piesei dupa VIN. Care mecanici de la Renault cunosti bogdy ?

--------------------
+
bogdyMND
post 2 Nov 2009, 15:26
Post #268

Membru autentic

Blocul in care stau eu e fostul nato, unde au primit apartamente pe vremea lu ceasca mecanicii de la dacia. Ei bine acum acei mecanici sunt imprastiati la auto europa (dacia, nissan, renault). Nu au nici o pregatire in plus, doar experimentele facute pe masinile altora (pana acum au invatat ceva). Nu sunt toti mecanci; tinichigii, electricieni.

This post has been edited by bogdyMND: 2 Nov 2009, 15:29

--------------------
+
CYP VFS
post 2 Nov 2009, 19:29
Post #269

Membru autentic

From: roman/neamt

Pana la urma kitul de distributie de la logan este acelasi cu al nostru sau nu, si cat costa unul de logan. Dupa ce am vazut cateva poze cu un motor de logan de 1.6 16v, am vazut ca e la fel cu al nostru chiar as putea spune identic.

--------------------
RENAULT LAGUNA 2 1.6 16V - NT 77 BYA EXPRESION 2001
+
crystelu11
post 2 Nov 2009, 23:52
Post #270

Cristi

CYP VFS este acelasi iti garantez 100% am montat cred ca pe 5 lagune kitul` de distributie de logan 16v te asigur ca e acelasi dk am timp o sa postez 2 poze cu amandoua kiturile ..la magazin specializat DACIA costa 330-350 ron in functie de orash. Bafta

--------------------
+
13 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 02:48
Dacia