Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

GPS, sisteme de navigatie, routeplanner-e

micutu
post 13 Feb 2006, 10:11
Post #151

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

super ...

--------------------
Logan 1.6 Laureate & Ambition - B66__ & B59___
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
micutu
post 22 Feb 2006, 17:09
Post #152

Membru incepator

am lansat in Statistici un chestionar cu scopul de a afla daca am fi destul de multi pentru a putea face o baza de date comuna privind diverse PDI in Romania. daca ar fi fost mai multi utilizatori de TomTom s-ar fi putut face ceva ... dar se pare ca trebuie sa mai asteptam.
pentru alte tari se pot descarca, dupa o inregistrare simpla, POI la greu.
eu am gasit aici
mai exista programe de editare a acestora ... dar aici e putin mai greu

--------------------
+
John
post 27 Feb 2006, 14:44
Post #153

Membru incepator

Intru cat searchul pentru GPS a dat rezultate foarte vagi, propun un topic in care sa se discute sistemele actuale de navigatie disponibile in Romania.Adica fiecare sa scrie ce sistem foloseste (sau intentioneaza sa achizitioneze, caracteristici, raport pret calitate etc) avand in vedere ca aceste dispozitive devind tot mai accesibile. De asemenea cei care se mai pricep pot sa explice de ce anume ar trebui ales un anumit Pocket PC, sau care sunt detaliile care conteza la achizitionare unui astfel de dispozitiv.

Multumesc

This post has been edited by John: 27 Feb 2006, 19:01

--------------------
Dacia logan ambition - DJ 06 aaa
+
voinicel20002000
post 27 Feb 2006, 17:01
Post #154

Membru incepator

Din cate stiu eu in Romania nu e disponibil nici un satelit. Asa ca singura optine pe care o vad eu este un minilaptop cu ROUTE 66 instalat. Eventual LCD-ul instalat in parasolar si tastatura undeva in cutia cu acte biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan - B-45-JHK
+
lucian79
post 27 Feb 2006, 17:16
Post #155

Membru

From: O R A D E A

radmasa.gif voinicel, voinicel ... wake up radmasa.gif

This post has been edited by lucian79: 27 Feb 2006, 18:05

--------------------
pejos confort 2006
feel free ..... feel FIAT
+
cosad
post 27 Feb 2006, 17:19
Post #156

service advice

stimabile voinicel ,
tu nu sti bine ce sti
la adresa asta "" http://www.neomax.ro/sub_gama.php?id=S:541...0f4ee431305a815 ""
pentru vreo 2500 RON iti garantez cel putin 3 sateliti care iti sunt necesari pentru buna functionare a sistemului GPS

--------------------
dacia solenza - B-**-***
+
liviu_canja
post 27 Feb 2006, 18:01
Post #157

Membru

QUOTE(voinicel20002000 @ 27 Feb 2006, 17:01)
Din cate stiu eu in Romania nu e disponibil nici un satelit. Asa ca singura optine pe care o vad eu este un minilaptop cu ROUTE 66 instalat. Eventual LCD-ul instalat in parasolar si tastatura undeva in cutia cu acte biggrin.gif
*

Eu am ul Pocket PC Fujitsu Siemens (se cheama pocketloox 520) are GPS imcorporat si folosesc programul iGO. Merge destul de bine doar ca se leaga greu.
Dupa parearea mea Loganul are o problema cu locul de montat diverse accesorii. Asta este un exemplu. Trebuie sa merg cu el pe scaunul din dreapta sau sa il tina pasagerul in mana...

De asemenea am si tomtom, dar nu prea ma descurc cu el (este o varianta de test). O sa il folosesc la vara daca ma duc pe undeva pe afara...

--------------------
Dacia Logan 2004 - B-46-MDY
+
John
post 27 Feb 2006, 19:14
Post #158

Membru incepator

Ma refeream mai exact la partea hardware din sistemul de navigatie....pocket pc sau reciever dedicat, ca alt soft inafara de IGo nu cred ca este pt Romania. Adica eventuale comentari la caracteristicile acestor parti....cat de repede se leaga la sateliti, daca dau erori, cat tine bateria etc...

Liviu Canja- tot spre PDA-ul ala care il ai tu ma gandeam si eu sa ma indrept.. smile.gif Faptul ca se conecteaza greu cred ca are legatura cu faptul ca nu il tii pe parbriz. Daca nu are suport de parbriz in cutia lui, poate gasesti unul universal...plus ca e si mult mai comod acolo. Si am si eu 2 intrebari: 1 cat tine bateria in modul GPS si 2 softul I Go il ai cumparat cu licenta sau e copie sparta intre timp? Multumesc.

--------------------
+
liviu_canja
post 27 Feb 2006, 21:25
Post #159

Membru

QUOTE(John @ 27 Feb 2006, 19:14)
Ma refeream mai exact la partea hardware din sistemul de navigatie....pocket pc sau reciever dedicat, ca alt soft inafara de IGo nu cred ca este pt Romania. Adica eventuale comentari la caracteristicile acestor parti....cat de repede se leaga la sateliti, daca dau erori, cat tine bateria etc...

Liviu Canja- tot spre PDA-ul ala care il ai tu ma gandeam si eu sa ma indrept.. smile.gif  Faptul ca se conecteaza greu cred ca are legatura cu faptul ca nu il tii pe parbriz. Daca nu are suport de parbriz in cutia lui, poate gasesti unul universal...plus ca e si mult mai comod acolo. Si am si eu 2 intrebari: 1 cat tine bateria in modul GPS si 2 softul I Go il ai cumparat cu licenta sau e copie sparta intre timp? Multumesc.
*

Pentru a-l tine pe parbriz, vei vedea ca bate radiatorul in el... nu prea ai loc. Nu exista pentru FS suport de masina cu incarcator. Un incarcator de masina (mi-am luat eu) costa la importator 220 RON. Cred ca tine cam o ora bateria cand folosesti GPS-ul. nu poti ajunge nici pana la Brasov. D-aia iti trebuie incarcator de masina. Am mai comandat si o antena externa (costa vreo 55 EUR) cu toate ca nimeni, nici macar importatorul nu stia cum este. Dureaza 30 zile ca sa vina - acum e pe drum in cateva zile trebuie sa o am si o sa iti zic daca e mai bine cu ea... Cat despre de unde am igo-ul, l-am "cumparat".

--------------------
Dacia Logan 2004 - B-46-MDY
+
Kingman
post 27 Feb 2006, 21:33
Post #160

Membru incepator

QUOTE(liviu_canja @ 27 Feb 2006, 21:25)
Pentru a-l tine pe parbriz, vei vedea ca bate radiatorul in el... nu prea ai loc. Nu exista pentru FS suport de masina cu incarcator. Un incarcator de masina (mi-am luat eu) costa la importator 220 RON. Cred ca tine cam o ora bateria cand folosesti GPS-ul. nu poti ajunge nici pana la Brasov. D-aia iti trebuie incarcator de masina. Am mai comandat si o antena externa (costa vreo 55 EUR) cu toate ca nimeni, nici macar importatorul nu stia cum este. Dureaza 30 zile ca sa vina - acum e pe drum in cateva zile trebuie sa o am si o sa iti zic daca e mai bine cu ea... Cat despre de unde am igo-ul, l-am "cumparat".
*

este varianta care include si radarele de pe DN1?
in caz ca nu, care cum se numeste cea care le include?

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-xx-WTF
Mai bine pierzi un minut din viatza decit viatza intr-un minut. Viteza e faina da nu e pentru prosti
+
John
post 27 Feb 2006, 23:24
Post #161

Membru incepator

Mesri mult smile.gif Pt cei interesati, Fujitsu Siemens N520 cel mai ieftin este la www.emag.ro (in jur de 12 mil lei vechi)
De Yakumo stie cineva ceva?....

--------------------
+
Wolfman
post 28 Feb 2006, 10:21
Post #162

The Fastest

From: Murciélagos

Am un Fujitsu Siemens N520, deocamdata fara incarcator si holder, il tin sprijinit de coloana volanului si geamul din fata turometrului, cu iGO in functie am mers 3 ore dupa care mai era incarcat 40%... Din pozitia aceea se conecteaza usor, vede cam 9 sateliti.

--------------------
Opel MOKKA X 1.4 T 2019
"Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
+
csdexter
post 28 Feb 2006, 21:27
Post #163

Membru incepator

From: Bucharest/ROMANIA

Raspunzandu-i lui John,

Eu am in dotare un Garmin eTrex Vista pe care l-am cumparat de la Sheba Distribution (aka RQA, magazinul de langa Eva) pe care il tin pe bordul masinii (undeva, nu conteaza unde, atata timp cat vede cerul si atata timp cat nu sta calare pe vre-o duza de aer sa-l fiarba biggrin.gif ).

De la Vista pleaca cablul serial din dotare (vine cu el) care se leaga la laptop (in cazul meu personal, un SONY Vaio PCG-FX802) pe care ruleaza programul nRoute de la Garmin cu hartile RO.A.D. 2005 (tot de la Sheba Distribution, proiectul Romania Digitala) atunci cand ma aflu in tara sau cu Metro Guide Europe atunci cand nu ma aflu in tara.

nRoute are rutare automata, restrictii de zona/viteza/tip vehicul, trip computer, indicatii vocale automate, auto night-mode, indicatii de manevra etc. precum si prezentarea tuturor informatiilor care se pot vedea in mod normal pe receptorul GPS insusi (e.g. starea satelitilor).

Laptop-ul este conectat la un alimentator de masina (chinatown -- no name) care e infipt in bricheta (de fapt intr-un cablu "Y" in care mai sta si incarcatorul de mobil sau detectorul de radar tongue.gif ).

Cam asta este, sper ca e de folos si sper ca nu am suparat pe nimeni dand numele firmelor (e primul meu post aici).

@Dexter

--------------------
Dacia Break - B-55-MSV
Sine amicitia, vitam esse nullam.
+
John
post 1 Mar 2006, 15:40
Post #164

Membru incepator

Interesant Dexter....dar laptopul ala nu incomodeaza pe nimeni care sta in dreapta? Poate tu mergi doar singur, dar la mine mai tot timpul e cineva acolo.... smile.gif Banuiesc insa ca receptorul tau de gps merge si la un Pocket PC normal, nu?

--------------------
+
edyus
post 1 Mar 2006, 16:50
Post #165

Membru

Dar de astia ce ziceti? http://www.walluniversal.ro/ (intentia mea nu a fost sa fac reclama .... daca se considera asa, rog moderatorii sa stearga postul) wink.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition - B xx EDU
+
csdexter
post 1 Mar 2006, 21:41
Post #166

Membru incepator

From: Bucharest/ROMANIA

QUOTE(John @ 1 Mar 2006, 15:40)
Interesant Dexter....dar laptopul ala nu incomodeaza pe nimeni care sta in dreapta? Poate tu mergi doar singur, dar la mine mai tot timpul e cineva acolo.... smile.gif  Banuiesc insa ca receptorul tau de gps merge si la un Pocket PC normal, nu?
*

De obicei eu stau in dreapta, cu laptop-ul in poala, avand rolul de copilot in timpul calatoriei smile.gif) Dar banuiesc ca se poate adapta un suport pentru alte cazuri.

Toate modelele de la Garmin care au port serial (RS-232C) cum este si eTrex Vista al meu, pot 'vorbi' fie un format liber ASCII descris pe pagina producatorului, fie formatul proprietar Garmin, fie formatul standard NMEA.

In mod normal, orice program de tracking (cum este nRoute) trebuie sa inteleaga macar NMEA ... deci, teoretic, daca trecem de problema conectarii fizice la portul serial al PocketPC-ului, ar trebui sa mearga cu orice soft de navigatie de pe PocketPC, indiferent de provenienta sa.

Sper ca am mai clarificat din intrebari,
@Dexter

--------------------
Dacia Break - B-55-MSV
Sine amicitia, vitam esse nullam.
+
laur
post 1 Mar 2006, 23:41
Post #167

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(edyus @ 1 Mar 2006, 16:50)
Dar de astia ce ziceti? http://www.walluniversal.ro/ (intentia mea nu a fost sa fac reclama .... daca se considera asa, rog moderatorii sa stearga postul) wink.gif
*

Ce-i acolo nu are nici o legatura cu sistemele de navigatie, ci cu cele de localizare; e mare diferenta.

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
pmg72ro
post 3 Mar 2006, 09:02
Post #168

Membru incepator

Stie cineva daca sunt compatibile Hartile de la I-GO cu TomTom Navigator 3 sau 5

Am folosit in Europa TomTom Navigator 3 si am fost tare multumit de rezultate

pot sa spun ca este foarte exact fata de altii

la ei nu a aparut inca harta de Romania

e ceva de capul celor de la I-go sau dau banii degeaba?
pe site-ul de la suncart la lita de preturi harta Bucurestiului cu navigatie costa cam mult (10000Euro)

cu multumiri anticipate Gaby

--------------------
Renault 20 - b04cec
+
micutu
post 3 Mar 2006, 09:23
Post #169

Membru incepator

QUOTE(pmg72ro @ 3 Mar 2006, 09:04)
Stie cineva daca sunt compatibile Hartile de la I-GO cu TomTom Navigator 3 sau 5
*

nu sunt

--------------------
+
Twinsen
post 4 Mar 2006, 22:34
Post #170

Membru

QUOTE(pmg72ro @ 3 Mar 2006, 09:02)

Am folosit in Europa TomTom Navigator 3 si am fost tare multumit de rezultate

pot sa spun ca este foarte exact fata de altii

la ei nu a aparut inca  harta de Romania

e ceva de capul celor de la I-go sau dau banii degeaba?
pe site-ul de la suncart la lita de preturi harta Bucurestiului cu navigatie costa cam mult (10000Euro)

cu multumiri anticipate Gaby
*

IGo, in opinia mea, e cea mai tare aplicatie GPS pentru RO. Isi merita toti banii.

Exista o versiune de Tom Tom cu Hartile pentru Europa de Est care contine Romania cu strazile si localitatile principale precum si Bucurestiul l-a nivel de strada. Dar oricum e cu mult sub IGo

Ca PDA pt IGO eu recomand Asus A636 (cam 14 mil) care vine cu toate accesoriile incluse pt masina precum si cu GPS incorporat. Exista si o versiune putin mai ieftina (13 mil) care nu are BlueTooth, Asus A632.

Recomand Asus pentru cei care vor sa foloseasca PDA-l si al alceva decat la navigare GPS.

Modelul Fujitsu Siemens Pocket LOOX N520 nu il recomand, desi e mai ieftin (12 mil), deoarece nu vine cu accesoriile auto. Daca e sa le luati separat mai dati inca vreo 3 mil pe ele.

Mai exista si Fujitsu Siemens Pocket LOOX N500 care are aceste acesorii dar pretul e in jur de 14,5 mil. Din punct de vedere al dotarii e sub N520 sau Asus.

Singurul avantaj al seriei LOOX N5XX in fata celor de la Asus este la design.

Acum depinde ce vreti sa cumparati... design sau functionalitate. smile.gif

This post has been edited by Twinsen: 4 Mar 2006, 22:37

--------------------
Logan Ambition - B-78-XXX
+
Silviu_S
post 6 Mar 2006, 08:56
Post #171

Membru incepator

QUOTE(Twinsen @ 4 Mar 2006, 22:34)
Ca PDA pt IGO eu recomand Asus A636 (cam 14 mil) care vine cu toate accesoriile incluse pt masina precum si cu GPS incorporat. Exista si o versiune putin mai ieftina (13 mil) care nu are BlueTooth, Asus A632.

Ca o mica corectura: diferenta intre 636 si 632 este lipsa Wi-Fi, nu a Bluetooth. Si 632 mai are in plus un slot pentru mini-SD.

--------------------
+
yO_
post 15 Mar 2006, 22:40
Post #172

Membru Dacia Felix

From: Târgoviște & Besançon

Am si eu o intrebare: Celularul Motorola MPX220 cu OS Microsoft SmartPhone (Mobile) 2003 suporta vreo aplicatie GPS? Daca da atunci care? Thanks!

This post has been edited by yO_: 15 Mar 2006, 22:41

--------------------
DACIA LOGAN 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. - DB-05-SLE
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
+
VeNoM386
post 16 Mar 2006, 09:26
Post #173

Membru autentic

De ieri sunt posesorul unui Asus A636. Momentan doar iGO am instalat pe el si pot sa spun ca e super. M-am plimbar aseara prin oras si desi nu calculeaza rulete pe unde as merge eu (stradute ... evitarea traficului), e super ok, pentru ca recalculeaza automat ruta.

--------------------
Citroen C4 Champion 2007
+
Twinsen
post 16 Mar 2006, 09:59
Post #174

Membru

QUOTE(VeNoM386 @ 16 Mar 2006, 09:26)
De ieri sunt posesorul unui Asus A636. Momentan doar iGO am instalat pe el si pot sa spun ca e super. M-am plimbar aseara prin oras si desi nu calculeaza rulete pe unde as merge eu (stradute ... evitarea traficului), e super ok, pentru ca recalculeaza automat ruta.
*

Super scula A636. Din asta am si eu. Tine bateria o groaza la el.

In ceea ce priveste IGo el te directioneaza dupa modul cum e configurat: economic, rapid,drum cel mai scurt, etc...
A fost lansat la CeBIT IGo 2006 care contine toata Europa adica vreo 26 de tari. vine pe un SD de 1GB.

--------------------
+
Slider
post 17 Mar 2006, 11:54
Post #175

Membru autentic

From: Cernavoda

Are careva ideea de unde as putea inchiria un GPS din asta pentru 2 saptamini?

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
VeNoM386
post 23 Mar 2006, 17:36
Post #176

Membru autentic

Uite niste poze cu suportul, ma uitam la friends pe bancheta din spate asteptand pe cineva.

Attached thumbnail(s)
Image_150_.jpg ( Size: 34.15k ) Number of downloads: 139
Image_151_.jpg ( Size: 29.5k ) Number of downloads: 120

--------------------
Citroen C4 Champion 2007
+
DFA
post 23 Mar 2006, 18:36
Post #177

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

Fujitsu Siemens LOOX N520 față de Asus A636:
+ dimensiuni mai mici
+ mai ușor
+ antena GPS este internă, nu mai mărește gabaritul și nu mai deranjează
+ iluminarea tastelor e foarte bine făcută
+ arată mult mai bine

- procesorul este mai lent
- nu are Bluetooth
- nu este însoțit de car kit

Dacă vă interesează navigarea și apoi altceva N520 e excelent, altfel A636 e mai bun.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
coje79
post 24 Mar 2006, 17:02
Post #178

Membru incepator

From: Iasi

--------------------
Renault Megane 3 2012 Sport Tourer - -
Nemo me impune lacessit
+
VeNoM386
post 26 Mar 2006, 07:52
Post #179

Membru autentic

Uite niste poze cu un Asus A636 in Logan. Sincer sunt foarte multumit de alegerea facuta, desi N520 e mai mic putin si sa zicem ca arata mai bine.

Attached thumbnail(s)
IMG_6613.jpg ( Size: 130.18k ) Number of downloads: 125
IMG_6615.jpg ( Size: 134.64k ) Number of downloads: 89

--------------------
Citroen C4 Champion 2007
+
Twinsen
post 27 Mar 2006, 09:01
Post #180

Membru

Si eu sunt multumit de el.
Cand ma misc ca melcul prin oras mai bag un ochi si la un film...

Attached thumbnail(s)
Image001.jpg ( Size: 33.67k ) Number of downloads: 152
Image008.jpg ( Size: 35.63k ) Number of downloads: 116

--------------------
+
11 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 23:57
Dacia