GPS, sisteme de navigatie, routeplanner-e
![]() ![]() ![]() |
GPS, sisteme de navigatie, routeplanner-e
Smiley |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
VeNoM386 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti ![]() |
In seara asta la stirile protv de la 19:00 a fost prezentat un soft pe care nu l-am mai vazut pana acum. Aveti idee care este ? Era vorma de un sistem gen tomtom go pe care scria garmin.
|
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
arts |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 4 January 06 ![]() |
Salut!
Ma numesc Mihai si lcuiesc in Roma Italia din 1996. Am gasit acest forum si vad ca sunteti f.bine informati cu noutatile privind navigatoarele gps. Aici la roma eu folosesc de putin timp un tel Nokia 6630 (230euro) + gps 16 canale (130euro) + tomtom5 - route 66 2005......... |
--------------------
Mercedes
e220
- 546851hgvhb
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
N-am gps dar poate imi iau. Vream sa va intreb daca merge pozitionat oriunde in masina, ca unii spuneau ca tre sa fie sub cerul liber ca sa mearga bine..
![]() Oricum cert e ca un amic cu Touareg a parcat langa blocul meu ca sa imi arate si nu ii mai indica nimic. Probabil ca satelitii erau 'pititi' dupa bloc, sau cum? |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
zaWasp |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 20 February 05 From: Timisoara ![]() |
depinde de gps. eu il am pus pe bord, sub parbriz (are un suport cu magnet). unele parbrize au ceva metalic prin ele - caz in care probabil iti va trebui o antena gps in afara masinii.
in oras e posibil sa pierzi semnalul dupa blocuri - nu mi s-a intamplat cu al meu inca. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-48-FXK sisteme de navigatie
|
|
Octav |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 8 April 05 ![]() |
Salut! am achizionat de curand o navigatie portabila cu palm. Deocamdata este in teste (sa vad ce poate) , dar este super, mai ales in Bucuresti. Revin cu poze si cu detalii....
|
--------------------
DACIA
LOGAN
Laureate 1.6
- Bucuresti
|
|
alphred |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 9 May 05 ![]() |
aplicatia ta are harti pentru bucuresti? nu zic pentru romania. www.romaniadigitala.ro nu cred ca se gaseste de luat de pe net inca
|
--------------------
dacia/ford
logan 1,6 / focus 1,6 16v
2005/2008
- B43VCI / B26MFF
|
|
Darkyro77 |
![]()
|
![]() Membru fara Dacie Group: Members Posts: 275 Joined: 15 January 05 From: Slobozia ![]() |
Exista deja aplicatie pentru Romania.
Am eu iGO. Este pentru PDA. Detalii: Sistemul este alcatuit dintr-un computer de buzunar (PDA) cu antena de satelit. La PDA se ataseaza un card de memorie SD care contine softul necesar si hartile digitale. Astfel, la plecare, utilizatorul, pieton sau sofer, tasteaza destinatia pe ecranul tactil al acestui PDA. In cateva secunde, ecranul va afisa o harta 3D, iar o voce sintetizata va incepe sa ofere indicatii in limba romana (de exemplu, "vireaza dreapta" sau "mai ai 50 de metri pana la urmatoarea intersectie, apoi virezi usor spre stanga"). Functii inteligente Datorita functiei de cautare inteligenta, se poate alcatui in timp record un traseu personalizat, cu mai multe destinatii. Daca utilizatorul nu respecta traseul initial si alege o alta ruta, aplicatia recalculeaza automat traseul in functie de noile coordonate. Atunci cand se planifica traseul, cu ajutorul functiei "Ocolire", sistemul poate fi setat sa scoata din calcul strazi unde, la ore de varf, se inregistreaza blocaje rutiere. Harti detaliate pentru 153 de orase Aplicatia iGO contine cea mai precisa harta a Romaniei disponibila in acest moment. Sistemul are date despre intreg teritoriul tarii, inclusiv sate si comune, dar informatii detaliate, precum numele strazilor, exista pentru numai 153 de municipii si orase. In cazul a jumatate dintre acestea exista si adrese complete, strazile fiind numerotate. Harta detaliata contine peste 1.500 de puncte de interes cu adresele exacte, precum benzinarii, service-uri, centre comerciale, farmacii, muzee, hoteluri, restaurante. Pentru strainatate, sistemul functioneaza in acest moment doar in Ungaria si Croatia. La inceputul anului viitor, hartile iGO vor fi valabile pentru Europa de Vest, SUA si Canada, urmand sa fie definitivate hartile tuturor tarilor din Europa de Est. Astfel, romanii vor putea ajunge in orice oras din Europa de Est ori Vest, fiind ghidati pe tot parcursul traseului de sistemul iGO. Caracteristicile iGO -ofera indicatii verbale continue si usor de inteles, atat in limba romana, cat si in engleza -tine cont de semnele de circulatie -comuta automat intre modurile de zi si de noapte, respectand ora curenta a rasaritului si apusului soarelui -traseul parcurs poate fi memorat, vizualizat sau redat in orice moment -destinatiile utilizate frecvent pot fi grupate si inregistrate in liste personale, fiecare fiind identificata apoi dupa un simbol individual -daca se selecteaza modul de conducere in siguranta, in timpul rularii masinii vor functiona numai indicatiile verbale si grafice, toate functiile de pe ecranul tactil fiind inaccesibile, pentru a nu distrage atentia soferului -ghidarea se realizeaza in functie de tipul de navigare setat: auto, transport in comun, pietonal, de urgenta (configureaza cel mai scurt traseu, eliminand toate semnele de interzis) -prin indicatii vocale, anunta distanta pana la manevra urmatoare, manevra de efectuat efectiv si avertizeaza ca s-a produs depasirea vitezei regulamentare ori de cate ori e cazul. |
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
Electronistu' |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 8 May 05 From: Bacau ![]() |
Din curiozitate... la cat se ridica o jucarica de asta?
|
--------------------
Dacia
1300
- BC-xx-DAN [I][B]SHAREWARE[/B][/I] |
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
QUOTE(Octav @ 19 Jan 2006, 20:58) Studiez si eu comportamentul unui astfel de sistem , pe forumuri ,am fost si pe pagina "I Go " , pentru ca intentionez sa-mi cumpar . Pina in prezent , parerea mea (atentie nu dau sfaturi nimanui ) este ca cea mai buna alegere ar fi softul "I Go " insotit de PDA-ul ASUS MyPal A632 www.allgsm.ro/eshop/product_info.php?products_id=3690 Este posibil sa existe si altele mai bune din punct de vedere al raportuluil performantelor-pret , mai studiez inca . Referitor la detalii , stii cumva ceva referitor la momentul in care ti se strica cardul SD , se pot face copii de sigruanta functionale , citeam ceva de faptul ca softul odata instalat citeste seria cardului (unica) si nu vrea sa mearga decit cu cel original , ai incercat ? Ai ceva detalii in sensul acesta ? L.E. Din ciclul eu intreb , eu raspund iata ce raspuns am primit : "Va exista cu siguranta o solutie si pentru astfel de cazuri. Cel mai probabil veti primi un card in schimb (daca pastrati o dovada a achizitionarii) cu aceeasi versiune a aplicatiei." la intrebarea : "Intentionez sa achizitionez un sistem I GO , si am de gind sa-l folosesc cit mai multi ani , ce se intimpla in momentul cind se defecteaza SD cardul , m-a ferit pina acum , dar e posibil nu ? Asigurati , sa zicem dupa 2 ani , inlocuirea cardurilor defectate ? Se pot face copii de sigruanta ? Inteleg ca exista un serial al cardului , aplicatia functioneaza de pe o copie de sigruanta ? Stiu si e normal sa va protejati softul , dar si eu vreau sa-mi protejez banii . Astept raspuns ." This post has been edited by logan1.5dci: 20 Jan 2006, 14:02 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
tgmpupy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 29 June 05 ![]() |
cat costa?
|
--------------------
dacia
logan
2004
- b77 xxx
|
|
Darkyro77 |
![]()
|
![]() Membru fara Dacie Group: Members Posts: 275 Joined: 15 January 05 From: Slobozia ![]() |
Softul este pe undeva pe la 900 lei.
PDA-ul poate sa fie orice, dar sa ai antena GPS. Eu am pus pe un iPaq care a venit cu un ki t TomTom si merge fara probleme. Intr-adevar, o optiune ar fi Asus A632/A636 modele cu antena GPS incorporata(diferenta intre ele e ca 636 are Wi-Fi). In pachet ele vin deja cu holder cu goose-neck pentru a-l prinde pe parbriz, alimentator la bricheta ... si inca vreo cateva. Dar stati linistiti ca momentan nu exista in Romania pe piata. Primul transport vine la inceputul lui februarie. Trust me ... am vorbit cam la toti care avea oferta pe net ... si eu vreau doar 6 bucati ![]() A ... sa nu uit Asusurile de mai sus sunt pe la 1400 respectiv 1500 lei. |
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
VeNoM386 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Se merita iGO + Asus A636/A632 sau Fujitsu Siemens N520/N500
|
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
Darkyro77 |
![]()
|
Diferenta de pret este foarte mica intre cele 2 modele.
Asus MyPalm A632/636 este mult superior lui Siemens ... la toate. Plus ca Asusul vine in cutie cu tot ce-ti trebuie ... vezi poza. Asus_MyPalm_A636.jpg ( Size: 39.86k ) Number of downloads: 242 |
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Iar ASUS 636 are autonomie muult mai mare decat 632. Pe un TCM de la XData am instalat TTN5 si iGO, merge doar TomTom... Astept si eu un 636 care mi se pare alegerea optima pentru un PDA cu GPS incorporat.
|
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
VeNoM386 |
![]()
|
Asus A636 15.700.000 LEI
Asus A632 13.809.474 LEI Fujitsu Siemens N520 13.527.872 LEI FS N520 are USB Host, WiFi 802.11g Nu are gooseneck + car charger, dar arata mult mai bine si e mai micut. |
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Eu iau ASUS 636 la 1360 RON, la pret de dealer...
|
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
VeNoM386 |
![]()
|
De unde ??? Ca nu il are nimeni momentan.
|
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
Wolfman |
![]()
|
Nu pot spune de unde, ca e reclama... Stiu ca nu se gaseste momentan, insa or sa apara.
|
--------------------
Opel
MOKKA X
|
|
Darkyro77 |
![]()
|
Intr-adevar ... importatorul le aduce la 1360 de lei.
|
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
lucas007 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 19 April 05 From: Bucuresti ![]() |
poate ne cuplam mai multi si reusim un pret de en-gros...si pe mine ma infoaie ideea...astept adepti
|
--------------------
BMW
318
2001 COUPE
- B-68-BDL
|
|
Darkyro77 |
![]()
|
Eu vreau 6 bucati ... care se mai baga?
|
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
Costy_clipcea |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 19 January 06 ![]() |
Da programu de unde l-ai luat?Cu harta Romaniei?
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Laureat
- B XXXXX
|
|
Darkyro77 |
![]()
|
iGO se gaseste pe piata. Am zis mai sus ca este cam 900 de lei si are toata harta romaniei.
De unde-l am nu conteaza. Cert este ca functioneaza pefect. Aveam si un filmulet cu telefonul, dar problema e ca nu prea se vedea pe display ca reflecta lumina. Poate voi face unul noaptea sa se vada mai bine. |
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
VeNoM386 |
![]()
|
Am vazut suport de PDA in Selgros (gooseneck, se lipeste de parbriz) la 40 RON.
|
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
blaci |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 11 July 05 ![]() |
QUOTE(Octav @ 19 Jan 2006, 20:58) Salut! am achizionat de curand o navigatie portabila cu palm. Deocamdata este in teste (sa vad ce poate) , dar este super, mai ales in Bucuresti. Revin cu poze si cu detalii.... Asteptam cu nerabdare poze si detalii |
--------------------
Logan- ian 2006
Ambiance 1.4
- MS-??-???
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Vad ca sunt aici oameni cu iGo. Intrebare: se pot introduce puncte de interes (sa ziceeeeem.... radarele de pe DN1
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Wolfman |
![]()
|
Poti introduce PDI in iGO insa nu te anunta la apropierea de radare. In TomTom5 insa le-am introdus si am si avertizare sonora in apropierea radarelo.
|
--------------------
Opel
MOKKA X
|
|
micutu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 6 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Wolfman @ 10 Feb 2006, 07:49) Poti introduce PDI in iGO insa nu te anunta la apropierea de radare. In TomTom5 insa le-am introdus si am si avertizare sonora in apropierea radarelo. daca ai facut deja munca asta, daca te rugam frumos ... n-ai putea sa ne dai si noua fisierul cu pricina? ar trebui sa fie ceva cu extensia .ov2 care se afla in Eastern Europe Map ... astfel s-ar putea crea un fel de baza de date. daca ne adunam mai multi, ar iesi ceva ... pentru alte tari exista mii PDI (POI) ... radare fixe, sanse de amplasare a radarelor mobile, hoteluri, campinguri ... etc |
--------------------
Logan 1.6
Laureate & Ambition
- B66__ & B59___
|
|
Wolfman |
![]()
|
Done! Schimbati extensia fisierului din .doc in .rar.
Attached File(s) ![]() |
--------------------
Opel
MOKKA X
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 17:48 |