GPS, sisteme de navigatie, routeplanner-e
![]() ![]() ![]() |
GPS, sisteme de navigatie, routeplanner-e
micutu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 6 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan 1.6
Laureate & Ambition
- B66__ & B59___
|
|||
micutu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 6 November 04 From: Bucuresti ![]() |
am lansat in Statistici un chestionar cu scopul de a afla daca am fi destul de multi pentru a putea face o baza de date comuna privind diverse PDI in Romania. daca ar fi fost mai multi utilizatori de TomTom s-ar fi putut face ceva ... dar se pare ca trebuie sa mai asteptam.
pentru alte tari se pot descarca, dupa o inregistrare simpla, POI la greu. eu am gasit aici mai exista programe de editare a acestora ... dar aici e putin mai greu |
--------------------
Logan 1.6
Laureate & Ambition
- B66__ & B59___
|
|
John |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 12 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Intru cat searchul pentru GPS a dat rezultate foarte vagi, propun un topic in care sa se discute sistemele actuale de navigatie disponibile in Romania.Adica fiecare sa scrie ce sistem foloseste (sau intentioneaza sa achizitioneze, caracteristici, raport pret calitate etc) avand in vedere ca aceste dispozitive devind tot mai accesibile. De asemenea cei care se mai pricep pot sa explice de ce anume ar trebui ales un anumit Pocket PC, sau care sunt detaliile care conteza la achizitionare unui astfel de dispozitiv.
Multumesc This post has been edited by John: 27 Feb 2006, 19:01 |
--------------------
Dacia
logan ambition
- DJ 06 aaa
|
|
voinicel20002000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 21 February 06 ![]() |
Din cate stiu eu in Romania nu e disponibil nici un satelit. Asa ca singura optine pe care o vad eu este un minilaptop cu ROUTE 66 instalat. Eventual LCD-ul instalat in parasolar si tastatura undeva in cutia cu acte
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- B-45-JHK
|
|
lucian79 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 11 September 05 From: O R A D E A ![]() |
![]() ![]() This post has been edited by lucian79: 27 Feb 2006, 18:05 |
--------------------
pejos
confort
2006 feel free ..... feel FIAT
|
|
cosad |
![]()
|
![]() service advice Group: Members Posts: 137 Joined: 21 August 05 ![]() |
stimabile voinicel ,
tu nu sti bine ce sti la adresa asta "" http://www.neomax.ro/sub_gama.php?id=S:541...0f4ee431305a815 "" pentru vreo 2500 RON iti garantez cel putin 3 sateliti care iti sunt necesari pentru buna functionare a sistemului GPS |
--------------------
dacia
solenza
- B-**-***
|
|
liviu_canja |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 19 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(voinicel20002000 @ 27 Feb 2006, 17:01) Din cate stiu eu in Romania nu e disponibil nici un satelit. Asa ca singura optine pe care o vad eu este un minilaptop cu ROUTE 66 instalat. Eventual LCD-ul instalat in parasolar si tastatura undeva in cutia cu acte ![]() Eu am ul Pocket PC Fujitsu Siemens (se cheama pocketloox 520) are GPS imcorporat si folosesc programul iGO. Merge destul de bine doar ca se leaga greu. Dupa parearea mea Loganul are o problema cu locul de montat diverse accesorii. Asta este un exemplu. Trebuie sa merg cu el pe scaunul din dreapta sau sa il tina pasagerul in mana... De asemenea am si tomtom, dar nu prea ma descurc cu el (este o varianta de test). O sa il folosesc la vara daca ma duc pe undeva pe afara... |
--------------------
Dacia
Logan 2004
- B-46-MDY
|
|
John |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 12 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma refeream mai exact la partea hardware din sistemul de navigatie....pocket pc sau reciever dedicat, ca alt soft inafara de IGo nu cred ca este pt Romania. Adica eventuale comentari la caracteristicile acestor parti....cat de repede se leaga la sateliti, daca dau erori, cat tine bateria etc...
Liviu Canja- tot spre PDA-ul ala care il ai tu ma gandeam si eu sa ma indrept.. ![]() |
--------------------
Dacia
logan ambition
- DJ 06 aaa
|
|
liviu_canja |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 19 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(John @ 27 Feb 2006, 19:14) Ma refeream mai exact la partea hardware din sistemul de navigatie....pocket pc sau reciever dedicat, ca alt soft inafara de IGo nu cred ca este pt Romania. Adica eventuale comentari la caracteristicile acestor parti....cat de repede se leaga la sateliti, daca dau erori, cat tine bateria etc... Liviu Canja- tot spre PDA-ul ala care il ai tu ma gandeam si eu sa ma indrept.. ![]() Pentru a-l tine pe parbriz, vei vedea ca bate radiatorul in el... nu prea ai loc. Nu exista pentru FS suport de masina cu incarcator. Un incarcator de masina (mi-am luat eu) costa la importator 220 RON. Cred ca tine cam o ora bateria cand folosesti GPS-ul. nu poti ajunge nici pana la Brasov. D-aia iti trebuie incarcator de masina. Am mai comandat si o antena externa (costa vreo 55 EUR) cu toate ca nimeni, nici macar importatorul nu stia cum este. Dureaza 30 zile ca sa vina - acum e pe drum in cateva zile trebuie sa o am si o sa iti zic daca e mai bine cu ea... Cat despre de unde am igo-ul, l-am "cumparat". |
--------------------
Dacia
Logan 2004
- B-46-MDY
|
|
Kingman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 20 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(liviu_canja @ 27 Feb 2006, 21:25) Pentru a-l tine pe parbriz, vei vedea ca bate radiatorul in el... nu prea ai loc. Nu exista pentru FS suport de masina cu incarcator. Un incarcator de masina (mi-am luat eu) costa la importator 220 RON. Cred ca tine cam o ora bateria cand folosesti GPS-ul. nu poti ajunge nici pana la Brasov. D-aia iti trebuie incarcator de masina. Am mai comandat si o antena externa (costa vreo 55 EUR) cu toate ca nimeni, nici macar importatorul nu stia cum este. Dureaza 30 zile ca sa vina - acum e pe drum in cateva zile trebuie sa o am si o sa iti zic daca e mai bine cu ea... Cat despre de unde am igo-ul, l-am "cumparat". este varianta care include si radarele de pe DN1? in caz ca nu, care cum se numeste cea care le include? |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
- B-xx-WTF Mai bine pierzi un minut din viatza decit viatza intr-un minut. Viteza e faina da nu e pentru prosti
|
|
John |
![]()
|
Mesri mult
![]() De Yakumo stie cineva ceva?.... |
--------------------
Dacia
logan ambition
- DJ 06 aaa
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Am un Fujitsu Siemens N520, deocamdata fara incarcator si holder, il tin sprijinit de coloana volanului si geamul din fata turometrului, cu iGO in functie am mers 3 ore dupa care mai era incarcat 40%... Din pozitia aceea se conecteaza usor, vede cam 9 sateliti.
|
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
csdexter |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 28 February 06 From: Bucharest/ROMANIA ![]() |
Raspunzandu-i lui John,
Eu am in dotare un Garmin eTrex Vista pe care l-am cumparat de la Sheba Distribution (aka RQA, magazinul de langa Eva) pe care il tin pe bordul masinii (undeva, nu conteaza unde, atata timp cat vede cerul si atata timp cat nu sta calare pe vre-o duza de aer sa-l fiarba ![]() De la Vista pleaca cablul serial din dotare (vine cu el) care se leaga la laptop (in cazul meu personal, un SONY Vaio PCG-FX802) pe care ruleaza programul nRoute de la Garmin cu hartile RO.A.D. 2005 (tot de la Sheba Distribution, proiectul Romania Digitala) atunci cand ma aflu in tara sau cu Metro Guide Europe atunci cand nu ma aflu in tara. nRoute are rutare automata, restrictii de zona/viteza/tip vehicul, trip computer, indicatii vocale automate, auto night-mode, indicatii de manevra etc. precum si prezentarea tuturor informatiilor care se pot vedea in mod normal pe receptorul GPS insusi (e.g. starea satelitilor). Laptop-ul este conectat la un alimentator de masina (chinatown -- no name) care e infipt in bricheta (de fapt intr-un cablu "Y" in care mai sta si incarcatorul de mobil sau detectorul de radar ![]() Cam asta este, sper ca e de folos si sper ca nu am suparat pe nimeni dand numele firmelor (e primul meu post aici). @Dexter |
--------------------
Dacia
Break
- B-55-MSV Sine amicitia, vitam esse nullam.
|
|
John |
![]()
|
Interesant Dexter....dar laptopul ala nu incomodeaza pe nimeni care sta in dreapta? Poate tu mergi doar singur, dar la mine mai tot timpul e cineva acolo....
![]() |
--------------------
Dacia
logan ambition
- DJ 06 aaa
|
|
edyus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 13 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Dar de astia ce ziceti? http://www.walluniversal.ro/ (intentia mea nu a fost sa fac reclama .... daca se considera asa, rog moderatorii sa stearga postul)
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
- B xx EDU
|
|
csdexter |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 28 February 06 From: Bucharest/ROMANIA ![]() |
QUOTE(John @ 1 Mar 2006, 15:40) Interesant Dexter....dar laptopul ala nu incomodeaza pe nimeni care sta in dreapta? Poate tu mergi doar singur, dar la mine mai tot timpul e cineva acolo.... ![]() De obicei eu stau in dreapta, cu laptop-ul in poala, avand rolul de copilot in timpul calatoriei ![]() Toate modelele de la Garmin care au port serial (RS-232C) cum este si eTrex Vista al meu, pot 'vorbi' fie un format liber ASCII descris pe pagina producatorului, fie formatul proprietar Garmin, fie formatul standard NMEA. In mod normal, orice program de tracking (cum este nRoute) trebuie sa inteleaga macar NMEA ... deci, teoretic, daca trecem de problema conectarii fizice la portul serial al PocketPC-ului, ar trebui sa mearga cu orice soft de navigatie de pe PocketPC, indiferent de provenienta sa. Sper ca am mai clarificat din intrebari, @Dexter |
--------------------
Dacia
Break
- B-55-MSV Sine amicitia, vitam esse nullam.
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
QUOTE(edyus @ 1 Mar 2006, 16:50) Dar de astia ce ziceti? http://www.walluniversal.ro/ (intentia mea nu a fost sa fac reclama .... daca se considera asa, rog moderatorii sa stearga postul) ![]() Ce-i acolo nu are nici o legatura cu sistemele de navigatie, ci cu cele de localizare; e mare diferenta. |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
pmg72ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 3 March 06 ![]() |
Stie cineva daca sunt compatibile Hartile de la I-GO cu TomTom Navigator 3 sau 5
Am folosit in Europa TomTom Navigator 3 si am fost tare multumit de rezultate pot sa spun ca este foarte exact fata de altii la ei nu a aparut inca harta de Romania e ceva de capul celor de la I-go sau dau banii degeaba? pe site-ul de la suncart la lita de preturi harta Bucurestiului cu navigatie costa cam mult (10000Euro) cu multumiri anticipate Gaby |
--------------------
Renault
20
- b04cec
|
|
micutu |
![]()
|
|
--------------------
Logan 1.6
Laureate & Ambition
- B66__ & B59___
|
|
Twinsen |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 20 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(pmg72ro @ 3 Mar 2006, 09:02) Stie cineva daca sunt compatibile Hartile de la I-GO cu TomTom Navigator 3 sau 5 Am folosit in Europa TomTom Navigator 3 si am fost tare multumit de rezultate pot sa spun ca este foarte exact fata de altii la ei nu a aparut inca harta de Romania e ceva de capul celor de la I-go sau dau banii degeaba? pe site-ul de la suncart la lita de preturi harta Bucurestiului cu navigatie costa cam mult (10000Euro) cu multumiri anticipate Gaby IGo, in opinia mea, e cea mai tare aplicatie GPS pentru RO. Isi merita toti banii. Exista o versiune de Tom Tom cu Hartile pentru Europa de Est care contine Romania cu strazile si localitatile principale precum si Bucurestiul l-a nivel de strada. Dar oricum e cu mult sub IGo Ca PDA pt IGO eu recomand Asus A636 (cam 14 mil) care vine cu toate accesoriile incluse pt masina precum si cu GPS incorporat. Exista si o versiune putin mai ieftina (13 mil) care nu are BlueTooth, Asus A632. Recomand Asus pentru cei care vor sa foloseasca PDA-l si al alceva decat la navigare GPS. Modelul Fujitsu Siemens Pocket LOOX N520 nu il recomand, desi e mai ieftin (12 mil), deoarece nu vine cu accesoriile auto. Daca e sa le luati separat mai dati inca vreo 3 mil pe ele. Mai exista si Fujitsu Siemens Pocket LOOX N500 care are aceste acesorii dar pretul e in jur de 14,5 mil. Din punct de vedere al dotarii e sub N520 sau Asus. Singurul avantaj al seriei LOOX N5XX in fata celor de la Asus este la design. Acum depinde ce vreti sa cumparati... design sau functionalitate. ![]() This post has been edited by Twinsen: 4 Mar 2006, 22:37 |
--------------------
Logan
Ambition
- B-78-XXX
|
|
Silviu_S |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 24 May 04 ![]() |
QUOTE(Twinsen @ 4 Mar 2006, 22:34) Ca PDA pt IGO eu recomand Asus A636 (cam 14 mil) care vine cu toate accesoriile incluse pt masina precum si cu GPS incorporat. Exista si o versiune putin mai ieftina (13 mil) care nu are BlueTooth, Asus A632. Ca o mica corectura: diferenta intre 636 si 632 este lipsa Wi-Fi, nu a Bluetooth. Si 632 mai are in plus un slot pentru mini-SD. |
-------------------- |
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
Am si eu o intrebare: Celularul Motorola MPX220 cu OS Microsoft SmartPhone (Mobile) 2003 suporta vreo aplicatie GPS? Daca da atunci care? Thanks!
This post has been edited by yO_: 15 Mar 2006, 22:41 |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
VeNoM386 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti ![]() |
De ieri sunt posesorul unui Asus A636. Momentan doar iGO am instalat pe el si pot sa spun ca e super. M-am plimbar aseara prin oras si desi nu calculeaza rulete pe unde as merge eu (stradute ... evitarea traficului), e super ok, pentru ca recalculeaza automat ruta.
|
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
Twinsen |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 20 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(VeNoM386 @ 16 Mar 2006, 09:26) De ieri sunt posesorul unui Asus A636. Momentan doar iGO am instalat pe el si pot sa spun ca e super. M-am plimbar aseara prin oras si desi nu calculeaza rulete pe unde as merge eu (stradute ... evitarea traficului), e super ok, pentru ca recalculeaza automat ruta. Super scula A636. Din asta am si eu. Tine bateria o groaza la el. In ceea ce priveste IGo el te directioneaza dupa modul cum e configurat: economic, rapid,drum cel mai scurt, etc... A fost lansat la CeBIT IGo 2006 care contine toata Europa adica vreo 26 de tari. vine pe un SD de 1GB. |
--------------------
Logan
Ambition
- B-78-XXX
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Are careva ideea de unde as putea inchiria un GPS din asta pentru 2 saptamini?
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
VeNoM386 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Uite niste poze cu suportul, ma uitam la friends pe bancheta din spate asteptand pe cineva.
Attached thumbnail(s) Image_150_.jpg ( Size: 34.15k ) Number of downloads: 139 Image_151_.jpg ( Size: 29.5k ) Number of downloads: 120 |
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.558 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Fujitsu Siemens LOOX N520 față de Asus A636:
+ dimensiuni mai mici + mai ușor + antena GPS este internă, nu mai mărește gabaritul și nu mai deranjează + iluminarea tastelor e foarte bine făcută + arată mult mai bine - procesorul este mai lent - nu are Bluetooth - nu este însoțit de car kit Dacă vă interesează navigarea și apoi altceva N520 e excelent, altfel A636 e mai bun. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
coje79 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 24 March 06 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 3
2012 Sport Tourer
- - Nemo me impune lacessit
|
|
VeNoM386 |
![]()
|
Uite niste poze cu un Asus A636 in Logan. Sincer sunt foarte multumit de alegerea facuta, desi N520 e mai mic putin si sa zicem ca arata mai bine.
Attached thumbnail(s) IMG_6613.jpg ( Size: 130.18k ) Number of downloads: 125 IMG_6615.jpg ( Size: 134.64k ) Number of downloads: 89 |
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
Twinsen |
![]()
|
Si eu sunt multumit de el.
Cand ma misc ca melcul prin oras mai bag un ochi si la un film... Attached thumbnail(s) Image001.jpg ( Size: 33.67k ) Number of downloads: 152 Image008.jpg ( Size: 35.63k ) Number of downloads: 116 |
--------------------
Logan
Ambition
- B-78-XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:57 |