Megane dupa 1 an de zile, impresii, costuri exploatare, etc
![]() ![]() ![]() |
Megane dupa 1 an de zile, impresii, costuri exploatare, etc
cornel_t |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|||
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
Cornele cu ocazia postului tau mi-am amintit ca si al meu Megane are 1 an ... la multi ani ... ma duc sa dau in el cu o sticla de sampanie
![]() Al meu are cca 12.000 km (deh a aparut Clio prin vara si am mai umblat si cu el altfel as fi ajuns si eu pe la 18.000km). Schimbat in garantie (ce coincidenta):flanse (la service i-au zis "chit amortizor" - de la niste gropi care mi-au indoit si janta de aliaj - eu zic ca nu i se poate reprosa masinii) si motoras recirculare (mi-au pus tot cel chinezesc) Sint multumit de cum m-a servit ... |
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Si al meu tot 1 an 20k
![]() - 2 revizii - total aprox 5.5 mil (nu stiu exact) + combustibil=? (nu am masurat) ![]() -consum mediu 6.3% Probleme: Nici una (adica nu am inlocuit nici o piesa ![]() Probleme:--frunze in A/C--rezolvata prin schimbarea filtrului habitaclu -- scaratait frane -- s-a reparat singur ![]() |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
1an si 8 luni, aproape 16k km (98% in Buc.).
Cheltuieli: 1 schimb de ulei la ~8k km 1,4mil + combustibil + casco, vignieta, rca. Probleme: Nici una. Absolut nici una. Grad de multumire, mediu (sau in procente: 65%). E asa de mare procentul din cauza motoarelor, mici si potente, destul de fiabile. Masina comerciala, design placut, spatiu interior bine gandit, restul jalnic. |
-------------------- fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006 VW Polo Happy 1,2 HTP 2006 |
|
ncristi |
![]()
|
QUOTE 1an si 8 luni, aproape 16k km (98% in Buc.). Cu respect insa meganul (si o gramada de alte masini) nu este o masina ideala de circulat in B. Suspensiile tari, setate pt drumuri bune nu se impaca deloc cu strazile mizere, liniile de tramvai, piatra cubica din timpul revolutiei franceze, craterele din ztrazi care te pandesc la orice pas peste tot in B ![]() Mijloacele de transport ideale pt B sunt matizul, solenta, dacia berlina eventual loganul... ![]() Si eu locuiesc in B insa orasul + traficul sunt un adevarat dezastru... ![]() |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
De ce sa nu fie de oras? E masina compacta, hatch, destul de mica. Daca era 4x4 sau limuzina de 5m intr-adevar, nu era tocmai masina ideala de oras. Tocmai d-asta am si luat-o, sa-mi fac nevoile prin oras cu ea.
|
|
ncristi |
![]()
|
QUOTE De ce sa nu fie de oras? Nu am spus ca nu este de oras...am spus ca nu este de orasul bucuresti... ![]() |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
|
morph |
![]()
|
Cred ca esti de acord cu mine ca nu ne putem lua masini in functie de orasul in care locuim. Ca meganul ramane fara flanse/amortizoare/bucsi etc nu este vina nici a noastra si nici a orasului. Daca francezul venea cu o masina competitiva, tren de rulare bine gandit si adaptat pietei acesteia de desfacere si nu cu glume gen flanse si 20k km garantie tren de rulare, discutam altfel.
|
|
ncristi |
![]()
|
QUOTE Ca meganul ramane fara flanse/amortizoare/bucsi etc nu este vina nici a noastra si nici a orasului. Suntem putin off topic insa este vina administratiei ca se circula in asa hal, ca se fac lucruri de mantuiala, ca sunt gropi, ca se fac investitii de sute de mii de euro in camere in loc sa faca trotuare pe DN1 sa nu mai circule biciclistii pe mijlocul strazii ca nu exista parcari ca este mizerie...pot insira cateva pagini... Din pacate nu numai meganul are probleme cu suspensiile in B ci majotitatea masinilor...sistemul ala de flanse nu a fost inventat de renault si se regaseste pe o multime de alte masini (ex opel vectra si am impresia ca si pe passat ). Faptul ca noi "mediatizam" aici niste probleme este f bine pt noi si f rau pt renault ![]() Spre exemplu eu am utilizat masina 80% pe drumuri bune (DN1 majoritatea kM) si trenul de rulare este "ca nou" (citat din ganidrea profunda a mesterilor de la IPSO )... Pe de alta parte si renault are aprtea lui de vina decare nu poate fi absolvit...o parte de vina destul de mare... |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
nu cred ca era problema sa vina francezul cu tot ce ai zis tu, dar pe alti bani.
la cat a costat mi se pare cea mai buna combinatie...cu cele tzashpe mii de gageturi ne-au luat ochii....eh, mergem mai cu grija si asta e |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
QUOTE(morph @ Dec 19 2005, 04:15 PM) Grad de multumire, mediu (sau in procente: 65%). E asa de mare procentul din cauza motoarelor, mici si potente, destul de fiabile. Masina comerciala, design placut, spatiu interior bine gandit, restul jalnic. Te rog, spune-ne si noua: cand te referi la "restul jalnic", la ce te gandesti? Pe mine unul personal, chiar ma intereseaza, cu cat mai multe puncte de vedere, cu atat mai bine. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Un an si o luna si 35.000km,nici un defect nici o flansa,doar consumabile bagat in ea si foarte multumit.
__________ 1.9 dCI |
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
Alex04 |
![]()
|
![]() zzzzzzzzz... Group: Members Posts: 122 Joined: 4 January 05 From: Tineretului, Bucuresti ![]() |
Pe 7 decembrie a implinit 1 an. Am 9.000 km, nimic schimbat, franele scartaie un pic, bagat bani numai in consumabile la revizie.
Aproape 100% multumit. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
2004 1.6 16V - 115cp
Confort Privilege Clima - Gri Boreal |
|
morph |
![]()
|
QUOTE(hellcat @ Dec 19 2005, 08:31 PM) Te rog, spune-ne si noua: cand te referi la "restul jalnic", la ce te gandesti? Pai un mic rezumat la sectiunea 'Generalitati Megane' te va lamuri pe deplin. Cand am zis jalnic m-am gandit la: -bord cu ai lui greieri vesnici -calitatea plasticelor lasa de dorit -trenu' de rulare neadaptat pietei de desfacere -calitatea sunetului medie -grantie cu chitibusuri. (sunt curios cati si-au luat masina de noua si cati au fost informati de catre vanzatori ca acel tren de rulare blestemat are garantie doar 20k km.) -lipsa pachet gen 'drumuri grele' -bobine (1,6l) Deci, cauta si tu in sectiunea asta problemele curente, o sa vezi ca nu tin de motor si nici de design si nu mai veniti cu chestii gen 'la banii astia', masina costa mai putin ca e incomparabil mai cheala ca una care se vinde in franta. Incercati de curiozitate sa configurati un m2 pe site-ul din Fr., sunt mai multe optiuni si nivele de echipare standard difera. |
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai Morph nush' ce za zic, dar tu esti sigur din aia de confirma regula
![]() rulare de Land Rover ????? ![]() ![]() ![]() ![]() Asa ca .... La Multi Ani si... nu mai fi carcotas ![]() |
|
|
morph |
![]()
|
'Mah', evident ca nu vroiam sa primesc ce ai enumerat tu la acei bani. Dar ca si romanii, francezii gandesc la fel: 'De ce sa facem o masina competitiva pietei respective de desfacere, cand putem pur si simplu sa reducem termenul de garantie? (dupa 3 ani) Hai ca sunt fraieri, le mai luam 780 de euro si le dam garantie 4 ani, dar la trenu de rulare tot 20k le lasam si garantia tot dupa ureche le-o dam (benzina proasta, utilizarea masinii nu-stiu-cum, etc.)'
Deci aceste lucruri ma intriga pe mine, nu ca as carcoti. Iar faptul ca multi se multumesc cu ce primesc, iar eu imi rezerv dreptul sa nu fiu multumit (pur si simplu duce spre bataie de joc cand stai sa te rogi de 'ala de la garantii' sa-ti schimbe ceva pe garantie) duce la faptul ca o sa primim din ce in ce lucruri mai proaste. Ce am zis eu mai sus, au zis si altii in mai putine cuvinte: 'Groapa de gunoi a Europei' si nu ca avem drumuri proaste, ci din cauza mentalitatii ca acceptam ce ni se ofera si ne multumim cu atat. Chiar daca aceasta e o impresie asupra marcii Renault, tindem sa devenim offtopic cu aceasta discutie care se poate lungii pe pagini intregi. Sper ca ati inteles TOT ce am zis si nu va mai fi nevoie sa ma repet. Daca eu sunt nemultumit, evident nu sunt si absurd. Cu asta inchei aceasta tema de discutie si sper sa apara si noi pareri. ![]() |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Un an si o luna cu 14 k la bord.Nimic de reprosat.In afara de faptul ca s-a dus lizingul si trebuie sa alerg s-ao inmatriculez si mie tare scarba.
Una peste alta a fost o investitie rentabila. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
cornel_t |
![]()
|
QUOTE(Solon @ Dec 20 2005, 10:40 AM) Una peste alta a fost o investitie rentabila. E o vorba ca masina dupa nevasta e a doua mare investitie ![]() |
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Mare carturar dom' Cornel!
![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
another_brick_in_the_wall |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 30 August 05 ![]() |
Salut,
chiar ma mir sa aud ca exista M2 la care nu s-a schimbat nimic intr-un an... anyway, pe 16 dec masinica mea a implinit un an, 17kKm si problemele mele au fost: - la 3 zile dupa ce am luat masina, am descoperit ca stergatorul de pe luneta, functiona cind vroia el... Prin aprilie l-am schimbat - motoras clapeta recirculare aer - blocul de lumini - maneta (mansa) de la frina de mina - am avut doua inundatii de la apa care se condenseaza in instalatia de AC, am stat o saptamina la uscat cu bordul dat jos, scaune scoase, tapiterie pusa la uscat, alea alea... - haionul imi cloncane de pe la 4kKm si inca nu este rezolvat - mama si tatal greierilor sint la mine in bord... Toate interventiile au fost facute pe garantie asa ca nu m-au costat nimic... Numai bine voua, numai de bine lor.... |
--------------------
Renault
Megane II
2005/Dynamique Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique |
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
QUOTE Salut, chiar ma mir sa aud ca exista M2 la care nu s-a schimbat nimic intr-un an... No, atunci hai sa te fac sa te miri si mai tare: M2 cu 34000 km la care nu s-a schimbat nimic in doi ani si trei luni... |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
another_brick_in_the_wall |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 30 August 05 ![]() |
Ce sa zic.... ai avut noroc....
Eu asta am patit cu masina mea, asta v-am spus.... Anyway, am facut o statistica apropos de componentele cu care am avut probleme si as spune ca mai toate componentele Valeo au facut figuri.... Made by Renault sint inundatiile respective, haionul si "maneta" de la frina de mina... si nu in ultimul rind greierashii.... "In rest" e ok.... |
--------------------
Renault
Megane II
2005/Dynamique Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique |
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(cornel_t @ Dec 20 2005, 10:47 AM) E o vorba ca masina dupa nevasta e a doua mare investitie ![]() mai degraba cheltuiala! ![]() oricum, la neveste mai bine SH shi umblate decat noi shi statute "in garaj".. ![]() @ morph, bine zici cu specularea prostiei: le mai loam 780 euri, le mai dam nijte garantie pe ici pe colo. @vio: reno 18, 21 de ani, 180mii km, nu s'a schimbat nimic din octombrie 2002. ba nu, mint, un furtunel shi capacul distribuitorului care avea 8 ani.. ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Eh, deci Reno mai face (facea) si mashini cateodata, asa, din greseala...
|
--------------------
Renault
Megane II
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
zyppo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 23 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Am 1 an si 10.000km. Nimic schimbat decit consumabile la revizia de 1 an. Foarte multumit de masina. In aceasta perioada am tot comparat cu alte oferte de pe piata si cred ca am facut o alegere foarte buna aceasta masina.
Legat de greieri ... aveam unul singur care a disparut de cind a venit frigul ![]() Dupa cum spunea si Cornel, sa nu mai fim circotasi ! Am mers cu Skoda Octavia, Volvo XC90, Peugeot 206. Vara scirtiie geamurile la fel ca la Megane-ul meu. Legat de trenul de rulare ... Daca vreti o masina "adaptata" pietei romanesti, de ce nu va luati Logan ?! Legat de garantia trenului de rulare ... oare cind mergi sa-ti comanzi o masina nu te interesezi daca are ABS, airbaguri etc ? Nu crezi ca este indicat sa intrebi si cit ai garantie la trenul de rulare ?! ![]() Pachetul de drumuri grele l-am rezolvat simplu cu un scut metalic. Suspensiile nu le vroiam oricum mai inalte, pierzind din stabilitate. Vad multi plingindu-se de masina ... Cine v-a impins atunci sa va luati un Renault ?! Sint o sumedenie de reviste si teste comparative facute. Sa nu mai amintesc si de forum. Nu ati fost la drive test ? Nu ati descoperit atunci calitatea plasticelor ? Nu ati intrebat atunci si de garantia trenului de rulare ? Sau de pachetul de drumuri grele ? Sau de pretul reziviilor etc ? |
--------------------
Renault
Megan Sedan
2004 - 1.6 16v MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon. |
|
ncristi |
![]()
|
Nu-i masina mea insa a unei cunostinte: MII sedan 1.6 16 v 2ani aprox 30k--si nu a schimbat nimic .Mai mult, masina se tine destul de bine. A fost una din cauzele pt care am luat megane.
Nu stiu daca sunt doar intamplari... ![]() |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
|
Vio |
![]()
|
QUOTE Vad multi plingindu-se de masina ... Cine v-a impins atunci sa va luati un Renault ?! Sint o sumedenie de reviste si teste comparative facute. Sa nu mai amintesc si de forum. Nu ati fost la drive test ? Nu ati descoperit atunci calitatea plasticelor ? Nu ati intrebat atunci si de garantia trenului de rulare ? Sau de pachetul de drumuri grele ? Sau de pretul reziviilor etc ? Mare adevar grait-ai, zyppo! Cred ca proprietarii de Reno sunt prea carcotasi si gata sa se planga de orice fleac... se intampla chestii si mai rele la case si mai mari... Si asta cu calitatea plasticelor mi se pare o prostie, sincer... mie chiar mi se par in ordine... |
--------------------
Renault
Megane II
|
morph |
![]()
|
QUOTE(zyppo @ Dec 20 2005, 12:38 PM) Legat de garantia trenului de rulare ... oare cind mergi sa-ti comanzi o masina nu te interesezi daca are ABS, airbaguri etc ? Nu crezi ca este indicat sa intrebi si cit ai garantie la trenul de rulare ?! ![]() Nu ati fost la drive test ? Nu ati descoperit atunci calitatea plasticelor ? Nu ati intrebat atunci si de garantia trenului de rulare ? Sau de pachetul de drumuri grele ? Sau de pretul reziviilor etc ? Sa o iau pe rand: -cand merg sa comand o masina evident ca ma interesez de garantie, cand ti se spune 1,5 ani fara limita de km si uita sa ti se mentioneze ca trenul de rulare are regim special, de unde trebuie sa aflii? din stele? Gandeste-te ca multi si-au luat masina inainte ca aceasta comunitate forumistica sa se dezvolte asa mult. -daca toata lumea e multumita de calitatea plasticelor, de ce threadul cu greierasi are peste 19 pagini? Ca sunt eu carcotas ![]() Si ca o curiozitate, motorul k9k care se afla pe megane2 si la care faceti revizii din 15k in 15k, exista si pe Nissan almera si micra, curios fiind faptul ca acolo se face schimbul de ulei (acelasi ulei 5w40 sintetic) la 30k si filtrul de motorina la 60k si merg perfect. So, se pare ca sunt singurul care 'lupta' si carcoteste impotriva 'sistemului'. Nu-i nimic, reno face bani frumosi si noi mancam coltul painii, miezul e pentru altii. @ Vio ai si tu dreptate, forumul asta s-a dezvoltat asa ca e un forum de carcotasi, ca megane-ul e sfant si merge perfect ![]() |
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
morph, ejti carcotash, coltul painii e cel mai bun, miezul e najpa, face cocoluashe
![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Vio |
![]()
|
[QUOTE]@ Vio ai si tu dreptate, forumul asta s-a dezvoltat asa ca e un forum de carcotasi, ca megane-ul e sfant si merge perfect [CODE]
Eh, mai morph, problema e ca forumul asta ar trebui sa se dezvolte ca un loc unde oamenii isi spun problemele si eventual primesc sfaturi mai mult sau mai putin bune, si nu un loc unde venim sa ne varsam frustrarile ca Meganu e o masina catastrofala... si spuneam doar ca inainte de a ne plange amarul si blestema ziua cand ne-am luat Reno, ar fi fain sa ne mai uitam si peste marginea farfuriei noastre la altii, care au probleme asemanatoare sau chiar mai mari, dar le trateaza mai ... hmmm... matur, si uneori chiar le minimalizeaza tocmai ca sa nu isi piarda "fata" si sa poata arata ce mashina beton au avut ei inspiratia sa isi ieie... De exemplu am auzit de cazuri de Octavii varza, de Golfuri V care nu mai sunt ce a fost Golful odata, pe forumul autoshow e acum o discutie despre o Toyota Yaris cu una mie probleme, anterior era una despre un Passat cu motorul defect din fabrica... ai prins ideea?... P.S. parca mai era recent un personaj pre numele lui parca turkish care ne sfatuia pe toti sa nu ne mai puna aghiuta sa ne luam neam de neamu nostru megan, ca ce si cum a patit el cu masinile lui de la firma... Sa ne intelegem, relevanta pentru mine acilea e parerea despre masina, nu despre Reno Romania si servisul lui, care cresc si ei odata cu tara, ca soimii patriei... |
--------------------
Renault
Megane II
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 16:14 |