Ajutor alegere placa video, pentru filme full hd
![]() ![]() ![]() |
Ajutor alegere placa video, pentru filme full hd
padre |
![]()
|
||
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|||
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu cred ca la 200-300 lei gasesti ceva care sa aiba iesire HDMI,iar pentru rezolutia la care vrei sa vezi filmele iti trebuie cel putin 512mb. Cu cat rezolutia este mai mare cu atat mai mult vram iti trebuie. Cauta ceva cu cipset (minim) 8800 GT(GTS/GTX) SH ~ 500 ron sau 9800 GT/GTS. Ele sunt zgomotoase in aplicatii 3D/jocuri,pe filme nu se aud.
Bafta! |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Chiar asa.. 250-300 ron e foarte putin.. Pentru ce vrei tu e buna seria 8 si 9 de la nVidia.
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
GeForce 9600GT, 256 bit, 1gb ddr. tv out, dual dvi, hdmi. e pe la 3 mil si ceva. pana-n 4.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
La procesorul tau nu o sa fie nevoie de o placa video speciala pentru accelerarea filmelor MPEG4. Practic filmul o sa fie decodat de CPU nu de placa video.
Accelerarea pe placa video a formatelor x264 (HD) este un pic mai dificila. Trebuie sa folosesti functia Purevideo HD de la NVIDIA (AVIVO de la ATI). Eu m-am chinuit pentru placa mea 7600GS ceva vreme si am renuntat pentru ca nu se merita. Practic trebuie sa folosesti drivere noi+decoderul Purevideo HD + software care sa stie sa foloseasca accelerarea hardware. Cand ma jucam eu se puteau folosi doar Cyberlink PowerDVD, Intervideo WinDVD (anumite veriuni specifice) si Nero. Eu acum folosesc CoreAVC pentru decodarea x264 si este foarte cursiva pentru procesoarele AMD X2 in 1080p. Folosesti ce player vrei tu si nu iti mai bati capul cu formatul filmelor. Daca vrei ceva silent, fara mari pretentii in jocuri eu ti-as recomanda sa te uiti la modelele Asus Silent de 8500 GT sau 8600 GT. Se gasesc sub 200 RON. PS: pune CoreAVC si testeaza un film 1080p cu placa video incorporata. Posibil sa ai o surpriza placuta. This post has been edited by bonzai: 22 Dec 2008, 15:00 |
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Uite aici una ok, dar cu racire activa... Un 4850 si mai bine, insa mai sari cu 100-200 lei peste buget...
Procesorul e usor subdimensionat, insa cu niste drivere corespunzatoare (CoreAVC) si media player classic merge de rupe. Recomand k-lite codec pack ca pachet care papa cele mai putine resurse in play de hd... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Eu am avut o placa cumparata acum 4 ani Leadtek 6800 GT (agp 8x) cu 256 memorie, cu frecventa de 350 la procesor si 1000 la memorii (ddr 3) si 256 biti. Asta zburda nu alta insa s-a ars ( a doua oara) si inca nu m-am dus cu ea sa incerc sa o repar. Pe calculator am acum una mai slaba, tot Leadtek dar FX 5700, tot de 256MB dar cu frecventa la memorii de 450 parca. Filmele cu 720p se misca foarte bine insa la 1080p uneori are un mic delay la imagine...nu stiu, poate e din cauza player-ului ca nu am rulat prea multe filme la rezolutia asta. M-am uitat ieri la Vanatorul de reconpense care e cu 1080p si am observat fenomenul asta. Procesorul, care e un P4 cu HT la 3.2 pus pe o placa Asus P4C800-E Deluxe, statea pe la 55-60% iar memorie mai aveam libera aproape jumatate.
Cred ca o placa de 512 MB cu ddr 3 nu ar trebui sa aiba probleme cu un film la 1080p. O sa-mi repar harabaia aia mare (Leadtek-ul 6800GT) si o sa vad foarte bine si 1080p. Nu mai sunt chiar la curent cu ultimele noutati dar inteleg ca placile mai noi sunt dotate cu iesire HDMI? Eu am scos semnal cu un cablu care la un capat are DVI iar in celalalt HDMI pe care l-am infipt in televizor deci eu cred ca nu iti trebuie placa cu HDMI. This post has been edited by dan73205: 22 Dec 2008, 15:05 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Majoritatea folosesc DVI - HDMI. Sunt si cu HDMI pe placa video dar putine.
|
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
DVI la calcualtoare este acelasi lucru cu HDMI la tv, deci poate sa aiba doar DVI, important este sa se miste cu talent la filme cu continut full HD.
|
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Iti recomand o placa cu procesor ATI 4670 pe PCI-E 2.0. Producatorul ti-l alegi tu, de incadrat in buget te incadrezi. Sunt multe altele care pot fullHD fara probleme, asta de care spun eu duce fara nici o problema FullHD fara nici un rabat la calitate, cu un consum rezonabil de mic de energie (nu are alimentare suplimentara fata de cea prin PCI-E, iar racirile sunt rezonabil de mici incat sa nu faca zgomot deranjant in timpul unui film mai linistit. Majoritatea producatorilor ofera asa ceva cu 3 conexiuni pe spate (VGA, DVI-D si HDMI, iar placa poate sustine 2 iesiri digitale simultan). Ultimul sistem pe care l-am contsruit (pt al meu frate) are o astfel de placa inauntru, combinata cu un P45 si un Intel DualCore 7300 si merge de rupe: i-am dap 1080p de pe BlueRay si de pe HDD, prin HDMI catre o plasma FullHD Panasonic si n-am sesizat nici o problema.
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
padre |
![]()
|
Multumesc pentru sugestii, am ales placa sugerata de dantes si Tudor, "Placa video Asus Ati Radeon HD-4670, 512MB DDR3-128bit, PCI-E". Am facut comanda la un magazin virtual, sa speram ca o au in stoc si ca mi-o si livreaza repede.
Inainte de a o comanda am citit despre ea pe site-ul producatorului si pare intr-adevar foarte potrivita, mai ales pentru filme full hd. Eram in cumpana daca sunt suficienti 128 biti sau trebuie 256 pentru redarea filmelor, acum sunt convins ca o sa mearga bine. @dantes: cand spui procesor usor subdimensionat te referi la GPU sau la CPU? This post has been edited by padre: 23 Dec 2008, 00:06 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
alex0507 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 28 January 07 From: BV ![]() |
Se referea la 4400+ da stai linistit ca merge ok, mie cu un 3800+ mi se misca normal.
|
--------------------
Renault
Megane
2002 Classic Expression, 1.9 dCi
|
|
bonzai |
![]()
|
Eu pariez ca merge ok chiar si cu placa onboard daca pui codecurile recomandate mai sus.
|
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
padre |
![]()
|
Huh, acum m-am uitat si e de fapt Athlon 64 X2 Dual Core 4200+
![]() Ce e interesant este ca Vista imi vede 4.0 GB RAM ![]() ![]() ![]() Attached thumbnail(s) Untitled.jpg ( Size: 74.34k ) Number of downloads: 1433 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
QUOTE(padre @ 23 Dec 2008, 23:13) Huh, acum m-am uitat si e de fapt Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ ![]() Ce e interesant este ca Vista imi vede 4.0 GB RAM ![]() ![]() ![]() Stai linistit aia 4gb care i arata vista SP1 e praf in ochi, tot 3,5 va folosi maxim, chiar mai putin daca ai o placa video cu o cantitate mare de ram. Orice sistem de operare pe 32biti (x86) nu poate aloca mai mult de 2gb ram/aplicatie. Cel mai bun ar fi un sistem de operare pe 64biti (xp 64bit de preferat, vista e o porcarie imensa)! Sper ca nu ai comis-o cu placa video, personal am o parare foarte proasta despre ATI (AMD acum, drivere proaste, zgomotoase, se incing tare ... ). Bafta! |
--------------------
Renault
Symbol
Fidji
- MS-08-?MS Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Poate cu Windows 7 nu vor mai fi probleme.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
bardu |
![]()
|
Folosesc Windows 7 de aproximativ o luna jumate (win7 6801 x64), este net superior lui vista inca din faza asta prebeta. Astept in ianuarie noult beta oficial
![]() Apropos, unele probleme ale lui vista se regasesc si in windows7 (legate de unele aplicatii care nu se prea descurca cu remaparea memoriei in bios in cazul de 3gb+ ram)! |
--------------------
Renault
Symbol
Fidji
|
padre |
![]()
|
Nu stiu de ce spuneti ca Vista nu ar fi bun, sau poate ca voi ati avut experiente neplacute... Eu am acasa Vista Business cu licenta instalat de 1 an jumate aproape si merge brici, nu am nici o problema. e adevarat ca sunt utilizator casnic si nu rulez cine stie ce aplicatii, dar si asa este o performanta buna!
Am plasat deja comanda pentru placa video dar mi-o livreaza luni 29 dec, as mai avea timp sa ma razgandesc. De ce as face-o, insa? @bardu: ce experienta neplacuta ai avut cu ATI? Ce recomanzi in locul acelei placi? |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
alex0507 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 28 January 07 From: BV ![]() |
@bardu: hd4670 e orice in afara de fierbinte, iar cu zgomotul depinde ce ventilator are.
|
--------------------
Renault
Megane
2002 Classic Expression, 1.9 dCi
|
|
bardu |
![]()
|
@padre Am avut in trecut un 9800Xt care a murit subit, un prieten a patit la fel cu 9600XT. Tot acel prieten a avut x1650pro cu racire pasiva si ingheta cand era prea calda.
Recomand cu caldura un 9500GT-9400GT cu racire pasiva. Uite o mostra: Gainward BLISS 9500GT 512MB DDR2 128-bit HDMI |
--------------------
Renault
Symbol
Fidji
|
bonzai |
![]()
|
Tocmai mi-a adus mosul Geforce 8800GT. La pretul de 354 RON e super afacere.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Câtă memorie ? Te intreb fiindca si eu am 8800GT 1gb dar dubla ca pret.
This post has been edited by mihai_dorin: 24 Dec 2008, 11:40 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
padre |
![]()
|
De unde a luat mosu'placa aia? nu vine si pe la mine?
![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
bonzai |
![]()
|
Sper sa nu fie considerata reclama:
http://www.gimex.ro/PNY-GeForce-8-8800-GT-...84/4211/pr.html Are 512 MB O sa revin cu impresii dupa instalare. Ce pot spune la prima vedere este ca e foarte lunga... sper sa incapa in carcasa. Padre, strict pentru filme nu iti trebuie asa ceva. Eu o sa o folosesc ocazional in jocuri pretentioase, de asta am luat-o. |
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
Daca tot e vorba de placi video, detin o:
Nvidia ZOTAC GeForce 8800GT (660Mhz), PCIx16, 1GB, DDR3 ( 1800Mhz, 256bit), SLI, Tv-Out, Dual DVI, Twin View, HDCP - 680ron EDIT: @bonzai, mie mi-a intrat la limita, cablul de alimentare al placii video loveste HDD-ul This post has been edited by mihai_dorin: 24 Dec 2008, 12:25 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
bardu |
![]()
|
Nu stiu de ce sfatuiti omul sa ia o placa asa de scumpa, doar a zis clar ca nu se joaca!
Cum a zis un coleg mai sus sunt si placi onboard care duc 1080p (nvidia 6150 and up) dar putine au HDMI ..... PS. Amaratii aia de la Zotac mai sunt si pionieri in ale placilor video... Bazait placut viitorilor posesori de placi highend cu racire activa ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
Fidji
|
mihai_dorin |
![]()
|
O am din vara si a rezistat eroic, plus ca pc cateodata mai sta si 24/24h. Deci...NU am sfatuit pe nimeni sa isi i-a placa la 680
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
Fugiti de cele onboard ca nu sunt bune de nimic ...
dupa cum au recomandat si altii http://www.pcgarage.ro/placi-video/asus/ge...b-ddr3-128-bit/ SAU http://www.pcgarage.ro/placi-video/his/ati...b-ddr2-128-bit/ |
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
bonzai |
![]()
|
Poate nu s-a inteles ideea. Strict pentru filme HD nu este nevoie de placi video puternice. Procesorul face toata treaba cu niste codecuri bune.
|
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
padre |
![]()
|
QUOTE(bardu @ 24 Dec 2008, 13:26) Cum a zis un coleg mai sus sunt si placi onboard care duc 1080p (nvidia 6150 and up) dar putine au HDMI ..... Placa mea de baza are video on-board nVidia 6150, chiar am de gand sa incerc sa pun un film pe tv direct cu video on-board, imi trebuie un cablu HDMI si un adaptor DVI-HDMI. Am fost la Altex dar nu aveau cablu HDMI (au mare succes zilele astea) iar un adaptor DVI-HDMI costa 46 RON ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 16:06 |