Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 4 5 6 7 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

rabatere automata oglinzi, a facut cineva?

the_dodita
post 12 Nov 2013, 18:46
Post #151

Membru autentic

Group: Members
From: Panciu, Vrancea

Pentru cei interesati, am editat postul meu de ieri (#148).

--------------------
Renault Laguna III - VN xxx DOD 2008, 2.0 dCI, 110 kw, DYNAMIQUE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
flax1000
post 12 Nov 2013, 20:17
Post #152

Membru

From: Gurahont Arad

Interesant postul re-editat a lui the_dodita.
La mine-i putin mai complicat pentru ca nu pot aplica schema faimosului contact intre pinii 1 si 5 din butonul de rabatare (vezi diferentele intre retele multiplexate/nemultiplexate sau postul #77)
Da' ma gandesc la vreo varianta si pentru mine.

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 V - AR 00 FLA 2001
Do you think I am human?
+
gsalexandru
post 12 Nov 2013, 22:28
Post #153

Membru autentic

From: Romania-Suceava

Cu doua module din acestea ''inseriate'' se poate face ca oglinzile sa se plieze/deplieze de fiecare data la 2 apasari din butonul de pe telecomanda (inchidere/deschidere)

--------------------
renault laguna 2 - sv-07-xjr 2001 1.9 dci expression
Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
+
flax1000
post 16 Nov 2013, 09:02
Post #154

Membru

Ceva noutati?
The_dodita, gsalexandru: stiti ceva schema si pentru varianta cand rabatarea nu se face la contactul pinilor 1 si 5, ci prin ceva inversare de sens, la care-i folosit si pinul 10?

This post has been edited by flax1000: 16 Nov 2013, 09:03

--------------------
Do you think I am human?
+
the_dodita
post 17 Nov 2013, 18:52
Post #155

Membru autentic

Noutati, nu prea... inca astept modulul cu rabatarea oglinzilor la a doua apasare a butonului de pe telecomanda, o sa-l montez si va impartasesc opiniile mele dupa aceea. Din pacate schema de care intrebi nu imi este familiara, eu nu am rabatare cu inversare de sens.

This post has been edited by the_dodita: 17 Nov 2013, 18:52

--------------------
+
bogdan.stavar
post 18 Nov 2013, 21:59
Post #156

Membru autentic

From: Braila

hmm...dar sa se inchida automat cand se inchide masina?! asa cum vinde colegul ?! o sa ma "sacrific" eu si o cumpar smile.gif sau hai sa ne unim 2,3 sa o cumparam apoi o facem si noi

ce ziceti eu dau bani sa o cumparam...si sa o ia cineva care o poate duplica apoi ..deci ce ziceti?

--------------------
Renault Laguna II 2005 / Initiale Paris / 2.2 DCI Cutie Automata
+
the_dodita
post 18 Nov 2013, 22:10
Post #157

Membru autentic

Pai eu vreau sa imi montez un modul care sa aduca o imbunatatire si tu vrei acum unul mai simplu? Daca vrei sa rabatezi oglinzile de fiecare data cand incui masina, ai optiuni, chiar si in postul meu de pe pagina anterioara. Dar gandeste-te, te duci la paine, lipsesti 2 min, rabatezi oglinzile... pleci te opresti la benzinarie... rabatezi oglinzile... nu e mai bine sa le rabatezi numai atunci cand vrei, si nu tot timpul? Cel putin asta este optiunea mea...
O seara buna.

This post has been edited by the_dodita: 18 Nov 2013, 22:10

--------------------
+
bogdan.stavar
post 19 Nov 2013, 00:52
Post #158

Membru autentic

From: Braila

QUOTE(the_dodita @ 18 Nov 2013, 23:10)
Pai eu vreau sa imi montez un modul care sa aduca o imbunatatire si tu vrei acum unul mai simplu? Daca vrei sa rabatezi oglinzile de fiecare data cand incui masina, ai optiuni, chiar si in postul meu de pe pagina anterioara. Dar gandeste-te, te duci la paine, lipsesti 2 min, rabatezi oglinzile... pleci te opresti la benzinarie... rabatezi oglinzile... nu e mai bine sa le rabatezi numai atunci cand vrei, si nu tot timpul? Cel putin asta este optiunea mea...
O seara buna.
*

pai eu am keyless go, si tin cartela numai in buzunar. deci daca ma indepartez de masina se incuie singura si ar fi perfect sa se plieze oglinzile. Tu daca te duci la paine lasi masina deschisa?! E ideal sa se plieze odata cu inchiderea masinii...eu nu folosesc deloc cartela si daca ar trebui sa apas pe buton de 2 ori...deja...prefer sa le pliez din buton. Daca ai asta de pliere la inchidere masina zi si mie te rog cum fac sa il montez sau ce imi trebuie.....

din schema ta se pare ca se pliaza la oprirea motorului sau punerea contactului...ceea ce nu este bine...la armare dezarmare masina ar fi perfect.

This post has been edited by bogdan.stavar: 19 Nov 2013, 00:55

--------------------
Renault Laguna II 2005 / Initiale Paris / 2.2 DCI Cutie Automata
+
alupsa74
post 19 Nov 2013, 09:09
Post #159

Membru

From: Alba Iulia

salut baieti

si pe mine m-ar interesa ceva simplu , inchiderea - deschiderea oglinzilor la armare - dezarmare usi.

bogdane ma bag si eu la suportarea cheltuielilor cu achizitia unui modul.

Spor.

--------------------
Renault Laguna II 2001 Initiale 1.8 16v
+
the_dodita
post 19 Nov 2013, 19:53
Post #160

Membru autentic

QUOTE(bogdan.stavar @ 19 Nov 2013, 00:52)
pai eu am keyless go, si tin cartela numai in buzunar. deci daca ma indepartez de masina se incuie singura si ar fi perfect sa se plieze oglinzile. Tu daca te duci la paine lasi masina deschisa?! E ideal sa se plieze odata cu inchiderea masinii...eu nu folosesc deloc cartela si daca ar trebui sa apas pe buton de 2 ori...deja...prefer sa le pliez din buton. Daca ai asta de pliere la inchidere masina zi si mie te rog cum fac sa il montez sau ce imi trebuie.....

din schema ta se pare ca se pliaza la oprirea motorului sau punerea contactului...ceea ce nu este bine...la armare dezarmare masina ar fi perfect.
*

Eu ma refeream ca ma duc la paine si nu pliez oglinzile pentru 5 min cat lipsesc, nu ca nu incui masina... Dar nu am keyless go, so pentru mine e ok sa mai astept 2-3 zile si sa-mi montez modulul cu rabatare la a doua apasare.
Pentru tine, ce am prezentat in postul 148 este perfect pentru ca, nu cred ca ai citit bine, schema mea tocmai asta prezinta, rabatare la blocare/deblocare usi (scrie "inchidere centralizata" si firele "maro si "verde").
Nu tin neaparat ca cineva sa urmeze schema prezentata, era numai pentru informare, pentru ca si pe mine altii m-au ajutat si e normal sa prezint aici toate informatiile de care dispun.
O seara buna!

--------------------
+
flax1000
post 23 Nov 2013, 09:57
Post #161

Membru

La mine nu merge sistemul cu modulul prezentat mai sus.
Plierea si deplierea oglinzilor se face prin schimbarea polaritatii pe 2 fire.
Ideea este ca, in butonul de pliere a oglinzilor este si ceva protectie la suprasarcina (precum zicea fubiansky), iar schimbarea polaritatii pe firele care merg la oglinzi, trebuie sa fie facuta prin butonul de pliere, pentru a pastra si acea protectie.

the_dodita: nu ti-ai montat inca modulul?

--------------------
Do you think I am human?
+
the_dodita
post 23 Nov 2013, 10:21
Post #162

Membru autentic

L-am montat ieri, revin astazi cu un filmulet, mai pe seara, pentru ca acum sunt la serviciu.
Merge exact cum am vrut eu, la descuiere se depliaza oglinzile, la incuiere, din a doua apasare pe buton se pliaza. Din butonul de pe consola e la fel.
Cat timp ai cartela in cititor, pe contact, oglizile sunt depliate si kitul nu ia nici o comanda (asta ca sa poti folosi si incuierea automata la peste 15km/h).

Iata si filmele promise:

Scuzati calitatea, a trebuit sa le transform din HD in VGA, alfel nu incapeau in post.

This post has been edited by the_dodita: 23 Nov 2013, 14:25

Attached File(s)
Attached File  afara.wmv ( 5.64mb ) Number of downloads: 240
Attached File  proba_in_masina.wmv ( 7.01mb ) Number of downloads: 149

--------------------
+
audiofilu'
post 23 Nov 2013, 15:09
Post #163

Membru autentic

Nu ai functia "maini libere"? Era interesant de aflat daca ar functiona si in acest mod.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
the_dodita
post 23 Nov 2013, 15:38
Post #164

Membru autentic

Atata vreme cat modulul primeste al doilea impuls de la inchiderea centralizata, sunt sigur ca o sa mearga. Dar asta inseamna ca trebuie sa se incuie masina si dupa aceea sa apesi pe butonul telecomenzii, sau sa montezi ce am prezentat la postul 148, dar cu acel modul trebuie sa dezactivezi functia de autoblocare la peste 15 km/h

This post has been edited by the_dodita: 23 Nov 2013, 15:38

--------------------
+
alinushy
post 23 Nov 2013, 17:42
Post #165

modeLator

From: Pitesti - Mioveni

salut, vreau si eu tipul asta de modul cu a 2-a apasare, cat costa?

--------------------
Audi A4 ... 1.8T...quattro ;)
frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
+
the_dodita
post 23 Nov 2013, 18:31
Post #166

Membru autentic

"Referitor la pret, pentru varianta kit neasamblat, pretul va fi de 47 RON, iar in varianta asamblat si testat, 57 RON. Cheltuieli postale sunt 11 RON. Kit-ul va fi postat pe site luna viitoare"

Am citat mai sus pe domnul care a construit acest kit. Inca o data mentionez ca nu vand eu si nu am construit eu acest modul. Eu am ajutat la construirea acestuia numai cu indicatii, cu masuratori pe masina personala si cu schemele de la Laguna 2. Nu revendic niciun drept asupra acestui kit. Eu sunt primul fericit posesor al acestui modul, pe care l-am cumparat de pe acest site (asa cum spune proprietarul site-ului, luna viitoare va fi scos la vanzare, pentru ca a fost construit doar unul pana acum, ptr mine):

Link modul pliere oglinzi

Fiindca modulul nu este inca pe site, scrie-i un mail la adresa pe care o gasesti la "Contact"si poate ti-l da mai repede.
O seara buna!

PS: Atasez si schema modulului:

Modul_de_conectare_circuit_pliere_automata_oglinzi.jpg ( Size: 75.63k ) Number of downloads: 877

This post has been edited by the_dodita: 23 Nov 2013, 20:53

--------------------
+
flax1000
post 23 Nov 2013, 20:35
Post #167

Membru

Felicitari the_dodita pentru montarea modulului si pentru functionarea corecta al acestuia.
Tu ai versiunea de pliere a oglinzilor in care daca faci contact intre pinii 1 si 5 din butonul rotativ (pinul 10 neutilizat) se pliaza oglinzile, corect?

--------------------
Do you think I am human?
+
the_dodita
post 23 Nov 2013, 20:51
Post #168

Membru autentic

Da, asa este, intre pinii 1 si 5 se inchide circuitul pintr-un releu.
Si multumesc frumos pentru felicitari. Sper sa-si monteze si altii ca sa se bucure ca si mine.

--------------------
+
alinushy
post 23 Nov 2013, 22:04
Post #169

modeLator

i-am dat mail, thnks

le: unde l-ai lasat, in usa? restul de fire (+,-,+ dupa contact) se gasesc in usa sau trebuiesc trase?

This post has been edited by alinushy: 23 Nov 2013, 22:07

--------------------
+
the_dodita
post 23 Nov 2013, 22:16
Post #170

Membru autentic

Ai in usa tot ce-ti trebuie, e mufa principala in dreapta jos cum te uiti la usa cu fata de usa desfacuta. Modulul l-am pus pe motorul de la macaraua geamului, cam in spatele difuzorului, un pic mai sus si mai la stg, e o ranforsare a usii acolo. Dar e mic, poti sa-l pui oriunde vrei.

This post has been edited by the_dodita: 23 Nov 2013, 22:19

--------------------
+
the_dodita
post 28 Nov 2013, 06:08
Post #171

Membru autentic

Dupa ce "m-am aranjat" cu plierea oglinzilor din telecomanda, am in plan inclinarea oglinzii dreapta la mersul inapoi. In atasament gasiti modul in care as vrea eu sa functioneze kitul acesta. Aveti alte idei, completari, ceva modificari la ceea ce e scris deja? Multumesc.

Attached File  modul_inclinare_oglinda.doc ( 606k ) Number of downloads: 81

--------------------
+
cstrifu
post 30 Nov 2013, 19:40
Post #172

Membru incepator

deci the_dodita ... tu ai instalat modulul pe laguina multiplex(cu scaune electrice) sau versiunea normala (cu scaune manuale) ?
te intreb pentru ca si su vreau sa imi comand modulul in zilele astea si sa il instalez .
, iar principiul de functionare este diferit la versiunea multiplex butonul de rabatere actioneaza pinii 1 si 5 , pinul 10 fiind nefunctional iar la cea normala rabaterea se face prin pinii 1 5 si 10
multumesc

--------------------
renault laguna2 2003
+
the_dodita
post 1 Dec 2013, 09:00
Post #173

Membru autentic

Eu am scaune electrice si oglinzi cu rabatare si memorie.. si folosesc pinii 1 si 5. De altfel, daca citeai putin mai sus posturile 167 si 168 am mai raspuns la aceasta intrebare.
Pentru versiunea cu pinii 1 5 si 10 o sa intreb pe cel care a construit modulul daca poate adauga ceva ca sa functioneze si pentru aceasta versiune.

M-am uitat putin pe schema oglinzilor cu versiunea 1 5 10 si, dupa parerea mea se poate atasa chiar si modulul pe care-l folosesc eu, folosind si al treilea contact al releului de pe modul (contact care acum nu este folosit), in schimb nu se mai pot rabata oglinzile manual, din buton.
Atasez o schema asa cum o gandesc eu: atunci cand modulul este alimentat avem (de exemplu) contact normal-inchis intre contactele 1 si 2 ale releului de pe modul, oglinzile sunt depliate (circuitul este inchis intre pinul 10 de pe buton si pinul 3C de la motoras). Daca apasam de doua ori pe butonul de blocare usi de pe telecomanda, contactele 1 si 2 ale releului sunt deschise, iar intre contactele 1 si 3 ale releului se inchide circuitul, comandand plierea oglinzilor (circuitul este inchis intre pinul 1 de pe buton si pinul 3B de la motoras).
De ce nu se mai poate utiliza butonul: firele care duc de la pinii 1 si 10 de pe buton la pinii 3B si 3C (bornele motorasului de pliere) se taie, inseriindu-se modulul de pliere.

oglinzi_normale.JPG ( Size: 50.12k ) Number of downloads: 809

Attached File  schema_legare_releu.doc ( 220.5k ) Number of downloads: 65

Asta este numai o banuiala ca poate sa mearga asa, nu am cum sa probez.
Dar poate altcineva are o alta parere, as fi bucuros sa ma corecteze cineva daca am gresit.

1 Dec 2013, 16:07

Referitor la postarea mea #171 din 28.11.2013:

QUOTE(the_dodita @ 28 Nov 2013, 06:08)
Dupa ce "m-am aranjat" cu plierea oglinzilor din telecomanda, am in plan inclinarea oglinzii dreapta la mersul inapoi. In atasament gasiti modul in care as vrea eu sa functioneze kitul acesta. Aveti alte idei, completari, ceva modificari la ceea ce e scris deja? Multumesc.
Attached File  modul_inclinare_oglinda.doc ( 606k ) Number of downloads: 81

*

Astazi, fiind vreme frumoasa, am coborat si am mai verificat o data la masina schema pe care am facut-o si s-a dovedit ca am gresit.
Deci, miscarea motorasului de la oglinda pasager (dreapta) se face inchizand contactul intre trei pini de la mufa butonului de reglare oglinzi: intre pinul 3 si pinul 6 se misca in jos, intre pinul 5 si pinul 6 se misca in sus. Deci pe iesirea OUT a modulului nu trebuie +12V, ci 2 relee cu pinul 6 comun: un releu comanda inchiderea contactului intre 3 si 6 si altul intre 5 si 6.
In concluzie, eu vad asa: modulul cand este alimentat cu 12 V la intrarea de la sonda marsarier, anclanseaza releul nr. 1 (de exemplu), iar acesta inchide contactul intre pinii 3 si 6, inclinand oglinda un timp X setat din potentiometru MEM JOS. Cand alimentarea de la sonda marsarier dispare pentru mai mult de 10 sec sau se opreste motorul, modulul declanseaza releul nr. 1 si anclanseaza releul nr. 2, inchizand contactul intre pinii 5 si 6, ridicand oglinda un timp X +- timpul Y setat din celalalt potentiometru (MEM SUS).
Atasez schema modificata a modulului si schema mufei butonului de reglare oglinzi.

Attached File  modul_inclinare_oglinda.doc ( 3.86mb ) Number of downloads: 26

schema_mufa_buton.jpg ( Size: 327.74k ) Number of downloads: 731

This post has been edited by the_dodita: 1 Dec 2013, 16:18

--------------------
+
alinushy
post 6 Dec 2013, 19:22
Post #174

modeLator

@ the_dodita cum verific daca pot monta modulul si sa functioneze si rabatarea manuala din buton?

--------------------
+
the_dodita
post 6 Dec 2013, 21:50
Post #175

Membru autentic

Pai daca te uiti la poza de la postul 166, acolo am scris VIOLET si BEJ la iesirea modulului. Daca le conectezi asa, iti merge si rabatarea manuala... A, sa nu uit... Eu mi-am dezactivat cu DDT-ul suprainchiderea (supercondamnation - care oricum nu stiam ce naiba face) pentru ca, altfel, cateodata modulul rabata oglinzile pe la a treia apasare de buton.

Pentru cine vrea sa cumpere modulul, vad ca autorul acestuia l-a "urcat" pe site.

Detalii aici

This post has been edited by the_dodita: 6 Dec 2013, 21:59

--------------------
+
FlameZJe
post 6 Dec 2013, 23:34
Post #176

Membru

From: Caransebes

Buna. Stie cineva cat timp ramane curent pe becurile din usi (cele care semnalizeaza usa deschisa) dupa oprirea motorului? Mersi!

--------------------
Renault Laguna 2 - CS 20 PUX 2001
Renault Laguna II 2001 - 1.6 CS-20-PUX
+
78_meg
post 8 Dec 2013, 15:09
Post #177

-mp3 original,navigatie home made,incalzire in scaune

From: hunedoara

Din pacate modulul la vanzare pe acel site este doar pentru cei fara pinul 10 la rabatare.

--------------------
renault megane 2 1,5 dci 101 hp - 78_meg 2004 -Confort-Authentique-cva
Sofer tir international
+
angel-boy
post 26 Dec 2013, 12:57
Post #178

Ovidiu

From: Constanta

buna ziua si Sarbatori Fericite, cum pot verifica daca acest modelul cu inchiderea oglinzilor la a 2-a apasare ar functiona pe modelul meu de masina

Laguna 2 ,2002, 1.9dci 88kw, privilence

--------------------
Renault Laguna II 1.9dci 2002
Daewoo AGC-1220RF-A ,boxe Cabasse,subwoofer BOSE

EX : Volkswagen GOLF III 1996 1.6 MPI - 1996
EX : DACIA 1310 TX - 1991
+
the_dodita
post 27 Dec 2013, 12:50
Post #179

Membru autentic

Daca ai oglinzi si scaune electrice cu memorie, sigur se potriveste.

--------------------
+
angel-boy
post 27 Dec 2013, 16:43
Post #180

Ovidiu

From: Constanta

oglinzi electrice, scaune manuale, dar incalzite.

--------------------
Renault Laguna II 1.9dci 2002
Daewoo AGC-1220RF-A ,boxe Cabasse,subwoofer BOSE

EX : Volkswagen GOLF III 1996 1.6 MPI - 1996
EX : DACIA 1310 TX - 1991
+
7 Pages « < 4 5 6 7 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 15:49
Dacia