Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

29 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Averile Bisericesti, sau Mafia B.O.R.

R19/16v
post 3 Aug 2015, 04:51
Post #91

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Mda... nu prea.

This post has been edited by R19/16v: 3 Aug 2015, 05:04

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tatimeu
post 3 Aug 2015, 08:26
Post #92

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(PhilipMorris @ 1 Jun 2015, 19:27)
ai spus bine ca se autofinanteaza biserica. Totusi, ma uit cu regret cati bani dam direct catre sanatate si invatamant si nu primim nimic in schimb.
Nu sta nimeni sa educe pe nimeni, doar ca biserica macar ridica ceva pe urma lor, cu cladirile ramanem pana la urma. Numaram cate spitale si scoli s-au construit pana acum, si facem o paralela, ca suntem oameni destepti. Si banii primiti de sanatate si invatamant sunt poate de mii de ori mai multi decat de biserica.
*

cand vad si eu o scoala, un azil sau un mic spital ridicat de catre biserica langa biserica asa cum ar trebui sa fie normal atunci o sa fiu de accord cu afirmatia ta ca in urma bisericii ramane ceva, atunci cand biserica se implica in educatia omuletului si il invata ce inseamna iubirea fata de cel de langa el, grija fata de cel pe care soarta l-a batut cu cine stie ce handicap grav, atunci cand reprezentantii bisericii sunt intre oameni, atunci iti dau dreptate. Pana atunci nici o diferente intre sutana si satana.

--------------------
renault/audi Megane III RS/Audi A4 2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
+
CGB
post 3 Aug 2015, 09:13
Post #93

CGB

From: behind

da' vazurati faza cu popa si lingurita. a venit o muiere c-un copil mic (2-3 ani) la impartasit si cand a aparut popa cu castronu ala cu dumicati de paine muieti in vin, femeia i-a dat o lingurita de plastic de unica folosinta sa-i dea copilului cu ea. si popa s-a ofuscat tot, ca ce pl lui e aia. ca si el se impartaseste cu aceiasi lingurita pa care-o ling toti. ba chiar cu lingurica aia a impartasit oameni cu sida si alte boli. si ca lingurica aia nu e lingurica pa care stau microbi, lingurica aia e isus hristos.
acu' ma gandesc ca poate femeia nu ii dadea lingurica ei lu popa ptr ca-i era frica sa nu ia copilu ceva, poate avea copilu ceva si nu vrea sa imbolnaveasca si pa altii. da' popa n-a mai intrebat ce si cum.

io n-am treaba cu biserica. da' am vazut ca e moda sa mergi la impartasit, la slujbe, paste, craciun.... alea alea. pupat de moaste. e ca la mall. si am vazut multe pitzi la biserica. mai ales la orase. si ma gandeam ca vine una d-asta, care-a supt 10 cuci c-o zi inainte si are si fro 3-4 bube la bot gen BTS, linge lingurica aia si-apoi apar io si iau aceiasi lingurica la dezmierdat. si apoi altu si altu si toata lumea poshteste lingurica aia de-o tocesc.

la catolici le da parca un biscuitel in gurita. ajungi in fata popii, deschizi pliscu si pac iti baga biscuitelu in mufa. si e fiecare cu biscuitelu lui. spun bine sau aberez?

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
DNT
post 3 Aug 2015, 09:39
Post #94

Membru

From: Bucuresti

QUOTE(CGB @ 3 Aug 2015, 09:13)
da' vazurati faza cu popa si lingurita. a venit o muiere c-un copil mic (2-3 ani) la impartasit si cand a

la catolici le da parca un biscuitel in gurita. ajungi in fata popii, deschizi pliscu si pac iti baga biscuitelu in mufa. si e fiecare cu biscuitelu lui. spun bine sau aberez?
*

Dinafara suna corect.
Insa arata-mi si mie un preot bolnav de ceva infectios, luat prin impartasire.
Arata-mi in decursul a sute de ani, unul singur care sa se imbolnavit. Si dupa cum ai zis si tu, ei sunt cei mai expusi la asa ceva.

Daca preotii se indoiau de ce fac atunci schimbau ei randuiala. Nu se expuneau la nici o boala.

Si nu se da impartasanie ca la catolici, tuturor celor prezenti; trebuie sa te spovedesti inainte... nu e cum zici tu, ai supt X si apoi te duci la mancat. Nu merge asa.

<span class='edit'>3 Aug 2015, 09:42:</span>
QUOTE(corneliassy @ 2 Aug 2015, 06:54)
Se autodesfiinteaza biserica? Se merge pe principiul "daca voi nu ma vreti eu va vreau" si au inceput sa lucreze la coarda sensibila, adica sa manipuleze copii prin introducerea orei de religie in scoli.  mad.gif  mad.gif
*

Habar nu ai despre ce vorbesti.
In momentul asta inscrierea la ora de religie nu este implicita ci este prin inscriere voluntara, pe hartie.

A tipat toata societatea civila sa scoata religia din scoli.
Iar anul trecut 91% din parinti si-au inscris copiii la ora religie. Motivatia: invata lucruri bune, pozitive, o morala corecta. Chiar daca sunt greseli si excese in unele locuri.

Asa ca 91% din parinti (din >2.5 mil copii inscrisi la scoala) iti desfiinteaza complet argumentatia nedocumentata.
Da, romanii vor religie.

<span class='edit'>3 Aug 2015, 09:51:</span>
QUOTE(ali3n_cop @ 1 Aug 2015, 18:06)
Nu ai cum sa elimini niciodata cel mai mare mijloc de manipulare in masa. Pur si simplu...omul e facut sa urmeze niste tipare si are nevoie de ele pentru a nu o lua razna.
*

Afirmatia e gratuita si neargumentata. Invatata pe de rost din generatie in generatie, fara nimic in spate. Poti te rog sa argumentezi cum "manipuleaza" Biserica "in masa"?

Biserica spune in mare: Dumnezeu, imparatia Lui, ajuta-ti aprope si vino in Biserica pentru a invata si a te sfinti. Cand se cere ceva pentru Biserica se spune explicit: e nevoie de suma X pentru construirea unei biserici, nu se manipuleaza.

Orice manipulare ar trebui sa aiba un scop poate pe termen lung, niste mijloace specifice, o legare a credinciosilor de institutie prin diferite mijloace.

Mai bine te-ai documenta putin despre secte sa vezi acolo manipulare, izolare si rupere din societate a individului, spalare a constiinte, vointei, reeducare, santaj, amenintare, 10% din venituri... etc.

Tare discursul asta anti-Biserica, gratuit, neargumentat, invatat pe de rost de la revoltat la nemultumit. Am auzit frazele astea repetate fara prea multa noima de multi; daca le ceri "argumenteaza" o dau din colt in colt ca ... asa e, stiu ei mai bine si schimba subiectul.

This post has been edited by DNT: 3 Aug 2015, 10:08

--------------------
Renault Laguna 3 2008
+
spy_oh_joy1389
post 3 Aug 2015, 10:15
Post #95

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

QUOTE(DNT @ 3 Aug 2015, 09:39)
Chiar daca sunt greseli si excese in unele locuri.

Oare de ce? nu poate harul divin să intervină să nu se facă greșeli? Cumva sunt făcute de oameni iar oamenii greșesc?

Biserica spune in mare: Dumnezeu, imparatia Lui, ajuta-ti aprope si vino in Biserica pentru a invata si a te sfinti. Cand se cere ceva pentru Biserica se spune explicit: e nevoie de suma X pentru construirea unei biserici, nu se manipuleaza.
Orice manipulare ar trebui sa aiba un scop poate pe termen lung, niste mijloace specifice, o legare a credinciosilor de institutie prin diferite mijloace.

Ajutați săracii ăștia
Preafericitul Daniel: "Dai un ban, dar cumperi ceva frumos!"
Degeaba vă rugați, tot SMURDul e mai bun

Mai bine te-ai documenta putin despre secte sa vezi acolo manipulare, izolare si rupere din societate a individului, spalare a constiinte, vointei, reeducare, santaj, amenintare, 10% din venituri... etc.

Tare discursul asta anti-Biserica, gratuit, neargumentat, invatat pe de rost de la revoltat la nemultumit. Am auzit frazele astea repetate fara prea multa noima de multi; daca le ceri "argumenteaza" o dau din colt in colt ca ... asa e, stiu ei mai bine si schimba subiectul.
*

Cât % din veniturile tuturor ajung la biserică? Nu le dai tu direct, dar tot ajung.
Cum e când biserica era mână în mână cu statul comunist și nu le zicea harul divin să se răzvrătească? Toată europa de est trebuia să pună capăt crimelor, dar au tăcut. Nu intră asta în categoria spălare de conștiință/reeducare?

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
DNT
post 3 Aug 2015, 10:33
Post #96

Membru

QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 3 Aug 2015, 10:15)
Oare de ce? nu poate harul divin să intervină să nu se facă greșeli? Cumva sunt făcute de oameni iar oamenii greșesc?

Suntem lasati liberi pe pamant. Daca Dumnezeu si-ar tranti o icoana pe cer, asa mai suparata, cu un fulger in mana, ce zici, ai mai fi liber?

Iar daca harul ar veni si ti-ar da peste mana de fiecare data, cum te-ai simti? Fraier, prost, incompetent la maxim, privat de libertate?

Suntem si liberi pe pamantul asta.

Ajutați săracii ăștia
Preafericitul Daniel: "Dai un ban, dar cumperi ceva frumos!"
Degeaba vă rugați, tot SMURDul e mai bun

Sunt de acord cu tine, este nesimtire la maxim in imaginea aia.

1. Este o bataie de joc maxima, risipa de bani din banii credinciosilor.
2. Mai sunt masini din astea "donate/gratuit" de Mercedes in special pentru inalti prelati.
Insa morala bisericii TE OBLIGA sa nu te afisezi in lux, si sa ai o viata mai modesta.

Cât % din veniturile tuturor ajung la biserică? Nu le dai tu direct, dar tot ajung.
Cum e când biserica era mână în mână cu statul comunist și nu le zicea harul divin să se răzvrătească? Toată europa de est trebuia să pună capăt crimelor, dar au tăcut. Nu intră asta în categoria spălare de conștiință/reeducare?
*

Nu ajung asa de multi bani de la buget la Biserica. Se plateste vreo 6 mil/cap de preot pentru salarii. Iar astia sunt opriti de episcopi si nu ajung la preoti.
In rest, hotii locali mai dau din bugetele locale la Biserica, pentru servicii de "vot".

Asta cu Biserica in mana cu statul comunist e trasa de par rau. Ia vezi si tu cate sute si mii de preoti au facut inchisoare si cati au murit acolo.
Tocmai, ca NU au tacut si au ajuns in inchisoare. Iar cei care au tacut, au tacut ca sa reziste impreuna cu credinciosii. Si nu sunt asa de multi care au dat la securitate note informative.

Si sa stii ca nu Biserica este vinovata de comunism. Si cred ca in Biserica s-a tinut vie speranta ca o sa scapam de pacostea asta, comunism. Sa raspunda Biserica pentru nebunia alora? Tare, Biserica vinovatul de serviciu pentru toate.

Dar ce lucrurile bune care se fac in Biserica de ce nu ziceti nimic? Pentru ca nu va intereseaza? Pentru ca e mai distractiv sa injuri pe unul intr-un Mercedes de lux? Pentru ca e mai cool sa stii ce ticalosii au facut unii decat ce lucruri bune sunt facute de altii?

Stiti cate cantine sociale sunt pe langa biserici?
Stiti cate azile de batrani si spitale sunt in orasele din Romania?
Stiti cate ORFELINATE sunt in grija preotilor?

Stiti cati oameni sunt ajutati nu numai de Paste si Craciun pe langa Biserici?
Stiti ca sunt si preoti buni care ajuta pe altii?
Stiti cat ajuta manastirile azilele, orfelinatele, credinciosii saraci veniti sa ceara ajutor?

De astea stiti?

This post has been edited by DNT: 3 Aug 2015, 10:37

--------------------
Renault Laguna 3 2008
+
ali3n_cop
post 3 Aug 2015, 10:41
Post #97

🎲🎲

From: 🏡

DNT...daca e sa te imbolnavesti de la lingurita aia..in nici un caz nu te imbolnavesti acolo pe loc. Asa ca..nu are nimeni cum sa-ti arate o persoana care s-a imbolnavit de la lingurita aia. Daca te trezesti peste 4 luni cu o hepatita sa un herpes..sau cine stie ce alte tampenii..oricum nu o sa faci legatura cu lingurita. Nu mai fiti naivi.

--------------------
Mercedes Sprinter "Sārak Edition" 1998
The truth is out there
+
spy_oh_joy1389
post 3 Aug 2015, 10:45
Post #98

Liberi pe pământ?
Dacă suntem liberi atunci de ce sunt amenințat cu foc veșnic radmasa.gif ? Când cineva te amenință cu pistolul la cap să faci X,y, z poți să îmi spui că ești liber?

Dacă ar trânti icoana, probabil nu s-ar mai omorî oamenii între ei și cei din diferite religii nu i-ar mai considera pe ceilalți sub-oameni. Eu zic că ar fi mult... mult mai bine. Faptul că îți arată dovada și pune capăt unor întrebări nu ar interveni asupra libertății mele. Așa aș putea face o decizie corectă nu pe bază de emoții și obligații sociale sau pe bază de unde am avut noroc să mă nasc. Biblia nu se vrea oare să fie o icoană trântită?

Trec zilnic pe lângă biserici, n-am văzut la niciuna cantină socială. Există, sunt sigur, dar prea puține.

Tu iei în calcul salariul unui preot, nu iei în calcul restul pentru construcții de biserici, terenuri, hoteluri etc, ca să nu mai zic și de taxele aberante pe care le cer și te lasă cu mortul la poartă dacă nu le plătești și de afaceri cu vin/apă sfințită etc. Cum să fie ăștia model de moralitate pentru cineva?

"Ia vezi si tu cate sute si mii de preoti au facut inchisoare si cati au murit acolo." - eu știu foarte bine câți au fost și prin ce chinuri au trecut, în special că erau împotriva comunismului sau legionari. Eu vorbesc de biserică, de mama lor. Dacă îi protejau preafericiții pe dizidenți și ridicau oamenii împotriva statului, ce zici? mai avea vreo șansă comunismul?

"Cristos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Cristos este sovietic!" - Justinian Marina

Cheers!
ace22.jpg
Ăștia cică ar trebui să aibă inspirație divină.

This post has been edited by spy_oh_joy1389: 3 Aug 2015, 10:49

--------------------
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
b76bgaarh
post 3 Aug 2015, 11:01
Post #99

Membru autentic

regina Angliei cand la decorat pe Nea Nicu, era indragostita de el sau avea decat un interes de moment?

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
DNT
post 3 Aug 2015, 11:05
Post #100

Membru

QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 3 Aug 2015, 10:45)
Liberi pe pământ?
Dacă suntem liberi atunci de ce sunt amenințat cu foc veșnic radmasa.gif ? Când cineva te amenință cu pistolul la cap să faci X,y, z poți să îmi spui că ești liber?

Dacă ar trânti icoana, probabil nu s-ar mai omorî oamenii între ei și cei din diferite religii nu i-ar mai considera pe ceilalți sub-oameni. Eu zic că ar fi mult... mult mai bine. Faptul că îți arată dovada și pune capăt unor întrebări nu ar interveni asupra libertății mele. Așa aș putea face o decizie corectă nu pe bază de emoții și obligații sociale sau pe bază de unde am avut noroc să mă nasc. Biblia nu se vrea oare să fie o icoană trântită?

Trec zilnic pe lângă biserici, n-am văzut la niciuna cantină socială. Există, sunt sigur, dar prea puține.

Tu iei în calcul salariul unui preot, nu iei în calcul restul pentru construcții de biserici, terenuri, hoteluri etc, ca să nu mai zic și de taxele aberante pe care le cer și te lasă cu mortul la poartă dacă nu le plătești și de afaceri cu vin/apă sfințită etc. Cum să fie ăștia model de moralitate pentru cineva?

"Cristos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Cristos este sovietic!" - Justinian Marina

Cheers!
Ăștia cică ar trebui să aibă inspirație divină.
*

Asta e situatia cu focul vesnic nu prea am cum sa o prezint altfel. Daca faci rahaturi in viata ai pus-o. Ai libertatea sa faci rahaturi sau nu. Adica omor, avort, adulter, furt, lucruri care dauneaza GRAV altora in special dar si tie. Nu ai voie sa te atingi de altul in viata asta, cam asta e legea. In plus, poti sa faci bine, sa ajuti pe altul. Grea, dura legea? E greu sa nu omori? E greu sa nu furi? E greu sa nu te duci la curve? O fi in ziua de azi.

Ai o suma exacta pentru tot ce invoci ca si cheltuieli? Salarii, terenuri, hoteluri... etc? Pentru ca altfel sunt barfe si vorbe. Si iti zic eu, ca nu se mai dau bani la Biserica, pentru ca nu prea mai sunt si ca politicienii nu prea mai dau.
Multi preoti nu sunt model de moralitate. Dar sunt altii care SUNT model de moralitate. De ei nu stii. Si sunt mai multi decat cei rai. Asta nu vrei sa o mentionezi.

Te lasa cu mortul la poarta? Apeleaza la alt preot daca ala nu isi face datoria. Si taximetristii de mai refuza la cursa, de ei de ce nu te plangi? Pentru ca si preotii sunt lasati de Biserica in fundul gol, saraci, cersetori in parohie si de aici se ajunge la abuzuri si din partea lor. Sau lacomia ii impinge la astfel de fapte rusinoase. Crestinul e sarac, nu da la Biserica, preotul e vamuit de episcop si Biserica la sange, si ramane si el cersetor si vataf pe plantatie.

Mai bine ai citi memoriile mitropolitului Bartolomeu Anania inainte sa-l judeci pe Patriarhul Justinian Marina, sa vezi ce a facut Patriarhul pentru Biserica, intr-un moment foarte greu, cand se demola la greu, se inchideau manastiri. Nu stiu exact in ce context e data declaratia asta. Da, pare gresita. Dar omul Justinian a facut multe lucruri bune, a aparat Biserica, cat a putut.

Va legati in continuu de o parte corupta si imorala a unei parti din cler care reprezinta teoretic Biserica.
Si toata ziua injurati faptele lor care sunt RELE. Evident ca nu ai cum sa gasesti bine in rau.
Dar de lucrurile bune care le stiu cei care sunt in Biserica nici nu stiti, nici nu pomeniti, nici nu va intereseaza.
E dreapta judecata voastra, felicitari. Mai schimbati putin repertoriul ca deja e expirat.

Iar poza aia nu prea pare a fi a Patriarhului Justinian Marina, ci mai degraba a lui Iustin Moisescu, cunoscut de altfel pentru aservirea politica.
OK, la poza aia iti raspund si eu cu una, daca tot esti setat pe modul aruncam cu noroi si apoi radem ca nu este curat:

Parintele-Dumitru-Staniloae-de-Dinu-Lazar-11-via-Roncea-Ro.jpg

This post has been edited by DNT: 3 Aug 2015, 11:15

--------------------
Renault Laguna 3 2008
+
R19/16v
post 3 Aug 2015, 11:08
Post #101

Oldschool Member

QUOTE(DNT @ 3 Aug 2015, 10:39)
Dinafara suna corect.
Insa arata-mi si mie un preot bolnav de ceva infectios, luat prin impartasire.
Arata-mi in decursul a sute de ani, unul singur care sa se imbolnavit. Si dupa cum ai zis si tu, ei sunt cei mai expusi la asa ceva.

Popa papa si el din aceeasi lingurita?

--------------------
+
partner
post 3 Aug 2015, 11:19
Post #102

Membru autentic

Asta zicea Biserica ca avea pe plan social in 2013:

– 154 cantine sociale și brutării cu 16.139 beneficiari,
– 44 instituții medicale și farmacii cu 16.735 beneficiari,
– 61 centre de zi pentru copii cu 2.715 beneficiari,
– 34 centre educaționale cu 1.199 beneficiari,
– 22 centre de zi pentru vârstnici cu 1.089 beneficiari,
– 34 centre rezidențiale pentru vârstnici cu 786 beneficiari,
– 20 centre comunitare cu 1.989 beneficiari,
– 37 centre de tip familial cu 528 beneficiari,
– 34 grădinițe sociale și tip afterschool cu 965 beneficiari,
– 14 locuințe protejate cu 126 beneficiari.

Din ce am gasit se pare ca sunt peste 18000 de biserici in Romania.

--------------------
Renault Captur 2013 / TCe120
EDC
+
DNT
post 3 Aug 2015, 11:20
Post #103

Membru

QUOTE(R19/16v @ 3 Aug 2015, 11:08)
Popa papa si el din aceeasi lingurita?
*

Dupa toti credinciosii, da, el consuma la sfarsit totul CU ACEEASI LINGURITA.
Toata viata, in fiecare Duminica.

Si asta e valabil si pentru toate spitalele din tara, unde sunt paraclise sau bisericute, unde slujesc preoti care da, in fiecare Duminica se impartasesc.

Si mor de groaza medicii, dar culmea, preotii supravietuiesc, fara nici o problema. TOTI, adica toti preotii, nu medicii.

Si pana la urma se obisnuiesc si medicii cu ideea ca nu prea au ce sa zica, popa e bine mersi, nu moare, nu crapa, e mai sanatos (tun) decat altii, .... asta e, tine combinatia.

This post has been edited by DNT: 3 Aug 2015, 11:23

--------------------
Renault Laguna 3 2008
+
R19/16v
post 3 Aug 2015, 11:22
Post #104

Oldschool Member

Ce intreb eu si ce-mi raspunzi tu.

POPA BAGA LINGURITA AIA IN GURA?!

--------------------
+
DNT
post 3 Aug 2015, 11:22
Post #105

Membru

QUOTE(partner @ 3 Aug 2015, 11:19)
Asta zicea Biserica ca avea pe plan social in 2013:

– 154 cantine sociale și brutării cu 16.139 beneficiari,
– 44 instituții medicale și farmacii cu 16.735 beneficiari,
– 61 centre de zi pentru copii cu 2.715 beneficiari,
– 34 centre educaționale cu 1.199 beneficiari,
– 22 centre de zi pentru vârstnici cu 1.089 beneficiari,
– 34 centre rezidențiale pentru vârstnici cu 786 beneficiari,
– 20 centre comunitare cu 1.989 beneficiari,
– 37 centre de tip familial cu 528 beneficiari,
– 34 grădinițe sociale și tip afterschool cu 965 beneficiari,
– 14 locuințe protejate cu 126 beneficiari.
Din ce am gasit se pare ca sunt peste 18000 de biserici in Romania.
*

Stii cati bani si munca de voluntariat iti mananca o cantina sociala unde ai 50-100 de copii zilnic?

Uite un link, o parohie care zilnic hraneste spre 100 de copii saraci din comuna Savinesti.
http://www.parohiasavinesti.ro/popas.php

Stii cati bani si cata munca implica lucrul asta?
Banii credinciosilor, donatii, cersitul preotului pe la crestini, pentru a face bine...
Si da, se face bine.

<span class='edit'>3 Aug 2015, 11:23:</span>
QUOTE(R19/16v @ 3 Aug 2015, 11:22)
Ce intreb eu si ce-mi raspunzi tu.

POPA BAGA LINGURITA AIA IN GURA?!
*

Am corectat postul raspuns: CU ACEEASI LINGURITA.

This post has been edited by DNT: 3 Aug 2015, 11:24

--------------------
Renault Laguna 3 2008
+
spy_oh_joy1389
post 3 Aug 2015, 11:28
Post #106

QUOTE(DNT @ 3 Aug 2015, 11:05)
Si iti zic eu, ca nu se mai dau bani la Biserica, pentru ca nu prea mai sunt si ca politicienii nu prea mai dau.

Deloc nu se mai dau... Doar cu ambele mâini, chiar dacă nu mai sunt.
http://www.ziare.com/social/biserica/biser...eamului-1375778

Multi preoti nu sunt model de moralitate. Dar sunt altii care SUNT model de moralitate. De ei nu stii. Si sunt mai multi decat cei rai. Asta nu vrei sa o mentionezi.

Dacă doamne doamne le permite să stea în aceeași barcă, nu mai bine scăpăm de ei? Se pare că aia care sunt modele de moralitate nu prea au nimic de zis în biserică și ar putea să facă fapte bune și fără ajutorul bisericii că tot zici că-s la fundul gol de nici fonduri n-au.

Cumva fac fapte bune că așteaptă răsplata divină sau de frica faptului că nu scapă de focuri, că se gândesc că îi vede cineva? De asta acceptă ăia buni măgăriile bisericii?

Te lasa cu mortul la poarta? Apeleaza la alt preot daca ala nu isi face datoria. Si taximetristii de mai refuza la cursa, de ei de ce nu te plangi? Pentru ca si preotii sunt lasati de Biserica in fundul gol, saraci, cersetori in parohie si de aici se ajunge la abuzuri si din partea lor. Sau lacomia ii impinge la astfel de fapte rusinoase.

Taximetristul nu-mi spune mie cum să îmi trăiesc viața. El nu se ascunde în spatele nimănui când face mârlănii. Pe preoți îi apără biserica.

Crestinul e sarac, nu da la Biserica, preotul e vamuit de episcop si Biserica la sange, si ramane si el cersetor si vataf pe plantatie.
Mai bine ai citi memoriile mitropolitului Bartolomeu Anania inainte sa-l judeci pe Patriarhul Justinian Marina, sa vezi ce a facut Patriarhul pentru Biserica, intr-un moment foarte greu, cand se demola la greu, se inchideau manastiri. Nu stiu exact in ce context e data declaratia asta. Da, pare gresita. Dar omul Justinian a facut multe lucruri bune, a aparat Biserica, cat a putut.
*

Câte s-au dărâmat și câte s-au construit te-ai întrebat?
De ce dădea cioc patriarhul cu ăia care cică i-ar ostraciza te-ai întrebat?

--------------------
+
DNT
post 3 Aug 2015, 11:43
Post #107

Membru

QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 3 Aug 2015, 11:28)
Deloc nu se mai dau... Doar cu ambele mâini, chiar dacă nu mai sunt.
http://www.ziare.com/social/biserica/biser...eamului-1375778
Dacă doamne doamne le permite să stea în aceeași barcă, nu mai bine scăpăm de ei? Se pare că aia care sunt modele de moralitate nu prea au nimic de zis în biserică și ar putea să facă fapte bune și fără ajutorul bisericii că tot zici că-s la fundul gol de nici fonduri n-au.

Cumva fac fapte bune că așteaptă răsplata divină sau de frica faptului că nu scapă de focuri, că se gândesc că îi vede cineva? De asta acceptă ăia buni măgăriile bisericii?
Taximetristul nu-mi spune mie cum să îmi trăiesc viața. El nu se ascunde în spatele nimănui când face mârlănii. Pe preoți îi apără biserica.
Câte s-au dărâmat și câte s-au construit te-ai întrebat?
De ce dădea cioc patriarhul cu ăia care cică i-ar ostraciza te-ai întrebat?
*

De scapat de cei rai e mai usor de zis decat de facut pentru ca cei care trebuie sa-i starpeasca... sunt ca ei. Iar in Biserica se merge mai mult pe indreptare decat pe starpire, dar nici asta nu se mai face. Pe scurt: ar trebui intai sa oferi tu ca episcop un reper moral, apoi sa-i inveti pe altii si apoi sa-i starpesti pe cei rai. Dar nu se face asta. Banul si atitudinea laxa.

Toate partidele dau bani la Biserica pentru un motiv extrem de simplu: pentru a-si asigura sprijinul Bisericii si non-combat local. Nu cumva sa se trezeasca vreunul mai cu fler sa zica jos PSD prin Biserica. Bani contra servicii, e simplu. Plus ca isi fac si ei o fapta buna pentru neamul lor, pe bani publici. Voi ati votat PSD, sa va traiasca. PDL/PNL nu prea au dat bani sau cel putin nu in halul asta.

Cel care a facut viata a pus regula asta destul de simpla: faci bine, atunci primesti rasplata buna, faci rau, ai pus-o, la prajit. Cand o sa ajungi sa creezi si tu lumea ta sa-i pui reguli cum vrei.
Pana atunci poti sa te distrezi cum vrei, sa faci bine (lucru de altfel destul de bun) sau sa omori. Iar raul condamnat nu prea ai cum sa-l justifici in vreun fel.

Corect cu taximetristul, insa si popa trebuie sa manance ceva sa puna ceva pe masa. Preotul da 100 RON la biserica, 100 RON ii raman lui, 50 RON raman la cantaret, nu se imbogateste de la un mort sa stii. Iar daca un om ii da doar 50 RON pai pana mea. Sa si-l ingroape singur. Daca nu are atunci i-l bagi gratis in groapa, dar trebuie sa traiesti si tu. La vaduva, sarac, cazuri sociale, faci gratis.
Cand o sa plateasca statul salariu ok la preoti atunci sa faca si preotul totul gratis.
Nu-i iau apararea aluia care nu a dus mortul la groapa dar poate e la mijloc discutia.

Toti ar vrea sa nu dea nimic. Totul gratis. De acord, si eu as vrea asta, dar viata nu prea merge in felul asta. Trebuie sa traim toti.

Comunistii nu au mai dat aprobare de constructie deloc pentru biserici. Si au daramat multe din centrul Bucurestiului, iar Patriarhul Justinian avand intrare la G. Dej a reusit sa mai opreasca din demolari si sa mai mute unele din ele.
Iar dupa 1989 s-au construit in toata tara enorm de multe biserici.

Patriarhul Justin Moisescu a fost NUMIT POLITIC ca episcop si apoi promovat tot politic. Banuiesc ca avea mai multe in spate. Mai sunt si din astia, nu ai ce sa faci.
Nu pot sa scuz Biserica pentru greselile unuia sau altuia.

Si in fond Biserica este grupul celor care fac cinste si se tin cat de cat de ce trebuie sa faca.
Nu judeca pe unii dupa altii.

Si citandu-l pe Hristos: daca esti fara de pacat, arunca tu primul cu piatra.

This post has been edited by DNT: 3 Aug 2015, 11:49

--------------------
Renault Laguna 3 2008
+
spy_oh_joy1389
post 3 Aug 2015, 11:54
Post #108

"Comunistii nu au mai dat aprobare de constructie deloc pentru biserici."

"După 1948 au fost restaurate, pictate sau reparate prin daniile credincioșilor majoritatea celor peste 12.000 de lăcașuri de cult ortodox (biserici, mănăstiri, schituri, paraclise) de pe tot cuprinsul țării. Au fost restaurate cele mai multe din bisericile și mănăstirile monumente istorice. În același timp, s-au construit peste 500 de biserici noi, în tot cuprinsul Patriarhiei, dintre care multe sunt adevărate monumente de artă. "

Îmi place că tot ce zici tu acolo cu susținere politică etc. e doar un argument de ce biserica e atât de infectă și nu are nevoie de susținere radmasa.gif . Nu era oare mai bine să refuze banii? Nu ei ne bagă pe gât că e mai bine să fii sărac dar ei se poleiesc cu aur? Păi dacă mă reprezenta biserica, aveam eu grijă de ăștia, dar ce știu eu rolleyes.gif . Așa-i la toate religiile. Profită popii de oamenii săraci și cu moralul la pământ să se îmbogățească dry.gif

--------------------
+
DNT
post 3 Aug 2015, 12:05
Post #109

Membru

QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 3 Aug 2015, 11:54)
"Comunistii nu au mai dat aprobare de constructie deloc pentru biserici."

"După 1948 au fost restaurate, pictate sau reparate prin daniile credincioșilor majoritatea celor peste 12.000 de lăcașuri de cult ortodox (biserici, mănăstiri, schituri, paraclise) de pe tot cuprinsul țării. Au fost restaurate cele mai multe din bisericile și mănăstirile monumente istorice. În același timp, s-au construit peste 500 de biserici noi, în tot cuprinsul Patriarhiei, dintre care multe sunt adevărate monumente de artă. "

Îmi place că tot ce zici tu acolo cu susținere politică etc. e doar un argument de ce biserica e atât de infectă și nu are nevoie de susținere  radmasa.gif . Nu era oare mai bine să refuze banii? Nu ei ne bagă pe gât că e mai bine să fii sărac dar ei se poleiesc cu aur? Păi dacă mă reprezenta biserica, aveam eu grijă de ăștia, dar ce știu eu rolleyes.gif . Așa-i la toate religiile. Profită popii de oamenii săraci și cu moralul la pământ să se îmbogățească  dry.gif
*

Eu personal nu sunt de acord cu luat bani aiurea de peste tot, atunci cand credinciosii sufera pentru ca nu e corect... etc, pentru a nu se tulbura... etc

Nu sunt de acord cu luat bani de la stat, sa inceapa unii si altii sa faca scandal. Mai bine sa-i fure politicienii cu 20% comisioane de miliarde decat sa dea 30 mil RON la biserica. E mai bine asa decat sa le curga unora balele ca popii au luat 30 mil RON iar Vanghelii 100 milioane EURO din spaga, si Chiliman 600 mil Euro.

Asta cu popii profita de oamenii saraci si cu moralul la pamant... e cam josnica. Daca e sa profite profita de aia cu bani si nu de aia saraci, ca si aia pot fi prostiti, stai linistit.
Nu sunt atat de multi preoti hoti. SUnt de condamnat pt ei ar trebui sa invete si nu sa faca mizerii din astea, dar asta e viata, daca eram toti buni, mai era nevoie oare de preoti?

Vad ca esti suparat rau de tot pe preotii lacomi, pe tot felul de greseli, hotii, mici talharii facute de cei din Biserica.
Bine, sunt si din astea. SI ?

Crezi ca se schimba Imparatia lui Dumnezeu daca 10 popi hotesc si 100 sunt buni ? Sau este ochiul tau rau si vezi doar pe cei care fura, dar pe cei care fac bine nu-i vezi?

Pentru ca vad ca esti setat rau de tot pe rau si nu pe bine. Nu ai zis un lucru de bine, ci numai ce este rau in Biserica, nu ai pomenit un lucru bun facut in Biserica, dar ai pomenit multe rele.

Ar fi interesant sa te judec si eu pe tine EXCLUSVI pe ce faci rau. Si sa nu pomenesc nici macar 1 virgula din ce faci bine. Cred ca nu ti-ar conveni absolut deloc sa am o retorica de tipul asta. Ai zice ca sunt incorect la maxim si ca e aiurea sa judec in modul asta si ca refuzi o judecata de tipul "vezi numai ce este rau".

This post has been edited by DNT: 3 Aug 2015, 12:08

--------------------
Renault Laguna 3 2008
+
R19/16v
post 3 Aug 2015, 12:08
Post #110

Oldschool Member

Cred ca ai gresit proportia.

--------------------
+
DNT
post 3 Aug 2015, 12:10
Post #111

Membru

QUOTE(R19/16v @ 3 Aug 2015, 12:08)
Cred ca ai gresit proportia.
*

Am vazut tot felul de specimene sa stii pentru ca oarecum am tangente mari cu ei. Sunt si din unii si din altii. Dar la fiecare preot rau am gasit cativa buni care isi fac treaba si ajuta pe om, nu-l sparg. Un procent exact nu prea pot sa dau, doar am dat un exemplu pentru a arata ca nu poti sa judeci la gramada.

--------------------
Renault Laguna 3 2008
+
spy_oh_joy1389
post 3 Aug 2015, 12:23
Post #112

QUOTE(DNT @ 3 Aug 2015, 12:05)

Bine, sunt si din astea. SI ?

Din cauza atitudinii ăsteia biserica e atât de infectă. De ce să se schimbe? Fură 1 din 10. așa și? Care e problema, nu? Să criticăm o instituție atât de perfectă, vai nu! e blasfemie!
Dacă creștinii acceptă situația asta să fie sănătoși, dar nu mai bine ar da doar ei bani din buzunar și să nu vină de la stat?

QUOTE(DNT @ 3 Aug 2015, 12:05)
Crezi ca se schimba Imparatia lui Dumnezeu daca 10 popi hotesc si 100 sunt buni ? Sau este ochiul tau rau si vezi doar pe cei care fura, dar pe cei care fac bine nu-i vezi?

Pentru ca vad ca esti setat rau de tot pe rau si nu pe bine. Nu ai zis un lucru de bine, ci numai ce este rau in Biserica, nu ai pomenit un lucru bun facut in Biserica, dar ai pomenit multe rele.

Ar fi interesant sa te judec si eu pe tine EXCLUSVI pe ce faci rau. Si sa nu pomenesc nici macar 1 virgula din ce faci bine. Cred ca nu ti-ar conveni absolut deloc sa am o retorica de tipul asta. Ai zice ca sunt incorect la maxim si ca e aiurea sa judec in modul asta si ca refuzi o judecata de tipul "vezi numai ce este rau".
*

Vezi tu, eu sunt om, eu recunosc că nu-s perfect dar nici nu vin să spun altora cum să trăiască că eu aș fi perfect. Popii tăi... se cred infailibili și n-are nimeni voie să le zică că greșesc cu ceva, vorba aceea... inspirație divină.

--------------------
+
DNT
post 3 Aug 2015, 12:39
Post #113

Membru

QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 3 Aug 2015, 12:23)
Din cauza atitudinii ăsteia biserica e atât de infectă. De ce să se schimbe? Fură 1 din 10. așa și? Care e problema, nu? Să criticăm o instituție atât de perfectă, vai nu! e blasfemie!
Dacă creștinii acceptă situația asta să fie sănătoși, dar nu mai bine ar da doar ei bani din buzunar și să nu vină de la stat?
Vezi tu, eu sunt om, eu recunosc că nu-s perfect dar nici nu vin să spun altora cum să trăiască că eu aș fi perfect. Popii tăi... se cred infailibili și n-are nimeni voie să le zică că greșesc cu ceva, vorba aceea... inspirație divină.
*

SI -ul asta era pentru a arata ca tie nu ar trebui sa-ti pese de ce fac aia rai. Si ce daca aia fura. Nu ai ce sa faci.
Iar de schimbat Biserica... radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif .... ai putea sa-ti propui niste scopuri mai tangibile, sa te schimbi pe tine.

Nicidecum nu accept o atitudine infecta in Biserica. Dar pur si simplu NU ai ce sa faci. Sa injuri? Sa tipi? Sa... ce anume sa faci? Crizele si supararea nu ajuta la nimic. Tipa daca asta iti face bine. Au tipat multi la televizor si ... s-au mai indreptat lucrurile. Poti sa scrii si pe forumul asta, daca tu crezi ca asa se indreapta lucrurile. Sau poti sa-i scrii o scrisoare Patriarhului Daniel, in care sa-ti argumentezi pozitia. Asta ar fi si mai bine. Sau poti sa faci un clip video pe youtube in care sa explici detaliat si argumentat care sunt problemele Bisericii si cum propui tu sa le rezolvi "ca la carte".
Poti sa faci foarte multe pentru a indrepta lucrurile.... radmasa.gif (eu am trecut deja de etapa asta).

O sa se schimbe cumva, dar nu prin mine. Zice cineva frumos: vindeca-te pe tine doctore. Vezi-ti intai de tine si apoi o sa fii tu mai bun si o sa fii capabil sa-i ajuti pe altii. Asta valoreaza mai mult decat 100 de crize existentiale pe tema "vai moare Biserica". Daca tu chiar crezi ca "tu" schimbi lucrurile, te inseli. Omul le strica, si Dumnezeu le repara; in timp, prin oameni. Cam asa merg lucrurile.
Si de fapt Biserica poate nu are chiar atat de multe probleme cat vedem noi....

Nu moare Biserica, stai linistit, se vindeca de cangrenele interne. Dar treptat si nu totul odata.

Popii mei.. nu se cred infailibili, insa din ce stiu eu, cei buni au o experienta in spate, nu sunt chiar de la coltul strazii, nu prea ii faci in vorbe. Se pricep destul de bine si la partea de argumentatie corecta, nu sunt chiar de ici de colo. Sunt oameni seriosi.

Nu stiu de unde ai scos-o pe asta cu infailibilitatea. Preotul se roaga si binecuvanteaza. Si are si o experienta mare de viata si duhovniceasca si te mai invata din ea ce sa faci bine si rau. Si nu l-am auzit pe vreunul zicand "sunt Dumnezeu", ci toti zic acelasi lucruri: eu te invat asa, dar gandeste si tu cum faci, "nu sunt Puterea sa dau sentinte absolute". Nu prea are niciunul curaj sa zica "faci asa si numai asa" in multe probleme de viata.

This post has been edited by DNT: 3 Aug 2015, 12:50

--------------------
Renault Laguna 3 2008
+
spy_oh_joy1389
post 3 Aug 2015, 12:55
Post #114

QUOTE(DNT @ 3 Aug 2015, 12:39)
O sa se schimbe cumva, dar nu prin mine. Zice cineva frumos: vindeca-te pe tine doctore. Vezi-ti intai de tine si apoi o sa fii tu mai bun si o sa fii capabil sa-i ajuti pe altii.
*

ce gimnastică mentală

Adică ești de acord că e o problemă, dar vrei să o lași așa, să închizi ochii la ea, mai rău, le spui altora să se schimbe să închidă și ei ochii blink.gif . Eventual se schimbă de la sine, încă vreo 2000 de ani de ignorat și o să fie ok. Normal că prin tine ar trebui să se schimbe că tu participi. Dacă tu te ferești de orice spirit critic (și următorii după tine), așa va rămâne situația sleep.gif .

"Popii tăi" = acei 10 din 100
Infailibili = pretind inspirație divină cu care îți spun ție ce să faci, motiv pentru care nu acceptă schimbarea așa ușor

--------------------
+
DNT
post 3 Aug 2015, 13:12
Post #115

Membru

QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 3 Aug 2015, 12:55)
ce gimnastică mentală

Adică ești de acord că e o problemă, dar vrei să o lași așa, să închizi ochii la ea, mai rău, le spui altora să se schimbe să închidă și ei ochii  blink.gif . Eventual se schimbă de la sine, încă vreo 2000 de ani de ignorat și o să fie ok. Normal că prin tine ar trebui să se schimbe că tu participi. Dacă tu te ferești de orice spirit critic (și următorii după tine), așa va rămâne situația  sleep.gif .

"Popii tăi" = acei 10 din 100
Infailibili = pretind inspirație divină cu care îți spun ție ce să faci, motiv pentru care nu acceptă schimbarea așa ușor
*

Am multi preoti care "se lupta" cu sistemul. Si nu au ce sa faca. A incerca sa lupti este inutil. Doar cei care au putere mediatica mai pot sa faca ceva. Dar aceia prefera sa taca din gura sa nu se ia de Biserica, sa nu se implice.

Spre deosebire de tine eu chiar stiu despre ce vorbesc, si am vazut multe scandaluri "la fata locului". Cu greu poti sa faci ceva chiar cand ai dreptate. Banul si relatiile te rup, chiar daca ai dreptatea 500% in mana.

Ai vazut preotul ala tanar care l-a dat in judecata pe episcopul Cornel... X care avea Touaregul ala smecher, dat in judecata pt ca retinea abuziv salariile preotilor? L-au dat afara fara discutie. Iar preotul a castigat procesul. Cam tanar preotul si s-a bagat in Biserica in ce nu stia. A vrut dreptate omeneasca si i-au dat-o pe toate gaurile.

Cam asta este dreptatea si posibilitatile de dreptate in Biserica. Dreptatea este tinuta sub cheie de cel mai mare.

Se schimba lucrurile cu generatiile mai noi. Nu trebuie sa treaca 2000 de ani, doar sa moara aia din vremea de veche amintire. Si sa vina altii mai noi si mai seriosi.

Da, slujirea in Biserica, este sclavie si robie. Dar te bagi in asta benevol pt plata de pe lumea cealalta si nu pentru "dreptatea" de pe lumea asta.

Popii mei ? Eu stiu ca am multi prieteni PREOTI adevarati.
Infailibili ? Pretind ca au dreptate in logica lor, care este una mult mai complexa decat ce le ofera oamenii. Logica de a-si trai viata, de a veni la Biserica.

Si nu e vorba doar de Biserica. E vorba si de noi, oamenii, romanii astia care suntem si lacomi si josnici si in toate felurile, atunci cand putem sa fim.

This post has been edited by DNT: 3 Aug 2015, 13:14

--------------------
Renault Laguna 3 2008
+
M.C.
post 3 Aug 2015, 13:20
Post #116

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

QUOTE(ali3n_cop @ 3 Aug 2015, 12:41)
DNT...daca e sa te imbolnavesti de la lingurita aia..in nici un caz nu te imbolnavesti acolo pe loc. Asa ca..nu are nimeni cum sa-ti arate o persoana care s-a imbolnavit de la lingurita aia. Daca te trezesti peste 4 luni cu o hepatita sa un herpes..sau cine stie ce alte tampenii..oricum nu o sa faci legatura cu lingurita. Nu mai fiti naivi.
*

Cind ai dreptate,ai dreptate,domne! up.gif respekt.gif .
Desi mi se rupe sufletul ca trebuie sa-ti dau dreptate!!!! tongue.gif icon_mrgreen.gif

L.E.
Daca ar intra aici Dragosp de pe Daciaclub,si-ar gasi un aliat si un partener de nadejde. icon_mrgreen.gif

3 Aug 2015, 15:51:
QUOTE(DNT @ 3 Aug 2015, 13:43)

Preotul da 100 RON la biserica, 100 RON ii raman lui, 50 RON raman la cantaret, nu se imbogateste de la un mort sa stii. Iar daca un om ii da doar 50 RON pai pana mea. Sa si-l ingroape singur. Daca nu are atunci i-l bagi gratis in groapa, dar trebuie sa traiesti si tu. La vaduva, sarac, cazuri sociale, faci gratis.
Cand o sa plateasca statul salariu ok la preoti atunci sa faca si preotul totul gratis.

*

Bravo,un exemplu mai bun de atit nu puteai sa dai.Cu asta ti-ai dat singur cu firma in cap.Confirmi 100% acuzatiile aduse popimii!!!!!
Nu va convin salariile?Stati si va plingeti?
Atunci la munca,nene,nu la lalaiala si fript oamenii pe fata!
Si culmea,majoritatea isi etaleaza cu opulenta averile si bunurile lumesti,fara pic de bun simt.
De unde toate astea,daca spui ca au salarii mici?
Sunt de acord,nu toti sunt la fel,dar marea majoritate si-au ales meseria asta din INTERES.Repet,din INTERES,nu din har sau din vocatie,cum tot subliniezi prin postarile tale.
Salarii bune?
Care este contributia adusa societatii de catre popime?Ce face popimea pentru societate?
Atit timp cit profesorii si doctorii au salarii de mizerie,si care intr-adevar incearca sa faca ceva pentru societate,eu unul,nu vad de ce popimea ar trebui sa aiba salarii mari.

This post has been edited by M.C.: 3 Aug 2015, 13:51

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
spy_oh_joy1389
post 3 Aug 2015, 13:56
Post #117

QUOTE(DNT @ 3 Aug 2015, 13:12)
Am multi preoti care "se lupta" cu sistemul. Si nu au ce sa faca. A incerca sa lupti este inutil. Doar cei care au putere mediatica mai pot sa faca ceva. Dar aceia prefera sa taca din gura sa nu se ia de Biserica, sa nu se implice.

Spre deosebire de tine eu chiar stiu despre ce vorbesc, si am vazut multe scandaluri "la fata locului". Cu greu poti sa faci ceva chiar cand ai dreptate. Banul si relatiile te rup, chiar daca ai dreptatea 500% in mana.

Ai vazut preotul ala tanar care l-a dat in judecata pe episcopul Cornel... X care avea Touaregul ala smecher, dat in judecata pt ca retinea abuziv salariile preotilor? L-au dat afara fara discutie. Iar preotul a castigat procesul. Cam tanar preotul si s-a bagat in Biserica in ce nu stia. A vrut dreptate omeneasca si i-au dat-o pe toate gaurile.

Ba se poate face. Nu doar o dată enoriașii sătui de abuzurile preotului au făcut scandal să fie schimbat sau ca să-l țină pe cel vechi că erau mulțumiți.
Din ce văd practic recunoști că e o organizație de oameni care își văd interesul și că nu-i nimic divin acolo.
Pe altă temă, dacă vrei să faci bine altora, poți face lejer fără să te amesteci cu ei.

QUOTE(DNT @ 3 Aug 2015, 13:12)
Da, slujirea in Biserica, este sclavie si robie. Dar te bagi in asta benevol pt plata de pe lumea cealalta si nu pentru "dreptatea" de pe lumea asta.
*

Când faci bine ca să primești un apartament pe lumea ailaltă sau să nu iei foc se numește interes sau frică dar nu faptă bună sleep.gif .

This post has been edited by spy_oh_joy1389: 3 Aug 2015, 13:57

--------------------
+
vallixx
post 3 Aug 2015, 14:18
Post #118

Membru nesuferit

QUOTE(DNT @ 3 Aug 2015, 11:20)
Dupa toti credinciosii, da, el consuma la sfarsit totul CU ACEEASI LINGURITA.
Toata viata, in fiecare Duminica.

*

Eu n-am probleme dín ástea pt ca refuz sa cred in kkt-urile bisericesti, asa ca nu ma spovedesc si nu ma impartasesc.....deci ma doare la cuc de lingurita.
Dar asa, ca si fapt divers, daca un idiot (a se citi popa), face un gest idiot (adica linge lingurita dupa alti 50....), care ar fi ratiunea pentru care ar trebui sa mi se para normal sa fac si eu asa.

Adica pe ce considerente nu imi acepti tu sa vin eu cu lingurita mea?
Pana la urma e un gest simbolic, e la fel de simbolic si cu lingurita mea, si cu aia "la comun".

"Domne ca preotii nu se imbolnavesc".
Ma doare in cur, poate ca se imbolnavesc si ei dar ori nu recunosc, ori nu fac legatura.
Dupa care tot facand treaba asta probabil capata imunitate, ca si tiganul care mananca din gunoi si n-are nici pe dracu, dar daca altul bea un lapte mai vechi se kaka imprastiat 3 zile.

Sau poate chiar nu se imbolnavesc....fie....asa de dragul discutiei.....,de ce e asta un motiv pentru care sa refuzi lingurita mea?

This post has been edited by vallixx: 3 Aug 2015, 14:19

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
DNT
post 3 Aug 2015, 16:01
Post #119

Membru

QUOTE(vallixx @ 3 Aug 2015, 14:18)
Eu n-am probleme dín ástea pt ca refuz sa cred in kkt-urile bisericesti, asa ca nu ma spovedesc si nu ma impartasesc.....deci ma doare la cuc de lingurita.
Dar asa, ca si fapt divers, daca un idiot (a se citi popa), face un gest idiot (adica linge lingurita dupa alti 50....), care ar fi ratiunea pentru care ar trebui sa mi se para normal sa fac si eu asa.

Adica pe ce considerente nu imi acepti tu sa vin eu cu lingurita mea?
Pana la urma e un gest simbolic, e la fel de simbolic si cu lingurita mea, si cu aia "la comun".

"Domne ca preotii nu se imbolnavesc".
Ma doare in cur, poate ca se imbolnavesc si ei dar ori nu recunosc, ori nu fac legatura.
Dupa care tot facand treaba asta probabil capata imunitate, ca si tiganul care mananca din gunoi si n-are nici pe dracu, dar daca altul bea un lapte mai vechi se kaka imprastiat 3 zile.

Sau poate chiar nu se imbolnavesc....fie....asa de dragul discutiei.....,de ce e asta un motiv pentru care sa refuzi lingurita mea?
*

Coane, baremi ai un minim de decenta sa nu-ti spun una mai aiurea.
Chiar daca subiectul nu iti convine, zi si tu una mai educat si nu de la tomberon.

Idiot e ala care il face pe popa idiot fara o argumentare serioasa, ci doar pe auzite, fara sa inteleaga ce e acolo. Chiar stii ce e un preot? Vad ca il recunosti doar dupa culoarea hainei.

Pana nu imi arati un caz de imbolnavire din cauza asta - si vorba e ca sunt sute de milioane de credinciosi ortodocsi in intreaga lume care se impartasesc (timp de 2000 de ani) nu iti accept ce zici.
Da, este gresit ce zici, daca ar fi cum zici tu, biserica ar fi un focar de infectie si de propagare a bolilor infectioase. Ceea ce este complet gresit, arata-mi te rog in ultima 100 de ani (doar) in Romania un astfel de exemplu.
Daca ar fi cum zici tu, de Paste si de Craciun ar fi spitalele pline. Pentru ca daca se imbolnaveste unul si restul se imbolnavesc.

Te-o fi durand in cur, poate asta e limita ta ca om si mai mult nu poti. Popa e idiot si pe tine te doar in cur. Asta esti tu.

Facand treaba asta capata imunitate? Tu te auzi ce zici? Mai fa 2 clase poate mai inveti ceva.

Se refuza lingurita ta pentru un motiv destul de simplu, pentru ca ar trebui arsa si mai aduce si alta bataie de cap pentru preot lucrul asta. Si tu te duci la Biserica, asa ca mai si respecti ce e acolo.

--------------------
Renault Laguna 3 2008
+
RazvanF
post 3 Aug 2015, 17:32
Post #120

Tech

Daca tot veni vorba de preoti, popi si biserica, vreau sa imi zic si eu oful despre ei:
1. La Iasi, inainte de alegeri, preotul in biserica le spunea credinciosilor sa voteze cu Ponta si nu cu altcineva, ca Ponta e crestin, ca el e ....etc. Ce treaba are preotul cu politica? Interes nu?
2. Daca banul este ochiul dracului, de ce cand le sunt intinsi bani ei nu ii refuza.
3. Bunica mea, cand o avea pe mama copil, a primit preotul in casa sa sfinteasca casa, la final bunica i-a intins banii, ultimii pe care ii avea in casa si i-a zis preotului: Parinte sunt ultimii mei bani pe care ii am in casa pentru mancarea copiilor....Ce a facut preotul?! A luat banii si a zis: Lasa fata mea ca Dumnezeu e mare si vede tot.
4. Dumnezeu ma asculta si din casa, ruga e ruga, nu trebuie sa ma duc la un hot sa pot vorbi cu El.
p.s Nu pun toti preotii in aceeiasi oala, la urma urmei suntem toti o apa si-un pamant smile.gif

This post has been edited by RazvanF: 3 Aug 2015, 17:41

--------------------
Dacia Logan MCV Stepway X52 2017 1.5dCi 90 cp
VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
+
29 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 03:23
Dacia