Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sa dau Clio pe Hyundai Accent ?, Sistemul Buy-Back, nu cunosc prea multe amanunte..

Flamingo
post 26 Sep 2008, 16:17
Post #1

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned
From: Bucuresti

In primul rand va rog sa nu ma injurati (prea tare) si promit ca daca voi face acest pas, voi ramane prieten cu toti. rolleyes.gif

Care-i treaba...

Am fost ieri la dealerul de la care am luat Hyundai-ul I10 si l-am intrebat in ce masura imi poate lua Clio si sa-l considere ca avans la un Hyundai Accent. Mi s-a spus ca lucreaza ca cutare firma de leasing si ca sapt. viitoare va stabili o intalnire cu ei la care sa fiu si eu de fata cu masina... s-o vada si s-o evalueze, logic.

Clio arata in general bine, e din 2004, diesel, mici julituri care se iau la polish (mdeh, opera vecinilor), are toate reviziile la zi, la ultima schimband kitul de distributie, role intinzatoare, ulei, etc... 77.500 km... geamuri electrice fata, AC, CD player, satelit de comanda sub volan, oglinzi electrice, jante de aliaj, etc. ma rog, full options pt vremea cand a fost achizitionat.

A mai fost cineva in aceeasi situatie cu a mea ?
Stie cineva cam la cati bani sa ma astept ?
Si o ultima iuntrebare, sa dau Clio pe un Accent ? wacko.gif

Interesanta este o oferta actuala de numai 10.000 si un pic de euro cu TVA inclus, la un Accent diesel, geamuri electirce, oglinzi, comenzi pe volan, etc... pe care, daca ar fi sa ma iau dupa dealer, ar fi de nerefuzat. Am pus mana pe telefon si l-am sunat pe varul de la C-lung Muscel, caruia i-am facut lipeala cu dealerul si care si-a luat acelasi Accent, cu vreo 12.000 euro cu TVA inclus, prin luna mai si care este destul de multumit. Din ce mi-a spus el, ar fi ok, mai exact m-as baga... mai ales ca am mai auzit si alta parere din parte aunui amic, insa pe el nu prea l-am crezut pentru ca se stie ca este "gura bogata".

Voi ce ziceti ?
Eu mi-s de parere ca masina noua, e masina noua... si daca am aceatsa posibilitate cu sistemul buy-back, am zis why not... Renault CLio in curand o sa cada iar piesele sunt foarte scumpe... si oricum consider ca si-a facut datoria.

Asadar, astept pareri sincere si obiective.
Multumesc.

P.S. Kitul de distributie la Accent se schimba la 90.000 km si costa undeva pe la 10-12 mil cu tot cu manopera.

Asadar... unsure.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andreis
post 26 Sep 2008, 16:24
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: B u c u r e s t i

In general sistemul de Buy-Back la Renault e naspa, preturi mici oferite pe masina, poate ca firma de care spui tu ofera preturi mai bune. Nu te astepta la un pret mare, trebuie sa manance si ei o paine, nu? Vezi ce pret iei pe ea la vanzarea directa, poate e mai bun si ai bani de avans la Accent.

De Accent nu prea stiu, las pe altii sa comenteze, nu am condus-o, nu ma pronunt.

P.S: S-a mai discutat de Buy-Back, incearca sa cauti pe forum cu search, poate iti faci o idee.

--------------------
ex Renault Megane 2.2 1,6 16v
+
EdyB
post 26 Sep 2008, 16:37
Post #3

Reno-watt!

Cum zice si Andreis, daca te uiti pe forum, o sa te convingi ca buy-back-ul este cu schema smile.gif...daca ti-e lene, scapi mai usor dar cu pret mai mic...daca vrei pret mai bun, o vinzi tu.

Altfel, vroiam sa te intreb...nu te-ar tenta una la sh la banii astia? Gasesti masini din clase superioare Accent-ului totusi.

Bafta!

--------------------
Renault Clio Symbol 2 2000 Expression 1.4 8V 75CP - 50 000 km
+
mihai_dorin
post 26 Sep 2008, 17:12
Post #4

Membru autentic

Cam offtopic dar Hyundai Accent tocmai a obtinut marea performanta de a avea 1* EURONCP.

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
rtBK
post 26 Sep 2008, 17:25
Post #5

Unique like everyone else

cea din 1998...

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
andreis
post 26 Sep 2008, 17:43
Post #6

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

--------------------
ex Renault Megane 2.2 1,6 16v
+
andu911
post 26 Sep 2008, 17:44
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

am eu accent 1.5crdi...
43.000 km troncane, boncane, coloana zdrangane, ultima revizie de la 30.000 a costat 1500 ron cu tot cu placutele pe fata.
e galagioasa la viteza, parca n-ar fi izolata fonic

doar motorul e super bun

--------------------
- - -
+
semit
post 26 Sep 2008, 17:56
Post #8

Private Spice

Group: Moderatori

eu zic sa iei un sid domnu flamingo smile.gif
despre buy back.. daca masina ta pe piata face, cu titlu de exemplu, 7000 coco.. ei nu-ti vor oferi mai mult de 5500-5700.. .crezi ca merita?

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Flamingo
post 26 Sep 2008, 19:14
Post #9

Membru "SPARKY Team"

Cunosc pe cineva care are un Clio din acelasi an si cam cu aceleasi dotari si se chinuie s-o dea cu 5000 de euroi... sad.gif
Dar hai sa va dau sa cititi ce am primit azi pe mail de la dealer...
Ma rog, pe scurt...

Buna ziua,
Atasat gasiti calculatia de leasing, pentru modelul solicitat, prin #&*%^$ Leasing.
Avans 40% = 4754 Euro ( Tva si alte taxe incluse)
Rata = 195 Euro x 48 luni

...cu alte cuvinte in banii aia intra si taxe si comisioane de administrare si tot tacamul... si dupa ultima mea "aventura" cu Hyundai i10 unde una mi s-a spus si alta am platit avans, am vaga impresie ca mai mult de 4000 euro nu au oferit pe ea, la care suma s-au adaugat cei 754 euro. Adica ei au considerat doar 40 % avans la noua masina... unsure.gif

@Semit...
Nu stiu... Ce mi-e Ceed, ce mi-e Hyundai i30, hmmm. Am avut ocazia sa merg cu o Kia a lu' Sid si nu prea m-a incantat. Daca ar fi sa optez pentru Accent, macar as avea spatiu in portbagaj asemanator cu cel de la Clio (ma rog, e mai mic, dar nu ca la Ceed).

In fine...
Interesante sunt parerile celor de pe forumul Hyundai. Recunosc, acelasi topic l-am deschis si acolo in urma cu vreo 2 zile iar parerile sunt impartite. Logic, balanta se inclina mai mult catre Accent ca doar e alta "familie" acolo, dar o sa va dau mai incolo, zilele astea, nu stiu, o parerea foarte interesanta a cuiva si sincera desigur, care m-a cam pus pe ganduri in ceea ce priveste "schimbul" pe care as vrea sa-l fac. nedumerire.gif

Oricum, in acest moment sunt in cumpana. L-am sunat pe dealer si l-am "rugat" sa revina asupra ofertei, dandu-i niste exemple de la case mai mari.

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
mihai_dorin
post 26 Sep 2008, 21:20
Post #10

Membru autentic

La fel si Accentul din 08, tot o * a obtinut:

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=125...dpost&p=1544160

--------------------
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
FireChief
post 26 Sep 2008, 21:45
Post #11

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

nu

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
RADU__
post 26 Sep 2008, 21:49
Post #12

Membru autentic

From: Brasov

nu. CLio este o masina fiabila.
Accent m-am saturat de trei clienti care tot vin cu ele in service. Mai precis 2 caci pe al treilea nu pot sa-l consider client ci killer de masini.

--------------------
Renault Megane IV - BV 22 ROC Sedan TCE140 2022
tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede!
+
Flamingo
post 26 Sep 2008, 21:59
Post #13

Membru "SPARKY Team"

Multumesc oameni buni... si ca sa fiu in "asentimentul" vostru si probabil si in al meu (dar nu eram sigur, recunosc)... aveti mai jos si parerea (sincera cred) a unui "accentist de profesie"... preluata de pe forumul Hyundai. Au mai fost ceva incercari de denigrare a modelului, dar asta a fost cea mai "tare".

Accentul nu se vinde asa usor la SH , eu ma chinui cu al meu pe Autovit (n.r. targul de masini) de 2 saptamani si nu am primit nici un telefon pana acum.

Sa revin ontopic

Clio nu este o masina stralucita insa are suspensia moale (ca mai toate frantuzestile) cu muuuuuuulllt mai confortabila decat cea de la Accent , eu zic sa te reorientezi catre altceva.

Al meu Accent are 20.900km si probleme mai de loc , in schimb nu il mai sufar din cauza suspensiei foarte rigide si a consumului mare de motorina cca 8,2 in oras(Bucuresti) , in carte e dat 5,9 dar eu nu am vazut consumul asta niciodata cel mai putin a fost de 7 l/100km.

Cand am cumparat masina(stiam de fiabilitatea modelului anterior) m-am gandit ca daca Logan 1,5 dci de 70 cp consuma pe CB 6,2-6,4 cu AC(atat arata la un vecin taximetrist) , asta avand tot 1.5 si 110 cp sa consume mai putin , vazand si consumul din fisa tehnica , am zis ca fac afacerea secolului si am facut-o , am aruncat in vant 13.000 euro platiti cash.

Acum ma chinui sa il vand cu 10.000 euro , si astia daca o sa mi dea cineva.

De as putea da timpul inapoi...........

Acum e treaba ta si bani tai , parerea mea e ca nu merita(pastreaza Clio ca nu merita Accent-ul) oricate dotari ar avea in plus fata de concurenta , la capitolul fiabilitate lasa de dorit.

Sa dai 11000 euro(cazul tau si leasing pe deasupra) pe o masina la care fiabilitate  este "cum ti-o fii norocul" sau "schimba jantele si cauciucurile" plus piese(aftermarket aproape inexistente) revizii (pt diesel) scumpe , eu zic in continuare ca nu se merita.

Asadar...
Cred c-am luat deja o decizie inca de azi dupa-amiza... cand am citit postul colegului de pe celalalt forum. rolleyes.gif

--------------------
+
andu911
post 26 Sep 2008, 22:03
Post #14

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

te dau eu o tura cu accentul si iti trece de accent biggrin.gif

--------------------
- - -
+
Flamingo
post 26 Sep 2008, 22:08
Post #15

Membru "SPARKY Team"

Faza e ca varul meu are Accent si este foarte multumit de el, dar daca stau si ma gandesc ca inainte a avut un Oltcit si apoi o Dacie 1300 de care nici acum nu a scapat, imi cam da de gandit. rolleyes.gif El a fost oarecum factor de decizie, deoarece un amic de-al meu o tot lauda, insa pe el, repet, nu prea am vrut sa-l cred deoarece vorbeste cam mult si aiurea sau cum am spus in primul post, e "gura bogata"... Sunandu-l pe varu' si laudandu-mi masina, am zis ca nah... este o parere obiectiva... dar deja incep sa cred altceva. wacko.gif

--------------------
+
rtBK
post 26 Sep 2008, 22:12
Post #16

Unique like everyone else

Si ironick lauda loganu... crezi ca nu ar prefera c5-ul?

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
gabygiovanny
post 27 Sep 2008, 09:54
Post #17

membrul de la baia mare

eu zic sa ramai la clio, sau o noua achizitie symbol daca ai fost multumit de el

in alta ordine de idei...
-unui prieten ia dat la buyback 4500 eur pe un clio din 2004 1.4 benzina fara jante.
insa avea doar 30000 km

--------------------
reno Megane 2.2 1.6 16v - MM 66 GBY 2007 dec
membru
+
bear_mc
post 27 Sep 2008, 10:12
Post #18

Half-Life 2 Fan

Fiecare are parerea lui. Daca ai fi vrut sa iti cumperi un megane sa vezi pareri de genul "cea mai proasta masina bla blablabla". Un fost coleg de facultate are accent si m-am dat cu el. Masinuta e simpatica si parea destul de inchegata. Nu troncanea nu zdranganea. Mie mi-a lasat o impresie buna si chiar ma gandeam ca intr-un viitor apropiat sa imi iau un accent diesel. Eu zic sa faci un drive test cu masina ca sa te convingi iar clio sa-l vinzi in targ in cazul in care te-ai hotarat sa faci acest pas . smile.gif

This post has been edited by bear_mc: 27 Sep 2008, 10:13

--------------------
Renault Megane II - B-43-ZHY (sau 42) 2005
Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++)
+
yanyu
post 27 Sep 2008, 10:25
Post #19

Membru

From: Galati

[QUOTE]
pai, a luat bine!
nu se castiga bine cu buyback da scapi de tiganeala.
eu as schimba tot cu un clio model nou!

27 Sep 2008, 11:30:
QUOTE(gabygiovanny @ 27 Sep 2008, 10:54)
eu zic sa ramai la clio, sau o noua achizitie symbol daca ai fost multumit de el
in alta ordine de idei...
-unui prieten ia dat la buyback 4500 eur pe un clio din 2004 1.4 benzina fara jante.
insa avea doar 30000 km
*

This post has been edited by yanyu: 27 Sep 2008, 10:30

--------------------
renault megane 2 - xx.xx.xxx 2007 1.6-16v
Invata de la toate ca totu-i trecator.
+
L!nuX
post 27 Sep 2008, 11:38
Post #20

Membru decent

eu zic sa iti iei Cee'd daca daca tot ai banii aia de dat , in 12k iti iei o echipare decenta si masina e chiar ok , peste chinezaria de accent .

This post has been edited by L!nuX: 27 Sep 2008, 11:38

--------------------
Renault Megane - Numar personalizat ! 1.6 16v - 2007
+
mihai_dorin
post 27 Sep 2008, 13:22
Post #21

Membru autentic

Ceed si Accent au piese comune, vezi coloana de directie. E ca Loganul cu Symbol.

--------------------
+
adip
post 27 Sep 2008, 14:13
Post #22

Banned

From: Melbourne, Victoria

@Flamingo: eu unul nu mi-as lua Accent nici daca ar fi la promotie. Poate o Sonata dar probabil e prea scumpa pentru cat esti tu dispus sa dai. Ma gandesc ca merita un Cerato, e o masina foarte buna, dar daca nu ai nevoie de portbagaj te-ai putea gandi si la un Cee'd. Eu as scoate Accent-ul din discutie, dar e doar parerea mea smile.gif
L.E. Did I mention Elantra? smile.gif E super misto masina, am mers si in Ro cu ea si proprietarul nu se plangea deloc de ea, super multumit omul.

This post has been edited by adip: 27 Sep 2008, 14:30

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
aphophis
post 27 Sep 2008, 15:39
Post #23

Membru autentic

elantra nu se vinde in romania. de fapt nu se mai vinde , din cate stiu eu. cat despre accent , nu ma tentati sa va zic de coloane de directie, servodirectii cazute, amortizoare schimbate ca sosetele, probleme cu farurile, cu debitmetrul si tot asa..

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
florin_pch
post 27 Sep 2008, 18:11
Post #24

membru cu permis

Parca ar fi coltul suparatilor aici.
on topic: nu sunt in unostinta de cauza dar din auzite, nici eu n-as recomanda accent in locul clio. sper sa nu iti regreti hotararea, oricare ar fi ea.

--------------------
Renault Megane 1 - B-23-WZK 2000 Classic
+
cristio_79
post 27 Sep 2008, 21:01
Post #25

Membru autentic

From: CONSTANTA

Cee'd,Accent si i30 erau principalele favorite pentru inlocuirea berlinei mele.Dupa ce am citit pe forumul Hyundai despre problemele Accent-ului si ale lui i30,am ramas profund deceptionat.
Am mers si cu Accent-ul 1.5 CRDI al unui prieten si nu mi-a venit sa cred cum troncane,mai ales ca el foloseste masina foarte mult extraurban.Suspensia foarte rigida si un vuiet permanent in masina la viteze destul de mici (60-80 km/h) completeaza punctele slabe pe care le-am descoperit eu in proba destul de scurta pe care am facut-o.
Cand l-am intrebat despre probleme,a raspuns cam cu jumatate de gura si a inceput sa schimbe subiectul.
Astfel ca pe lista mea a ramas doar Cee'd-ul din cele trei,deoarece pe forumul Kia nu am gasit decat probleme oarecum minore de care se plang proprietarii.
Totodata,am inceput sa iau in considerare si varianta Sandero.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
Flamingo
post 29 Sep 2008, 08:47
Post #26

Membru "SPARKY Team"

Dupa cum am spus mai sus, se pare ca deja am luat o decizie, in sensul ca nu m-as baga la Accent. Plus de asta sambata m-am intalnit cu 2 colegi de forum Hyundaiclub care au asa ceva si care vor sa scape de masini din cauza c-au avut numai probleme la nici 15.000 km. blink.gif

In schimb mi s-au aprins calcaiele dupa i30, un fel de Kia C-eed... dar nu ma grabesc. Multumesc mult pentru sfaturi. wink.gif

--------------------
+
shteffanivlad
post 29 Sep 2008, 09:19
Post #27

Membru cu ESP/ASR

Dar te intreb si eu, asa, sa fie... Noul symbol? E frumos foc si varianta privilege, de top, este 12k smile.gif

Nu stiu cat este i30, nu stiu de fapt nimic despre i30, dar totusi la symbol nu ma lasa indiferent...

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi - B-81-LXV Ianuarie 2008 / LMSE
iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon
+
Flamingo
post 29 Sep 2008, 10:56
Post #28

Membru "SPARKY Team"

Noul Symbol ? Mda, am vazut si varianta aia, insa pe siteul Serus nu prea aveau multe date despre el. Mai repede (tot) un Symbol, dar nou. icon_mrgreen.gif

--------------------
+
alex.vano
post 29 Sep 2008, 11:11
Post #29

Membru

From: Bucuresti, 5

Nu stiu daca ajuta prea mult, dar arunca o privire pe site-urile astea doua:

http://www.symbol.renault.com/ro

http://www.renault.ro/home_new_symbol_f2.php

--------------------
Renault Clio - numar de sarpe 75 caluti
+
dantes
post 29 Sep 2008, 11:18
Post #30

Membru

From: Tzaranoaia

Un fel de Sandero cu romb...

Te mananca ...Mai bine stai cuminte...cu banii aia ii pui deoparte apoi usor usor iti iei un teren la munte decat o tabla care in final va rugini wink.gif

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 12:20
Dacia