schimbare distributie, schimbare distributie
![]() ![]() ![]() |
schimbare distributie, schimbare distributie
ricochet2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|||
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Eu zic sa lasam certurile si orgoliile deoparte si sa incercam sa ne ajutam reciproc.
QUOTE(ricochet2 @ 15 Jul 2009, 21:51) Numele mecanicului ? Ma faci sa rad. Asta nu scrie niciunde pe factura. Plus ca eu nu tratez cu mecanicul, eu ma duc la Renault (ma rog, Auto Europa, in cazul de fata). Ce fac ei mai departe, repartitiile lor sint problema lor interna. In teorie, toti ar trebui sa fie pregatiti. Si nu inteleg pana la urma Dodone, tu esti cu picioarele in doua luntrii ? Pana acum ii acuzai pe cei de la Renault. Acum ii aperi ? Tu asa spui de parca ai merg la spital cu copilul tau si ai discuta doar cu registratoarea de la intrarea din spital, nu conteaza numele medicului la care va fi trimis copilu'. Recunosc ca, comparatia mea nu e identica cu situatia din service, dar cand faci o programare ai dreptul sa afli ce mecanic iti lucreaza la masina. Si chiar poti sa specifici ce mecanic sa ti-o repare, ca doar e banul tau(f. probabil ca nici nu stiai asta..). Asa ca nu e problema lor interna by default. Teoria e frumoasa dar si oamenii nu sunt roboti. Nu cunosc domeniu in care toti cei care lucreaza acolo au acelasi nivel de competenta. E adevarat insa ca toti trebuie sa aiba un anumit nivel minim de competenta in specialitatea lor. Chestia cu doua luntri e remarcabila . In cazul de fata e ceva de genul gandirii activistilor comunisti: daca nu esti cu noi esti impotriva noastra. Incerc sa fiu impartial, se pare ca-mi iese mai greu. ![]() ![]() ![]() In final, am incercat sa negociez niste reduceri de tarife pentru membrii forumului reno.ro. Si se pare ca voi reusi cat de curand. Dar cu atitudine bataiosa si/sau negativista nu se poate obtine nimic. This post has been edited by Dodone: 17 Jul 2009, 14:02 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Dodone @ 17 Jul 2009, 15:01) Pai sa ne ajutam. Tu cum o faci ? QUOTE(Dodone @ 17 Jul 2009, 15:01) cand faci o programare ai dreptul sa afli ce mecanic iti lucreaza la masina. Si chiar poti sa specifici ce mecanic sa ti-o repare, ca doar e banul tau(f. probabil ca nici nu stiai asta..). Asa ca nu e problema lor interna by default. Cu ce te ajuta sa stii numele mecanicului ? Sint destui. Daca nu-i cunosti, nu te ajuta cu nimic. Doar daca ai avut probleme cu unii din ei, poti cere sa nu mai lucreze un anumit mecanic. Dar, din nou, nu rezolvi mare lucru. Poti sa prinzi unul si mai rau. E chestie de noroc. Sustin ca ar trebui ca toti sa fie pregatiti corespunzator, urmand sa se renunte la cei care nu fac fata. Poti cere ca un anumit mecanic sa lucreze, dar e ca la pomul laudat. Oricum, pe factura nu apare mecanicul si nici nu conteaza prea mult intr-un eventual diferend. Disputa ta e cu Renault, nu cu angajatii interni. QUOTE(Dodone @ 17 Jul 2009, 15:01) Chestia cu doua luntri e remarcabila . In cazul de fata e ceva de genul gandirii activistilor comunisti: daca nu esti cu noi esti impotriva noastra. Inseamna ca Sith erau comunisti ![]() QUOTE(Dodone @ 17 Jul 2009, 15:01) In final, am incercat sa negociez niste reduceri de tarife pentru membrii forumului reno.ro. Si se pare ca voi reusi cat de curand. Dar cu atitudine bataiosa si/sau negativista nu se poate obtine nimic. Sa vedem daca vei reusi. Personal, nu vad cum. Doar daca nu devenim membri oficial, caz in care probabil va trebui sa cotizam, pentru ca altfel ar fi o practica preferentiala. Cel putin asa cred. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Referitor la ajutor, eu am ajutat coforumistii cum m-am priceput: un tutorial, cateva indicatii tehnice, propuneri care au fost finalizate(ex.: crearea subforumului Megane 1).
Numele mecanicului te ajuta. Asa cum au doctorii clientela, asa au si mecanicii. La fel si cu preferintele clientilor. Totul se rezuma la incredere, care se catiga greu si in timp.Ce spui tu sunt mai mult teorii, practica a demonstrat altceva. E optiunea ta sa mergi blind sa-ti rezolvi problemele... ![]() In cazul in care voi reusi sa obtin reduceri pentru forumistii timiseni, nu se va solicita nicio cotizatie, nici nu s-a pus problema. Nu stiu de unde ai scos-o ![]() |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
va rog frumos sa terminati cu certurile si offtopicul altfel se lasa cu warnuri si banuri. N-aveti nimic de castigat daca va certati.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
oooofffff
in sfarsit... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
ca sa nu mai deschid alt topic, cer si eu ajutor aici, si anume...
verisoara mea are un reno megane 1ph2 din 99-2000 si a reusit sa-i rupa cureaua de distributie in mers. a fost la un mecanic care a zis ca trebuie sa schimbe motorul. as dori ceva sfaturi de la cunoscatori, si din zona HD; TM, AR, daca stie cineva ceva motoare de reno 1.6 16V, eventual nr telefon. sper sa pot vedea renoul ala din nou pe strazi. |
--------------------
REnauLT
LAguNA
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
1.9 dCi B56, 1.9 dCi K56, ex 1.6 16v, 1.8 16v
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Ia sa-l intreb pe cunoscutul meu, care are 2 lagune la dezmembrat. Dolphin a spus ca a mai gasit inca una, undeva pe langa nu stiu ce turn de apa sau asa ceva, in Tm. El stie mai bine.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
te rog....si ai un 10x pentru promptitudine.
|
--------------------
REnauLT
LAguNA
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
1.6 16v e cunoscut pentru faptul c ala ruperea curelei de distributie, supapele ajung in pistoane ( spre deosebire de..ca ex.), rezultand supape indoite si posibil pistoane sparte.dar nu trebuie schimbat tot motorul...
|
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
- SJ69LOL
1.6/16v/107 Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
stiu cu siguranta ca este destul de grav afectat motorul daca se rupe cureaua in mers, dar cel mai probabil ca nu trebuie schimbat motorul.
in cazul in care este totusi nevoie, stiu pe cineva care are unul de vanzare, si nu scump, putini km si in stare super buna, dar este din Alba Iulia. This post has been edited by cridaia: 11 Sep 2009, 07:55 |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Bogdan, ai rabdare, azi il sun pe cunoscutul meu.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
se schimba pistoanele, daca sunt afectate, si neaparat chiuloasa cu supape, tacheti, ETC
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Dpdv finaciar doar blocul cred ca e mai scump decat "chiulasa, supape, tacheti etc"
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Johnny78 |
![]()
|
scapa neschimbat blocul, vilbrochenul, bielele, capacul la tacheti
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Bogdan, am vorbit. 2 motoare de 1.6 are. Unul vreo 150 mii, celalalt vreo 180. 350 euro bucata.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
nersi la toti baieti si mai ales tie rico.
vb cu varamea si tinem legatura. cridaia, si varianta ta e buna. ce e timisoara, arad sau alba, cand eu sunt din deva. ceva detalii, km si pret. oare trebuie ceva modificat pe la suportul motor al meganului daca motorul vine de pe laguna? in acte trebuie trecut ceva? |
--------------------
REnauLT
LAguNA
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
|
|
chrest70 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 93 Joined: 18 April 09 ![]() |
Intrebare intrebatoare pt. cunoscatori: la masina din semnatura cumparata in aprilie va trebui schimbata distributia ? Luata la 127000.....acum are 141000! Propietarul de la care am cumparat-o a schimbat distributia la 88000 km Precizez ca peste 8000 sunt facuti in Europa in aceasta vara si cam 1000 in Romania ! Masina nu traieste in Romania... Multumesc!
|
--------------------
Renault
Megane III Break
- 9389HGJ
2011/110cp/Fap
|
|
Mar|Us |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 12 May 08 ![]() |
QUOTE(chrest70 @ 14 Sep 2009, 14:45) Intrebare intrebatoare pt. cunoscatori: la masina din semnatura cumparata in aprilie va trebui schimbata distributia ? Luata la 127000.....acum are 141000! Propietarul de la care am cumparat-o a schimbat distributia la 88000 km Precizez ca peste 8000 sunt facuti in Europa in aceasta vara si cam 1000 in Romania ! Masina nu traieste in Romania... Multumesc! Masina are deja 53.000 km cu aceiasi distributie. Nu cred ca conteaza unde a fost rulata masina, motorul la fel merge si in germania si in romania, acuma depinde cat de mult ii " da in gura " proprietarul. Oricum, din cate stiu, distributia se schimba pe la 60.000, deci ai putea sa incepi sa te gandesti si tu la operatiunea asta.. Eu am schimbat disitributia la masina mea imediat dupa ce am luat-o.. nu cred in vorbele spuse de vanzator menite sa linisteasca cumparatorul... This post has been edited by Mar|Us: 14 Sep 2009, 20:07 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
cridaia |
![]()
|
QUOTE(bogdan_bok @ 11 Sep 2009, 20:22) cridaia, si varianta ta e buna. ce e timisoara, arad sau alba, cand eu sunt din deva. ceva detalii, km si pret. oare trebuie ceva modificat pe la suportul motor al meganului daca motorul vine de pe laguna? in acte trebuie trecut ceva? km ~113000, pret fix 350eur, dar originar de Megane1 ph2 ![]() cu siguranta trebuie modificat si la suport si in acte........nu merita efortul. daca vrei te pun in legatura cu cel ce are de vanzare motorul. |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
CYP VFS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 797 Joined: 31 July 09 From: roman/neamt ![]() |
Mai bine sa-l schimbe cu altul sh o ajunge mult mai ieftin, daca calculezi la cat costa piesele si manopera si unde mai pui ca unde-si baga romanul MANA nu mai iese cum a fost.
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2 1.6 16V
- NT 77 BYA
EXPRESION 2001
|
|
catalin_t |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 27 August 07 ![]() |
Sunt aproape de 60.000. as avea nevoie de niste sfaturi. Masina iese din garantie, asa ca distributia pot sa o fac cu piese cumparate.
ce recomandati: sa fac distributia cu piese de la reprezentanta reno (auto cobalcescu-splai), sau sa cumpar eu piesele de la vreun magazin. este riscant daca mai aman schimbarea distributiei? Si ce trebuie schimbat, adica daca o fac vreau sa o fac cum trebuie. multumesc |
--------------------
dacia
logan
2006 laureate logan laureate 1.4 mpi
renault megane privilege gri aciere 1.5dci 105 hp |
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
Da la 38.000 Km de la schimbarea distributi-ei s-a rupt pur si simplu o rola in doua (optimal made in germany), ca urmare 10 culbutori rupti, imi vine sa-ijava script:add_smilie(":gun:","smid_62"). Stie cineva cat costa un culbutor? Supape nu sunt indoite. Pt. ca in ultima vreme am avut numai ghinion cu piesele "made in germani"ori sunt de rahat toate ori mi se pare mie sau asta e campanie anti renault? Chiar se practica asa ceva?
|
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
- HD 07 TZG
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Iti vine sa "-ijava script:add_smilie(":gun:","smid_62")" ?
![]() Ai mers mult. Eu am mers 25 km cu o fulie de alternator marca Febi (tot Made in Germany). |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.775 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(fabyan @ 7 Oct 2009, 21:51) in ultima vreme am avut numai ghinion cu piesele "made in germani" Piesele after-market sunt cu dus-intors. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
Bine dar rola de intindere si pinionul tot after market, sunt facute in cehia si nu mai stiu pe unde dar arata ca si cum le-as fi pus ieri si atunci cea mai simpla rola posibila se rupe in 2? E din carton?
@ Ricochet 25 de km? ![]() Adica febi bilstein? Asta e stiuta ca firma buna ![]() This post has been edited by fabyan: 8 Oct 2009, 00:03 |
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
- HD 07 TZG
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Aia ! Febi Bilstein. Da, 25 km, nu 25 mii, 25 km batuti pe muchie. Praf si pulbere. Practic drumul de la service pana acasa. Pana la urma, tot la Renault am ajuns. Am pus ultimul ragnet in materie de fulie de alternator.
This post has been edited by ricochet2: 8 Oct 2009, 01:09 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
fabyan |
![]()
|
Bataie de joc. Si alta bataie de joc un culbutor original 450 ron? ori 12 bucati...? Asa ceva e strigator la cer , or fi din aur ?
Am fost azi la 3 magazine. Oare chiar atata sa fie? parca nu imi vine sa cred. la a voastre cat costa unul? |
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
- HD 07 TZG
|
|
Mar|Us |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 12 May 08 ![]() |
QUOTE(fabyan @ 8 Oct 2009, 22:02) Bataie de joc. Si alta bataie de joc un culbutor original 450 ron? ori 12 bucati...? Asa ceva e strigator la cer , or fi din aur ? Am fost azi la 3 magazine. Oare chiar atata sa fie? parca nu imi vine sa cred. la a voastre cat costa unul? Cauta pe la dezmembrari, s-ar putea sa gasesti mult mai ieftin. Ti-as vinde eu, dar eu am de benzinare .. In alta ordine de idei, cand cumparati chestii atat de importante.. mai bine dati un ban in plus si cumparati piese de origine, facute acolo la mama lor nu de diferiti producatori.. Eu pana acum n-am patit-o cu distributie si alte curele.. asta poate si pt ca atunci cand cumpar prefer ceva de calitate chiar daca platesc mai pret dublu. Si apropo fabyan, unde ti-ai schimbat distributia ? In ce service? Ai dus tu piesele sau le-ai comandat de la service? Intreb pentru ca, daca ai facut operatiunea asta intr-un service serios, ar fi trebuit sa primesti garantie si pe piese si pe manopera.. deci reparatia ar trebui sa fie suportata de catre service.. This post has been edited by Mar|Us: 8 Oct 2009, 22:36 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 18:40 |