Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Campanie anti-suv, Ar prinde si la noi ?

diesel_power
post 30 Dec 2009, 14:42
Post #91

Membru autentic

Group: Members
From: diaspora

Sunt foarte multe materiale pe net despre cum incalzirea globala e o mare minciuna si tind sa le dau dreptate. Cei care o sustin in afara de o gura mare au putine argumente in favoarea ei.
Exista un film destul de bine realizat, ce arata, printre altele, ca in ultimii 1000 de ani au fost mai multe perioade succesive de raciri si incalziri globale.

This post has been edited by diesel_power: 30 Dec 2009, 14:42

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mutzunache
post 30 Dec 2009, 15:13
Post #92

Milk my sheep, bitch!

From: Bucuresti

Nu negam schimbarile climatice, dar sa nu le confundam cu incalzirea globala.

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
Adila16
post 30 Dec 2009, 15:20
Post #93

mecanic aero (sau aerian?)

Retoric:
Campanie anti-SUV strict numai dpdv poluare?...Mai degraba campanie anti-cilindree mare...
Daca e campanie anti-SUV dpdv trafic auto si-asa aglomerat, parc-ar mai merge ...
Nu poti interzice unei persoane capabile dpdv financiar sa cumpere/foloseasca un SUV, care, din niste puncte de vedere, le ofera o oarecare siguranta suplimentara, atat lor cat si copiilor lor etc.
Dar atata vreme cat piesa dintre volan si scaun foloseste gabaritul turismului sa isi faca loc cu japca, foloseste turismul numai sa isi etaleze moaca in vederea impresionarii pitipoancelor sau a cocalarilor...

Mda, azi nu-s prea elocvent/persuasiv... :-(
Nu dati cu bolovani...!...

Iar trebusoara cu incalzirea globala...
Hmmm...
Da, e un fenomen ciclic...Probabil.
Insa, de ceva vreme incoace sesizez ca nu mai avem anotimpurile atat de bine definite...
Iar precipitatiile, fenomenele meteo si temperaturile aproape ca au luat-o razna...
Si la toata povestea asta inclin sa cred ca industrializarea are si ea particica ei de vina. La fel si poluarea...
Ca incalzirea globala, ca fenomen de netagaduit, este exploatata de niste unii in scopuri pur economice, asta e alta treaba...

Dar, repet, nu dati cu bolovani.

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
Dan73
post 31 Dec 2009, 03:24
Post #94

Membru autentic

Tanarul Mutzunache sau Mutzu, cum am vazut ca ii face placere sa fie alintat, da un link catre un articol de pe hotnews si pentru faptul ca pica pe ideile lui il postuleaza ca adevar absolut. Prin urmare stati linistiti ca Pamantul nu se incalzeste. biggrin.gif El nu a citit mail-urile respective, doar a luat de bun ce au spus unii despre ele. OK, nu e o vina asta tot asa cum foarte multi cercetatori nu au nici o vina ca au luat de bune datele referitoare la temperatura publicate de cei despre care se presupune ca le-au falsificat. Insa a crede in ceva fara sa intelegi, fara sa stapanesti termenii si fara sa poti argumenta se cam apropie de bigotism. Sunt absolut convins ca nu are nici cea mai vaga idee despre climatologie dar cu toate astea indeamna pe altii sa gandeasca radmasa.gif

In articolul ala e vorba de faptul ca niste cercetatori de la o universitate din regatul unit sunt suspectati pe baza unor mail-uri publicate ca ar fi falsificat niste date care sa le faca teoriile mai credibile. Lasand la o parte ca e vorba de o singura institutie din foarte multe care se ocupa cu asa ceva si retinand totusi ca e vorba de una importanta, e de remarcat faptul ca posibila masluire se refera doar la ultimul deceniu. Cel putin asa scrie in articol. Eu nu neg ca aia din anumite interese materiale sau - de ce nu? - poate pentru a grabi niste reactii, au falsificat datele si le-au sters pe cele adevarate dar nu pot crede ca astia erau singurii detinatori ai datelor climatice atata timp cat exista o organizatie meteorologica mondiala care aduna datele de la toate institutele nationale afiliate. Cica nu mai exista datele brute... radmasa.gif hai sa fim seriosi. Datele astea exista la toate aceste institute meteorologice nationale sub forma de date orare, zilnice, medii lunare, anuale, multianuale samd. Si majoritatea, oricum cele vizate sigur, sunt pe calculator.

Cum bine stiu multi, clima pamantului nu e determinata numai de dioxidul de carbon. Clima pamantului e rezultatul a atat de multor factori incat nu stiu daca s-a inventat inca un computer care sa poata rula un ipotetic model de prognoza care ar tine cont de toti factorii de influenta. Sa ma apuc numai sa ii enumar ar lua ceva timp.
Eu am spus si mai sus si repet: parerea mea e ca in momentul de fata clima pamantului e intr-o faza de incalzire. Desi cei de la IPCC au spus ca actuala incalzire e in proportie de 90% legata de activitatea umana eu personal am indoieli tocmai din faptul ca sunt multi prea multi factorii de influenta unii dintre ei putin studiati, altii necunoscuti inca. Poate fi vorba de o ciclicitate..clima pamantului a cunoscut asa ceva de cateva milioane de ani incoace de cand pamantul tot intra in raciri masive numite glaciatiuni...insa tot asa de bine se cunoaste ca Pamantul a cunoscut si modificari de clima ireversibile nelegate de vreun ciclu. Asta cred eu ca e problema..cat de vinovat e omul pentru incalzire nu daca se incalzeste. De incalzit planeta se incalzeste mai ales la latitudini mari.
Iata un frumos site.
http://climate.nasa.gov/keyIndicators/
Nu stiu insa daca si astia mint sau falsifica. Au credibilitate sau nu...sa decreteze Mutzunache. E adevarat ca graficul cu temperatura e luat de la flacaii de la CRU insa de acolo reies si alte chestii.
Una dintre ele e faptul ca din '79 pana acum banchiza arctica s-a redus de la vreo 8 mil kmp la cam 5 si ceva... Sa fie oare de vina cresterea temperaturii la latitudini mari sau altceva? Deocamdata cea mai plauzibila varianta ramane incalzirea.
Tot acolo e data cresterea nivelului marii in ultimii 140 de ani care crestere s-a accelerat in ultimul timp. Din ce cauza a crescut nivelul marii daca nu ca urmare a cresterii temperaturii si a topirii a o parte din gheturile permanente? Eu as fi bucuros sa aflu ca altceva e de vina pentru acest lucru. Sa fie si aia care au calculat chestiile alea mana in mana cu cu cei de la CRU? :Deja ne ducem catre teorii ale conspiratiei.
Dupa datele de la NOAA ceodoiu asta a crescut de la 280 ppm la 388 in 2009. O fi sau nu o fi el vinovat de incalzire? Deocamdata alte posibile cauze nu sunt foarte certe.
Dincolo de tot felul de date masurate sau masluite raman imaginile. Astea-s mai greu de "trucat" pentru ca sunt mult prea multe. Vin eu cu o poza lucrata in care arat ca erau ghetari in Carpati acum 50 de ani si imi sar 1000 in cap cu poze care sa demonteze tot. Deci e greu.
Din imaginile astea reiese ca ghetarii montani se retrag mai peste tot in lume. Repet intrebarea mea: daca nu ca urmare a incalzirii climei atunci ca urmare a ce se topesc ghetarii astia in conditiile in care nu sunt modificari evidente in nebulozitate sau cantitatea de precipitatii? Dupa mica epoca a ghetii astia se tot topesc. Cat e omul de vina e de discutat dar a nega incalzirea mi se pare totusi un pic hazardat.
Ia coane Mutzunache si priveste la poze, vezi cum aratau ghetarii acum 100 de ani si cum arata acum...si mai cugeta inainte sa dai ca sigura absenta unei incalziri. Dar e posibil ca si pozarii aia de acu' 100 de ani sa fi facand parte dintr-o organizatie oculta care truca pozele si cartile postale biggrin.gif
http://nsidc.org/sotc/glacier_balance.html
http://nsidc.org/cgi-bin/glacier_photos/gl...photo_search.pl
http://www.worldviewofglobalwarming.org/pages/glaciers.html
http://www.swisseduc.ch/glaciers/alps/index-en.html
http://www.realclimate.org/index.php/archi...lacier-retreat/
Iaca si de la USGS:
http://www.nrmsc.usgs.gov/research/glacier_retreat.htm

This post has been edited by Dan73: 31 Dec 2009, 03:32

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Mutzunache
post 31 Dec 2009, 03:41
Post #95

Milk my sheep, bitch!

From: Bucuresti

Ai pus botul, te-ai ofticat, se vede, din cauza luuunggguluui post. Cum sa iti explic eu tie, ca sa nu ajungi sa crezi din nou ca te jignesc, nu te-am contrazis ca nu se topesc ghetari, ca nu au loc schimbari climatice, au loc, dar nu din cauza incalzirii globale. Nu imi place sa fiu prostit in fata.Nu este adevarul absolut, nici pe departe, asa cum sunt manipulate 2 tari sa intre in razboi asa manipuleaza mass media populatia, vezi cazul "proaspatului terorist cu bomba la oo", unii cred in incalzire, alti nu cred. Asta nu inseamna ca acest articol este 100% adevarat, eu tot timpul caut diferite conspiratii, leg articole din presa sau diferite incidente, unul din ele incalzirea globala. Ca sa revin, schimbari climatice au loc si vor avea loc, dar nu din cauza incalzirii globale, vezi doamne, cauzate de omenire.
Nu ti-ai pus si tu o simpla intrebare, cum pastele mamii lor, in perioada crizei auto, nu am mai auzit de incalzire globala ci doar "Cumparati masini", super discounturi, guvernele au sarit cu prime, programe rabla, ce, a plecat in vacanta incalzirea globala?

Si cu tehnologia asta, pentru mentinerea unei idei si imaginile pot fi falsificate mai mult decat usor, de exemplu tu nu imi poti dovedi mie ca pozele respective au fost facute acum 100 de ani. Nu? Dar nici nu iti cer...

Si uite ce scriu oamenii la comentarii:

Glaciers as indicators of climate change
Across the globe melting glaciers have become a symbol of climate change. Small alpine glaciers, like those in Glacier National Park, respond to climate trends and allow scientists to track climatic changes over centuries.

Scriu mare sa se vada diferenta

SCHIMBARI CLIMATICE - INCALZIRE GLOBALA (nu sunt nici macar sinonime)

Daca te uiti 2 posturi mai sus, o sa vezi ca am scris exact aceelasi lucru, dar pe scurt.

Nu am nici cea mai vaga idee de climatologie, asa cum poate tu nu te pricepi la geostrategie.

This post has been edited by Mutzunache: 31 Dec 2009, 03:55

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
Dan73
post 31 Dec 2009, 13:30
Post #96

Membru autentic

Ei da..am pus botul biggrin.gif . Vazusem ce ai zis mai sus inca de cand ai postat dar am ateptat sa ma oftic de-a binelea. biggrin.gif
Incalzirea globala induce musai schimbari de clima. Faptul ca acei ghetari se retrag cam peste tot in lume e un argument solid in favoarea faptului ca fenomenul de incalzire se petrece la scara globala. Daca tu vii cu alte ipoteze si argumente care sa justifice retragerea limitei ghetarilor si acestea se dovedesc a fi cele reale...foarte bine..eu imi scot palaria si recunosc ca am gresit cand am banuit temperatura in crestere ca fiind vinovata. Deocamdata, in lipsa altor probe, raman la varianta clasica...aia care spune ca gheata se topeste la caldura smile.gif
Evident ca schimbarile climatice nu inseamna acelasi lucru cu incalzirea globala insa aceasta din urma sigur determina schimbari climatice. Clima e caracterizata de mult mai multi factori (precipitatii, vant, nebulozitate, umezeala care sunt relationati intre ei si orice modificare a unuia implica schimbari si la ceilalti) dar temperatura e primul si cel mai importat. E de discutat si se discuta cu cat contribuie omenirea la incalzirea asta. Eu nu prea cred in procentul ala de 90% dat de IPCC. Eu cred ca ce face omul se suprapune si accentueaza, intr-o masura pe care mi-ar fi greu sa o spun, un trend natural.

Site-urile alea la care am dat link nu contin fotografii doar de acum 100 de ani. Era un fel de a spune. Se vad modificari si fata de acum 20 de ani dar ele chiar sar in ochi daca ne raportam la poze de acum 100 sau mai multi ani. Sunt fotografii si mai vechi dar si din anii 20, 30 ....70.
Daca cineva s-ar apuca sa trucheze o poza stiind bine ca exista inca alte cateva sute in lume cu ghetarul respectiv mi s-ar parea o dovada de prostie. In afara de poze, presupunand ca astea lipsesc, mai exista texte, alte marturii. Ghetarul lasa urme evidente pe rocile peste care trece...raman morene care arata extensiunea din trecut.
In sfarsit...mai discutam la anu' biggrin.gif
Toate bune tuturor!

This post has been edited by Dan73: 31 Dec 2009, 13:49

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
buzasparta
post 31 Dec 2009, 15:53
Post #97

Membru autentic

From: Judetul Romanica

daca pe producatori ii doare asa tere de mediu de ce mai produc modele mari? de ce produc modele cu cilindree de basculanta? daca e sa ne revoltam - degeaba fireste- impotriva suv-urilor sau masinilor cu motoare mari.eu unul daca mi-as permite mi-as lua suv.sincer.decat campanie impotriva suv mai bine campanii - multe si lungi - impotriva tarlanilor din trafic.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 19:26
Dacia