Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Diverse probleme, Trancanit roata, manere rupte, stropitoare defecte

pagalo
post 15 Jan 2009, 19:51
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare , si bine v-am gasit ! Sunt un membru nou pe acest forum pentru ca de curand am facut un schimb care eu cred ca e acceptabil ... Am dat un VW Passat din 1989 , 1.8 benzina pe un Renault Laguna din 1995 tot 1.8 benzina schimb pe schimb ... Problema e ca Renoul e adus de afara si a luat de 3 ori numerele rosii . In fine astept sa vedem ce se mai intampla cu taxa . La prima vedere e super masina data fiind comparatia cu vechea masina , doar ca are si asta niste scapari smile.gif
Si anume la gropi se aude un trancanit usor in partea din stanga fata , are toate manerele din interior rupte ( alea de deasupra usilor ) si nu arunca apa pe geam .
Acum vroiam sa va cer si parerea voastra de la ce credeti ca ar fi problema cu trancanitul si cea cu apa de la stergatoare ? Fostul proprietar zice ca ar fi o bucsa dar nu prea cred , iar motorasul de la stropitori nu il aud actionand , este pe o siguranta separata ?
Eram curios si daca are cineva la dezmembrat un Reno Laguna ca as avea nevoie de cateva accesorii de prin interior .
Sunt foarte incantat de masina cu toate ca eu credeam ca am sa raman fidel marcii germane , si imi face mare placere sa vad ca exista o comunitate atat de vasta a marcii .
Orice informatie , sfat imi este de folos , va multumesc !

--------------------
Renault Laguna 1995 / 1,8 L
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pixule
post 15 Jan 2009, 21:48
Post #2

Membru autentic

From: Zalau

lagune gasesti la dezmembrari, mai ales brek.chiar asa, cine stie un eleron spate de leguna, dati un semn. sigurantele sunt aprox sub volan, este un capac mare acolo. si stropitoarea are siguranta ei. troncanitul...ridica pe cric sau elevator, si trage de roata..diagnosticarea ochiometrica biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna 1ph2 RXE - SJ69LOL 1.6/16v/107
Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
+
andipreda
post 16 Jan 2009, 12:03
Post #3

Membru incepator

From: Timisoara

Salut si bun venit in comunitate.
Problema cu tracanitul este amplu dezbatuta pe diferite topicuri de pe forum. Le poti citi, insa tot la un mecanic vei ajunge. Este bine sa faci o verificare a trenului de rulare, a directiei etc...
In ceea ce priveste stropitoarea (daca auzi motorasul ca merge) si stergatoarele iti ponersc cind dai sprit, atunci foarte probabil ai ceva infundatura pe undeva. Cel mai bine ia un ac de gamalie si incearca sa desfunzi orificiile prin care tisnesce apa pe parbriz. orificiile se gasesc chiar la baza parbrizului. Acolo de obicei se aduna mizerie. Eu am patit-o si acum totul e ok. Iti ia 5 minute.
Bafta

--------------------
renault/laguna renault/laguna 2000/break
+
Johnny78
post 16 Jan 2009, 12:37
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti, Jud. Bacau

Bine ai venit in gasca smile.gif

daca cele descrise de Andi nu funpctioneaza, revino pentru ca mai exista o varianta dar implica ceva mai multe chestii, cum ar fi un copresor sio trusa de chei...

--------------------
Renault Laguna 2.0 - BC 99 AEB 1994/Business
De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
+
andipreda
post 16 Jan 2009, 14:17
Post #5

Membru incepator

Daca omu nostru e din Tm il ajut eu cu compresorul. Cheile le aduce el . Anyway, am observat ulterior in problema lui, ca noul nostru coleg spunea ca nu aude motorasul de la pompa de sprit. S-ar putea sa fie , (cum se spunea mai sus) si siguranta. Trebuie verificat totusi...

--------------------
+
Johnny78
post 16 Jan 2009, 14:56
Post #6

Membru autentic

Utilizatori noi, probleme vechi... smile.gif

--------------------
+
ricochet2
post 16 Jan 2009, 15:36
Post #7

Membru autentic

Pentru ca si masinile sint vechi... sad.gif

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
Johnny78
post 16 Jan 2009, 17:33
Post #8

Membru autentic

vechi dar bune, ca daca nu erau bune, nu ne luam noi Laguna...

--------------------
+
andipreda
post 16 Jan 2009, 19:58
Post #9

Membru incepator

coolspeak.gif

--------------------
+
pagalo
post 16 Jan 2009, 23:13
Post #10

Membru incepator

Salut ! Sincer fata de vechiul Passat diferenta e drastica ... Incepusem sa am numai probleme cu el ... Nu cred ca as avea aceleasi probleme cel putin sper .. Am ajuns cu ala si la consum de 20-23 si vba aia injectie multipunct motor 1.8 si deja consumam cat un 3.0 ... Asta e astept acum sa vedem ce decid baietii cu taxa lor de fapt astept sa treaca prin guvern reintoarcerea la vechea forma a taxei ... Problema cred ca e veche am si problema cu dezaburitorul de luneta care am observat ca deja e un best seller smile.gif) Asta e fiecare model cu hibele lui , nu poti gasi o masina care sa se pastreze intact de-a lungul timpului ...
Oricum trebuie sa-i fac o "deratizare" completa ca momentan e murdara rau de tot si pe urma sa ma misc cu ea pe la service , banuiesc ca la o reprezentanta renault pt inceput sa vad si eu cam ce preturi "uriase" au .. Ca tot am auzit ca renoul ar avea cele mai mari preturi la service , cu toate ca ma indoiesc ... Multumesc mult pentru sfaturi , am sa incerc sa caut o laguna de dezmembrat sa vedem daca am si noroc si pe masura ce rezolv problemele voi posta sa dau de veste si cum s-a rezolvat .

--------------------
Renault Laguna 1995 / 1,8 L
+
andipreda
post 17 Jan 2009, 01:04
Post #11

Membru incepator

Bafta tie
Cit priveste preturile de service, eu de vreo 4 ani ma car cu reno. Nu stiu la alte masini insa (opel mai ales vectra pica tabla si se stie f bine lucru asta mai ales in jurul pasajelor de usi ), Pasaat - nu esti ultimul care si-a dorit sa scape de el, sigur, exemplele pot continua, insa vorbesc despre masini generatia 90 inceputul anilor 2000.
Nu pleca la bolboroseala unora ca preturile de reno sunt mari. Da, la reprezentanta sunt...FFFFFFFFFFFFF mari. Mie de exemplu mi-au cerut pe o iala (si aia din plstic) de la haion (combi) 115 euro+tva . in ungaria o sa ma duc sa o i-au cu 40 de euro...Concluzie? Cauta tata si o sa gasesti lucrui bune la preturi decente. Cit priveste schrot-ul ... nu iti recomand sa iei elemente de directie de acolo. Pune-le noi si n-o sa ai probleme. Ah, o fata de usa, o oglinda, un scaun..etc cotiera, placa pentru protbagaj..lucrui care eventual iti inlocuiesc elementele uzate din interior...da. Si mie imi face probleme climatronicul (johnny stie) si am gasit la un schrot in Arad cu 50 de euro. Deci, se gasesc ...si acum saisarii au bagat la reno laguna in tara la greu. Imi aduc aminte ca asta s-a mai intimplat odata cu astra, vectra si golf prin anii 90. Cit priveste golf-urile 3 ...fugi de ele..hai ca am extrapolat un pic si poate se supara vreun fan al nemtilor smile.gif...
Bafta tie si drumuri bune..

--------------------
+
Adi R5
post 18 Jan 2009, 22:19
Post #12

Membru autentic

From: A R A D

in arad,chiar la intrare dinspre timisoara,pe stinga,este un shrot (Alin) unde am vazut 2-3 laguna 1 aduse recent. daca te intereseaza ceva anume..fa o lista si ma voi interesa....sau hai pina la arad.

--------------------
Renault Espace 2007
+
ricochet2
post 18 Jan 2009, 23:12
Post #13

Membru autentic

Pe mine ma intereseaza un scaun, ca asta pe care il am scartaie. Si niste masti de usi de fata, o chestie care fixeaza bateria, poate un display (din ala de care trebe' Strumfu smile.gif) si cred ca atat. Dar Adi, nu trebuie sa te duci doar pentru mine acolo.

This post has been edited by ricochet2: 18 Jan 2009, 23:13

--------------------
+
Adi R5
post 18 Jan 2009, 23:26
Post #14

Membru autentic

eu ma duc cu placere pe acolo...nu numai in interes de servici...mai ales daca pot ajuta pe cineva.

--------------------
Renault Espace 2007
+
ricochet2
post 19 Jan 2009, 03:48
Post #15

Membru autentic

Daca vezi cumva ce ma doare si pe mine, dau un cico cand ne-om intalni smile.gif Dar, repet, numai daca te duci oricum. Nu trebuie sa mergi doar pentru mine.

This post has been edited by ricochet2: 19 Jan 2009, 03:49

--------------------
+
Johnny78
post 19 Jan 2009, 07:58
Post #16

Membru autentic

QUOTE(pagalo @ 17 Jan 2009, 00:13)
Salut ! Sincer fata de vechiul Passat diferenta e drastica ... Incepusem sa am numai probleme cu el ... Nu cred ca as avea aceleasi probleme cel putin sper .. Am ajuns cu ala si la consum de 20-23 si vba aia injectie multipunct motor 1.8 si deja consumam cat un 3.0 ... Asta e astept acum sa vedem ce decid baietii cu taxa lor de fapt astept sa treaca prin guvern reintoarcerea la vechea forma a taxei ... Problema cred ca e veche am si problema cu dezaburitorul de luneta care am observat ca deja e un best seller smile.gif) Asta e fiecare model cu hibele lui , nu poti gasi o masina care sa se pastreze intact de-a lungul timpului ...
Oricum trebuie sa-i fac o "deratizare" completa ca momentan e murdara rau de tot si pe urma sa ma misc cu ea pe la service , banuiesc ca la o reprezentanta renault pt inceput sa vad si eu cam ce preturi "uriase" au .. Ca tot am auzit ca renoul ar avea cele mai mari preturi la service , cu toate ca ma indoiesc ... Multumesc mult pentru sfaturi , am sa incerc sa caut o laguna de dezmembrat sa vedem daca am si noroc si pe masura ce rezolv problemele voi posta sa dau de veste si cum s-a rezolvat .
*

preturile nu sunt mari la piese. Important e sa stii sa sapi dupa ele. In schimb sunt unele componente care nu se gasesc decat la Renault (vei descoperi cu timpul care sunt acelea) acelea au intr-adevar preturi de...Renault
nu stiu din ce zona esti, dar daca esti din zona Timisoara, fugi de service-ul Renault de acolo. Forumistii timisoreni vor sti sa iti spuna de ce...
pentru orice fel de informatie sau problema, poti sa ma suni. Numarul e postat pe diferite thread-uri.

--------------------
+
Adi R5
post 20 Jan 2009, 00:33
Post #17

Membru autentic

QUOTE(ricochet2 @ 19 Jan 2009, 04:48)
Daca vezi cumva ce ma doare si pe mine, dau un cico cand ne-om intalni smile.gif Dar, repet, numai daca te duci oricum. Nu trebuie sa mergi doar pentru mine.
*

azi am junsa la ei..am facut si o poza la niste scaune,dar nu am apucat sa o descarc...o singura laguna mai este...suportul de baterie nu l-am vazut pe acolo...iar in ce priveste fata de usa..e L1ph1 sau ph2? laguna din shrot e L1ph1.

--------------------
Renault Espace 2007
+
ricochet2
post 20 Jan 2009, 03:05
Post #18

Membru autentic

QUOTE(Johnny78 @ 19 Jan 2009, 08:58)
daca esti din zona Timisoara, fugi de service-ul Renault de acolo. Forumistii timisoreni vor sti sa iti spuna de ce...
*

Stai putin, Johnny. M-ai pus pe ganduri. Adica preturile practicate de reprezentanti autorizati Renault nu sint aceleasi peste tot ? Intreb asta pentru ca la o adica pot cumpara piesele mai ieftin de la alte reprezentante din tara. Cand am fost si am dat comanda pentru planetara si o masca de difuzor fata, pretul era in euro fara TVA. Era un pret de catalog. Eu am crezut ca acesta e pretul stas cu care Renault il vinde firmelor autorizate, apoi acestea adauga TVA si convertesc in moneda tarii respective. Sau nu e asa ? Pentru curiozitate, care mergeti oricum la Renault pentru una alta si sinteti din alta localitate, puteti intreba cat costa o planetara fata pentru o Laguna I phase II motor 1.6 16V - 1998, cutie manuala, ABS ? Mie mi-au cerut 435 euro + TVA.

QUOTE(Adi R5 @ 20 Jan 2009, 01:33)
azi am junsa la ei..am facut si o poza la niste scaune,dar nu am apucat sa o descarc...o singura laguna mai este...suportul de baterie nu l-am vazut pe acolo...iar in ce priveste fata de usa..e L1ph1 sau ph2? laguna din shrot e L1ph1.
*

Phase 2, Adi. Nu stiam ca sint diferite.

This post has been edited by ricochet2: 20 Jan 2009, 03:07

--------------------
+
Johnny78
post 20 Jan 2009, 07:47
Post #19

Membru autentic

Ma refeream la calitatea serviciilor in raport cu preturile cerute.
Evident ca preturile difera de la dealer la dealer, in ceea ce priveste piesele de schimb si pretul manoperei. Sunt mai multi factori care se iau in calcul...

--------------------
+
Adi R5
post 20 Jan 2009, 22:54
Post #20

Membru autentic

dsc04892wu4.th.jpg uite si poza.

cit au cerut cei de la reno ptr o masca de difuzor fata? si mie imi lipseste cea din dreapta.

20 Jan 2009, 23:55:
masca de difuzor la L1ph1 nu e rotunda ca si la L1ph2.

This post has been edited by Adi R5: 20 Jan 2009, 22:55

--------------------
Renault Espace 2007
+
ricochet2
post 20 Jan 2009, 23:09
Post #21

Membru autentic

Pai daca preturile difera, nu poti de rog Adi sa intrebi la voi la getax (sau cum se cheama acolo la reprezentanta autorizata Renault), daca ai drum, cat costa la ei o planetara stanga la o Laguna 1.6 16V, din 1998, cutie manuala ? Poate pic mai ieftin.

Later edit: 11 euro + TVA au cerut pe masca. Adica 56,50 lei. Cred ca am scris la topicul cu rulmentul spate, unde m-am si plans de publicitatea falsa cu bateria. Si la mine tot dreapta lipseste, dar sint identice. Poti sa o muti in partea cealalta si sa spui ca-ti lipseste stanga smile.gif

This post has been edited by ricochet2: 20 Jan 2009, 23:11

--------------------
+
Johnny78
post 21 Jan 2009, 08:51
Post #22

Membru autentic

fiind rotunde e normal...
important e sa fie la culoare...

--------------------
+
ricochet2
post 21 Jan 2009, 21:18
Post #23

Membru autentic

De asta m-am temut si eu. Azi a venit. 57,04 lei. E IDENTIC. coolspeak.gif Si la forma si la culoare si la sistemul de prindere. Imi creste inima cand vad eticheta cu "piesa de origine" smile.gif

Am sa pun si o poza.

Faza interesanta. Stand sa platesc, vad in magazin (in showroom) pe langa tot felul de maruntisuri "caciula Laguna". Gata zic ! O cumpar. Si asa imi trebuie o caciula. O pun pe aia sa o scoata, super lucrata, costa 32 lei. Cand ma uit mai bine, scria "lafuna". Nu am mai luat-o. Pe eticheta scria "Laguna" plange.gif

--------------------
+
Adi R5
post 21 Jan 2009, 22:47
Post #24

Membru autentic

laugh.gif tare-n basca!!!

astia de la noi,de la autoarena/getax- ori nu io placut moaca mea,ori nu o avut chef de lucru...cind am intrebat pe ala de la calculator mi-o zis ca nu ma poate ajuta decit daca vin cu talonu la el... 251.gif

--------------------
Renault Espace 2007
+
ricochet2
post 21 Jan 2009, 23:00
Post #25

Membru autentic

Cu ce ? Cu masca de difuzor ?

--------------------
+
Adi R5
post 21 Jan 2009, 23:04
Post #26

Membru autentic

io am inceput cu planetara,de difuzor nu am mai apucat sa-i povestesc...

--------------------
Renault Espace 2007
+
ricochet2
post 22 Jan 2009, 00:29
Post #27

Membru autentic

Mie nu mi-a cerut talon in Timisoara. I-am spus modelul si anul. Mari grofi astia de la voi. Si la noi sint niste moace plictisite... Cand ii intrebi ceva, trebuie sa te simti indatorat pana la infinit pentru onoarea pe care ti-o fac razpunzandu-ti. Chiar si asa, in doi peri. De parca banii nu si i-ar lua de la noi, astia cu masini folosite, ci de la aia cu masini noi, care vin in service cu o falca in cer si una in pamant pentru revizii sau probleme si care nu lasa nici macar o musca moarta bacsis.

--------------------
+
Johnny78
post 22 Jan 2009, 07:47
Post #28

Membru autentic

e si normal sa iti ceara talonul. asa-i cere si lui dialogys-ul

--------------------
+
ricochet2
post 22 Jan 2009, 15:19
Post #29

Membru autentic

Dar Johnny, dialogys-ul din Timisoara de ce nu a cerut ? Oricum, daca vreau sa comand prin telefon, ma apuc sa dictez datele ? Sa nu-mi spui ca sintem atat de inapoiati, incat trebuie sa mergem pana acolo pentru fiecare lucru pe care vrem sa-l cumparam. Doar traim in mileniul 3.

--------------------
+
strumfuadi
post 22 Jan 2009, 15:41
Post #30

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

QUOTE(ricochet2 @ 22 Jan 2009, 15:19)
Sa nu-mi spui ca sintem atat de inapoiati, incat trebuie sa mergem pana acolo pentru fiecare lucru pe care vrem sa-l cumparam. Doar traim in mileniul 3.
*

Stai sa vezi ca o sa ajungi sa ai tatuat pe mana un cod de bare si te scaneaza si o sa stie si ce masina ai, si cand ai facut ultimul plin si de unde si cat praz ai cumparat de la supermarket. Subjugarea continua, informatia exista si circula, trebuie doar concatenata. Adica next step.

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 15:13
Dacia