BICICLETA - MIJLOC DE TRANSPORT URBAN. Daca poti, incearca. Popularizarea ei aduce beneficii uriase!
![]() ![]() ![]() |
BICICLETA - MIJLOC DE TRANSPORT URBAN. Daca poti, incearca. Popularizarea ei aduce beneficii uriase!
han_1.6 mpi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|||
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Eu 95%
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
c0sti |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 19 January 11 ![]() |
ageana cum pot sa iau si eu legatura cu tine? incerc sa iti trimit un mesaj privat, dar sunt prea nou ca sa iti trimit, astept un mesaj, cu un id sau nr de tel
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
02.2008/kissfm
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Mergem cu bicicleta pentru ca - in primul rand - este sanatoasa miscarea in aer liber.
Dar uitati-va ca se mai intampla sa vina un camion sau un autobuz care lasa un nor negru de fum. Fumul acesta, noi, biciclistii, il inhalam cel mai mult... In al doilea rand, pe langa sanatate, pedalarea pe o bicicleta intr-un parc, este o placere fara seaman... Dar cat de mult s-au limitat zonele unde ai voie cu bicicleta... Ar trebui extinse zonele unde este voie sa mergi cu bicicleta : Sa fie oprite masinile sa mai circule pe niste strazi - este posibil - in alte tari s-a facut aceasta - si pe aceste strazi sa se circule ca vehicul, numai pe bicicleta, sau ca pieton, pe jos, pentru ca si mersul pe jos este sanatos. This post has been edited by rodi: 20 Jan 2011, 01:55 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
QUOTE(rodi @ 20 Jan 2011, 01:54) Dar uitati-va ca se mai intampla sa vina un camion sau un autobuz care lasa un nor negru de fum. Fumul acesta, noi, biciclistii, il inhalam cel mai mult... Partial gresit ! S-au facut studii care arata ca nivelul poluarii in habitaclu creste de cinci ori in unele cazuri datorita gurilor de aspiratie ale aerului care "sug" direct din teava celui din fata ta la semafoare si deplasare in coloana ! ![]() Pt a contracara cat de cat efectul ar trebui sa mergem cu geamurile deschise si iarna. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Axe, pe unde crezi tu ca suge aeroterma aer pt habitaclu la Meganelul tau?
This post has been edited by R19/16v: 20 Jan 2011, 07:50 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Axe |
![]()
|
Pe langa stergatoare, de ce ti se pare ca numai tu le stii pe toate ?
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
si in afara de asta cu bicicleta ai sanse sa respiri aer murdar mai putin deaorece "stai" mai putin in trafic. cu masina chiar stai in trafic uneori cate o ora doua.
nu sunt impotriva masinii, chiar imi place dar bicicleta este o alternativa frumoasa pentru mersul prin oras. This post has been edited by han_1.6 mpi: 21 Jan 2011, 12:12 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
Axe |
![]()
|
Va prezint o colega din trafic, incantata nevoie mare ca a ajuns azi la munca pe bicicleta, ia, priviti... COLEGA
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Nici n-a plecat ma, o manca rau in gaura
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu-i problema, da saua jos
![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.706 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
bicicla mea si a fiica mii sunt bagate la un loc aproape sigur in fosta ghena a blocului, usa de termopan, cheie.. le am si legat una de alta s anu fie facil furtul.
in august am bagat 2 saptamani 2x min 7 km, deci cam minim 15 pe zi cu lucrul. unde mai pui ca si la inot si la fotbal cu ea ma caram. abia astept primavara dar tre sa schiez putin ca sa nu treaca iarna fara schi. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
In sfarsit un ciclist si totodata un schior zapada multa pe partii iti urez
|
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
- B-21- .... Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
Axe |
![]()
|
Pentru bucuresteni mai greu cu schiul, mi se face scarba cand ma gandesc ce inseamna o deplasare in we pe dn1. Au zburat vremurile cand drumul era liber si fara camere si o frigeam de faceam o ora si jumatate pana pe partie !
![]() Mi-am propus sa reiau doar dupa ce-i gata autostrada.... Pana atunci pentru cei care au practicat schi si stiu depre ce-i vorba va recomand o plimbare cu bicileta pe zapada, senzatiile sunt asemanatoare doar ca mergem prin padurile/parcurile de langa casa si lipsesc atat drumurile aglomerate, consum combustibil, nervi, pretul pt urcarea cu teleschi/telescaun etc si mai e avantajul ca incepi de la usa casei, la intoarcere terminand tot acolo !!! ![]() ![]() This post has been edited by Axe: 25 Jan 2011, 08:40 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
Daca intradevar iti plac sporturile de iarna in speta schiul treaba cu dn 1 este poveste sambata la ora 5,30 este f liber drumul la ora 8,30 esti pe partiile din Postavaru(ruia,sulinar,lupului) sau la cota 2000 in Valea Dorului.
|
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Axe @ 25 Jan 2011, 08:39) Pentru bucuresteni mai greu cu schiul, mi se face scarba cand ma gandesc ce inseamna o deplasare in we pe dn1. Au zburat vremurile cand drumul era liber si fara camere si o frigeam de faceam o ora si jumatate pana pe partie ! ![]() Mi-am propus sa reiau doar dupa ce-i gata autostrada.... Pana atunci pentru cei care au practicat schi si stiu depre ce-i vorba va recomand o plimbare cu bicileta pe zapada, senzatiile sunt asemanatoare doar ca mergem prin padurile/parcurile de langa casa si lipsesc atat drumurile aglomerate, consum combustibil, nervi, pretul pt urcarea cu teleschi/telescaun etc si mai e avantajul ca incepi de la usa casei, la intoarcere terminand tot acolo !!! ![]() ![]() probat personal, plecat de acasa (Aparatorii Patriei) pe la 7.00 , via Rahova (ca sa mai iau pe cineva) pe la 7.30 ies din Bucuresti, pe la 9.30 sunt in parcare la Azuga taman la timp sa prind startul instalatiilor de urcare de pe partioa lui Debretin (cea din dreptul parcarii mari). Schiat pana pe la 15.30 - 16.00 ( cu pauza de mancat din punga) si apoi inapoi in masina spre Bucuresti pe la maxim 20.00 sunt inapoi acasa. Costuri: 100 lei benzina, urcarile cca alta 100 plus mancarea si sucul la pachet. sambata e cel mai liber pe drum dar ceva mai aglomerata partia (dar nu in mopd deranjant) iar duminica liber partia dar aglomerat in statiuni (Busteni - Sinaia) la intoarcere. This post has been edited by tarzy: 25 Jan 2011, 20:38 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
hmmm deci se deschid la 9.30. cred ca dau si eu o fuga sambata.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
rombul |
![]()
|
Maine ma duc in Poiana Brasov la ski nu cu bici cu masina
28 Jan 2011, 14:55: Axe hai tata la ski lasa bici deocamdata This post has been edited by rombul: 28 Jan 2011, 14:55 |
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
rombule ... LASA-NE FRATE CU SKIURILE TALE ... fa un topic separat .. te rog frumos.
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Cer scuze, dar mi-a adus aminte de o bicicleta cu talpici din skiuri.A skiat cineva cu ,,bicicleta" aceea cu talpi din schiuri... Avea ghidon, va salut, Liviu.
Mult as vrea sa fac asa ceva, stie cineva niste cote, ceva taieri de cadru, unghiuri pozitionare... Si franare. Se adauga acest tip de ski - bicicleta, modalitatii de transport al unei persoane iarna, pe panta ![]() This post has been edited by rodi: 30 Jan 2011, 21:37 |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
Axe |
![]()
|
Azi m-am imbracat bine si am facut o tura lunga prin bucuresti, baneasa si mogosoaia, toate bune dar la un moment dat ma miscam greu si ma gandeam ca deh, am obosit ! Cand am ajuns acasa si am ridicat bicileta sa urc scarile, rotile erau aproape blocate din cauza franelor in care inghetase lichidul !!!
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Le ai de mult timp?
La 2 ani trebuie schimbat lichidul. Absoarbe apa si de fapt aia ti-a inghetat. ![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Axe |
![]()
|
La doi ani ?! La astea cu mineral ? Asta nu stiam, de fapt singura frana pe care am aerisit-o si am completat ulei a fost cea de la tandem dar asta pt ca am lungit conducta. Nu mi-am pus niciodata problema ca si la astea trebuie schimbat lichidul periodic, omul cat traieste, invata.
This post has been edited by Axe: 30 Jan 2011, 20:45 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Inca un plus pentru franele mecanice
![]() Ce dor mi-e de BB7-urile mele ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Lichidul de frana e intradevar higroscopic, dar cred ca ala mineral a devenit de fapt foarte vascos la temperatura scazuta.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Axe |
![]()
|
Mai nene, va hotarati, ca sa stiu daca e cazul sa-l schimb ?!
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca e vechi, schimba-l, ca trebuie.
Ce vrea vis-a-vis sa zica e ca poate nu vei rezolva total problema cu asta, ca poate fi si de la proprietatile uleiului in sine, insa oricum trebuie schimbat daca e vechi. Risti sa-ti si fiarba (vara ![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Axe |
![]()
|
Am gasit o fotografie care exprima excelent miezul din topic !
![]() Attached thumbnail(s) car_bus_bike_masina_autobuz1.jpg ( Size: 70.65k ) Number of downloads: 216 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
In scurt timp, cand va ajunge litrul de benzina 7 lei, o sa explodeze si afacerile cu biciclete.
![]() |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca-i doar pentru aia de pe strada, masinile sunt cam una de om.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 10:09 |