Ceasuri mecanice si quartz, fara ceasuri destepte (smartwatch-uri)
![]() ![]() ![]() |
Ceasuri mecanice si quartz, fara ceasuri destepte (smartwatch-uri)
VladSoare |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
|
||
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|||
alexutz23 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 14 December 09 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
VW
Golf 4
2001 1.4 16v
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(mars @ 24 Aug 2015, 20:16) Ma mars-ule, hai sa ne hotaram si noi la ceea ce este ceas. Cand intrebam de niste chestii relativ modeste QUOTE(kum @ 6 Sep 2014, 18:09) Intre PULSAR-ul asta si CITIZEN-ul asta ce ati alege? La unu' ma atrage geamul de safir la celalalt incarcarea la soare. Nu prea ma pot decide... ziceai asa: QUOTE(mars @ 6 Sep 2014, 18:56) In sfarsit, un om care vrea ceas, nu jucarii de prostit adultii. Bravo! Prefer cureaua metalica, aia din piele se va deteriora in timp. Cand mai zicea lumea de alea electronice, ziceai asa: QUOTE(mars @ 20 Feb 2015, 20:24) QUOTE(b76bgaarh @ 20 Feb 2015, 20:25) QUOTE(mars @ 20 Feb 2015, 20:29) Nu, de buna seama. Macar un Omega. Sau ceva automatic, mai deosebit. Un ceas cu o valoare intrinseca, nu spoieli ieftine cu quartz "japan mov't" si butoane inutile. CEAS, capisci? Despre ceasu' lu' nenea Vlad QUOTE(VladSoare @ 20 Feb 2015, 21:45) iarasi ziceai ca: QUOTE(mars @ 20 Feb 2015, 22:27) Bravo! Ala e ceas (nu mai scriu cu litere mari, ca se scandalizeaza unii). Vorbesc de al tau, desigur. Acu' io ce sa mai inteleg? in cutia aia am 5 (CINCI) ceasuri automatice, unul dintre ele avand acelasi mecanism cu Tissot-ul tau... Alte doua au mecanisme japoneze, fiabile si recunoscute a fi de toata isprava. Ceasuri clasice, daca putem zice asa... Cand mi-oi lua un Omega, o sa zici ca unde-i rolexu'? Fa-ma si pe mine sa pricep, ce inseamna ceas pentru tine? This post has been edited by kum: 25 Aug 2015, 23:52 |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
2006 Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Da' ce, tu te iei dupa ce zic eu? Tu ai deja prea multe, ai dat-o in extrema ailalta. Cu cat ai dat pe toate alea, iti cam luai un Omega. Caz in care ti-as fi spus ca ceas e numai de la Patek in sus. Al meu e amarat, ca atat pot. Daca aveam bani de 10 Tissot, imi luam Omega.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mars @ 26 Aug 2015, 06:56) nasol, sper ca nu seamaster. https://www.youtube.com/watch?v=BMQzQeBsvEA...BQnXRLF&index=6 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 26 Aug 2015, 10:56) nasol, sper ca nu seamaster. Probleme de lumea intai ![]() |
--------------------
-
-
|
|
kum |
![]()
|
Ete lulea... Ala-i un bou si un snob. Ce zice el acolo s-ar traduce cam asa: n-o sa-mi iau niciodata mertan pentru ca am vazut un tigan conducand asemena masina odata. De atunci, nici nu mai vreau sa aud de firma asta.
Sa-l vad in plm ce ceas si-ar lua el daca nu i-ar fi lasat taxo mostenire. Daca ar fi nevoit sa si munceasca pentru banii pe care i-a dat pe ceasurile lui.... Si as fi curios sa vad cam cati cm are. Stiti voi unde ![]() Ala care rade de altii care nu sunt pe aceeasi treapta cu el sunt idioti cu acte in regula. Daca e s-o luam asa, vine un tigan din ala de prin arabia, print petrolier, si-i rupe fashu cu ce ceasuri are. Il face sa se taie de-a lungu' venei, ca-i prea sarac. Gen cum mi-ai trimis tu mie dedicatia aia, moldovene ![]() Am gasit-o. https://www.facebook.com/chitralekha.in/vid...66806143366456/ This post has been edited by kum: 26 Aug 2015, 15:31 |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.606 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Tag Heuer se considera ceas?
|
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
QUOTE(kum @ 25 Aug 2015, 22:30) In cutia aia am 5 (CINCI) ceasuri automatice, unul dintre ele avand acelasi mecanism cu Tissot-ul tau... Alte doua au mecanisme japoneze, fiabile si recunoscute a fi de toata isprava. Ceasuri clasice, daca putem zice asa... Cand mi-oi lua un Omega, o sa zici ca unde-i rolexu'? Fa-ma si pe mine sa pricep, ce inseamna ceas pentru tine? My dear, hai sa iti evidentiez eu niste treburi din ce am scris, poate devine mai simplu de inteles: QUOTE(mars @ 20 Feb 2015, 20:29) Nu, de buna seama. Macar un Omega. Sau ceva automatic, mai deosebit. Un ceas cu o valoare intrinseca, nu spoieli ieftine cu quartz "japan mov't" si butoane inutile. CEAS, capisci? Asa cum nu orice ceas e automatic, nici orice automatic nu e ceas. Despre ceasul lui Vlad, ce era sa mai zic, dupa ce a scris despre el? Ia sa vedem: QUOTE (VladSoare @ 13 Jan 2014, 11:17) Hai să mă laud și eu cu al meu. Nu că ar fi vreun model demn de laudă, dar sînt foarte atașat de el. biggrin.gif Seiko 5, calibrul 6309. Conform seriei, a fost fabricat în ianuarie 1980. Primele trei cifre reprezintă luna fabricației: 01 este ianuarie, iar 8 înseamnă al optulea an de după intrarea în producție a seriei (0 = 1972, 1 = 1973, etc.). Apoi vine un număr de ordine. Deci este exemplarul al optsprezecelea fabricat în ianuarie 1980. Îmi place designul, care este încă foarte actual, nu are nimic vechi sau bătrînesc în el. Îmi place și poziția excentrică a coroanei. Și îmi place că afișează și ziua din săptămînă, duminica fiind afișată cu roșu. Merge perfect și după mai bine de treizeci de ani, avînd o precizie excelentă pentru clasa lui. Adica vorbim despre un automatic vechi, care inca merge foarte bine, al carui posesor si-a batut capul sa ii descifreze seria etc. Mno, acuma, chiar daca nu e elvetian, merita putin respect. Uite ce zis astia aici (nu ca ar fi un punct de reper): http://da.zf.ro/dupa-afaceri/ceasuri-bijut...atilor-14664762 Eu nu vad acolo niciun Seiko, Casio, Orient etc. O sa sune ca dracu', stiu, dar ceasul trebuie sa fie elvetian. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
kum |
![]()
|
De Grand Seiko ai auzit? Cam face pipi cu jet pe alde Omega
![]() Ma rog, am inteles ca nu nu poti NICIODATA sa pierzi/sa n-ai dreptate. Din punctul meu de vedere, discutia asta devine putin inutila. In acest domeniu, oricum totul este subiectiv. Cat despre "sursa" aia, da-mi voie sa ma râd. ![]() ![]() ![]() Gata, m-am râs. Daca doresti discutii pe marginea ceasurilor, despre ce inseamna un ceas, putina istorie, notiuni din astea, te invit aici. This post has been edited by kum: 26 Aug 2015, 19:28 |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
mars |
![]()
|
Nu, mersi! Raman la ideea ca ceasul, fiind cam singura "bijuterie" permisa (in afara de sotie, desigur), trebuie sa fie ceva mai deosebit, care merita o investitie, si de timp (pentru cautare), si de bani.
A, sa nu uit: unul e de ajuns. Pe principiul "putin, dar bun". Sau "mica, dar vioaie" ![]() P.S. - Sursa e hilara, nu zic nu, dar e interesant ca sunt oameni care au avut sau au bani de ceasuri, si totusi 30% nu poarta deloc. Restul... Swiss Made. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
kum |
![]()
|
Pai asta e punctul tau de vedere si il respect. Altii poate se gandesc la ceasuri ca la niste surprize turbo sau timbre... vor sa le colectioneze.
Fiecare are modul lui de a privi problema, asta tot incerc sa-ti spun. Ti-am mai zis, Marcelu' meu are acelasi mecanism cu Tissot-ul tau. Doar ca al tau e dressy si al meu e diver. Deci e putin mai solid. In rest, safir fata/spate, una din cele mai bune bratari metalice, inox... Doar constructia si stilul difera. Asta referitor la unu' si bun. Io am unu bun si mai multe mai pârciuri, tu ai doar unu la fel de bun ca al meu. Si, in incheiere, pana nu te-oi vedea cu cel putin un Omega la mana, nu mai ascult nici un cuvant din ce spui. ![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
.... despre ceasuri.
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
kum |
![]()
|
Asa... despre ceasuri. Credeam ca e evident.
<span class='edit'>27 Aug 2015, 00:04:</span> Uitai sa precizez care va fi unul din ceasurile pe care intentionez sa le iau (viziunea mea despre ceasul dressy): 002c4ruaa598mfy6g.jpg ylvz9016yfbgyys6g.jpg b3c30isvfhpg9b36g.jpg Nu cred ca va fi anu' asta, dar sper ca anul urmator sa-mi fac damblaua... Sau in 2 ani de-acum incolo... nu ma grabesc. P.S. Stiu ca nu e elvetian, da' asta e. O sa supravietuiesc ![]() This post has been edited by kum: 26 Aug 2015, 23:05 |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
mars |
![]()
|
Mda, nemtesc. Ca si MarcelloC.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
MuciX |
![]()
|
E un ceas frumos.
Imi place. apropos de discutia voastra, cred ca la nivelul nostru (si imi cer scuze ca imi permit sa va "evaluez nivelul") prestigiul unui mecanism e mai putin important decat precizia si fiabilitatea lui. Pe langa asta cred ca este mult mai important sa stim cand si unde purtam ceasurile pe care le avem. Asadar, la un anumit nivel sunt de acord cu-kum, care si-a luat mai multe cieasuri, modeste ca pret, dar pe care le poate purta in functie de ocazie, decat sa aiba unul si sa il poarte oricand. Parerea mea e ca ar trebui sa ai macar 3 cieasuri, daca cieasurile sunt importante pentru tine. Va las pe voi sa decideti care sunt cele 3 tipuri. ![]() This post has been edited by MuciX: 27 Aug 2015, 08:46 |
--------------------
-
-
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.009 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
pentru multi posesori cele mai importante sunt cele cu pendul, cuc si cu limbi
http://www.e365.ro/ceasuri-cu-cuc/clasice-...-se-saruta.html bine mai este si cel care suna ![]() This post has been edited by wolfin: 27 Aug 2015, 11:01 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Alea cu cuc sînt tare mișto.
![]() Dar să fie clasice, mecanice, cu greutăți. Astea ca cel din poză sînt o păcăleală, au o baterie care mișcă pendulul, iar sunetul cucului este o înregistrare redată digital. Și eu tot unul de genul ăsta am acasă, că a fost mai ieftin, dar nu se compară cu unul adevărat. This post has been edited by VladSoare: 27 Aug 2015, 11:33 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.218 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Nici cucul nu mai e ce erea odata
![]() Cucul de la ceas, ovcors. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
mars |
![]()
|
QUOTE(kum @ 26 Aug 2015, 22:43) Uitai sa precizez care va fi unul din ceasurile pe care intentionez sa le iau (viziunea mea despre ceasul dressy). Nu cred ca va fi anu' asta, dar sper ca anul urmator sa-mi fac damblaua... Sau in 2 ani de-acum incolo... nu ma grabesc. P.S. Stiu ca nu e elvetian, da' asta e. O sa supravietuiesc ![]() Am uitat sa-ti precizez ca minunea are ecran din plexiglas (garantez, are un coleg de la birou unul, l-am studiat si suna a capac de borcan de compot). Daca si cu asta poti supravietui, mult succes! Dar mi-e teama ca nu poti ![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
kum |
![]()
|
Stiu. Am citit review-uri despre el. Cred ca o sa rezist. Crezi ca la astea cu safir pe care le am stau sa ciocanesc toata ziua in ecran?
![]() Prin analogie cu exemplul tau, crezi ca m-ar interesa cata carte stie una de-asta? MS62202W-2015-women-fashion-hot-sexy-Satin.jpg |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
mars |
![]()
|
Pe mine m-ar interesa, daca ar trebui sa o "suport" zi de zi. Legat de ceas, vezi ca "sticla" aia e foarte bombata. Daca-l vezi in realitate, iti trece. Pare jucarie.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
MuciX |
![]()
|
Sa nu va faceti vreodata cadou un ceas unul altuia...
|
--------------------
-
-
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Si-au facut deja...
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
VladSoare |
![]()
|
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
kum |
![]()
|
Numai daca ar fi decat aia. Da' cand sunt mai multe si nu sunt neveste, ci bagaboante (cum plastic s-a exprimat prietenu' Mars), atunci se cam schimba treaba.
Ma credeti sau nu, io port Citizenu' ca ceas de zi cu zi. Mi-i drag ca este foarte precis si foarte versatil. Mere si la pantaloni scurti, si la pantaloni lungi. Celelalte stau frumos in cutie. Le mai scot din cand in cand, ma mai uit la ele de aproape, mai port cate unu pentru o zi-doua, dup-aia pun cetateanu' inapoi pe incheietura. Doar Casio ce mai are parte de purtat mai multe zile la rand, cand ma mai apuca. 29 Aug 2015, 11:08: Frumos Vostoku' ala, da' imi vine sa-i sexez pe cei care l-au proiectat. E cel mai mare dintre ceasurile mele (ca diametru), deci loc destul in el, dar e singurul la care data se schimba numai cand ajunge limba la ora 12 noaptea. Daca la toate celelalte (mecanice) data se poate regla separat, la asta nu se poate. Al doilea buton invarte doar bezelul. Intrucat azi am zis sa luam pranzu' la carciuma, m-am gandit sa-l iau la purtat. Azi e 29, iar data lui era 9. ![]() Are noroc ca-i foarte frumos, ca altfel il vindeam! IMG_0364_zpsvn9egqki.jpg IMG_0366_zpsprm8gmn1.jpg P.S. Si asta are cadranul putin curbat ![]() IMG_0368_zpsqxkazhxg.jpg This post has been edited by kum: 29 Aug 2015, 10:08 |
--------------------
Laguna
2.0T
- GL-15-...
|
|
mars |
![]()
|
Bombat inseamna asta (cel pe care il vrei tu):
Untitled.jpg ( Size: 87.97k ) Number of downloads: 112 This post has been edited by mars: 31 Aug 2015, 17:35 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 16:17 |