Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

34 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Mi-au ridicat masina pentru parcare neregulamentara

IRONICK
post 18 Nov 2008, 13:38
Post #91

-

Group: Members
From: Romania

QUOTE(Ov @ 18 Nov 2008, 12:33)
da' la nevinovatii din SPATELE taxi-ului te-ai gandit ?
*

era doar el, asta a fost primul lucru pe care l-am verificat

This post has been edited by IRONICK: 18 Nov 2008, 14:46

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
miki
post 18 Nov 2008, 13:49
Post #92

#Hırsızlargibigeceniniçine

From: Bucuresti

QUOTE(vv @ 18 Nov 2008, 13:20)
.... Da' asa, lamentari generale, ca "ridicarea masinilor e neconstitutionala", sau "nu e ok sa-mi ridice masina parcata ilegal"... nu pot fi de acord cu ele.
*

Corect, si eu sint deacord cu ridicatul! Ca masura de fluidizare a traficului si nu ca masura punitiva!
Dar totusi ar fi OK daca ar pune si niste semne!!!

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE 2004 / 2019 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
vijelie
post 18 Nov 2008, 13:51
Post #93

membru violet

Cum ar fi?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Smiley
post 18 Nov 2008, 16:22
Post #94

Membru autentic

poate ca ar trebui diversificate indicatoarele de oprire si stationare interzisa.
eventual cu urmatoarele noi intelesuri:
-oprire interzisa (ala actual)
-oprire interzisa ca va ridica masina
-oprire interzisa ca se blocheaza rotile
-oprire interzisa de gradul 3 (daca n-ai cel putin rude la primarie/adp)
-oprire interzisa de gradul 2 (daca n-ai cel putin rude in politie)
-oprire interzisa de gradul 1 (daca n-ai cel putin rude in politica-senatori/deputati)

smile.gif

This post has been edited by Smiley: 18 Nov 2008, 16:23

--------------------
+
Tiberiu-Andrei
post 18 Nov 2008, 16:39
Post #95

Om al muntelui

From: Sfantu Gheorghe

QUOTE(crisolro @ 18 Nov 2008, 13:21)
unde ati vazut voi taximetristi care sa dea semnal?

scuze ... ati vazut, da' unii d-aia care dau concomitent (sau ulterior) cu schimbarea directiei

icon_mrgreen.gif !
*

La noi dau semnal, se circula mult mai civilizat decat in alte locuri din tara.Doar ca le mai place sa faca pe magarii.De exemplu,data trecuta intr-un sens giratoriu din Sfantu doua taxiuri de la aceeasi firma s-au ciocnit....POC! radmasa.gif radmasa.gif Da zdravan nu doar tamponare,radeau si curcile de ei!Sper ca cu acea ocazie le-a mai trecut triumfatorul sentiment ca sunt cei mai buni,ordonati,talentati,destepti samd. soferi.

--------------------
Dacia 1410 1988 toamna1397 cmc - CV 03 MBO
+
kodrix
post 18 Nov 2008, 16:41
Post #96

Membru tanar

QUOTE(Smiley @ 18 Nov 2008, 16:22)
poate ca ar trebui diversificate indicatoarele de oprire si stationare interzisa.
eventual cu urmatoarele noi intelesuri:
-oprire interzisa (ala actual)
-oprire interzisa ca va ridica masina
-oprire interzisa ca se blocheaza rotile
-oprire interzisa de gradul 3 (daca n-ai cel putin rude la primarie/adp)
-oprire interzisa de gradul 2 (daca n-ai cel putin rude in politie)
-oprire interzisa de gradul 1 (daca n-ai cel putin rude in politica-senatori/deputati)

smile.gif
*

Buna tare asta radmasa.gif !
Vorba aia: viata e frumoasa!

This post has been edited by kodrix: 18 Nov 2008, 16:43

--------------------
- - -
Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km

Logan 1.4MPI 2009 E0
Logan 1.4MPI 2009 Ambiance
+
sqryn
post 18 Nov 2008, 16:43
Post #97

Clio rulezzz

From: München

eu sper sa se ridice sa in continuare. si sa tripleze amenzile.
de acord, sa fie semnalizate locurile in care se ridica.
si in alte tari se ridica masinile, si tot legal si constitutional se face. si se dau si amenzi pt oprirea in locuri nepermise.
daca ai gresit platesti, data viitoare o sa casti ochii mai bine si o sa te gandesti de doua ori inainte de a parca aiurea

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
george_moga
post 18 Nov 2008, 16:52
Post #98

Membru autentic

Ceea ce ma deranjeaza si pe mine (probabil si pe initiatorul topicului) este ridicarea masinii.Cauta o zgarietura pe masina ceva si fa-le o reclamatie(unde?..tot la politie).In ploiesti de exemplu nu se pot ridica masini,pentru ca nu au voie.Mi se intampla frecvent sa nu pot scoate masina din parcare si chem o echipa de la circulatie care nu poate face nimic decat o amenda(nu au voie sa cheme tractarea decat daca blocheaza vreun drum public sau linia de tramvai).
Domnul din" Munchen" nu a inteles ca in alte tari chiar ai unde parca masina si nu se face niciodata ceva selectiv(adica ridic-o numai p-aia cu numar de BT)

--------------------
ex Dacia / Renault ex LOGAN/ Laguna 2004 LAUREATE/2002 EXPRESSION
+
sqryn
post 18 Nov 2008, 17:07
Post #99

Clio rulezzz

am inteles ideea dar nu e o scuza. mai era un exemplu cu radarul. ai gresit platesti. si eu am platit in münchen o amenda, si eram pe bicicleta. amenda mi-am luat-o ca mergeam pe celalat sens (pe partea stanga a strazii). si la fel, pe langa mine au trecut si alti biciclisti care nu au fost opriti. dar nu am aplicat faza cu sa moara si capra vecinului.
am ras, am platit amenda (15 euro) si am plecat mai departe.
si pe mine ma deranja de exemplu in bucuresti ca erau masini oprite aiurea si ca in loc de 2 benzi pe sens se circula doar pe una. stiu ca nu sunt locuri de parcare dar si smecheria si nesimtirea e la mare rang.
si acceasi smecheri care in romania dau flashuri si parcheaza pe unde apuca cum trec granita cu ungaria circula frumos si parcheaza legal. de ce oare? de ce de exemplu romanii in ambuteiaje pe autostrada nu merg pe banda de urgenta ca la noi si stau cuminti si asteapta?
intai sa invatam noi sa fim corecti si apoi sa aratam cu degetul spre altii.

This post has been edited by sqryn: 18 Nov 2008, 17:10

--------------------
+
Kruger
post 18 Nov 2008, 18:50
Post #100

Membru autentic

QUOTE(sqryn @ 18 Nov 2008, 16:43)
eu sper sa se ridice sa in continuare. si sa tripleze amenzile.
de acord, sa fie semnalizate locurile in care se ridica.
si in alte tari se ridica masinile, si tot legal si constitutional se face. si se dau si amenzi pt oprirea in locuri nepermise.
daca ai gresit platesti, data viitoare o sa casti ochii mai bine si o sa te gandesti de doua ori inainte de a parca aiurea
*

Observ eu sau astia care nu locuiesc prin Romania isi dau cu parerea sa se afle in treaba ? Mestere. Parcheaza tu la mine pe strada, UNDE LOCUIESC, si apoi mai vorbeste.

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
vijelie
post 18 Nov 2008, 18:53
Post #101

membru violet

E obligatoriu sa stai pe acea strada si sa ai masina?
Nu te iau la misto, si la mine e balamuc, dar asta e pretul pe care inca il platim gandirii comuniste care a stat la baza dimensionarii spatiilor destinate convietiuirii.

This post has been edited by vijelie: 18 Nov 2008, 18:54

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
sqryn
post 18 Nov 2008, 19:27
Post #102

Clio rulezzz

QUOTE(Kruger @ 18 Nov 2008, 18:50)
Observ eu sau astia care nu locuiesc prin Romania isi dau cu parerea sa se afle in treaba ? Mestere. Parcheaza tu la mine pe strada, UNDE LOCUIESC, si apoi mai vorbeste.
*

mestere am trait in romania 29 de ani, pana anul asta, dintre care ultimii 4 ani in bucuresti. asa ca stiu ce vorbesc. nesimtirea e in floare in romania. de aia am si plecat wink.gif
nu inteleg de ce e obligatoriu sa parchezi UNDE LOCUIESTI. poti sa o lasi si 2-3 strazi mai incolo, nu moare nimeni sau poate nu poti tu sa dormi daca nu ai masina la geam.
nu inteleg de ce presupui ca o data cu masina ti-a venit la promotie si loc de parcare sau dreptul de a parca pe strada. poate posibilitatea. daca e oprirea interzisa acolo unde locuiesti atunci e simplu, nu parchezi acolo. mai cauti.
sa iti mai dau un alt exemplu , ca tot zici ca vorbes aiurea, am cativa colegi la firma care vin cu masina la munca. din pacate firma nu are locuri de parcare pt toata lumea si nici pe strada UNDE LUCREAZA nu pot parca mai mult de 2 ore. asa ca ce au facut ei? si-au parcat masina in fata firmei UNDE LUCREAZA? nope, oamenii si-au inchiriat loc de parcare suberan la vreo 3 strazi mai incolo. pe banii lor. pt ca statia de metrou e in fata firmei si nu te obliga nimeni sa vii cu masina la munca.
si inca ceva, in fata scarii chiar sub geamul meu e loc sa parchezi masina. nu una ci vreo 3. dar acolo nu se poate parca pt ca este permisa oprirea doar pt a descarca masina. crezi ca parcheaza cineva acolo?
ia zi-mi cam cine vb asa ca sa se afle in treaba?????

This post has been edited by sqryn: 18 Nov 2008, 20:05

--------------------
+
Executron
post 18 Nov 2008, 19:54
Post #103

Membru fan UAP

QUOTE(vv @ 18 Nov 2008, 12:20)
@miki, io am raspuns la pretentia ABERANTA a lui Executron ca "ridicatul masinilor se face pe baza unor legi neconstitutionale". E de neimaginat pentru mine cum poate cineva sa creada ca e neconstitutional sa se ridice o masina.

La intrebarea ta, tot ce pot sa raspund este: din cate stiu eu, legile care guverneaza "ridicarea masinilor" sunt de fapt hotarari ale consiliului local, si deci variaza de la localitate la localitate. Acestea fiind zise, nu am nici un motiv sa presupun aceste HCL sunt in general "nelegale", sau ca aplicarea lor este in general abuziva. A, ca sunt cazuri si cazuri.. putem discuta, la concret. Da' asa, lamentari generale, ca "ridicarea masinilor e neconstitutionala", sau "nu e ok sa-mi ridice masina parcata ilegal"... nu pot fi de acord cu ele.
*

Eram sigur ca vor fi asemenea pareri (chiar cred ca maj nu sunt de acord cu mine) dar am postat cu simt de raspundere. Poate tu crezi ca e ABERANT ce spun, dar te asigur ca sunt destui de acord cu mine. Drumul NU este al meu este AL NOSTRU IAR cat timp nu blocheaza obiective de interes national/local atunci nu ar trebui sa ai voie sa mi-o ridici. Repet.. AI VOIE sa-mi dai 100 de mil amenda... DACA VREI SA FIE INFRACTIUNE FAPTA DE A STATIONA IN LOC NEPERMIS SUPER OK... Dar NU te atinge de proprietatea mea privata.

Ma surprinde c-ai dat exemplul aberant cu camionul parcat in curtea MEA... Pai facem diferenta intre prop privata si publica totusi... Publica e a noastra tuturor unde ne e permis sa circulam s-o folosim inalienabila, imprescriptibila si insesizabila cum spune codul civil, DAR privata e a cuiva si poate dispune de ea in orice mod ce i se pare de cuviinta (si aici exista limite).

Acele hotarari ale consiliului local mi se par mie nelegale, neconstitutionale chiar (mai grav) sau legile in baza carora aceste hotarari au fost luate sunt nelegale.

This post has been edited by Executron: 18 Nov 2008, 19:56

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
sqryn
post 18 Nov 2008, 20:03
Post #104

Clio rulezzz

drumul e al primariei, nu e nici al tau nici al nostru

This post has been edited by sqryn: 18 Nov 2008, 20:13

--------------------
+
Executron
post 18 Nov 2008, 20:13
Post #105

Membru fan UAP

Exista si domeniul privat care e in subordinea primarei... Exista domeniu PUBLIC care nu e in subordinea nimanui decat a statului... A ca subdiviziunea administrativa care e responsabila pt ingrijirea lui il poate schimba in domeniu privat aia e alta treaba.

--------------------

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
klaus
post 18 Nov 2008, 20:26
Post #106

步步

Group: Moderatori

@miki, io am raspuns la pretentia ABERANTA a lui Executron ca "ridicatul masinilor se face pe baza unor legi neconstitutionale".
Daca cineva considera ca o anumita lege e neconstitutionala, in cazul unui proces ce intra sub incidenta prevederii respectivei legi poate ridica exceptia de neconstitutionalitate si, daca are dreptate, sa anuleze respectiva prevedere.
La intrebarea ta, tot ce pot sa raspund este: din cate stiu eu, legile care guverneaza "ridicarea masinilor" sunt de fapt hotarari ale consiliului local, si deci variaza de la localitate la localitate. Acestea fiind zise, nu am nici un motiv sa presupun aceste HCL sunt in general "nelegale", sau ca aplicarea lor este in general abuziva.
*

Am sa-mi permit sa dau niste citate din OUG:
QUOTE(OUG 195)
Art. 64. - (1) Politia rutiera poate dispune ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila. Ridicarea si depozitarea vehiculelor in locuri special amenajate se realizeaza de catre administratiile publice locale sau de catre administratorul drumului public, dupa caz.
(2) Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul si depozitarea vehiculului stationat neregulamentar se suporta de catre detinatorul acestuia.
(3) Ridicarea vehiculelor dispusa de politia rutiera in conditiile prevazute la alin. (1) se realizeaza potrivit procedurii stabilite prin regulament

QUOTE(OUG 195)
Art. 97. - (1) In cazurile prevazute in prezenta ordonanta de urgenta, politistul rutier dispune si una dintre urmatoarele masuri tehnico-administrative:
:
d) ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar.
(n.n.:litera d) a fost introdusa prin art. I pct. 36 din O.U.G. nr. 69/2007)

Acu, e adevarat ca procedura de ridicare nu mai apare in regulament, dar dupa cum se poate observa OUG 195 prevede in mod expres aceasta sanctiune pe care o da politia.
Ceea ce hotaraste consiliul local e prevederea de la al. 2 (contravaloarea ridicarii). Consiliul local stabileste acea suma. Problema reala e ca acea suma trebuie sa fie "contravaloarea cheltuielilor", deci primaria ar trebui sa furnizeze o dovada a cheltuielilor, ceea ce nu face, ci doar aplica o taxa de depozitare/transport. "Contravaloarea cheltuielilor" presupune totusi documente justificative in acest sens. Aici poate ar fi o portita de atac in contencios a hotararii primariei.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Executron
post 18 Nov 2008, 20:49
Post #107

Membru fan UAP

Klaus a pus punctul pe "I" foarte bine asupra lucrurilor care vroiam sa le punctez, se vede experienta in domeniul juridic.

--------------------

+
Ov
post 19 Nov 2008, 11:03
Post #108

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

ce ma enerveaza Klaus asta, de fiecare data cand spune ceva da cu pumnul (legii) in noi si ne inchide gura smile.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Victoras2001
post 19 Nov 2008, 11:17
Post #109

Membru autentic

QUOTE(Tiberiu-Andrei @ 18 Nov 2008, 11:52)
Nu ma deranjeza ridicatul masinilor,sa le salte pe toate care-s parcate aiurea.De multe ori adevarul e undeva la mijloc din cauza lipsei locurilor de parcare,totusi comoditatea unora depaseste orice limite.In Sfantu ma enerveaza o mare parte a taximetristilor care opresc cum ii taie capu cand merg la comanda,indiferent ca in spatele lor se formeaza cozi uriase.Efectiv ii vezi ca merg in fata ta,dau semnal si hop si au si oprit....s-apai fraierii din spate sa astepte ca eu am timp. 022.gif  166.gif  251.gif  gun3.gif  post-336-1110552439.gif  post-336-1110552449.gif  death.gif  greata.gif  furios.gif  bicycle.gif  asteapta nervos.gif  post-336-1110552483.gif  pokey_eye.gif
*

Cozi uriase in Sfantu Gheorghe? blink.gif
Apropos, ati mai reparat drumurile? Ca ultima data cand am trecut pe acolo am crezut ca abia se terminase bombardamentul.

P.S. Nu spun ce motiv a invocat (vis-a-vis de drumurile proaste) un bastinas, ca cine stie ce scandal monstru mai iese. smile.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
vv
post 19 Nov 2008, 15:19
Post #110

dilbert.com

QUOTE(klaus @ 18 Nov 2008, 20:26)
Daca cineva considera ca o anumita lege e neconstitutionala, in cazul unui proces ce intra sub incidenta prevederii respectivei legi poate ridica exceptia de neconstitutionalitate si, daca are dreptate, sa anuleze respectiva prevedere.

'aide mai klaus, stii foarte bine ca nu e neconstitutionala
Am sa-mi permit sa dau niste citate din OUG:
[..]
Acu, e adevarat ca procedura de ridicare nu mai apare in regulament, dar dupa cum se poate observa OUG 195 prevede in mod expres aceasta sanctiune pe care o da politia.
Ceea ce hotaraste consiliul local e prevederea de la al. 2 (contravaloarea ridicarii). Consiliul local stabileste acea suma. Problema reala e ca acea suma trebuie sa fie "contravaloarea cheltuielilor", deci primaria ar trebui sa furnizeze o dovada a cheltuielilor, ceea ce nu face, ci doar aplica o taxa de depozitare/transport. "Contravaloarea cheltuielilor" presupune totusi documente justificative in acest sens. Aici poate ar fi o portita de atac in contencios a hotararii primariei.
*

Da, recunosc ca am vorbit "dupa ureche", nu m-am mai uitat pe lege, tineam minte ca OUG permite primariilor sa decida . De fapt, e putin mai "specifica" decat tineam eu minte - dar tot cred in continuare ca s-ar putea sa fie chiar cum am zis eu initial: daca CL nu da o hotarare in sensul de "masinile parcate nereglementar vor fi ridicate cu ajutorul firmelor [X,Y,Z]", atunci politistul nu poate DE FACTO sa dispuna ridicarea masinii.... ca doar nu vine cu propria masina, sa o tracteze.

This post has been edited by vv: 19 Nov 2008, 15:19

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Kruger
post 19 Nov 2008, 17:59
Post #111

Membru autentic

QUOTE(sqryn @ 18 Nov 2008, 19:27)
mestere am trait in romania 29 de ani, pana anul asta, dintre care ultimii 4 ani in bucuresti. asa ca stiu ce vorbesc. nesimtirea e in floare in romania. de aia am si plecat wink.gif
nu inteleg de ce e obligatoriu sa parchezi UNDE LOCUIESTI. poti sa o lasi si 2-3 strazi  mai incolo, nu moare nimeni sau poate nu poti tu sa dormi daca nu ai masina la geam.
nu inteleg de ce presupui ca o data cu masina ti-a venit la promotie si loc de parcare sau dreptul de a parca pe strada. poate posibilitatea. daca e oprirea interzisa acolo unde locuiesti atunci e simplu, nu parchezi acolo. mai cauti.
sa iti mai dau un alt exemplu , ca tot zici ca vorbes aiurea, am cativa colegi la firma care vin cu masina la munca. din pacate firma nu are locuri de parcare pt toata lumea si nici pe strada UNDE LUCREAZA nu pot parca mai mult de 2 ore. asa ca ce au facut ei? si-au parcat masina in fata firmei UNDE LUCREAZA? nope, oamenii si-au inchiriat loc de parcare suberan la vreo 3 strazi mai incolo. pe banii lor. pt ca statia de metrou e in fata firmei si nu te obliga nimeni sa vii cu masina la munca.
si inca ceva, in fata scarii chiar sub geamul meu e loc sa parchezi masina. nu una ci vreo 3. dar acolo nu se poate parca pt ca este permisa oprirea doar pt a descarca masina. crezi ca parcheaza cineva acolo?
ia zi-mi cam cine vb asa ca sa se afle in treaba?????
*

Nu mi-am luat trotuar. Dar atata timp cat primaria nu imi da voie sa parchez nicaieri (nici contra-cost nici moca) nu am unde sa las masina decat neregulamentar. Cred ca pierzi din vedere un aspect. Eu nu ma refer la nesimtitii care isi lasa masina in scara blocului de lene sa nu mearga pe jos 20 de metri. Eu vorbesc de oamenii care NU AU ALTA SOLUTIE decat sa puna masinile una peste alta.

Deasemenea , nu vorbesc in numele altuia. Ci numai in numele meu, si ma consider un om nedreptatit.

Date fiind coordonatele, cand tu vii si arunci o afirmatie din asta bombastica in masa, si eu imi stiu situatia mea (care nu e numai a mea, sunt multi oamsni de buna credinta prinsi in acest tavalug), ma sesizez si iti dau la gioale.

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
klaus
post 19 Nov 2008, 19:27
Post #112

步步

QUOTE(vv @ 19 Nov 2008, 15:19)
daca CL nu da o hotarare in sensul de "masinile parcate nereglementar vor fi ridicate cu ajutorul firmelor [X,Y,Z]", atunci politistul nu poate DE FACTO sa dispuna ridicarea masinii.... ca doar nu vine cu propria masina, sa o tracteze.
*

Evident, se poate da politistul cu fundul de pamant, daca nu exista si reprezentantul primariei (sau al drumuui national, dupa caz) cu utilajul de ridicare si transport, care sa aiba organizat si un spatiu de depozitare in acest scop, politistu decide degeaba ridicarea, ca nu are cine (competent legal) sa o ridice. Ca politistul nu are acest drept. Si nici alte "organizatii" (de ex. sa fie cu masina unei firme de tractari etc). Trebuie neaparat sa fie cu masina administratorului drumului.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Avani
post 27 Nov 2008, 15:40
Post #113

Membru autentic

From: Capitala gri

O logica destul de simpla.... domne' stie toata lumea (cel putin in Bucuresti) ca nu sunt destule locuri de parcare pentru a acoperi cererea. Nefiind suficiente locuri de parcare, ala care vine mai tarziu de la servici sau mai stiu eu unde se afla, va parca acolo unde gaseste loc de parcare, iar daca are si bun simt, va parca intr-un loc unde nu incomodeaza traficul auto cat si cel pietonal.

Eu am fost implicat intr-un accident datorita faptului ca nu am avut vizibilitate in a ma asigura - erau masini parcate pe colt.

Principala problema nu o reprezinta soferii ci acele institutii responsabile cu locuriile de parcare (ADP, CL). Ca exista si soferi nesimtiti de parcheaza pe 4 locuri (era o poza la topicul de "poza zilei" ) sau mai stiu eu, cred ca peste tot sunt uscaturi deastea.

In final, totul se rezuma la noroc.

Exista in Bucuresti mai multe masini parcate ilegal decat legal, iar asta spune intradevar ceva.

--------------------
. . .
Think forward !
+
StefanT
post 12 Dec 2008, 10:52
Post #114

STF - Special Tactical Force

Mda.

Mi-a sosit mai devreme cadoul de Mos Craciun, si anume sa-mi dau toti banii la Primaria S2. Mi-au ridicat ieri masina pentru parcare de cacao, am observat azi dimineata.

Va atasez o poza cu o privire de ansamblu sa imi spuneti daca am vreo sansa sa fac contestatie. Nu de alta, dar nu incurcam cu nimic circulatia in zona. Nu am lasat-o niciodata in vreun fel sa incomodez, am preferat sa parchez mai departe.
Sunt genul de om care parcheaza el cat mai langa stalp pentru a lasa loc la altii sa parcheze si ei.

Chiar sunt intr-un moment naspa cu banii si nu as vrea sa ii platesc asa degeaba.

Alta chestie. Daca fac contestatie, si castig recuperez doar banii de pe amenda sau si de la Supercom??

Multumesc.

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
andreistn01
post 12 Dec 2008, 12:37
Post #115

Membru incepator

pai vad ca esti un fel de spatiu verde. portiunea aia libera era pentru intoarcerea masinilor? la mine in titan locurile libere dintre spatiile verzi sunt hasurate cu galben. acolo se parcheaza si pe langa ele e loc sa intorci.

--------------------
Audi A6 2005/ A6 2.0 TDI 140cp
+
vv
post 12 Dec 2008, 14:25
Post #116

dilbert.com

Era clar ca e interzisa stationarea acolo, sau e "interpretabil"? Intreb, fiindca din desenul tau nu reiese neaparat.
Ai 2 abordari posibile:
1. Poti cere avertisment la judecator, ii pusi schita in fata si zici ca"nu deranjam cu nimic". Nu recuperezi banii de transport (daca ti-au mutat masina)
2. Poti merge pe "eroare de fapt" - nu ti-ai dat seama ca acolo e oprirea interzisa, nu era deloc evident (semnul ala se refera la banda de langa bordura), lumea parcheaza acolo tot timpul, si nu incurcai cu nimic circulatia... Te legi de articolul din OG2/2001 care zice ca eroarea de fapt inlatura raspunderea contraventionala.
Evident, asta merge doar daca cele zise de mine mai sus sunt adevarate smile.gif. Pe abordarea asta, ai ceva sanse (cred, dar nu sunt sigur) sa-ti recuperezi inclusiv banii de transport... da' tre' sa faci 2 procese separate. (intai castigi ala impotriva contraventiei, apoi contesti factura firmei de tractare; sau e trecuta cumva pe PV? Interb, ca nu stiu, da' normal mi s-ar parea sa fie doua chestii separate).

This post has been edited by vv: 12 Dec 2008, 14:26

--------------------
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
StefanT
post 15 Dec 2008, 20:13
Post #117

STF - Special Tactical Force

Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Intre timp am achitat, a fost vreo 530 ron ridicatul masinii cu transport si depozitare + 108 ron amenda in 48h.
Nu am bani, nici timpul necesar si nici nervi pentru procese sau alte tampenii. Sper doar sa nu se mai intample, ca era un om acolo zicea ca e a treia oara luna asta rolleyes.gif

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
klaus
post 15 Dec 2008, 23:06
Post #118

步步

QUOTE(vv @ 12 Dec 2008, 14:25)
2. Poti merge pe "eroare de fapt" - nu ti-ai dat seama ca acolo e oprirea interzisa, nu era deloc evident (semnul ala se refera la banda de langa bordura), lumea parcheaza acolo tot timpul, si nu incurcai cu nimic circulatia...
*

Un sofer E OBLIGAT sa stie unde are voie si unde nu sa parcheze/opreasca/stationeze. Doar a dat examen din legislatie.
Si acum ce sa invoce, "necunoasterea legii"?

--------------------
+
argon
post 16 Dec 2008, 09:33
Post #119

Mesaj semiautomat

QUOTE(StefanT @ 15 Dec 2008, 21:13)
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Intre timp am achitat, a fost vreo 530 ron ridicatul masinii cu transport si depozitare + 108 ron amenda in 48h.
*

Ai 'scapat' cu 640 ron? mai bine iti luai alta masina..

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vv
post 16 Dec 2008, 09:59
Post #120

dilbert.com

QUOTE(klaus @ 15 Dec 2008, 23:06)
Un sofer E OBLIGAT sa stie unde are voie si unde nu sa parcheze/opreasca/stationeze. Doar a dat examen din legislatie.
Si acum ce sa invoce, "necunoasterea legii"?
*

Nu ai Ai dreptate, Klaus. (vezi l.l.e)
Eu daca merg in Drumul Taberei pt. prima oara in viata mea, nu am de unde sa stiu unde sa parchez si unde nu, daca nu se vad semnele.
Iti aduc aminte de soferul american care "a scapat cu basma curata" pt. ca nu se vedea semnul de "cedeaza trecerea".
Ok, poate ca o sa-mi zici ca ala era american, se judeca dupa alta lege.... atunci, iti zic ca (la sfatul meu icon_mrgreen.gif ) un tip pe care-l stiu a castigat procesul pentru trecere pe rosu, fix argumentand pe "eroare de fapt" - cu martori, ca nu si-a dat seama ca era rosu, semaforul nu se vedea, tocmai trecuse de unul care era verde etc.

Ce e "eroare de fapt", dupa parerea ta?
Nu e vorba de "necunoasterea legii", eu invocam "nu e clar daca e legala parcarea sau nu". Ca poate ca nu sunt semne pe-acolo. Sau poate e pus unul la 500m care dupa parerea politistilor, interzice parcarea pe tot bulevardul... da' tu daca ai intrat de pe o straduta laterala, nu aveai cum sa stii de semnul ala, mai ales daca vezi ca sunt masini parcate berechet, si ca nu incurci circulatia.... e o presupunere "de bun simt" ca poti parca.
Repet, ce e "eroare de fapt" dupa parerea ta?

[l.e.] ref. semnul ala... asta am zis, nu e clar din desen. Ce interzice? Oprirea pe drum? Pe trotuar? Pe partea dreapta? Pe ambele parti? Pana la semn? De la semn?
O interpretare posibila este "Oprirea interzisa pe banda 1". Ceea ce el nu a facut wink.gif

[l.l.e] Sorry... nu poate fi eroare de fapt blush.gif
Art. 174. - Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:

e) în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m înainte si dupa acestea;

g) la mai putin de 25 m de indicatorul statiei pentru mijloacele de transport public de persoane;

Problema nu e indicatorul (de ala puteai "scapa" poate), problema e trecerea de pietoni si statia de autobuz .... daca sunt la mai putin de 25m (si sunt, din desen asa pare), atunci nu ai scapare.

This post has been edited by vv: 16 Dec 2008, 10:09

--------------------
+
34 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 13:31
Dacia