Ceasuri mecanice si quartz, fara ceasuri destepte (smartwatch-uri)
![]() ![]() ![]() |
Ceasuri mecanice si quartz, fara ceasuri destepte (smartwatch-uri)
solidconvert |
![]()
|
||
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|||
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Adevarat ceea ce spui.Eu am asa o vaga impresie ca s-a folosit un picut exagerat si dreptul de moderare,mai ales cind atunci cind nu avea(avem) aceleasi opinii cu moderatorul.Sters de posturi,asa zise intentii de flame ( nu numai in acest topic si numai pentru kum )..... Iar cel in cauza trebuie sa disocieze situatiile, cea de moderator ( pentru ca oricit ar crede el ca este posesorul adevarului universal,nu este asa ) de cea in care posteaza pe ,,persoana fizica ce se afla"™,cind are absolut aceleasi drepturi si indatoriri ca si un user obisnuit.Iar dreptul asta de moderare ar trebui folosit atunci cind intr-adevar este cazul,nu asa la orice adiere de vint,dupa bunul plac.Dar de,greseli se intimpla,moderatorul este si el om,nu zeu......
Si da,sentinta mi se pare cam dura. Parerea mea !™ This post has been edited by M.C.: 21 Feb 2016, 14:27 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Pai tocmai asta e problema. Analogia cu politistul pe care nu-l injuri e corecta, dar nu-l injuri cand iti da amenda. Daca te intalnesti cu el in parc, la plimbat cu trotineta, in afara programului, e tot om si poti sa-l injuri si de mama, daca discutia degenereaza pana in acel punct.
Ori, Liviu nu a actionat aici in calitate de moderator, ci in calitate de user. Si, cand a considerat el ca a adunat destule, ca nici ala micu' n-a stiut sa taca, a imbracat brusc uniforma, i-a tras o suspendare si, probabil, s-a plans la admin. De unde a rezultat ban-ul. Cat despre greseli, Liviu a admis ca, in calitate de moderator, a gresit (singur a zis ca mai are de invatat etc.). Din punctul meu de vedere, ca admin, si-a declinat competenta, iar propunerea de revenire a lui kum sub forma de clona ma mira, cu atat mai tare cu cat e o treaba clar interzisa de regulament. Oricum, o greseala recunoscuta e pe jumatate iertata. Ca admin a scapat. Mai ramane de rezolvat latura umana. Aici e mai complicat, mai ales daca e adevarata treaba cu discutiile private de pe un alt forum. Oricum, daca el poate dormi linistit, n-are decat. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
![]() 🎲🎲 Group: Members Posts: 1.265 Joined: 28 May 12 From: 🏡 ![]() |
Nu-l mai plangeti atata pe Kum. Sunt altii banati pe motive mult mai banale si nu am vazut pe nimeni sa le sara in ajutor. Asta e...ii placea sa jigneasca pe toata lumea si doar parerea lui era aia corecta. Ce vreti acum, sa se creeze un precedent?
|
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
1998 The truth is out there
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Spre deosebire de aia pe care ii pomenesti tu, asta micu' are ceva in cap, oricat de sloboda i-ar fi gura. Ca unii trebuie banati pentru prostie, e alta treaba. Kum a fost provocat si executat. Punct.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(mars @ 21 Feb 2016, 13:17) Nu am dormit linistit dupa ce l-a banat Alex permanent ... dar dupa ce am citit ce mi-a varsat kum in inbox la scurt timp dupa banare, acum dorm ca un bebelus. Credeti ca putem, totusi, sa discutam treburile asta pe un topic separat de cel de ceasuri? |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
mars |
![]()
|
N-ai cum, ca esti baiat destept si iti pasa.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
QUOTE(mars @ 21 Feb 2016, 15:49) Spre deosebire de aia pe care ii pomenesti tu, asta micu' are ceva in cap, oricat de sloboda i-ar fi gura. Ca unii trebuie banati pentru prostie, e alta treaba. Kum a fost provocat si executat. Punct. Trebuia sa stea in banca lui...si nu il executa nimeni. Se stie ca moderatorii de aici sunt orice..numai moderatori nu. Stia si Kum treaba asta. |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
QUOTE(ali3n_cop @ 21 Feb 2016, 16:42) In legatura cu asta,tu esti mai nou venit pe forum,si nu ai de unde sa stii. Parca prin 2010 asa,a fost un episod in care cineva a jignit, in mod grosier,cam pe majoritatea care intrau in discutii cu el,si aveau curajul sa nu aiba aceleasi opinii ....... This post has been edited by M.C.: 21 Feb 2016, 15:00 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
Uite, vezi? De asta imi place aici. Toata lumea le stie pe toate. Emsii, stai in bancuta ta. Am avut cateva altercatii directe cu "Kum" si cunosc foarte bine produsul.
This post has been edited by ali3n_cop: 21 Feb 2016, 15:06 |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
M.C. |
![]()
|
Tocmai,ca stau,nu-ti face probleme.Oricare avem dreptul la opinie ....
![]() This post has been edited by M.C.: 21 Feb 2016, 15:08 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Ăsta e topic de ciasuri. Pt bocit aveți coltul supăratilor
This post has been edited by b76bgaarh: 21 Feb 2016, 15:12 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
M.C. |
![]()
|
Insensibilu-le !
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
|
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(Liviu @ 19 Feb 2016, 23:39) Aici e greseala in abordarea problemei ... un smartwatch nu are O functie primara ci MAI MULTE functii primare, la plural. Liviule, daca e sa stam stramb si sa judecam drept, smartwatch-ul contine particula "watch", doar printr-o conjunctura: convenienta si disponibilitatea solutiei. Sa ma explic: Daca nu ma insel, Smartwatch-ul a venit ca o urmare logica in evolutia asa ziselor bratari inteligente, care la inceput nu aveau foarte multe functii, dar era doar o perioada de pionierat. S-a speculat atunci o particularitate a vremurilor in care traim, si anume nevoia de comunicatie, de a sta informat si toate astea cu un maxim de confort. Deja comunicam mult, eficient si repede, mai lipsea ceva. Unii pot argumenta ca scoaterea repetata din buzunar a unui telefon relativ mare, poate fi o corvoada, dar, in acelasi timp, el trebuie sa fie mare pentru a avea un ecran mare. Asadar era nevoie de ceva mai comod care sa iti ofere acces la bucati mici dar importante de informatie ceea ce ar necesita un ecran mult mai mic. Bratarile alea aveau deja tehnologia telemetriei si a comunicarii cu un smartwatch, era doar o chestiune de timp pana ca cineva sa le puna si un ecran. In lumea "normala" un cadran prins printr-o curea sau o bratara de incheietura mainii este cunoscut drept ceas, asa ca departamentele de marketing ale marilor producatori, intr-o cautare a succesului unui produs nou, care sigur avea sa aduca si controverse ("hai frate, pe astea nu mai dadeam banii, chiar la asta s-a ajuns") au profitat de aceasta similitudine si au incercat sa le asocieze cu ceva cunoscut, familiar - ceasul. Ceasul oricum a devenit un soi de bijuterie, purtata de cele mai multe ori pentru a impodobi organismul purtatorului, sau pentru a amplifica efectul unei haine, pentru a accentua un stil de viata, etc, deci profilul se potrivea perfect - o bijutierie, de utilitate discutabila, care arata bine si costa relativ mult. Totusi ceasul, intr-un final, nu este nimic altceva decat asta - un ceas. Nu am nici cea mai mica indoiala ca nu ti-am spus nimic nou pana acum, dar ce vreau sa subliniez este ca functia primara a unui smartwatch nu este aceea de ceas: el este o extensie a unui smartphone, un accesoriu al acestuia. Trebuie sa recunosc, ar fi fost o ironie fina daca, printr-un acord de tip cartel al producatorilor de astfel de echipamentel, niciun smartwatch nu ar fi indicat ora. ![]() P.S. Pentru ca sunt atat de fraier incat in orice privinta cred ca e loc pentru oricine, eu cred ca exista piete diferite si pentru ceasuri si pentru smartwatch-uri. Daca ma intrebi pe mine, un smartwatch se preteaza mai mult la aria GSM, dar daca vrei sa le consideri ceasuri e si asta un punct de vedere. P.P.S Legat de kum: eu am "colectionat" in trecut machete de masinute si brichete zippo. Imi placeau atat de mult, incat vream cat mai multe, dar in acelasi timp nu imi permiteam unele foarte scumpe, asa ca nu am avut niciodata o macheta Kyosho, Revell, sau altele si niciun zippo placat cu aur, pietre Tchaikovski, etc. Am avut in schimb si inca mai am niste machete Bburago, Hot Wheels si altele, nu la fel de detaliate, iar zippo-urile mele sunt luate din baruri hard rock din orasele pe care le-am vizitat (considerente personale - sunt printre singurele gravate care nu imi par kitsch). Asadar, un "adevarat" colectionar ar putea sa imi spuna de colectia mea ca e jenanta, nu are niciun pedigree, nicio valoare de piata etc. Dar ele sunt ale mele, imi sunt dragi, imi place sa ma uit la ele si din ce in ce mai putin sa le sterg de praf. ![]() In ceea ce priveste conflictul recent: vina a fost de ambele parti in conflictul initial, iar fiecare a reactionat in felul lui. Problema a fost una de perceptie, pentru ca fiecare a vazut reactia celuilalt ca fiind mai grava decat a lui. Faptul asta a avut o groaza de ramificatii, printre care si o reactie ulterioara a lui kum, care din pacate pentru el, a fost una dupa partea negativa a reputatiei pe care si-a facut-o aici. Asta este un defect al lui si el o stie; am incercat in trecut sa il temperez, dar in cuvintele marelui Jimmy Pop "You can't teach an Old God new tricks". Aceasta ultima reactie a lui a fost rapid "onorata" de catre Alex. Creca suntem cu totii constienti ca decizia este a lui Alex si este putin probabil sa revina asupra ei, indiferent cate liste intocmim noi. Eu nu m-am pixdit niciodata cu el, ba din contra, fiind mai mare decat mine, cred ca am si invatat cate ceva de la el. Reactia lui fata de tine si fata de alti colegi in trecut este impardonabila; supararea poate era autentica, dar maniera in care a fost transmisa lasa mult de dorit si el stie asta si are si remuscari post-factum. Cine nu crede asta inseamna ca il crede sociopat si asta chiar nu este. Are o familie, a educat un copil, si-a facut o cariera, este un membru functional al societatii. Din nou, desi probabil a umplut paharul, mi-ar placea sa poata reveni pe forum, desi stiu ca sansele scad pe zi ce trece, mai mult sau mai putin justificat, dar in primul rand mi-ar placea sa fi invatat ca de multe ori e mai bine sa fii cumpatat si sa te gandesti mai tarziu la orgoliu, sau la a avea dreptate. Probabil va citi si el aici si poate nu va fi cu intru totul de acord cu mine, dar sper sa aprecieze ca asta este parerea mea cu privire la situatia data si nu vine impotriva lui, in apararea lui, impotriva ta, sau in apararea ta. This post has been edited by MuciX: 22 Feb 2016, 10:08 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
mars |
![]()
|
QED
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(MuciX @ 22 Feb 2016, 09:22) Trebuie sa recunosc, ar fi fost o ironie fina, daca, printr-un acord de tip cartel al producatorilor de astfel de echipamentel, niciun smartwatch nu ar fi indicat ora. ![]() Trebuie să recunosc faptul că dacă n-ar fi indicat ora nu s-ar fi numit "watch" și discuțiile n-ar mai fi avut loc. |
--------------------
Ceva de plastic
.
- BRRC
. Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
MuciX din ce explici tu pana la concluzie se intelege ca pinochio a devenit un baietel adevarat
![]() PS: e ca si cum ai zice ca un ceas gen G-shock sau un ceas cu mecanism cu quartz nu sunt ceasuri sau exemple si mai bune sunt ceasurile solare sau atomice |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
De acord, de-a lungul timpului fucntia de ceas a fost obtinuta prin diverse solutii tehnice, dar functia de ceas s-a pastrat ca una primara. Porti un ceas quartz pentru ca poti afla ora cu o precizie mai mare, cu o mentenanta mai mica si deci cu o fiabilitate mai mare. Un G-Shock este un ceas care poate ramane functional in conditii extreme de soc termic, mecanic, conditii de praf, umezeala, etc. Un ceas mecanic ramane fidel unor vremuri mai "simple" ale ceasornicariei si prezinta interes prin nivelul de mestesug necesar constructiei lui.
Discutia e ampla, dar daca e sa fim sinceri, cred ca putem face diferenta intre diversele forme constructive. QUOTE(DragosP @ 22 Feb 2016, 09:34) Trebuie să recunosc faptul că dacă n-ar fi indicat ora nu s-ar fi numit "watch" și discuțiile n-ar mai fi avut loc. QUOTE(MuciX @ 22 Feb 2016, 09:22) In lumea "normala" un cadran prins printr-o curea sau o bratara de incheietura mainii este cunoscut drept ceas Cum ziceam, solutia pentru ceea ce se cauta era la indemana, sub forma unui ceas, deci era normal ca ei sa vrea sa il asocieze cu ceva familiar noua. Nu mai vorbesc de "background-ul" pop-culture care ne-a facut sa vrem ceas ca al lui James Bond, sau cum am vazut noi in Star Trek. |
--------------------
-
-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
JB avea omega seamaster nu spartwtach. nu de alta da la primu strop de ploaie incepe sa sune singur.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ma eu am facut dus cu el pe mana si nu a avut treaba
![]() ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
asa si eu am spalat cartela de reno la masina de spalat, am scapat spartfoneul in chiveta, etc dar am avut noroc.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
M.C. |
![]()
|
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
MuciX |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
M.C. |
![]()
|
Frumoase.
Mai ales 250 LM si Dino. ![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
MuciX |
![]()
|
N-am 250 LM, alea doua sunt ambele 250 GTO.
Cea mare are o poveste draguta, e o macheta pe care mi-am dorit-o dintotdeauna, dar nu o prindeam niciodata sau ma prindea ea fara bani de cheltuit. Pe asta am primit-o cadou de la ai mei, care habar nu aveau ce este, dar au gasit-o la un targ de vechituri si stiau ca imi plac machetele rosii. L.E.: Nu stiu daca se vede, dar in fata acelui 512 LM, langa acel personaj de la Oranj, e un Mini, foarte mic. Am dat mai mult pe el decat am dat pe acel 512 pe care l-am gasit tot la un targ de vechituri, dar care era si inca este sigilat in cutie. ![]() This post has been edited by MuciX: 22 Feb 2016, 10:54 |
--------------------
-
-
|
|
M.C. |
![]()
|
Ma rog GTO.
Si ai bre ,si Dino,in poza a doua,prima din stinga...... |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
MuciX |
![]()
|
Stiu ca am si dino, dar eu ziceam de ambele GTO, ca e si una mai mica, in aceeasi poza, pozitia a 4a.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
MuciX, iti dau dreptate in 95% din ce ai scris mai sus ... dar tu, ca colectionar de brichete din astea
self-edge-vintage-zippo-lighters-0.jpg , i-ai spune cuiva ca asta nu e bricheta ? 7069012.jpg Sau i-ai spune ca din punct de vedere al valorii unui obiect de colectie chestia aia e nesimnificativa? Tind sa cred ca ai utiliza a doua metoda. Revenind la ceasuri, da, dpdv al valorii de colectie, nu poti compara un smartwatch (pe care il schimbi in cel mult 2 ani cu unul mai puternic) cu un automatic clasic, eventual facut manual. Dar ca ceas, ambele isi fac treaba, si anume sa arata cat e ora. Ma rog, situatia e clara de mult timp, doar ca ne incalcim in termeni, desi toata lumea stie cum sta treaba. Imi pare rau ca Kum a erupt vulcanic din cauza asta, nu m-am asteptat. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 02:30 |