ulei in intercooler, probleme de turbo , intercooler, egr
![]() ![]() ![]() |
ulei in intercooler, probleme de turbo , intercooler, egr
Dan73 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
|
||
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|||
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Daca tot suntem aici, si nu stiu ce a facut fostul proprietar, e recomandat preventiv sa curat EGR`ul ? Deocamdata nu`mi arata sa fi papat ulei de cand o am (aprox 5000de km), mai scade pe CB 1-2 liniute, daca sunt in panta , dar isi revine imediat dupa. Pe joja inca n`am verificat...
Dar de aceea ma intereseaza sa stiu daca e recomandat sa`l curat. Si daca da, cum? m`ar interesa niste poze, care e , cum se da jos...si cum se curata. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
Dan73 |
![]()
|
Pai e recomandat. Nu are legatura cu consumul de ulei. Vezi ca sunt vreo 2 topicuri cu EGR, scrie tot acolo si sunt si poze.
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
ionutz_vly |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 4 June 08 ![]() |
cobretti3x
ai scris ca ai reparat intercolerul cu placbanda de inox. am si eu nevoie de sfatul tau sa-mi spui cum ai facut aceasta operatiune. multumesc 28 Feb 2009, 20:06: are cineva vreun radiator pt intercooler sh? ma intereseaza... pls This post has been edited by ionutz_vly: 28 Feb 2009, 20:06 |
--------------------
renault
laguna 2
2003
- bz_80_vly
|
|
Dan73 |
![]()
|
El nu l-a reparat cu platband, l-a intarit ca sa nu se umfle.
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
ionutz_vly |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 4 June 08 ![]() |
eu am 6 faguri sparti. mai pot repare ceva???
|
--------------------
renault
laguna 2
2003
- bz_80_vly
|
|
Dan73 |
![]()
|
Nu cred. Mai bine schimba-l
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
alintatu1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 8 January 09 ![]() |
Salut! Am constatat si eu ca am radiatorul de la intercooler fisurat.Il mai pot repara sau trebuie sa il schimb?
Daca trebuie schimbat stiiti un pret nou sau merge si second? |
--------------------
Renault
Laguna
2001/Privilege 1.9DCI
|
|
iulyy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 20 May 07 ![]() |
si eu trebuie sa il schimb zilele astea
pret intre 800 si 1600 lei depinde de unde il iei manopera 200-300 lei second hand 500-600 cu fabuloasa garantie de 3 zile. nu se merita sh deci toata afacerea cel putin 1000. eu vroiam sa il schimb singur dar pierd garantia piesei asa ca mai dau in plus 200 manopera in service autorizat. daca stie cineva mai ieftin sa imi izca si mie. |
--------------------
renault
laguna II
2001 1.9dci
- vl.12.ssp
|
|
ants21 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 10 March 09 ![]() |
Yellow!!!!
salut forumistilor....probleme cu masina am si eu... sa va explic... am avut acum vreun an ..un zgomot aiurea tare cand acceleram..si mai ales atunci cand veneam din subturatie.....si fum negru si...fara putere...toate alea bune.. fost in service..renault...si mi-au spus ca-i turbina, ca-s injectoarele...bullshit....aveam intercooler-ul ovalizat ca curcubeul...l-am schimbat..780 cu tot cu transport....si-au disparut problemele....acum ..iar incepe sa scoata cam acelasi sunte..dar la o intensitate mai mica.....iar la service..iar turbina.....dar acum nu scoate fum...nu pierde din putere... ce poate sa fie? ma gandesc sa nu-mi ovalizeze iar intercooler-ul.. merci..va salut |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Expresion
- IS.06.BAO
|
|
cezarium |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 27 November 07 From: ploiesti ![]() |
vin si eu cu urmatoarea problema. am avut probleme cu egr-ul si cu un fir rupt la el. am fost la servcice si am schimbat/reparat apoi sa ies in test sa vad cum merge. am constatat ca daca o tineam turata constant peste 2000 de ture oscila turatia, niciodata nu ramanea fixa. m-am uitat cu cei de la service si au ajuns la concluzia ca ar fi intercoolerul. acum voi ce spuneti? sa fie sau nu? masina nu trage normal si merge in suturi doar dupa 2000 de ture.
sper ca am nimerit bine in topic, daca nu imi cer scuze!!! |
--------------------
Nissan
Patrol GR Y60 2.8TD 116cp TractoRila
1993 Renault Laguna 1.9dci
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Acum am gasit topicul asta. Si eu am senzatia ca uneori merge in suturi. Clar avem aceleasi simptome, deci acum sunt convins ca e intercoolerul...
Careva din Cluj cu ceva sugestii ptr service ? |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
cezarium |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 27 November 07 From: ploiesti ![]() |
un mecanic priceput isi poate da seama mai ales dupa forma radiatorului si tu daca te uiti pe radiatorul de ac daca are pete de ulei pe el. eu am schimbat intercooler-ul si am curatat si toata admisia si nu vreau sa-ti spun ce a iesit (mai ales din catalizator).
|
--------------------
Nissan
|
|
renodood |
![]()
|
De aia am postat poza pe topicul cu turbina...
Am gasit deocamdata unde sa merg, sa vad doar cat ma va stoarce... |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
renodood |
![]()
|
Am inteles ca modelele pana prin 2004 de Laguna au intercoolerul din aluminiu, fara bare intaritoare. Al meu e clar spart, si mi`a sugerat mecanicul sa iau altul.Intrebarea mea este...se poate pune intercooler din acela cu bare intaritoare sau trebuie sa caut exact ce aveam inainte?
Pretul dat de ei e de 6-700 lei pe intercooler(fara sa specifice de care) si cam 150 lei pe manopera... Am gasit totodata un intercooler de pe o laguna dezmembrata...cam la ce pret sa o cer? 200 e mult ? ca ma gandeam ca pe un intercooler vechi n`am de unde sti cat de repede va ceda... |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Daca nu are elementii umflati sau chiar daca sunt putin umflati dar nu au ajuns sa se sparga, nu vad de ce nu l-ai lua pe ala sh. pentru ca pretu-i foarte bun. Chiar daca nu are intariturile acelea , le poti face tu din platbanda de tabla subtire ca nu-i greu deloc.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
renodood |
![]()
|
Asa ma gandeam si eu...sa vad ce reusesc . Nu de alta, dar am de luat si cauciucuri si alte chestii, si radiator nou...mai poate sa astepte.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Esti sigur ca la tine e umflat si nu spart de la vreo piatra... ?
Ma gandesc ca poate se umfla doar la modelele de 120cp... cu turbina cu geometrie variabila. This post has been edited by andu911: 22 May 2009, 15:49 |
--------------------
-
-
-
|
|
driver_tavi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 3 March 09 ![]() |
Am si eu o intrebare. Unde pot gasi racordul din cauciuc care vine la radiatorul intercooler? Ma intereseaza daca se poate care este motivul pentru care s/a fisurat. POate fi vorba de o defectiune? Stie cineva un pret?
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001, 1.9dci
- xx.12.xxx
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Driver Tavi, daca citeai intreg topicul gaseai raspuns la intrebarea ta. Nu e asa lung topicul doar trebuia sa citesti si pe cealalta pagina mai exact postul 18 a lui Cristi_m72. Dar ca sa te ajut in continuare iti dau un pont: daca nu vrei sa citesti toate paginile, poti sa folosesti functia "search topic" din coltul stanga jos. Scri acolo un cuvant cheie si vezi ce iasa. De exemplu, la problema ta, scrie acolo "furtun" si apasa "Search Topic" si vezi ce gasesti.
Bafta! This post has been edited by gruita2005: 22 May 2009, 21:54 |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Andu, n-are cum sa fie spart de piatra pentru ca nu are cum sa ajuga la el , fiind plasat intre cel de clima si cel de racire motor. Este posibil ca acelea puse pe motorul de 120cp sa fie mai solicitate dar oricum, asta-i boala lor. Abia dupa 2004 si-au dat seama si au montat intarituri.
renodood, nu inteleg cum nu ti-ai pus intrebari cand ai vazut ulei pe bara. Sper ca realizezi ca trebuie sa-ti verifici jocurile la rotorul turbinei , asta ca sa nu intrii la ale cheltuieli... Sunt convins ca esti mare amator de "liniute" dar asta-i problema ta. This post has been edited by matrix67b: 23 May 2009, 09:26 |
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
renodood |
![]()
|
QUOTE(andu911 @ 22 May 2009, 15:49) Esti sigur ca la tine e umflat si nu spart de la vreo piatra... ? Ma gandesc ca poate se umfla doar la modelele de 120cp... cu turbina cu geometrie variabila. Nu e umflat, pentru ca am si vazut unde e spartura..arata ca si aluminiul mancat. QUOTE(matrix67b @ 22 May 2009, 23:10) Andu, n-are cum sa fie spart de piatra pentru ca nu are cum sa ajuga la el , fiind plasat intre cel de clima si cel de racire motor. Este posibil ca acelea puse pe motorul de 120cp sa fie mai solicitate dar oricum, asta-i boala lor. Abia dupa 2004 si-au dat seama si au montat intarituri. renodood, nu inteleg cum nu ti-ai pus intrebari cand ai vazut ulei pe bara. Sper ca realizezi ca trebuie sa-ti verifici jocurile la rotorul turbinei , asta ca sa nu intrii la ale cheltuieli... Sunt convins ca esti mare amator de "liniute" dar asta-i problema ta. Nu stiu cum si unde sa verific jocurile turbinei, voi cauta sau voi mai intreba lume. Si esti convins prost,nu am fost niciodata amator de liniute si ca stil de condus sunt mai mult decat precaut si temperat. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
driver_tavi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 3 March 09 ![]() |
Cristi M 72......am avut aceeasi problema ca tine. Furtunul de la intercooler rupt, si l-am inlocuit cu unul modificat. Am gasit la cineva un furtun intercooler de mercedes sprinter, cu 50 lei. Acesta are un capat care se potriveste perfect cu furtunul de laguna. Unghi de 90 grade.....perfect, perfect. Am taiat cat mi-a trebuit si merge beton. Dar nu am dat 480 lei cat sunt pe la magazine de piese auto. Succes.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001, 1.9dci
- xx.12.xxx
|
|
dominy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 608 Joined: 19 July 06 ![]() |
am dat si eu turbina jos(blocata) egr imbacsit galerie admisie plina de funingine, am sa va spun cum se comporta dupa ce montez totul la loc .
numai bine |
--------------------
renault
laguna 2
2002 dci 120 hp
- GL 22 DOM
|
|
cezarium |
![]()
|
daca tot te-ai apucat de treaba, sufla si catalizatorul sa vezi ce iese din el
|
--------------------
Nissan
|
|
dominy |
![]()
|
este si catalizatorul la spalat
![]() |
--------------------
renault
laguna 2
2002 dci 120 hp
- GL 22 DOM
|
|
renodood |
![]()
|
Pai fa si poze daca tot esti acolo, ca eu sincer habar n`am cum sa le dau jos, si`mi pariez motorina din rezervor ca si la mine e imbacsit rau...
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
dominy |
![]()
|
este chiar usor daca ai elevator, astazi am probat intercoolerul si este fisurat dar se rezolva cu putina sudura am sa pun poze la montat momentan masina este facuta bucatele si sta singurica in parcare
|
--------------------
renault
laguna 2
2002 dci 120 hp
- GL 22 DOM
|
|
renodood |
![]()
|
Stiam ca intercoolerul e din Aluminiu. Se rezolva asa usor fisura aceea?
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
Dan73 |
![]()
|
E din aluminiu si se sudeaza in mediu cu argon.
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 10:32 |